Shqyrtimi i flluskave

Shqyrtimi i flluskave

Bubble – është një kornizë e fuqishme për krijimin e faqes në internet. Ajo ishte krijuar për të ndihmuar fillestarët dhe pronarët e biznesit për të krijuar aplikacione efektive që mund të përdoren për të promovuar shërbime ose produkte, si dhe përdorim brenda infrastrukturës së korporatave të TI. Përfitimi kryesor i Bubble është aftësia për të krijuar aplikacione plotësisht funksionale me asnjë përvojë paraprake programimi ose kodimi. Newbies dhe jo-teknikët do të vlerësojnë lehtësinë e përdorimit, përveç një bandë karakteristikash për të siguruar një proces pa ngatërrime ndërtimi.

Softueri fillimisht u krijua për të zhvilluar aplikacione të fuqishme për qëllime të ndryshme. Ju ose dëshironi një teknologji të ballafaquar me klientët ose dëshironi të rritni produktivitetin e një kompanie dhe të zhvilloni një aplikacion të përshtatur për përdorim të brendshëm, korniza Bubble me siguri do të vijë në dispozicion. Ndërsa nuk ka nevojë për programim HTML ose CSS, do të jeni në gjendje të krijoni produkte softuerësh që paraqesin dizajn të shkëlqyeshëm UI, ndërfaqe miqësore ndaj përdoruesit dhe qasje inovative. Le të shohim se çfarë ka ky kuadër i fuqishëm nën kapuç.

1. Lehtësia e përdorimit

Platforma prezanton një përzierje perfekte të funksionalitet tërheqje dhe rënie të përziera me një qasje programimi të bazuar në rrjedhën e punës.

Me fjalë të tjera, ju merrni kontroll të plotë mbi rrjedhën e punës dhe hierarkinë e aplikacionit pa aftësi kodimi.

Bubble ka një redaktor mjaft të thjeshtë me të gjitha instrumentet që mund t’ju nevojiten për të ndërtuar një ueb-të-artit-më të një aplikacioni ose celular. Karakteristika thelbësore këtu është se përdoruesi është ai që përcakton logjikën e ardhshme të aplikimit. Le të shohim se si funksionon.

Fillimi

Vetë platforma është e lirë për t’u përdorur. Pra, nuk do të keni nevojë të kërkoni një mundësi të gjykimit falas për të provuar se si funksionon sistemi. Për të hyrë në instrumentet Bubble, thjesht tregoni emailin dhe fjalëkalimin tuaj pa pasur nevojë të siguroni informacionin tuaj të faturimit. Përdoruesit do të jenë në gjendje të regjistrohen duke përdorur llogaritë e tyre GitHub ose Google gjithashtu. Programi automatikisht do t’ju çojë në pultin tuaj personal ku mund të zgjidhni hapin tjetër për të ndërmarrë ose do të jetë një aplikacion ose shabllon i ri për të krijuar për projektin e ardhshëm.

Regjistrimi i flluskave

Përdoruesit mund të përdorin Mësime Interaktive Bubble nga këtu. Ata përshkruajnë të gjitha fazat e procesit të ndërtimit pikërisht këtu në pult, pa pasur nevojë të kaloni midis disa ekraneve. Ju gjithashtu mund të futni llogarinë tuaj për të azhurnuar ose ndryshuar të dhënat personale nëse është e nevojshme. Për të filluar me projektin e ri, klikoni në butonin “New App” dhe gjeni veten në panelin kontrollues Bubble intuitiv.

Ndërtues UI

Mirësevini në pultin e ndërtesave dhe panelit të projektimit. Newbies mund të jetë pak i kapërcyer që nga fillimi për shkak të shumë mjeteve të vendosura në shiritin anësor në të majtë. Sidoqoftë, do të duhen disa minuta për t’u mësuar në skedë dhe për të filluar zbatimin e seksioneve të ndryshme dhe bllokimit për aplikimin tuaj të ardhshëm.

