Rishikimi i uCozit

uCoz – është një ndërtues shumë-qëllimesh i faqes në internet me një seri karakteristikash të vogla për të ndihmuar jo teknikët dhe newbies të krijojnë lloje të ndryshme në internet nga e para. Platforma mund të jetë me interes të madh për blogerët, pronarët e bizneseve të vogla dhe freelancer që synojnë të fitojnë para në internet faqet e tyre në mënyra të ndryshme, si dhe përdoruesit që duan të fillojnë një dyqan të vogël dixhital. Softueri është shumë i lehtë për t’u përdorur me një bandë modulesh, redaktor të thjeshtë DIY, funksionalitetin e e-commerce dhe opsione të tjera që mund t’i gjeni të dobishme.

Ndërtuesi i faqes në internet ka një strukturë modulesh. Do të thotë që përdoruesit nuk do të duhet të kodojnë. Ata mund të përdorin redaktorin për të krijuar strukturën e nevojshme duke zgjedhur një modul të nevojshëm me vetëm një klik. Përveç llojeve tipike të faqes në internet, uCoz e lehtëson krijimin e tabelave në internet, faqet tërheqëse të uljes ose albumet fotografike dixhitale, etj. Funksionaliteti është mjaft i gjerë për të trajtuar detyra të ndryshme. Në të njëjtën kohë, do të funksionojë mirë për disenjatorët profesionistë të internetit që synojnë ndërtimin e faqeve të internetit për klientët e tyre.

Le të diskutojmë disa arsye, të cilat e bëjnë ndërtuesin e faqes në internet që ia vlen t’i kushtohet vëmendje.

1. Lehtësia e përdorimit

Siç u tha më parë, uCoz është një ndërtues i shumë faqeve në internet. Do të thotë që nuk lejon që përdoruesit të bëjnë lloje të ndryshme faqesh, por edhe faktin që do t’i përshtaten të dy teknikëve pa aftësi kodimi, si dhe zhvilluesve me përvojë ose dizajnuesve të internetit. Sistemi ka si redaktor DIY si dhe mjete për të redaktuar në faqen e internetit HTML për më shumë liri të personalizimit.

uCoz: Free Web Builder

Fillimi

Për të filluar ndërtimin e faqes tuaj të internetit, duhet të plotësoni shenjën në një procedurë që kërkon verifikimin e telefonit. E tëra që ju duhet është të tregoni numrin tuaj të telefonit dhe të vendosni kodin e verifikimit të dërguar me SMS. Pasi të keni përfunduar këtë fazë, do t’ju kërkohet të shkruani në domen dhe të tregoni emrin e faqes në internet (ajo mund t’i referohet ngrohtësisë së biznesit tuaj, emrit të bandës, etj.).

Hapi tjetër është të zgjidhni një dizajn ose një model në internet. Këtu ju keni një mundësi prej 258 shablloneve të ndryshme të renditura sipas kategorive. Ata i referohen niches të ndryshme duke filluar nga moda & industria e bukurisë deri te muzika, kinemaja, sporti, etj. Lajm i mirë është që pasi të keni zgjedhur një model, nuk detyroheni t’i përmbaheni. Përdoruesit janë të lirë të ndryshojnë paraqitjen e dizajnit të faqes më vonë duke përdorur Cilësimet e Përgjithshme.

Krijo nje llogari

Tani ju duhet të zgjidhni gjuhën e internetit dhe të shënoni modulet që dëshironi të shihni në faqe si parazgjedhje. Këtu kemi një redaktues faqesh, forume, forma kontakti, dyqan dixhital, lajme dhe module të tjera që mund të vijnë në dispozicion. Zgjidhni ato që i referohen ngrohtë tuaj. Këtu ne jemi përfundimisht brenda pultit! Këtu kemi të gjitha modulet në dispozicion dhe listat e faqeve në pultin e majtë.

Redaktori dhe modulet DIY

Paneli i kontrollit vjen me një sërë cilësimesh, mjetesh dhe opsionesh të projektimit që mund të duken pak marramendëse që nga fillimi. Ju mund të keni nevojë për ca kohë për t’u mësuar me ndërfaqen. Pas ca kohësh do të kuptoni që uCoz në të vërtetë bën punën për ju duke ofruar module plotësisht funksionale që keni zgjedhur gjatë procesit të hyrjes. Nëse ndiheni sikur keni nevojë për seksione shtesë për uebfaqen, jeni të lirë të shtoni module të reja nga katalogu.

Paneli i Kontrollit uCoz

Zgjedhja e moduleve duket mbresëlënëse. Përdoruesit janë të lirë të rregullojnë testet në vend për angazhimin më të mirë të përdoruesve, seksionin FAQ, dhe më shumë. Modulet SEO dhe Online Shop do të jenë në dispozicion si parazgjedhje. Sidoqoftë, nuk do të jeni në gjendje të përdorni veçoritë e e-commerce, përveç nëse e keni aktualizuar planin tuaj. Ata që kërkojnë më shumë liri për personalizimin, do ta vlerësojnë kontrollin e plotë mbi faqet HTML dhe CSS. Ju mund të hyni në kodin e fjalë për fjalë çdo element të faqes dhe ta ndryshoni atë në varësi të nevojës tuaj.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Fuqia e krijuesit të faqes së internetit është në modulet e saj. Ata në të vërtetë përcaktojnë anët e forta të uCoz. Siguroni optimizimin e uebfaqes SEO për një renditje më të mirë, funksionalitet të zgjeruar të tregtisë elektronike të disponueshme vetëm në planet maksimale dhe dyqane. Karakteristikat shtesë përfshijnë mjete të sigurisë për të mbrojtur faqen tuaj të internetit, rezervë dhe më shumë. Le t’i hedhim një vështrim përfitimeve thelbësore të ofruara nga programi i ndërtimit të uebfaqes uCoz:

 • Dyqan Online – sistemi ka modulin e tij të personalizuar të UShop që në të vërtetë vjen si një dyqan dixhital i gatshëm. Do t’ju përshtatet nevojave të ndryshme, nëse promovoni shërbimet tuaja, shesni mallra fizike ose shkarkime, skriptete dhe skedarë. Moduli ka një sistem të menaxhimit të produkteve të ngurta, ku përdoruesit janë në gjendje të krijojnë kategori të reja, të vendosin listat e çmimeve të importit / eksportit në formate të ndryshme, të aktivizojnë ose çaktivizojnë disa prej artikujve, etj. Si një veçori e avancuar eCommerce, sistemi ju lejon të menaxhoni porositë tuaja, monitorojnë klientët dhe ndjekin shitjet. Përzgjedhja e opsioneve të pagesave për t’u integruar është e madhe. Këtu mund të zgjidhni nga shërbimet topnotch si PayPal, Stripe, Webmoney, UnitPay, dhe më shumë. Cilësimet e transportit lejojnë që një kompani të dërgojë produktet tuaja. Moduli gjithashtu ju lejon të kontrolloni komisionet tuaja nëse bashkëpunoni me shitës ose ndërmjetës.
 • Marketingu dhe Promovimi – tipari iCommerce iCozmerce nuk do të ishte i plotë pa zbritje speciale dhe oferta të personalizuara. Moduli lehtëson krijimin dhe fillimin e promovimeve, ofrimin e zbritjeve për produkte të veçanta, vendosjen e rregullave të zbritjes për artikuj specifikë në varësi të çmimeve të tyre ose karakteristikave të tjera.
 • Moduli SEO – Moduli SEO është në të vërtetë një tryezë për optimizimin e faqeve në internet, ku mund të përdorni cilësimet premium për të modifikuar titujt dhe përshkrimet, si dhe të shtoni fjalë kyçe të fokusit. Cilësimet shtesë bëjnë të mundur që të specifikoni URL të postës ose faqeve me porosi. Për më tepër, ju merrni kontrollin e indeksimit të faqes në internet. Përdoruesit mund të lejojnë ose ndalojnë indeksimin e domenit, të modifikojnë skedarin robots.txt dhe më shumë.
 • siguri – platforma ka një sistem të automatizuar rezervë që krijon një kopje të faqes tuaj për të parandaluar humbjen e informacionit. Mund të rivendosni versionin e mëparshëm të faqes në internet në rast se shfaqet ndonjë problem. Antivirusi i integruar do të skanojë të gjithë skedarët tuaj.

