Rishikimi Yola.com

Yola – është një nga krijuesit e parë të faqeve të internetit që janë bërë të disponueshme për audiencën e madhe. Lansuar në vitin 2007, sistemi ka revolucionarizuar të gjithë qasjen e projektimit në internet, duke e bërë atë shumë më të thjeshtë dhe më të kuptueshëm për jo-teknologjitë.


Që nga data e themelimit të saj, krijuesi i faqes në internet ka ndryshuar shumë. Me karakteristika të reja, mjete, elemente të projektimit dhe shablloneve, shërbimi ka fituar popullaritet në të gjithë botën. Yola ka qenë rreth e rrotull për një periudhë mjaft të gjatë, por a është akoma konkurruese? Featuresfarë karakteristikash dhe përparësish të reja ofron ajo dhe a ka ndonjë nuanca të veçanta që e bëjnë atë të dalë nga turma?

Ne nuk do të bëjmë supozime në lidhje me këto aspekte. Në vend të kësaj, le të hedhim një vështrim në pikat kryesore të Yola (dhe, padyshim, dobësitë e tij) që do t’ju ndihmojnë të vendosni nëse sistemi funksionon mirë për ju apo jo.

1. Lehtësia e përdorimit

Nëse keni provuar ndonjëherë të përdorni Yola, atëherë nuk mund ta vini re që ndërfaqja e tij duket disi e vjetëruar në krahasim me ndërtuesit e faqeve moderne. Menjëherë pas regjistrimit (e cila është mjaft e shpejtë), ju merrni qasje në pult, dhe këtu do të përballeni me pyetje të shumta që nga fillimi.

Gjë është se nuk është mjaft e thjeshtë për të kuptuar implikimin fillestar të seksioneve dhe gjetjen e atyre që ju nevojiten në të vërtetë për të filluar me zhvillimin e projektit tuaj. Duhet patjetër kohë për të eksploruar të gjitha kategoritë dhe opsionet e disponueshme në pult.

Paneli Yola

Për më tepër, nuk mund të themi se kemi kënaqur redaktorin tërheqës të sistemit. ’Shtë më kufizuese sesa ajo e Wix, për shembull, dhe kërkon ca kohë që të mësoheni me të dhe të kuptoni logjikën e tij. Ndërtuesi bën mbështetje zvarritjen, por ju nuk keni kontroll të plotë mbi elementet – kur i hidhni ato, ata thjesht hidhen në kutitë e paracaktuara të padukshme.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

Ashtu si çdo ndërtues tjetër modern i faqes së internetit, Yola ju lejon të krijoni strukturën dhe paraqitjen e faqes në internet duke shtuar, rregulluar dhe modifikuar blloqe të shumta përmbajtjesh. Këto përfshijnë elemente të strukturës (butonat, blloqet e përmbajtjes, galeritë etj) dhe widget (mp3 player, video, tregti, komente në Facebook dhe më shumë).

Redaktori Yola

Funksionaliteti i përparuar i platformës përfshin një redaktues HTML / CSS ku përdoruesit e teknologjisë mund të shkruajnë rregullat e tyre CSS dhe të bëjnë ndryshime të drejtpërdrejta në kod. Sa i përket pikave të tjera të sistemit, ato janë si më poshtë:

Opsionet e integrimit

Yola ju lejon të zgjidhni dhe integroni një larmi mjetesh, widget dhe sisteme të jashtme. Kështu, ju mund të integroni me shërbime të rregullta të marketingut me email, bloge të Tumblr, Google App Suite, shërbime mbështetëse PayPal etj..

Fatkeqësisht, aktualisht nuk ka integrim me vendet e tregut dhe platformat e e-tregtisë, shërbimet CRM, shërbimet e ndihmës dhe platformat e kontabilitetit dhe sistemet e tjera të rëndësishme të jashtme.

Mobile Plus

Sistemi fuqizon përdoruesit e planit premium të përfitojnë sa më shumë nga veçoria e përparuar e Mobile Plus. Kjo ju lejon të shikoni dhe modifikoni versionin celular të faqes tuaj të internetit me disa klikime.

Yola Mobile Plus

Merrni kohën tuaj për të specifikuar orët tuaja të punës, siguroni hartat dhe udhëzimet dhe lini që vizitorët e faqes në internet të kontaktojnë me ju duke shtypur ekranin për t’ju dhënë një telefonatë. ’Shtë e thjeshtë dhe e shpejtë.

