Websitebyggere 101

En begyndervejledning til webstedsbyggerne. Lær om det grundlæggende for webstedsbyggerne, hvordan de fungerer, og hvis du skulle bruge en til at oprette dit eget websted.


En guide til webstedsbyggerne

Velkommen til vores hjemmeside Builders 101 side. Her vil vi diskutere alt, hvad du har brug for at vide om webstedsbyggere og hjælpe dig med at beslutte, om at bruge en er det rigtige for dig og din virksomhed. Hvis dette er din første gang, du opretter et websted, vil vi anbefale at se vores komplette guide til videoserier om, hvordan du opretter et websted selv. Selvom det vil tage tid at oprette et websted og byde på mange udfordringer for både nybegynderne og profferne, er denne artikel designet til at informere dig om det grundlæggende for webstedsbyggerne – det største aktiv, der er tilgængeligt for dem, der ønsker at bygge websteder selv og så let som muligt.

Hvad er en webstedsbygger?

En webstedsbygger er et uvurderligt værktøj, der sætter kraften i webudvikling i hænderne på enhver ”do-it-yourselfer”, der ønsker at oprette deres eget websted. Nøglen til deres nytte er de fjerner behovet for at kode i HTML & CSS for at opbygge et fuldt funktionelt websted.

Webstedsbyggere tillader en mere intuitiv udviklingsproces ved hjælp af en visuel Træk og slip værktøjssæt, der føles behageligt og velkendt for brugere af ethvert teknisk kvalifikationsniveau. Med en webstedsbygger kan du gøre ting som:

 • Byt billeder ind og ud på farten.
 • Rediger farveskemaer, skrifttyper og sidelayout med et par enkle klik
 • Få dit websted mobilklart næsten øjeblikkeligt uden at skulle genopbygge hele sider
 • Brug forhåndsindstillede skabeloner for at få et professionelt design

Ud over deres brugervenlighed og nulbehov for kode kan webstedsbyggere også tjene som altomfattende løsninger til opbygning, hosting og vedligeholdelse af dit websted.

Platforme som Wix, Squarespace og Weebly tilbyder komplette pakker, hvor alt fra domæneregistrering, hosting, teknisk support, eCommerce-løsninger og e-mail-tjenester alle leveres ét sted. Ikke blot forenkler dette processen med at få et websted online til ikke-teknikere, men de samlede udgifter til deres månedlige planer vil sandsynligvis ende med at blive sammenlignelige eller betydeligt mindre end hvis du skulle oprette disse tjenester uafhængigt.

Webstedsbyggere er en brugervenlig butik, hvor one-stop-design kan designes, bygges, hostes og vedligeholdes din lille virksomheds hjemmeside eller online butik – alt uden at skrive nogen kode!

Klik for at tweet

Hvem skal bruge en webstedsbygger?

Chancerne er, hvis du her læser dette lige nu, så er du allerede den perfekte kandidat til en webstedsbygger. Virksomhedsejere, der ønsker at tage ansvaret for deres online tilstedeværelse, eller som blot ønsker at skære ned på de høje omkostninger ved at ansætte en udvikler, vil drage stor fordel ved at bruge disse værktøjer.

Arbejde med en webstedsbygger er en fantastisk mulighed for alle, der ønsker at oprette en blog, online butik, landingsside, digital portefølje, informationswebsted eller næsten ethvert websted med lav til mellemtrafikniveau.

For meget større websteder (tænk Fortune 500), der kræver ambitiøs backend-programmering eller enorme e-handelskataloger, er det at ansætte et dygtigt udviklingsteam den nødvendige måde at gå.

For begge fagfolk & Brugere hver dag

Small-do-it-yourselfer er ikke den eneste tilsigtede bruger af populære webstedsbyggere. Mange freelance webdesignere og digitale agenturer vil nu skræddersy deres tjenester til webstedsbyggere, hvis kundens behov eller præferencer berettiger det. Nogle agenturer har endda skåret ud en niche på markedet for kun at arbejde inden for disse platforme.