Aplikimi i flluskave

Kuadri përdor drag-and-drop. Makesshtë e lehtë të rregulloni strukturën tuaj dhe hierarkinë e elementeve. Me fjalë të tjera, ju mund të ndjeheni veten një arkitekt në internet dhe të vendosni elemente specifike kudo që të jetë e nevojshme. Përdoruesit janë të lirë të zgjedhin një model të gatshëm ose të fillojnë nga ndërtimi i një aplikacioni nga kanavacë bosh. Për më tepër, ju jeni të lirë të krijoni një model dhe më pas ta keni të lidhur me aplikacionin.

Elementet mund të redaktohen në varësi të kërkesave tuaja. Thjesht klikoni mbi të dhe përdorni skedën e re për të ndryshuar madhësitë e blloqeve, për të ndryshuar tekste, për të zgjedhur stilin e sfondit, për të ndryshuar ngjyrat, për të zgjedhur llojin e përmbajtjes për të gjithë bllokun, për të përcaktuar kushte të reja, etj. Kur të keni përfunduar me paraqitjen e aplikacionit, mund të përdorni mënyrën e rishikimit për të kontrolluar se si duket në kushte të jetës reale në shfletuesin tuaj.

Redaktori i flluskave

Bubble siguron kontroll të plotë mbi procesin e ndërtimit. Përdoruesit mund të rikrijojnë logjikën prapa aplikacioneve ose uebfaqeve të tyre. Nëse dëshironi të krijoni një kronologji veprimesh, mund të shtoni një bllok të ri dhe të përcaktoni një veprim specifik për të, duke përcaktuar një kusht të ri. Kuadri gjithashtu siguron qasje në një bazë të dhënash ku mund të mblidhni informacionin e nevojshëm përmes formularit të kontaktit ose regjistrimit dhe t’i ruani ato automatikisht brenda bazës së të dhënave përkatëse..

Softueri është shumë fleksibël për sa i përket përshtatjes. Ajo ofron më shumë se 800 shtesa të ndryshme. Përdoruesit do të jenë në gjendje të integrojnë opsionet e pagesave, shërbimet e transmetimit të videove dhe muzikës, instrumente të ndryshme të marketingut, mjetet e ndihmës së klientit dhe më shumë.

Të shkosh live

Bubble është një zgjidhje me bazë cloud, e cila jo vetëm që ju lejon të krijoni aplikacione efektive, por edhe të presni projektet tuaja. Ju nuk keni nevojë të kërkoni një ofrues të veçantë të pritjes. Sistemi sjell të gjitha pasuritë brenda një pakete të vetme. Disa përdorues do të kenë një shans të zgjedhin nga plane të ndryshme në varësi të kërkesave të biznesit të tyre ose thjesht të azhurnojnë në një plan më të shkathët në çdo pikë.

Ne do të diskutojmë çmimet pak më vonë në planet & Çmimeve paragraf. Ajo që është e nevojshme për të identifikuar është fakti që korniza vjen si një platformë plotësisht funksionale e cloud me asetet e veta dhe infrastrukturën e shkallëzueshme për të vendosur, mbështetur dhe mirëmbajtur faqet ose aplikacionet tuaja që përmbajnë shërbime të backend dhe të integruara të lidhura me API.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Kuadri jep një shumëllojshmëri të veçorive nga kutia. Ato janë siguruar për të lejuar fillestarët dhe kompanitë të krijojnë zgjidhje nga fundi në fund pa punësimin e zhvilluesve profesionistë. Përveç se është një zgjidhje gjithëpërfshirëse me objektet pritëse për vendosjen e projektit, Bubble ofron mjete për të rregulluar aplikacionin duke e bërë atë më miqësor.

Plugins dhe shtesa

Përdoruesit janë në gjendje të zgjedhin nga më shumë se 870 shtojca të ndryshme të disponueshme në tregun lokal. Ato përfshijnë shërbime analitike përfshirë Google Analytics ose Segmentin, portat e pagesave si PayPal dhe Stripe, modele të ndryshme të pajtimeve për pagesa ose mjete për të trajtuar transaksionet e palëve të treta.