Integrimi i mediave sociale

Sistemi lejon sinkronizimin e llogarisë tuaj Yola me shërbime të njohura të mediave sociale si Facebook dhe Twitter. Kjo jo vetëm që kontribuon në funksionalitetin e shërbimit, por ndihmon gjithashtu që përdoruesit të jenë të vetëdijshëm për të gjitha ndryshimet, azhurnimet, ngjarjet, lajmet dhe zbritjet speciale që sistemi ka për të ofruar.

Opsione eCommerce

Vendosja e një dyqani në internet me Yola nuk është aspak e vështirë pasi sistemi ka një motor të fuqishëm të integruar eCommerce. Për ta përdorur atë, megjithatë, ju duhet të përmirësoni në planin e paguar. Ju gjithashtu mund të krijoni një dyqan në internet me Yola duke integruar një plugin Ecwin në të.

Tregtia Yola

Karakteristika eCommerce ju lejon të shesni produkte 24/7 në modalitetin online duke vendosur karrocën e integruar të blerjeve, duke shitur deri në 1000 produkte, duke lidhur dyqanin tuaj në internet Yola me llogarinë në Facebook, duke hyrë në pultin e sistemit, krijimin dhe modifikimin e dritares së shfaqjes , duke përdorur skedarin e importit / eksportit të produktit CSV, etj.

Motori gjithashtu mbështet gjuhë të shumta dhe integron me ofruesit e transportit ndërkombëtar dhe lokal, të tilla si FedEx, UPS, USPS, DHL dhe më shumë. Yola lejon pranimin e kartave të kreditit ose pagesa të PayPal, integrimin me porta pagese të shumëfishta, vendosjen e taksave të shitjeve për produktet tuaja bazuar në faktorin e vendndodhjes gjeo.

Përdoruesit kanë një mundësi të këndshme për të filluar një dyqan fleksibël në internet, duke ofruar kontroll të plotë mbi produktet dhe kategoritë e tyre. Ata mund të krijojnë dhe ruajnë profile të blerjeve, të menaxhojnë mjetet e inventarit në internet, të ndjekin urdhërat dhe të kontaktojnë klientët.

Mundësitë e Përkthimit në Uebfaqe

Uebfaqet e Yola nuk janë aktualisht të disponueshme në shumë gjuhë – ekziston vetëm një shans për të shtuar një widget Google Translate në faqen e internetit për ta bërë projektin tuaj të disponueshëm në disa gjuhë të huaja. Nuk ka asnjë mjet të veçantë për të krijuar faqet e internetit në shumë gjuhë ose lokalizimet gjuhësore këtu deri më tani.

Widgets dhe Shtesa

Me Yola, ju mund të lidhni dhe menaxhoni pajisje shtesë për t’i dhënë uebsajtit tuaj dizajnin dhe performancën më të përparuar. Megjithatë, shumica e pajisjeve nuk janë të integruara, por janë integrime të palëve të treta. Asnjë App Store që lejon qasje në mbledhjen e widget nuk është në dispozicion këtu.

Opsione SEO

Për t’i dhënë uebfaqes tuaj të bazuar në Yola rezultate më të mira të motorit të kërkimit, sistemi ju lejon të plotësoni dhe rregulloni etiketat meta për të gjitha faqet. Këto përfshijnë tituj, përshkrime, fjalen etj. Mund të keni qasje në pjesën e veçantë të menusë, ku mund të krijoni dhe ndryshoni tekstin e URL-së për ta bërë atë miqësor.

Forum

Yola nuk e mbështet opsionin e krijimit të forumit. Nëse ende keni nevojë për një forum për faqen tuaj të internetit, atëherë do të duhet ta krijoni atë në një nënfushë të veçantë të sistemit, duke përdorur motorë dhe mjete të specializuara të forumit. Natyrisht, nuk është mjaft i përshtatshëm, kështu që, do të ishte thjesht më e thjeshtë të përdorësh një nga ndërtuesit e faqeve në internet që sigurojeni këtë veçori jashtë kutisë.

Ndërtuesi i formës së kontaktit

Ju mund të instaloni një ndërtues fleksibël, të përshtatshëm dhe të lehtë për t’u përdorur për të krijuar forma online që mund të aplikohen në faqen tuaj të internetit. Kjo është një nga ato karakteristika që shumë ndërtuesve të faqeve bashkëkohore aktualisht u mungojnë.

Forma e Kontaktit Yola

Tipar i Redaktimit të Kodit

Me Yola, ju mund të redaktoni individualisht kodin tuaj të internetit, nëse keni mirë administrim të bazave HTML. Karakteristika gjithashtu lejon të shtoni widget dhe mjete të jashtme në faqen tuaj te internetit përmes redaktimit të kodit.

