Shqyrtimi i SmugMug

Shqyrtimi i SmugMug

SmugMug – është një shumë funksionale ndërtues i faqes së fotografisë. Publiku i synuar i shërbimit përfshin fotografë të gatshëm për të shitur veprat e tyre në internet. Sistemi bën të mundur krijimin e galerive në internet me qasje të përbashkët në entuziastët e fotografive nga e gjithë bota për të treguar tregimet që ata synojnë të ndajnë me audiencën në mënyrën më të shquar.

Krijuesi i faqes në internet nuk është i ngjashëm me portofolet standarde si ato në faqet e internetit të promove. Qëllimi kryesor i SmugMug nuk është vetëm prezantimi i veprave tuaja në avantazh ose tërheqja e bazës së klientit për seanca fotografike (megjithëse, mund të përdoret edhe për këto qëllime). Njerëzit që përdorin sisteme të tilla nuk e vlerësojnë vetëm profesionalizmin e fotografit, por shpesh zgjedhin fotografitë e aksioneve për të përmbushur qëllimet e tyre personale këtu.

Shërbimi nuk është unik, natyrisht, por është akoma mjaft i rrallë. Do të jetë me interes të madh për fotografët profesionistë, megjithëse, çdo entuziast do të jetë në gjendje të krijojë një galeri të përbërë nga fotografi të këndshme nga smartphone këtu, gjithashtu. Pse jo? Nga rruga, ky përmbledhje u shkrua për pjesëmarrje në programin e partnerit SmugMug ku do të fitoj një komision nëse blini një llogari SmugMug. Shqyrtimi është 100% i paanshëm. Komisioni është si një këshillë për të bërë hulumtimin për t’ju kursyer kohë dhe për t’ju ndihmuar të merrni një vendim. Pra, le t’i hedhim një sy opsioneve që ofron SmugMug.

Pro dhe kundra

Ndërtuesi i faqes SmugMug është një platformë profesionale e fokusuar në fotografi. Audienca e saj e synuar përfshin kategoritë specifike të përdoruesve të ngrohtë, përkatësisht entuziastët e fotografive, profesionistët dhe profesionistët e pavarur. Kështu, shërbimi vjen me një gamë të gjerë karakteristikash dhe mjetesh të nevojshme për të filloni dhe menaxhoni faqet e internetit të portofolit dhe fotografisë. Së bashku me listën e avantazheve, ajo ofron një sërë prishjesh që mund të ndikojnë në zgjedhjen e përdoruesve. Highshtë koha për t’i përmendur ato tani për t’i njoftuar përdoruesit se çfarë mund të presin nga platforma.

Pros:
Cons:
&# X2714; Modelet e portofolit profesional të përgjegjshëm që janë plotësisht të personalizueshëm;
&# X2714; Lehtë për të filluar për të gjithë;
&# X2714; Sistemi pa kod;
&# X2714; Gama e gjerë e opsioneve të tregtisë elektronike;
&# X2714; Menaxher i përshtatshëm i skedarëve, mundësi për të ngarkuar numrin e pakufizuar të fotografive;
&# X2714; Shkathtësia e opsioneve të personalizimit të dizajnit, përfshirë redaktimin e kodit HTML / CSS;
&# X2714; Integrimi i plugin-it të dhomave të lehta;
&# X2714; Mbrojtje e zgjeruar e fjalëkalimeve për faqet e internetit, dosjet, galeritë, si dhe ujëra fotografike speciale;
&# X2714; Mjete të fuqishme të mbledhjes së statistikave, trafikut dhe analizave të shitjeve;
&# X2714; platforma eCommerce;
&# X2714; Qendra e kualifikuar dhe informuese e mbështetjes;
&# X2714; Karakteristika të fuqishme për shitje foto / video.
Er Ergonomi e pamjaftueshme dhe mospërputhje e parametrave;
✘ Modele më pak në krahasim me konkurrentët kryesorë të kamareve;
Thjeshtësi vizuale që nuk korrespondon me funksionalitetin aktual të integruar të sistemit;
✘ Mungesa e një plani falas;
✘ Asnjë tipar domain lidhese në planin themelor;
✘ Disa mjete të personalizimit të dizajnit janë të ndërlikuara për kohërat e parë.

Siç shihet nga tabela, numri i avantazheve të SmugMug mbizotëron dukshëm mbi listën e prishjeve të tij. Pas rishikimit të sistemit, është e mundur të konkludoni se ai nuk ka ndonjë aspekt serioz negativ, i cili mund të paraqesë probleme për përdoruesit, pavarësisht se sa të aftë janë ata. Kjo është ajo që vlerësojnë shumica e pajtimtarëve në lidhje me të.

Për çfarë është mirë?

SmugMug është një ndërtues i specializuar në internet. Sfera e saj kryesore e qendrave të aplikimit ekskluzivisht rreth zhvillimit, ruajtjes, promovimit, marketingut dhe shitjes së projekteve të fotografisë. Platforma pozicionohet në vetvete si një mjet profesional për fotografët, entuziastët, artistët, projektuesit dhe thjesht krijuesit e kujtesës. Kjo qasje shpjegohet kryesisht me funksionalitetin e integruar të sistemit dhe fokusin e tij të veçantë.

