Rishikimi i Moonfruit

Moonfruit – është një krijues i faqeve në internet, i cili bën të mundur krijimin e faqeve të internetit me përgjegjësi të plota me disa minuta. Sistemi ka rreth 19 vjet. Nisur në vitin 2000 si një ndërtues i faqeve në internet Flash, ai u bë shpejt një nga vendet më të njohura për të krijuar një faqe interneti. Të ngjashme me Wix, ajo më vonë kaloi në teknologjinë HTML5. Siç pritej, kaloni ishte shumë i suksesshëm, duke e bërë platformën një mjet të bukur për ndërtimin e uebit që funksionon mirë për të gjitha kategoritë e përdoruesve.


Krijuesi i faqes në internet vjen me një listë të veçorive që lejojnë një proces efektiv të zhvillimit të internetit. Sidoqoftë, ende i mungon lehtësia e përdorimit dhe natyra intuitive e ndërtimit të uebit në krahasim me konkurrentët kryesorë të saj. Asnjë aftësi kodimi nuk kërkohet për të krijuar projekte me sistemin pasi të gjitha tiparet dhe mjetet sigurohen jashtë kutisë këtu.

Moonfruit kohët e fundit është azhurnuar për të përputhur standardet bashkëkohore të dizajnit të uebit dhe nevojat në rritje të përdoruesve. Janë prezantuar një numër karakteristikash të reja, të cilat kanë përmirësuar shpejtësinë dhe cilësinë e procesit të hartimit të uebit. Ndryshimet kanë të bëjnë me redaktorin e faqes në internet, qasjen ndaj procesit të zhvillimit të internetit si dhe mjetet e personalizimit të dizajnit dhe parametrat e promovimit të faqes në internet.

Sot, jemi të entuziazmuar të zhytemi në detaje më të hollësishme rreth Moonfruit. Bashkohuni me ne duke eksploruar përfitimet e saj dhe dobësitë e mundshme tani.

1. Lehtësia e përdorimit

Moonfruit është mjaft intuitiv. Kjo ka të bëjë me të gjithë elementët e krijuesit të faqes së internetit, si dhe procesin e dizajnimit të internetit në përgjithësi. Procedura e regjistrimit është e shpejtë dhe e lehtë për të gjithë. Për tu regjistruar në sistem, mund të zgjidhni njërën nga dy opsionet. E para është të regjistroheni me email, duke siguruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Mundësia e dytë është të regjistroheni përmes llogarisë Facebook ose Google. Për të konfirmuar regjistrimin, do të duhet të verifikoni emailin e dërguar në adresën e specifikuar.

Ateverfarëdo opsioni për të cilin do të shkoni, i gjithë procesi i regjistrimit do të zgjasë disa minuta. Menjëherë pasi të siguroni të dhënat e regjistrimit, do t’ju kërkohet të paraqisni detajet e faqes tuaj të internetit, përkatësisht emrin e faqes dhe adresën e dëshiruar. Sapo të keni mbaruar me këto hapa, ju mund të vazhdoni me ndërtimin e uebfaqes tuaj.

Redaktori i Moonfruit

Pas regjistrimit, do të keni qasje te redaktori i faqes në internet që vjen me një ndërfaqe të menduar mirë që e bën krijimin e faqes në internet të lehtë dhe argëtuese. Ndërtuesi mbështet redaktimin zvarritës që lejon përdoruesit të shtojnë, lëvizin, modifikojnë dhe heqin elementet e projektimit dhe widget-et pa shkruar kodet.

Paneli i shfaqur i disponueshëm në pjesën e majtë të redaktorit lejon qasje në zonat kryesore që mund të modifikoni. Këto përfshijnë faqe, seksione, elementë, skedarët e mi dhe cilësimet. Në seksionin “Pages” mund të shtoni dhe modifikoni faqe, si dhe të krijoni nënpjesë. Në zonën “Seksione”, ju do të keni mundësi të zgjidhni dhe modifikoni paraqitjen e dëshiruar të faqes në internet dhe seksionet kryesore të faqes në internet (footer, header, body etj.). Seksioni “Dosjet e mia” i lejon qasje menaxherit të skedarëve, ku mund të ngarkoni dhe menaxhoni skedarët që keni ndërmend të përdorni gjatë procesit të hartimit të uebit. Më në fund, në seksionin “Parametrat”, ju do të menaxhoni cilësimet e përgjithshme të faqes së internetit, do të lidhni emrin e domain, krijimin e faqeve të internetit favicon etj..

