Rishikimi i Webasyst.com

Webasyst është një produkt jo standard në të kuptuarit tonë. Zhvilluesit e saj ofrojnë 3 produkte sipas zgjedhjes suaj, përkatësisht një kornizë për krijimin e CMS të personalizuar mbi bazën e saj, të cilat mund të shkarkohen falas dhe të instalohen në serverin tuaj, një skenar të gatshëm të CMS Shop të shkruar mbi bazën e kësaj platforme dhe një out- zgjidhje e kutisë për krijimin e dyqaneve në internet – Webasyst. Ky është një CMS, i cili është instaluar në hostin e zhvilluesit për t’u përdorur më tej në bazë të paguar (qira). Nëse dëshironi, në të ardhmen mund ta transferoni faqen tuaj te internetit në pritjen tuaj.


Lehtësinë e përdorimit:6/10
Features:9/10
Design:8/10
Mbështetjen e teknologjisë:9/10
çmimi:8/10
Rezultati i përgjithshëm:8.0 / 10

Webasyst është një grup zgjidhjesh për të përmbushur çdo shije. Zhvilluesit e uebit, si dhe përdoruesit e zakonshëm mund të gjejnë preferencat e tyre në produkt. Uebfaqja zyrtare e platformës duket mjaft tërheqëse dhe informuese. Ajo ofron shumë informacione për produktet dhe shumë zgjerime për to. Ne nuk do të diskutojmë për kornizën dhe CMS, duke përqendruar vëmendjen në zgjidhjen kryesore thelbësore për blogun tonë, përkatësisht ndërtuesin e faqes në internet.

Gjithçka që ne dimë aktualisht në lidhje me platformën është se ajo pozicionohet si një zgjidhje e përdorur për të krijuar dyqane online. Le të diskutojmë në detaje tiparet kryesore të tij për të nxjerrë përfundimet.

1. Lehtësia e përdorimit

Webasyst është një CMS dhe një ndërtues i faqes në internet, i cili shkarkohet automatikisht në pritës. Shërbimi ofrohet nga zhvilluesit e skenarit. Kjo do të thotë që ju mund të blini të drejtat e Shop Script, pasi ta keni instaluar në host të zgjedhur në mënyrë të pavarur ose të merrni me qira variantin jashtë sistemit të bazuar në pajtimin e pagesës. Farë funksionon më mirë?

Kjo varet nga nevojat tuaja. Nëse është më e përshtatshme për ju të merrni gjithçka që ju nevojitet menjëherë që nga fillimi pa pasur nevojë të vendosni pritjen e hostave dhe bazave të të dhënave, atëherë krijuesi i faqes në internet do të jetë një zgjidhje më e preferueshme. Sa i përket funksionalitetit të të dy sistemeve, është pothuajse identik.

Paneli i Internetit

Webasyst nuk është i ngjashëm me ndërtuesit e tjerë të faqeve në strukturën e tij. Ndoshta, kjo ndodh sepse fillimisht është CMS. Këtu nuk ka asgjë shumë të komplikuar, por duhet të mësoheni për më shumë se 15 minuta. Newbies madje mund të tremben, pasi kanë parë pultin e sistemit. Po, nuk është e thjeshtë, edhe pse, ajo vjen me një ndërfaqe miqësore për përdoruesin, të thjeshtë dhe logjik. Sidoqoftë, për të marrë një vendim të tillë, duhet të kaloni të paktën pak kohë për të eksploruar programin.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

Webasyst është një grup i aplikacioneve të destinuara për të përfunduar detyra specifike dhe të lidhura nga e njëjta ndërfaqe. Gjithçka është e strukturuar logjikisht këtu. Ne kemi testuar versionin e plotë të programit, pas instalimit të të cilit aplikacionet e mëposhtme (ose modulet pasi kjo është më e përshtatshme për përdoruesit) janë bërë të disponueshme si parazgjedhje:

  • Kontaktet – informacione kontakti për të gjithë përdoruesit e regjistruar në sistem;

Kontaktet në internet

  • dyqan – një aplikacion me mjetet e kërkuara të nevojshme për të filluar një dyqan në internet;