Nogle webudviklere vender måske deres næse ved tanken om at bruge en webstedsbygger, mens andre anerkender fordelene og nødvendigheden ved at bruge en. Jeg tror, ​​at slutproduktet er alt, hvad der tæller; det betyder ikke noget, hvilke værktøjer der blev brugt, så længe de blev brugt med integritet. Er det ved hjælp af en webstedsbygger at hjælpe med at reducere ekstern arbejdsbyrde? Eller bruges den lige som en genvej? At oplade premium priser bare for at bytte ny tekst og nogle fotos til en premade-skabelon er ikke den mest ærefulde service for en klient – for ikke at nævne det vil sandsynligvis ikke gøre noget for at styrke klientens unikke brand.

Webstedsbyggerne er ideelt bedst tjent som et startpunkt. Selvom de kan være det mest nyttige værktøj i en webdesigners arsenal, kræver de stadig en dybt hånd og skarp vidd for at maksimere deres potentiale. (Mere om det senere.)

Webstedsbyggere er lette nok til at bruge til små virksomhedsejere med lidt teknisk dygtighed, mens de også er kraftige nok til professionelle designere med mange års erfaring.

Klik for at tweet

De forskellige smag ved webstedsbyggerne

I de gamle dage (1990’erne), hvis du ville have et websted bygget, skulle du selv håndkode det, hvilket resulterede i en frygtelig rudimentær side med enkel tekst og grusomme farver. Eller du kan ansætte en “ekspert” inden for det nye felt inden for webdesign for at opbygge en lidt mindre grusom webside for dig.

Heldigvis har websteder siden udviklet sig til meget større skønhed og funktionalitet – og også de værktøjer, der bygger dem. For at fjerne enhver forvirring skal det bemærkes, at der er forskellige typer bygherrer derude; nogle af dem betjener visse typer brugere, og andre er nu forældede. Her er nogle eksempler på, hvad vi mener med en webstedsbygger:

WYSIWYG Editor

WYSIWYG (udtalt “whizzy-wig”) redaktører var et gennembrud på webudviklingen. Kort til “Hvad du ser er hvad du får”, denne type redaktør gjorde det muligt for designere passende at opbygge websteder visuelt, da det automatisk håndterede HTML-markeringen under hætten.

Deres output blev imidlertid ramt eller misset (stort set en miss). De gamle versioner af GoDaddy’s webstedsbygger har muligvis givet den gennemsnitlige bruger mulighed for at få et websted op, men deres begrænsede funktioner og intetsigende temaer ser forældede og uprofessionelle ud fra gårsdagens standarder. Du finder sandsynligvis mange websteder, der stadig er derude, der spiser interweberne fra denne oprindelige boom af GoDaddy-websteder. Lad os håbe, at deres ejere finder denne artikel.

Macromedias Dreamweaver (nu et Adobe-produkt) blev skræddersyet som en professionel WYSIWYG-editor, der muliggjorde avanceret webstedsoprettelse uden at skulle kode. Igen så resultaterne sjældent state-of-the-art – og uden tvivl gjorde indlæringskurven, der kræves for at beherske softwaren, det endnu mere ubesværet end bare at lære at kode alligevel.

Den moderne webstedsbygger

I løbet af få få år er visuelle træk-og-slip-web-skabers muligheder vokset eksponentielt. Nu kan du virkelig bygge et websted uden at røre ved en enkelt kodelinje. De førende platforme tilbyder alt hvad man behøver for at få et websted op, herunder hosting og domæneregistrering.

Skærmbillede af en moderne webstedsbyggerEt skærmbillede af at bruge Wix’s webstedsbygger, en moderne og alt-i-en-løsning til selv at opbygge et komplet websted.

Deres forudindstillede skabeloner er ofte nok til at tilfredsstille de fleste brugers krav. Hvis du er restaurantejer, er der mange fremragende skabeloner med restauranttemaer på Wix. Hvis du er en fotograf, tilbyder SquareSpace smukke porteføljetemaer at arbejde med. Hvis dit eneste mål er at sælge produkter, er der ingen bedre løsning end Shopify.

