Rishikimi i faqes në internet

Rishikimi i faqes në internet


Uebfaqja – është një krijues i faqes në internet cloud, i cili synon përdoruesit, të cilët planifikojnë të fillojnë faqet e internetit personale / të biznesit dhe dyqanet në internet. Themeli i platformës daton që nga viti 2008, kur u zhvillua nga kompania Westeke Westcom. Që nga ajo kohë, popullariteti i sistemit është rritur ndjeshëm.

Që nga sot, baza e klientëve të sistemit ka tejkaluar 30 milion përdorues aktivë. Uebfaqja është në dispozicion në dhjetëra gjuhë për t’u ofruar vizitorëve nga vende të ndryshme me një mundësi për të drejtuar dhe menaxhuar faqe interneti cilësore në gjuhët e tyre.

Krijuesi i faqes në internet vjen me një sërë karakteristikash dhe mjetesh që mund t’i japin projektit tuaj performancë të mirë dhe dizajn të shkëlqyeshëm. Isshtë miqësor për përdoruesit dhe, kështu, arrin deri tek nevoja, kërkesa dhe nivele të ekspertizës së përdoruesve të ndryshme për ndërtimin e uebit. Seti i veçorive të ndërlikuara dhe mbledhja e modeleve me cilësi të lartë kontribuojnë në përvojën pozitive dhe efektive në ndërtimin e faqes në internet. Le të zbulojmë tani, cilat karakteristika të Webnode saktësisht ia vlen t’i kushtohen vëmendje dhe pse.

1. Lehtësia e përdorimit

Uebfaqja është një ndërtues i lehtë për t’u përdorur në internet, gjë që eliminon nevojën për të mësuar krijimin e faqeve në internet ose bazat e kodifikimit për të përdorur shërbimin në avantazh. Ajo vjen me një ndërfaqe intuitive, navigacion të thjeshtë dhe të kuptueshëm në faqen e internetit dhe tabelë të strukturuar logjikisht. Të gjithë elementët dhe cilësimet e tyre janë në vendet e duhura këtu.

Për të hyrë në panelin e kontrollit dhe redaktorin WYSIWYG, duhet të përfundoni një procedurë të shpejtë të hyrjes. Klikoni në butonin “Krijoni një Uebfaqe” dhe ndiqni disa hapa të thjeshtë. Këtu do t’ju kërkohet të tregoni emrin e ardhshëm të faqes suaj të internetit, si dhe shkruani emailin dhe fjalëkalimin. Mos harroni t’i shkruani ato dhe t’i përdorni më tej për t’u regjistruar.

Faza tjetër është të tregoni llojin e projektit në internet që dëshironi të filloni. Përdoruesit do të kenë dy mundësi: një faqe interneti dhe tregti elektronike. Zgjidhni kategorinë që vlen për biznesin tuaj dhe zgjidhni një model. Të gjitha temat janë të ndara në 8 kategori biznesi, përfshirë dyqanet dixhitale, bloget, dasmat, portofolet, muzikën, etj. Ata janë të lirë të shikojnë paraprakisht.

Zgjidhni modelin e uebfaqes

Të gjitha temat vijnë me strukturën e paracaktuar të faqes së internetit me pajisje të integruara. Ju nuk keni nevojë të kujdeseni për to me dorë. Templatedo model vjen me Seksionin e Kontaktit, dyqanin e integruar dixhital, dhe madje edhe pjesën e politikave të GDPR të integruar në parazgjedhje.

Pasi të keni vendosur që platforma të zgjedhë, do t’ju duhet të tregoni detajet e kontaktit, adresën e vërtetë, gjendjen dhe kodin ZIP, monedhën (nëse ndërtoni një dyqan në internet). Tani ju jeni gati të lëvizni o dhe të shkoni në pult, me të gjitha mjetet dhe instrumentet e ndërtimit të dorëzuara nga një redaktues intuitiv dhe i thjeshtë i faqes në internet.

