Rishikimi KeePass

KeePass (versioni aktual 2.43) – është një menaxher i fjalëkalimit me burim të hapur. Itshtë zhvilluar për t’i lejuar përdoruesit të mbajnë të gjitha të dhënat e hyrjes në një vend të sigurt dhe të shëndoshë. Përfitimi kryesor i softverit është se nuk jeni të detyruar të krijoni dhjetëra fjalëkalime të reja për llogari online të pafund që keni. Aplikacioni e bën të lehtë për të mbajtur të gjithë ata nën kontroll pa pasur nevojë të mbani mend kombinime të karburanteve të karaktereve dhe numrave. Programi përdor të gjitha teknologjitë më të fundit të kriptimit për të mbajtur informacionin personal të përdoruesit ndërsa ai banon në kompjuterin e tij / saj.


KeePass vjen me një ndërfaqe të thjeshtë dhe intuitive edhe pse jo-teknikëve mund të duhet akoma ca kohë për të kuptuar se si funksionon gjithçka këtu. Ju mund të kombinoni të gjithë fjalëkalimet tuaja të shumta nën një llogari me vetëm një klik. Për më tepër, programi është absolutisht falas për tu shkarkuar. Isshtë kompatibil me të gjitha sistemet kryesore dhe ka një version të lëvizshëm për pajisjet celulare të mundësuar nga iOS dhe Android. Për më tepër, ju mund të shkarkoni aplikacionin pa asnjë kosto. Le të shohim dhe çfarë mund të ofrojë KeePass.

1. Si funksionon KeePass

Ndërsa industria në internet vazhdon të zhvillohet, njerëzit nuk kanë çfarë të bëjnë tjetër veçse të përfundojnë procesin e vërtetimit çdo herë për të përfituar nga një shërbim i veçantë në internet. Shumica e sistemeve dhe platformave kërkojnë hyrjen e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Për ta vënë veten në lehtësi, disa njerëz vendosin të përdorin të njëjtën fjalëkalim për secilën llogari, dhe asgjë nuk mund të jetë më keq sesa sa i përket perspektivave të sigurisë. Nga ana tjetër, të shkruash dhjetëra kombinime ose t’i mbash në mend duket e pamundur.

Kjo është ajo ku KeePass mund të vijë si një zgjidhje e mirë. Si dhe menaxherët e tjerë tipikë të fjalëkalimeve, ideja e Keepass është që të vendosë të gjitha vezët në një shportë. Kur themi “vezë”, nënkuptojmë të gjitha të dhënat tuaja të hyrjes për të hyrë në llogari të ndryshme në internet. Kur themi “shportë”, nënkuptojmë skedarët e KeePass Database (.kdbx) që ruajnë të gjitha informacionet, si dhe skedarët e tjerë të vendosur në PC tuaj.

Keepass kryesor

Programi vjen si një platformë me burim të hapur që është mjaft i lehtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Ajo përmban ndërfaqen e saj të personalizuar të krijuar për t’i lejuar përdoruesit të krijojnë, menaxhojnë dhe ruajnë baza të të dhënave të ndryshme nën një fjalëkalim të vetëm master. E tëra që ju duhet është të krijoni një bazë të dhënash, të tregoni faqet e internetit që dëshironi të regjistroheni dhe të përdorni një fjalëkalim të vetëm për secilën prej tyre.

Programi kërkon një shkarkim fillestar. Do të thotë që ju do të banoni në të gjitha të dhënat e tyre personale në kompjuterin tuaj. Ky fakt zvogëlon rrezikun e marrjes së informacionit për palët e treta. Për të shfrytëzuar sa më shumë nga KeePass, do të duhet të përfundoni disa faza:

 1. Shkarkoni aplikacionin.
 2. Shkarkim KeePass

 3. Bëni programin të instaluar.
 4. KeePass instaluar

 5. Krijoni skedarin tuaj të parë të bazës së të dhënave .kdbx.
 6. Keepass Krijoni bazën e të dhënave

 7. Tregoni një fjalëkalim master për të gjitha bazat e të dhënave.
 8. Fjalëkalimi master Keepass

 9. Përfitoni nga shfletimi i shpejtë dhe i thjeshtë në internet.
 10. Surfing në internet KeePass

Nga rruga, KeePass mund të përdoret jo vetëm për administrimin e fjalëkalimeve, por edhe për mbajtjen e të dhënave të tjera personale, si kopjet e ID-ve tuaj ose dokumenteve të tjera thelbësore. Përveç kriptimit të bazës së të dhënave, programi përdor hashing dhe derivim të tasteve. Do të thotë që sistemi ka mjete të posaçme sigurie për të mos lejuar që hakerat të hamendësojnë, si dhe sulmet e fjalorit.

