Rishikimi i hapësirës katror

Squarespace – është një nga ndërtuesit më të njohur të faqeve të internetit. Platforma pretendon të jetë e mirë për lloje të ndryshme të faqeve të internetit. Ai e pozicionon programin si një opsion i mirë për bloget, dyqanet e vogla dixhitale dhe portofolet profesionale. Kjo i lejon përdoruesit të ndërtojnë faqe interneti me pamje të mirë, megjithëse është larg nga të qenit një mjet i lehtë.


Squarespace është një ndërtues i mirë i faqeve në internet sa herë që ju nevojitet për të inskenuar produktet tuaja në mënyrën më të mirë. Në fakt, kjo është një nga kompanitë që ka një kuptim të qartë se si ta prezantojë produktin e saj në dritën më të favorshme dhe kjo është një nga gjërat që përdoruesit vlerësojnë më shumë për të. Të gjitha faqet e internetit të bazuara në Squarespace duken shumë interesante, megjithëse, ka ende disa pyetje në lidhje me lehtësinë e përdorimit të platformës, veçanërisht kur bëhet fjalë për redaktimin.

Kishte shumë ankesa gjatë viteve të fundit që i referoheshin faktit se Squarespace i mungojnë disa tipare thelbësore. Përditësimi i fundit i platformës në versionin 7 duket se eliminon humbjet thelbësore. Softueri vjen me disa veçori të reja si Cover Page Builder, një Redaktues i Azhurnuar i Stilit, etj. Ne kemi shqyrtuar versionin më të fundit të krijuesit të faqes së internetit për të dalë me një përmbledhje të hollësishme për t’ju lejuar të vendosni nëse Squarespace është i mirë për qëllimet tuaja.

1. Lehtësia e përdorimit

Hapësira Squares është mjaft e lehtë për t’u përdorur për njerëzit me prejardhje të larmishme të modelimit dhe përvojës në internet. Ajo vjen me ndërfaqe të përshtatshme, të qartë dhe logjikisht të strukturuar që ka një dizajn minimalist të kuptueshëm për secilin përdorues. Sidoqoftë, kur hyni në sistem për herë të parë, mund të gjeni pultin e tij pak ngatërrues. Do të ishte mirë që ta bëjnë atë më të vetë-shpjegueshëm për përdoruesit e herës së parë.

Pas azhurnimit të shërbimit, përdorshmëria e tij është përmirësuar, gjë që bëhet e kuptueshme që nga fillimi. Ju nuk duhet të kaloni midis menaxherit të sitit dhe modalitetit të parafytyrimit çdo herë që bëni redaktimet. Tipari i përparuar i redaktimit të brendshëm bën që të gjitha ndryshimet të jenë të dukshme në një ekran, i cili shkurton kohën e zhvillimit të uebit dhe e bën të gjithë procesin e projektimit të internetit të thjeshtë dhe tërheqës.

Redaktori Visual i Sheshit

Duke qenë një mjet WYSIWYG, Squarespace tani ju lejon të arrini rezultatin e kërkuar shumë më të thjeshtë që jeni mësuar. Sidoqoftë, një gjë mbeti e pandryshuar: cilido qoftë ndryshimi që ju bëni, ato ruhen automatikisht dhe ju nuk do të keni një mundësi t’i shikoni ato përpara botimit të faqes në internet. Kjo do të thotë që vizitorët tuaj i shohin këto ndryshime në modalitetin e drejtpërdrejtë, gjë që shkakton domosdoshmërinë për të qenë shumë të vëmendshëm gjatë gjithë procesit të hartimit të uebit për të shmangur gabimet.

Për më tepër, Squarespace është shndërruar në një instrument 100% WYSIWYG. Megjithëse procesi i redaktimit u bë më i shpejtë dhe i thjeshtë, ekziston një problem i rëndësishëm. Të gjitha ndryshimet ruhen automatikisht pa mundësi për t’i shikuar ato. Do të thotë që vizitorët tuaj gjithashtu i shohin ndryshimet menjëherë. Duhet të shmangni gabimet e mundshme që në fillim.

Karakteristika Drag-and-Drop

Megjithëse Squarespace pozicionon veten si një ndërtues i faqes në internet, ai nuk është në fakt një mjet 100% tërheqje dhe rënie. Nëse do të përpiqeni të rri pezull miun mbi një foto në shabllon, asgjë nuk do të ndodhë. Ngarkimi i skedarëve dhe imazheve në media është i mundur vetëm pasi të keni hyrë në Redaktorin e Stilit. Pasi të keni mbaruar, jeni të lirë të ngarkoni ndonjë prej pasurive të faqes suaj të internetit.