Når der er behov for avanceret styling, giver mange all-inclusive webstedsbyggerne dig også mulighed for at finpusse sidens CSS, hvis du er dygtig nok – selvom ikke alle tillader dette niveau af frihed. Afhængig af hvilken platform du bruger, kan mange ekstra plugins og apps også udvide funktionaliteten på dit websted, såsom formbuildere, medieafspillere og portaler til kun medlemmer.

Det er virkelig muligt at oprette websteder af professionel kvalitet med let at lære bygherrer. De ser fantastiske ud, og de er i stand til næsten alt …

De professionelle bygherrer

Der er endnu en type webstedsbygger derude, og de er generelt kun forbeholdt de ægte fagfolk eller designeksperter. Disse tjener en bestemt niche af freelance webdesignere eller mellemstore bureauer, der udmærker sig i at skabe pixel-perfekte designs, men også – du gættede det! – vil ikke kode.

Platforme som Webydo, Webstrøm og Adobe Muse er struktureret på lignende måde som de tidligere nævnte mere forbrugervenlige webstedsbyggerne (og tilbyder endda lignende prisfastsættelsesmodeller), men deres designfriheder og mere komplekse værktøjssæt passer bedre til fagfolk, der sandsynligvis kunne skrive kode, men bare ikke vil. (Ingen vil skrive kode.)

Hvis du har oplevet at bruge software som Adobe Photoshop, kan du muligvis synes det er værd at prøve disse avancerede webstedsbyggere. I forbindelse med denne vejledning vil de imidlertid stort set blive udelukket fra diskussionen.

Hvad med WordPress?

WordPress er det mest populære content management system (CMS) på internettet – og cirka en tredjedel af alle websteder i verden drives af det. Det er lidt af et interessant udyr i, ja, det er teknisk set en webstedsbygger, men for at tilpasse det skal du sandsynligvis få dine hænder beskidte i kode.

Der er to muligheder, når du går WordPress-ruten:

WordPress.com

WordPress.com er en traditionel webstedsbyggertjeneste, der tilbyder altomfattende planer med side designværktøjer, webhosting, domæneregistrering, skabeloner og andre yderligere funktioner. Deres månedlige planer er rimelige priser og passer til virksomheder i alle størrelser.

Selvom der ikke er meget iboende galt med at bruge WordPress.com som din valg af webstedsbygger, ville du have det bedre med at bruge en af ​​de tre største, der er anført ovenfor, til at udføre det samme. For at udnytte WordPresss virkelige kraft skal du forfølge WordPress.org …

WordPress.org & Page Builder-plugins

WordPress.org er et helt andet monster. Denne open source-software er gratis at downloade og begynde at bruge til at opbygge websteder. Du er dog stort set alene her. Du bliver nødt til at oprette dit eget domæne, hosting og udføre al tilpasning selv. Der er heller ingen teknisk support – men heldigvis er et enormt online community altid der for at hjælpe.

Når du bygger et websted med WordPress, har du en enorm ressource med temaer til rådighed for at hjælpe med dets design og layout; der er dog ikke noget ved at kigge på det faktum, at for at tilpasse udseendet og funktionaliteten af ​​de temaer, du bliver nødt til at rod med kode.

Heldigvis er det her forskellige side builder-plugins kommer ind. Plugins er add-ons, der udvider funktionaliteten af ​​WordPress-temaer, som normalt installeres for at udføre noget, som snesevis af timers kodning ellers ville kræve. Page builder-plugins tilbyder de samme træk-og-slip-grænseflader og brugervenlighed, som tjenester som SquareSpace og Wix tilbyder – men med det frihedsniveau, som WordPress tillader.

Beaver Builder, Divi Builder, Elementor, og Visuel komponist er premium-plugins (ofte mod et engangsgebyr), der kan oprette fantastiske websteder uden at skrive kode. Husk, at deres hovedmål er at forenkle designprocessen, og at de muligvis ikke tilbyder deres egne det samme funktioner som alt-i-en-løsninger som Wix – men det er her, yderligere WordPress-plugins kommer i spil.

