Rishikimi i WordPress

WordPress (versioni aktual – 5.2) – është një sistem i fuqishëm i menaxhimit të përmbajtjes, i cili funksionon shumë për zhvillimin e projekteve të ndryshme në internet për shkak të bollëkut të shtesave. Motori është përdorur për të ndërtuar bloge dhe portale informacioni, por është gjithashtu e mundur të nisë edhe një dyqan në internet me të me anë të integrimit të shtojcave.


Sasia e shtesave të WordPress vazhdon të rritet në mënyrë të qëndrueshme, por sistemi gjithashtu azhurnohet rregullisht, gjë që eliminon nevojën për të instaluar disa shtojca. Versioni i fundit i fuqishëm i sistemit 5.2 është bërë i disponueshëm për t’u shkarkuar direkt në pultin e WordPress dhe quhet “Jaco” pas basistit të mirënjohur të xhazit Jaco Pastorius. Përditësimi ka ndryshuar dukshëm procesin e administrimit të përmbajtjes përmes prezantimit të veçorive dhe mjeteve të përparuara. Këto risi kanë bërë më të lehtë për të rregulluar faqen tuaj të internetit të krijuar rishtazi në rast se ka ndonjë problem në procesin e zhvillimit të saj ose menaxhimit të mëtejshëm. Sistemi tani ofron mjete të shumta efektive të përdorura për të identifikuar dhe rregulluar gabime serioze dhe probleme të konfigurimit.

A është më e thjeshtë për të zhvilloni një faqe në internet me WordPress 5.2 tani? Exactlyfarë ka ndryshuar saktësisht pas azhurnimit të sistemit dhe a janë ndryshimet me vlerë të vëmendjes së përdoruesit? Le t’i përgjigjemi të gjitha pyetjeve në shqyrtimin tonë.

1. Lehtësia e përdorimit

Ju mund të përdorni WordPress për të filluar blogs, faqet e internetit të kompanive, faqet e uljes, dyqanet në internet dhe portalet që nënkupton nevojën për regjistrimin e përdoruesit. Funksionaliteti i sistemit varet shumë nga shtojcat e instaluara, si dhe nga aftësitë e mjeshtrit të uebit: një kod i hapur lejon që zhvilluesit e internetit me përvojë ta rregullojnë sistemin në lidhje me nevojat e tyre.

Shumë përdorues fillojnë karrierën e tyre të zhvillimit të internetit me WordPress. Kjo nuk është zgjidhja më e thjeshtë pasi ka shumë për të mësuar këtu për të krijuar dhe krijuar një faqe interneti. Sidoqoftë, azhurnimet e platformës tregojnë qartë se po shkon drejt thjeshtimit të procesit të projektimit të uebit, megjithëse, ju ende nuk do të shkoni pa njohuri programimi për personalizim të thellë të faqes në internet.

Farë ka të re në lidhje me WordPress 5.2?

Versioni i përditësuar i WordPress 5.2 ka vazhduar të zhvillojë veçorinë e Shëndetit të sitit të prezantuar në versionin e mëparshëm. Ky tipar synon rritjen e sigurisë së internetit dhe shpejtësinë e performancës. Thelbi i veçorisë së Shëndetit të sitit është se do të gjenerojë njoftime për administratorët e faqeve të internetit, të cilat vazhdojnë të përdorin versionet e vjetëruara të PHP.

Pas instalimit të shtojcave të reja, Site Health do t’i kontrollojë automatikisht ato për të identifikuar pajtueshmërinë e tyre me versionin PHP që jeni duke përdorur aktualisht. Nëse shtojca e re përdor versionin e azhurnuar (që e bën atë të papajtueshëm me faqen tuaj të internetit), Shëndetësia e sitit nuk do të lejojë instalimin e tij për të shmangur problemet e mëtejshme.