Redaktori i stilit

Do t’ju duhet ca kohë të mësoheni me Redaktorin e Stilit. Nuk është shumë e komplikuar pse. Mjeti ju lejon të lëvizni objekte dhe seksione për të rregulluar faqen tuaj. Për më tepër, ju mund të ndryshoni përmasat e disa prej elementeve të faqes, si dhe t’i zhvendosni ato. Problemi i vetëm me zhvendosjen mund të ndodhë në varësi të modelit që ju zgjidhni. Disa prej tyre i konsiderojnë pozicionet e shkopit për secilin element pa mundësi t’i lëvizin ose t’i ndryshojnë ato.

Redaktori i stilit katror

Një lajm i mirë është se Redaktori Style jep shumë opsione të ndryshme nga kutia. Për shembull, ju mund të zgjidhni nga një përzgjedhje e stileve specifike të faqeve që do të adoptohen automatikisht nga pjesa tjetër e faqeve. Përzgjedhja e llojeve të faqeve përfshijnë:

 • Faqet e mbulesës;
 • Faqet e produkteve;
 • Faqet e Blogut;
 • Galleries;
 • Faqet e indeksit;
 • Faqet e ngjarjeve.

Pasi të keni zgjedhur një lloj specifik, faqet e tjera të të njëjtit lloj automatikisht do ta adoptojnë atë. Për shembull Ju duhet vetëm të redaktoni faqen tuaj të produktit vetëm një herë. Cilësimet e faqes së produktit do të zbatohen automatikisht në pjesën tjetër të faqeve të produktit tuaj.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Squarespace është një platformë fleksibël edhe pse nuk ka dyqanin e vet të aplikacioneve, si dhe mundësitë e integrimit të palëve të treta. Nga ana tjetër, platforma ka mjaft elementë të integruar për të dalë me një faqe interneti funksionale.

Redaktori i faqes Squarespace

Widgets dhe Shtesa

Përdoruesit do të vlerësojnë një grup shtesash të ndryshme. Të tilla si:

 • Widgets për galeritë e figurave dhe fotografive;
 • Butonat e mediave sociale;
 • Mjete tregtie për restorante dhe kafene.

Softueri krenohet me një mjet të integruar për të gjurmuar statistikat e vizitorëve. Ekziston një mundësi për të integruar Google Analytics ose për të zgjedhur App Metrics Squarespace si një alternative.

Krijuesi i faqes në internet vjen me forma kontakti të brendshme që janë të lehta për tu përshtatur dhe modifikuar. Ju mund të shtoni fushat e nevojshme ose të përdorni Formularin e Kontaktit ndërtues për të krijuar mjetet tuaja ekskluzive të akuzave të përdoruesve.

Karakteristikat e e-Tregtisë

Karakteristika është një pjesë e secilës faqe në internet Squarespace edhe pse me disa kufizime në varësi të planit. Ai përfshin një çertifikatë falas SSL dhe lejon përdoruesit të integrojnë një karrocë blerjeje në çdo faqe, pa marrë parasysh nëse është një blog ose një dyqan dixhital..

Tregtia Squarespace

Platforma siguron një përfaqësim të mirë të produkteve online. Ju jeni i lirë të shtoni imazhe të ndryshme për çdo artikull. Ato mund të klikohen dhe ofrojnë një pamje më të madhe përmes një kutie me përshkrimin e detajuar të produktit. Përdoruesit mund të menaxhojnë çmimin e produktit duke treguar një normë të rregullt, si dhe çmimet gjatë periudhës së shitjes. Ju gjithashtu mund të shtoni video në faqen e produktit. Sidoqoftë, ato do të jenë në dispozicion nën seksionin “më shumë informacion”.

Lexoni gjithashtu:
Shembuj të tregtisë në katror – dyqane të vërteta online të bëra nga përdoruesit e Squarespace.

Sheshi i hapësirës lejon përdoruesit të shtojnë deri në 100 ndryshime të artikujve të ndryshëm ose SKU. Procedura e hyrjes është mjaft e thjeshtë edhe pse kërkon kohë, pasi akoma nuk ka ndonjë algoritëm të automatizuar. Sidoqoftë, është akoma në gjendje të gjenerojë SKU automatikisht përveç një veçori të vërtetë të karrocave të blerjes.

Redaktori i Varianteve të Produkteve të Sheshes

Opsionet e pagesës janë mjaft të kufizuara. Platforma përdor Stripe për të pranuar pagesa të bëra me karta debiti / krediti Visa dhe Mastercard. Nga ana tjetër, nuk keni nevojë të merreni me llogaritjen e kostos së transportit falë cilësimeve të kostos së transportit. Ju jeni të lirë të vendosni kosto me bazë të sheshtë, si dhe tarifat e përcaktuara nga pesha e produktit.