Pulti i hënës

Për të modifikuar një objekt në kanavacë, thjesht klikoni me të djathtën dhe përdorni redaktorin lundrues që ju lejon të ndryshoni gjëra si shkronjat, ngjyrat, stilin, madhësinë dhe opsionet e tjera të rëndësishme për artikullin e zgjedhur. Nëse keni shumë kuti teksti, mund t’i renditni duke përdorur mjetin e sundimtarëve dhe udhëzuesve. Moonfruit i mban gjërat me të vërtetë të thjeshta. Sidoqoftë, është akoma më e ndërlikuar sesa Wix ose Weebly.

Të ngjashme me Adobe Muse dhe Simbla, Moonfruit lejon përdoruesit të krijojnë Master Masterin – një shtresë sfondi që shfaqet në çdo faqe të faqes tuaj. Mund të përdoret për të vendosur objektet që dëshironi të shfaqeni në çdo faqe, p.sh. logoja e kompanisë, butoni i kontaktit ose numri i telefonit.

Sapo të keni mbaruar me menaxhimin e cilësimeve dhe seksioneve, mund të arrini në pjesën e sipërme të redaktorit të faqes në internet, ku do të keni mundësi të aktivizoni butonat që bëjnë të mundur shikimin e desktopit, tabletit dhe versioneve celularë të faqes tuaj. Ky është gjithashtu vendi, ku ju mund të zmadhoni, zhbëj dhe ribërë veprimet e fundit, si dhe të shikoni paraprakisht dhe publikoni projektin. Në përgjithësi, të punosh me pultin e Moonfruit nuk është sfiduese, megjithëse, kohëmatësit e parë mund të kenë nevojë për kohë për t’u mësuar me të.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Moonfruit vjen me një listë të veçorive të jashtme që bëjnë të mundur krijimin dhe menaxhimin e faqeve të internetit funksionale me dizajn të përparuar. Këto përfshijnë galeri të bukura, forma të përparuara në internet, integrime të fuqishme, mjete të shkëlqyera për personalizimin e dizajnit, fusha me porosi dhe shumë më tepër. Le të kemi një përmbledhje të shpejtë të tyre tani.

Opsionet e redaktimit të figurës

Me Moonfruit, ju mund të shtoni shumë karakteristika standarde në faqet tuaja duke përfshirë galeritë e imazheve, format, shfaqjet e slideshave, widget-et e ndryshme si dhe copëzat e kodit personal. Këto janë të gjitha të organizuara bukur në shiritin e veglave. Thjesht zgjidhni një widget, tërhiqeni atë në faqe dhe hidheni në kanavacë ku futet brenda. Moonfruit gjithashtu siguron një bibliotekë me imazhe dhe ikona falas për të zgjedhur nga.

Redaktori i Imazhit të Moonfruit

Sistemi integrohet me tregun e karavidheve, ku mund të gjeni dhe shtoni imazhe autentike unike nga media sociale. Cilado qoftë imazhet që ju zgjidhni, do të keni mundësi të modifikoni parametrat e tyre kryesorë si ngopja e ngjyrave, filtrimi, kontrasti etj. Për më tepër, shërbimi vjen me blloqe të përmbajtjes së gatshme stackable, të cilat janë plotësisht të redaktueshme dhe mund të rregullohen dhe përshtaten sipas dëshirës tuaj. në mënyrë që të krijoni një plan urbanistik të dëshirueshëm.

Efektet e animacionit

Kur punoni me Moonfruit, ju mund të zgjidhni dhe vendosni efektet e sfondit të faqes suaj të internetit, qofshin ato me sfonde video, fikse ose zmadhuese që do t’u japin faqeve të internetit tuaj fleksibilitet dhe sens të zhytjes. Zbatimi i efekteve të rimarrjes dhe tranzicionit do të shtojë jetë dhe tërheqje për imazhet dhe tekstin që do të shtoni në faqen tuaj të internetit. Për më tepër, do të jeni në gjendje të tërhiqni vëmendjen e vizitorëve tuaj duke zgjedhur opsionet e kërkuara për styling të lidhjes për të përputhur me hartimin e faqes së tyre të internetit.

Kodi personal

Karakteristika e kodit personal ju lejon të shtoni fjalë për fjalë çdo lloj funksionaliteti në faqen tuaj. Kështu, mund të shtoni me lehtësi një formë regjistrimi Mailchimp, një udhë SoundCloud, një sondazh, një kuiz, një kalendar ose ndonjë shërbim tjetër në internet që ju lejon të gjeneroni dhe ngjisni një kod personal për llogarinë tuaj.

