Rishikimi i hostingerit

Hostinger – është një ofrues i fuqishëm, i sigurt dhe i besueshëm i mbajtjes në internet. Lëshuar në 2004, ajo është bërë një central elektrik i vërtetë për më shumë se 29 milion përdorues të vendosur në më shumë se 170 vende të ndryshme. Platforma nxjerr në pah disa përfitime kryesore që e bëjnë më të lehtë për përdoruesit të dalin me një projekt të ri në internet me liri të plotë.

Për këtë arsye, Hostinger anije deri në një mijë klientë të rinj që regjistrohen në platformë çdo ditë. Ky fakt dëshmon që kompania ka krijuar qasjen e duhur. Sidoqoftë, a është me të vërtetë ia vlen t’i kushtohet vëmendje? Në këtë përmbledhje, ne do të theksojmë disa nga të mirat dhe të mirat kryesore, si dhe të kemi një vështrim më të afërt në tiparet që jep.

1. Pro dhe kundër

Hostinger jep një sërë karakteristikash të pakufizuara jashtë kutisë. Nga njëra anë, është mirë për ata që kërkojnë një zgjidhje gjithëpërfshirëse të hostimit, përveç shpejtësisë së shpejtë, kohës së fortë, mjeteve të përparuara të sigurisë, etj. Nga ana tjetër, nuk garanton që faqja juaj të qëndrojë në internet. Pra, cilat janë të mirat dhe të këqijat e platformës kryesore?

Proçes hostesh:

 • Kohë relativisht e fortë Uptime Shumica e kohës – Shërbimi është mjaft i mirë në ofrimin e një kohe të fortë kohore më të madhe të kohës. Nuk është perfekte duke marrë parasysh disa joproduktive të ndjekura në Shtator 2018 duke zbritur në 99.89%, gjë që nuk është e mirë. Nga ana tjetër, shkalla mesatare është 99.98%. e cila është e mirë.
 • Koha e mirë e ngarkimit të faqes – Shkalla është thelbësore kur vendos një nivel të lartë të përvojës së përdoruesve. Hostinger mund të funksionojë mirë duke treguar kohën mesatare të ngarkesës në faqe 385ms. Në të njëjtën kohë, kompania ka serverë të vendosur në lloje të ndryshme të botës, përfshirë Evropën dhe Britaninë e Madhe në veçanti, Shtetet e Bashkuara dhe Azinë. Koha e ngarkimit është gjithmonë e qëndrueshme nëse konsiderohet lidhje 1000 Mbps.
 • Lehtësinë e përdorimit – Hostinger është shumë i lehtë për t’u përdorur, gjë që e bën platformën të përsosur për newbies. Pasi të keni hyrë në llogari, do të shihni butona të mëdhenj me të gjitha mjetet dhe veçoritë në një vend. Me fjalë të tjera, ju mund t’i gjeni të gjitha mjetet dhe cilësimet në një vend duke i bërë ato të lehtë për t’u arritur dhe përdorur. Përdoruesit mund të lidhin llogarinë e tyre me CMS të ndryshme si psh WordPress, joomla ose Druapl. Ata do të duhet vetëm të tregojnë disa të dhëna dhe të fillojnë.
 • Intimitet i Avancuar dhe Siguri – Certifikatat falas SSL mund të mos jenë të mjaftueshme për të siguruar 100% siguri dixhitale për projektin tuaj në internet. Hostinger duket se e kupton çështjen. Kjo është arsyeja pse ofron veçori shtesë. Për shembull, Bitninja është një pjesë e secilit plan të disponueshëm për përdoruesit për të parandaluar rrezikun e malware, sulmeve të automatizuara të hakerave, XXSS dhe kërcënimeve të tjera dixhitale.
 • Garancia e kthimit të parave – Mund të mbështeteni në një rimbursim të plotë brenda 30 ditëve, në rast se nuk jeni të kënaqur me shërbimet dhe opsionet e ofruara nga platforma.
 • Ekipi Gjithëpërfshirës i Mbështetjes – Hostinger pretendon të ketë një ekip për shumë gjuhë të klientit i cili është i gatshëm të zgjidhë çdo çështje ASAP. Ju mund të zgjidhni nga biseda e drejtpërdrejtë, veçoritë e integruara të Intercom-it dhe mënyra të tjera për t’u lidhur me përfaqësuesit e mbështetjes.

Hostinger është me të vërtetë i përqendruar në përmirësimin e shërbimeve të tij të mbajtjes në internet. Pro-të e saj e bëjnë platformën një vlerë të mirë për paratë përmes disa të metave të lehta ende mund të ndodhin.