Shtojca flluskash

Ju keni një shans për të lidhur projektin me API tashmë ekzistues ose të publikoni partnerët tuaj duke lënë partnerët tuaj dhe klientët të lidhen me ju pa mundim. Tregu i shtojcave Bubble nuk është vetëm një vend ku mund të gjeni shtesa për veten tuaj. Këtu përdoruesit mund të ndajnë ose shesin disa prej shtojcave të tyre të ndërtuara në JavaScript.

bashkëpunim

Bashkëpunim flluskash

Ka disa mënyra për t’i lënë të tjerët të përfshihen me projektin tuaj. Tipari bashkëpunues bën të mundur shtimin e deri në 40 kolegë. Një administrator është në gjendje të vendosë role specifike menjëherë nga pulti. Për më tepër, Bubble e bën të lehtë bashkëveprimin me audiencën e synuar me anë të bisedave, burimeve të lajmeve, etj. Krijoni një formë regjistrimi në mënyrë që përdoruesit të mund të regjistroheshin përmes llogarive sociale.

Logjika e rregullueshme e rrjedhës së punës

Siç kemi thënë më herët, Bubble është një kornizë e nivelit të lartë që i jep fuqinë e kodimit përdoruesit përfundimtar. Ju jeni për të krijuar logjikën e aplikacionit duke përcaktuar kushteve. Me fjalë të tjera, një përdorues në të vërtetë i tregon sistemit se çfarë duhet të ndodhë më tej nëse një vizitor ndërmerr një veprim specifik.

SEO dhe Siguria

Ju mund të vendosni mënyrën se si motorët e kërkimit dhe rrjetet sociale do të shikojnë projektin tuaj të ardhshëm. Ekziston një skedë e thjeshtë për të menaxhuar të gjitha etiketat e meta të cilësimeve të SEO, URL të personalizueshme, etj. Këtu mund të gjeneroni gjithashtu sitinap.

Bubble seo

Sa për mjetet e sigurisë, të gjitha faqet e internetit dhe aplikacionet e ndërtuara duke përdorur Bubble vijnë me kodim SSL. Përveç kësaj, ju mund të krijoni një fjalëkalim unik për të fshehur aplikacionin derisa të jetë gati të shkojë drejtpërdrejt. Një administrator mund të vendos rregulla specifike që përcaktojnë mënyrën e shfaqjes së të dhënave për përdoruesit. Të gjitha llogaritë e Bubble mbahen të sigurta falë vërtetimit të dy faktorëve.

Kuadri Gjithë-në-Një

Me Bubble, ju merrni një uebfaqe plotësisht të organizuar dhe një platformë ndërtimi të aplikacioneve me një infrastrukturë të gatshme për përdorim. Sistemi do të kujdeset për mirëmbajtjen, sigurinë dhe menaxhimin e zgjidhjeve të serverit. Pasi një projekt të jetë rritur përtej aseteve aktuale, ju mund ta shkallëzoni atë me një klikim për të marrë më shumë burime të dorëzuara me një plan më të lartë.

3. Dizajni & templates

Bubble nuk ka temat e tij të zakonshme në mënyrën si jemi mësuar. Në të njëjtën kohë, ajo ofron një shumëllojshmëri të modeleve të përgjegjshme të krijuara nga përdoruesit e Bubble. Disa prej tyre janë falas dhe disa paguhen. Mimi ndryshon nga 0 deri në 199 $ në varësi të stilit të paraqitjes dhe funksionalitetit.

Model flluskë

Të gjitha shabllonet ndahen në kategori specifike. Këtu kemi bloge, paraqitjet e veçanta të CRM, blloqet e ndërtimit, faqet e uljes, dyqanet dixhitale, vendet e tregut, dhe më shumë. Renditini ato sipas ngrohtë dhe zgjidhni modelin që plotëson nevojat tuaja. Nga rruga, ju jeni të lirë të ndërtoni modelin tuaj dhe ta ndani atë falas ose të shesë në tregun e Bubble.

4. Ndihma për klientët

Edhe pse Bubble është jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur, ai ka mbështetje të fuqishme përballë komunitetit të tij në rritje që paraqet pothuajse 351, 000 përdorues aktiv dhe më shumë se 314, 000 aplikacione të ndërtuara tashmë. Lajmi i keq është se platforma nuk ka një tipar të bisedës së drejtpërdrejtë ose telefon për të kontaktuar menjëherë. Sidoqoftë, newbies nuk do të humbasin kurrë falë një komuniteti të mediave sociale, forum lokal dhe blog.