Redaktori HTML i uCoz

Koduesit me përvojë dhe stilistët e internetit do të vlerësojnë tiparet e skriptit PHP. Ju keni qasje të plotë në serverin FTP të faqes në internet me mundësinë për të ekzekutuar skriptet PHP brenda skedarëve dhe drejtorive.

3. Dizajni

Përveç temave të sistemit personal, platforma ka tregun e vet me shabllone dhe paraqitje profesionale të gatshme. Ata duken më elegant dhe të azhurnuar. Të gjitha temat janë renditur sipas kategorive të ndryshme që përfshijnë faqet e uljes, artin, ushqimin, biznesin, automobilistik dhe më shumë. Mimi ndryshon nga 12 në 56 dollarë. Ato sigurisht që janë një mundësi më e mirë për modelet e sistemit që zakonisht vijnë me dizajn të vjetëruar, ndërsa cilësia mund të jetë mjaft e ulët.

Modelet e reja të uCoz

uCoz vë theks të madh në mundësinë për të modifikuar kodin e dizajnit të faqes në internet. Për shembull, është e mundur që të redaktoni veçmas kodin e një faqe të listës së materialeve, komentet në blog, formularin e hyrjes në faqen e internetit, etj. Eachdo modul i instaluar ofron listën e blloqeve dhe elementeve në dispozicion, ku mund të bëni redaktimet në seksionin e redaktorit të projektimit..

Kështu, opsionet e personalizimit të dizajnit janë pothuajse të pakufizuara për përdoruesit, të cilët kanë aftësi për kodim. Përdorimi i skripteteve shtesë do të bëjë të mundur përfitimin e shkallëzimit funksional të faqeve të internetit të krijuara me uCoz.

4. Modulet e uCozit

Më parë përmenda që sistemi ofron një grup ‘modulesh’ që janë përgjegjës për funksione të ndryshme në internet. Këto module funksionojnë si aplikacione të pavarura dhe mund të përdoren në kombinime të ndryshme. Secili modul mund të përdoret për qëllime të ndryshme, në varësi të dëshirave të përdoruesit, dhe mund të instalohet / çinstalohet në çdo kohë.

Moduli Blog - uCoz Builder Uebfaqesh

Shumica e moduleve vijnë pa pagesë, ndërsa disa prej tyre paguhen (si dyqani në internet, për shembull), dhe disa kanë një version falas dhe me një version të paguar (siç është Moduli SEO ose Botuesi i Mediave Sociale). Le t’i hedhim një vështrim në Modulet e uCoz në detaje:

Katalogu i sitit

Së pari, duhet të instalojmë modulin. Në këndin e sipërm të majtë të panelit të administratorit uCoz zgjidhni Katalogu i sitit dhe zgjidhni “Instaloni modulin”. Ekzistojnë tre mënyra për ta instaluar atë: duke përdorur një grup të paracaktuar prej 18 kategorish; grup i 220 kategorive ose pa kategori të gatshme. Pavarësisht nga zgjedhja juaj, do të jeni në gjendje të shtoni, fshini dhe modifikoni kategori sipas nevojës.

Katalogu i Modulit - uCoz

Për provën time të Katalogut të sitit zgjodha opsionin e tretë dhe shtova me dorë tre kategori specifike të industrisë: DIY Ndërtuesit e Uebfaqeve, Ndërtuesit e Uebfaqeve për Dizajnuesit Profesionistë dhe Ndërtuesit e Faqeve të Shkarkueshme.

Tani është koha për të shtuar shënime. Shtimi i vendeve në katalog është aq i lehtë sa krijimi dhe redaktimi i një dokumenti Word. Entrydo hyrje është shumë e personalizueshme: mund të shtoni përshkrime të tekstit, imazhe, skedarë Flash, tabela, videot e përfshira në YouTube dhe madje të futni copëzat e kodit tuaj (shikoni fotografinë).

Katalogu i faqeve uCoz - Shtimi i hyrjeve

Cilësimet e modulit

Ka një ton të pronave që mund t’i rregulloni në Katalogun tuaj të sitit për ta bërë atë të duket dhe të funksionojë saktësisht siç ishte planifikuar. Disa nga këto janë:

 • Numri i kolonave në menunë e kategorive.
 • Numri i shënimeve në faqen kryesore.
 • Gjatësia maksimale e përshkrimit të sitit.
 • Madhësia maksimale e një skedari të ngarkuar përmes faqes.
 • Trego / fshi përshkrimin e kategorisë nën emrin e tij në meny dhe më shumë.
 • Rregulloni filtrat për përvojë më të mirë të përdoruesit.

Përveç kësaj, ekzistojnë disa rregullime të shkëlqyera, siç janë ‘gjithmonë në krye ‘tipar, lejoni që një hyrje të takojë në disa kategori në të njëjtën kohë etj.

Shikoni hyrjen

Mos harroni, që ju mund të vendosni nivele të ndryshme lejesh në këtë Modul duke përdorur aftësitë e menaxhimit të përdoruesit të uCoz.

Bordi i reklamave

uCoz Ad Board - Hyrjet

Ad Board është ndoshta moduli më i pasur me tipare uCoz. Ajo ka një ton karakteristikash të personalizueshme për t’ju ndihmuar të strukturoni dhe shfaqni informacionin në mënyrën më efektive dhe të këndshme. Ky modul mund të ekzistojë veçmas si një faqe interneti e Bordit të Buletinit me të gjitha tiparet ose mund të përdoret së bashku me çdo modul tjetër të uCoz.

Moduli i Bordit të Ad mund të aktivizohet në dy mënyra: pa kategori dhe si një bord reklamash universale. Opsioni i fundit do të jetë përshtatja e përsosur për faqet e internetit të shkallëve të mëdha, pasi ajo tashmë përmban seksione dhe kategori për të gjitha temat e zakonshme (Auto, Biznes, Ndërtim etj). Opsioni i mëparshëm (pa kategori) ka për qëllim për faqet e internetit të ngushta të specializuara – në këtë rast do të duhet të konfiguroni bordin e reklamave (krijoni dhe kategori emrash, nënkategori etj.) Me dorë.

Bordi i reklamave - Kategoritë

Tani le të krijojmë një shpallje provë dhe të shohim se si duket kur publikohet. Për fat të mirë për mua, uCoz ofron llogari falas, duke mos u mbaruar asnjëherë, kështu që unë mund ta testoj drejtimin e sistemit pa pagesë në çdo kohë :). Duke folur sinqerisht, unë u befasova me shumë cilësime që ata ofrojnë në këtë modul absolutisht falas. Kur shtoni një shpallje, ju mund të zgjidhni një kategori, lloj dhe lëndë; reklamoni një tekst duke përdorur një redaktues të pasur me karakteristika (ju jeni të lirë të ilustroni kopjen tuaj me fjalë për fjalë çdo media të mundshme: video Youtube, skedarë Flash, imazhe etj.). Për më tepër, ju mund të ngarkoni një pamje, të specifikoni emrin e personit të kontaktit, postën elektronike, faqen në internet, telefonin dhe pjesë të tjera të dobishme të informacionit të dobishëm. Duket shumë informuese!

Bordi i Reklamave - Shtimi i një shpallje

Moduli i Bordit të Reklamave ka 5 seksione për t’ju ndihmuar të rregulloni tabelën tuaj të buletinit. Këto janë:

 • Menaxhimi i hyrjes për të modifikuar dhe hequr hyrjet.
 • Menaxhimi i kategorive për të krijuar, modifikuar dhe hequr kategoritë.
 • Përshtatni filtrat për krijimin dhe personalizimin e filtrave. Kjo veçori është opsionale, por shumë e dobishme – ndihmon përdoruesit të gjejnë shënimet përkatëse më lehtë dhe më shpejt.
 • Cilësimet e modulit. Në këtë pjesë mund të rregulloni cilësimet e përgjithshme. Këto përfshijnë emrin e modulit, numrin e shënimeve për faqe, numrin e regjistrave në RSS, numrin e komenteve për faqe, gjatësinë maksimale të tekstit të reklamave etj..
 • Përshtatje e dizajnit të modulit. Hapni këtë seksion për të modifikuar modelin.

