Rishikimi i Mobirise

Shqyrtimi i Mobirise.com


Mobirise (versioni aktual është 4.12) – është një ndërtues i faqeve në internet që është bërë së fundmi në dispozicion për Windows, Android dhe Mac. Programi përdoret për të krijuar faqet e internetit promo dhe faqet e uljes.

Mobirise është absolutisht falas si për përdorim komercial ashtu edhe për jo-komercial. Thjesht shkarkoni, instaloni dhe… gëzoni të krijoni sa më shumë faqe në internet që ju nevojiten pa asnjë kufizim!

Mobirise kryesisht është e orientuar tek të rejat dhe nuk kërkon ndonjë njohuri dhe përvojë të veçantë që të instalohet dhe përdoret si duhet. Pika kryesore e programit është një optimizim perfekt i faqeve të internetit të Mobirise për pajisjet e lëvizshme. Kjo është për shkak të kornizës së fuqishme Bootstrap 4 në të cilën bazohet programi. Ndërtuesi i faqes Mobirise duket pak i pazakontë, kështu që le të shohim nën kapakun e programit për të zbuluar tiparet që mund të tërheqin vëmendjen e përdoruesve.

1. Lehtësia e përdorimit

Pra, çfarë është Mobirise? Isshtë një ndërtues faqesh në internet i krijuar për newbies për të krijuar faqe të biznesit të vogël, portofole, faqe promo dhe ulje, dhe projekte të tjera të bazuara në përmbajtje.

Platforma vjen me një redaktues super të lehtë. Do t’ju duhen jo më shumë se 30 minuta për të kuptuar se si funksionon sistemi dhe shkoni drejtpërdrejt me një sit të gatshëm duke marrë parasysh që keni zgjedhur tashmë hostin dhe keni regjistruar një emër domain.

Mobirise është një krijues falas në internet. Të gjithë përdoruesit mund ta shkarkojnë programin pa asnjë kosto. Ndërsa ne kemi testuar softuer për Windows, disa përdorues thonë se ka probleme kur instaloni versionin Mobirise 4 në pajisjet e tyre Mac. Ata thonë se sistemi nuk arrin të skanojë programin. Pa këtë, sistemi nuk mund të instalohet. Përkundër këtyre pretendimeve, versioni Windows funksionon mirë. Asnjë gabim ose rënie nuk është zbuluar gjatë kontrollit tonë.

Fillimi

E vetmja gjë që duhet të bëni është të instaloni aplikacionin në PC tuaj. Për të hyrë në dosjen që mund të shkarkohet, duhet të identifikoheni duke përdorur ndonjë prej llogarive ekzistuese sociale ose Google, si dhe duke treguar thjesht emailin dhe fjalëkalimin tuaj. Versione për Google dhe Mac janë në dispozicion për t’u shkarkuar. Zgjidhni një dhe merrni atë në dosjen lokale në PC tuaj.

Lajmi i keq për çdo softuer të shkarkueshëm është aksesi i kufizuar në rast se përdorni pajisje të shumta. E njëjta gjë është edhe me Mobirise. Duhet ta keni të instaluar aplikacionin në secilin nga laptopët, PC ose pajisjet e lëvizshme. Lajmi i mirë është se platforma bën të mundur shkarkimin e projektit nga biblioteka e aplikacionit dhe e importoni atë me disa klikime. Kjo mund të funksionojë edhe pse redaktimi i brendshëm ende duket si një alternativë më e mirë.

Faza tjetër është të përdorni skedarin Setup për të instaluar aplikacionin. Përdorni ikonën për të hyrë në redaktues dhe filloni të krijoni faqen tuaj të internetit nga toka.

Redaktimi i faqes në internet

Mobirise përdor teknologjinë WYSIWYG të kombinuar me funksionalitetin tërheqës dhe rënie. E bën procesin e ndërtimit jashtëzakonisht të lehtë edhe për jo-teknikë. Përdoruesit do të jenë në gjendje të krijojnë sa më shumë faqe që dëshirojnë. Sistemi ofron një koleksion të blloqeve të gatshme. Thjesht klikoni në butonin e Kryqit të Kuq për të hapur bibliotekën e elementeve të faqes.

Redaktori i Mobilise WYSIWYG

Do të shihni të gjitha blloqet në dispozicion në shiritin e djathtë. Këtu kemi gjithçka që është e nevojshme për të krijuar lloje të ndryshme në internet. Elementet përfshijnë forma të gatshme të kontaktit, footers, headers, menu, blloqe për skedarët e mediave dhe imazhet, tabelat, kontaktet. Butonat social, dëshmitë, dhe më shumë. Përdoruesit do të gjejnë të gjithë elementët e nevojshëm që kërkohen për të ndërtuar një faqe në internet plotësisht funksionale dhe tërheqëse.

