Rishikimi i Ndërtuesit të Uebit WYSIWYG

Rishikimi i Ndërtuesit të Uebit WYSIWYG


Ndërtues i faqes WYSIWYG (versioni aktual 15.2) – është një krijues i faqes në internet që ndihmon në krijimin e HTML dhe faqeve të bazuara në jQuery pa aftësi të thella teknike. Kur themi një version desktop, nënkuptojmë që softveri kërkon shkarkim dhe instalim. Ajo ishte krijuar për nevoja të biznesit të vogël. Platforma lehtëson ndërtimin e projekteve të vogla dhe të mesme, portofolet për freelancer, blogje, portale lajmesh, etj..

Për dallim nga shumica e platformave SaaS, WYSIWYG Web Builder nuk është një zgjidhje gjithëpërfshirëse për të krijuar, vendosur dhe organizuar faqen tuaj të ardhshme. Justshtë vetëm një mjet ndërtimi në internet për të krijuar lloje të ndryshme projektesh. Lajmi i mirë është që përdoruesit të kenë qasje në mbi 200 instrumente që e bëjnë të lehtë krijimin dhe rregullimin e projekteve të reja pa aftësi teknike. Do të jeni në gjendje të zgjidhni nëse do të përfitoni nga një tipar intuitiv tërheqës dhe tërheqje për newbies totale ose bëni pak kodifikim.

Në këtë përmbledhje, ne do të kemi një vështrim nga afër nën kapakun e softuerit për të kuptuar nëse ia vlen të paguani ato para.

1. Lehtësia e përdorimit

Siç u tha më herët, softveri ishte dizajnuar si për jo-teknikë ashtu edhe për programues për nevojën e hyrjes në kodin burimor të shablloneve. Programi përdor module të veçantë HTML për secilin prej paraqitjeve të tij. Ndryshimi i strukturës së temës është shumë e lehtë falë redaktorit drag-and-drop. Përdorni atë për të zëvendësuar modulet, shtoni të reja ose rregulloni përsëri faqen. Softueri vjen me ndërfaqen e tij personale të Graphic User (GUI) ambienti.

Sidoqoftë, për të hyrë në panelin e kontrollit dhe në të vërtetë filloni ndërtimin e një siti të ri, duhet të keni të instaluar aplikacionin. Sistemi ofron një provë falas. E tëra që ju duhet është të shkarkoni skedarë ZIP dhe të përfundoni një proces të thjeshtë instalimi. Asnjë email, karta krediti ose regjistrime në këtë pikë, që është shumë i përshtatshëm. Sistemi ofron disa versione në varësi të versionit OS që përdorni. Lajmi i keq është se mjeti është i pajtueshëm vetëm me kompjuterë të mbështetur në Windows. Nëse jeni përdorues i Mac, atëherë shfletoni përmes të specializuar Vlerësimi i ndërtuesve të uebfaqeve Mac.

Instalimi i dritareve WYSIWYG

Problemet e para mund të ndodhin kur lansoni për herë të parë versionin falas, siç kërkon secila kopje e softuerit Direct2D. Sigurohuni që e keni instaluar në PC tuaj për të shmangur gabimet e mundshme gjatë seancës së ndërtimit. Më në fund, këtu jeni brenda redaktorit. Le të arrijmë në procesin e ndërtimit të faqes në internet.

Modulet e faqosjes WYSIWYG Web Builder

Ne kemi përmendur tashmë që programi vjen me një koleksion të moduleve të para-instaluara HTML. WYSIWYG Web Builder nuk duhet të mbështetet në paraqitjet e gatshme me pajisje shtesë, blloqe ose seksione tashmë të integruar. Këtu do të duhet të ndërtoni çdo faqe nga toka. Sistemi ka një përzgjedhje të modeleve. Sidoqoftë, ato duhet të ngarkohen veçmas. Ne do ta diskutojmë këtë çështje pak më tej.

Modulet e paraqitjes WYSIWYG

Marrja e një modeli të ri për këtë faqe është shumë e lehtë. Thjesht zgjidhni atë nga lista në të majtë. Klikoni dy herë mbi të ose tërhiqeni në hapësirën e punës. Mbledhja e moduleve përfshin blloqe dhe seksione të ndryshme. Për të përshkruar kompaninë dhe shërbimet tuaja, shkëmbeni informacionin e kontaktit dhe rregulloje faqen me ndarës, headers dhe footers, butona të mediave sociale, numërimin, veçoritë, etiketat e çmimeve, dhe më shumë. Moduledo modul mund të redaktohet gjithashtu. Përdoruesit janë të lirë të ndryshojnë tekste, të ndryshojnë madhësinë e bllokut, të ndryshojnë dimensionet, tipografinë, etj.