Dyqani në internet

  • qendër – një aplikacion për të krijuar një seksion diskutimesh në një uebfaqe. Ky është një kombinim i një blogu dhe një forumi;

Qendër në internet

  • HelpDesk – komunikim me një ekip teknik mbështetës;
  • postues – një ndërtues i formave të postës elektronike për të bërë postë elektronike të klientit;

Mailer Webasyst

  • Blog – krijimi i blog-ut që mund të bëhet me disa klikime;

Blog Webasyst

  • Fotografitë – një seksion për ruajtjen e fotografive dhe albumeve, si dhe vendosjen e dizajnit për faqet e tyre në internet;

Fotografitë në internet

  • Stickies – një vend për të ruajtur kujtesa të ndryshme në formatet e afisheve;

Stickies në internet

  • Files – një vend ruajtjeje për formate të ndryshme skedarësh, i cili lejon lidhjen e Dropbox dhe sistemeve të tjera të reve;

Skedarët Webasyst

  • detyrat – një fletore për të gjitha detyrat që lidhen me faqen në internet;

Detyrat në internet

  • Site – një aplikacion i përdorur për të krijuar uebfaqe promo me të gjithë elementët e kërkuar;
  • installer – këtu mund të gjeni aplikacione shtesë, widget dhe plugins për tu shkarkuar në faqen tuaj të internetit;

Instalues ​​Webasyst

 • re – një sërë opsionesh të ndryshme. Ky është vendi, ku mund të shihni llogarinë tuaj të statusit, të zgjasin shërbimet e Webasyst, fushat e konfigurimit, postat elektronike, të optimizoni shpejtësinë e punës së faqes në internet (CDN) dhe të shtoni komandat cron që duhet të përmbushen.

Do aplikacion vjen me cilësimet e tij dhe mund të shihet veçmas, por ne do të përqendrohemi saktësisht vetëm në aspektin kryesor – dyqanin në internet. Reallyshtë me të vërtetë e fuqishme dhe një nga më të mirat që kemi parë. Paraqitur më poshtë është një listë e opsioneve për këtë aplikacion:

  • urdhërat“Është një seksion, i cili përmban një përmbledhje të plotë të të gjitha llojeve të porosive, përfshirë urdhërat e reja, të konfirmuara, të paguara, të dërguara, të përfunduara, të kthyera dhe të fshira. Kjo është ajo ku ju mund të shikoni nëpër kanalet e shpërndarjes së produkteve, të vendosni kuponë zbritje dhe të krijoni me dorë një porosi të re, nëse është e nevojshme;

Urdhrat e dyqaneve në internet

  • Klientët“Është një seksion, ku të gjithë klientët dhe nënndarja e tyre në lidhje me burimet e ridrejtimit të rrjetit social (Twitter, Facebook) janë regjistruar. Ju gjithashtu mund t’i shihni të dhënat sipas rajoneve dhe referimeve këtu;

Konsumatorët e dyqaneve në internet

  • Produkte“Është aty ku mund të gjeni dhe shtoni kategori, produkte, të vendosni veprime promo, të krijoni fusha shtesë, të vendosni shënjat si” Hit! ” ose “Zbritje!”, shkruani etiketa, llojet e produkteve, rregulloni cilësimet e shikimit dhe kryeni veprime të tjera që lidhen me rezervën tuaj të produkteve dhe kontrollin e depove. Kjo është gjithashtu pjesa, nga e cila mund të ngarkoni produkte masive nga skedarët CSV. Udhëzimet e hollësishme se si t’i plotësoni ato janë gjithashtu në dispozicion këtu;

Produkte të dyqaneve në internet

  • raportet“Përmban statistikat e hollësishme të shitjeve nga burimi (rrjetet sociale, njësitë gjeografike, fushatat promovuese, kanalet e shpërndarjes, dritaret e shfaqjes etj.). Kjo është gjithashtu pjesa, ku mund të vendosni teste A / B, shikoni përmes llogaritjes së marketingut, ROI dhe grafikëve të tjerë. Cilësimet e tjera janë gjithashtu në dispozicion këtu. Ka shumë prej tyre (pjesa më e madhe e raporteve të klientëve, produkteve, formularëve për porositjen e produkteve etj);

Raportet e dyqaneve në internet

  • storefront“Është një seksion, ku mund të vendosni faqe statike, të zgjidhni modelin tuaj të dritares së shfaqjes, ta modifikoni, të merrni akses në kod, të vendosni pajisje për rrjetin social dhe një zgjedhje të pasur të parametrave të vegjël. Ky është gjithashtu vendi, ku mund të gjeni SEO për dyqanin tuaj online, parametrat miqësorë të URL-së, zgjidhni opsionet e pagesës dhe transportit dhe aktivizoni lidhje të sigurt kur vendosni një porosi, nëse ju nevojitet kjo.