Pavarësisht nëse jeni një ekspert fotografik ose thjesht një entuziast i gatshëm për të mbajtur fotot tuaja të organizuara mirë, do të gjeni shumë mjete dhe mundësi ndërsa punoni me SmugMug. Përveç modeleve të portofolit me fund të lartë, të cilat vijnë me një shumëllojshmëri cilësimesh për të siguruar ngarkimin dhe prezantimin e shpejtë dhe cilësor të imazhit, sistemi gjithashtu ofron mundësi të sigurta dhe të besueshme të ruajtjes së fotografive. Në të vërtetë, kjo është shtëpia më e mirë për imazhet dhe videot tuaja speciale. Sistemi ofron hapësirë ​​të pakufizuar në disk që ju lejon të ruani sa më shumë foto / video sa ju nevojiten për përdorim personal ose të biznesit.

SmugMug gjithashtu kujdeset për sigurinë e jashtëzakonshme të secilës foto, imazh, faqe në internet dhe galeri, duke ofruar fjalëkalime të zgjeruara dhe opsione të mbrojtjes së ujërave. Shporta e integruar e blerjeve e sistemit lejon shitjen e fotografive, ndërsa mjetet profesionale të mbledhjes së statistikave bëjnë të mundur që të mbani gjurmët e popullaritetit, trafikut dhe vëllimeve të shitjeve të faqes suaj të internetit. Kjo është ajo që e bën sistemin një mjet të besueshëm për entuziastët dhe profesionistët e fotografive.

Lehtësinë e përdorimit

SmugMug është i orientuar si për nevojat e newbies ashtu edhe për profesionistët. Kështu që, nuk është aspak e ndërlikuar, edhe pse, përdoruesit e papërvojë mund ta gjejnë ndërfaqen e tij pak të mbingarkuar me elementë dhe mjete të personalizimit të dizajnit. Megjithatë, ky është kryesisht problemi i perceptimit vizual. Ndërsa filloni të eksploroni sistemin dhe krijoni projektin tuaj me të, shpejt do të siguroheni që ai është me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur dhe mjaft i përshtatshëm, pavarësisht aftësive të projektimit në internet që keni.

Nëse tashmë keni përvojën e punës me ndërtuesit e faqeve të internetit që ofrojnë opsione të redaktimit të fotografive zvarritës dhe zoom, mund ta konsideroni qasjen e dizajnit të internetit të SmugMug disi frikësuese dhe madje ndonjëherë edhe sfiduese për shkak të strukturës së tij të bllokuar. Në të njëjtën kohë, procesi i publikimit të galerisë suaj të parë fotografike do të zgjasë vetëm disa minuta, nëse vendosni të përdorni shabllonin që grante sistemi si parazgjedhje.

Për t’ju ndihmuar të mësoheni me platformën, zhvilluesit e saj ofrojnë këshilla dhe rekomandime informuese për secilën fazë të procesit të hartimit të uebit. Epo, është e mundur të eksploroni sistemin tuaj, por rreziku për të bërë një gabim është gjithashtu i lartë në këtë rast. Për të kursyer përpjekjen dhe kohën tuaj, ka kuptim t’i përmbahen rekomandimeve që ofron platforma. Kështu do të keni mundësi të eksploroni më lehtë sistemin dhe të mësoheni në pultin e tij më të shpejtë. Do të ndiheni rehat këtu në 2-3 orë pune në sistem.

Në përgjithësi, është e vështirë të quash SmugMug një ndërtues intuitiv të faqes në internet. Në të njëjtën kohë, duket vizualisht e thjeshtë. Bëhuni gati të gjeni disa mundësi në vendet e pazakonta dhe të ndjeheni të hutuar për shkak të ndërfaqes. Ka vetëm një zgjidhje për këtë – thjesht mësohuni.

Fillimi

Shpejtësia dhe komoditeti i procesit të regjistrimit do t’ju mbushë me vetëbesim në lidhje me zgjedhjen e platformës menjëherë. Për tu regjistruar në ndërtuesin e faqes në internet, do të duhet të plotësoni formularin në internet. Kjo është ajo ku ju do të duhet të specifikoni emrin dhe mbiemrin tuaj, email dhe fjalëkalimin. Sistemi gjithashtu do t’ju ofrojë të përgjigjeni, nëse do t’i shesni fotot tuaja në internet. Përgjigja do të ndikojë në funksionin e vendosur të dhënë si parazgjedhje.

Filloni gjyqin SmugMug

Menjëherë pas procedurës së regjistrimit, pritet të zgjidhni një model. Mos kini frikë të bëni zgjedhjen e gabuar pasi sistemi bën të mundur kalimin në një temë tjetër, nëse ka një nevojë të tillë. Sapo të keni mbaruar me zgjedhjen e modelit, mund të filloni të ngarkoni fotografi dhe të vazhdoni në personalizimin e faqes tuaj.

Në përgjithësi, duhen rreth disa minuta për t’u regjistruar në platformë. Procesi nuk është vetëm i shpejtë, por është gjithashtu intuitiv dhe mjaft i kuptueshëm për secilin përdorues. Ju nuk duhet të jeni një profesionist i dizajnit në internet për të filluar me krijimin e faqes suaj të fotografisë këtu.

