Rishikimi i Webs.com

webs – është një nga krijuesit më të vjetër të faqeve të internetit DIY, i cili mund t’ju ndihmojë të ndërtoni dhe promovoni në mënyrë efektive faqen e internetit të biznesit tuaj të vogël. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që Webs nuk mund të përdoret për lëshimin e faqeve të internetit personale ose ato të organizatave jofitimprurëse. Shtë vetëm se grupi i mjeteve të shërbimit, shabllonet dhe veçoritë e tij janë përqendruar kryesisht në krijimin e faqeve të internetit për sipërmarrësit.


Platforma përfshin karakteristika që lejojnë ndërtimin e projekteve të ndryshme, kontribuojnë në lehtësinë e përdorimit, komoditetin dhe nuk kërkojnë aftësi për ndërtimin e uebit për të filluar një uebfaqe tërheqëse dhe të strukturuar mirë. Kjo është ajo që e bën sistemin një zgjedhje të denjë për newbies dhe miratimin e faqeve të internetit, të cilët nuk dëshirojnë të shqetësohen për nuancat komplekse të dizajnit të uebit, por kanë ende qëllim të marrin një faqe të mirë të internetit të gatshme në më pak se asnjë kohë.

E themeluar në vitin 2001, Webs fillimisht u përdor për qëllimet e përdoruesve personal derisa të fitohej nga VistaPrint. Që nga ajo kohë, sistemi filloi të zhvillohej me shpejtësi, duke ofruar një larmi karakteristikash dhe mjetesh. Shtë e vështirë të quash Webs si ndërtuesi më i popullarizuar ose funksional i faqes në internet SaaS në botë, por i vetmi fakt është i qartë: numri i faqeve të internetit të ndërtuara me platformën ka tejkaluar 55 milion, që është padyshim një nga provat më të mira të forcës së sistemit, që flet vetë. Pra, le të mbështjellim mëngët dhe të jemi të zënë me testimin e rrjetave, për t’ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar.

1. Lehtësia e përdorimit

Rrjetet nuk mund të quhen një ndërtues absolutisht i thjeshtë për t’u përdorur në internet. Duhet kohë për t’u mësuar në ndërfaqen dhe pultin e tij, i cili vjen me shumë seksione, skeda dhe kategori. Lajmi i mirë është se sistemi vjen me redaktorin e faqes WYSIWYG, i cili ju lejon të merrni kontrollin e plotë mbi redaktimet që bëni në secilën faqe të internetit.

Parimi i tërheqjes dhe zvogëlimit kontribuon në ndjenjën intuitive që shërbimi krijon ashtu si ju, që zgjedh elementët e kërkuar dhe i rregullon ato në një faqe. Shumica e karakteristikave dhe elementeve të projektimit (paragrafët, imazhet, kolonat, galeritë e fotografive, format e kontaktit, butonat dhe më shumë) janë module të lëvizshme. Thjesht zgjidhni një në shiritin e poshtëm të mjeteve dhe tërhiqeni atë në faqe. Pasi ta keni pozicionuar elementin, klikoni dy herë mbi të për të konfiguruar vetitë e tij më të thella.

Redaktori i Rrjeteve

Ndërfaqja e Rrjetave është shumë e lehtë për t’u lundruar, e gëzueshme dhe frymëzuese: skedat dhe lidhjet më të rëndësishme janë gjithmonë në majë të gishtave. Për lehtësinë e përdoruesit, ai ndahet në dy fusha: Paneli i Kontrollit dhe vetë Ndërtuesi. Për të parë foton e plotë të asaj që po ndodh me projektin tuaj, shkoni në Panelin tuaj të faqeve të internetit. Ai përfshin skedarë të tillë si Statistikat (bazuar në mjetin e tyre të brendshëm të përcjelljes), Webs Premium, Domains & Email, Paraqitjet e Formularit, Përfaqësues i SEO, Mobile, Parametrat dhe Produkte që përputhen.

Ekziston gjithashtu një veçori e dobishme e Listave Lokale që ju ndihmon të paraqisni automatikisht informacionin e biznesit tuaj në mbi 100 drejtori lokalë të kërkimit, përfshirë Google dhe Yahoo.