Redaktori tërheqës dhe tërheqës i faqes në internet

Redaktori i faqeve të internetit tërheq dhe zvogëluar lejon zgjedhjen dhe pozicionimin e elementeve të kërkuara, blloqeve dhe seksioneve në internet. Pavarësisht nëse keni ndërmend të shtoni një listë çmimesh, kontakte ose seksion Rreth Nesh, do ta bëni këtë në një sy të keq. E njëjta gjë ka të bëjë me ngarkimin e përmbajtjes. Përdoruesit mund të shtojnë të gjitha llojet e përmbajtjeve që ata i konsiderojnë të përshtatshme për projektet e tyre, pavarësisht nga postimet, galeritë e figurave, videot, sondazhet ose skedarët e tjerë të mediave.

Krijuesi i faqes në internet vjen me një sistem të thjeshtë të menaxhimit të produkteve. Ju jeni të lirë të menaxhoni të gjitha listat e artikujve tuaj, si dhe të shtoni produkte të reja, të menaxhoni inventarin, të promovoni disa nga mallrat tuaja, të filloni fushatat promovuese dhe reklamuese, përshkrimet e duhura të produkteve, të ngarkoni imazhe dhe më shumë.

Shtoni produktin e nodit të internetit

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e faqeve të internetit me Webnode, përvoja juaj në krijimin e uebit nuk ka aspak rëndësi – aq i përshtatshëm dhe intuitiv shërbimi është. Ju nuk do të gjeni këtu bollëkun e opsioneve ose cilësimet e thella dhe të hollësishme të personalizimit të dizajnit. Thjesht ndiqni këshillat që ofron shërbimi për të filluar dhe modifikuar përmbajtjen tuaj të internetit dhe dizajnin me lehtësi.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Uebfaqja dallon nga turma për shkak të grupit të pasur të veçorive dhe opsioneve të personalizimit të dizajnit. Edhe nëse jeni në fazën e provës dhe nuk planifikoni të azhurnoni në pajtimin me pagesë, do të jeni akoma në gjendje të përdorni të gjithë grupin e funksioneve të shërbimit. Pavarësisht nëse planifikoni të krijoni një uebfaqe personale, biznesi ose e-commerce, do të merrni qasje në një gamë të gjerë të opsioneve të e-commerce dhe Blogging, redaktorin HTML, mundësinë për të lëshuar numrin e kërkuar të faqeve etj..

Në përgjithësi, krijuesi i faqes së internetit ka 17 seksione të paracaktuar që mund të shfletoni për të zgjedhur ato që përshtaten në faqen tuaj të internetit. Kjo nuk është shumë, por ju mund të rregulloni seksionet duke shtuar, redaktuar, menaxhuar ose hequr elementet me të cilët vijnë.

Integrimi i widget-ve

Numri i blloqeve dhe seksioneve që mund të vendosni këtu është i mjaftueshëm për t’i dhënë faqes tuaj të internetit dizajnin dhe funksionalitetin e kërkuar. Krijuesit të uebfaqes i mungojnë disa prej widget-ve të njohura që konsiderohen si të domosdoshme për një uebfaqe të mirë. Këto janë filtri i kërkimit të faqes në internet, butonat e mediave sociale, pëlqimet dhe aksionet, etj. Mendoni se nuk mund të integroni widget-et ose aplikacionet tuaja këtu, pasi shërbimi kryesisht është i orientuar tek newbies, aftësitë e dizajnimit në internet të të cilëve nuk janë në një nivel të lartë.

Opsione për Blogim dhe Tregti elektronike

Me Webnode, ju mund të vendosni dhe pastaj të menaxhoni një faqe në internet eCommerce. Sidoqoftë, sistemi nuk ka veçori që lejojnë ndërtimin e një dyqani të madh dhe të fuqishëm në internet (variantet e produkteve, opsionet e importit / eksportit, krijimin e kodeve të kuponit etj.). Nëse keni një qëllim të tillë, ka kuptim të kërkoni shërbime të tjera me veçori më të zgjeruara të tregtisë elektronike. Në rast se qëllimi juaj është të krijoni një dyqan të vogël-mesatar në internet, atëherë Webnode mund t’ju ofrojë opsionet e mëposhtme:

Menaxhimi i produktit të rrjetit

 • Ngarkimi dhe menaxhimi i produkteve;
 • Rregullimi i opsioneve dhe detajeve të pagesës dhe transportit;
 • Lista e pakufizuar e produkteve (me një plan Profi);
 • Pranimi i pagesave të PayPal-it;
 • Modifikimi i produkteve dhe opsionet e personalizimit dhe më shumë.