Versioni i azhurnuar 5.2 i WordPress shton gjithashtu dy faqe të reja për t’ju ndihmuar të debugoni me sukses çështjet e konfigurimit të faqeve në internet dhe konfigurimin e shtojcave. Për më tepër, ajo shton hapësirë ​​që lejon zhvilluesit e projektit të përfshijnë debugging informacionin e projektuesve të internetit mund të kenë nevojë, ndërsa punojnë në projekt. Mbani mend, nga rruga, që versioni minimal i mbështetur aktualisht PHP tani përbën 5.6.20, kështu që, nëse përdorni një version tjetër, atëherë mund të përballeni me çështje të papajtueshmërisë së sistemit. Nëse nuk dëshironi të vëllait për nuancat komplekse të kodimit të uebit, mundeni transferoni site wordpress në wix të ndjehen në anën e sigurt dhe të përfitojnë nga përparësitë e shumta që ofron krijuesi i faqes në internet.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Para se të filloni të ndërtoni një faqe në internet me WordPress, duhet të zgjidhni pritja e përshtatshme dhe merrni një emër domain. Disa ofrues të pritjes ofrojnë plane speciale të optimizuara mirë për të punuar me platformën, por nuk është e domosdoshme t’i blini ato – pritja standarde virtuale do të jetë e mjaftueshme për faqen tuaj të parë.

Kur bëhet fjalë për instalimin e WordPress, edhe një i ri nuk do të përballet me ndonjë problem – sistemi instalohet lehtësisht në shumicën e hosteve brenda disa minutave dhe vetëm me një klik. Kjo ka të bëjë edhe me versionin e fundit. Sidoqoftë, duhet të keni kujdes me azhurnimet. Rreziku kryesor është papajtueshmëria e platformës dhe shtojcave pas azhurnimit.

Paneli i WordPress 5.0

Nëse tashmë keni krijuar një uebfaqe të krijuar me versionin e vjetër të WordPress, por keni vendosur të kaloni në 5.0, rekomandohet të çaktivizoni të gjitha shtesat para azhurnimit për t’i aktivizuar më tej ato një nga një për të kontrolluar funksionalitetin e tyre. WordPress 5.0 ka qenë nën zhvillim për një periudhë mjaft të gjatë. Pra, shumica e modeleve të plugin-it dhe modeleve kanë arritur të azhurnojnë produktet e tyre. Sidoqoftë, ka akoma përjashtime, veçanërisht kur bëhet fjalë për zgjidhje falas.

Menjëherë pas instalimit, WordPress është një sistem mjaft i ashpër, i cili kërkon vendosje shtesë. Ndër gjërat që duhet të bëni duhet të bëni, gjërat e mëposhtme duhet të jenë të parat që përmendin:

 1. Shfletoni të gjitha seksionet e cilësimeve për të specifikuar emrin dhe adresën e internetit, llojin e lidhjeve të rregullta, formatin e faqes në shtëpi dhe parametrat e tjerë.
 2. Zgjidhni dhe instaloni një shabllon.
 3. Shtoni dhe vendosni shtojca për mbrojtjen kundër spamit, optimizimin e SEO, krijimin e sitit, shndërrimin e titujve etj.

Do t’i bëni të gjitha këto hapa në panelin administrativ. Për të mos anashkaluar nuanca të rëndësishme, ne rekomandojmë të përdorni krijimin e faqes në internet WordPress dhe të vendosni një tutorial, kur filloni projektin e parë. Të gjitha aspektet kryesore janë zbuluar atje.

Për përdoruesit me përvojë, të cilët mund të punojnë me CSS dhe PHP, WordPress ofron redaktues të kodit të integruar. Duke e përdorur atë, ju mund të personalizoni thellësisht një faqe në internet, duke shtuar pajisje dhe blloqe ose duke zëvendësuar komentet standarde me një aplikim të jashtëm, për shembull. Sidoqoftë, ka kuptim të eksportoni skedarët shabllonë nga pritja dhe modifikimi i tyre në kompjuterin tuaj, pasi keni krijuar një kopje rezervë të tij kur bëni redaktime serioze. Kjo bën të mundur marrjen e modelit fillestar të modelit nëse është e nevojshme.