Rrjeti i tryezës

Vlen të përmendet se procesi i regjistrimit është shumë i shpejtë dhe i thjeshtë këtu. Ajo që duhet të bëni është të plotësoni fushat, duke specifikuar emailin, fjalëkalimin dhe llojin e faqes në internet që do të hartoni. Pas kësaj, ju mund të vazhdoni në zgjedhjen e shabllonit. Do të keni mundësi të zgjidhni midis temave falas dhe premium, kategorive të tyre ose madje të përdorni opsionin e filtrit të kërkimit për të specifikuar industrinë për të cilën jeni të interesuar. Kjo gjithashtu shkurton kohën e zgjedhjes së shablloneve, për të mos përmendur faktorin e komoditetit.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

Kur bëhet fjalë për setin e veçorive, Webs ofron një numër të pasur mjetesh për të mbuluar sasinë mbizotëruese të nevojave të përdoruesve për krijimin e faqes. Farëdo lloji i faqes në internet që do të krijoni, do të gjeni personalizimin e dizajnit, karakteristikat e marketingut dhe promovimit dhe opsionet për të filluar me sukses dhe për të arritur qëllimet e dëshiruara. Le të rendisim pikat kryesore të krijuesit të faqes në internet që dallojnë sistemin nga shërbimet e tjera të njohura dhe, kështu, ia vlen të kushtojnë vëmendje të përdoruesit.

Integrimi i mediave sociale

Me Webs, ju mund të kontaktoni në mënyrë efektive me vizitorët tuaj duke integruar llogaritë e mediave sociale në faqen tuaj të internetit. Ajo që mund të bëni këtu për të tërhequr vëmendjen e përdoruesit dhe për t’i mbajtur ata të njoftuar në lidhje me lajmet, ngjarjet dhe azhurnimet e ardhshme është të shtoni ikona të mediave sociale, të ndani të dhënat tuaja në Twitter ose të shfaqni Facebookun si kuti në faqen e internetit.

Listat Lokale

Karakteristika e bën të lehtë për ta vërejtur biznesin tuaj nga komuniteti lokal me anë të shtimit të tij në drejtoritë lokale të listave. Thjesht jepni detajet e biznesit, të dhënat e kontaktit dhe fakte të tjera për t’i bërë ato të disponueshme në rezultatet e motorit të kërkimit. Në përgjithësi, sistemi lejon regjistrimin e biznesit tuaj me mbi 100 direktori lokale lokale në më pak se 5 minuta! Reallyshtë vërtet mbresëlënëse dhe efektive!

Lista e faqeve

Galeritë e Videove dhe Fotove

Ndërtuesi i faqes në internet sjell projektin tuaj në jetë, duke bërë të mundur integrimin dhe menaxhimin e videove dhe galerive të mrekullueshme të fotografive që tërheqin vëmendjen e përdoruesit. Farëdo qëllimi që keni, gjatë hapjes së një faqe në internet, shtimi i fotove dhe videove do të rrisë nivelin e angazhimit të përdoruesit. Sistemi gjithashtu lejon opsione të redaktimit të figurave, duke ju lejuar të korrni, rrotulloni dhe ndryshoni madhësinë e fotove të shtuara për të krijuar një galeri unike dhe mbresëlënëse brenda tij.

Motori i tregtisë elektronike

Nëse keni qëllim të shtoni funksionalitetin eCommerce në dyqanin tuaj në internet, mund ta bëni atë duke përdorur motorin e fuqishëm të integruar të e-commerce. Vendosja dhe administrimi i një dyqani në internet është i lehtë me Webs. Ju mund të shtoni dhe modifikoni produkte, imazhe, përshkrime, konfigurime të shumëfishta, statuse të produktit, caktoni kategori në lloje të ndryshme produktesh etj..

Përdoruesit e llogarisë Premium kanë qasje në sistemin e gjurmimit të inventarit që i ndihmon ata të menaxhojnë dhe kontrollojnë produktet e tyre direkt në pultin e Rrjetave.