Blogging

Fatkeqësisht, Yola ka mungesë të një platforme për Blogging, por ato e bëjnë më të lehtë integrimin e blogut tuaj Tumblr. Ky është një nga dobësitë kryesore të platformës.

3. Modelimet

Numri i Temave:15
Temat Falas:&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:✘ JO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO

Krijimi i një siti me Yola fillon me zgjedhjen e shablloneve. Aktualisht, krijuesi i faqes në internet ofron mbi 90 shabllone, të cilat ofrohen falas dhe me kosto shtesë. Cilësia e përgjithshme e shabllonit është e këndshme dhe ato janë vizive tërheqëse, por ato janë disi inferiore në krahasim me ato dizajne të ofruara nga Wix, uKit dhe udhëheqës të tjerë të njohur të kamareve të dizajnit të uebit.

Modelet nuk ndahen në kategori, megjithatë ekziston një mundësi që ju lejon të zgjidhni një shabllon bosh për të ndërtuar një faqe interneti krejtësisht unike nga e para. Modelet e Yola janë optimizuar nga celulari për tu përshtatur në mënyrë të përsosur me madhësi dhe rezolucione të ndryshme të ekranit.

Sapo të zgjidhni modelin e preferuar, mund të shihni versionin e tij të parapamjes për të eksploruar detajet. Do t’ju kërkohet të specifikoni emrin tuaj të internetit, temën e tij, informacionin e kontaktit (që më tej do të shtohet në faqen tuaj të internetit). Lajmi i mirë është se mënyra se si duket çdo shabllon kur e merrni nga Yola është vetëm fillimi – në të ardhmen, ju do të zëvendësoni të gjitha fotot e paracaktuar, do të ndryshoni paraqitjen e përmbajtjes, do të modifikoni futbollin, do të ngarkoni një flamur të ri etj., Nëse ju jemi të gatshëm të investoni kohën dhe mundin tuaj, natyrisht.

Modelet e Yola

Do shabllon përbëhet nga blloqe që mund të modifikohen, fshihen, shtohen, redaktohen dhe rregullohen në një faqe sipas radhës së rastit. Puna me ta nuk është gjithashtu problem. Përkundrazi, procesi është argëtues dhe argëtues.

Modelet e Yola janë të ndryshueshëm. Nëse mendoni se zgjedhja juaj e parë nuk është e duhur, dhe rregullimi nuk është i mjaftueshëm, thjesht mund ta transferoni përmbajtjen tuaj në një shabllon të ri.

4. Ndihma për klientët

Ndihma për klientët Yola është në një nivel të mirëfilltë dhe ka disa mundësi që mund t’i përdorni këtu. Cilado qoftë vështirësitë që hasni, kur redaktoni faqen tuaj të internetit, mund të përfitoni nga skedari Ndihmë që mbetet aktiv në të gjitha faqet në panelin tuaj të administratorit. Ai përmban lidhje me vendet më të rëndësishme, duke përfshirë forumin e komunitetit Yola, qendrën e ndihmës, mësimet dhe trajnimet në internet.

Nëse ende nuk mund ta gjeni përgjigjen, mund të kontaktoni një nga ekspertët e Yola me email ose me telefon. Ekziston edhe qasje në dritaren e Ndihmës Instant – vendi, ku mund të shkruani çdo pyetje për të cilën jeni të interesuar dhe të prisni derisa asistenti t’ju japë përgjigjen.

Një mënyrë tjetër për të marrë 24/7 mbështetje është të shkruani pyetjen tuaj në fushën e filtrit të kërkimit dhe të prisni rezultatet që gjeneron sistemi. A ka ndonjë problem me ndihmën e ndihmës së klientit tuaj ose cilësinë e tij? Pastaj shkoni përpara për të mbushur seksionin “Raporto Abuzimin” për të njoftuar ekipin për situatën. Për ta përmbledhur, mbështetja e klientit është një nga pikat e forta të Yola, që sigurisht që është një avantazh i dukshëm i sistemit.

5. Politika e çmimeve

Yola është një shërbim në internet freemium. Ekziston një version falas që ju lejon të krijoni një sit në nënfushën Yola që përmban deri në 3 faqe. Yola gjithashtu ofron tre plane të paguara:

Opsioni i çmimevekostoFeatures
Bronze:$ 4.95 / moPages Faqet e Pafund;
Orage Magazinimi 2 Gb;
Dom Domain falas.
Silver:$ 9.95 / mo✓ Jo Yola Bradnding;
Tem Modelet Premium;
Ed Redaktor i Avancuar.
Gold:$ 19.95 / moBand Bandwidth i pakufizuar;
✓ Fjalë kyçe dhe Analiza e Trafikut;
Ing Monitorimi i SEO.