Redaktori i Kodit 5.0 të WordPress

Pas prezantimit të versionit 5.0, nevoja për redaktim kodesh është ulur dukshëm për shkak të zbatimit të redaktorit të bllokut Gutenberg. Sapo krijoni dhe krijoni paraprakisht një uebfaqe, ajo do të bëhet një mjet kryesor që mund të përdorni për të filluar faqe dhe postime në internet. Një redaktor klasik fillimisht siguroi funksionim të kufizuar të menaxhimit të përmbajtjes. Për të shtuar veçori shtesë, përdoruesit duhej të instalonin shtojca. Kjo nuk ishte gjithmonë e përshtatshme për shkak të faktorëve të shumtë, duke përfshirë ngarkesën e rritur të serverit. Redaktori Gutenberg e zgjidh këtë problem, duke ofruar blloqe funksionale të përmbajtjes, përkatësisht:

 • Titulli, paragrafi, citati, lista;
 • Imazh, galeri, audio, video dhe skedar;
 • Kodi i planit dhe elementet;
 • Widgets dhe shtesa nga shërbimet popullore.

Blockdo bllok mund të vendoset individualisht. Tani e tutje, nuk do të duhet të punoni me kodin për të shtuar një widget në një faqe në internet ose një postim në burimin tuaj në Twitter. Thjesht duhet të zgjidhni një bllok përkatës dhe të specifikoni lidhjen për përmbajtjen që ju intereson për ta parë atë në fushën e redaktorit. Kombinimet e rregullta të bllokut mund të ruhen si shabllone, duke rritur shpejtësinë e publikimit pas.

Në thelb, Gutenberg lejon përdoruesit e WordPress të kryejnë detyrën që është ofruar nga ndërtuesit e njohur të faqeve të internetit për një periudhë mjaft të gjatë – përqëndrohuni në hartimin e përmbajtjes pa u shpërqendruar në cilësimet komplekse të konfigurimit. Kur punoni në redaktorin vizual, mund të shihni mënyrën e shfaqjes së faqes tuaj në internet ose postimit dhe të bëni ndryshimet e kërkuara në ndërfaqen pa redaktimin e kodit.

Shumë përdorues të WordPress nuk e pëlqen zëvendësimin e një redaktori klasik me Gutenberg. Ata që preferojnë redaktorin tradicional të tekstit / HTML, mund të marrin qasje në një shtesë të re të Redaktorit Classic në dispozicion në listën e shtojcave. Menjëherë pasi ta shtoni në sistem, Gutenberg është çaktivizuar dhe do të shihni një dritare standarde për të punuar me tekst dhe etiketa.

Versioni i ri i WordPress 5.2 ka prezantuar mbrojtjen e zgjeruar të gabimit të PHP, e cila ka shumë rëndësi për administratorët e faqeve në internet. Kjo i lejon ata të rregullojnë në mënyrë të sigurt dhe efektive gabimet dhe gabimet e lidhura me lidhjet pa nevojë për të punësuar zhvillues të faqes në internet. Karakteristika gjithashtu bën të mundur heqjen qafe të “ekranit të bardhë të vdekjes” të mirënjohur dhe ndihmon në aktivizimin e modalitetit të rimëkëmbjes për të pauzuar ose çaktivizuar modelet ose shtojcat, të cilat mund të kërcënojnë potencialisht sigurinë e faqes në internet..

Pas azhurnimit të sistemit, u shfaqën 13 ikona të reja në pult, për të rritur nivelin e angazhimit të përdoruesve. Pasi të keni aktualizuar sistemin, do të keni akses në grup ikonash BuddyPress, Instagram, ikona të rrotulluara të Tokës dhe shumë më tepër. Përveç kësaj, WordPress 5.2 ka prezantuar lidhjen e re wp_body_open, e cila bën të mundur që shabllone të reja të mbështesin opsionin e injektimit të kodit në fillim të elementit.