Dyqani në internet i dyqaneve

Përveç seksioneve të përshkruara më lart, dyqanet e Webasyst gjithashtu kanë cilësime të përgjithshme. Këtu ka shumë prej tyre – llojet / karakteristikat e produkteve, rekomandimet, stoqet, statuset e porositjes, opsionet e transportit / pagesa, zbritje, llojet e monedhave, taksat, format e shtypura, analitika, lidhjet e shkas etj. Lista mund të vazhdohet dhe secila pjesë ka grup i vetive të opsioneve. Ka kuptim t’i shfletoni ato në mënyrë të pavarur pasi vërtet mund të hutoheni kur lexoni për tiparet. Një mundësi për të vendosur shpërndarjen e SMS-ve në lidhje me porositë në hyrje ia vlen t’i kushtohet vëmendje e veçantë.

Ky është funksionaliteti themelor i sistemit. Mund të zgjerohet dukshëm me anë të vendosjes së shtojcave, numri i të cilave tejkalon 400. Shtojcat janë falas dhe paguhen. Për të parë zgjatjet që janë në dispozicion për shkarkim, duhet të hyni në seksionin “Instalues”. Kjo është ajo ku ju mund të blini aplikacione, shabllone, shtojca dhe widget, të cilat janë plotësisht falas. Pluginat dhe aplikacionet mund të blihen vetëm një herë ose mund t’i vendosni ato për një tarifë abonimi. Varianti i parë është shumë më i dobishëm për ju. Edhe pse, është pak më e kushtueshme, ju nuk do të përballeni me nevojën për të paguar tarifa shtesë sa herë që planifikoni ta përdorni.

Vlen të përmendet se kostoja e instalimit të një duzinë shtesë të dobishme mund të jetë e barabartë me (ose tejkaluar) koston vjetore të marrjes me qira të platformës në plane më pak të shtrenjta. Në përgjithësi, zgjedhja e shtojcave lejon që cilësimet e sistemit të bëhen më të komplikuara dhe të detajuara. Do të apelojë për ata përdorues, të cilët do të fillojnë një hipermarket me të gjitha karakteristikat e mundshme.

Shtojcat Webasyst

Secila shtojcë / shabllon vjen me një përshkrim të hollësishëm dhe rishikime, kështu që, ju do të dini se për çfarë paguani. Ka shumë zgjidhje për të arritur çdo nevojë. Shumica e tyre janë mjaft të dobishme, megjithëse, disa shtojca ofrojnë funksionalitetin, i cili është standard për sistemet e tjera, siç janë rrëshqitësit, ndërtuesit e formave, banderolat, rishikimet etj. Po, disa prej këtyre elementeve janë alternativa për mjetet e sistemit, ndërsa disa prej tyre këta elementë të thjeshtë për fat të keq nuk kanë homologët e sistemit. Numri i rishikimeve është prova kryesore e një komuniteti të gjerë Webasyst, i cili krijon një përshtypje pozitive të sistemit.

Le të flasim për emrat e domain tani. Politika lokale është standarde: nëse keni një domen të vetin, atëherë mund ta lidhni atë; nëse jo, atëherë do t’ju jepet si dhuratë pasi të keni blerë planin (.ru). Nëse preferoni një zonë tjetër domeni, bleni atë nga një regjistër tjetër ose direkt nga pulti, nëse kjo është më e përshtatshme për ju. Varet nga ju të bëni zgjedhjen.

Zhvilluesit i kanë kushtuar vëmendje edhe integrimit në rrjetet sociale (Facebook, Twitter, Instagram). Ju mund të shfaqni widget e tyre dhe të vendosni sinkronizimin e titujve / përshkrimeve të produkteve me faqen tuaj të internetit.