Sa i përket opsionit të Blogimit, sistemi nuk lejon ndërtimin e blogeve me pamje të plotë. Ju mund të krijoni dhe lidhni bloge të thjeshta këtu duke shtuar seksione dhe elemente si postime dhe fletë media. Alsoshtë gjithashtu e mundur të planifikoni postimet këtu. Numri i opsioneve të paraqitjes së blogut është mjaft i bukur, por ju ende nuk do të jeni në gjendje të përdorni RSS feed (nuk është në dispozicion këtu), caktoni kategori në postime të reja ose aktivizoni opsionin e komentimit. Lajmi i mirë është që ju mund të lidhni sistemin e jashtëm të komentimit si Disqus përmes integrimit të kodit HTML.

Produkti i redaktimit të faqes në internet

Optimizimi i motorëve të kërkimit dhe analitika e faqes në internet

Uebfaqja ka një grup mjetesh që mund të kontribuojnë në promovimin e këndshëm të faqes në internet. Ajo që mund të bëni për të përmirësuar renditjen e motorit tuaj të kërkimit në uebfaqen është të plotësoni etiketat meta për të gjitha faqet, të personalizoni titujt, fjalët kyçe dhe përshkrimet, të shkruani etiketa alt për të gjitha imazhet, të bëni URL-të miqësore me njerëzit etj..

Ju nuk duhet ta krijoni vetë sitin tuaj, pasi sistemi do ta gjenerojë atë si parazgjedhje. Ky është një avantazh i dukshëm për përdoruesit, të cilët nuk janë aq të aftë në SEO dhe krijimin e faqeve në internet në përgjithësi. Sa i përket demerits, disa modele të internetit nuk mund të mburren me strukturën e titujve miqësorë të SEO. Alsoshtë gjithashtu e pamundur të vendosni 301 ridrejtime këtu akoma.

Për të ndjekur statistikat e faqes në internet, mund të përdorni Google Search Console ose mjete të tjera të përparuara që mbështet Webnoda për SEO. Megjithatë, për të integruar Google Analytics, do të duhet të rifreskoni në Plane Standard ose Profi. Nëse dëshironi të krijoni një version rezervë të faqes suaj të internetit që është në zhvillim e sipër, sistemi lejon ta bëni atë me lehtësi.

Politika e GDPR

Një tipar jetik për ata që do të përfshihen në kamare eCommerce. Një ndërtues i faqes së internetit ofron seksione të publikuara tashmë të Politikës së Privatësisë dhe Kushtet e Përdorimit. Ato përmbajnë tekst në mënyrë të paracaktuar duke përshkruar dispozitat e përgjithshme, si dhe mënyrat se si do të mbledhë, përpunojë dhe ruajë faqen tuaj të internetit të dhënat e përdoruesve. Ju jeni të lirë të redaktoni çdo seksion në varësi të kërkesave të projektit tuaj.

Politika e GDPR-së e Uebfaqeve

Aplikacioni personal me porosi

Platforma ka aplikacionin e saj të veçantë të lëvizshëm për të përdorur telefona inteligjentë ose tableta dhe për të menaxhuar faqen tuaj menjëherë. Një redaktues mobil është gjithashtu shumë intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Ajo vjen me të njëjtën bashkësi karakteristikash dhe mjete të dorëzuara nga versioni i desktopit.

3. Dizajni & templates

Numri i Temave:200+
Modelet Profesionale:&# X2714; PO
Temat Falas:&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO
Redaktimi i kodit HTML:✘ JO

Galeria e shablloneve të uebfaqeve aktualisht përfshin mbi 200 tema. Ato hyjnë në kategori të ngrohta dhe numri i tyre mund të ndryshojë në lidhje me temën e zgjedhur. Modelet janë përgjegjëse si parazgjedhje, por cilësia e tyre lë shumë për të dëshiruar.

Gjë është se ndërtuesi i faqes në internet ka një strukturë të ngjashme modelesh dhe mostrat shpesh ndryshojnë në aspektin e ngjyrave dhe cilësimeve të sfondit. Kjo reflektohet në mënyrë të pashmangshme në efikasitetin e personalizimit të dizajnit dhe rezultatin që përfundimisht do të merrni.

