Rishikimi i Ndërtuesit të oksigjenit

Rishikimi i Ndërtuesit të oksigjenit


Ndërtues oksigjeni (versioni aktual 3.1) – është një motor i fuqishëm për të ndërtuar tema elegant WordPress nga e para pa kodim. Fillimisht i lançuar si shtojcë, instrumenti ka evoluar për t’i lejuar përdoruesit të krijojnë skedarët e tyre. Mund të jetë në gjendje të dobishme sa herë që të keni nevojë për të ndërtuar një faqe interneti krejt të re nga toka si dhe të bëni disa azhurnime dhe modifikime në atë tashmë ekzistues.

Bazuar në teknologji tërheqëse dhe tërheqëse, Oksigjeni pretendon se është një mjet shumë i lehtë. Sidoqoftë, newbies ende mund ta kenë të vështirë përdorimin e softuerit menjëherë. Ata do t’ju duhet ca kohë për të kuptuar se si funksionon sistemi. Për këtë arsye, do të jetë e drejtë të thuhet se motori do të përshtatet kryesisht me programues me përvojë dhe dizajnues të uebit.

Nga ana tjetër, përdoruesit mund të merren me çdo lloj projekti përfshirë dyqanet dixhitale falë WooCommerce integrimin si dhe një seri karakteristikash shtesë për të shfrytëzuar sa më shumë këtë ndërtues të fuqishëm të temave WP.

1. Lehtësia e përdorimit

Siç u përmend më herët, sistemi bën të mundur krijimin e faqeve dhe faqeve pa kodim. Për më tepër, ajo ka një teknologji tërheqëse dhe tërheqëse për ta bërë procesin e ndërtimit edhe më të lehtë. Fatkeqësisht, përdoruesit do të përballen me vështirësi edhe në fazat e para të përdorimit të mjetit. Për më tepër, do të kërkojë ende përvojë në përdorimin WordPress CMS. Të paktën, supozohet se dini të instaloni dhe aktivizoni shtojcat.

Lajmi i mirë është që sistemi ofron një version falas demo ku mund të provoni redaktorin vizual në kohë reale. Funksionaliteti është pothuajse i njëjtë me disa dallime të vogla. Ju do të jeni në gjendje të sqaroni nëse programi plotëson nevojat tuaja.

Fillimi

Mënyra e vetme për të përdorur oksigjen është blerja dhe shkarkimi i saj nga faqja zyrtare e internetit duke marrë parasysh që tashmë keni një version aktiv WP CMS të instaluar në pritës. Një përdorues do të duhet të zgjedhë një paketë të përshtatshme dhe të shkojë në faqen e arka. Në këtë fazë, sistemi kërkon të tregojë pagesa dhe informacione personale për të përfunduar blerjen. Procedura është mjaft e çuditshme me të dhëna tipike për tu paraqitur. Pasi blerja të ketë përfunduar, do të keni qasje në skedarin zip Oxygen që do të duhet të shkarkoni.

Redaktori i oksigjenit

Pastaj është koha për të kaluar në panelin e administratorit të WordPress, ku do t’ju duhet të instaloni dhe aktivizoni vetë plugin Oxygen. Procesi është i njëjtë me aktivizimin e çdo shtojce tjetër për WP. Dallimi i vetëm këtu është se gjithashtu do të duhet të ngarkoni një skedar zip që keni shkarkuar më herët. Hapi i fundit është të tregoni çelësin e produktit. Përndryshe, nuk do të jeni në gjendje të menaxhoni azhurnimet e sistemit nga pulti WP.

Nëse bëni gjithçka siç duhet, redaktori vizual do të shfaqet në ekranin e faqes në panelin e administratorit. Thjesht klikoni në butonin “Shto të re” dhe fillo ndërtimin e faqes tënde të re. Siç mund ta shihni, bërja e hapave të parë kërkon të paktën njohuri dhe përvojë bazë të WP. Për këtë arsye, ne nuk mund të themi se programi është i mirë për newbies.

Redaktori Visual

Redaktori vizual vjen me funksionalitetin drag-and-drop. Ka një shfletues elementesh ku mund të shtoni ndonjë bllok ose seksion që ju nevojitet. Containerdo enë ose kompozitë vjen me opsione Primare dhe të Avancuara:

 • kryesor cilësimet ofrojnë veti të përbashkëta që mund të redaktohen.
 • i përparuar opsionet ofrojnë qasje më të thellë në CSS / JavaScript me porosi, typografi, stil dhe madhësi, etj. Me fjalë të tjera, një përdorues ka më shumë mundësi personalizimi në rast të aftësive të mjaftueshme dhe njohuri programuese.

Eachdo faqe të zbrazët seksione të gazit. Sa herë që doni të vendosni një bllok të ri ose element, ai do të vendoset në njërën nga ato pjesë. Në të njëjtën kohë, përdoruesit do të jenë në gjendje të shtojnë elemente me bazë kolonën, menutë, seksionet e dëshmive, mbështjellësit e kodeve të shkurtra, format e kërkimit, etj..