WordPress 5.2 SEO

Komplikimi themelor i WordPress nuk është mostra më e mirë e optimizmit të SEO. Sidoqoftë, nëse punoni me sistemin pak, përfundimisht do të merrni pozicione të larta në faqen e internetit në rezultatet e motorit të kërkimit pa asnjë problem të dhënë nëse publikoni përmbajtje të dobishme dhe interesante.

Hapi i parë për optimizimin e faqes në internet është zgjedhja e një modeli SEO-miqësor. Tema e tillë duhet të jetë në përputhje me një sërë kërkesash, disa prej të cilave përfshijnë kodimin standard të faqes në internet CSS3 / HTML5, si dhe shpejtësinë e shpejtë të ngarkimit të faqeve në internet. Nëse blini ose shkarkoni një model falas nga një faqe interneti e palëve të treta, kushtojini vëmendje përshkrimit të tij. Ajo duhet të specifikojë, nëse tema është SEO-miqësore ose SEO Optimized.

Menjëherë pasi të zgjidhni një model të përshtatshëm, do të duhet të ndryshoni një konfigurim standard të përdorimit të WordPress.

WordPress 5.0 SEO

Arritni cilësimet e përgjithshme për të specifikuar adresën e internetit në të njëjtin stil – me ose pa WWW. Për t’i bërë motorët e kërkimit të përcaktojnë qartë faqen e internetit në një adresë të specifikuar, shtojeni atë në Google Search Console. Vendosni formatin e mëposhtëm të lidhjes «faqja e internetit / kategoria / titulli i postimit». Hyni në seksionin “Lidhje të rregullta” në cilësimet, zgjidhni opsionin “Rastësishëm” dhe futni kuptimin e mëposhtëm në fushë /%categ%//postname%.html.

Optimizimi i mëtutjeshëm i sistemit është i mundur vetëm përmes integrimit të shtojcave.

Për optimizimin e duhur të faqes në internet, do të kërkohet gjithashtu instalimi i një prej shtojcave të fuqishme – Të gjitha në një Seo Pack ose SEO Yoast -.

Menjëherë pasi t’i shtoni ato, në redaktor do të shfaqet një seksion i ri, ku mund të specifikoni titullin, përshkrimin dhe fjalët kyçe për postimin. Ndikimi i shtojcave SEO në WordPress nuk është i kufizuar vetëm në këtë funksionalitet. Ekzistojnë shumë mundësi në mjediset e tyre dhe ka edhe mësime të ndara se si të punoni me ta.

 • Të gjitha në një Paketë Seo mbulon të gjitha nevojat e optimizimit të faqes në internet, duke filluar me meta-tags për robotët e kërkimit dhe deri në krijimin e sitit të XML.
 • SEO e shpejtë ofron pothuajse të njëjtin funksionalitet, i cili mund të komplikojë zgjedhjen.

Sidoqoftë, ju do të merrni mjete të fuqishme për zhvillimin e faqes suaj të WordPress-it.

3. Modelimet

Numri i Temave:10k+
Temat Falas&# X2714; PO
Kostoja e Temave të Paguara:$ 25- $ 299
Dizajn të përgjegjshëm&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO

Uebfaqet janë ndërtuar mbi bazën e shablloneve që WordPress ka mjaft in. Katalogu standard i shablloneve është në dispozicion në pultin e sistemit, përkatësisht në seksionin “Dizajn”. Kjo është ajo ku ju mund të zgjidhni dhe vendosni një model nga biblioteka, si dhe të ngarkoni skedarët e shkarkuar nga burime të tjera.