Përshtypja e përgjithshme nuk është aq e keqe edhe pse procesi i personalizimit është shumë i kufizuar. Ju mund të ndryshoni vetëm disa syze fillestare, si dhe të aktivizoni modifikime të lehta. Nga ana tjetër, përdoruesit mund të përfitojnë nga një përzgjedhje e moduleve me porosi ndërsa programuesit me përvojë dhe stilistët e internetit janë të lirë të shkarkojnë skedarët e tyre nga dosjet lokale. Ky fakt shton disa fleksibilitet, si dhe aftësinë për të shtuar animacion dhe efekte të tjera vizuale në rast se ju posedoni teknikat e nevojshme CSS. Programuesit e avancuar gjithashtu do të vlerësojnë aftësinë për të krijuar forma që shfaqin mundësi të kushtëzuara.

Të shkosh live

Softueri bën të mundur që të shikoni paraprakisht faqen në internet përpara se ta publikoni. Të gjitha faqet do të jenë në dispozicion pikërisht këtu në shfletuesin tuaj me një klik. Softueri vjen me redaktim brenda, që do të thotë se të gjitha ndryshimet ruhen automatikisht në të njëjtën mënyrë si në platformat SaaS Wix. Përdoruesit do të kenë disa mundësi botimi gjithashtu. Para së gjithash, mund ta shkarkoni paraqitjen dhe ta ruani atë në dosjen lokale. Mundësia e dytë është që ta shkarkoni në FTP tuaj me një URL të caktuar.

Pavarësisht se çfarë zgjidhni, do t’ju duhet të kujdeseni për pritjen dhe domenin veçmas. Atyre nuk u sigurohet as plani i paguar.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

WYSIWYG Web Builder është një mjet i krijuar fillimisht për të krijuar paraqitjet e faqes në internet. Për këtë arsye, shumica e karakteristikave të tij janë të përqendruara në funksionet e redaktimit dhe personalizimit. Avantazhi kryesor këtu është se platforma vjen me fleksibilitet të mjaftueshëm për të dy newbies pa aftësi teknike dhe koduesit më me përvojë dhe dizajnerët në internet.

Modulet e gatshme

Modulet e gatshme WYSIWYG

Karakteristika themelore e krijuesit të internetit që përcakton lehtësinë e procesit të krijimit. Ajo ofron një përzgjedhje të blloqeve të gatshme që përfshijnë mbi 150 seksione të ndryshme për të nxjerrë në pah tiparet, shërbimet, çmimet, informacionin e kontaktit të kompanisë, etj. Eachdo modul është i thjeshtë për tu personalizuar, përmasuar ose ndryshuar në përputhje me konceptin e përgjithshëm të faqes në internet.

Animacion dhe efekte

Softueri vjen me teknika CSS që bëjnë të mundur shtimin e animacionit dhe efekteve vizuale në disa prej blloqeve. Përdoruesit janë të lirë të zgjedhin nga një listë me 150 efekte të paracaktuar, si dhe animacion të projektimit më vete dhe t’i ngarkojnë ato tek krijuesi i faqes në internet..

Menaxhimi i skedarëve mediatikë

Platforma lehtëson krijimin e stileve të ndryshme të galerisë dhe karuselit. Për më tepër, përdoruesit janë në gjendje të shtojnë video në YouTube ose Vimeo, si dhe të zbatojnë animacion të mbështetur dhe të krijojnë biblioteka të skedarëve mediatikë që paraqesin fotografi, ikona, video dhe skedarë audio, etj..

Zgjerime

Nëse vendosni një licencë të paguar, do të merrni më shumë mbi 200 shtesa që e bëjnë mjetin pak më fleksibël. Përdoruesit do të marrin instrumente shtesë për personalizim, duke përfshirë shfaqje prezantuese, menunë, funksionim fillestar të tregtisë, etj.

3. Dizajni & templates

WYSIWYG Web Builder ndihmon për të krijuar faqe interneti të përgjegjshme. Ajo ka mbështetje për CSS dhe rrjetet e faqosjes, FlexBox si dhe tema të fiksuara me pikat e zbërthimit. Për më tepër, ajo ofron një përzgjedhje të shablloneve të tij të personalizuara që janë gjithashtu miqësore me celularin. Përdoruesit mund të zgjedhin nga qindra skedarë që i referohen vendeve të biznesit të vogël, portofolet B&Shërbime B, uebfaqe të vogla, portale lajmesh, forume, dhe më shumë.