Redaktimi i faqes në internet

Tani që jeni bërë me krijimin e llogarisë suaj SmugMug, do t’ju ofrohet të filloni galerinë tuaj të parë. Kini parasysh që pas përfundimit të kësaj detyre, tabloja e galerisë do të shfaqet në faqen kryesore. Pra, sigurohuni që të zgjidhni foton e duhur për faqen e mbulesës që nga fillimi.

Kur krijoni një galeri, do t’ju pritet të jepni emrin e saj dhe të ngarkoni sa më shumë foto / video siç kërkon projekti. Sistemi thekson rëndësinë e përdorimit të imazheve me rezolucion të lartë për t’i dhënë pamjes tërheqëse galerisë. Sa më i mirë të jetë cilësia e figurës, aq më profesional do të duket përfundimisht në faqen tuaj të internetit.

Sapo të ngarkohen fotot, do t’ju ofrohet të shtoni përmbajtje shtesë të faqes në internet, logon e projektit naley, emrin e ekranit dhe lidhjet e mediave sociale, nëse ka. Menjëherë pas kësaj, duhet të klikoni në butonin “Trego faqen time të internetit” për të parë rezultatin. Nëse jeni të kënaqur me statusin aktual të projektit, mund të vazhdoni në hapin tjetër – organizimi i fotografive. Kjo nuk do të jetë problem për shkak të Integruar Organizer Photo. Kjo ju lejon të menaxhoni imazhet, galeritë, dosjet dhe cilësimet përmes përdorimit të teknologji tërheqëse dhe tërheqëse.

Faqja e fillimit të SmugMug

Kështu, procesi i personalizimit të faqes në internet SmugMug nuk e zgjat shumë. Ju duhet vetëm kohë për të eksploruar të gjithë grupin e veçorive të sistemit, mjetet që ai përfshin, parametrat që mund të vendosni këtu. Sidoqoftë, nuk është aspak e vështirë dhe kërkon shumë kohë.

Të shkosh live

Tani pasi të keni përfunduar me personalizimin tuaj në internet të fotografisë / portofolit, duhet ta ruani atë dhe të rregulloni cilësimet e aksioneve – Galeria dhe Sociale. Cilësimet e galerisë ju lejojnë të krijoni dhe modifikoni lidhjen e aplikacionit celular / galeri, si dhe të kopjoni këtë lidhje për të ndarë faqen e internetit si një pamje të plotë të ekranit. Po kështu, është e mundur të ngulitni këtë lidhje në çdo burim të jashtëm për të lejuar hyrje në projekt. Një mënyrë tjetër për të ndarë portofolin tuaj është ta bëni atë në llogaritë e rrjetit social ose duke e dërguar atë tek dikush tjetër.

Features & lakueshmëri

Funksionaliteti SmugMug duhet të analizohet nga pikëpamja e organizimit të përshtatshëm të galerisë, menaxhimit të ndërfaqes dhe disponueshmërisë së cilësimeve specifike si kufizime të hyrjes dhe shkarkimit, pranimit të pagesës etj. Le të pranojmë – krijuesi i faqes në internet i përballon mjaft mirë këto detyra. Po, ndërfaqja e pultit është pak e komplikuar, por është ende e mundur të gjesh shumë mundësi të dobishme këtu.

Redaktori vizual SmugMug mbështet funksionalitetin drag-and-drop. Ju mund të shtoni blloqe të reja dhe elementë të tjerë (menu, butona, foto, faqe) në faqet duke i zvarritur ato. Pasi të keni punuar disa orë në sistem, do të keni mundësi të gjeni cilësimet e kërkuara dhe të redaktoni uebfaqen sipas nevojës. Procesi është mjaft i thjeshtë këtu. Ju ofrohen 4 kategori opsionesh, përkatësisht:

 1. “Ngarkoni”, që bën të mundur ngarkimin e fotografive në galerinë e re ose ekzistuese;
  Shqyrtimi i SmugMug
 2. “Organizimi”, i cili është një menaxher skedar që i ngjan Windows Explorer ose Mac Finder në strukturën e tij. Ju mund të krijoni dosje dhe galeri të reja fotografish këtu dhe të shtoni faqe për faqen tuaj të internetit. Ju gjithashtu mund të redaktoni fotot (kulture, efektet e ngjyrave), shtoni filigranë, të dhënat e vendndodhjes, si dhe parametrat e SEO (titulli, përshkrimi, fjalët kyçe). Shtë e mundur të vendosni shikueshmërinë e faqeve në internet për motorët e kërkimit dhe qasjen në to (për të gjithë, përmes fjalëkalimit ose për përdoruesit e zgjedhur manualisht të regjistruar) në këtë pjesë.
  Shqyrtimi i SmugMug
 3. “Customize” që lejon hyrjen në cilësimet e faqeve në internet, shablloneve (ju mund t’i ndryshoni ato nëse është e nevojshme), skemat e ngjyrave dhe një zgjedhje e pasur e opsioneve të dhëna në seksionin «Përmbajtja dhe Dizajni», i cili përmban sasinë më të madhe të cilësimeve, të ndara në 4 kategori:
  Shqyrtimi i SmugMug

