Rishikimi i Xsolla

Rishikimi i Ndërtuesit të Uebfaqeve Xsolla

Xsolla – është një platformë globale në internet e krijuar për të ofruar zgjidhje specifike për lojëra. Ose përfaqësoni një ndërmarrje të themeluar mirë ose dëshironi të filloni një startup të ri, platforma bën të mundur rritjen e të ardhurave, rritjen e audiencës së synuar ose marrjen e fondeve për lojën e re video. Sistemi ka ndërtuesin e saj falas të internetit me porosi. Përdoruesit marrin një shans për të krijoni faqe të sigurta me kosto zero dhe filloni të shisni çelësat e lojës dhe abonimet në internet.

Ndërsa zhvilluesit dhe botuesit kanë një shans për t’u lidhur me të avull ose Luaj Google, në këtë përmbledhje ne do të testojmë vetë ndërtuesin e faqes si një mjet të veçantë për të krijuar një faqe ulëse për produktin tuaj. Softueri ofron një përzgjedhje të një platforme të azhurnuar dhe moderne duke ju lejuar të dalloni një produkt ekskluziv ose lojë video.

Përdoruesit mund të rritin performancën e përgjithshme të faqes në internet falë integrimit të palëve të treta dhe mjeteve shtesë të sjella nga ju zhvilluesit e Xsolla. Sistemi ka veçori të integruara të tregtisë elektronike për të ngritur dyqanin tuaj me disa klikime. Le ta hedhim një vështrim më të ngushtë në ndërtuesin e saj dhe mënyrën e trajtimit të procesit të ndërtimit.

1. Lehtësia e përdorimit

Ndërtuesi i faqeve Xsolla do të funksionojë sa herë që keni nevojë për një faqe të thjeshtë por tërheqëse me një faqe për të shitur kopje të lojërave dhe çelësave në internet. Vetë procesi i ndërtimit është mjaft i thjeshtë. Sistemi ofron një plan urbanistik bazë që mund të modifikoni ose rregulloni. Paraqitja vjen me një strukturë të paracaktuar që ju mund të rirregulloni, si dhe të shtoni blloqe të reja, të fshini ato tashmë ekzistuese, etj.

Për të hyrë në ndërtuesin e faqes në internet, duhet të jeni një përdorues i regjistruar në Xsolla. Për t’u regjistruar, duhet të kryeni një regjistrim të thjeshtë. Thjesht tregoni emailin dhe fjalëkalimin tuaj ose përdorni llogari sociale dhe Google për të hyrë në mënyrë të qetë në platformë.

Pasi të keni përfunduar regjistrimin, do të gjeni veten në llogarinë e Botuesit. Këtu do të gjeni disa mjete fillestare dhe cilësime të përgjithshme. Ato përfshijnë vendosjen e dyqaneve, rrjetet partnere, fondet dhe më shumë.

Ajo që na duhet tani është Ndërtuesi i sitit. Do ta gjeni në listën e opsioneve në shiritin e majtë të panelit. Klikoni mbi të dhe filloni procesin e ndërtimit duke shtypur butonin “Krijo site”. Do të shihni një dritare me disa opsione:

 • Sit i ri.
 • Luaj Google.
 • avull.

Zgjidhni “Sit i ri”Dhe kaloni në fazën tjetër.

Xsolla krijoni sit

Redaktimi i shabllonit

Tani mund të shihni një shabllon me blloqe dhe instrumente për ta rregulluar atë. Softueri ofron një plan urbanistik të gatshëm për përdorim me prejardhje, imazhe dhe video me porosi. Për më tepër, ajo ka një strukturë të paracaktuar me blloqe që ju nevojiten për t’i mbajtur përdoruesit të angazhuar dhe gjeneruar të ardhura. Për shembull, këtu do të shihni një bllok i Thirrjes për Veprim i gatshëm, format e blerjes së përdoruesve, butonat për bashkëpunëtorët për t’u bashkuar me programin e disponueshëm, titujt e lojërave video, përshkrimet, etj.

Ndërtues i wensite Xsolla

Ju jeni i lirë të redaktoni cilindo nga ato blloqe duke përdorur një menu të thjeshtë navigimi në të majtë, me të gjitha pjesët e listuara atje. Zgjidhni një dhe modifikoni tekste, ngarkoni imazhet tuaja ose videot me sfond ose shtoni blloqe të reja.