Nuk është problem të gjesh një temë të WordPress. Pajtueshmëria e versioneve është një problem shumë më serioz. Menjëherë pas prezantimit të redaktorit të Gutenberg, jo të gjitha shabllonet falas do të punojnë me sistemin pa ndonjë gabim. Kjo është pikërisht arsyeja pse, versioni i ri 5.0 tani ofron gjithashtu një temë standarde të re njëzet e nëntëmbëdhjetë.

Për të shmangur problemet e panevojshme, duhet të siguroheni që modeli i zgjedhur të jetë i optimizuar për versionin e fundit të WordPress përpara se ta instaloni. Nëse nuk ka variante të përshtatshme, nuk është problem. Ju mund të përdorni Gutenberg për personalizimin e shablloneve, i cili më parë do të kërkonte redaktimin e kodit.

Temat e WordPress 5.0

Gjatë rishikimit të opsioneve funksionale të WordPress, kemi diskutuar tiparet që redaktori i ri ofron. Në thelb, ju mund ta përdorni atë për të vendosur ndërfaqen tuaj të internetit, duke krijuar faqe të reja dhe duke shtuar widget dhe blloqe për to. Nëse keni pasur përvojën e punës me ndërtuesit e faqeve të internetit më parë, menjëherë do të kuptoni se si funksionon. Edhe nëse kjo faqe e internetit e WordPress është prova juaj e parë, ju nuk do të përballeni me probleme sidoqoftë. Duke përdorur widget, plugins dhe kodet e shkurtra, ju mund të krijoni shpejt modelin e kërkuar të faqes në internet.

Përveç kësaj, çdo temë WordPress vjen me cilësime individuale, të cilat bëjnë të mundur ngarkimin e logos së faqes në internet, ndryshimin e skemës së ngjyrave, krijimin e menusë kryesore dhe aktivizimin / çaktivizimin e afishimit të widget-ve të veçanta. Sasia e parametrave që do t’ju duhet të vendosni ndryshime në lidhje me modelin me të cilin punoni, por grupi themelor është ende i disponueshëm në secilën temë. Nëse jeni me fat që keni aftësi për kodimin e CSS / PHP, atëherë do të merrni më shumë mundësi opsionesh për personalizimin e dizajnit për shkak të kodit të sistemit me burim të hapur dhe redaktorit të kodit të integruar, i cili vjen me të gjithë skedarët e modeleve.

4. Ndihma për klientët

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit, WordPress nuk e ka atë fare. Si një shërbim falas, ajo ka një komunitet të gjerë në mbarë botën që është gjithmonë i gatshëm të ndihmojë newbies të gjejnë përgjigje për pyetjet e tyre. Ju gjithashtu mund të hasni manuale të shumëfishta me tekst dhe video, udhëzime dhe mësime të përpiluara nga përdoruesit e tjerë të sistemit. Pavarësisht nga bollëku i këtyre materialeve, do të keni akoma të eksploroni nuancat e sistemit, duke bërë ndryshimet e kërkuara dhe duke u kujdesur për opsionet e mbështetjes vetë.. Kjo ka të bëjë edhe me vetë sistemin dhe funksionalitetin shtesë, siç janë shtojcat, modelet dhe integrimet e tjera integruese.

Kjo është pikërisht arsyeja pse, përdoruesit, të cilët nuk janë kompetentë në kamaren e dizajnimit të uebit, shpesh përballen me situata, kur thjesht nuk janë në gjendje ta përdorin sistemin me efikasitet maksimal, edhe nëse dëshirojnë. Si rezultat, ata duhet të ndryshojnë sistemin për një alternativë më të thjeshtë, më intuitive dhe miqësore për përdoruesit – ndërtuesit e faqeve në internet.