Consinger Hostinger:

 • Qasja në Bisedë Live – Sa herë që duhet të kontaktoni ekipin mbështetës përmes bisedës live, duhet të regjistroheni në llogarinë tuaj të pritjes. Me fjalë të tjera, nuk jeni në gjendje ta përdorni funksionin nëse nuk jeni një klient Hostinger. Mund të shndërrohet në një pengesë të rëndësishme për klientët e mundshëm që ende kanë disa pyetje para se të regjistroheni.
 • Mungesa e cPanel – Mos prisni të shihni një cPanel tradicional. Hostinger përpiqet për thjeshtësi në çdo hap. Ajo rezultoi në disa pengesa të dukshme si mungesa e një tryeze tradicionale. Ekziston një shans që ju nuk mund ta vlerësoni panelin e tyre të kontrollit me porosi.
 • Politika e paqartë e kthimit të parave – megjithëse pretendojnë ose sigurojnë një kthim të plotë brenda 30 ditëve, politika e kthimit të parave nuk është aq e qartë sa mund të presësh. Ju mund të kërkoni një rimbursim kur përdorni planet e pritjes, transferimet e domain ose certifikatat SSL. Nëse vendosni shërbime të avancuara si mjete për mbrojtjen e privatësisë për rinovimin e domain, nuk duhet të mbështeteni në paratë e kthyera për asnjë nga ato.

Edhe pse Hostinger pretendon të jetë një ofrues i përballueshëm për pritjen e programeve në internet, politika e saj e çmimeve kërkon një rishikim, pasi ka disa tarifa dhe tarifa të fshehura që nuk tregohen në plan. Për shembull, ju do të duhet të paguani për çdo emër të ri domain edhe nëse përdorni një plan biznesi ose Premium.

2. Karakteristikat e hostimit

Hostinger është një zgjidhje gjithëpërfshirëse për mbajtjen në internet me gjithçka që ju nevojitet për të filluar me çdo lloj projekti në internet. Ajo ofron një sërë opsionesh të pakufizuara dhe të lira siç janë gjerësia e bandës së pa-matur dhe hapësira SSD për të përmbushur të gjitha nevojat tuaja. Këtu janë disa nga platformat bazë që mund t’i vlerësoni:

Paneli hostinger

 • Lehtësinë e përdorimit – Ndërsa shumë platforma ende përdorin një pult tradicional dhe përpiqen të fshehin shumicën e veçorive për ta bërë ndërfaqen e tyre të duket më e pastër, Hostinger shfaq të gjitha instrumentet e nevojshëm në një vend. Do të shihni butona të mëdhenj shumëngjyrësh. Ju kurrë nuk do të humbni ose hutoni me ndërfaqen.
 • WordPress Hosting i Optimizuar – Hostinger është një zgjidhje e mirë për përdoruesit që planifikojnë të fillojnë blogje ose faqe në internet. Platforma siguron shpejtësi të lartë dhe performancë të shkëlqyeshme falë shtojcave të memorjeve të ndërtuara me porosi të ndërthurura me serverë të optimizuar me WP.
 • Domain falas dhe SSL – Përdoruesit e planit të biznesit dhe Premium mund të përfitojnë nga një emër domain falas përveç SSL falas. Duke marrë parasysh një çmim relativisht të ulët të planit, Hostinger duket si një mënyrë e përballueshme për të filluar një projekt të paketuar plotësisht nga e para.
 • Ndërtues falas i faqes me porosi – krijuesi i faqes në internet vjen me ndonjë nga planet në dispozicion. Shtë një mënyrë e mirë që jo teknikët të ndërtojnë faqet e tyre të internetit nga e para si profesionistët. Ju nuk keni nevojë për aftësi kodimi ose dizenjimi.
 • Karakteristika të pakufizuara – Përdoruesit e planit të biznesit dhe Premium mund të përfitojnë nga hapësira e pakufizuar e bandës dhe hapësira e diskut në SSD për të pritur projekte në internet të çdo kompleksiteti.
 • Mjetet e përcjelljes së postës elektronike – Hostinger krenohet me mjetet më të përparuara të postës elektronike. Ato përfshijnë përcjelljen e postës elektronike, përgjigjen automatike, mbrojtjen SpamAssassin dhe instrumente të tjera për të dërguar ose marrë email nga kudo tjetër përveç qasjes globale dhe mundësinë e dërgimit të përmbajtjes së mediave, si dhe.

Duke përmbledhur, Hostinger jep të gjitha opsionet e nevojshme për të filluar me faqet e internetit të llojit dhe kompleksitetit të ndryshëm. Shumica e veçorive falas dhe premium janë në dispozicion vetëm me planet e biznesit dhe Premium.