  • “Content”, gjë që bën të mundur shtimin e logos, menusë, butonave të rrjetit social, shishkave të bukës, galerive, fotografive të ndara, butonave, ngjarjeve të shfaqura, video (YouTube dhe Vimeo janë mbështetur këtu), teksti, hartat, kalendari, përkthyesi Google etj. Në përgjithësi, kjo është një pjesë me widget;
  • “Theme” që përmban cilësimet e skemës së ngjyrave në uebfaqe. Ju mund të përdorni çdo skemë ngjyrash të disponueshme në seksion ose të krijoni modelin tuaj duke vendosur ngjyrat, shkronjat, transparencën, sfondin etj. Ju gjithashtu mund të shtoni kodin tuaj CSS;
  • “Sfondi” që lejon zgjedhjen e sfondit të faqes në internet (trashëgoni nga e gjithë faqja, asnjë, foto, video, Slideshow);
  • “Layout”, gjë që bën të mundur vendosjen e gjerësisë dhe lartësisë së faqes në internet (dizajni është përgjegjës si parazgjedhje), hapësirat dhe aktivizoni boshtet anësore.
 4. “Shitet” që ofron informacione mbi historinë e shitjeve, shtimin e listave të çmimeve, biletat e zbritjes, paketat e produkteve (për shembull, disa galeri për një çmim fiks) ngjarje (siç janë shitjet nga një sasi e pasur e parametrave të paracaktuar). Ekziston gjithashtu pika “Branding” e disponueshme këtu, e cila përfshin cilësimet e llogarisë, politikën e sigurisë, pranimin e pagesës, statistikat dhe shumë gjëra të tjera, të cilat nuk korrespondojnë me emrin e kësaj pike menuje.

Shqyrtimi i SmugMug

Përveç opsioneve të diskutuara më lart, mund të aktivizoni / çaktivizoni blloqet e header dhe footer, ta bëni faqen tuaj të pavarur (Cilësimet e tjera të faqes në internet nuk do të ndikojnë në të) dhe shtoni favikonin në menunë “Cilësimet”, e cila do të jetë e disponueshme pasi të futni në pultin “Rregulloje” që gjendet pranë butonit “Done”. Kur është aktivizuar “Faqja e Pavarur”, elementi “Faqe Hyrëse” injoron personalizimet dhe blloqet e përmbajtjes të shtuara në të gjithë sitin.

Kjo lejon një faqe unike dhe të veçantë në shtëpi / ulje, por pastaj konsistencë në kokë dhe navigim në pjesën tjetër të faqes. Ajo që na tërheq shumë në sy është se seksioni “Ndihmë” është gjithmonë afër – ju vetëm duhet të aktivizoni «?» nënshkruaj në cepin e sipërm të djathtë të çdo faqe. Nga rruga, ka një video të bukur edukative këtu. Ne ju rekomandojmë ta shikoni.

Shqyrtimi i SmugMug

Opsionet e SmugMug në pamje të parë janë të strukturuara në mënyrë jo konsistente dhe joligjore. Një pjesë e rëndësishme mund të përbëhet nga një skedë me vetëm disa kuti kontrolli. Sidoqoftë, seksionet e shoqëruara mund të ofrojnë shumë lidhje që lejojnë qasje në shumëllojshmërinë e pasur të cilësimeve të tjera. Disa pika dytësore janë veçuar në menutë të veçantë dhe duken shumë të hollësishme (si skemat e ngjyrave model, për shembull), e cila është mjaft e çuditshme.

Nëse keni dëshirë dhe shije krijuese, mund të kaloni orë të gjata duke rregulluar ngjyrat, shkronjat dhe madhësitë e secilës shkronjë, buton ose rresht në faqen e internetit. Shumica e njerëzve nuk u duhet kjo nga këndvështrimi ynë. Thjesht injoroni këtë personalizim të tepruar. Zgjidhni çdo model të gatshëm dhe skemë ngjyrash, shtoni galeri, qasje në ato dhe parametra SEO, lidhni mënyrat e pagesës dhe kjo është ajo. Kështu duket skenari më efektiv i përdorimit të SmugMug. Sidoqoftë, ajo që ka vërtet rëndësi këtu është sasia dhe cilësia e fotove. Përqendrohuni në këtë aspekt.

Aplikacione celulare

SmugMug ka aplikacione zyrtare për iOS / Android, të cilat bëjnë të mundur menaxhimin e faqes në internet nga smartphone. Ajo gjithashtu ka kushtuar aplikacione ‘Windows’ dhe Mac që lejojnë të ngarkojnë direkt nga OS. Kjo lejon që përdoruesi të fillojë një ngarkim në çdo kohë në kompjuterin e tij. Nëse humbni lidhjen, ngarkimi do të ndalojë dhe rifillojë kur lidhja është bërë përsëri.