Mobirise duket mjaft e kufizuar përsa i përket tipareve të modifikimit. Sidoqoftë, sistemi ofron një sërë mjetesh fillestare për të ndryshuar stilin e internetit dhe për të bërë një personalizim të bllokut. Për shembull, mund të fshehni ose tregoni disa nga elementet, të aktivizoni efektet vizuale Parallax, të ndryshoni ngjyrat e mbivendosjes, të aktivizoni titrat, etj..

Mobilizoni efektet vizuale

Për më tepër, përdoruesit mund të punojnë me stilet e përgjithshme të faqes në internet dhe t’i ndryshojnë ato në përputhje me kërkesat. Për shembull, mund të ndryshoni stilin parësor të faqes, si dhe të ndryshoni shkronjat për secilin bllok teksti, titulli ose menuje. Ekziston një mundësi për të aktivizuar animacionin. Ju gjithashtu mund të aktivizoni butonat e rrumbullakosur, të shkoni te butoni i lartë, të reklamoni detaje të tjera të vogla që ende mund të bëjnë ndryshimin për projektin.

Të shkosh live

Platforma ndryshon nga ndërtuesit tipike të faqeve të shfletuesit. Softueri që mund të shkarkohet është krijuar për të krijuar faqe të reja dhe faqe nga e para. Do të thotë që supozohet të keni një plan pritës dhe një emër domain të regjistruar. Për të shkuar live me faqen tuaj të internetit, mund ta shkarkoni në disk lokal ose të publikoni skedarë FTP direkt në serverin tuaj.

Përveç kësaj, ju mund të publikoni faqet e internetit tuaj në serverin lokal dhe burime si Google Drive, Github, Amazon S3, etj. Përditësimet kërkojnë disponueshmërinë e një kompjuteri ose telefoni celular me skedarët e faqeve të internetit..

Kjo bën të mundur që ju të ngarkoni versionin e fundit të uebfaqes në çdo re ndërsa jeni larg pa pasur kompjuterin tuaj në dorë. Po kështu, ju do të keni qasje në këtë version të faqes në internet nga çdo vend ku ndodheni.

Ekziston një modalitet parapamjeje që bën të mundur të shikoni se si duket faqja e internetit në shfletues. Shtë në dispozicion në një version desktop dhe celular. Thjesht kaloni midis mënyrave duke klikuar ikonën e pajisjes.

Përshtypja e përgjithshme është e mirë, megjithëse disa dobësi akoma ndodhin. Lajmi i mirë është që porsalindjet me siguri do të vlerësojnë përdorimin e përdorimit ndërsa projektuesit dhe koduesit me përvojë nuk do t’ju pëlqen opsioni i kufizuar i personalizimit. Ata që duan të zbatojnë dizajnin me porosi të uebit duhet të kërkojnë një platformë më gjithëpërfshirëse.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Mobirise 4 mund të jetë një zgjedhje e zgjuar për ata që kërkojnë një faqe të shpejtë ose të thjeshtë të uljes së biznesit ose ndërtuesin e portofolit. Kjo ju lejon të krijoni projekte elegant dhe të përgjegjshme në minuta pa absolutisht asnjë kodim. Përveç kësaj, do të vlerësoni disa nga karakteristikat e mëposhtme:

Cilësimet e përparuara të SEO

Mobilizo Cilësimet e SEO

Ndërsa shumica e krijuesve të faqeve të internetit vijnë me opsione fillestare të SEO, Mobirise ju lejon të rritni radhët e faqes tuaj me ndihmën e SEO-së së saj & Funksionaliteti i Analitikës. Përdoruesit do ta kenë të lehtë të integrojnë mjete si Google Analytics si dhe të menaxhojnë faqet e tyre të internetit robots.txt dhe sitemap.xml për indeksimin më të shpejtë.

Pajtueshmëria e GDPR

Mobilizoni Pajtueshmërinë e GDPR

Krijoni një faqe në internet që duket e sigurt dhe me reputacion për përdoruesit. Bëni që ajo të ndjekë të gjitha politikat e kërkuara të GDPR. Thjesht krijoni dhe rregulloni bllokun e pajtueshmërisë së GDPR. Teksti futur dhe ruaj ndryshimet që blloku të shfaqet automatikisht në faqen e nevojshme.