Lexoni më shumë rreth sigurisë KeePass do të thotë pak më tej. Para së gjithash, le të shohim më nga afër të gjitha fazat e përmendura më lart.

2. Shkarkimi dhe Instalimi

Hapi i parë është të shkoni në faqen zyrtare dhe të shkarkoni KeePass. Aplikacioni është në dispozicion në disa versione të shkarkueshme. Ato përfshijnë programe për Windows dhe MAC, si dhe aplikacione portative për pajisjet mobile. Të gjitha versionet janë në dispozicion në skedarët ZIP të nevojshëm për t’u shkarkuar. Softueri është mjaft i lehtë. Kështu që, procesi i shkarkimit do të zgjasë jo më shumë se disa minuta.

Pasi të keni shkarkuar skedarin ZIP, duhet të instaloni programin. Gjeni skedarin KeePass.exe dhe filloni procesin e instalimit. Nëse zgjedhni versionin e lëvizshëm, instalimi nuk është i nevojshëm. Ju jeni i lirë të drejtoni menaxherin e fjalëkalimit menjëherë nga skedari ZIP. Hapi i fundit është të futni në pult, dhe të krijoni skedarin tuaj të parë .kdbx.

Krijoni bazën e të dhënave KeePass

Baza e të dhënave është në të vërtetë vendi ku do të ruhen të gjitha fjalëkalimet tuaja. Procesi nuk mbështetet në ndonjë aftësi teknike, megjithëse fillestarët mund ta kenë pak më të komplikuar të punojnë brenda panelit KeePass. Duket praktikisht e njëjtë me panelin e kontrollit për të menaxhuar cilësimet e CPU-së tuaj. Një vështrim i shpejtë do të ishte e mjaftueshme për të kuptuar se si funksionon gjithçka këtu.

Krijimi i bazës së të dhënave përfshin hapat e mëposhtëm:

 1. Gjeni seksionin “File” në shiritin e veglave në krye të panelit dhe klikoni mbi të.
 2. Zgjidhni “New” për të krijuar një skedar të ri.
 3. Do të shihni një dritare të re që ofron për të krijuar një Master fjalëkalim (e vetmja që të kujtohet për të gjitha llogaritë).
 4. Shkruajni fjalëkalimin, klikoni “OK” dhe përsëritni fjalëkalimin në dritaren e re.
 5. Tani ju duhet të konfiguroni bazën e të dhënave. Këtu mund të vendosni Titullin, emrin e përdoruesit dhe URL-në, si dhe të bëni shënime të nevojshme për të identifikuar bazën e të dhënave.

Si të përdorni bazën e të dhënave hyrëse

Pasi të shtohet hyrja, përdoruesi ka disa mundësi për t’i përdorur ato. Ato përfshijnë:

 • Kopjo dhe ngjit – thjesht kopjoni fjalëkalimin nga baza e të dhënave tuaja dhe futeni në kutinë e dhënë nga faqja e internetit ose platforma. Për t’i bërë gjërat të funksionojnë më shpejt, një ide e mirë është të kopjoni fjalëkalimin në klipin e Windows.
 • Tërhiq dhe lësho – KeePass ka funksionalitet tërheqës dhe rënie për t’ju lejuar të lëvizni disa nga fushat në dritare të tjera aktive. Thjesht zgjidhni fushën e nevojshme, klikoni mbi të, tërhiqeni në hapësirën e dhënë dhe lëshoni miun mbi dritaren që dëshironi të futni fjalëkalimin.
 • URL e hapur – siç u përmend më parë, konfigurimet ju lejojnë të tregoni URL-në e hyrjes. Ju mund ta hapni atë menjëherë nga paneli KeePass ndërsa programi automatikisht do të fusë të dhënat e nevojshme të hyrjes.