Sistemi jep mundësi të ndryshme besnikërie. Ato përfshijnë kuponë për kuponat, zbritje të përqindjeve fikse dhe lundruese, kuponë transporti falas, etj.

Hapësirë ​​SEO

Aftësitë e SEO duken pak të kufizuara. Ata në të vërtetë ofrojnë disa cilësime themelore për faqet e produkteve dhe seksionet e blogut. Për dallim nga ndërtuesit e tjerë të faqes në internet, Squarespace automatikisht do të përdorë emrin e produktit ose titullin e postimit si titulli SEO për këtë faqe. Ju nuk jeni në gjendje ta menaxhoni atë. E njëjta gjë është me titullin e faqes suaj të internetit. Do të shfaqet në të gjitha faqet gjithashtu.

Ndërtuesi i faqes në internet bën të mundur fshehjen e faqes tuaj të internetit nga motorët e kërkimit, nëse nuk dëshironi që ajo të indeksohet për ndonjë arsye. Ajo që duhet të bëni është të shtoni etiketën “noindex” në faqen në internet që doni të fshiheni nga robotët e kërkimit. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që faqja juaj e internetit nuk do të jetë e arritshme për përdoruesit, të cilët dëshirojnë ta shfletojnë atë. Ekzistojnë dy opsione që lejojnë shtimin e një etikete “noindex” – ju mund ta bëni atë në Cilësimet e faqeve ose përmes injeksionit të kodit manual. Këto opsione ju lejojnë të fshehni të gjithë faqen e internetit ose faqet e saj specifike nga indeksimi.

Tipar i Blogimit

Krijuesi i faqes në internet është një mundësi e mirë për të filluar një blog. Karakteristika lejon blogerët që presin podcast-et e tyre, si dhe të shtojnë disa funksione shtesë për angazhimin maksimal të përdoruesve:

 • Aktivizo komentet dhe lidhjet;
 • Shtoni etiketat e gjeolokimit;
 • Aktivizoni burimin RSS;
 • Përdorni etiketimin iTunes;
 • Regjistrimi dhe më shumë.

Platforma ka një veçori të importit të blogut duke e bërë më të lehtë sjelljen e WordPress, Tumblr ose ndonjë blog tjetër në platformën Squarespace.

Integrimi Social

Squarespace bën të mundur që të azhurnoni përmbajtjen çdo herë që keni nevojë të tillë për ta shpërndarë më tej në rrjetet sociale, përfshirë Facebook, Twitter, Google+, Dropbox, Tumblr, Instagram, Dribbble, Linkedin, Pinterest, SoundCloud, Behance, Twitch, Yelp dhe me shume. Po kështu, vizitorët tuaj të faqes në internet do të jenë në gjendje të ndajnë përmbajtjen për të cilën interesohen duke përdorur butonat Share dhe Pin të integruar në faqen e internetit.

Analitika e Sheshit

Ndërtuesi i faqes së internetit ju lejon të merrni njohuri në sjelljen e vizitorëve tuaj dhe punën e faqes së internetit direkt nga pulti i sistemit. Ky është vendi, ku do të keni mundësi të shikoni përmes raporteve që ofrojnë të dhëna të rëndësishme në lidhje me shikimet dhe vizitat e faqes tuaj, normat e konvertimit, numrin dhe burimet e trafikut, përmbajtjen popullore dhe parametrat e tjerë të rëndësishëm.

Analitika e Sheshit

Përfshirja e Hartave Google

Me Squarespace, ju mund të futni Google Maps në faqen tuaj të internetit për të treguar vendndodhjen tuaj të saktë të biznesit. Ky është gjithashtu vendi, ku mund të siguroni të dhënat tuaja të kontaktit, formularin e feedback-ut, historinë e kompanisë dhe informacione të tjera që i konsideroni të rëndësishme dhe interesante për vizitorët e mundshëm. Ju gjithashtu mund t’i lejoni përdoruesit të hyjnë shpejt në këtë informacion edhe në lëvizje duke përdorur Shiritin e Informacionit Mobile.

Hapësira katror Google Maps

Kalendari Online

Për të mbajtur të vetëdijshëm audiencën tuaj për ngjarjet e ardhshme dhe ofertat speciale, mund të integroni një kalendar online në faqen tuaj të internetit. Kjo është ajo ku ju mund të postoni orarin e ngjarjeve, lajmeve, data të veçanta dhe t’i lejoni përdoruesit RSVP nga faqja e internetit tuaj (nëse aktivizoni këtë veçori). Ngjarjet që shtoni mund të ndahen më tej në profilet e mediave sociale për të arritur më shumë përdorues dhe për të popullarizuar informacionin e biznesit tuaj.

