Rishikimi Mozello

Mozello – është një krijues i faqeve në internet DIY, i cili ofron një mori të opsioneve të personalizimit të dizajnit. Duke qenë një produkt i një ndërmarrje të vogël softuerike me bazë në Letoni, Blumentals Solutions SIA, sistemi plotëson nevojat e përdoruesve, të cilëve u mungon njohja për kodim, por kanë një dëshirë të fortë për të nisur faqe interneti për biznes ose përdorim personal.


Si një shërbim freemium, Mozello bën të mundur krijimin dhe menaxhimin e faqeve të internetit me pothuajse asnjë kosto fare dhe brenda kohës sa më të shkurtër të mundshme. Projektet e ndërtuara me platformën janë të përgjegjshme dhe nuk kërkojnë personalizim të thellë për të shfaqur dizajn mbresëlënës dhe funksionalitet të denjë. Në të njëjtën kohë, përdoruesit mund të përdorin njohuritë e tyre për kodim për personalizimin më fleksibël të dizajnit. Ndërtuesi i faqes në internet nënkupton kurbën e hijshme të të mësuarit, duke ofruar përvojë të jashtëzakonshme në ndërtimin e uebit, si për fillestarët ashtu edhe ekspertët e dizajnit të uebit.

Ndër tiparet më mbresëlënëse të krijuesit të faqes në internet, ka kuptim të përmendim mbështetje shumë-gjuhëshe, motorin e integruar të e-commerce, Blogging të gjerë dhe opsionet e SEO. A jeni i interesuar të mësoni më shumë rreth sistemit? ’Shtë koha e duhur që ta rishikoni menjëherë!

1. Lehtësia e përdorimit

Mozello është një ndërtues i lehtë për t’u përdorur në internet që nuk kërkon shumë kohë për t’u eksploruar dhe testuar. Regjistrimi në sistem kërkon vetëm disa detaje: email, fjalëkalim, URL të dëshiruar dhe llojin e faqes në internet. Menjëherë pasi të siguroni detajet e preferuara të hyrjes, sistemi do t’ju kërkojë të zgjidhni midis dy llojeve të internetit që dëshironi të krijoni – një faqe interneti standarde ose një dyqan në internet. Nëse zgjidhni opsionin e parë, më tej do të duhet të specifikoni llojin e një faqe në internet që ju nevojitet, qoftë një uebfaqe personale, një blog, një faqe ulje, etj.

Redaktori Mozello

Sapo të keni mbaruar me zgjedhjen, do t’ju duhet të siguroni emrin e faqes tuaj të internetit ose emrin e markës. Më në fund, do të ridrejtoheni në faqen e zgjedhjes së shablloneve, ku do të keni mundësi të zgjidhni njërën nga temat në dispozicion për personalizim të mëtutjeshëm (mund ta ndryshoni atë më vonë pa humbur përmbajtjen tuaj). Kjo do t’ju çojë tek krijuesi i faqes në internet vetë. Tani, gjithçka që ju duhet për të ndërtuar faqen tuaj është përmbajtja juaj. Cilësimet e personalizimit janë të thjeshta dhe të organizuara mirë. I gjithë procesi i krijimit të faqes në internet zgjat vetëm disa minuta dhe nuk është aspak i ndërlikuar.

Mozello mbështet redaktimin inline, por ai nuk ofron mundësi standarde tërheqëse dhe tërheqëse. Ju mund të riorganizoni përmbajtjen tuaj përmes ndryshimit të stileve dhe modeleve të paraqitjes, por nuk mund të ndryshoni pozicionet e elementeve individuale. Ky kufizim u lejon përdoruesve të Mozello të ndryshojnë modele në çdo kohë pa shkelur faqen e internetit.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Redaktori i krijuesit të uebfaqes është mjaft intuitiv, por përdoruesit për herë të parë mund ta shohin disi të komplikuar. Ndërsa filloni ta eksploroni, do të kuptoni se është mjaft logjike dhe e kuptueshme – të gjithë elementët janë në vendet e tyre këtu, ndërsa të gjitha seksionet janë në dispozicion në shiritin e veglave që gjenden në të majtë të ekranit. Shtë gjithashtu e mundur të ndryshoni dhe modifikoni paraqitjen e faqes tuaj në redaktues.