Moduli Ad Board është një program shumë i fuqishëm i softuerit që mund t’ju ndihmojë të krijoni duart e bordit Buletini me karakteristika të ngarkuara poshtë. E tëra që ju duhet është të aktivizoni modulin dhe të rregulloni cilësimet. Filloni të eksploroni sot në uCoz, është falas :).

FAQ Menaxhimi i hyrjes

Për të qenë në gjendje të shtojmë pyetje dhe përgjigje, ne kemi nevojë për të aktivizuar modulin FAQ në panelin e kontrollit uCoz. Kur të jetë gati, ne mund të lëmë pyetje direkt përmes faqes (falë Modulit të Përdoruesve). Ndërsa pyetjet mund të bazohen vetëm në tekst, përgjigjet mund të përmbajnë lidhje, video, skedarë Flash, tabela, imazhe dhe madje edhe copa të kodit tuaj HTML. Me fjalë të tjera, ju mund ta ilustroni përgjigjen në çfarëdo mënyre të mundshme, qoftë një pamje screenshot ose një video mësimore. Si pronar i faqes, mund të ndryshoni të gjitha shënimet e FAQ.

uCoz - Hyrja e pyetjeve në pyetje

Menaxhimi i kategorive

Në mënyrë që ta mbani FAQ-in tuaj të lehtë për të lundruar, ju mund të dëshironi të krijoni kategori. Futni seksionin Menaxhimi i Kategorive dhe klikoni në butonin Kategoria e Re. Emërtoni kategorinë tuaj të re dhe shtoni përshkrimin e saj, si dhe URL-në e dëshiruar.

uCoz - Kategoria e Re FAQ

Cilësimet e modulit

Kjo pjesë ju lejon të rregulloni cilësimet e paracaktuar të modulit, veçanërisht:

 • Numri i shënimeve të shfaqura për faqe.
 • Aktivizo tiparin “Vlerësimi i hyrjes”.
 • Numri maksimal i imazheve.
 • Madhësia maksimale e një imazhi.
 • Lejet e grupit të përdoruesve etj.

Përshtatje e Dizajnit të Modulit

Kjo pjesë ju lejon të bëni redaktime në hartimin e faqes suaj FAQ. Mbani në mend se për të modifikuar si duhet modelet, duhet të keni një njohuri themelore të HTML dhe CSS.

FAQ - Përshtatje e Dizajnit të Modulit

Në përgjithësi, menaxhimi i hyrjes është mjaft intuitiv. Sidoqoftë, personalizimi i dizajnit kërkon një sfond teknik.

testet

Në redaktorin uCoz, zgjidhni menunë joaktive në menunë e majtë, klikoni në Testet dhe pastaj instaloni modulin. Tani që moduli është instaluar, do ta shihni në listën e moduleve aktive dhe do të jeni në gjendje të konfiguroni vetitë e tij.

Testdo provë vjen e pajisur me një fushë Përshkrimi që mbështet HTML. Kjo do të thotë që ju mund të krijoni një provë të personalizuar duke përdorur skenare të ndryshme, për shembull, ju mund të futni lojtarët e muzikës për kuizet audio. Prona të tjera të personalizueshme përfshijnë (por nuk kufizohen vetëm në):

 • Pika të fituara.
 • Numri maksimal i përgjigjeve.
 • Mesazh rezultati personal (E shkëlqyeshme! Punë e shkëlqyer! Etj.).
 • Numri i provave për faqe.
 • Menaxhimi i kategorive.
 • Rezultati i postës elektronike dhe më shumë.

uCoz - Testi i Ndërtuesve të Uebfaqeve

Pasi të keni përfunduar testin tuaj të parë, mos harroni të rregulloni lejet e grupit të përdoruesve (Testet -> Cilësimet e modulit -> Lejet e grupeve të përdoruesve) për të përcaktuar se kush mund t’i shikojë dhe të marrë teste. Përveç kësaj, ju mund të përmirësoni automatikisht përdoruesit që fitojnë pikë të mjaftueshme. Për shembull, Përdoruesit e Argjendtë mund të bëhen Përdorues të Artë (emrat e rangut të përdoruesve janë gjithashtu të personalizueshëm).

uCoz - Duke marrë Teste Online

Pasi të keni rregulluar mirë modulin, kurseni ndryshime dhe bëni provën vetë për të parë se si funksionon. Informacioni në lidhje me të gjitha testet e marra përmes faqes tuaj të internetit (koha, përdoruesit, rezultatet etj) do të ruhen në pjesën përkatëse në panelin e administratorit.

E-shop

uCoz - Menaxhimi i Rendit

instalim

Dyqani elektronik vjen si pjesë e uCoz dhe është moduli i vetëm i paguar në ndërtues. Prandaj, për ta instaluar atë, duhet të keni një llogari me uCoz dhe të paktën 10 dollarë në portofolin tuaj elektronik. Pasi të keni instaluar modulin, një faqe e re (/ dyqan) do të shtohet automatikisht në faqen tuaj. Kjo faqe do të përputhet me stilin e përgjithshëm të faqes tuaj të internetit.

Në rast se doni diçka me porosi, nuk ka Përshtatje e dizajnit të modulit seksioni. Me mjetet e saj ju mund të krijoni një përvojë unike vizuale për vizitorët tuaj.

Përshtatje e Dizajnit të Modulit

Një lajm i shkëlqyeshëm për ata që dinë një ose dy gjëra në lidhje me kodimin – CSS / HTML me porosi mund të aplikohet në çdo model (pamja e artikullit, katalogu i mallrave, karroca e blerjes, forma e porosisë së shtypur etj.) Pa shqetësime nëse e shihni që dizajni juaj të jetë i korruptuar pas ndryshimit të tij Kodi. Ju mund të përdorni “Rivendos modelin e paracaktuar” mundësi për ta rikthyer atë.

Cilësimet e modulit

Tani është koha për të rregulluar cilësimet e paracaktuar të modulit. Do të habiteni se sa fleksibël është dyqani juaj elektronik. Mund të rregulloni cilësimet e mëposhtme me vetëm disa klikime të miut:

 • Numri i artikujve për faqen e katalogut.
 • Mos harroni historinë e kërkimit të dyqaneve elektronike.
 • Aktivizo tiparin “Vlerësimi i hyrjes”.
 • Aktivizoni veçorinë e regjistrimit automatik.
 • Shuma minimale e porosisë.
 • Shuma minimale për secilën artikull.
 • Efektet vizuale kur shtoni artikullin në karrocat e blerjes (imazhi lundrues, pa animacion, kufiri lundrues).
 • Referojeni në faqen e internetit të sistemit të pagesave pasi të klikoni “Dorëzoni porosinë”.
 • Formati i çmimit.
 • Formati i ekranit të peshës.
 • Cilësimet e TVSH-së.
 • Dimensionet (gjerësia / lartësia në pixel) për ikonën e artikullit.
 • Numri i përpjekjeve të shkarkimit për një artikull elektronik.
 • Cilësimet e llogaritjes së fitimit dhe më shumë.

Ekzistojnë gjithashtu cilësime të SEO ku mund të çaktivizoni nënndarje specifike dhe të vendosni rregulla të ridrejtimit (HTTP 301).

Menaxhimi i mallrave

Kjo pjesë ju lejon të kryeni operacione të ndryshme në grup me artikuj, të tilla si gjeni dhe zëvendësoni (Text), çmimi i ndryshimit, kaloni në kategori etj. Ju gjithashtu mund të shtoni opsionet e artikujve dhe vlerat e tyre, për shembull ngjyra (blu, e bardhë, e verdhë), madhësia (S, M, L) etj. Ju gjithashtu mund t’i bashkëngjitni një imazh secilit opsion për opsione me vlera të shumta.

Duke folur për mallra është e rëndësishme të përmendet që ju mund të importoni dhe eksportoni artikuj. Kjo veçori do të vijë në dispozicion për shitësit me shumicë. Aktualisht, sistemi mbështet XLS dhe YML importin.

Zbritje, Oferta Speciale, Shtesa

Ndërsa afrohet sezoni i festave, kjo pjesë merr më shumë rëndësi. Kjo ju lejon të aktivizoni mënyra të ndryshme zbritje (zbritje përmbledhëse, zbritje për një grup përdoruesi, zbritje për një përdorues) si dhe të gjeneroni kode promovimi një herë dhe të ripërdorshëm.