Të listuara më lart janë çmimet e zbritur të parashikuara në rast se vendosni të merrni një abonim vjetor. Platforma ju ofron atyre përdoruesve garancinë e kthimit të parave 30-ditore në të gjitha paketat premium, të cilët nuk janë të kënaqur me planin e zgjedhur për ndonjë arsye.

Cfare ka me shume, Yola bën të mundur shtimin e një dyqani në internet në çdo paketë të paguar vetëm për 10 dollarë në muaj vetëm. Dyqani do të vijë me të gjitha tiparet e kërkuara të e-commerce dhe do të jetë i lirë nga shpenzimet e fshehura, tarifat e transaksioneve dhe nuancat e tjera financiare të tilla si. Më në fund, ju mund të punësoni stilistë dhe devijues të Yola për të ndërtuar faqen tuaj të internetit për ju – ky opsion fillon me 499,95 dollarë.

6. Pro dhe kundër

Puna me Yola është tërheqëse dhe interesante për të gjithë. Sidoqoftë, ashtu si çdo krijues tjetër i faqes në internet, sistemi vjen me merita specifike dhe demerizon që përdoruesit e tij janë të detyruar ta dinë. Le të hedhim një vështrim në tiparet më të veçantë tani.

Pros:
Cons:
&# X2714; platforma eCommerce;
&# X2714; Mbledhja e pasur e shablloneve;
&# X2714; përballueshmërinë;
&# X2714; Mundësitë e redaktimit të kodit.
Function Funksionalitet i kufizuar falas i faqes në internet;
✘ Mungesa e motorit të integruar të integruar të blogjeve;
✘ Mungesa e mjeteve të personalizimit të dizajnit;
Quality Cilësia e pamjaftueshme e shabllonit.

7. Krahasimi me konkurrentët

Në vitin 2007, Yola ishte një shërbim shumë i popullarizuar në internet. Me kalimin e kohës, sistemi filloi të mbetet pas konkurrencës më të afërt të tij. Le të bëjmë një vështrim të shkurtër për krahasimin Yola vs Weebly, për shembull.

Weebly vs Yola

Ndërsa Weebly kryesisht punon shumë mirë për ndërtimin e portofoleve, blogjeve dhe dyqaneve në internet, Yola është përdorur kryesisht për të filluar faqet e internetit të promove dhe projekteve me një faqe. I mungon motori i integruar i blogeres, i cili është një nga shfaqjet e dukshme të shërbimit.

Edhe pse, të dy krijuesit e uebfaqeve janë të lehtë për t’u përdorur dhe funksionojnë mirë për newbies, Yola ende nuk ka funksionalitet dhe mjete për personalizimin e dizajnit për të mbuluar një spektër të gjerë të nevojave të zhvilluesve të internetit. Weebly gjithashtu shkëlqen përsa i përket cilësisë së shabllonit dhe optimizmit të tyre celular, megjithëse është disi më i kushtueshëm krahasuar me Yola.

8. FAQ

P: A është Yola me të vërtetë e lirë?

A: Po, paketa e tyre Falas është absolutisht falas. Ju nuk jeni i detyruar të azhurnoni llogarinë tuaj falas. Me llogarinë tuaj falas mund të krijoni një uebfaqe themelore që përmban deri në 3 faqe me bandë të gjerësisë 1 GB dhe ruajtje 1 GB. Uebfaqja do të publikohet në një nënfushë Yola.

Të gjitha planet e paguara vijnë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

Pyetje: A janë modelet e tyre të personalizueshme?

A: Po, janë. Ju mund të bëni ndryshime në shabllonin e zgjedhur duke përdorur redaktorin miqësor të olafarë-Ju-Shih-Is–farë-Ju-Get ju ose duke bërë ndryshime në një nivel kodi – ka një redaktues të përparuar për përdoruesit e energjisë. Nëse dini diçka ose dy për CSS, mund të rindërtoni plotësisht faqen tuaj të internetit dhe t’i jepni asaj një pamje të re. Karakteristika e përparuar e redaktimit është e disponueshme brenda paketave profesionale dhe të Pafund.

Pyetje: A mbështet Yola eCommerce?

Përgjigje: Po, Yola ka një zgjidhje të tregtisë elektronike. Shtë një integrim me Ecwid, një platformë udhëheqëse eCommerce e cila është jashtëzakonisht e popullarizuar me ndërtuesit e faqeve të tjera. Ka pajisje widget në uKit, Webydo dhe Wix.