Siç mund ta shihni, aplikacioni është mjaft fleksibël për sa i përket përdorimit të bazave të të dhënave dhe fjalëkalimeve. Ajo ofron si metoda manuale ashtu edhe automatike të qasjes, megjithëse asnjëra prej tyre nuk kërkon të mbani mend kombinime të pafundme. Sidoqoftë, a është me të vërtetë e sigurt përdorimi i KeePass?

3. A është i sigurt KeePass?

Si mbron programi të dhënat personale të përdoruesve? KeePass përdor një përzierje teknologjish për të mbajtur të dhënat e sigurta. Ato përfshijnë:

 • Kriptimi i bazës së të dhënave – programi i mban të gjitha skedarët e koduar. Ato përfshijnë jo vetëm vetë fjalëkalimin, por edhe specifikime të tjera, përfshirë emrat e përdoruesve, URL-të dhe konfigurimet e tjera. Algoritmet e përdorura përfshijnë AES, ChaCha20 dhe disa të tjerë.
 • Kompresimi i komponentëve – algoritmi i sigurisë që kompreson një çelës master të përbërë me të gjithë përbërësit e tij në një çelës 256-bit. Kjo metodë funksionon në rast se përdorni jo vetëm një fjalëkalim master, por gjithashtu krijoni skedarin e çelësave që mund të ruhen në PC tuaj.
 • Fjalori dhe Mbrojtja Guessing – një metodë tjetër që parandalon hakerat nga hamendjet ose sulmet e fjalorit në përpjekjet për të zbuluar fjalëkalimin.

Mjetet shtesë të sigurisë përfshijnë gjenerimin e numrave të rastit, si dhe mbrojtjen e procesit të kujtesës dhe më shumë.

4. Karakteristikat KeePass

Përveç funksionalitetit të tij fillestar, programi vjen me një sërë opsionesh shtesë për të bërë më të lehtë jetën e përdoruesve gjatë shfletimit në internet. Karakteristikat kryesore janë si më poshtë:

Auto-Type

Karakteristika mbështetet në metodologjinë e simulimit të tastierës. Me fjalë të tjera, ju vendosni kombinimin e butonave që KeePass do të lëshojë automatikisht çdo herë që ju duhet të plotësoni të dhënat e hyrjes. Karakteristika mund të zbatohet për çdo dritare aktive të hapur me shfletuesin.

Skedarët kryesorë

Një alternative e mirë për Master-fjalëkalimin në rast se ju duhet të menaxhoni të gjitha shënimet nga disa pajisje. Avantazhi kryesor është se skedarët kryesorë vijnë me siguri dixhitale të përmirësuar. Për më tepër, ata janë më fleksibël, pasi ju mund t’i mbani ato me vete duke përdorur një CD të djegur, USB, flash drive, etj.

Tipar i eksportit të fjalëkalimit

Programi ka një funksionalitet eksporti sa herë që keni nevojë për të kthyer të dhënat tuaja hyrëse në skedarë CSV, HTML, TXT ose XML. Një mënyrë e thjeshtë për të gjeneruar të gjitha bazat e të dhënave të fjalëkalimit. Për më tepër, ju lehtë mund ta transferoni skedarin .kdbx në një CPU ose pajisje tjetër.

plugins

Përdoruesit mund të zgjedhin të formojnë një shumëllojshmëri të shtojcave të disponueshme për KeePass. Dhjetëra aplikacione dhe shtesa janë të ndara në disa kategori bazë. Ato përfshijnë integrimin, rezervë, shërbime komunale, import / eksport, etj.

5. Mbështetja dhe mimi

Programi vjen me mbështetje masive informative që paraqet Qendrën e tij të madhe të Ndihmës. Edhe pse nuk ka mënyra për kontakte të menjëhershme, përdoruesit mund të përfitojnë nga mësime të thjeshta që përshkruajnë procesin e fillimit. Uebsajti ka komunitetin dhe forumin e tij lokal, ku përdoruesit mund të bëjnë pyetje për çdo çështje.

Për më tepër, Qendra e Ndihmës është plot me informacione të tjera të dobishme që përfshijnë një prezantim, përshkrimet e veçorive, Administrativ, Teknik dhe FAQ shtesë për të mbuluar të gjitha fushat e mundshme, bazën e të dhënave për riparimin, mbështetjen e TAN, dhe më shumë.