Shqyrtimi i SmugMug

Sidoqoftë, do t’ju duhet Adobe ID për ta bërë atë. Kjo shtojcë shkarkohet dhe instalohet veç e veç. Ju mund ta shkarkoni në seksionin “Aplikimet” të profilit tuaj privat, ku do të gjeni gjithashtu udhëzimet e hollësishme të videos se si ta instaloni siç duhet. Ne ju rekomandojmë ta shikoni. Përndryshe, ju nuk do të mendoni se si ta instaloni shtojcën si duhet. Ky është një proces i ndërlikuar.

Organizimi i Përshtatshëm i Fotos

Shqyrtimi i SmugMug

Sistemi ju lejon të organizoni me lehtësi të gjitha imazhet e ngarkuar në koleksione tematike. Përveç krijimit dhe menaxhimit të galerive të fotografive dhe dosjeve, mund të provoni gjithashtu menaxhimin e pjesës më të madhe të fotografive përmes aplikimit të funksionalitetit tërheqës dhe rënie. Për të personalizuar fotografitë dhe koleksionet e tyre, duhet të caktoni gjithashtu tituj, fjalë kyçe dhe titra për secilën dhe çdo imazh. Për më tepër, ju mund të renditni imazhet e ngarkuar sipas datave të tyre, bishtave dhe parametrave të tjerë, si dhe t’i rrotulloni ato, të vendosni efekte ngjyrash, të rregulloni fotografitë dhe të kryeni veprime të tjera.

eCommerce

Me SmugMug, mundeni konfiguroni dyqanin tuaj në internet për të shitur më tej fotot tuaja atje. Ky është vendi, ku ju mund të rregulloni listat e çmimeve për klientët tuaj të mundshëm, të organizoni fotografi në koleksione tematike, të rregulloni opsionet e zgjedhjes së fotografive për klientët (Kështu, ata ose mund të zgjedhin të shtënat e tyre të preferuara ose të shkarkojnë të gjithë koleksionet).

Për më tepër, ju mund të shesni printime dhe certifikata për dhurata, duke rregulluar cilësimet e sigurisë dhe ruajtur ato në serverin e sistemit. SmugMug vjen me një karrocë blerjes plotësisht dhe opsione arka. Keni parasysh se cilido qoftë çmimi të vendosni, do të përfitoni 85% të fitimit eventual. Karakteristika eCommerce ju lejon të ndërtoni një emër të markës për biznesin tuaj fotografik, duke krijuar (ngarkimi) një logo unike, duke shtuar shenja të markave ujore dhe markë digjitale në projekte, duke integruar karrocat e blerjes dhe duke përfunduar veprime të tjera të shumëfishta në tregtinë elektronike për të tregtuar emrin tuaj të markës.

Sistemi lejon pranimin e monedhave globale në të gjitha porositë e përfunduara, përfshirë CAD, USD, GBP, EUR, JPY, AUD, CHF, SEK, NZD, HKD dhe më shumë. Varet nga ju që të zgjidhni llojin e preferuar të monedhës, kur specifikoni çmimet e dhuratave dhe printimeve, si dhe koston e shkarkimeve. Kur bëni transaksione, mund të mblidhni fitime përmes kanaleve elektronike, të aktivizoni vonesën e provës dhe të bëni redaktimet përfundimtare para transportit, si dhe të krijoni lista të çmimeve me porosi për galeritë individuale unike për të përmbushur nevojat e secilit klient..

SEO

Portofolet SmugMug janë SEO-miqësore pasi sistemi bën të mundur rregullimin e cilësimeve dhe plotësimin e parametrave të veçantë për të rritur renditjen e motorit të kërkimit të projektit tuaj. Ndërtuesi i faqes në internet vjen me mjete të shumta të përparuara të SEO, analiza të hollësishme dhe veçori të mbledhjes së statistikave, të cilat ju lejojnë të monitoroni rrjedhën e trafikut në faqen tuaj të internetit, si dhe parametra të tjerë thelbësorë.

Integrimi i prizave të dhomës së dritës

SmugMug ju lejon të ngarkoni, organizoni dhe menaxhoni fotot tuaja në disa hapa të thjeshtë. Për ta bërë atë, ju duhet të përdorni plugin Lightroom që sinkronizohet automatikisht me ndërtuesin e faqes në internet. Integrimi i dhomës së dritës ndihmon për të mbajtur strukturën tuaj të internetit dhe të dhënat meta të SEO (përfshirë tituj, titra dhe fjalë kyçe) absolutisht i paprekur.

Ruajtja e fotove dhe kontrolli

Ju takon juve të kontrolloni mundësinë e përdorimit dhe sigurisë së fotove tuaja në internet, duke rregulluar opsionet e ndarjes. Ju mund të specifikoni përdoruesit, të cilëve mund t’u caktoni të drejtat e hyrjes, si dhe të rezervoni kalime unike për përdoruesit VIP. SmugMug krenohet me opsione të përmirësuara të ruajtjes së cloud foto për të mbrojtur imazhet tuaja në mënyrën më të mirë të mundshme. Farëdo fotografie që të ngarkoni, ajo është e rezervuar me Shërbimet Ueb në Amazon.