Mens WordPress kræver en stejlere læringskurve for at mestre, er dens frihed og kontrolniveau uovertruffen. Du kan bogstaveligt talt oprette en hvilken som helst type hjemmeside i dette magtfulde system, og ved hjælp af det rigtige plugin er det nu meget lettere at gøre det.

HURTIG RECAP: Platformer som Wix, Weebly og Squarespace er altomfattende løsninger, der bedst passer til forbrugerne. Webydo, Webflow og Adobe Muse er mere avancerede platforme, der er bedre egnet til designfagfolk. WordPress.org er den mest kraftfulde mulighed, men kræver avanceret kodningskendskab – men med sidebygger-plugins forenkles designprocessen..

Fordele & Ulemper ved at bruge en webstedsbygger

Alle de nævnte webstedsbyggere er teknisk sofistikerede platforme, der bringer en enkelhed og kontrol til webdesignprocessen, som bare ikke ville have været mulig for fem år siden. Selvom fordelene kan synes åbenlyse, er der stadig et par mangler, man skal være opmærksom på, når man bruger en til at bygge dit websted. Her er en oversigt over nogle fordele og ulemper ved webstedsbyggerne.

Fordele ved at bruge en webstedsbygger

 • Brugervenlighed – Websitebyggere er den bedste løsning for begyndere med lidt teknisk know-how. Der er stadig en lille læringskurve involveret, men vores gratis onlinekursus hjælper dig med at orientere dig og hurtigt opbygge dit første websted med lethed.
 • Ingen kode – Nævnte jeg, at der ikke er nogen kode? Det er hele pointen!
 • overkommelige – Mange platforme kan tilbyde dig alt, hvad du har brug for under $ 15 / måned. Sammenlignet med de tusinder af dollars, du kunne bruge på at ansætte en professionel webdesigner, ser du på en rigtig god handel!
 • Support, når du har brug for det – Inkluderet i din månedlige plan er hjælpsom e-mail-support, hvis du nogensinde går tabt.
 • Customizable design – Selvom du muligvis deler premade-skabeloner med andre virksomheder i din branche, der bruger den samme webstedsbygger, tilbyder mange platforme i dag avanceret tilpasning til designkyndige brugere.
 • Modtagelige, mobilklar design – Responsivt design er normen på det moderne web, og du bliver hårdt presset for at finde en velrenommeret webstedsbygger, der ikke bruger mobile-ready skabeloner. Dette er en uvurderlig tidsbesparelse!
 • Ren & SEO venlig markering – Dit websteds HTML-markering spiller en vigtig faktor i rangering af søgemaskiner. Webstedsopbyggere, der gør det nemt for brugerne at inkludere nøgleord, metakoder og beskrivelser på hver side vil producere mere SEO-venlig markup.