Vërtetim SSL

Të gjitha faqet e internetit të Squarespace mbrohen mirë nga Certifikatat SSL falas 2048-bit. Ata parandalojnë qasjen e paautorizuar të përdoruesve të palëve të treta në përmbajtjen tuaj, informacionin konfidencial, detajet e pagesës dhe informacionet e tjera private. Kjo ka shumë rëndësi për pronarët e dyqaneve në internet, të cilët merren veçanërisht me sigurinë në internet të klientëve të tyre.

Marketingu me email

Squarespace ju ofron një gamë të gjerë mjetesh gjithëpërfshirëse të marketingut që ju ndihmojnë të arrini dhe rritni në mënyrë të efektshme audiencën tuaj. Kështu, sistemi ju lejon të organizoni dhe mbani fushata me email. Squarespace ju lejon të importoni përmbajtje (produkte, postime në blog, ikona sociale, logo dhe lista të postave) nga faqja e internetit tuaj për të hartuar postë elektronike në disa minuta, në mënyrë që të ruani me sukses atë për përdorim të mëtejshëm.

Marketingu me Email katror

Kur kompozoni postë elektronike, ju mund të integroni imazhe për të tërhequr vëmendjen e përdoruesit, shtoni lidhje me përmbajtjen përkatëse, përdorni butona etj. Ju gjithashtu mund të eksperimentoni me kombinime të ndryshme të stilit dhe ngjyrave që do të përputhen me markën e emailit të kompanisë suaj, mbi të gjitha. Zgjidhni midis mbi 30 faqosjeve fillestare plotësisht të personalizueshme për të paraqitur produktet tuaja në dritën më të favorshme, shkëmbeni azhurnime me klientët, dërgoni ftesa për klientët.

Një seksion i përshtatshëm tërheqës dhe tërheqës do t’ju ndihmojë të organizoni përmbajtjen për ta paraqitur atë në mënyrë efektive para audiencës së synuar. Për më tepër, ju mund të menaxhoni fushatat tuaja të marketingut me email, të kurseni dhe publikoni draftet, të rishikoni matjet e performancës dhe të azhurnoni paraqitjet nga pulti i centralizuar i çdo desktopi dhe pajisjeje celulare që jeni duke përdorur.

Tani e tutje, fushatat me email të Squarespace janë në dispozicion në çdo plan. Kjo ju lejon të përdorni karakteristikat e fuqishme të marketingut në internet që sistemi ofron për të zgjeruar popullaritetin e markës tuaj dhe për të arritur audiencën tuaj të synuar me postime mahnitëse dhe mbresëlënëse.

Prodhuesi i logos

Krijuesi i faqes në internet prezanton krijuesin e përparuar të tij me Logo që ju lejon të krijoni logon e kompanisë tuaj për ta integruar më tej atë në faqen e internetit. Tani e tutje, ju mund të hartoni një logo unike vetëm me disa klikime.

Prodhuesi i Logos së Sheshit

Vetëm siguroni emrin e kompanisë tuaj në fushën përkatëse, zgjidhni elemente të përshtatshme, zgjidhni stilin tuaj të logos dhe publikojeni atë për të filluar. Të kesh një logo të kompanisë sigurisht që do të rrisë reputacionin e saj për ta bërë atë të dalë në krah të konkurrencës së saj.

Menaxher imazhi

Një tipar i përshtatshëm tërheqje dhe rënie bën të mundur shtimin dhe organizimin e imazheve pa ndonjë përpjekje të veçantë dhe investim në kohë. Ngarkuesi i përgjegjshëm i imazhit bën të mundur tërheqjen e imazheve drejtpërdrejt nga desktopi në dritaren e shfletuesit tuaj, duke zbuluar dhe zgjedhur madhësinë e duhur për të ngarkuar për të gjitha llojet e ekraneve dhe pajisjeve.

Menaxher imazhi në katror

Integrimi i Getty Images lejon përdoruesit të zgjedhin nga më shumë se 40 milion imazhe me cilësi të lartë të përfshira në koleksion. Për shkak të funksionit të Kontrollit të Fokalit të Pikës së Figurës, ju mund të përcaktoni pikën qendrore të çdo imazhi që do të shtoni, duke siguruar kështu korrjen më të mirë për imazhet me madhësi dhe tablo.

Të gjitha pamjet që ofron Squarespace mund të redaktohen drejtpërdrejt në shfletuesin përmes Adobe Image Editor – thjesht zgjidhni imazhin, përmasat, madhësinë, prerjen, rrotullimin dhe rregullimin e parametrave të tij në lidhje me nevojat tuaja. Për më tepër, Squarespace vjen me mjet të integruar Lightbox që lejon prezantimin mahnitës të imazhit me madhësi të plotë.