Për më tepër, të gjitha imazhet mund të mbrohen nga të drejtat e autorit tuaj. Si pronar i fotografive, mund të vendosni, kur të vendosni fjalëkalime për imazhe ose galeri të veçanta. Mund të kufizoni plotësisht shikueshmërinë e të gjitha artikujve dhe madje edhe faqeve në internet vetëm për ata përdorues, të cilët kanë lidhje të aksesit në galeri ose mund t’i bëni këto koleksione absolutisht private.

Opsione për ndarjen e figurave

Kur përdorni SmugMug, mund të ndani fotot tuaja, portofolet, galeritë dhe faqet e internetit përmes rrjeteve sociale (Facebook, Twitter, Google+ etj.). Ju gjithashtu mund të përdorni aplikacionin mobil të integruar pa kosto për të ngarkuar, modifikuar, arkivuar dhe shkëmbyer imazhe në lëvizje. Më në fund, ju lejohet të ftoni miqtë dhe të njohurit tuaj të shtoni foto të reja, të redaktoni dhe menaxhoni portofolet tuaja në modalitetin e drejtpërdrejtë përmes lidhjes së përbashkët. Për të rritur shkallën e angazhimit të përdoruesit, ju gjithashtu mund të aktivizoni, të moderoni dhe çaktivizoni komentet, si dhe të shfaqni imazhe të geotagged në hartat interaktive.

Karakteristikat e Angazhimit të Konsumatorëve

SmugMug është një nga ata krijuesit e faqeve të internetit që ka një nga sistemet më shpërblyese. Platforma siguron 100% garanci të kënaqësisë së shtypjes (cilësia e lartë e shtypjes është një domosdoshmëri këtu), bën të mundur që të porosisni produkte dhe foto të ofruara nga laboratorë me përvojë të shtypur direkt nga faqja juaj e internetit, të mundësoni / çaktivizoni shitjet e produkteve të galerisë. Ju gjithashtu mund të krijoni oferta speciale dhe karta dhuratë për klientët tuaj, si dhe t’i lini ata të blejnë libra fotografish, korniza dhe pajisje të tjera të lidhura të ofruara nga shitësit e njohur.

Tipar i Importit të Fotos

Nëse tashmë keni galeritë e fotografive të publikuara dhe të ruajtura në Flickr, Amazon Drive ose DropBox, mund t’i importoni në llogarinë tuaj SmugMug. Opsioni i importit në internet ju lejon ta bëni atë me investime minimale në kohë dhe përpjekje. Asnjë aftësi për kodim ose dizajnim në internet nuk nevojitet për të përfunduar detyrën – mund të kopjoni fotot e preferuara direkt nga shërbimet e specifikuara të mbajtjes së faqes në internet. Kjo është me të vërtetë e lehtë, e shpejtë dhe pa probleme.

SmugMug + Flickr

SmugMug ka fituar kohët e fundit Flickr, e cila ka rritur ndjeshëm popullaritetin e markës dhe funksionalitetin e platformës. Ky integrim e ka bërë kompaninë komunitetin më me ndikim në botë fotografik, duke siguruar një veçori të fuqishme për të filluar, menaxhuar dhe promovuar faqet e internetit të fotografisë / portofolit.

Në përgjithësi, SmugMug është një krijues i fuqishëm i faqeve të internetit për fotografët. Po, është pak e çuditshme, konsistenca e pultit është e tmerrshme. Disa pjesë të ndërfaqes duken sikur janë marrë nga një sistem tjetër (siç e dinim, ata janë nga versioni i vjetër SmugMug), megjithëse, dizajni i krijuesit të faqes në internet është mjaft tërheqës. Shtë e mundur të mësoheni me këto nuanca. Kjo kompenson dëmtimet e ergonomisë. Newbies mund ta konsiderojnë SmugMug të ndërlikuar. Sidoqoftë, funksionaliteti i shërbimit është i mahnitshëm dhe përfundimisht ia vlen të testohet.

dizajni & templates

Fotografitë e ngarkuara dhe cilësimet e galerisë kanë shumë rëndësi, kur bëhet fjalë për të punuar me SmugMug. Numri i modelit dhe modeli janë këtu sekondarë. Kështu, krijuesi i faqes në internet nuk mund të mburret me shumë prej tyre, veçanërisht kur krahasuar me konkurrentët e tij të shërbimit si Zenfolio. Sistemi ofron 8 shabllone të gatshëm me cilësi të lartë (për të marrë të gjitha 26 modelet, duhet të rifreskoni në planin “Fuqia”). Nuk ka asgjë mbresëlënëse në lidhje me modelet e SmugMug, por ato duken mjaft moderne që tërheqin për shumicën e përdoruesve.

Këto shabllone kërkohen që fotografitë tuaja të duken tërheqëse. 90% e përmbajtjes tuaj të internetit do të përbëhet nga foto. Ata fillimisht duhet të tërheqin vëmendjen e përdoruesve. Uniciteti i dizajnit nuk ka shumë rëndësi këtu, megjithëse, ju do të jeni në gjendje të rregulloni në mënyrë fleksibile modelet e kërkuara.