Ulemper ved at bruge en webstedsbygger

 • Begrænset funktionalitet – Funktionalitet kan være begrænset til, hvad din webstedsbygger tilbyder. Webstedsbyggere er typisk ikke det bedste valg for websteder, der kræver unikke funktioner eller avanceret backend-funktionalitet. Du bliver nødt til at ansætte en webudvikler for at udføre sådanne ting, som bringer os til det næste punkt …
 • Kode – Nævnte jeg, at der ikke er nogen kode? Ups … Selvom det er rigtigt, at det meste hvad som helst kan udføres uden at skrive kode, er det ofte meget nyttigt at have mindst et fungerende kendskab til HTML & CSS for at ændre en skabelons æstetik, så den passer perfekt til dine behov. JavaScript er også praktisk, når det bliver nødvendigt at udvide et websteds funktionalitet.
 • Overførsel af dit websted kan være problematisk – Websitebyggere bruger ofte deres eget specifikke system, og det kan være vanskeligt at skifte til et nyt. Du kan muligvis endda have brug for at genskabe webstedet fra bunden. For eksempel tilbyder Wix ikke en eksportfunktion, så du sidder stort set fast, hvis du nogensinde vil forlade dem.
 • Koste – Selvom webstedsbyggerne bestemt koster mindre end at ansætte en god webdesigner, er ikke alle de tjenester, de tilbyder, gratis, og den endelige regning kan komme som en overraskelse. Mange webstedbyggere reklamerer for en gratis plan, men de er normalt fyldt med annoncer og begrænset funktionalitet, såsom at du ikke tillader at bruge dit eget domænenavn. Selvom tjenesten er god og frigiver den tid, du har brug for for at drive din virksomhed, kan du prøve at se de ekstra penge som en investering snarere end en pris.
 • Bekymring af ejerskab – Hvis du bruger bygherrens billeder og aktiver, er det sandsynligt, at du ikke kan kopiere dem til din computer eller offentliggøre dem et andet sted. Du skal dog have lovlig ret til at gøre hvad du vil med ethvert stykke indhold, du opretter og uploade dig selv. Det er meget vigtigt, at du tjekker brugerbetingelserne og -betingelserne for intellektuel ejendom af dit websteds indhold, før du går til et webstedsbyggerfirma.

Tips til begyndere af websitebygger

Webstedsbyggere, storslåede som de er, bør ikke ses som en magisk løsning, der vil gøre alt det arbejde for dig. Selvom der ser ud til at være en populær tro derude, at du kan have et fuldt udbygget websted op i løbet af få minutter, er det værd at bemærke, at denne type resultat er meget usandsynlig og bestemt ikke vil tjene din virksomhed godt. Gode ​​websteder tager tid, omhyggelig planlægning og masser af pleje, hvis du forventer resultater for din virksomhed.

Kun 2% af hjemmesiden gør-det-selv-personer lykkes faktisk med at offentliggøre deres hjemmeside på et domæne.

Klik for at tweet

en infographic af Webydo afslører en nøgtern statistik om, at kun 2% af webstedets DIYere faktisk lykkes med at offentliggøre deres hjemmeside på et domæne. Dette antyder, at mange virksomhedsejere begynder med lyse ideer og gode intentioner, men undervejs bliver de afskrækket af udfordringerne ved webdesign.

Giv ikke op. Oprettelse af et websted er ingen lille bedrift – selv ved hjælp af en webstedsbygger – men med tilstrækkelig beslutsomhed kan du absolut få succes til sidst. For at opmuntre dig på denne rejse er her nogle nyttige højdepunkter, du skal overveje, når du bygger dit første websted.

 • Start med at lære det grundlæggende i webdesign. At få en forståelse af de grundlæggende elementer vil mindske den oprindelige panik, du måtte føle, når du åbner en webstedsbygger for første gang.
 • Hvis de utallige muligheder for farvepaletter og skrifttyper efterlader dig et spindehoved – eller værre, hvis du blander og matcher uden virkelig at vide, hvad du laver – tag lidt tid på at lære om farve, typografi og fontparring.
 • Planlægning af den rigtige brugeroplevelse på dit websted vil sikre, at det genererer de stadigt vigtige konverteringer til din virksomhed. Når alt kommer til alt bygger du ikke bare et websted af æstetiske grunde.
 • Hvis du finder ud af, at webdesign bare ikke er din forte, eller hvis du ender med at komme ind over dit hoved med ambitiøs tilpasning, er det virkelig den smarteste løsning at ansætte en professionel. Hvis du bringer en udvikler om bord til kun at håndtere stykkevise ændringer, bryder omkostningerne ikke banken helt – og tiden og frustrationen, du sparer, er det absolut værd til sidst.

Konklusion

I øjeblikket skal du have en solid idé, hvis brug af en webstedsbygger er den rigtige løsning for dig. Hvis det er tilfældet, skal du tage det næste skridt og sammenligne webstedsbyggere for at tage det bedste valg til din lille virksomhed. Hvis du hellere vil ansætte en professionel til at hjælpe dig nu, har vi denne praktiske liste over steder, hvor du også kan finde dygtige webdesignere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me