KeePass është absolutisht falas për tu shkarkuar. Pavarësisht nëse vendosni për një desktop apo version të lëvizshëm. Të dy skedarët ZIP mund të shkarkohen janë të arritshme me kosto zero. Ju gjithashtu nuk keni nevojë të paguani për disa shtesa dhe shtesa. Ato janë gjithashtu të disponueshme si kode burimi ose skedarë zip gjithashtu.

6. Pro dhe kundër

KeePass është sigurisht një zgjidhje e shkëlqyeshme për të menaxhuar të gjitha fjalëkalimet e përdoruesve dhe të dhënat e hyrjes. Eshte falas. Ajo vjen me një shumëllojshmëri të veçorive dhe shtesave. Ajo ofron siguri dhe mbështetje të madhe. A ka diçka që mungon?

Pros:
Cons:
&# X2714; Aplikacion falas.
&# X2714; I thjeshtë për tu instaluar.
&# X2714; Program me burim të hapur.
&# X2714; Baza e madhe e njohurive.
&# X2714; Shtesa dhe shtesa.
&# X2714; Siguria e zgjeruar.
&# X2714; Karakteristikë e tipit automatik.
✘ Pak e komplikuar që nga fillimi.
✘ Nuk ka sinjalizime sigurie përkundër mbështetjes masive të sigurisë.

7. FAQ

Pyetje: Si ta transferoj bazën e të dhënave KeePass në një kompjuter tjetër?

Përgjigjja: Për të transferuar bazën e të dhënave, duhet vetëm të transferoni skedarin tuaj .kdbx në një kompjuter tjetër duke u siguruar që gjithashtu të kopjoni versionin e vlefshëm të skedarit kryesor. Ju mund të përdorni flash drive ose lidhës USB për të transferuar bazën e të dhënave.

Pyetje: Ku ruhet baza e të dhënave KeePass?

Përgjigjja: Programi përdor global dhe lokal direktori për të mbajtur bazën e të dhënave të përdoruesit. Drejtoria globale është në të vërtetë direktoria e aplikacionit KeePass ndërsa lokale është dosja e konfigurimit privat të përdoruesit.

Pyetje: Si mund ta kopjoj bazën e të dhënave të KeePass?

Përgjigjja: Ju duhet të gjeni skedarin fillestar të bazës së të dhënave në skedarët e programit tuaj të CPU dhe të bëni një kopje të tij .kdbx. Programi gjithashtu ka një funksion autosave që mund të aktivizohet ose çaktivizohet në cilësimet e Avancuara.

Pyetje: A sinkronizon KeePass në pajisjet?

Përgjigjja: Mënyra më e lehtë është të shtoni skedarin .kdbx në ruajtjen e cloud dhe të sinkronizoni bazën e të dhënave midis disa pajisjeve. Nuk ka asnjë veçori të integruar automatizimi.

Pyetje: A është i sigurt KeePass?

Përgjigjja: Po kjo është. Programi përdor mënyra të shumta për të mbajtur të dhënat e sigurta dhe skedarët e koduar. Programi ngjesh skedarët tuaj në një skedar të vogël kyç, si dhe parandalon hakerat nga fjalorët dhe sulmet e guessing.

Në fund të fundit

KeePass sigurisht ja vlen t’i kushtohet vëmendje. Ai krenohet me një funksionalitet të madh edhe nëse krahasohet me konkurrencën e tij të ngrohtë të paguar. Avantazhi kryesor është se programi i shërben mirë nevojave të përdoruesve. Mbron të dhënat personale nga mashtrimet, si dhe siguron një qasje të sigurt dhe të shpejtë në llogari të shumta, pa pasur nevojë të mbani mend ose të shkruani dhjetëra kombinime të personazheve dhe numrave.

Si rezultat, ne kemi një menaxher fjalëkalimi të përballueshëm dhe të përpunuar. Farë ka rëndësi gjithashtu, është falas dhe ndër-platformë. Nuancat e përdorimit të softverit zbresin në 2 pikë: nuk mund ta humbni bazën e të dhënave ose të harroni fjalëkalimin për të. Programi do të kujdeset për pjesën tjetër. Shtë e lehtë për të punuar me të dhe ne ju rekomandojmë të përdorni programin kompjuterik për të rritur sigurinë tuaj në internet.

Instaloni KeePass Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me