Rrjetet e tregtisë

Për më tepër, është e mundur të rregulloni pagesat (vetëm pagesa PayPal pranohen nga sistemi tani) dhe opsionet e transportit nuk do të marrin shumë kohë gjithashtu, edhe nëse nuk e keni bërë kurrë më parë. Nëse integroni dyqanin tuaj Webs me Etsy llogari, do të keni qasje në opsionet më të përparuara të e-commerce dhe pagesa. Një nuancë tjetër pozitive është se Webs nuk ngarkon ndonjë tarifë të transaksionit nga shitjet e bëra brenda sistemit.

Analizë e përparuar e faqes në internet

Webs vjen me mjetin e vet të integruar të analitikës në internet Stats. Kjo lejon të gjurmoni statistikat e faqes tuaj, të zbuloni sasinë dhe burimet e trafikut, sjelljen e vizitorëve, burimet kryesore të fitimit, numrin e shikimeve të faqeve etj..

Vegla e Buletinit

Mjeti ju lejon të dërgoni shpërthime të postës elektronike për anëtarët e faqes tuaj të internetit. Abonentët e planit Premium mund të përdorin aftësitë e tyre të kodimit të HTML për opsionet e zgjeruara të formatimit të imazhit dhe tekstit.

Blogging

Nëse keni nevojë për të shtuar një blog në faqen tuaj, duke bërë që me Webs do të jetë vetëm disa minuta. Shtë e thjeshtë jo vetëm ta vendosni, por edhe të ndryshoni dhe azhurnoni postimet, si dhe cilësimet më pas. E vetmja gjë – duhet të gjeni në fillim se ku mund të shtoni një blog – është e fshehur në skedën e faqeve të aplikacioneve me menunë e shtimit të faqes.

Karakteristikat e përputhjes së produkteve

Në varësi të specializimit tuaj të internetit, sistemi do t’ju ofrojë materiale të shtypura me porosi të marketingut. Ata ju lejojnë të ofroni marrëveshje të mëdha në kartolina, karta biznesi, kalendarët dhe produkte të tjera të njohura të ofruara nga Vistaprint, partneri i njohur Webs.

Përforcues SEO

Webs është gjithashtu i shqetësuar me promovimin tuaj të mirë të internetit. Një mjet i fuqishëm SEO i zhvilluar posaçërisht nga ekspertët e sistemit ndihmon në organizimin dhe optimizimin e përmbajtjes së uebfaqes në mënyrën më të mirë të mundshme për ta bërë atë të arrijë në renditjen e motorëve të kërkimit të lartë pa aftësi teknike të kërkuara. Thjesht plotësoni etiketat meta (titujt, përshkrimet dhe fjalët kyçe) për të rritur renditjen e faqes suaj të internetit në motorët e kërkimit. Keni parasysh që URL-ja e uebfaqes gjenerohet automatikisht nga shërbimi nga emri i artikullit të menusë.

3. Modelimet

Numri i Temave:750
Temat Falas&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm✘ JO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:✘ JO

Dizajni është një nga tiparet zhgënjyese të krijuesit të faqes në internet. Deri më sot, sistemi ofron mbi 750 tema, të gjitha janë gati për lëvizje. Pavarësisht zgjedhjes së gjerë të shablloneve, temat duken pak të vjetruara dhe u mungon fleksibiliteti kur bëhet fjalë për personalizimin e tyre. Ju mund të shfletoni mbi 20 industri për të gjetur temën që korrespondon me specializimin tuaj të ngrohtë. Shtë gjithashtu e mundur të përdorni opsionin e filtrit të kërkimit, ku mund të specifikoni industrinë për të cilën jeni të interesuar dhe të shikoni variantet e disponueshme. Sistemi ju lejon të zgjidhni midis temave falas dhe premium.

Ajo që duhet të keni në mendje është se Webs nuk ofron fleksibilitet kodimi HTML / CSS. Si rezultat, ju nuk mund të krijoni një dizajn një-të-një-lloji, edhe nëse dëshironi. Kjo është një nga arsyet kryesore pse të gjithë faqet e internetit të bazuara në ueb duken pothuajse të njëjta.