Redaktori i kodit

Një tipar për koduesit me përvojë dhe dizajnerët e përparuar të uebit. Ai lejon përdoruesit të përdorin kodin burimor të secilit element ose bllok dhe të bëjnë disa kodim HTML / CSS për të aplikuar veçori të reja. Nëse keni nevojë të futni një pjesë të kodit tuaj, shfrytëzoni sa më shumë nga Blloku HTML personal i cili bën të mundur integrimin e kodeve të palëve të treta gjithashtu. Lajmi i keq është se redaktori vjen si një shtesë e paguar.

Zgjatjet e Mobirise

Zgjatjet e Mobirise

Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë faqen tuaj më tërheqëse dhe ndërvepruese. Përdoruesit mund të lidhin shtesa të ndryshme me porosi që përfshijnë ikona, ngarkesë Lazy për përvojë më të mirë të përdoruesit celular, pako blloqe, rrëshqitëse, karrocat e blerjeve në përputhje me PayPal dhe shumë shtesa të tjera të dobishme. Dobësia e vetme këtu është që pagesa shtesë paguhen. Ju mund t’i blini ato veçmas, si dhe të blini një komplet të plotë Mobirise që tashmë përfshin të gjitha zgjatjet përveç Redaktorit të Kodit dhe temave.

Ndërtuesi i Uebfaqeve AMP

Një nga pikat kryesore të Mobilise është më e rëndësishmja është AMP (Faqet e përshpejtuara të celularit) Ndërtues i faqes në internet. Ky është mjeti me burim të hapur, aplikimi i të cilit lejon rritjen e performancës së faqeve të internetit tuaj celular. Projektet e zhvilluara me faqen e internetit AMP Builder kanë tërheqje vizuale të këndshme dhe performojnë shkëlqyeshëm në të gjitha platformat dhe pajisjet e shpërndarjes.

Përfitimet e Ndërtuesit të Uebfaqes AMP:

 • Ngarkimi dhe performanca e butë dhe e shpejtë e faqes në internet. Uebfaqet e AMP ngarkojnë më shpejt dhe shfaqin performancë të qetë. Kjo ndihmon në mbajtjen e përdoruesve, të cilët vizitojnë një faqe në internet dhe kontribuojnë në gjenerimin e trafikut.
 • Promovimi efektiv i SEO. Kur bëhet fjalë për renditjen e motorëve të kërkimit, faqet e internetit të krijuara me AMP Builder kanë një përparësi. Kjo për shkak se ato janë 100% të optimizuara në celular dhe vijnë me ikonën AMP që u është caktuar atyre nga Google Search. Kështu që, kur një përdorues kërkon një faqe në internet duke përdorur një pajisje celulare, këto uebfaqe shfaqen së pari.
 • Përmbajtja shkon së pari. Uebfaqet e AMP janë një zgjidhje perfekte për projekte të përqendruara në përmbajtje, të cilat duhet të shkarkohen shpejt për të siguruar përvojë të qetë të shfletimit. Këto përfshijnë faqet e uljes, portalet e lajmeve, bloget, revistat në internet etj.
 • Nuk nevojitet kodim. Krijimi i faqeve në internet AMP me Mobirise është shumë i lehtë pasi nuk kërkon aftësi kodimi. Mjeti ofron një seri përbërësish AMP të përdorura për të shtuar, rregulluar dhe rirregulluar shabllonet pa ndonjë redaktim të kodit fare. Këto përbërës përfshijnë Header AMP, Meny, Footer, Hartë, Video, Image, Article, Navigation etj.
 • templates. Lista e modeleve të internetit në internet AMP të disponueshme në Mobirise është mbresëlënëse dhe mund të përdoret në mënyrë efektive për të filluar faqet e internetit standarde, portofolet, faqet e internetit të e-commerce, faqet e uljes dhe faqet me një faqe.

Kur është fjala për krijimin e faqeve në internet celular që ngarkojnë shpejt dhe sigurojnë përvojë të përshtatshme në shfletim në internet, Mobirise AMP Builder Uebfaqe është mjeti më i mirë për të filluar. Kontribuon në një angazhim efektiv të klientit dhe trafik të lartë në internet.

A është Mobirise i sigurt? Epo, po e konsideron faktin se është në dispozicion si program i shkarkueshëm. Do të thotë që ju jeni të mbrojtur nga mashtrimi gjatë procesit të ndërtimit brenda mjedisit të zhvillimit lokal. Pjesa tjetër varet nga zgjidhjen e serverit që ju zgjidhni.