Webasyst është një platformë për projektuesit profesionistë të faqes në internet. Ajo funksionon më së miri për krijimin e dyqaneve në internet, por gjithashtu mund të përdoret në mënyrë efektive për të filluar bloge dhe faqet e internetit të promovimit. Newbies mund të tremben nga pulti që duket i komplikuar në shikim të parë si dhe nga funksionaliteti i përparuar i platformës. Sidoqoftë, profesionistët do të zotërojnë shpejt sistemin, do të shkruajnë ose blejnë shtojcat e tyre dhe do të fillojnë të krijojnë dyqane online të bëra me porosi ose ato për të zhvilluar bizneset e tyre. Përfitimi kryesor është se është mjaft e lehtë të filloni të punoni me sistemin, ndërsa nuancat, të cilat do të shfaqen gjatë procesit, mund të zgjidhen në mënyrë efektive në seksionin e mbështetjes së klientit me vëmendjen tuaj në detaje.

3. Modelimet

Numri i Temave:77
Modelet Profesionale:&# X2714; PO
Temat Falas:&# X2714; PO
Temat e Paguara:$ 20- $ 119
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:✘ JO
Redaktimi i kodit HTML:&# X2714; PO

Duke marrë parasysh specializimin e platformës në dyqan online, numri i shablloneve që ofron është mjaft mbresëlënëse dhe tejkalon 77 tema. Fatkeqësisht, shumica e tyre paguhen. Ka vetëm 9 shabllone falas këtu. Ato janë të një cilësie të këndshme, por temat e paguara (20 – 119 $) janë më tërheqëse dhe të gjithanshme. Ndarja tematike si dhe pamja e shabllonit janë gjithashtu të disponueshme këtu. Nuk është e vështirë të zgjidhni atë që ju nevojitet. Ju mund të instaloni disa shabllone në sistem një herë, duke i ndryshuar ato sipas nevojës.

Eachdo dizajn mund të përshtatet sipas dëshirës tuaj, megjithëse, opsionet e personalizimit nuk janë aq të gjera këtu. Ajo që mund të bëni është të ndryshoni paletën e ngjyrave dhe fontin kryesor, por këto mundësi vështirë se do të jenë të mjaftueshme për profesionistët. Për fat të mirë, ju mund të modifikoni kode shablloni për të përmbushur nevojat tuaja personale të projektimit në internet. Shtë e mundur të ruani disa variacione të një modeli të njëjtë, duke provuar efektivitetin e tyre në praktikë. Ju mund ta shkarkoni modelin në kompjuterin tuaj për ta modifikuar atje ose të ngarkoni versionin tuaj.

Kështu që, tiparet CMS janë të dukshme këtu. Ju mund të merrni çdo dizajn që ju nevojitet, duke pasur parasysh se keni aftësitë e kërkuara. Fatkeqësisht, kjo nuk do të punojë për të porsaardhur pasi aftësi të përparuara janë të nevojshme për të përballuar me sukses të gjitha këto detyra. Përndryshe, do të duhet të punoni me variantet e aksioneve që shfaqin ndryshime të vogla. Kjo nuk është me të vërtetë e përshtatshme.

Temat e Webasyst

Cilësimet e dizajnit të dyqaneve online janë në dispozicion në seksionin “Trego Dritaren” / “Dizajn”. Ju mund ta ndryshoni modelin në çdo moment në seksionin “Temat e Dizajnit”, ndërsa opsioni i redaktimit të kodit të dizajnit i vendosur si parazgjedhje është i disponueshëm në seksionin “Model”.

Përfundimi është si më poshtë: Webasyst ka shumë modele, por mostrat më të mira janë mjaft të shtrenjta. Për t’i dhënë projektet tuaja dizajn individual, do t’ju duhet të luftoni me kode. Opsionet e personalizimit të dizajnit të sistemit janë mjaft të dobëta. Cilësia e përgjithshme e modelit, megjithatë, është mbi mesataren.