Redaktori HTML i Moonfruit

Blog

Moonfruit dikur kishte një platformë të integruar të blogerisë që prodhonte postime në formatin e blogut, paraqiti një sistem të komentimit me mundësi të ndryshme moderimi dhe lejonte planifikimin e artikujve të tu. Sidoqoftë, tipari i Blogging ishte i disponueshëm në versionin e vjetër të bazuar në Flash të platformës. Në versionin e azhurnuar të bazuar në HTML të krijuesit të faqes së internetit, veçoria e pastër e blogjeve nuk është më në dispozicion. Nëse me të vërtetë keni qëllim të shtoni një blog në faqen tuaj të internetit, mund të përdorni një widget që lejon të shtojë WordPress blog, por kjo nuk është zgjidhja më e mirë sidoqoftë.

Mjetet e marketingut

Moonfruit ofron një sërë karakteristikash standarde të marketingut që kontribuojnë në promovimin më të mirë të projektit tuaj. Këto përfshijnë opsione për Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO me porosi të ngritur për faqe të veçanta – të dhënat e meta plotësojnë, etiketimin, integrimin e automatizuar të faqeve të sitit etj), integrimin e Google Analytics, Google Webmaster, Google Access Console qasje dhe më shumë.

Opsionet e integrimit

Ndërtuesi i faqes së internetit ju lejon të zgjidhni dhe integroni widget dhe aplikacionet e palëve të treta në projektin tuaj. Këto përfshijnë forma të personalizueshme që vijnë me opsione të gjithanshme të stilimit, filtrimin e spamit, funksionin e ngarkimit etj, integrimin e llogarisë së mediave sociale (Facebook, Twitter, Instagram), aplikacione në YouTube dhe Vimeo, Google Maps dhe widget tjera të jashtme, të cilat mund të futen përmes HTML me porosi integrim.

3. Modelimet

Numri i Temave:8
Temat Falas:&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:✘ JO

Koleksioni i modelit të Moonfruit është mjaft i kufizuar. Aktualisht përfshin 8 modele themelore që arrijnë në kamare të ndryshme. Sidoqoftë, të gjitha temat duken moderne, të freskëta dhe cilësore dhe ato janë gjithashtu absolutisht falas. Ata janë të përgjegjshëm dhe të personalizueshëm, gjë që lejon lirinë krijuese. Ndërtuesi i faqes në internet ofron një mundësi paraprake, e cila ju lejon të zbuloni detajet e shabllonit për të cilin jeni të interesuar para se të vazhdoni në redaktimin e tij.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të zgjedhur një temë të zbrazët dhe për ta rregulluar atë nga e para, nëse dëshironi të krijoni një dizajn vërtet unik për të përmbushur nevojat tuaja. Kini parasysh që opsioni i kalimit të shabllonit nuk është i aktivizuar këtu dhe nëse vendosni të zgjidhni një shabllon të ri, përmbajtja dhe redaktimet tuaja të dorëzuara do të humbasin dhe do të duhet të filloni zhvillimin e dizajnit të faqes suaj të internetit që nga fillimi. Ne nuk mund të gjejmë ndonjë mundësi të përparuar redaktimi (redaktori HTML / CSS) në panelin e kontrollit, kështu që mund të supozojmë se Moonfruit i përket grupit të krijuesve të faqeve që nuk u hapin kodet përdoruesve të tyre.

4. Ndihma për klientët

Nëse ngecni, mund të klikoni në Menyja e ndihmës, i cili ndodhet direkt në panelin tuaj të kontrollit. Vetëm aktivizoni ikonën e Markut të Pyetjeve në dispozicion në këndin e djathtë të ulët për të hyrë në seksionin FAQ që jep përgjigje dhe këshilla nga Ekipi i Moonfruit. Fieldshtë e mundur të paraqisni një pyetje në fushën e kërkimit për të shkurtuar kohën e kërkimit. Për lehtësinë e përdoruesit, të gjitha pyetjet ndahen në kategori bazuar në temat e përfshira. Seksioni i Ndihmës gjithashtu ofron mënyra të dobishme për udhëzimet, udhëzuesit dhe videot që do t’ju ndihmojnë të filloni me lehtësi.