Përzgjedhja e blloqeve nuk është shumë e pasur, megjithëse ka gjithçka që ju nevojitet për të rregulluar faqen e internetit nga galeritë shtesë dhe seksione FAQ në kërkesat e sistemit, butonat e ndarjes së mediave sociale, lajmet, etj. Për t’i marrë ato në faqen tuaj, thjesht klikoni në “shtoni bllok të ri”Butonin dhe zgjedh nga lista.

Xsolla shtoni bllok

Pasi të keni krijuar një strukturë të qartë për uebfaqen, mund të ndryshoni cilësimet e temave globale. Ndërtuesi i faqes lehtëson ndryshimin e ngjyrave, stilet e temave, menaxhimin e rrumbullakimit të bllokut, ndryshimin e ikonave dhe ngjyrave të butonave, etj. Përdoruesit janë të lirë të krijojnë bibliotekat e tyre të mediave. Shkoni te cilësimet e Aseteve dhe ngarkoni fotografi, imazhe ose video për t’i shtuar ato me një klik sa herë të jetë e nevojshme.

Botimi i Uebfaqeve

Për të shkuar live, duhet të bëni edhe disa prekje përfundimtare. Para së gjithash, një modalitet parapamjeje siguron një vizion të qartë se si do të duket faqja në desktop, smartphone ose tablet. Thjesht klikoni në ikonën përkatëse dhe shikoni se si funksionojnë shabllot e përgjegjshme. Mos harroni të vizitoni cilësimet e përgjithshme, ku ju duhet të lidhni një domen ose të përdorni domainin e personalizuar Xsolla të dhënë si parazgjedhje.

Tani, ju jeni gati për të shkuar live. Kthehuni tek ndërtuesi i faqes, shtypni butonin “publiko” dhe mirëpresni vizitorët tuaj të parë. Mendoni se para se të publikoni ju duhet të nënshkruani një kontratë me Xsolla.

Siti i shikimit të Xsolla

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Xsolla është një platformë për zhvilluesit e lojërave dhe botuesit. Do të thotë që shumica e karakteristikave të tij janë të përqendruara në rritjen e të ardhurave dhe rritjen e komunitetit. Sistemi bën të mundur fillimin e programeve speciale të besnikërisë dhe fushatave të bonusit, si dhe wok me bashkëpunëtorët, vendosjen e dyqanit tuaj personal virtual, dhe më shumë.

Vendosja e dyqanit dixhital

Vendosja e dyqaneve Xsolla

Xsolla lejon përdoruesit të krijojnë një dyqan online me një klik. Nuk kërkohen aftësi teknike. Thjesht klikoni në “dyqan“Seksionin në cilësimet tuaja dhe lidhni faqen tuaj me shërbimet në dispozicion dhe shesin:

 • Keyelësat e lojës – siguroni qasje në të gjitha lojërat tuaja ose shesni çelësat e lojërave për produktet e botuara tashmë. Ju mund të përdorni këtë veçori për të drejtuar më shumë trafik në lojëra që do të lëshohen vetëm. Përfitoni nga strategjia e para-porositjes për të rritur shitjen dhe ndërgjegjësimin e përdoruesve.
 • Abonimet (versioni alfa) – lejoni përdoruesit të përfitojnë nga përfitimet ekskluzive ose të krijojnë llogari premium me abonime të paguara. Krijoni një klub elitar të lojtarëve.
 • Monedha virtuale (në plane) – përdoret kryesisht për blerje brenda aplikacionit. Përdoruesit gjithmonë kanë nevojë për ar ose kredi për të blerë forca të blinduara premium ose burime shtesë.
 • Artikuj Virtualë (në plane) – gjeneroni më shumë të ardhura kur shitni artikuj në lojë, shpata të reja, motorë super të fuqisë, municion, etj.

Për të shitur mallra në internet, ju vetëm duhet të bëni një konfigurim të thjeshtë. Para së gjithash, duhet të tregoni një platformë që loja juaj të jetë e përputhshme me (PS, Nintendo, Linux, etj.). Zgjidhni nga lista e dhënë dhe aktivizoni opsionin. Pastaj vetëm duhet të vendosni emrin e produktit, të tregoni lidhjen që do të transferojë përdoruesit te çelësi i lojës ose opsionet e pajtimit, dhe përfundimisht të redaktoni “Bleni Tani”Butoni këtu në redaktorin e faqes në internet. E tëra që ju duhet është të bëni disa prekje të thjeshta për të përfunduar vendosjen përfundimtare të dyqanit dixhital, për të filluar shitjen në internet.