Në seksionin “Faqet”, do të keni mundësi të zgjidhni midis disa llojeve të faqeve që do të shtohen në faqen tuaj të internetit. Do lloj faqe ka cilësimet e veta të paravendosura. Le t’i hedhim një vështrim në disa nga këto tani:

Faqja e parë ose faqja speciale. Ky lloj faqe ka një gamë të paraqitjeve të paracaktuara që mund të ndërrohen në çdo kohë. Blockdo bllok i përmbajtjes në faqe është i personalizueshëm – mund të ndryshoni kopje, imazhe, të shtoni pajisje të ndryshme dhe gjithashtu të injektoni copëzat tuaja të kodit HTML. Sidoqoftë, nuk mund të rindërtoni këto blloqe – ato janë të fiksuara në kanavacë.

Redaktori i faqeve Mozello

Blog ose Lajme. Vetë redaktori i blog-ut i Mozello është i këndshëm dhe funksional. Kjo është ajo ku ju mund të shtoni skedarë media, copa kodesh, tabela dhe lloje të tjera skedarësh. Mund ta publikoni menjëherë postimin tuaj ose ta ruani pa botuar. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë për të planifikuar postimet tuaja. Po kështu, këtu nuk ka asnjë mundësi të shumëfishtë për përkrahjen e autorit. Blog-u Mozello vjen me një sistem vendor të komentimit, por gjithashtu mund të vendosni DISQUS thjesht duke specifikuar emrin e përdoruesit në kutinë përkatëse.

Redaktori i Postimeve në Mozello

Katalogu ose Dyqani. Mozello ka platformën e vet të tregtisë elektronike. Sigurisht, nuk është aq i pasur si tipar dhe intuitiv Shopify ose Volusion, megjithatë ju lejon të mbani artikujt tuaj të organizuar, të menaxhoni porositë tuaja, të krijoni katalogun e produkteve, të kategorizoni produktet dhe t’i shfaqni ato në dritën më të favorshme, të rregulloni karrocat e blerjes, të vendosni gjuhë dhe metoda të transportit, të siguroni llojet e vlefshme të monedhës, specifikoni parametrat e pagesës dhe taksave, vendosni karakteristikat e marketingut dhe SEO etj.

Mozell eCommerce

Dyqani Online nuk do të jetë aq i gjerë në krahasim me ato të krijuara me sisteme të specializuara të tregtisë elektronike, por sigurisht që do të arrijë në nevojat tuaja standarde të tregtisë elektronike. I gjithë procesi i zhvillimit të dyqaneve në internet mund të zgjasë deri në 20 minuta, gjë që është me të vërtetë e shpejtë dhe mbresëlënëse.

Mbështetje shumë-gjuhëshe. Kjo është, ndoshta, një nga pikat kryesore të dallimeve të krijuesit të faqes në internet. Edhe pse, sistemi nuk ofron mjete të integruara të përkthimit të automjeteve, përdoruesit ende mund të zgjedhin një gjuhë që ata dëshirojnë të mbështesin faqet e tyre të internetit. Pas kësaj, ju do të jeni në gjendje të shtoni përmbajtje, të krijoni dhe menaxhoni faqet në gjuhët sipas zgjedhjes suaj. Vizitorët e faqes në internet, nga ana e tyre, kanë një mundësi të zgjedhin gjuhën që dëshirojnë të shohin në faqen e internetit.

Injeksion i kodit. Mozello lejon integrimin e kodit. Nëse jeni të vetëdijshëm për HTML, CSS, JavaScript etj, mund të përdorni njohuritë për të futur kode në faqet e internetit, për të futur video dhe video Vimeo, harta, tabela dhe elemente të tjera. Kjo me siguri do të rrisë performancën tuaj të internetit.

Optimizimi i motorit të kërkimit. Faqet e internetit të Mozello janë të mirëorganizuara për motorët e kërkimit. Ndërtuesi i faqes në internet ofron opsione themelore të SEO dhe mjete të marketingut. Isshtë e mundur të vendosni favicon në faqen e internetit dhe parametrat kryesorë këtu. Sistemi ju lejon të integroni Google Analytics në mënyrë që të mund të gjurmoni parametrat e performancës së faqes suaj të internetit.