4. Ndihma për klientët

Seksioni i mbështetjes së klientit është mbresëlënës. Ateverfarëdo problemi që keni, do të gjeni mësimin e detajuar në pjesën përkatëse. Një blog me shumë artikuj të dobishëm është gjithashtu i disponueshëm këtu. Newbies do të vlerësojë seksionin e mbështetjes së klientit: sistemi është shumëfunksional dhe kompleks, edhe pse, ai është i strukturuar logjikisht. Shtë e mundur të gjesh një projektues me përvojë të internetit për të zbatuar opsione të reja si modifikimi / krijimi i modelit, përmirësimi i modulit dhe krijimi, rregullimi i cilësimeve. Megjithatë, kjo është në dispozicion me çmim të diskutueshëm.

5. Politika e çmimeve

Sistemi duket i shtrenjtë në shikim të parë, por kjo nuk është mjaft e vërtetë. Duke filluar me planin e dytë, do t’ju lejohet të krijoni deri në 5 faqe në internet me një kosto. Kostoja aktuale e secilës faqe në internet nuk do të jetë aq e lartë. Nga ana tjetër, pjesa më e madhe për krijimin e faqeve të internetit është e orientuar nga klientë me përvojë, të cilët lëshojnë uebfaqe të bëra me porosi. Ky është një sistem serioz për zhvilluesit serioz të faqes në internet. Për newbies, plani i parë do të jetë më se i mjaftueshëm, madje pa asnjë shtesë. Le të rishikojmë koston e planeve mujore që sistemi ofron:

 • Plus (7 dollarë në muaj) – dyqan online dhe aplikacione për posta elektronike, 5 GB hapësirë ​​pritjeje, një mundësi për të krijuar 1 faqe interneti, qasje SSL, domain bonus .ru;
 • pro (23 dollarë në muaj) – krijimi i 5 faqeve të internetit, 10 GB hapësirë, lidhje CDN falas (shpejtësia e funksionalitetit të faqes në internet), mjete të përparuara analitike;
 • prim (63 dollarë në muaj) – module shtesë për detyra, program referimi, certifikatë dhuratë SSL. Ky plan lejon krijimin e 10 faqeve të internetit.

Llogaritjet e thjeshta bëjnë të mundur që të shihet se kostoja e krijimit të një uebsajti me plane të përparuara është mjaft e moderuar. Shtohen veçori të reja, opsionet dhe sasia e faqeve të internetit që duhen krijuar. Newbies u rekomandohet të marrin planin e parë, ndërsa ata, të cilët dëshirojnë të përfshihen në krijimin profesional të faqes në internet, duhet të zgjedhin planet e dyta dhe të treta. Plani i fundit do të apelojë në ekipe të dizajnit në internet me reputacion të dëshmuar. Kostoja e përdorimit të Webasyst mund të rritet, nëse blini modele të reja, aplikacione, shtojca ose porosisni shërbimet e zhvilluesve të tjerë të uebit.

Sistemi ka për qëllim të krijojë dyqane të mëdha në internet dhe nuk preket seriozisht nga rritja e trafikut në hyrje. Kjo do të thotë që investimi juaj financiar së shpejti mund të shlyhet. Ka kuptim të përdoret shërbimi për zhvillimin e projekteve serioze. Do të keni një muaj falas provë për të provuar sistemin. Të gjitha opsionet, përveç shtesave të paguara, do të jenë në dispozicion gjatë kësaj kohe. Kjo do të jetë e mjaftueshme për të provuar gjithçka që dëshironi.

Ashtu si shumica e krijuesve të tjerë të faqeve të internetit, Webasyst ofron veçori standarde të SEO, duke përfshirë një mundësi për të plotësuar etiketat meta për të gjithë faqen e internetit, kategoritë e produkteve, produktet dhe faqet e ndara, zgjidhni një lloj formimi miqësor të URL-së, rregulloni 301 ridrejtime dhe robots.txt cilësimet, konfiguroni analet e Google dhe Google. Kjo është shumë bukur, por nuk ka asgjë të veçantë në të njëjtën kohë. Situata ndryshon pozitivisht pasi të keni vendosur disa shtojca për të përmirësuar rezultatet e SEO.