Për të rregulluar modelin, duhet të zgjidhni seksionin «Përmbajtja dhe Dizajni» në menunë e sipërme të pultit. Kjo është ajo ku ju do të jeni në gjendje të shtoni blloqe të reja “Përmbajtje bllokimesh”, të tilla si logoja, të punojnë me sfondin (vendos videon, shfaqjen e sllajdit, shpejtësinë e riprodhimit etj.). Ju gjithashtu mund të ndryshoni skemën e ngjyrave të faqes së internetit dhe paraqitjen (gjerësi shtrirëse ose fikse), vendosni vlerën e hapësirës në pixel dhe gjerësinë e seksioneve brenda blloqeve themelore. Shtë gjithashtu e mundur të aktivizoni shiritat anësor të majtë dhe të djathtë dhe të shtoni kodin personal HTML ose CSS në çdo bllok. Përveç kësaj, ju mund të ndryshoni modelin e pultit, pasi të keni zgjedhur skemën e ngjyrave.

Shqyrtimi i SmugMug

Pavarësisht nga numri i kufizuar i modelit, ato vijnë në lloje të ndryshme portofoli. Disa shabllone, për shembull, ofrojnë ekran fotografik në ekran të plotë, i cili funksionon mirë për portofolet e vegjël që paraqesin printime me rezolucion të lartë që do të ofroni për shitje. Sidoqoftë, modelet e tjera janë krijuar dhe strukturuar në mënyrën më të mirë për të shfaqur koleksione të pasura me foto për të krijuar përshtypjen e punës suaj.

Sidoqoftë, ajo që ka më shumë rëndësi është se shumica e modeleve përfshijnë tiparet e të dy llojeve të modeleve, duke vepruar si medium midis tyre. Sistemi lejon kalimin midis modeleve në çdo fazë të procesit të projektimit të uebit. Pas ngarkimit të fotove, mund të keni parapamjen e projektit tuaj për të kuptuar se si do të kujdeset për publikimin.
Modelet SmugMug optimizohen automatikisht për shikimin në celular – ato janë përgjegjëse nga parazgjedhja. Pavarësisht se çfarë pajisje do të zgjidhni për të parë temën, sistemi do të rregullojë shabllonin që të përputhet me madhësinë dhe rezolucionin e tij.

Shqyrtimi i SmugMug

Ju mund të veçoni çdo bllok që keni shtuar dhe të vendosni strukturën e tij, shtrirjen, grupin e elementeve, madhësinë dhe formën e ikonave, ngjyrën etj..

Shtë e thjeshtë të krijosh një galeri në internet ose dyqan fotografish me SmugMug. Dizajni dhe struktura e secilës galeri mund të rregullohen veçmas në seksionin «Paraqitja». Ju mund të zgjidhni stilin e galerisë (peizazhi i kolazhit, SmugMug, ditar, portreti i kolazhit, figurat e paraqitura, Slideshow), kopertinën, rregullat e renditjes së fotove, informacionin e të dhënave të kamerës, emrat e skedarëve dhe aktivizimin e veçorive të hartave. Shtë gjithashtu e mundur të vendosni sasinë maksimale të prezantimit të fotografive (deri në 5000), aplikoni ujëra dhe aktivizoni butonat për të shkarkuar foto.

Në përgjithësi, SmugMug duket mjaft bukur përsa i përket cilësisë së modelit dhe cilësimeve të konfigurimit. Këtu janë të gjitha mjetet e kërkuara, edhe pse, procesi i personalizimit nuk është aq i këndshëm – këtu ka shumë nuanca të çuditshme. Shtë e thjeshtë të hutoheni këtu, nëse vendosni të eksperimentoni .. Por mos u shqetësoni nëse bëni diçka të gabuar – lehtë mund t’i hidhni të gjitha ndryshimet dhe të ktheheni në pikën e fundit të ruajtur.

Ndihma për klientët

Opsionet e mbështetjes së klientit SmugMug nuk janë mjaft të gjithanshme dhe të gjera, por baza e njohurive në dispozicion është padyshim që ia vlen të kushtohet vëmendje. Për të gjetur përgjigje në pyetjet tuaja dhe për të parë se çfarë saktësisht ofron platforma për sa i përket ndihmës, shikoni zgjidhjet mbështetëse dhe tiparet e listuara më poshtë:

 • Qendra e Mbështetjes – SmugMug vjen me një Qendër Mbështetëse të fuqishme dhe informuese që ofron një grup të pasur të materialeve të lartë referencë. Të gjitha udhëzimet ndahen në kategori që janë mjaft të lehta për tu kërkuar. Ekziston gjithashtu një opsion i përshtatshëm i filtrit të kërkimit që lejon gjetjen e materialeve të kërkuara duke siguruar hetimin në pjesën përkatëse.
 • YouTube Channel – platforma ka kanalin e vet në YouTube, i cili përfshin shumë mësime video. Ato ndihmojnë që oraret e parë të zotërojnë bazat e punës me ndërtuesin e faqes në internet. Kanali azhurnohet rregullisht.
 • Ndihmë me email – heronjtë mbështetës të sistemit janë të disponueshëm përmes emailit 24/7/365 dhe, kështu, ata janë të gatshëm të përgjigjen në të gjitha pyetjet dhe të zgjidhin të gjitha çështjet për të cilat janë interesuar pajtimtarët.
 • Biseda live – Abonentët e llogarisë ‘Portfolio’ dhe ‘Business’ kanë një mundësi të përdorin opsionet e Bisedës Live, të ofruara nga ekspertët e sistemit gjatë orëve standarde të biznesit të SHBA. Shërbimi nuk ka ndihmë nga burimet e jashtme dhe koha e përgjigjes së tij është zakonisht nën 30 ose më pak, në varësi të vëllimit të biletave.
 • Komuniteti i përdoruesve – SmugMug krenohet me një komunitet të fuqishëm të përdoruesve që ofron burime të shumta, mësime, artikuj dhe burime të tjera informacioni të disponueshme në seksionet vijuese: Blog, Events, Filmat SmugMug dhe Forumi. Kështu, mbështetja ndaj shërbimit ndaj klientit është në një nivel mjaft të këndshëm. Ekziston gjithashtu një pjesë e veçantë e feedback-ut të produkteve. Kjo është faqja zyrtare e Kërkesës së Featureve, ku përdoruesit mund të plotësojnë një formular të veçantë në internet për të ofruar sugjerimet e tyre ose kërkesat e veçorive të produktit.

planet & Mimi: Sa kushton SmugMug?

Pas regjistrimit në sistem, do të merrni 14 ditë për ta provuar atë. SmugMug nuk ka një plan falas. Të gjitha llogaritë vijnë me Magazinim të pakufizuar për foto dhe video. Ajo që është një tipar vërtet i lezetshëm për fotografët profesionistë është se ata mund të ngarkojnë deri në një imazh 210 MegaPixels ose 150MB. Planet e paguara duken si më poshtë:

 • themelor ($ 48 / vit) – ngarkime të pakufizuara të fotografive, personalizim të plotë për “Faqe”, galeritë, faqet dhe dosjet për mbrojtjen e fjalëkalimeve;
 • pushtet ($ 72 / vit) – 21 modele shtesë, duke shtuar kodin HTML / CSS, mbrojtje me klik të djathtë në imazhe, mundësi për të lidhur domainin tuaj;
 • portofol ($ 180 / vit) – galeritë e optimizuara me e-tregti, të përmbushin urdhërat nga WHCC, Bay Photo, Loxley dhe EZPrints, të shesin foto dhe video, të aplikojnë filigranë, të vendosni çmime të gjerë të faqes (mbani 85% të shënjimit);
 • pro ($ 360 / vit) – krijoni kuponë, pako dhe ngjarje me porosi. çmoni galeritë individuale ose imazhet me lista të ndryshme çmimesh, galeritë në grup nën ngjarje, ofrojnë paketim të mbështjellur me dhurata dhe klient të dërguar nga marka.

Shqyrtimi i SmugMug

Sipas mendimit tonë, SmugMug ia vlen paratë që do të paguani për planin e zgjedhur. Fatkeqësisht, plani më i lirë nuk lejon të lidhni domenin tuaj. Ky është një disavantazh serioz.

Ofertat e këndshme fillojnë me një plan “Fuqia”. Karakteristikat e funksionalitetit të parashikuara nga planet e paguara ndahen me mençuri: këtu nuk ka kufizime të pakuptimta, ndërsa sasia e opsioneve të ofruara arrin në rritjen e çmimeve. Le ta pranojmë: 72 dollarë në vit është një çmim mjaft i përballueshëm për fotografët profesionistë të gatshëm të marrin një portofol të nivelit të lartë në domenin e zgjedhur. Nëse ata dëshirojnë të fitojnë një fitim mbresëlënës duke shitur foto, ata duhet të zgjedhin planin “Portfolio” ose “Pro”. Do të thotë që paratë e investuara do të paguajnë shumë shpejt.

Përfundim Shqyrtimi i SmugMug

SmugMug është një krijues mbresëlënës i faqes në internet për fotografët. Po, ne kemi vendosur një theks në pultin specifik të sistemit, duke e shqyrtuar atë, por është ende e mundur të hulumtohen dhe kuptohen të gjitha nuancat e tij pa asnjë nxitim vetëm brenda një dite. Duke folur për kompleksitetin e sistemit, nënkuptojmë krahasimin e tij me ndërtuesit e tjerë të faqes së internetit. Ky shërbim ndryshon shumë prej tyre. Sidoqoftë, Newbies mund të mos i vërejë të gjitha nuancat e përshkruara më lart vetëm sepse nuk njohin sisteme të tjera që mund të krahasohen me SmugMug. Kjo është arsyeja pse, çështja e kompleksitetit është mjaft relative këtu.

Sa i përket funksionalitetit, shërbimi plotëson plotësisht të gjitha kërkesat e detyrave për të cilat është menduar dhe madje edhe më shumë. Uebfaqet e galerisë SmugMug duken mahnitëse. Kjo është ajo që ka shumë rëndësi. Kostoja e planeve është gjithashtu e mundshme. Pra, a ja vlen investimi SmugMug? Padyshim që është, veçanërisht nëse synoni të krijoni një portofol të pasur me karakteristika për nevojat tuaja personale ose të biznesit dhe dëshironi që ai të jetë një sukses.

Krijoni një Uebfaqe FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me