Metodat e pagesës dhe dorëzimit, monedhat dhe çmimet

Këtu mund të shtoni monedha dhe të vendosni kursin e këmbimit, të shtoni mënyrat e pagesës dhe të ofrimit. Ju mund të specifikoni përshkrimet dhe të shtoni mundësi shtesë për secilën metodë pagese / dorëzimi.

Menaxhimi i Subagentit

uCoz ka një sistem fantastik të administrimit të përdoruesve, kështu që nuk është rastësi që Modeli i dyqaneve E e përdor këtë funksionalitet në mirën e tij. Në mënyrë të veçantë, ju mund të shtoni shumëfish subagents – përdoruesit që mund të shtojnë artikujt e tyre dhe të kryejnë operacione të tjera të rezervuara për administratorët e faqes.

Menaxhimi i porosive

Shkoni në këtë pjesë për të rregulluar cilësimet e njoftimit. Për administratorët: njoftim për porosinë e re; njoftim pagese etj Për përdoruesit: njoftim i porosisë së re; njoftoni statusin e porositjes etj. Ekzistojnë gjithashtu njoftime për subagentë. Të gjitha këto njoftime mund të dorëzohen ose me email ose SMS.

eCoz eshop

Kjo pjesë gjithashtu ju lejon të ndiqni me lehtësi porositë tuaja. Tabela e parazgjedhur tregon numrin e porosive, qarkullimin, fitimin, statusin e porositjes dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të eksportoni dhe shtypni listën tuaj të porosive me një klik të një butoni. Tabela është e personalizueshme – mund të shtoni dhe rregulloni fushat, si dhe të zgjidhni numrin e porosive për faqe dhe të shkurtoni emrat e kolonave.

Statistikat dhe raportet

Në këtë pjesë mund të monitoroni porositë jo të plota, kohën e dorëzimit të porosive, të dhënat e kërkimit të modulit të e-shop dhe të merrni njohuri të tjera me vlerë.

Për më shumë informacione rreth Modulit të E-Shop shkoni në Komuniteti zyrtar i uCoz.

DevC uCoz janë ende duke punuar në rregullimin e gjithçkaje, dhe do të bëjnë ndryshime shumë më të vogla gjatë muajve të ardhshëm në këtë modul. Për momentin, ky modul kushton 9,99 $ / muaj. Kur paguani për të gjithë vitin, ju merrni një emër domain falas si një bonus. Të gjitha transaksionet janë pa tarifa.

Botues i mediave socialeuCoz lëshon Botuesin e mediave socialeQë nga sot, Botues i mediave sociale mund të sinkronizohet me dy module të uCoz: Lajmet e faqes dhe Blog-u. Ai u mundëson pronarëve të faqeve të ndajnë postimet e tyre automatikisht – nuk kërkohet ndërhyrje e përdoruesit. Thjesht ndodh – botuesi dërgon postimet tuaja në rrjetet sociale të zgjedhura. Më poshtë është një udhëzues i shkurtër hap pas hapi se si ta bësh punën Publisher uCoz:

1. Aktivizoni Modulin e Botuesit të Mediave Sociale.

2. Lidhni llogaritë tuaja të mediave sociale.

Lidhni llogaritë tuaja sociale

Gati! Hyrjet do të postohen automatikisht një herë në 20 minuta. Në rast se nuk mund të prisni për të ndarë një postim tjetër, gjithmonë mund ta bëni këtë me dorë :).

Moduli i ri do të ju japë patjetër një rast në rast se faqja juaj e internetit me energji elektrike u merret me postime të shumta çdo ditë. Sidoqoftë, nuk është një mundësi për përdoruesit që kanë kohë të mjaftueshme për të ndarë postimet e tyre me dorë.

përdoruesit

Shkoni te moduli “Përdoruesit” në panelin e kontrollit për të parë numrin e përdoruesve të regjistruar, kërkoni për përdoruesit, shtoni llogari të reja dhe menaxhoni cilësimet e profilit të tyre. Brenda këtij moduli mund të personalizoni vetitë e mëposhtme:

 • Grupet e përdoruesve. Kjo mundësi kryesisht ekziston për të përcaktuar të drejtat e hyrjes. Si parazgjedhje, ju do të merrni 7 grupe: Përdorues, Miq, Administratorë, Vizitorë, Moderatorë etj. Të gjitha grupet janë plotësisht të personalizueshme: mund të ndryshoni emrin e Grupit të Përdoruesve, të ngarkoni një ikonë dhe të rregulloni cilësimet e tjera të rëndësishme: regjistrohuni, komente etj..

Modulet uCoz - Testi i përdoruesve

 • Cilësimet e modulit. Vendosni këtë pjesë për të ndryshuar metodat e autorizimit të përdoruesit, fushat e formularit të regjistrimit, madhësinë maksimale për avatarët e ngarkuar, njoftimin me email në lidhje me regjistrimin, veçorinë e rangut të përdoruesit, gjatësinë maksimale të nënshkrimit të përdoruesit dhe më shumë. Ju madje mund të rregulloni mënyrën e formimit të lidhjes për hapjen e profileve të përdoruesve: qoftë në një skedë të re ose në një dritare aktive.
 • Renditjet e përdoruesit. Ky opsion ju lejon të krijoni rangje të ndryshme të përdoruesit bazuar në veprimtarinë e përdoruesit në sit. Në mënyrë të veçantë, ju mund të krijoni grupin tuaj të gradave, të zgjidhni llojin e ikonave dhe të rregulloni kërkesat për secilën gradë (numri i postimeve në forume).

Përdoruesit - Renditjet e përdoruesve

 • Dërgimi masiv i postës. Pasi të keni ndezur veçorinë “Abonimi me email” në seksionin “Parametrat e Modulit”, mund të dërgoni me postë masive për pajtimtarët tuaj përmes sistemit. Thjesht plotësoni formularin dhe klikoni në butonin “Fillimi i postës elektronike”. Mbani në mend se kjo mundësi është krijuar për t’ju ndihmuar të informoni përdoruesit tuaj në lidhje me azhurnimet dhe ngjarjet e tjera të rëndësishme, jo për spamming. Prandaj, dalja në postë është e mundur vetëm një herë në 5 orë. Ju mund të krijoni deri në 20 tema (kategori) për listat tuaja të postimeve: Lajme, Oferta Speciale etj.

Përdoruesit - Dërgimi në masë

 • Transferimi / heqja masive e përdoruesit. Administratorët mund të lëvizin përdoruesit në grupe të ndryshme sipas kritereve të përcaktuara. Për shembull, mund të hiqni të gjithë përdoruesit joaktiv.
 • Rregullat e regjistrimit të përdoruesit. Vendosni këtë pjesë për të shkruar rregullat e regjistrimit të përdoruesit – këto do t’u shfaqen përdoruesve tuaj gjatë regjistrimit.
 • Menaxhimi i avatarit. Vizitoni këtë pjesë për të krijuar një koleksion me porosi të avatarit.
 • Përshtatje e dizajnit të modulit. Kjo pjesë ju lejon të bëni ndryshime të sakta në pixel në faqet që lidhen me këtë modul, përkatësisht faqen e hyrjes së Përdoruesit, faqen e mohuar të hyrjes, mesazhet private etj..

Menaxhimi i përdoruesit është një funksion i rëndësishëm për faqet e internetit interaktive dhe forume. Moduli i Përdoruesve është falas, kështu që mund ta kontrolloni tani pa rrezik. Lërini vizitorët tuaj jo vetëm që të kënaqen, por edhe të menaxhojnë faqet e faqes tuaj!