Modelet e uebfaqeve vijnë me një mundësi paraprake. Kjo është e përshtatshme për përdoruesit, të cilët dëshirojnë të eksplorojnë detajet e mostrës që do të zgjedhin. Për të rregulluar modelin, duhet të modifikoni blloqet që përbëjnë strukturën e tij.

Butoni i cilësimeve, i cili duket si një cogwheel, gjendet në këndin e sipërm të djathtë të secilit bllok në internet. Kjo është ajo ku ju do të gjeni opsionet e kërkuara për redaktimin e tekstit dhe fontit, veçorinë e ngarkimit të figurave, fotot e aksioneve dhe mjetet e tjera.

Keni parasysh se Webnode nuk ju lejon të ndërroni modelin, kur punoni në të. Nëse akoma vendosni ta bëni atë, të gjithë përmbajtjen që do të arrini të paraqisni do të humbasin. Mendoni paraprakisht dhe mos nënvlerësoni përdorimin e veçorisë së parapamjes së shabllonit, kur bëni zgjedhjen tuaj. Redaktimi i kodit HTML / CSS nuk është i disponueshëm edhe këtu.

Uebfaqja ka mbështetje shumë-gjuhëshe. Deri më sot, ajo lejon krijimin e mbi 20 versioneve gjuhësore të faqes tuaj të internetit. Ky është një avantazh për përdoruesit, të cilët synojnë të arrijnë audiencën e huaj.

4. Ndihma për klientët

Ndërtuesi i faqes në internet nuk mund të mburret me mbështetje të dobishme dhe të gjithanshme të klientit. Ndërsa cilësia e shërbimeve mbështetëse është e këndshme, sfera e opsioneve të ofruara është ende e pamjaftueshme për t’u ofruar përdoruesve lirinë e zgjedhjes. Ju nuk do të gjeni një bisedë live ose asistencë telefonike këtu.

Abonentët e planit Profi dhe Standard kanë rimëkëmbje dhe azhurnime të përfshira në planet e tyre përveç mbështetjes shumëgjuhëshe. Platforma ka blogun e vet me një përzgjedhje të artikujve të dobishëm që i referohen ndërtimit të lidhjeve, këshilla për optimizimin e SEO, hapa për të filluar dhe mbështetur një blog të suksesshëm, etj..

FAQ të faqes në internet

Ajo që mund të përdorni është Seksioni FAQ, të cilat përfshijnë aspektet themelore. Ekziston gjithashtu një mundësi për të kontaktuar me ekipin e teknologjisë mbështetëse përmes emailit, por shpejtësia e reagimit lë shumë për të dëshiruar gjithashtu.

5. Planet & Çmimeve

Politika e çmimeve të faqes së internetit është fleksibël dhe e përballueshme. Krijuesi i faqes në internet ka një plan falas. Mund ta përdorni për intervalin kohor të pakufizuar. Ai nuk ofron një veçori të lidhjes së emrit të domain dhe siguron rreth 100MB hapësirë ​​vetëm për ruajtje. Uebfaqet e krijuara me një plan falas vijnë me flamurin e reklamave të sistemit që nuk mund të hiqen derisa të përmirësoheni në një nga planet e paguara (qoftë Standard ose Profi). Abonimet e paguara janë si më poshtë:

Opsioni i çmimevekostoFeatures
E kufizuar:$ 3.95 / moConn Lidhja e domenit;
Support Ndihma Premium për Klientin.
Mini:$ 5.95 / moDom Domain falas 1-vjeçar;
Build Formuesi;
Background Sfondi i videos;
Statistics Statistikat e faqes në internet.
standard:$ 11.95 / mo✓ Heqja e markës së faqes në internet;
2 Versione gjuhësore;
Back 5 kopje rezervë.
Profi:$ 19.95 / moBand Bandwidth i pakufizuar;
✓ 100 llogari me postë elektronike;
Back Kopje rezervë dhe rikuperim të pakufizuar.

Planet e kufizuara dhe mini funksionojnë mirë për projekte të vogla dhe ato ende vijnë me një flamur të vogël të sistemit në futboll. Planet Standarde dhe Profi lejojnë krijimin e projekteve të mira për përdorimin personal, të biznesit ose e-Tregtisë. Ata janë pa reklama dhe vijnë me një gamë të gjerë karakteristikash të nevojshme për të filluar dhe menaxhuar një faqe interneti profesionale shumëgjuhëshe.