Shtoni njësitë. Kur punoni me Mozello, mund të integroni shtesa shtesë në projekt. Në fakt, zgjedhja e shtesave zbret në tre elementë. Këto janë Njoftime për Cookie (të përdorura për të informuar vizitorët në uebfaqe rreth përdorimit të cookie-t), Buttons Share (të përdorura për të shtuar butona ndarjeje në secilën faqe në internet) dhe Engaga (përdoret për të realizuar fushata marketing, mbledhje email dhe krijimin e popup-eve).

Ne dëshirojmë që Mozello të ketë një listë të veçorive në faqen kryesore. Duhej të zbulonim të gjitha tiparet e lartpërmendura vetë. Në përgjithësi, grupi tipar i krijuesit të faqes në internet nuk është mjaft mbresëlënëse dhe e pasur. Shtë e mjaftueshme për të mbuluar kërkesat kryesore për krijimin e faqeve të internetit të përdoruesit, por sigurisht që është i pamjaftueshëm kur bëhet fjalë për personalizim më të thellë të faqes në internet.

3. Modelimet

Numri i Temave:48
Modelet Falas:&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO

Koleksioni i shablloneve Mozello është mjaft mbresëlënës, megjithëse nuk do të gjeni shumë dizajne këtu. Aktualisht, krijuesi i faqes në internet ofron 48 shabllone, të gjitha janë plotësisht të përgjegjshëm dhe 100% të personalizueshëm. Modelet nuk ndahen në kategori të bazuara në bazat e cilave u përkasin, por lehtë mund të gjeni modelin që do t’ju mbulojë nevojat aktuale. Modelet Mozello do të ofrojnë bazën për faqen tuaj personale ose të biznesit.

Ekziston opsioni paraprak që ju lejon të eksploroni në detaje shabllonet e kërkuara përpara se t’i zgjidhni ato. Për më tepër, sistemi lejon ndryshimin e modeleve pa humbje të përmbajtjes në çdo fazë të procesit të hartimit të uebit. Për personalizim më të hollësishëm, zhvilluesit mund të përfitojnë nga opsioni i Kodit personal.

Përdoruesit Premium mund të futin kod shtesë në seksionin Head. Nga një këndvështrim i përdoruesit jo-teknik, modelet Mozello janë mezi të personalizueshme – në rastin më të mirë, mund të ndryshoni cilësimet e ngjyrave, skemat e shkronjave dhe paraqitjen. Mozello ofron një zgjedhje të shkëlqyeshme të skemave të gatshme të ngjyrave për t’i ndihmuar përdoruesit të shmangin mospërputhjen e ngjyrave.

Modele Mozello

Duke folur për redaktimin në celular, sistemi nuk lejon ndryshimin e pamjes celulare të faqes suaj të internetit. Nuk ka asnjë program të integruar për redaktimin celular dhe ky është një pengesë serioze e krijuesit të faqes në internet.

4. Ndihma për klientët

Opsionet e mbështetjes së klientit Mozello janë mjaft minimiste. Ka një të gjerë njohuri baze, ku mund të shfletoni seksionin FAQ duke siguruar akses në kategoritë tematike me pyetjet më të njohura që përdoruesit hasin kur punojnë me sistemin.

Për ata përdorues, të cilët nuk mund të gjejnë përgjigje për pyetjet e tyre, shërbimi ofron një mundësi për të kontaktuar me ekipin mbështetës përmes emailit. Nëse keni nevojë për ndihmë urgjente, megjithatë, është e mundur që të përdorni orarin e bisedës live në dispozicion në faqen e internetit gjatë gjithë kohës. Në përgjithësi, mbështetja e klientëve Mozello është themelore por informuese.

5. Politika e çmimeve

Mozello është një krijues i faqeve në internet freemium. Kjo do të thotë që ju mund të krijoni një llogari dhe të publikoni faqen tuaj falas falas dhe ta mbani atë falas për sa kohë që dëshironi. Për të përdorur veçoritë e përparuara të sistemit, megjithatë, do të duhet të përmirësoni një nga pajtimet e tij të paguara. Uebfaqet falas shfaqin një lidhje Mozello dhe publikohen në një nënfushë (sitename.mozello.com). Faqet falas përfshijnë tregtinë elektronike dhe ju lejojnë të shtoni dhe shisni deri në 10 artikuj.