Redaktori i faqes

Ky modul është përgjegjës për administrimin e faqeve në internet që mund të përmbajnë çdo lloj përmbajtje (krahasuar me modulet Blog ose Photo Albums, ku mund të shtoni vetëm shënime në blog ose fotografi, përkatësisht). Vendosni këtë modul për të shtuar, modifikuar dhe hequr faqet e faqes (të tilla si Informacioni i sitit, Rreth Nesh, Na Kontaktoni etj.).

uCoz - Redaktori i faqeve

Do faqe mund të redaktohet në redaktorin Visual ose HTML. Shumë cilësime të konfigurimit janë të ngjashme me ato të përdorura në Word dhe redaktorë të ngjashëm të tekstit (të guximshme, italike etj). Për të bërë ndryshime në hartimin e këtyre faqeve, shkoni te butoni “Përshtatja e Dizajnit të Modulit”. Me uCoz do të jeni në gjendje të bëni ndryshime të sakta në pixel në çdo pjesë të faqes nëse jeni të dobishëm me kode. Për më tepër, ju mund të shtoni zgjatime të ndryshme – klikoni në ikonën ‘Widgets’ në shiritin e veglave Design Dizajnimi i Modulit ’dhe zgjidhni një widget të përshtatshëm për të marrë një kod unik. Vendosni këtë kod në pjesën përkatëse të faqes dhe ruani ndryshimet. Kam vendosur të ngul një kalkulator �� – shiko pamjen e mëposhtme më poshtë. I gjithë procesi më zgjati afërsisht 1 minutë.

Testi i modulit të redaktorit të faqes

Të gjitha widget-et janë grupuar sipas kategorisë për shfletim më të lehtë. Kategoria “Funksionaliteti në Uebfaqe” për shembull përmban widget e mëposhtme: Linja lëvizëse, Menyja me efekte vizuale, Countdown për të filluar ngjarjen, Tastiera në ekran dhe më shumë.

Ky modul është aktiv si parazgjedhje, nuk ka nevojë ta aktivizoni atë manualisht (ndërsa Forumi, Chat Online dhe modulet e tjera ‘shtesë’ duhet të ndizen me dorë. Provoni për veten tuaj duke krijuar një llogari falas të uCoz.

Forum

Me ndërtuesin e faqes uCoz ju mund të krijoni një sit të veçantë Forumi, ose ta bashkëngjitni atë në faqen tuaj të internetit thjesht duke aktivizuar modulin e Forumit në panelin tuaj të kontrollit. Ky modul është falas dhe mbetet falas derisa të vendosni të azhurnoni llogarinë tuaj.

Njësia më e madhe në strukturën e forumit është seksion. Kështu që, unë kam krijuar tre seksione në forumin tim provë: Krijuesit e faqeve të fotografisë, Ndërtuesit e faqeve të internetit për tregti elektronike dhe Ndërtuesit e faqeve të internetit të forumit. Do seksion përbëhet nga ekrane të plota Forumet (në forumin tim të testimit këto janë ‘Krijuesi IM’, ‘Wix’ dhe ‘MotoCMS’) – shiko pamjen e ekranit.

uCoz - Moduli i forumit

Forumdo forum ka një paketë të tërë të pronave për të vendosur:

 • Gjendja e forumit: Aktive, e mbyllur (vetëm për lexim, arkiv) etj.
 • Rregulla unike të forumit.
 • Ikonat unike të forumit (më janë dashur rreth 30 sekonda për të shtuar ikona unike për secilin ndërtues faqesh).
 • Cilësimet e fjalëkalimit (për forume private).
 • Menaxhimi i përdoruesit.

Cilësimet e modulit

Shkoni në këtë seksion për të rregulluar pronat e forumit. Këto janë:

 • Butonat dhe ikonat.
 • Numri i temave / postimeve për faqe.
 • Numri i shënimeve në RSS.
 • Numri maksimal i skedarëve të ngarkuar njëkohësisht.
 • Madhësia maksimale e ngarkuar e skedarit.
 • Lejet e grupit të përdoruesve etj.

Ju mund të ngarkoni grupin tuaj të ikonave dhe butonave. Mos harroni të modifikoni rregullat e forumit.

uCoz - Cilësimet e modulit të forumit

Dizajnimi i Modulit dhe Përshtatja

Ngjashëm me përdoruesit dhe modulet e Redaktorit të faqeve, seksioni Design Dizajnimi i Modulit dhe Përshtatja ’lejon pronarët e faqeve të bëjnë ndryshime në hartimin e faqes në internet në një mënyrë profesionale. uCoz siguron që përdoruesit do të kontrollojnë plotësisht kodin, kështu që nëse jeni të dobishëm me kode, mund të bëni ndryshime të sakta në pixel në forumin tuaj dhe t’i shikoni ato live menjëherë..

uCoz - Fjala e Re

Katalogu i Dosjeve

Ky modul do të vijë në dispozicion si për ata pronarë të faqeve që kanë një komunitet të gjallë të ndërtuar rreth produktit ose shërbimit të tyre, dhe ata që kanë nevojë për të shpërndarë skedarë pa pasur nevojë të përdorin shërbime për shkëmbimin e skedarëve, në një mënyrë efektive dhe të organizuar mirë. Pra, ja si mund të përfitoni nga përdorimi i këtij moduli.

Shtimi i Katalogut të Dosjeve në sitin tuaj funksionon në të njëjtën mënyrë si shtimi i çdo moduli tjetër – në anën e majtë të panelit të kontrollit klikoni në butonin ‘Joaktiv’, zgjidhni atalog Katalogun e Fajllave ’dhe klikoni në butonin‘ Instaloni ’. Kjo eshte! Moduli juaj është gati për t’u përdorur.

Cilësimet e modulit

Në varësi të qëllimeve tuaja, rregulloni lejet e grupit të përdoruesve të katalogut tuaj. Si parazgjedhje, ekzistojnë katër grupe përdorues që mund të ngarkojnë skedarë në faqen tuaj të internetit. Mund të kufizoni dhe zgjeroni numrin.

Tani mund të modifikoni formularin e hyrjes, të vendosni madhësinë maksimale të skedarit, gjatësinë e përshkrimit, të ndryshoni paraqitjen e hyrjes, si dhe të aktivizoni disa “mundësi të shkëlqyera”. Për shembull, mund të aktivizoni tiparin ‘Gjithmonë në krye’ ose të lejoni që një hyrje të përkiste në disa kategori njëherësh. Për më tepër, ju mund të rregulloni filtrat.

Tani mund të shtoni hyrjen tuaj të parë. Të gjitha shënimet janë shtuar përmes frontend.

Katalogu i Dosjeve të UCoz Katalogu i Dosjeve të UCoz

Për të bërë ndryshime të mëdha në pamjen e modulit, duhet të keni të paktën një njohuri themelore të HTML / CSS.

Blog

Modeli Blog i uCoz është një vend i shkëlqyeshëm për të krijuar blogun tuaj. Pavarësisht nëse po filloni një blog për të promovuar një biznes apo për të shkëmbyer musings personale, bashkohuni me ne duke zbuluar potencialin e plotë të platformës.

Fillimi

Pasi të keni krijuar një llogari falas me uCoz dhe të keni aktivizuar modulin Blog (i gjithë procesi zgjat më pak se 2 minuta) mund të shtoni hyrjen tuaj të parë në provë. Në uCoz, të gjitha shënimet në blog shtohen direkt përmes faqes së internetit (jo panelit tuaj të administratorit), në mënyrën -farë-Ju-Shihni–farë-Ju-Merrni. Nëse është e nevojshme, mund të kaloni nga redaktimi vizual në HTML.

Redaktori i tyre ofron një kuti mjetesh mbresëlënëse për t’ju ndihmuar të formatoni dhe ilustroni postimet tuaja. Në mënyrë të veçantë, ju mund të ngarkoni imazhe, skedarë Flash, tabela, video Youtube, copa kodesh dhe më shumë.

Modeli Blog i uCoz - Shtimi i një hyrje

Menaxhimi i kategorisë dhe cilësimet e modulit

Në seksionin Menaxhimi i Kategorisë mund të krijoni, modifikoni dhe hiqni kategoritë e blogut. Ju gjithashtu mund të riorganizoni porosinë e tyre. Tani që keni strukturuar blogun tuaj, mund të konfiguroni cilësimet kryesore të tij. Disa nga këto janë:

 • Numri i kolonave në menunë e kategorive.
 • Numri i shënimeve në faqen kryesore.
 • Numri i regjistrave në RSS.
 • Vendosja e ndërruesit të faqes (fundi, sipër, fund dhe sipër).
 • Komente (lejoni / mbyllni).
 • Numri i komenteve për faqe dhe pozicioni i tyre.
 • Karakteristikë e vlerësimit të hyrjes.

Ekzistojnë gjithashtu mundësi të avancuara, të tilla si “Gjithmonë në krye” për shembull.