5. Politika e çmimeve

Platforma është në dispozicion falas. Ti mundesh shkarkojeni atë nga faqja e internetit zyrtare ose instaloni drejt nga paneli administrativ i pritjes. Shuma mbizotëruese e ushtrive siguron këtë mundësi. Ju nuk duhet të paguani për shtojcat dhe shabllonet gjithashtu. Edhe nëse ndonjë shtesë sigurohet me një kosto të caktuar, gjithmonë ekziston një alternative falas për të që do t’ju lejojë të përfundoni detyrën në një nivel të mirë. Sidoqoftë, nuk do të shkoni pa investuar fare në zhvillimin e faqes në internet: do të duhet të merrni një emër domain dhe të paguani për planin e zgjedhur të pritjes.

Një kosto standarde e emrit të domainit .com përbën rreth $ 10 – 15 $ në vit. Zgjatja do t’ju kushtojë rreth $ 5- $ 15 më shumë në varësi të regjistruesit. Nëse dëshironi të blini një emër domaini në një zonë tjetër, përgatituni të paguani më shumë. Për shembull, kostoja e fushave .club ose .net fillon me 20 dollarë në vit.

Kostoja e pritjes gjithashtu varet nga numri i faqeve të internetit që keni ndërmend të krijoni dhe ruajtja e të dhënave që ju nevojiten. Për shembull, më e lirë Bluehost Plani ofron një mundësi për të filluar një projekt me trafik të pakufizuar dhe SSL falas me 3,95 $ në muaj. 50 GB hapësirë ​​për ruajtjen e diskut do të jetë më se e mjaftueshme për të krijuar një faqe promo ose një portofol. Kështu, një qiranë vjetore e serverit do t’ju kushtojë vetëm 47.4 dollarë.

Bluemimet Bluehost

Sa më shumë hapësirë ​​ruajtjeje të ketë nevojë për faqen tuaj të internetit, aq më i kushtueshëm do të jetë pritja. Përdorimi i pakufizuar Plani i zgjedhjes Plus, për shembull, ju lejon të krijoni një portal të madh informacioni, i cili do t’ju kushtojë 5,45 dollarë në muaj. Nëse ndjeni mungesën e hapësirës së ruajtjes për ndonjë arsye, atëherë mund të provoni opsionet VPS / VDS dhe serverin fizik të dedikuar. Mendoni, sidoqoftë, që ata punojnë mirë për projekte në shkallë të gjerë.

6. Pro dhe kundër

WordPress 5.2 vazhdon të shfrytëzojë përfitimet e dhëna nga redaktori Gutenberg. Kjo e fundit shton modalitetin e redaktimit të përmbajtjes vizive. Futja e tij zbulon kalimin e sistemit në thjeshtëzim dhe uljen e kurbës së mësimit për të porsaardhurit. Gutenberg e bën të pakuptimtë instalimin e një seri shtesash, duke ofruar funksionim të ngjashëm në grupin bazë CMS.

Përparësitë e tjera të sistemit kanë mbetur të pandryshuara pas një azhurnimi serioz të sistemit:

 • Paneli i thjeshtë administrativ;
 • Menaxher i integruar i skedarëve, i cili është bërë më i lehtë për t’u përdorur për shkak të prezantimit të redaktorit të Gutenberg;
 • Biblioteka e gjerë e shtojcave që zgjeron funksionalitetin bazë të sistemit;
 • Komuniteti kompetent dhe bollëku i mësimeve.

Sidoqoftë, një redaktues i ri nuk u bën thirrje të gjithë përdoruesve. Ankesa kryesore është çaktivizimi i njëkohshëm i një mjeti klasik të redaktimit. Për ta rivendosur atë, duhet të instaloni një plugin Classic Editor. Gutenberg është automatikisht i paaftë në këtë rast. Disponueshmëria e njëkohshme e të dy versioneve të redaktorit – të vjetra dhe të reja – mund të jetë një zgjidhje e arsyeshme.