3. Performanca

Hostinger përpiqet të përmirësojë performancën e saj dhe kohën e ngarkesës në faqe. Platforma ka pasur disa ndërprerje në 2017 dhe 2018. Sidoqoftë, testet e fundit zbuluan kohën e ngarkesës së faqeve prej 385ms, që është pothuajse 80% më e mirë nëse krahasohet me normën mesatare të industrisë prej 890ms. Kompania bëri një hap të madh përpara. Në të njëjtën kohë, ajo ka serverë të vendosur në Azi, Evropë dhe Shtetet e Bashkuara për të siguruar një lidhje më të shpejtë. Instrumentet e fshehur të memorjeve kanë sjellë gjithashtu kohë më të shpejtë të ngarkesës. Ju mund lehtë zbuloni se ku është pritur një faqe në internet dhe analizoni perfomancën e tij më vete. Për këtë zgjedhje mund të përdorni të dyja mjetet e brendshme Hostinger ose shërbimet e jashtme si Pingdom.

Përsosmëri Hostinger

Sa për kohën e duhur, Hostinger kryesisht performon mirë në këtë fushë me përjashtim të disa muajve mbrapa në 2018 për shkak të disa goditjeve të shpejta. Sidoqoftë, ata duket se e përmirësojnë situatën me normën mesatare të uptime prej 99.98% në 2019.

4. Siguria

Siguria e faqes në internet dhe intimiteti i të dhënave mund të jenë prioriteti kryesor për disa nga pronarët e faqeve. Hostinger i kushton vëmendje të madhe kësaj karakteristike duke ofruar disa mjete efektive përveç certifikatave tipike të sigurisë SSL dhe mbrojtjes kundër spamit.

Disa instrumente themelore të sigurisë janë si më poshtë:

 • SSL falas.
 • Rikthim i të dhënave në baza ditore ose javore.
 • Mbrojtja SpamAssassin dhe Cloudfare.

Karakteristikat shtesë përfshijnë mbrojtje të zgjuar të sigurisë BitNinja të disponueshme me çdo plan. BitNinja është një paketë gjithëpërfshirëse që mbron projektet tuaja në kohë reale duke parandaluar sulmet DDoS dhe XSS, malware, forcat brutale, etj..

5. Ndihma për klientët

Platforma garanton mbështetje shumëgjuhëshe të disponueshme përmes chat live dhe integrimit të Intercom. Sidoqoftë, vetëm klientët e Hostinger mund të qasen në veçorinë e bisedës live. Ju duhet të keni hyrë në llogari për të mbajtur kontakte. Një problem tjetër është se menaxherët mbështetës janë pak të ngadaltë për t’u përgjigjur sipas vlerësimeve.

Baza e njohurive e zgjeruar mund të jetë një zgjidhje perfekte për problemin. Konsumatorët mund të mbështeten te:

 • Udhëzues dhe tutorialë.
 • Udhëzime hap pas hapi Video dhe hapa të hapura.
 • Informacion i pergjithshem.

Baza e njohurive mbulon të gjitha çështjet e mundshme teknike dhe të tjera që ju nevojiten për të zgjidhur. Për më tepër, përdoruesit nuk kanë pse të kalojnë midis dy faqeve të veçanta.

6. Politika e çmimeve

Hostinger duket më i përballueshëm nëse krahasohet me shumë mundësi të tjera të përbashkëta të pritjes. Sidoqoftë, politika e çmimeve duket pak e çrregullt, duke marrë parasysh disa tarifa të fshehura që mund të gjeni. Tre paketat kryesore përfshijnë:

Ingermimet Hostinger

 • Plani i vetëm kushton 1.45 dollarë në muaj për një faqe të vetme dhe 1 llogari me email me 100 GB memorje.
 • Plani Premium kushton 2.95 dollarë në muaj me të gjitha tiparet e pakufizuara dhe kopjet rezervë javore.
 • Plan biznesi kushton 3,95 $ me të gjitha përfitimet nga plani Premium përveç rezervave ditore dhe SSL falas.

Edhe pse planet Premium dhe Business përfshijnë faqe të pakufizuara, do të duhet të paguani për secilën domen të ri.

Lexoni gjithashtu: Hostinger vs Bluehost.
Hostinger vs SiteGround.
Hostinger vs iPage.

Në fund të fundit

Si përmbledhje, Hostinger duket si një mundësi e përballueshme për ata që kërkojnë të besueshëm dhe të sigurt shërbime të përbashkëta pritjeje. Platforma jep të gjitha tiparet dhe instrumentet e nevojshme për të filluar me faqen tuaj të internetit.

Shtë mirë për jo-teknikët falë një pulti të thjeshtë dhe një krijuesi të faqes në internet. Përdoruesit me përvojë do të vlerësojnë zgjidhjen e serverit të optimizuar WP përveç shtojcave të memorimit të fshehtë.

Platforma krenohet me performanca të mjaftueshme me shpejtësi të mirë të ngarkesës dhe ritme të zgjimit. Ka serverë të vendosur në pjesë të ndryshme të botës për të siguruar lidhje të përsosur edhe pse disa ndërprerje mund të ndodhin akoma. Në tërësi, ju mund ta konsideroni Hostinger si vendin për të filluar me faqen tuaj të internetit.

Provoje tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me