Ndërsa uCoz ka sistemin e vet të menaxhimit të përdoruesve, mund të ndryshoni cilësimet e lejeve të grupit të përdoruesve dhe të mbyllni kategori të caktuara të blog-ut nga shikimi dhe komentimi. Ose përkundrazi, ju mund të lejoni që përdorues / grupe të caktuara të kontribuojnë postimet e tyre në blog, si dhe komente të moderuara.

Mund të aktivizoni gjithashtu opsionin e Postimit të Planifikuar për këtë modul.

Shikoni hyrjen në Blog - uCoz

Në rast se doni të shkoni përtej shablloneve Coz, mund të rindërtoni plotësisht njërën prej tyre duke përdorur redaktorin HTML / CSS të sistemit. Për fat të keq, nga një këndvështrim i përdoruesit jo-teknik, nuk ka asgjë për të rregulluar – duhet të keni një njohuri themelore të HTML / CSS për të modifikuar siç duhet modelin e zgjedhur.

Ndërsa çdokush me ndërtuesin e duhur të faqes në internet mund të fillojë një blog, t’i përkushtohesh vetes në Blogging mund të jetë më i vështirë se sa mendon. Blogimi nuk është një detyrë një herë, por një angazhim i vazhdueshëm. Prandaj, para se të filloni një blog, sigurohuni që është diçka në të cilën dëshironi të investoni kohë, para dhe përpjekje.

Albumet e fotografive

Albumet e fotografive është një modul shumë i personalizueshëm i uCoz për krijimin e galerive të imazheve. Moduli jo vetëm që ju lejon të gruponi imazhet sipas kategorive dhe t’i shfaqni ato në mënyra të ndryshme, por edhe të redaktoni imazhe direkt në shfletuesin tuaj.

uCoz - Konfigurimi i fotove

Fillimi

Si me çdo modul tjetër të uCoz, së pari duhet të shtoni Albumet e Fotos në faqen tuaj të internetit. Kjo mund të bëhet lehtësisht përmes panelit të kontrollit në seksionin Modules. Pasi të keni instaluar modulin, është e juaja të konfiguroni. Në mënyrë të veçantë, ju mund të:

1. Krijoni dhe organizoni kategori (specifikoni përshkrimin e kategorisë, mbroni me fjalëkalim kategori të caktuara, ndryshoni URL-në, si dhe vendosni lejet e grupit të përdoruesve).

2. Rregulloni filtrat për të ndihmuar vizitorët të gjejnë hyrje të interesit më shpejt dhe më lehtë.

3. Vendosni vetitë e mëposhtme:

 • Numri i fotografive në faqen kryesore.
 • Madhësia e figurës demonstruese.
 • Dimensionet maksimale të një imazhi me madhësi të plotë.
 • Metoda e zvogëlimit të madhësisë për krijimin e një imazhi demo (prerje / shkallëzim).
 • Fushat e personalizuara për shtimin e fotografive.
 • Numri maksimal i fotografive në shumë ngarkuesin etj.

uCoz - Redaktor i Fotos

Për të mundësuar komentet për këtë modul, shkoni te seksioni Vegla, pastaj hapni “Komente sociale” dhe aktivizoni këtë veçori për modulin e Albumeve të Fotove. Në disa raste, vizitorët e faqes suaj do të jenë në gjendje të shtojnë komente duke përdorur rrjete të ndryshme të mediave sociale, si dhe sistemin vendor të autorizimit të uCoz (uID).

uCoz - Komente të albumeve të fotove

Si parazgjedhje, çdo fotografi vjen e pajisur me karakteristikat e mëposhtme:

 • Pamjet kundër.
 • vlerësim.
 • Autori i imazhit (shtuar nga).

Ju gjithashtu mund të modifikoni të gjitha imazhet e ngarkuar duke përdorur një redaktues bazë fotografik të inbuilt. Kjo ju lejon të rrotullohen imazhet, të aplikoni filtrin bardh e zi, të shënoni njerëz dhe objekte dhe gjithashtu të shtoni etiketa.

Libri i të ftuarve

Shtimi i Librit të Vizitorëve në faqen tuaj funksionon në të njëjtën mënyrë si shtimi i çdo moduli tjetër joaktiv tjetër – thjesht klikoni atë dhe shënoni “Instaloni modulin”. Pasi të keni instaluar modulin, mund të shikoni faqen e tij për të parë se si duket dhe funksionon versioni i paracaktuar. Libri juaj i miqve është gati për t’u përdorur.

Dëshironi të bëni disa personalizime? Ju lehtë mund të rregulloni versionin e paracaktuar të modulit përmes panelit të kontrollit. Për shembull, si parazgjedhje çdo hyrje e re e librit të miqve do të shfaqet në pjesën e sipërme të faqes, duke shtyrë postimet më të vjetra më tej poshtë faqes. Pasi vizitorët tuaj të shtojnë 15 hyrje në faqe, postimet më të vjetra do të zhvendosen nga faqja në faqet e arkivit lehtësisht të arritshme. Ju mund të ndryshoni numrin e postimeve të dukshme, si dhe pozicionin e tyre (fund / krye) duke klikuar në Cilësimet e modulit butoni në panelin e kontrollit.

Për më tepër, ju mund të zgjidhni ku të shfaqni formularin e hyrjes (në një faqe të veçantë; në të njëjtën faqe); aktivizoni tiparin “Vlerësimi i hyrjes”; rregulloni fushat e hyrjes; caktoni gjatësinë maksimale të mesazhit.

Për të mos lejuar që postimet e spamit të mos postohen në faqen tuaj të internetit, ju mund të kufizoni qasjen në formular duke bërë ndryshime në lejet e grupit të përdoruesve të faqes në internet. Ju mund t’i vendosni këto leje në atë mënyrë që vetëm përdoruesit e aprovuar mund të lënë mesazhe.

Përshtatja e dizajnit të modulit kërkon njohuri themelore të HTML / CSS. Nëse dini diçka ose dy për kodimin, mund të rimodeloni plotësisht pamjen e librit tuaj të miqve.

Kërkimi i sitit

Përfitimet e një kërkimi të brendshëm në sit janë të dukshme si për pronarët e faqeve, ashtu edhe për vizitorët, kështu që le t’i kalojmë shpjegimet e gjata dhe të merremi me biznesin. Sot ne do të testojmë Kërkimin në sit, një modul i lehtë për tu personalizuar por shumë i dobishëm uCoz. Hyni në llogarinë tuaj në uCoz për të qenë në të njëjtën faqe.

Cilësimet e modulit

Për të mundësuar modulin e Kërkimit të sitit, hapni skedën ‘Modulet joaktive’ në panelin tuaj të kontrollit, zgjidhni modulin e kërkuar dhe klikoni në butonin ‘Instaloni modulin’. Një kuti kërkimi do të shtohet në faqen tuaj të internetit brenda disa sekondash.

Tani që moduli është aktivizuar, mund të rregulloni cilësimet kryesore të tij. Për fat të mirë, uCoz është mjaft fleksibël për sa i përket përshtatjes, edhe kur bëhet fjalë për tipare të tilla në dukje jo të personalizueshme si Kërkimi. Me uCoz mund të rregulloni cilësimet e mëposhtme:

 • Numri i shënimeve për faqe.
 • Numri total maksimal i rezultateve të kërkimit.
 • Modulet për të kërkuar në.
 • Numri maksimal i karaktereve në përshkrimin e rezultateve.

Ju gjithashtu mund të kontrolloni opsionin “shtesë e kërkimit me etiketa”.

Tani është koha për të rifreskuar faqen tonë të internetit të testimit dhe të shohim se si funksionon ky modul (shiko screenshot).

uCoz - Moduli i Kërkimit të sitit

Formularët e postës elektronike

Tani që ju kam treguar se është kaq e rëndësishme të keni një formë kontakti, le ta krijojmë një duke përdorur ndërtuesin e faqes në internet.