Ellmimet Mozello

Për të rritur ruajtjen tuaj në 50 GB, hiqni lidhjen Mozello dhe lidhni një emër domain-i personal, duhet të zgjidhni midis Premiumit (7 dollarë / muaj faturuar në vit; 9 dollarë / muaj i faturuar çdo muaj) dhe Premium Plus (14 $ / muaj paguar çdo vit , 17 dollarë të paguar tremujorë) planet. Plani Premium është krijuar për dyqane të vogla me deri në 30 artikuj, ndërsa abonimi Premium Plus ju lejon të shesni produkte të pakufizuar.

Nëse jeni duke kërkuar të krijoni një dyqan të vogël në internet, atëherë Mozello mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm – për vetëm 7 $ / muaj ju do të merrni një faqe në internet me pamje të bukur me një shportë blerjeje. Por nëse doni të krijoni një sit biznesi, një blog ose një portofol, ka kuptim të shikoni konkursin. Për shembull, me Weebly, ju mund të ndërtoni dhe publikoni një sit pa reklama me vetëm 4 dollarë në muaj.

6. Pro dhe kundër

Mozello është një krijues i bukur i faqeve të internetit, i cili lejon fillestarët dhe profesionistët të krijojnë lloje të ndryshme të faqeve të internetit. Kur testojmë dhe rishikojmë sistemin, megjithatë, kemi hasur në pika të forta dhe të dobëta që padyshim që ia vlen të përmenden për t’ju mbajtur të vetëdijshëm për to.

Pros:
Cons:
&# X2714; Platformë e integruar eCommerce – menaxhim i thjeshtë i dyqaneve në internet.
&# X2714; Mundësia e Blogimit.
&# X2714; Mbështetje shumë-gjuhëshe.
&# X2714; Modelet e përgjegjshme.
&# X2714; Shërbim i bukur për mbështetjen e klientëve.
Ack Mungesa e veçorisë tërheqëse dhe tërheqëse.
Options Mundësi të pamjaftueshme të personalizimit të dizajnit.
✘ Asnjë mbështetje e menaxhimit të përdoruesit.

përfundim

Mozello është një ndërtues i bukur i faqeve në internet për zhvilluesit e faqeve DIY dhe përdoruesit e aftë. Sshtë e lehtë për t’u përdorur, e përballueshme dhe shumë e shpejtë – si në desktop ashtu edhe në pajisjet e lëvizshme. Sistemi ka shumë karakteristika të mira për t’u ofruar përdoruesve të tij. Kjo është një zgjidhje e denjë për ata, të cilët janë në kërkim të një mjeti të thjeshtë për të filluar një faqe interneti personale ose një dyqan dixhital të fuqishëm. Blogging dhe tiparet e e-commerce të krijuesit të faqes së internetit janë më se të përshtatshme, ndërsa veçoria e tij për mbështetje shumë gjuhësh thjesht nuk mund të lërë indiferentë për shumicën e stilistëve në internet. E njëjta gjë ka të bëjë me opsionet e mbështetjes së klientit, redaktimin e kodit dhe politikën e çmimeve të arsyeshme, e cila absolutisht vie në funksionin e sistemit.

Sidoqoftë, Mozello nuk është i mbushur plot me veçori dhe opsione të personalizimit të dizajnit. Shtë e pamundur të krijoni një faqe në internet plotësisht të personalizuar me sistemin, edhe nëse dëshironi. Mungesa e funksionalitetit tërheqës dhe rënie e komplikon disi procesin e projektimit në internet, i cili mund të paraqesë probleme për përdoruesit e herës së parë me aftësi të pamjaftueshme të kodimit..

Në përgjithësi, ne me të vërtetë na pëlqen Mozello sepse na pëlqejnë ndërmarrjet që i mbajnë gjërat thjeshtë. Sidoqoftë, krijuesi i faqes në internet humbet terrenin në platformat e krijuara si Wix, uKit dhe Weebly në disa aspekte, megjithatë ka shumë njerëz që kërkojnë pikërisht atë që ofron. Tradicionalisht, ne ju rekomandojmë të kontrolloni vetë ndërtuesin e sitit, pasi mendimi ynë mund të ndryshojë nga i juaji. Pasi ta keni kontrolluar atë – hidhni disa rreshta në komente! Ndertim i lumtur i sitit.

Provoni Mozello Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map