Modeli WYSIWYG

Templatedo shabllon ka një mënyrë vrojtimi për ta parë para se të shkarkohet. Po, po. Të gjitha temat duhet të shkarkohen përpara se të përdorni redaktorin. Ju mund të përfitoni nga redaktori jQuery Mobile Theme për të siguruar që uebfaqja juaj e ardhshme të duket e mirë në pajisje të ndryshme celulare. Lajmi i mirë është se të gjithë ata janë falas edhe nëse përdorni një version të softuerit pa gjyq.

4. Ndihma për klientët

Krijuesi i faqes në internet jep disa mënyra për të gjetur përgjigje për të gjitha pyetjet. Para së gjithash, përdoruesit mund të zgjedhin një bazë të zgjeruar të njohurive që mund të arrihet menjëherë nga paneli i kontrollit. Ai përfshin të gjitha çështjet e përgjithshme nga fillimi për të formuar vlefshmërinë, etj. Këtu gjithashtu kemi shkurtesat e tastierës nxit informacione rreth krijuesit të faqes në internet, si dhe rishikimet më të fundit të azhurnimit.

Ndihma për klientët WYSIWYG

Mësime online dhe pyetje FAQ mund të gjenden në faqen zyrtare të internetit WYSIWYG Web Builder. Ai përmban udhëzues dhe shpjegime të hollësishme se si të përdorni blloqe të ndryshme, si dhe menaxherë të faqeve dhe temave. Krijuesi i faqes në internet ka komunitetin e vet të ndjekësve të përfaqësuar në forumi lokal. Newbies mund të krijojë një fije të re, si dhe të diskutojë disa çështje me përdoruesit më me përvojë.

5. Planet & Çmimeve

Si një softuer i shkarkueshëm, WYSIWYG Web Builder është në dispozicion si një kopje e licencuar për gjithë jetën. Ju nuk keni nevojë të paguani tarifa abonimi mujore. Etiketa e çmimeve fillon nga 49,95 dollarë për një platformë plotësisht të paraqitur pa kufij sa i përket zgjatjes, azhurnimeve, etj.

Kostoja e ndërtuesit në internet WYSIWYG

Ekziston një provë 30-ditore falas për ata që duan të kontrollojnë se si funksionon sistemi. Një version falas vjen edhe me të gjitha instrumentet e disponueshëm në licencën e paguar. Dobësia e vetme është që përdoruesit mund të blejnë një licencë WYSIWYG Web Builder vetëm nga shitësit. Para së gjithash, do t’ju duhet të dërgoni një kërkesë dhe të prisni derisa disa nga shitësit të kontaktojnë me ju për të përfunduar blerjen. Një procedurë mjaft e çuditshme e arka, nuk është ashtu?

6. Pro dhe kundër

WYSIWYG Web Builder është një mjet i mirë për të krijuar modele HTML dhe jQuery me pak aftësi teknike. Shtë shumë e lehtë për t’u përdorur me qindra shabllone dhe module pa fund për të krijuar një faqe interneti plotësisht funksionale të llojeve të ndryshme. Nga ana tjetër, sigurisht që ka disa gabime të dukshme.

Pros:
Cons:
&# X2714; Mirë për newbies dhe koduesit me përvojë.
&# X2714; Uebfaqe rezistente për nevoja të biznesit të vogël.
&# X2714; 30 ditë provë falas me karakteristika të pakufizuara.
&# X2714; Teknika të shkëlqyera CCS për personalizim të përparuar.
&# X2714; Redaktor i thjeshtë drag-and-drop.
✘ Jo i mirë për projekte të ndërlikuara.
✘ Procedura konfuze e arkëtimit.
Tools Mjete të kufizuara për krijimin e faqes në internet.

përfundim

WYSIWYG Web Builder mund të jetë një mundësi e mirë për programuesit dhe projektuesit e internetit të etur për të fituar përvojën e nevojshme me kosto minimale. Platforma ofron zotësi të mjaftueshme për të punuar me module dhe modifikuar modele HTML dhe jQuery me disa klikime. Softueri do të sigurojë një sfond të mirë teknik.

Nga ana tjetër, newbies mund t’i konsiderojnë konfigurimet e përgjithshme të platformës. Për më tepër, mund të jetë më mirë të zgjedhni mjete ndërtimi të faqes në internet të shfletuesit që janë lirë dhe ofroni më shumë veçori në pako pa pasur nevojë të shkarkoni ndonjë softuer ose kërkoni për një ofrues pritës.

Provojeni FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me