Me futjen e WordPress 5.2 dhe ndryshimin e politikës së azhurnimit, shfaqet një tjetër disavantazh – probleme të shpeshta me papajtueshmërinë e modeleve dhe shtojcave. Karakteristika e faqes së Shëndetit disi ndihmon në zgjidhjen e problemit, por gjithsesi mbetet një çështje që digjet për shumicën e përdoruesve të WordPress. Më parë, azhurnimet e mëdha u lëshuan dy herë në vit. Tani e tutje, zhvilluesit do t’i nxjerrin ato më shpesh. Mënyra për të ekzistuar, megjithatë: nuk është e nevojshme të azhurnoni menjëherë – thjesht ruajini versionet me ndryshimet e tyre për ta bërë atë.

7. Konkurrentët

Për shkak të kodit me burim të hapur dhe sasisë së madhe të zgjerimeve, WordPress ofron funksionalitet që mund të sigurohet nga numri i kufizuar i mjeteve për ndërtimin e uebit. Kur bëhet fjalë për krijimin e faqes në internet, fuqia e mjetit është më pak e rëndësishme sesa efikasiteti i tij për realizimin e projektit. Nga ky këndvështrim, ka shumë shërbime, të cilat janë më të thjeshta dhe bëjnë të mundur përfundimin e një sërë detyrash jo më keq se WordPress.

Wix vs WordPressSheshi vs WordPressUebfaqja vs WordPressWeebly vs WordPressfluksi i faqes së internetit kundër fjalësJimdo vs WordPressShopify vs WordPressAdobe Muse vs WordPressGoogle Sites vs WordPressuCoz vs WordPressBookmarl vs WordPress

Pavarësisht nga fakti se versioni i fundit i WordPress lëviz drejt thjeshtimit të mjeteve të menaxhimit të përmbajtjes, ai mbetet ende prapa krijuesve të faqeve të larta të internetit në lidhje me këtë. Në thelb, Gutenberg është gjithashtu shtrirja, e cila shton veçoritë e redaktorit vizual në CMS, të cilat janë dhënë në grupin themelor.

Thjeshtësia e krijuesve të faqeve në internet nuk kufizohet vetëm nga faqja në internet dhe dizajni i përmbajtjes. Kur krijoni një uebfaqe me ndërtuesit e uebfaqeve në re, një përdorues nuk ka pse të kujdeset për gjërat, përveç për dizajnin dhe përmbajtjen, të cilat janë vendosur plotësisht në modalitetin vizual të redaktimit. Nga ana tjetër, kjo jep më shumë mundësi personalizimi jo të gjithë krijuesit e faqeve të internetit aktualisht mund të mburren.

Vija e poshtme

WordPress është një nga mjetet më të thjeshta për ndërtimin e uebit, i cili është bërë shumë më i thjeshtë me lëshimin e versionit të pestë për shkak të prezantimit të redaktorit vizual. Sa i përket zhvillimit të faqes në internet dhe cilësimeve paraprake, nuk ka ndryshime serioze. Përdoruesit ende duhet të zgjedhin pritjen, të kujdesen për sigurinë e faqes në internet dhe të shikojnë azhurnimet.

WordPress 5.0 ofron një funksionalitet të pakufizuar, i cili bazohet në qasjen e kodit me burim të hapur dhe shumëllojshmëri të pasur të shtesave. Sidoqoftë, jo secili projekt kërkon fuqi të tillë dhe natyrë universale. Për shembull, nëse keni nevojë të krijoni një faqe ulje, një faqja e internetit e kompanisë ose a dyqan i vogël në internet, atëherë përdorimi i krijuesve të faqeve të internetit do të jetë një zgjidhje më efektive dhe e arsyeshme.

Sidoqoftë, WordPress është një nga mjetet kryesore të krijimit të uebit, i cili është në kërkesë si me newbies ashtu edhe me stilistët me përvojë. Mund të përdoret për të zgjidhur detyra të ndryshme dhe varet vetëm nga ju që të vendosni, nëse bëhet fjalë për realizimin e idesë tuaj.

Provoni WordPress falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me