Kontribues të shumëfishtë

Nëse planifikoni të punoni në zhvillimin e faqes tuaj të internetit me një ekip bashkëpuntorësh, shërbimi lejon të shtoni kontribues të shumtë në llogari. Ju mund t’u siguroni përdoruesve të përzgjedhur të dhëna hyrjeje tek Menaxheri i Uebfaqes në varësi të statusit të tyre. Nivelet kryesore të hyrjes përfshijnë administratorin, redaktorin e përmbajtjes, faturimin, raportimin, moderatorin e komenteve, komentatorin e besuar dhe menaxherin e dyqaneve.

Shpaloset – Udhëzuesi për Treguesit

Squarespace kohët e fundit ka filluar bashkëpunimin me Unfold – një aplikacion që ndihmon përdoruesit të krijojnë histori interesante dhe tërheqëse për rrjetet sociale (Facebook, Instagram) dhe Snapchat. E themeluar në vitin 2018, Unfold ka të vetmin mision – të ofrojë shabllone të mediave sociale me fund të lartë për përdoruesit e përfshirë në tregime. Që nga sot, mjeti i mjeteve ka fituar pozicionin më të lartë në rangun e App Store, duke qenë udhëheqësi i kategorisë së fotografive / videove në shumë vende të botës.

Hapësira katror Shpaloset

Bashkëpunimi Squarespace dhe Unfold tani bën të mundur që përdoruesit e sistemit të krijojnë dhe të ndajnë histori dhe postime mbresëlënëse me pamje dhe vizualisht në rrjetet sociale. Shkarkimi dhe integrimi i aplikacionit nga Apple App Store dhe Google Play Store është i thjeshtë dhe falas. Përveç opsioneve të tregimit, Unfold gjithashtu vjen me një grup temash premium dhe karakteristika që mund të zgjidhen dhe përdoren nga ata përdorues, të cilët vendosin të azhurnojnë për anëtarësim premium, d.m.th., abonimet Unfold +. Kostoja e tyre aktualisht përbën 2.99 $ / muaj (ose 19,99 $ / vit). Shtë gjithashtu e mundur të blini planin individualisht.

Aplikacioni katror

Ndërtuesi i faqes së internetit tani lejon mundësinë e përdorimit të aplikacionit celular, gjë që bën të mundur menaxhimin e një faqe në internet nga tableti, smartphone ose ndonjë pajisje tjetër celulare që ke pranë. Aplikacioni Squarespace lejon azhurnimin e një faqe në internet në platformën all-in-one kudo dhe në çdo kohë.

Pavarësisht nëse keni ndërmend të azhurnoni kontaktet e biznesit tuaj, të publikoni një postim të ri në blog, të shtoni Shiritin e Njoftimeve, të integroni aplikacione dhe widget e reja, të redaktoni faqet në internet etj., Jeni të mirëpritur ta bëni atë në lëvizje përmes aplikacionit. Edhe nëse lidhja e Internetit papritmas pushon, projekti juaj do të ruhet pikërisht aty ku e lini. Kështu, ju do të jeni në gjendje të riktheheni dhe të vazhdoni të punoni në projektin tuaj çdo moment që është i përshtatshëm për ju.

Për më tepër, ju mund të integroni çdo aplikacion Squarespace të disponueshëm në koleksionin e gjerë të krijuesit të faqes në internet. Që nga sot, App Squarespace është në dispozicion për Android dhe iOS. Thjesht shkarkoni dhe përdorni atë për të përfituar sa më shumë nga procesi juaj i zhvillimit të internetit.

Caktimi i akuitetit

Squarespace kohët e fundit ka njoftuar bashkimin me platformën Scheduling Acuity. Ky është sistemi online i caktimit të takimeve, i cili është një mjet i shkëlqyeshëm për pronarët e faqeve të internetit të biznesit. Tipari i avancuar lejon sipërmarrësit të përfundojnë shitjet e tyre dhe të kontaktojnë klientët e tyre në mënyra të ndryshme duke përdorur platformën e integruar të tregtisë së krijuesit të faqes në internet. E themeluar në vitin 2006, Acuity ndihmon bizneset e vogla të bëjnë emërime dhe t’i menaxhojnë ato në internet. Ky është udhëheqësi i tregut, i cili tani përdoret për të planifikuar miliona logjistikë dhe emërime në të gjithë botën. Integrimi i hapësirës katror me Scuuling Acuity zbulon këndvështrime të shumta për përdoruesit e sistemit dhe mundëson përvojë pa probleme për klientët e tyre. Platforma ofron një seri të plotë të mjeteve të integruara që bizneset e vogla mund të përdorin, ndërsa caktojnë punën e tyre.