Promovimet

Promovime Xsolla

Platforma vjen me një mjet fitues të çmimeve që lejon që pronarët e faqeve të internetit të krijojnë, rregullojnë rregullisht dhe të menaxhojnë promovime të ndryshme. Shkoni te cilësimet e Dyqanit tuaj për të krijuar një promovim të ri. Rregulloni fushatën tuaj në 4 hapa të thjeshtë:

 1. Specifikoni detajet e fushatës (emri, shuma e zbritjes, etj.).
 2. Tregoni kushte të veçanta për promovimin aktual.
 3. Vendosni orarin e fushatës.
 4. Shtoni informacionin mbi Banner dhe publikoni promovimin.

Për më tepër, ju mund të përdorni kodet promovuese dhe kuponat për ta bërë fushatën tuaj të marketingut më të zgjeruar.

Statistikat dhe Analitika

Promovime Xsolla

Pasja e disa fushatave promovuese është e mirë. Sidoqoftë, duhet të gjurmoni statistikat në mënyrë që të shfrytëzoni sa më shumë përpjekjet tuaja për marketing. Xsolla ka një seksion të veçantë të kontabilitetit për përdoruesit për të ndjekur shitjet e tyre, shumica e klientëve që paguajnë, vlerën mesatare të kohës së pagimit dhe më shumë. Ju mund t’i klasifikoni statistikat sipas ditës, javës ose muajit.

Për më tepër, përdoruesit mund të trajtojnë aspekte të tjera të veprimtarisë së tyre në internet. Seksionet e kontabilitetit përmbajnë informacione në lidhje me taksat dhe tarifat, kostot e riatdhesimit, tarifat e përcaktuara të blerjes së përdoruesit, etj. Këtu mund të gjurmoni të gjitha transaksionet sipas statusit dhe të renditni operacionet e përfunduara ose të anuluara.

Marketingu i Filialit

Xsolla ka Rrjetin e saj të Partnerëve, ku ju mund të krijoni dhe menaxhoni programe të ndikimit të bazuar në performanca dhe fushata bashkëpunuese. Sistemi ofron integrim pa klik me një klik. Zhvilluesit e lojërave dhe botuesit mund të krijojnë vetë programet e marketingut të filialeve bazuar në ndarjen e të ardhurave ose koncepteve të tjera për të gjeneruar interesa midis partnerëve të mundshëm.

Marketing Xsolla

Përfitimi kryesor këtu është se ju mund të krijoni programin tuaj ekskluziv duke vendosur kushte specifike për bashkëpunëtorët. Karakteristika është në dispozicion në tre modele biznesi:

 • influencers – ideja është që t’u jepet qasje lojës suaj dhe Ndarjes së të Ardhurave te influencuesit nga YouTube, Twitch dhe platforma të tjera, në mënyrë që ata të mund të fitonin të ardhura duke bërë atë që ata tashmë duan të bëjnë – sigurimin e përmbajtjes së lojrave interesante, krijuese dhe promovimin e lojërave interesante.
 • Marketingu i Filialit – promovoni dhe shesni produktet tuaja me ndihmën e rrjeteve tradicionale të bashkëpunëtorëve.
 • Kanalizimi i Portaleve – tregtoni lojrat e bazuara në shfletuesin tuaj përmes portaleve specifike dhe aktuale.

SEO dhe Siguria

Përveç mjeteve të marketingut dhe promovimit, ndërtuesi i faqeve Xsolla ka disa cilësime fillestare të SEO gjithashtu. Përdoruesit mund të modifikojnë titujt dhe përshkrimet e ndarjes, të ngarkojnë imazhe për ndarjen dhe copëzat paraprake të Google. Për më tepër, ekziston edhe një mundësi paraprake e ndarjes në Facebook.

Marketing Xsolla

Kur bëhet fjalë për lojrat, siguria ka gjithmonë rëndësi. Xsolla ka integruar mjetin e saj ekskluziv kundër mashtrimit që aktivizohet automatikisht pasi të keni instaluar një portë të preferueshme pagese.

Integrimi i palëve të treta

Për të rritur performancën tuaj të internetit, mund të përfitoni nga aplikacione shtesë të disponueshme për integrim. Ato përfshijnë Google Analytics për kontroll dhe monitorim më të mirë të trafikut, Facebook dhe Twitter Pixel për të gjurmuar statistikat tuaja të krijuara përmes platformave sociale, Google Optimize për të shfrytëzuar sa më shumë në internet testimin AB, Revistat e Lojërave për ta botuar produktin tuaj në institucione kryesore kryesore, etj..