Përfitimet kryesore janë sjellë nga një motor i fuqishëm që siguron kontroll të plotë mbi faqen.

Komponentët e sitit të oksigjenit

Përdoruesit janë të lirë të krijojnë paraqitjen vertikale dhe horizontale, duke rregulluar madhësinë e nevojshme për elementin dhe duke e vendosur atë kudo që të jetë e nevojshme. Kontrolli i plotë i CSS vjen si një plus tjetër i madh në favor të krijuesit të faqeve. Ju merrni një shans për të rregulluar CSS tashmë ekzistues, si dhe të shtoni tuajin.

Redaktori vizual në vetvete është mjaft i lehtë për t’u përdorur. Për më tepër, ajo krenohet me një veçori unike, e cila quhet Dynamic Data. Ideja është që përdoruesit të lejojnë të importojnë pa probleme tërë përmbajtjen e tyre të WordPress në një faqe interneti të sapo ndërtuar. Ne do të diskutojmë veçorinë pak më tej.

Nuk ka nevojë të blini një domen ose host të veçantë, pasi supozohet se keni një CMS tashmë të instaluar dhe funksionuar. Nëse ende nuk mund ta bëni mendjen tuaj, mund të kërkoni vlerësimi ynë nga ofruesit më të mirë të pritjes.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Oksigjeni fillimisht jep një mori karakteristikash të shkëlqyera. Versioni i ri 3.1 është mbështjellë kohët e fundit për të marrë edhe më shumë azhurnime nga kutia. Përveç redaktimit të planifikimit dhe vizualizimit, përdoruesit do të kenë një shans të integrojnë WooCommerce, karrocat e blerjes dhe karakteristikat e tjera thelbësore që duhet të ketë një dyqan dixhital i fortë.

Pra, tiparet thelbësore janë si më poshtë.

Integrimi WooCommerce

Oksigjeni lehtëson krijimin e një webfaqe me stil falë integrimit seamless WooCommerce. Sistemi jep mjete për të zgjedhur mënyrën se si artikujt tuaj do të shfaqen në faqen e produktit. Softueri vjen me elementë ndërtues produktesh që lejojnë përdoruesit të redaktojnë përshkrimet, të vendosin çmimet, të shtojnë imazhe, etj.

Paneli i WooCommerce

Integrimi mundëson faqet e karrocave dhe arka që mund të personalizohen për të ofruar një përvojë unike të klientit. Fatkeqësisht, tipari është në dispozicion vetëm me planet WooCommerce dhe Agjencisë. Funksioni ka një ndërtues shtesë produktesh për të krijuar faqe unike dhe për të shfaqur mallrat tuaja ndryshe.

Të dhëna dinamike

Një tipar i mirë importi që e bën më të lehtë shpërndarjen e të gjithë përmbajtjes nga WordPress në një faqe interneti të sapo ndërtuar. Përfitimi kryesor këtu është që të dhënat importohen direkt pa pasur nevojë të shkarkoni arkivat. Ai përfshin:

 • Posto përmbajtjen, titullin dhe përshkrimet;
 • Skedarët mediatikë dhe informacionet e autorit.

Ekziston një modalitet parapamjeje për të parë se si duken të dhënat e importuara në faqen e re.

Integrimi me Gutenberg

Ju mund të përdorni oksigjen për të krijuar format tuaja personale, blloqe ose faqe të tëra me importin e tyre të mëtejshëm tek redaktori Gutenberg. Kjo do t’ju lejojë të ndryshoni ose modifikoni përmbajtjen e tekstit, imazhet, ikonat, URL-të, etj.

Widgets dhe Plugins

Oksigjeni siguron disa mënyra për të shtuar shtojcat. Para së gjithash, ju mund të instaloni shtojca WP direkt nga redaktori vizual. Ato janë në dispozicion në koleksionin e elementeve të WordPress. Thjesht zgjidhni nga lista dhe instaloni ato.

Shtojcat e oksigjenit

Mënyra e dytë është të përdorni një kod të shkurtër. Shtë një opsion i mirë sa herë që dëshironi të shtoni një formë kontakti, numërimi, kohëmatës, kalendari i ngjarjeve, etj. Për më tepër, sistemi ofron një vegël të Paketimit të Shkurtër, ku mund të rregulloni paraqitjen e elementit, të zgjidhni shtrirjen, dhe më shumë.

3. Dizajni & templates

Softueri nuk ka modele të gatshme. Ajo ishte krijuar për të krijuar paraqitjen e re nga toka ose modifikuar temat ekzistuese të WP. Përdoruesit mund të hyjnë në një komplet të mjeteve të projektimit të dorëzuara nga redaktori vizual.

Dizajni i oksigjenit

Ju do të vlerësoni kontrollin e përgjegjshëm mbi mënyrën se si faqja juaj e internetit duket në pajisje të ndryshme. Sistemi bën të mundur vendosjen e stileve ose madhësive specifike të elementeve në varësi të dimensioneve të ekranit. Ky fakt siguron lirinë maksimale përsa i përket redaktimit dhe adaptimit celular.