Sistemi i komentimit

Squarespace vjen me një sistem komentimi plotësisht të integruar që mbështet komentet e ndërprera, të cilat kanë numërime individuale si. Isshtë e mundur që të vendosni të gjitha komentet e paraqitura për moderim përpara se ato të shfaqen në faqen e internetit. Të gjitha komentet mund të shënohen si spam nga përdoruesit e faqes në internet.

Shtë gjithashtu e mundur që t’i renditni ato sipas datës së publikimit, popullaritetit dhe kritereve të tjera. Nëse ka një nevojë të tillë, mund të aktivizoni / çaktivizoni komentuesit anonimë. Një aspekt i rëndësishëm është se sistemi ka filtra të integruar që bllokojnë automatikisht komentet abuzive në modalitetin në kohë reale.

3. Modelimet

Hapësira e Sheshit është më e përqendruar në cilësinë e shablloneve të saj sesa në sasi. Ajo nuk jep qindra tema si disa krijues të tjerë të faqeve të njohura. Krijuesi i faqes së internetit aktualisht ofron 40+ modele që duken shume profesionale dhe janë gjithashtu miqësore me celularin.

Modelet e hapësirës katror

Përkundër një numri kaq të vogël të modeleve në dispozicion, ato mbulojnë një gamë fushash dhe industri. Ato janë të mira për lloje të ndryshme sitesh përfshirë:

 • Portofole profesionale;
 • Dyqanet Digjitale;
 • Blogs;
 • Vende kafeneje apo restorantesh;
 • Blogs & Podcasts;
 • Photography;
 • Biznesi Lokal;
 • Sherbim profesional;
 • Community & Jo-fitime;
 • ngjarjeve;
 • muzikantët & Bands;
 • personal & CV;
 • Pasuri të paluajtshme & Vetitë;
 • Uebfaqet e dasmave dhe nuseve etj.

Versioni i azhurnuar i Squarespace 7.1 ka prezantuar opsione të reja, të cilat përqendrohen në fleksibilitetin dhe lehtësinë e përdorimit, kur bëhet fjalë për krijimin dhe stilimin e faqeve të internetit. Ndër veçoritë që janë bërë të arritshme në versionin e azhurnuar të faqes së internetit, ka kuptim të përmendim një mundësi për të shtuar seksione të reja të faqeve të para-ndërtuara në çdo faqe në internet, përdorni tema me ngjyra dhe shkronja për të krijuar ndryshime në shkallë të gjerë në faqen e internetit, zgjedhni nga paraqitjet e shumëfishta të header dhe footer të personalizueshme. Hasshtë bërë gjithashtu e mundur që të shtoni banderola në faqet e internetit, duke krijuar seksione me video ose imazhe në sfond dhe të krijoni faqe të stilizuara të zbarkimit, të cilat inkurajojnë përdoruesit të vazhdojnë të eksplorojnë përmbajtjen e faqes në internet.

Ajo që duhet të dini gjithashtu për versionin e azhurnuar të Squarespace është se të gjitha mbathjet dhe faqet në internet janë bërë nga seksione të grumbulluara vertikalisht këtu. Do seksion vjen me opsione të para-ndërtuara që një përdorues mund të rregullojë. Për të qenë të saktë, ju mund të redaktoni seksionet, të shtoni ato të reja, të fshini dhe rirregulloni seksionet ekzistuese për të rregulluar përmbajtjen e uebfaqes sipas dëshirës tuaj.

Cilësimet e dukshmërisë

Squarespace lejon rregullimin e cilësimeve të dukshmërisë së faqes në internet për të kontrolluar ata përdorues, të cilët mund të shohin përmbajtjen që publikoni. Kështu, ju mund të zgjidhni ta bëni faqen tuaj te internetit private për ta fshehur atë jo vetëm nga motorët e kërkimit (siç u përmend më lart), por edhe nga vizitorët. Po kështu, mund të shtoni një fjalëkalim për ta bërë projektin të arritshëm për grupin specifik të përdoruesve. Dhe është gjithashtu e mundur që ta bëni një faqe në internet menjëherë pasi të vendosni se është gati për të gjithë vizitorët, pa asnjë përjashtim fare. Më në fund, ekziston një mundësi për të publikuar një faqe në internet, nëse nuk ju nevojitet më ose thjesht dëshironi ta fshehni atë për një periudhë të caktuar kohe për ndonjë arsye. Për ta bërë atë, mund të anuloni pajtimin (nëse keni një uebfaqe me pagesë), fshini projektin (nëse jeni në një periudhë prove) ose vendosni faqen “Në ndërtim”, nëse dëshironi të fshehni projektin gjatë punës në zhvillimin e tij.