3. Dizajni & templates

Ju nuk do të gjeni modele standarde në Mobirise. Sistemi ka shkuar shumë më larg se personalizimi i zakonshëm i temave të paracaktuara, duke ofruar një koleksion të madh të blloqeve të përmbajtjeve të personalizuara të gatshme në vend. Blloqet ndahen në grupe të njohura si tema, të cilat ofrohen si në baza falas, ashtu edhe me pagesa, në lidhje me nevojat tuaja. Secili bllok pasqyron funksionalitetin specifik të sistemit dhe mund të personalizohet ashtu siç ju nevojitet. Përdorimi i blloqeve zvogëlon nevojën për të filluar krijimin e faqeve të internetit me një model.

Mobilizoni shabllone

Deri më sot, koleksioni i Mobirise i blloqeve të përmbajtjes përfshin mbi 1500 elementë. Sistemi ofron më shumë se 50 tema dhe 150 faqe demo për t’ju ndihmuar të hartoni paraqitjen tuaj të internetit. Këto përfshijnë rrëshqitje, sportele, headers, footers, galeritë me dritë, artikuj, afate kohore, imazhe dhe video, CTA, harta Google, Testimonials, blloqe sociale, forma të të dhënave, intros me ekran të plotë, tabela çmimesh dhe më shumë.

Mobilizoni temat

Blloqet janë dizajnuar në lidhje me tendencat e fundit. Ata janë të përshtatshëm për tu përshtatur dhe mjaft fleksibël. Ajo që ju nevojitet është të zgjidhni blloqet e kërkuara, tërhiqni dhe lëshoni ato në faqe për të rregulluar më tej pozicionet e tyre dhe për të publikuar një faqe në internet. Pas kësaj, mund të filloni të redaktoni përmbajtjen. Sets e blloqeve përbëjnë të ashtuquajturat shabllone, të cilat janë plotësisht të përgjegjshëm nga parazgjedhja. Modelet e Mobirise bazohen në Bootstrap 4, i cili aktualisht është korniza e parë më e fuqishme e lëvizshme. Kjo lejon edhe përdoruesit e pasur të teknologjisë krijoni dizajne mahnitëse nga e para.

4. Ndihma për klientët

Mobirise siguron mbështetje të klientit përmes postës elektronike, mësimeve video që përshkruajnë mënyrën e funksionimit të sistemit, forumet e përdoruesve dhe seksionin Ndihmë. Forumet duket se janë mjaft të dobishëm dhe aktivë, gjë që kontribuon në popullaritetin e sistemit dhe vlerën informative. Mund të arrini ose në Diskutime ose Seksione të Kategorive, në varësi të nevojave dhe ndihmës suaj aktuale që po kërkoni. Për t’u bashkuar me forumin dhe për të filluar diskutime me përdoruesit e tjerë, së pari duhet të regjistroheni në të.

Ekziston gjithashtu një opsion i përshtatshëm i filtrit të Kërkimit që shkurton kohën e kërkimit dhe ju ndihmon të gjeni përmbajtjen e kërkuar pa sherr fare. Duke folur për seksionin Ndihmë, gjithashtu është mjaft informues dhe i dobishëm. Ju mund të bëni pyetje këtu, të shfletoni artikuj dhe të kërkoni përgjigjet që ju nevojiten aktualisht. Modulet e paguara vijnë me udhëzime të hollësishme të përdoruesit gjithashtu. Në përgjithësi, mbështetja e klientit Mobirise është në një nivel të duhur.

5. Planet & Çmimeve

Mobshtë falas Mobirise? Vetë platforma vjen si një program falas për ndërtimin e faqes në internet. Dokush mund të shkarkojë versionin Windows ose Mac pa ndonjë kosto. Sidoqoftë, sistemi ofron një funksionalitet pak të kufizuar që mund të dëshironi të zgjeroni. Këtu mund të funksionojnë zgjerimet, redaktori i kodit dhe temat e personalizuara.

Si i bën para Mobirise? Kryesisht me ndihmën e shtesave të saj të paguara dhe paketave shabllone të disponueshme mbi bazën e paguar.