Ndër redaktimet që mund të bëni personalisht këtu, ka kuptim të përmendni një mundësi për të zgjedhur një nga skemat e ngjyrave në dispozicion, të personalizoni ngjyrën / imazhin e sfondit, stilet e fontit të trupit të faqes së internetit, shiritin e navigacionit dhe futbollit, të ngarkoni dhe modifikoni imazhet, shtoni etiketa dhe tituj etj Itshtë gjithashtu e mundur të krijoni kanalin tuaj të videove dhe të integroni videot në YouTube që lidhen me biznesin tuaj. Përdoruesit u jepet një mundësi për të krijuar një strukturë në internet nga modulet që ndahen në disa kategori për lehtësinë e kërkimit. Këto përfshijnë Popular, Combos, Struktura, Media, Sociale, Tregtia dhe të tjera.

Modelet e Rrjetave

Përveç parametrave standarde të personalizimit të dizajnit të faqes në internet, Webs ju lejon të përdorni versionin e redaktorit celular. Ju mund të zgjidhni midis disa modeleve të modeleve celularë dhe madje të rregulloni skemën e ngjyrave të secilës prej tyre për ta bërë atë të përputhet me paletën e përgjithshme të ngjyrave të faqes tuaj të internetit..

4. Ndihma për klientët

Suruditërisht, mbështetja e klientit të Webs nuk është aspak zhgënjyese – ka gjithçka që ju nevojitet për të gjetur përgjigje në pyetjet ose problemet tuaja, pavarësisht nga kompleksiteti i saj, aftësitë e projektimit ose koha që keni në dispozicion. Sapo të regjistroheni në sistem, ju ofrohet një video gjithëpërfshirëse se si të përdorni sistemin. Kur vazhdoni procesin e dizajnimit të uebit, mund të hasni probleme të papritura. Kjo është ajo ku Seksioni Ndihmë i disponueshëm në Panelin e Shpejtë do të jetë i dobishëm.

Gjëja e parë që do të shihni këtu është zgjidhja interaktive pop-up me bazë në NanoRep me disa opsione përgjigjeje. Fillimisht do t’ju ofrohet të shkruani pyetjen tuaj dhe të prisni përgjigjen e menjëhershme të ekspertëve të ekipit mbështetës. Përveç kësaj, do të keni mundësi të shikoni mësime video se si të përdorni sistemin në avantazh. Kjo është shumë e përshtatshme kur përballeni me ndonjë problem, pasi nuk ka nevojë të hidheni midis bazës së njohurive / FAQ / Qendrës së Mbështetjes – mund t’i zgjidhni të gjitha problemet në një vend. Kini parasysh që këto mundësi janë në dispozicion për përdoruesit e planit falas. Abonentët e Planit Premium gjithashtu do të marrin qasje në mbështetjen e postës elektronike, chat live dhe ndihmë për ndihmë telefonike.

5. Politika e çmimeve

Webs ka një plan falas, duke lejuar përdoruesit të krijojnë një faqe në internet me deri në 5 faqe në nëndomen e sistemit. Padyshim që një plan falas vjen me kufizime serioze, por është akoma i mjaftueshëm për të eksploruar shërbimin dhe për të provuar grupin e tij kryesor të karakteristikave. Ndër kufizimet me të cilat do të hasni këtu është mundësia për të publikuar një faqe në internet vetëm në nëndomen, i cili gjithashtu do të vijë me reklamën e sistemit në fund të faqes. Motori i tregtisë elektronike nuk është i disponueshëm edhe këtu.

A prisni funksionim më të përparuar? Atëherë do të duhet të rifreskoni në një prej pajtimeve të paguara, të cilat përfshijnë:

Opsioni i çmimevekostoFeatures
Starter:$ 5.99 / moPages Faqet e Pafund;
Orage Ruajtja 1Gb.
Enhanced:$ 12.99 / mo✓ 20 produkte të dyqaneve në internet;
The Temat Premium.
Pro:$ 22.99 / moMission Dorëzimi i motorit të kërkimit;
✓ Përmirësues SEO.