Mbështetësi i faqes ndërtuese

Platforma e bën shumë të lehtë për të dalë me një faqe të mbrendshme të mbulesës. E tëra që ju duhet është të plotësoni faqen me blloqe të nevojshme, të modifikoni ngjyrat dhe të shtoni disa tekste, imazhe ose skedarë të tjerë mediatikë. Karakteristika funksionon në mënyrë perfekte për procesin e ndërtimit të faqeve me një faqe. Isshtë gjithashtu e mirë për qëllime të tjera si “faqja e gabimit” ose faqja “së shpejti”. Platforma jep dhjetra dizajne të gatshme për t’u përdorur Cover Page (aktualisht 29 paraqitje) që janë të shpejtë dhe të thjeshtë për tu përshtatur.

Redaktimi i HTML / CSS

Opsioni është në dispozicion vetëm për përdoruesit me “Planin e Biznesit” vetëm. Ata duhet të hyjnë në Platformën e Zhvilluesve për të punuar me HTML / CSS dhe për të ndryshuar modelin e modelit. Redaktori CSS vjen me instrumente të mjaftueshme për të redaktuar menutë e faqeve. Mos u shqetësoni në rast se nuk arrini të krijoni pamjen që dëshironit. Platforma ka opsionin e rivendosjes që do të drejtojë faqen tuaj përsëri në temën origjinale.

Redaktori i faqes së arka për Dyqanet Digjitale

Një mjet i shkëlqyeshëm me Logon & Karakteristikë e redaktimit të pllakave përveç opsionit të lidhjes së lidhjes, në rast se dëshironi të transferoni përmbajtjen e faqes në një shabllon të ri.

Squarespace bën të mundur ndërrimin e shablloneve gjatë procesit të projektimit në internet, si dhe për të punuar në disa dizajne në një kohë. Do shabllon përfshin zona të përmbajtjes së personalizueshme, të cilat përdorin Sistemin e Layout Squarespace Engine dhe sistemin e bllokimit të përmbajtjes. Këpucët, faqet, shtyllat anësore dhe postimet në blog mund të përdorin të gjitha llojet e bllokut të përmbajtjes në dispozicion, përfshirë audio, video, shënimin, tekstin dhe më shumë.

Krijuesi i faqes në internet partneritet me typekit dhe u siguron përdoruesve një zgjedhje falas të shkronjave me cilësi të lartë për të përmirësuar hartimin e projektit. Ekziston gjithashtu qasje në bibliotekën e lirë të shkronjave të Google që mund të përdoret pa ndonjë futje kodi fare. Përveç kësaj, Squarespace bën të mundur krijimin e një përvoje mahnitëse vizuale duke integruar sfondin e videos në çdo model të zgjedhjes suaj.

4. Ndihma për klientët

Ndërtuesi i faqes në internet ofron mënyra të mjaftueshme për të kontaktuar me ekipin mbështetës. Përdoruesit mund të zgjedhin një bisedë live në dispozicion 24/7, si dhe të dërgojnë një kërkesë përmes mbështetjes me email.

Burime shtesë përfshijnë Burimet mësimore me shumë video dhe artikuj të dobishëm për të zgjidhur çdo problem. Forumi i Komunitetit gjithashtu mund të jetë i dobishëm, pasi atje mund të bëni pyetje të përdoruesve të vërtetë ose thjesht të gjeni informacione të dobishme në një fije të veçantë.

Squarespace gjithashtu ofron një sistem biletash 24/7, seksion të gjerë të FAQ, mundësi për t’u bashkuar me webinar të sistemit, si dhe të keni akses në Qendrën Informative të Ndihmës. Kjo e fundit ofron një bazë të vlefshme njohurish, udhëzime të dobishme dhe madje edhe punëtori.

5. Politika e çmimeve

Platforma nuk ka në të vërtetë një plan falas. Sidoqoftë, përdoruesit mund të provojnë të gjitha funksionet dhe tiparet e tij para se të regjistroheni falë një prove falas 14-ditore. Nuk kërkon ndonjë informacion personal sa herë që vendosni të këndoni dhe të filloni gjyqin.

Nëse vendosni që Squarespace është platforma që ju nevojitet, mund të zgjidhni midis planeve për faqet e internetit të zakonshëm dhe ato për dyqanet në internet. Abonimet e paguara për faqet e internetit të zakonshëm përfshijnë:

Opsioni i çmimevekostoFeatures
personal:$ 12 / mo✓ 20 faqe;
Domain Domain falas me porosi;
Fee Tarifa e transaksionit të shitjeve 3%.
Biznes:$ 18 / moPages faqe të pakufizuara;
Credit Kredia AdWords;
Fee Tarifa e transaksionit të shitjeve 2%.
Basic:$ 26 / moProducts Produkte të pakufizuara për t’u shitur;
Account Kontabiliteti i Integruar;
St Ruajtje dhe Bandwidth i Pafund.
avancuar:$ 40 / moPrinting Shtypje etiketash;
Aut Autoriteti i braktisur i arka;
Shipping Transporti i Transportuesit në kohë reale.