Moonfruit nuk ka mbështetje telefonike, por ofron një mundësi për të arritur ekipin përmes formularit të kontaktit të disponueshëm në faqen e internetit. Ata gjithashtu kanë një mjet live chat që ju lejon të bisedoni direkt me ekipin mbështetës të shërbimit. Zhvilluesit e sistemit pretendojnë se ata u përgjigjen pyetjeve në kohën më të shkurtër të mundshme, por është ende e vështirë të tregoni paraprakisht se sa kohë do të duhet për të marrë një përgjigje të pyetjes tuaj këtu. E vetmja mënyrë e sigurt për ta zbuluar këtë është të testoni tiparin.

5. Politika e çmimeve

Moonfruit aktualisht ofron dy plane. Këto përfshijnë plane themelore dhe profesionale. Kostoja e Planit Themelor aktualisht përbën 5,99 $ / muaj. Ajo që do të merrni për këtë çmim është një mundësi për të ndërtuar një faqe me numër të pakufizuar të faqeve, opsion për lidhje me domainin, 500 MB hapësirë ​​për ruajtjen e diskut.

Sidoqoftë, mendoni që faqet e internetit të ndërtuara me Planin Themelor, vijnë me një shpallje të shpallur.

Për ta hequr atë, do të duhet të rifreskoni në Plani profesional, që funksionon më mirë për bizneset e vogla. Kostoja e pajtimit përbën 11,99 $ / muaj. Përveç veçorive të nënkuptuara nga abonimi Basic, ai ofron një mundësi për të krijuar 5 faqe interneti me faqe të pakufizuara, 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje, kupon domain falas, lidhjen e opsionit të domenit, mungesë të bannerit të reklamave etj. A keni nevojë për ndihmë për reklamimin e biznesit tuaj në internet ? Kontaktoni ekipin mbështetës të shërbimit për të gjetur zgjidhjet në dispozicion.

Për të provuar tiparet kryesore të planeve të paguara, Moonfruit ofron një provë falas 14-ditore. Kjo kohë është e mjaftueshme për të zbuluar të mirat dhe të këqijat aktuale të sistemit. Për më tepër, krijuesi i faqes në internet siguron garancinë 14-ditore të kthimit të parave në të gjitha pajtimet e reja.

6. Pro dhe kundër

Moonfruit është një krijues i bukur i faqeve të internetit që ju lejon të krijoni faqe interneti për përdorim komercial dhe jo-komercial. Sidoqoftë, nëse planifikoni të përdorni sistemin për nevojat tuaja për ndërtimin e uebit, merrni kohën tuaj për të mësuar më shumë rreth meritave dhe prishjeve që ai vjen me të. Këtu ata shkojnë.

Pros:
Cons:
&# X2714; Hartime të përgjegjshme.
&# X2714; Një grup i thjeshtë i efekteve të animacionit që vlejnë për të gjithë elementët.
&# X2714; Politika adekuate e çmimeve.
&# X2714; Prove falas.
Choice Zgjedhje e kufizuar e modelit.
✘ Nuk ka platforma të integruara të blogjeve dhe e-commerce.
Ence Mungesa e Certifikimit SSL.

përfundim

Moonfruit është një krijues i faqeve në internet, i cili nuk duket mbresëlënës nga pamja e parë. Ndërsa filloni të eksploroni grupin e tij të tipareve, kuptoni se nuk ka asgjë të veçantë në të që mund ta bëjë sistemin të dalë nga turma. Edhe pas azhurnimit të platformës, ajo ende vjen me funksionalitet themelor dhe i mungojnë shumë karakteristika të domosdoshme si eCommerce e integruar ose opsione për Blogging, për shembull.

Moonfruit është mjaft e thjeshtë në krahasim me drejtuesit e njohur të kamareve të dizajnit në internet. Krijuesi i faqes në internet është menduar kryesisht për krijimin e portofoleve të thjeshtë, faqet e internetit të biznesit dhe projekte për perdorim personal. Nëse keni nevojë për një, mund të regjistroheni në shërbim për të parë se çfarë ka për të ofruar. Sidoqoftë, nëse keni një qëllim të krijoni një faqe në internet me tipare të plota me një dizajn dallues të nivelit të lartë dhe performancë të mahnitshme, atëherë patjetër që ka kuptim të kërkoni një alternativë më e mirë. Blini rreth e rrotull për të zgjedhur një ndërtues profesional të faqes në internet për të përmbushur nevojat tuaja për krijimin e faqes në internet. Për fat të mirë, ka shumë prej tyre atje.

Provoni tani Moonfruit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me