Fillimi

Së pari, ne duhet të aktivizojmë modulin E-mail Forms në panelin tonë të kontrollit (duhet të ketë dy seksione në shiritin e moduleve: Aktiv dhe joaktiv). Pasi të kemi instaluar modulin (thjesht duke kontrolluar kutinë e kontrollit “Aktivizo”), asgjë nuk do të ndodhë me pamjen e faqes sonë. Për ta bërë formën e dukshme, duhet ta vendosim manualisht në faqen e dëshiruar (duke përdorur kodin e krijuar pas klikimit të kutisë së kontrollit “Aktivizo”).

uCoz - Formularët e postës elektronike

Phew. Megjithëse ishte e vështirë për tu shpjeguar, ishte shumë lehtë për tu bërë. Tani ne mund të shkojmë përpara dhe të përdorim kodin e gjeneruar. Para së gjithash, le të krijojmë një faqe të veçantë dhe ta quajmë atë Na Kontaktoni. Tani mund të kopjojmë dhe ngjisim kodin e sugjeruar në pjesën përkatëse të faqes sonë të krijuar rishtazi. Pasi të kemi ruajtur dhe azhurnuar faqen, do të shohim një formë të paracaktuar të postës elektronike të postës elektronike (shiko pamjen e ekranit).

uCoz - Dërgoni mesazh

Shanset janë, ju mund të dëshironi dhe ruani atë, dilni nga paneli juaj i kontrollit dhe thirrni atë një ditë. Por nëse doni diçka me porosi, asgjë nuk ju ndalon të rindërtoni formën e paracaktuar nga toka lart. Ju mund të shtoni, hiqni, zhvendoseni lart / poshtë dhe riemëroni çdo fushë të vetme të përdorur në formën e kontaktit. Ju gjithashtu mund të krijoni fusha “të kërkuara” dhe të ndryshoni lloji i fushës (teksti, kutia e kontrollit, kodi i sigurisë dhe më shumë).

Ngjashëm me çdo modul tjetër të uCoz, Format e postës elektronike gjithashtu mund të rindërtohen plotësisht jo vetëm në aspektin e funksionalitetit, por edhe të dizajnit. Nëse jeni të dobishëm me kode, rregullimi i formularit për nevojat tuaja do të jetë një cakewalk. Në krahasim me konkurrencën e saj, uCoz u hap përdoruesve kodet e kodeve dhe u jep atyre kontroll të plotë të kodit i cili është thelbësor edhe nëse nuk e keni idenë se çfarë është etiketa HTML – nëse ka kontroll të plotë të kodit mund të punësoni një profesionist ose të kërkoni një mik të kursyer nga teknologjia e juaja për të sjellë në jetë idetë tuaja. Format e postës elektronike nuk duhet të jenë kuti të mërzitshme, pa karakteristika – mund t’i bëni ato edhe më efektive dhe më të angazhuara duke shtuar një përmbledhje që përmban pyetje / tema të njohura.

Pasi të keni përfunduar larjen e formularit tuaj të kontaktit, mund të dëshironi të aktivizoni tiparin ‘Tregoj një shokut. Kjo veçori krijon forma të veçanta për ndarjen që lejojnë vizitorët të ndajnë shënimet përmes postës elektronike në mënyrë të lehtë dhe të shpejtë – thjesht specifikoni postën elektronike të mikut tuaj dhe klikoni në butonin ‘Dërgoni’.

uCoz - Tregoj një shoku

Testi ynë do të ishte i paplotë pa testimin në celular. Kështu që, unë kam hyrë në faqen e internetit të provës nga smartphone im dhe madje i kam dërguar një e-mail vetes ��. Butona të mëdhenj, të optimizuar për celular, menu të lehtë për t’u lundruar, paraqitje e zgjuar – 5 yje nga 5!

Pamja e celularit - Formularët e postës elektronike në uCoz

Shoqëruar me faqet FAQ, përshkrimet e detajuara të produktit / shërbimit, të dhëna të sakta të kontaktit dhe ndërfaqe të përdorshme, format e postës elektronike do t’ju ndihmojnë të krijoni një perlë të vërtetë të një uebfaqeje.

Sondazhet në internet

Si parazgjedhje, çdo uebfaqe i uCoz është tashmë i pajisur me një studim, domethënë “Vlerësoni faqen time”. Supozoj se dua të di se çfarë lloji të faqes së internetit dëshirojnë të ndërtojnë vizitorët e faqes time. Le të shohim se çfarë duhet për të krijuar sondazh të tillë duke përdorur uCoz:

 • Aktivizoni modulin e Web Sondazhet.
 • Hapni seksionin Menaxhimi i sondazheve.
 • Klikoni në butonin “Anketimi i ri”.
 • Vendosni pyetjen (typefarë lloji të faqes në internet po kërkoni të ndërtoni?).
 • Specifikoni disa përgjigje të mundshme.
 • Rregulloni cilësimet (teksti i butonit, data e skadimit të sondazhit, lloji i formularit të sondazhit etj) dhe kurseni ndryshimet.

Pasi të keni mbaruar këto hapa, shkoni në faqen tuaj të internetit, rifreskoni dhe kontrolloni pamjen dhe performancën e sondazhit të sapo bërë. Më poshtë është studimi im i testit.

Modulet uCoz - Sondazhet në Ueb

Për të bërë ndryshime në hartimin e Sondazheve në Internet dhe cilësimet kryesore (njoftimet me postë elektronike, lejet e grupit të përdoruesve, afatin kohor etj.) Shkoni në seksionet e Përshtatjes së Dizajnit të Modulit dhe Cilësimeve të Modulit, përkatësisht.

Lë të kuptohet se

Falë fleksibilitetit të platformës, mund të futni imazhe si zgjidhje përgjigjeje. Për ta bërë këtë, thjesht futni lidhje në imazhet e nevojshme në fushat e kërkuara (në vend të varianteve të zakonshme, të tekstit). Mbani në mend se sistemi nuk zvogëlon imazhet automatikisht, kështu që është më mirë të ndryshoni madhësinë e fotove tuaja paraprakisht.

Sondazhet në internet me imazhe

Për t’i lënë vizitorët tuaj të zgjedhin mundësi të shumta për të zgjedhur tipin e sondazhit në internet “Kutia e zgjedhjes”. Nëse nuk doni të rrëmuani hapësirën e faqes tuaj me shumë zgjedhje përgjigjesh, konsideroni të aktivizoni llojin e sondazhit “Zgjidh” në internet. Ky sondazh do të paraqesë opsione në formën e një liste përmbledhëse.

Rezultatet e sondazhit

Për të parë rezultatet e sondazhit, ose klikoni në ikonën “Rezultatet e sondazhit” në panelin e kontrollit ose hapni faqen tuaj të internetit dhe klikoni në lidhjen “Rezultatet” të vendosura nën sondazh. Rezultatet do të shfaqen si një histogram i lexueshëm lehtë.

Moduli SEO - Ndërtuesi i Uebfaqeve uCoz

5. Ndihma për klientët

Platformës i mungojnë disa nga mënyrat që përdoruesit të qëndrojnë në kontakt. Nuk ka asnjë veçori ose telefon bisedë të drejtpërdrejtë për të kontaktuar drejtuesit e ndihmës direkt. Ju mund të zgjidhni një sistem biletash që është në dispozicion në opsione falas dhe të paguara. Opsioni falas është vetëm për çështje teknike. Për më tepër, do t’ju duhen menaxherëve deri në 48 orë për t’u përgjigjur.

Mbështetja e paguar ose primi do t’u kushtojë përdoruesve 0.50 $ për biletë. Ajo ofron një zgjidhje më të shpejtë brenda 24 orëve dhe mbulon jo vetëm teknike, por edhe çështje të tjera, përfshirë problemet e pagesave. uCoz ka një blog zyrtar me një mori artikujsh. Ata publikojnë rregullisht informacione për azhurnimet më të fundit, si dhe ofertat dhe dëshirat për përmirësimin e përdoruesve. Ju gjithashtu mund të jeni të lumtur që kontribuoni në zhvillimin e platformës.

6. Politika e çmimeve

Softueri është në dispozicion në 4 pana kryesore në varësi të qëllimeve dhe qëllimeve tuaja. Ekziston një version falas që vjen me një domen të personalizuar uCoz, reklama shtesë dhe hapësirë ​​të kufizuar në disk vetëm 400MB. Shtë mirë vetëm për të provuar logjikën e ndërtuesit dhe disa nga mjetet fillestare. Nëse keni nevojë për më shumë lehtësira, mund të zgjidhni:

Opsioni i çmimevekostoFeatures
Basic:$ 3 / mo✓ 2 Gb Hapësirë ​​Disk;
Band Bandwidth i pakufizuar;
24/7 Mbështetje.
optimale:$ 4 / mo✓ Hapësirë ​​disku 10 Gb;
Ant Antivirus Premium;
Scr Skriptet PHP.
maksimal:$ 8 / mo✓ Hapësirë ​​disku 20 Gb;
Tem Model modeli;
Shop Dyqan Online.
shop:$ 5 / mo✓ Tregëti elektronike;
Export Eksporti i produkteve;
Ulje & Oferta Speciale.