3. Dizajni & templates

Ndërtuesi i faqeve Xsolla nuk ofron shabllone dhe tema të shumta për tu instaluar. Një përdorues në të vërtetë merr një plan urbanistik fillestar për të modifikuar dhe rregulluar. Lajmi i mirë është se ju merrni mjaft karakteristika të projektimit për ta bërë faqen e internetit të duket unike. Cilësimet e mundshme mundësojnë ndryshimin e stilit të temës, modifikimin e rrumbullakësisë, ndryshimin e ngjyrave kryesore dhe shkronjave, ngarkimin e videove dhe imazheve të reja në sfond për secilin bllok të veçantë.

Dizajni Xsolla

Nga ana tjetër, disa përdorues mund të kërkojnë disi më shumë dizajn dhe përshtatje. Sidoqoftë, paraqitjet e Xsolla janë përgjegjëse për celularët dhe funksionojnë shkëlqyeshëm në të gjitha llojet e pajisjeve. Ekziston një modalitet i shikimit celular në pult, ndërsa shabllonët krijojnë një përshtypje të mirë të parë për sa i përket modelit dhe stilit.

4. Ndihma për klientët

Xsolla ofron mbështetje gjithëpërfshirëse për përdoruesit e saj. Pronarët e faqeve të internetit kanë mënyra të ndryshme për të zgjidhur çështje të ndryshme. Ato përfshijnë:

 • Një tipar Chat Live – krijoni një diskutim të ri me një menaxher mbështetës me një klik.
 • Mjeti “Gjeni përgjigjen tuaj” – thjesht shkruani problemin që keni dhe merrni një përgjigje të menjëhershme nga baza e madhe e njohurive.
 • Udhëzime dhe udhëzues – Seksioni i Aplikacioneve përmban informacione të hollësishme se si të lidhni shërbime dhe instrumente të ndryshme. Gjeni si të punoni me Programin e Partnerëve, mënyrat për të marrë dhe lidhur një menaxher të Google Tag, etj.

5. Planet & Çmimeve

Ndërtuesi i faqeve Xsolla është i lirë për t’u përdorur. Ju mund të filloni ndërtimin dhe promovimin e projektit tuaj me kosto zero me qasje në të gjitha tiparet përfshirë hostin. Shtë falas derisa të filloni të bëni paratë tuaja të para. Sistemi tarifon 5% nga çdo transaksion ose blerje që përdoruesit bëjnë përmes faqes tuaj të internetit. Kjo duket si një ofertë e mirë në vend që të paguani tarifa mujore edhe me të ardhura minimale.

Smimet Xsolla

6. Pro dhe kundër

Xsolla është padyshim një nga ndërtuesit më të mirë të siteve në kamare të saj. Ajo vjen me një veçori të pasur të vendosur për sa i përket marketingut të lojërave dhe promovimit. Ajo ofron mënyra të shumta për të shitur një produkt përveç funksionit të zgjeruar të tregtisë elektronike. Të dy zhvilluesit dhe botuesit do ta vlerësojnë atë megjithëse disa anësh të vogla akoma ndodhin.

Pros:
Cons:
&# X2714; Lehtë për t’u përdorur një ndërtues faqesh.
&# X2714; Uebfaqe të gatshme për të shkuar brenda disa minutash.
&# X2714; Mundësi të shumta promovimi dhe marketing.
&# X2714; Vendosja e thjeshtë e dyqaneve.
&# X2714; Falas për t’u përdorur.

✘ Nuk ka shabllone për të zgjedhur.
Features Karakteristika të kufizuara të personalizimit

përfundim

Xsolla është një platformë e specializuar e krijuar për zhvilluesit e lojërave dhe botuesit. Ndërtuesi i saj i faqes në internet është vetëm një mjet shtesë për të ndihmuar përdoruesit të krijojnë faqe ulëse dhe të përfitojnë nga një mundësi më e gjerë e kanaleve të shitjes dhe promovimit. Ju nuk keni nevojë të paguani për një platformë të veçantë të ndërtimit të faqes në internet ose të punësoni zhvillues.

Krijoni faqen tuaj me kosto zero dhe pa aftësi teknike. Zgjidhni modele të ndryshme biznesi dhe shisni çelësat e lojërave, abonimet ose artikujt virtualë përmes disa kanaleve të shitjeve. Mënyra të shumta për të rritur shitjet dhe për të rritur komunitetin tuaj të lojërave vijnë si arsye shtesë për të provuar softuerin.

Provoni Xsolla falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me