Të gjitha planet përfshijnë një emër domain falas dhe pritës. Nëse tashmë keni një domen ekzistues, duhet ta emëroni atë në Squarespace.

6. Pro dhe kundër

Platforma zakonisht prezanton azhurnime të reja që synojnë përmirësimin e përvojës së përdoruesve. Sidoqoftë, zhvilluesit e Squarespace kanë akoma punë për të bërë duke parë hitet dhe gabimet e disa sistemit.

Pros:
Cons:
&# X2714; Mund të filloni të ndërtoni një faqe në internet edhe pa u regjistruar në sistem.
&# X2714; Modelime të përgjegjshme të dizajnuara.
&# X2714; Mbështetje e fuqishme e klientit.
&# X2714; Mjete të përparuara të marketingut.
&# X2714; Opsione të gjera për redaktimin e figurave.
&# X2714; Mbështetje në eCommerce dhe Blogging.
&# X2714; Shpaloset – Udhëzuesi për Treguesit.
&# X2714; Integrimi i caktimit të akuitetit.
&# X2714; Aplikacioni celular katror.
&# X2714; Përfshirja e kodit është aktivizuar.
Ed Redaktori i stilit nuk është shumë i thjeshtë për t’u përdorur.
✘ Mungesa e mënyrës së shikimit.
Plans Planet tepër të shtrenjta të tregtisë elektronike.

7. Konkurrentët

Ne kemi ekzaminuar platforma të ndryshme për ndërtimin e faqeve në internet dhe i krahasuam ato me Squarespace. Pasqyra siguron një vizion të qartë të goditjeve dhe gabimeve të platformës përpara konkurrentët kryesorë.

Shopify vs SquarespaceSquarespace vs JimdoSheshi vs WixHapësira katror vs Rrjedha e internetitSheshi vs WeeblySheshi vs MrekullueshëmSheshi vs WordPressHapësirë ​​katror vs UcraftHapësirë ​​katror vs BluehostSquarespace vs Adobe MuseHapësira katror vs VëllimiFormati vs SheshiHapësirë ​​katror vs WooCommercePortofoli Adobe vs SquarespaceSheshi vs GodaddyDuda vs Squarespace

Redaktimi i faqeve të internetit të Squarespace mund të jetë i shurdhër dhe marramendës në të njëjtën kohë. Platforma vështirë se është përqendruar te të porsaardhurit, pavarësisht faktit se pozicionohet si një ndërtues tërheqës dhe tërheqje. Ju mund të gjeni disa alternativa më të thjeshta si Wix me më shumë ndërfaqe intuitive miqësore ndaj përdoruesit.

për më tepër, Wix ofron veçori dhe cilësime më fleksibël të SEO ndërsa Squarespace duket paksa e kufizuar nga ky këndvështrim. Kur bëhet fjalë për tregtinë elektronike, Squarespace mund të funksionojë mjaft mirë. Sidoqoftë, planet e Dyqanit Online janë shumë të shtrenjta krahasuar me platforma më të dedikuara për eCommerce. Ende zhgënjeheni me Squarespace? Atëherë mund lehtë zhvendosni faqen tuaj te internetit në WordPress CMS ose transferoni dyqanin në internet Squarespace tek Shopify

përfundim

Duke përmbledhur, Squarespace sigurisht e meriton atë popullaritet dhe njohje midis pronarëve të faqeve të internetit. Platforma është fleksibël dhe mjaft funksionale për të ndërtuar site të një lloji tjetër. Do të vijnë të gjitha mjetet e nevojshme për krijimin e faqeve të internetit në pako për të krijuar një faqe interneti të shkëlqyer që i referohet industrive krijuese.

Shtë mirë të dihet se ekipi i zhvillimit të Squarespace përpiqet të përmirësojë sistemin rregullisht duke prezantuar azhurnime të reja. Sidoqoftë, ka ende shumë punë për të bërë. Platformës sigurisht i mungon fleksibiliteti kur bëhet fjalë për cilësimet dhe funksionalitetin e SEO. Ata ende duhet të bëjnë diçka rreth Redaktorit të Stilit për ta paraqitur atë në një mënyrë më miqësore për përdoruesit.

Përkundër të gjitha pengesave, është e qartë pse mijëra përdorues zgjedhin këtë mjet ndërtimi të faqes në internet, megjithë alternativat e disponueshme. Ende mënyra më e mirë për të kuptuar nëse Squarespace i përmbush parashikimet tuaja është të testoni sistemin vetë dhe të vendosni nëse i përshtatet qëllimeve tuaja apo jo.

Provoni tani katrorin

Përdorni kodin promo SUPERB për të marrë një zbritje prej 10%

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me