Biblioteka e dizajnit ka një koleksion të grupeve, elementeve dhe faqeve që mund të shtohen në faqen tuaj të internetit. Të gjitha grupet ndahen në kategori specifike. Zgjidhni atë që plotëson nevojat tuaja, klikoni mbi të dhe keni një listë të elementeve të gatshëm për t’u shtuar. Të gjitha grupet përfshijnë blloqe teksti dhe CTA, headers, footers, seksione në media sociale, dhe më shumë.

Opsionet themelore të Styling përmbajnë një kuti mjetesh të zgjatur për të ndryshuar ose modifikuar prejardhje, tipografi, etj. Mund të shtoni klasa dhe shtete të reja, si dhe të aktivizoni efekte vizuale të ndryshme. Gjithashtu, përdoruesit do të kenë qasje të plotë në faqen CSS me aftësinë për të zbatuar tiparet e tyre unike të dizajnit. Sigurisht, do të kërkojë njohuri të thella teknike.

4. Ndihma për klientët

Mbështetje për oksigjenin

Ndërsa softueri nuk është aq i lehtë, ju mund të keni nevojë të kontaktoni ekipin mbështetës në një pikë të procesit të ndërtimit. Platforma ka disa mënyra për të qëndruar në kontakt. Ato përfshijnë:

 • Sistemi i biletave – një mënyrë tradicionale e paraqitjes së pyetjeve përmes postës elektronike. Thjesht tregoni emrin tuaj dhe specifikoni subjektin e kërkesës.
 • Facebook Group – një mënyrë tjetër e thjeshtë për të marrë ndihmë më shpejt. Oksigjeni ka menaxherë mbështetës në Facebook të cilët janë gjithmonë të gatshëm të ndihmojnë drejtpërdrejt.
 • FAQ – një seksion tipik me pyetje të bëra shpesh se si të filloni ose të përdorni sa më shumë redaktorin vizual. Një pjesë e mirë për të filluar.

Softueri ka një seri udhëzuesish dhe mësimesh video përveç manualit të referencës, dokumentacionit dhe të dhënave të tjera të dobishme.

5. Planet & Çmimeve

Mimi i oksigjenit

Ashtu si shumë ndërtues të tjerë të faqeve që mund të shkarkohen, Oxygen nuk ka abonime mujore. Isshtë në dispozicion si një paketë për tërë jetën. Do të thotë që ju paguani vetëm një herë dhe shkarkoni mirë licencën. Në të njëjtën kohë, përdoruesit janë akoma në gjendje të zgjedhin nga 3 pako kryesore në varësi të llojit të faqes dhe funksionalitetit. Ato përfshijnë:

 • Shpenzimet themelore $ 99 me një seri karakteristikash themelore.
 • Kostot WooCommerce $ 149 me integrimin WooCommerce dhe ndërtuesin e faqeve të produkteve.
 • Kostot e agjencisë $ 169 me qasje të pakufizuar në të gjitha tiparet, përfshirë eCommerce dhe redaktorin e Gutenberg.

Tingulli jo i keq për funksionalitetin e përfshirë në secilin plan.

6. Pro dhe kundër

Ndërtuesi i oksigjenit është sigurisht një mjet i mirë për të krijuar faqe dhe faqe në internet për WordPress. Ajo vjen me një grup të zgjeruar të funksioneve të vizualizimit përveç funksionalitetit të tij në tregti elektronike. Sidoqoftë, përdoruesit ende mund të përballen me disa vështirësi gjatë përdorimit të softuerit.

Pros:
Cons:
&# X2714; Motori i fuqishëm për faqet WP.
&# X2714; Funksionaliteti i tërheqjes dhe heqjes dorë.
&# X2714; Redaktor vizual gjithëpërfshirës.
&# X2714; Integrimi i WooCommerce.
&# X2714; Kontrolli i faqosjes.
&# X2714; Qasja në faqen CSS.
✘ Nuk është e mirë për newbies.
✘ Kompleks për të filluar dhe instaluar.
Version Versioni bazë nuk ka funksione të tregtisë elektronike.
. Gjykim i kufizuar falas.

përfundim

Si përmbledhje, Oxygen mund të jetë një zgjedhje e mirë për disenjatorët me përvojë dhe koduesit të cilët dëshirojnë të krijojnë uebfaqe të pakufizuara të WordPress që veçohen. Nga ana tjetër, përdoruesit duhet të kuptojnë qartë se programi nuk është për redaktimin e faqeve. Platforma vjen si një ndërtues i pavarur i faqes në internet që është mjaft komplekse për t’u përdorur posaçërisht për jo teknikët.

Nëse jeni një profesionist i përkushtuar që dëshiron të krijojë faqe elegant dhe të përgjegjshme për veten ose klientët. Oksigjeni sigurisht që do të funksionojë. Nga njëra anë, ndihmon për të kursyer kohë falë një sherri të minimizuar të kodimit. Nga ana tjetër, ajo ofron një pajisje të zgjeruar të mjeteve vizuale, redaktimi dhe mjete të tjera të personalizimit.

Provoni ndërtuesin e oksigjenit falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map