Ju mund të shtoni Tregtinë Yola në çdo plan për 10 $ / muaj. Ai ju siguron funksionalitete të tilla si: opsionet e produktit dhe kombinimet; çmimi i ndryshueshëm për opsionet e produkteve si madhësi të ndryshme, ngjyra, modele etj .; menaxhimit të inventarit; administrimi i rendit dhe aksioneve; menaxhimi i klientit (përdoruesit mund të krijojnë llogari dhe të ruajnë detajet e tyre të pagesës); Integrimi i dyqaneve të faqeve në Facebook; metodat e pagesës së shumëfishtë; kode promovimi dhe zbritje; menaxhimi i taksave dhe më shumë.

Pyetje: A ofrojnë ato shërbime të dizajnit me porosi?

A: Po, ata bëjnë. Ata janë bashkuar me stilistë profesionistë për të ofruar Yola Premier, një shërbim gardian që ju siguron një uebfaqe të dizajnuar profesionalisht Yola. Uebfaqja do të jetë plotësisht e arritshme dhe e kontrolluar nga ju. Do të keni mundësi të bëni ndryshime në hartimin dhe përmbajtjen.

Pyetje: A janë faqet e internetit Yola-miqësore për celularët?

Përgjigje: Për të optimizuar faqen tuaj në Yola për shikimin në celular, duhet të blini një nga paketat Premium.

Botim celular Yola

Pyetje: A ofrojnë ato ndonjë veçori SEO?

A: Po, ata bëjnë. Ekzistojnë disa cilësime standarde falas (etiketat meta: fjalët kyçe, përshkrimi, titulli) dhe Ndërtuesi i Trafikut të përparuar Yola. Kjo veçori premium do t’ju ndihmojë të kuptoni parimet thelbësore se si bots motorët e kërkimit zvarritin faqet tuaja, skanoni faqen tuaj për gabime dhe përmirësime, si dhe dërgoni feedback në përdorimin e fjalës suaj. Ndërtuesi i Trafikut Yola do t’ju ofrojë raportime nga muaji në muaj.

Pyetje: Cilat janë alternativat e Yola?

Përgjigje: Yola është padyshim një kompani e shkëlqyeshme, por ndjehet sikur ata ndaluan azhurnimin e softuerit disa vjet më parë. Kjo mund t’ju drejtojë drejt një ndërtuesi më aktiv të faqeve, si uKit ose Wix.

Vija e poshtme

Lehtësinë e përdorimit:8/10
Features:5/10
Design:7/10
Mbështetjen e teknologjisë:8/10
çmimi:7/10
Rezultati i përgjithshëm:7.0 / 10

Yola është një krijues i faqes në internet, e cila u takon përfaqësuesve të gjeneratës së vjetër të mjeteve për krijimin e faqeve në internet. Dikur ka qenë e njohur pasi grupi i tij i karakteristikave ishte i mjaftueshëm për të mbuluar nevojat e audiencës së synuar disa vjet më parë. Kalimi i kohës shkakton nevojën për të kërkuar ndërtuesit e faqeve më të plota dhe më të fuqishme në internet dhe duket se Yola me të vërtetë i mungon funksionaliteti i kërkuar.

Pasi rishikova ndërtuesin e faqes në internet, nuk mund të kem ndjenjën se Yola ndërpreu azhurnimin e softuerit të tij disa vjet më parë. Ata lëshuan disa modele të reja përgjatë viteve të kaluara, por kjo nuk është e mjaftueshme për t’i bërë ballë konkurrencës së ngrohtë bashkëkohore, e cila është me të vërtetë e ashpër në ditët e sotme.

Sistemi me të vërtetë ka një numër përfitimesh të pamohueshme, si mbështetje e fortë e klientit dhe shabllone të shumta, për shembull. Në të njëjtën kohë, mungesa e zgjidhjeve të integruara të blogjeve, modeleve mediokre dhe çmimeve të larta mund t’ju shtyjnë drejt nevojës për të kërkuar një zgjidhje më të arsyeshme.

Mendimi im mund të ndryshojë nga i juaji, por unë nuk mendoj se ky krijues i faqes në internet do të funksionojë për ju, nëse keni qëllim të krijoni një faqe interneti bashkëkohore të paraqitur plotësisht. Kjo është veçanërisht e vërtetë, kur ka kaq shumë alternativa më të favorshme në dispozicion atje. Zgjedhja varet nga ju tani!

Provo Yola Tani

 Është falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map