Nëse keni nevojë për të nisur një blog të thjeshtë, Plani Themelor mund të jetë i mjaftueshëm ndërsa Shop Plan është i mirë për fillimin e projekteve të tregtisë elektronike. Siç u tha më parë, duhet të merrni parasysh edhe kosto shtesë në modelet profesionale dhe sistemin premium të biletave.

 • Plani Themelor kushton 3 dollarë në muaj me 2 GB ruajtje, karakteristika themelore të sigurisë dhe mbështetje falas.
 • Plani Optimal kushton 4 $ / muaj pa reklama, domen falas, 10 GB ruajtje dhe antivirus premium.
 • Plani Maksimal kushton 8 dollarë në muaj me 20 GB depozitë, tipare premium + Dyqan Online.
 • Plani i dyqanit kushton 5 dollarë në muaj me të gjitha tiparet premium dhe funksionalitetin e Dyqanit Online, por 10 GB ruajtje.

7. FAQ P FAQR UCZ

Pyetje: Për kë është?

Përgjigjja: ndryshe nga Wix dhe Jimdo të cilët janë krijues të faqeve vizuale plotësisht të synuara për një audiencë fillestare, uCoz është menduar kryesisht për profesionistë në internet që dinë një ose dy gjëra në lidhje me krijimin e faqes në internet. Ajo ofron zgjidhje të mjaftueshme të gatshme për t’ju ndihmuar të krijoni faqen tuaj të internetit, por vlera kryesore e saj është shtrirja dhe fleksibiliteti i saj: ju mund ta rregulloni faqen tuaj në një nivel kodi – nuk ka kufizime në dizajn apo funksionim.

Fatkeqësisht, natyra e saj teknike e bën uCoz të papërshtatshëm për të porsaardhurit. Nëse prisni të merrni një përvojë totale WYSIWYG, shikoni uKit.

Pyetje: A është me të vërtetë falas?

Përgjigjja: Po kjo është. Mund të krijoni një llogari pa uCoz falas dhe të publikoni shumë faqe në internet duke përdorur të njëjtin profil. Të gjitha faqet tuaja do të mbeten të lira për sa kohë që i azhurnoni. Ju mund të bashkëngjitni edhe domenin tuaj të nivelit të dytë (P.sh.: mysitename.com) pa pasur nevojë të azhurnoni llogarinë tuaj.

Si përdorues falas i uCoz do të keni akses në të gjitha modulet e tij (blloqe ndërtimi të personalizueshme), përveç veçorive të tregtisë elektronike. Moduli E-shop vjen me planin e Shop (9.99 $ / muaj).

Pra, si saktësisht fitojnë këta njerëz? – mund të pyesni veten. Me vendosjen e reklamave në faqet falas. Llogaritë pa reklama fillojnë me 5.99 dollarë në muaj ose më pak, nëse vendosni të paguani paraprakisht për një periudhë më të gjatë (3 muaj / 6 muaj / një vit…).

Me fjalë të tjera, ju mund të ndërtoni një uebfaqe në kërkim profesional, pa reklama me një emër domain porosi dhe përfshirjen e pritjes për rreth $ 5 / muaj. Ose mund të merrni të njëjtën faqe interneti, por me reklama, pa shpenzuar asnjë monedhë.

Pyetje: A mund të kem hyrje në kodin burimor të faqes sime të internetit?

Përgjigjja: Po ti mundesh. Kontrolli i plotë i kodit është ajo që e bën uCoz të dalë në mes të konkurrentëve të saj. Kjo veçori nuk është e disponueshme në shumicën e ndërtuesve kryesorë të faqeve. Kontrolli i plotë i kodit ju lejon të bëni ndryshime të sakta në pixel në hartimin e faqes tuaj, si dhe të shtoni skriptet tuaja. Pra, nëse jeni të dobishëm me kode, mund të krijoni një faqe interneti super funksionale me uCoz – kufiri i vetëm është imagjinata juaj �� .

Kontrolli i kodit uCoz

Pyetje: A mund të krijoj një sit me përgjegjësi duke përdorur uCoz?

Përgjigjja: Po ti mundesh. Vetëm sigurohuni që keni zgjedhur një prej modeleve të reja të përgjegjshme për faqen tuaj të internetit (mund të ndryshoni lehtësisht modelin tuaj aktual të uCoz, nëse nuk është i përgjegjshëm).

Testimi i modeleve të uCoz - Pamja e HTC

Pyetje: Whatfarë lloj uebsajti mund të ndërtoj me uCoz?

Përgjigjja: uCoz u zhvillua fillimisht si një platformë multifunksionale e bazuar në një sistem module, të cilat mund të përdoren për krijimin e çdo lloji të faqeve të internetit: dyqan në internet, blog, forum, faqe interneti, portofoli etj. Mund të përdorni sa më shumë module siç kërkohet në të njëjtën kohë : Forumi + Albumet e Fotos + Testet + Libri i Mysafirëve + Biseda në internet dhe kështu me radhë. Ju mund të luani me module dhe cilësimet e tyre ashtu siç dëshironi derisa të gjeni përzierjen perfekte të veçorive.

8. Pro dhe kundër

uCoz është një platformë për të përmbushur pritjet e të dy newbies dhe koduesit me përvojë. Ajo vjen me një strukturë të modulit që ofron zgjidhje të gatshme për t’u përdorur në vend, përfshirë tregtinë elektronike, SEO, blogging, etj.

Pros:
Cons:
&# X2714; Lehtësia e përdorimit dhe aftësitë e thella të personalizimit.
&# X2714; Plane të përballueshme.
&# X2714; Funksionaliteti i zgjeruar i tregtisë elektronike.
&# X2714; Mjetet e marketingut dhe promovimit.
&# X2714; Qasja në faqen HTML dhe CSS.

May Mund të duhet pak kohë për të kuptuar logjikën.
Costs shpenzime xtra për mbështetjen e premium biletave.

9. Konkurrentët

Tregu i ndërtimit të faqes në internet ofron shumë platforma për të zgjedhur. Unë kam përgatitur disa krahasime të uCoz kundrejt konkurrentëve më të njohur, si p.sh. Wix, Weebly dhe WordPress.

uCoz vs WixuCoz vs WeeblyuCoz vs WordPress

uCoz është më i fuqishëm dhe i pasur me tipare se Wix dhe Weebly, ndërsa këto të fundit janë më miqësore për përdoruesit. WordPress është më fleksibël se uCoz, por kërkon më shumë kohë dhe aftësi për të ndërtuar një faqe në internet. Lexoni krahasimet e plota për detaje.

10. uKit dhe uID.me

Ndërtuesi i faqes uCoz nuk është produkti i vetëm i zhvilluar nga ekipi i uCoz. Kompania zotëron gjithashtu një ndërtues të profileve me një faqe uID.me dhe një ndërtues site pa kode për biznes uKit.com. Për dallim nga uCoz që ofron kontroll të plotë të HTML dhe CSS, uKit ndjek një qasje krejtësisht të ndryshme. Sistemi siguron një redaktues intuitiv tërheqës dhe lëshues që nuk kërkon aspak kodim.

përfundim

uCoz ka shumë pika të forta, të cilat e bëjnë atë të dalë nga turma, veçanërisht në krahasim me konkurrentët. Ky është pikërisht ajo që mund të jetë një kriter vendimtar kur zgjedh këtë ndërtues të faqes në internet.

Paneli modern ergonomik, një grup i gjerë i moduleve me ekran të plotë, një shumëllojshmëri e pasur e modeleve përfshirë modelet premium, nivelin e sigurisë së lartë, ekosistemin e fuqishëm, API me qasje të hapur – këto janë lista e përgjithësuar e përfitimeve të dukshme të sistemit.

Provoni uCoz Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me