Forumi i mbështetjes së flluskave

Pra, mënyrat për të zgjidhur çështjet e mundshme përfshijnë:

  • Emails – kontaktoni ekipin mbështetës duke përdorur një sistem tipik të biletave.
  • Forum – bashkohuni me komunitetin Bubble dhe kërkoni ndihmë nga përdoruesit me përvojë. Forumi është i lirë të bashkohet. Ju mund të hapni një fije të re për të gjetur një temë me të njëjtën çështje.
  • Blog flluskë – ai përmban një shumëllojshmëri artikujsh, lajme të kompanisë dhe shumë informacione të tjera të brendshme.
  • Llogaritë sociale – faqja në Facebook krenohet me më shumë se 12, 000 abonentë me një shans për të kontaktuar administratorët e Bubble direkt përmes Facebook Messenger.

Shtë edhe një zyrtar Llogari Twitter që nxjerr në pah lajmet më të fundit, azhurnimet dhe informacionet e tjera që mund të vijnë në ndihmë.

5. Planet & Çmimeve

Kuadri në vetvete është i lirë për t’u përdorur. Nuk keni nevojë të ndërtoni një qindarkë për të filluar ndërtimin e aplikacionit tuaj. Plani Hobi është në dispozicion për të gjithë përdoruesit me një kosto zero.

Mimet e flluskave

Sidoqoftë, planet e paguara do të jenë të nevojshme për të hyrë në karakteristika shtesë dhe për të pritur projektin tuaj. Mimet janë si më poshtë:

  • Shpenzimet personale $ 25 në muaj, etiketimi i Bardhë, eksporti i të dhënave, etj.
  • Kostot profesionale $ 115. Ai do të plotësojë nevojat e fillimit që përmbajnë 2 redaktorë të aplikacioneve, 3 njësi të kapacitetit të serverit dhe më shumë.
  • Kostot e prodhimit $ 475. Isshtë krijuar për ndërmarrjet që kërkojnë kapacitet maksimal të serverit. Ju merrni 15 redaktorë të aplikacioneve në 20 versione zhvillimi.

Klientët e ndërmarrjes gjithashtu mund të përfitojnë nga zgjidhje të dedikuara bazuar në një model të shkallës së pagës.

6. Pro dhe kundër

Bubble është padyshim një nga kornizat më të fuqishme për të ndërtuar aplikacione të fundvitit dhe faqet e internetit me absolutisht asnjë aftësi kodimi. Ai do të përmbushë fillimin e vogël dhe nevoja të mëdha korporative edhe pse disa nga karakteristikat e tij mund të mos i përmbushin pritjet e përdoruesit mesatar.

Pros:
Cons:
&# X2714; Platformë e fuqishme cloud.
&# X2714; Ndihmon për të krijuar aplikacione dhe uebfaqe të nivelit të lartë.
&# X2714; Procesi i ndërtimit i përshtatshëm.
&# X2714; Redaktori i përparuar i UI-së.
&# X2714; Kapaciteti i pritjes.
&# X2714; Zgjidhje e shkallëzueshme e serverit.
&# X2714; Një përzgjedhje e gjerë e shtojcave.
✘ Disa prej shtojcave të palëve të treta nuk kanë dokumentacionin e duhur.
✘ Nuk ka shabllone me porosi.

përfundim

Bubble është një motor i fuqishëm për ndërtimin e uebit për të krijuar aplikime të fuqishme dhe të larta. Platforma do t’ju përshtatet shumë në rast se keni nevojë të krijoni produkte të brendshëm softuerësh për të rritur produktivitetin e kompanisë ose për të ofruar aplikacione inovative për përdoruesit tuaj të fundit. Sistemi vjen si një paketë gjithëpërfshirëse me lehtësira hostimi të mundshme që mund të azhurnohen kur zhvillohet biznesi juaj.

Si rezultat, ne kemi një instrument të fortë biznesi për fillestarët dhe kompanitë e themeluara mirë. Nëse jeni një individ që kërkon një zgjidhje të thjeshtë për të filluar një blog ose portofol, me siguri do t’ju duhet një platformë më e thjeshtë si uKit ose Wix.

Provoni Bubble falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me