Mimet shfaqen me arsyen se do të merrni një plan 2-vjeçar. Webs ofron 30 ditë garanci për kthimin e parave për përdoruesit, të cilët nuk janë të kënaqur me kushtet, cilësinë e shërbimeve ose grupin e tipareve të planeve të ofruara.

6. Pro dhe kundër

Webs është një ndërtues i pasur me funksione në internet, i cili funksionon më mirë për sipërmarrësit dhe pronarët e bizneseve të vogla. Këtu mund të përdorni shumë, por platforma gjithashtu vjen me një numër të metash që duhen mbajtur në mend nga përdoruesit, të cilët thjesht po eksplorojnë shërbimin si një nga opsionet e mundshme për krijimin e faqes në internet. Le të shqyrtojmë shpejt meritat dhe dallimet më të dallueshme të sistemit tani:

Pros:
Cons:
&# X2714; Redaktori i përshtatshëm i faqes WYSIWYG;
&# X2714; Opsione të këndshme për përkrahjen e klientëve;
&# X2714; motori i tregtisë;
&# X2714; Optimizimi i SEO.
✘ Nuk ka mundësi të redaktimit të kodit;
Tem Modele mesokre;
✘ Mungesa e veçorive të personalizimit të dizajnit.

7. Krahasimi me konkurrentët

Nuk është me të vërtetë kuptim të krahasojmë Webs me udhëheqësit e ngrohtë. Kjo për shkak se sistemi duket se vazhdon të humbasë pozicionet e tij konkurruese me kalimin e kohës. Sidoqoftë, le të hedhim një vështrim në krahasim me Webs vs Weebly për të zbuluar, nëse ka ndonjë aspekt që e bën shërbimin të mbizotërojë mbi këtë krijues të njohur të faqes në internet.

Webs vs Weebly

Në fakt, shikimi i vetëm nga të dy krijuesit e faqeve në internet është i mjaftueshëm për të kuptuar ndryshimin. Rrjetet definitivisht i mungojnë funksionaliteti, mjetet e personalizimit të projektimit, opsionet e integrimit. Kjo nuk është për të përmendur cilësinë e shabllonit, edhe pse, numri i temave që ofron Webs është mjaft mbresëlënëse. Kur bëhet fjalë për politikën e çmimeve, Webs gjithashtu disi mbetet pas Weebly. Kostoja e planeve dhe numri i tyre është pothuajse i njëjtë në të dy sistemet, por Weebly është padyshim fituesi edhe në këtë aspekt.

Vija e poshtme

Lehtësinë e përdorimit:7/10
Features:6/10
Design:6/10
Mbështetjen e teknologjisë:8/10
çmimi:7/10
Rezultati i përgjithshëm:6.8 / 10

Webs – është një krijues i faqeve në internet, i cili del në pah nevojat dhe kërkesat e pronarëve të bizneseve të vogla dhe sipërmarrësve të gatshëm të krijojnë prani të besueshme në internet për kompanitë e tyre. Quiteshtë mjaft intuitiv për jo-teknologjitë, megjithatë i mungojnë mjete të shumta funksionale që kanë shumë rëndësi për përdoruesit më të përparuar.

Le ta pranojmë: Rrjetat janë një qese e përzier. Funksionimi i tij i lehtësuar në përdorim, mjete mjaft të përshtatshme, funksionaliteti i tregtisë elektronike dhe politika e çmimeve të përballueshme bien viktimat në shabllone të mediokërve pa formë dhe pop-ups të shitshëm. Ndërsa padyshim që ju lejon të ndërtoni me lehtësi një sit të thjeshtë, është prapa më shumë ofertave bashkëkohore si Wix, uKit dhe Weebly (megjithëse, ajo ka qenë rreth më e gjatë se shumica e konkurrentëve të saj).

Rrjetet sigurisht që ia vlen të testohen, nëse nuk keni punuar kurrë me shërbimin, mos i keni idetë e bazave të tij dhe mos prisni shumë prej tij. Sidoqoftë, nëse jeni të orientuar me të vërtetë në ndërtimin e një uebsajti të biznesit me ekran të plotë, atëherë ka kuptim të kërkoni alternativat më të mira për këtë platformë.

Provoni Webs Tani

 Është falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me