6. Pro dhe kundër

Shuma mbizotëruese e ndërtuesve të faqeve në internet vijnë me pro dhe kundër. Uebfaqja nuk është një përjashtim.

rekuizitë

  &# X2714; Lehtësinë e përdorimit. Krijuesi i faqes në internet vjen me pult intuitiv dhe redaktorin tërheqës-dhe-rënës të strukturuar logjikisht për të siguruar lehtësi dhe investime minimale të përpjekjeve.
  &# X2714; Nuk kërkohet kodim. Ju nuk duhet të zotëroni aftësi kodimi për të hartuar një faqe në internet me sistemin.
  &# X2714; Modelet e përgjegjshme. Temat përshtaten me rezolucione të ndryshme të ekranit dhe madhësive të pajisjeve mobile dhe desktop.
  &# X2714; Mbështetje shumëgjuhëshe. Shtë e mundur të krijoni rreth 20 versione gjuhësore të faqes tuaj të internetit.

Cons

  Mungesa e funksionalitetit të e-commerce. Shërbimi nuk lejon krijimin e dyqaneve të mëdha në internet, ndërsa projektet e vogla dhe të mesme gjithashtu nuk kanë karakteristika të domosdoshme.
  Përshtatje e kufizuar e dizajnit. Modelet janë paracaktuar dhe është e pamundur të ndryshoni paraqitjen ose strukturën e tyre përmes redaktimit të kodit. Si rezultat, ato duken të ngjashme dhe u mungon kontakti modern.
  Funksionaliteti i dobët i Blogjeve. Shtë e mundur të ndërtoni një blog themelor me Webnode, por ju nuk do të jeni në gjendje ta bëni atë me ekran të plotë për shkak të mungesës së funksionalitetit.
  Nuk ka treg tregu. Ndërtuesi i faqes së internetit nuk ka një treg të integruar të aplikacioneve me widget dhe shumë zgjerime për hartimin dhe performancën më të mirë të faqes në internet.

7. Konkurrentët

Uebfaqja zë një pozicion gati të mesëm midis dhjetëra ndërtuesve të faqeve në internet. Si një alternative e Webnode ju mund të përdorni cilindo nga produktet moderne SaaS. Për ta vërtetuar atë fakt ne e kemi krahasuar me udhëheqësit e ngrohtë: Wix dhe WordPress CMS. Shikoni krahasimet tona në internet-faqe me kokë:

Wix vs WebnodeUebfaqja vs WordPress

Vija e poshtme

Webnode është një krijues i faqes në internet të klasës së mesme, i cili funksionon mirë për zhvillimin e faqeve të internetit personale, të biznesit dhe e-commerce. Shërbimi është një mjet i bukur për përdoruesit, të cilët nuk kanë kohë ose aftësi të shqetësojnë për integrimin e kodit. Përvoja në krijimin e faqes në internet nuk është e nevojshme këtu fare, ndërsa shabllonet janë të përgjegjshëm dhe duken mjaft tërheqës. Nëse duhet t’u jepni atyre pamje të personalizuar, nuk do të mund të bëni shumë për këtë këtu. Ata janë më të përshtatshëm për newbies.

Platforma nuk mund të krenohet me opsione të përshtatshme për tregtinë elektronike dhe Blogging, edhe pse, është e mundur që të ndërtohen me të këto lloj uebfaqesh. Mbështetja e saj për klientët është gjithashtu e pamjaftueshme.

Nga ana tjetër, krijuesi i faqes në internet lejon ndërtimin e faqeve në internet shumë gjuhë, që është një nga pikat kryesore të tij. Sa i përket politikës së çmimeve, është fleksibël dhe i arsyeshëm, duke marrë parasysh spektrin e shërbimeve të ofruara. Shkoni përpara për të krijuar faqen tuaj të internetit të testimit me planin falas të Webnode për të marrë përshtypjen tuaj në lidhje me shërbimin, zbatueshmërinë e tij dhe karakteristikat funksionale.

Provoni Webnode falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me