Ato janë si më poshtë:

 • templates – çdo Mobirise e paravendosur e tyre do t’ju kushtojë 49 dollarë. Këtu kemi një modë demo për të kontrolluar se si duket modeli. Vini re se ju mund të keni ende nevojë për të modifikuar atë.
 • Zgjerime – çmimi varet nga lloji i shtesës. Disa opsione të thjeshta si Ndërtuesit Popup dhe rrëshqitësit fillojnë me 49 dollarë. Pajisjet më të komplikuara siç janë karrocat e blerjeve PayPal ose BlockPack për M4 kushtojnë përkatësisht 59 dollarë dhe 99 dollarë.
 • Redaktori i kodit – një mjet për të futur në kodin burimor HTML \ CSS të faqes do t’ju kushtojë 69 dollarë.

Ekziston një mënyrë për të kursyer disa dollarë dhe për të blerë tërë paketën Mobirise për 149 dollarë. Do të keni qasje në të gjitha shtesat, si dhe redaktorin e kodit dhe temat në një paketë. Gjithashtu, mbani në mend se do të duhet të paguani për pritjen dhe një emër domain.

Irmimi i Mobirise

Kjo është ajo ku Bluehost mund të jetë një zgjidhje fleksibël me disa nga serverët e saj që ofron për të përmbushur nevoja të ndryshme në internet. Platforma është dëshmuar të jetë e besueshme dhe mjaft e sigurt përveç mbështetjes së klientëve gjatë gjithë orarit dhe çmimeve të përballueshme. Ajo përmban performanca të mira dhe karakteristika të sigurisë që mund të merrni me vetëm 2,95 dollarë në muaj.

Mimi tashmë përfshin SSL falas dhe një domain 1-vjeçar. Për më tepër, një ekip ekspertësh Mobirise është i gatshëm të ndihmojë në çështjet teknike, cilësimet e faqes në internet, etj. Dikush mund të kërkojë zgjidhje falas për pritjen për të ruajtur në faqet e internetit të tyre Mobirise. Sidoqoftë, ato mund të shërbejnë vetëm për qëllime testimi dhe nuk janë të mira për projekte afatgjata.

6. Pro dhe kundër

Mobirise është një mënyrë e mirë për të krijuar faqe në internet pa aftësi kodimi dhe teknike. Shtë një mundësi e mirë për faqet e biznesit të vogël, faqet promovuese dhe të uljes, portofolet dhe llojet e tjera të projekteve të bazuara në përmbajtje.

Pros:
Cons:
&# X2714; Softueri është falas;
&# X2714; thjeshtësi;
&# X2714; Modelet tërheqëse dhe reaguese;
&# X2714; Zgjedhje e këndshme e modeleve cilësore të përgjegjshme;
&# X2714; Zgjedhje e pasur e blloqeve;
&# X2714; Programi është një zgjedhje ideale për newbies;
&# X2714; Një grup i pasur i shtesave.
✘ Nevoja për të blerë dhe vendosur organizimin e pritjes dhe
emri i domain-it tuaj;
Process Procesi i azhurnimit të faqes në internet kërkon
disponueshmëria e skedarëve të faqes në internet të projektit tuaj;
✘ Dizajni i të gjitha siteve duket i ngjashëm për shkak të
pamundësia për të ndryshuar formatet e blloqeve të shablloneve.

përfundim

Mobirise lejon newbies krijimin e faqeve të vogla dhe të mesme si faqet e promovimit dhe portofolet. Ka mundësi të optimizimit të SEO, një mundësi për të përmirësuar cilësinë e përmbajtjes vizuale dhe një gamë të mjeteve që bëjnë sinkronizimin me shërbimet e tjera sociale të njohura të jetë e mundur. Platforma është një zgjedhje e këndshme për të krijuar faqe interneti të zakonshëm dhe celular.

Uebfaqet e Mobirise duken moderne, por disi të ngjashme me njëra-tjetrën. Për ta bërë një faqe interneti aktive, do t’ju duhet të zgjidhni pritjen dhe domenin. Aspekti më i ndërlikuar për newbies këtu është vendosja e serverit FTP për të publikuar uebfaqen në internet. Kjo është ajo ku programi kompromenton me opsionet e cloud për sa i përket shfrytëzueshmërisë.

A është Mobirise i mirë? Po, në rast se ju jeni një teknik jo-teknik që kërkoni një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të jetuar me projektin tuaj. Programuesit e avancuar dhe projektuesit e uebit mund të kenë nevojë për një platformë më të plotë.

Mobirise është një produkt unik dhe cilësor. Krijuesi i faqes në internet vlen për vëmendjen e newbies dhe mund të bëhet një fillim ideal për ta. Nuk e keni testuar Mobirise akoma? Atëherë është koha për të shkarkuar, instaluar dhe eksploruar sistemin falas!

Shkarkoni Mobirise falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map