6. Avantazhet dhe disavantazhet

Kur eksploruam opsionet e Webasyst, ne u mahnitëm nga cilësia dhe funksionaliteti i saj. Sistemi ka një listë të gjatë përfitime të jashtëzakonshme, përkatësisht:

 • Cilësia e duhur e shabllonit
 • Zgjedhje e madhe e pajisjeve, shtojcave dhe aplikacioneve që duhet të instalohen, përfshirë ato falas
 • Një grup i bukur mjetesh SEO
 • Planet e arsyeshme
 • Cilësi e mirë e mbështetjes teknologjike në dispozicion 24/7
 • Seksion shumë informues i përkrahjes së klientit
 • Një mundësi për të porositur funksionalitetin me porosi nga një profesionist.

Shërbimi duket mjaft i fuqishëm, por nuk është i lirë pikat e dobëta, siç janë:

 • Pothuajse të gjitha shabllonet janë paguar dhe kostoja është mjaft e lartë
 • Opsionet e personalizimit të dizajnit janë të pamjaftueshme pa kodim
 • Kompleksiteti për newbies
 • Disa plugins të paguar ofrojnë funksionalitet, i cili fillimisht duhet të jetë në sistem (nëse krahasohet me platformat e tjera).

Platforma funksionon e shkëlqyeshme për dizajnuesit me përvojë të uebit, por sigurisht që do të kërkojnë investime shtesë financiare për t’u përdorur në mënyrë efektive (shabllone, shtojcë etj.). Nuk do të jetë e lehtë për newbies ta zotërojnë atë, por është e mundur që të mësoheni me pultin e pazakontë dhe cilësimet e pasura në disa ditë. Ajo që me të vërtetë ka rëndësi është që Webasyst lejon marrjen e rezultatit cilësor.

Ekzistojnë alternativa të ndryshme të sistemit, natyrisht, por ju do të duhet t’i kërkoni ato në ngrohtë CMS. Shumica e krijuesve të faqeve të internetit mbeten prapa kësaj platforme përsa i përket efikasitetit të cilësimeve të faqes në internet. Përjashtim bën vetëm Shopify. Voluzioni gjithashtu mund të jetë një konkurrencë i mirë. Pjesa tjetër e sistemeve është më e përshtatshme për newbies, por ato janë më të thjeshta për sa i përket funksionalitetit.

përfundim

Webasyst është një ndërtues shumë i fuqishëm i faqeve të dyqaneve në internet. Ajo ka gjithçka që ju nevojitet për të filluar një platformë tregtare të çdo niveli kompleksiteti. Si një bonus, ju do të merrni një mundësi për të krijuar një blog ose një faqe interneti promo, por këto mundësi nuk janë aq serioze dhe tërheqëse sa funksionaliteti elektronik i sistemit. Shtë më e përshtatshme dhe e përballueshme për të krijuar faqe të vogla në platforma të tjera. Webasyst është një shërbim për zhvillues seriozë në internet dhe projekte të fuqishme.

Ne nuk na pëlqyen sasia e modeleve falas dhe kostoja e atyre të paguara. Nga ana tjetër, është e mundur të modifikoni kodin këtu, i cili lejon shndërrimin e çdo modeli të gatshëm në çdo temë që ju nevojitet pa investuar në blerjen e tij. Siç e keni, me siguri, vini re, faqet e internetit janë të forta nga të gjitha pikëpamjet këtu. Për më tepër, tiparet e tyre SEO janë gjithashtu në nivelin më të lartë, duke konsideruar instalimin e shtojcave.

Një disavantazh i dukshëm për newbies është kompleksiteti i pultit. Rreth një e treta e opsioneve (nëse jo më shumë) do t’ju duket e çuditshme. Ndërsa praktikoni pak dhe studioni pjesën e mbështetjes së klientit, enigmat do të jenë në vendet e tyre dhe do të bëheni një specialist i mirë në kamaren e krijimit të dyqaneve online. Ky sistem është një ndihmës për zhvilluesit profesionistë në internet. Nëse përqendroheni në punë serioze, ju rekomandojmë të përdorni Webasyst. Pasi të keni zotëruar sistemin, me siguri do t’ju pëlqejë, ndërsa investimet financiare shpejt do të shlyhen.

Provoni Webasyst Tani

 Është falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map