Rishikimi i elementeve

Elementor – është një ndërtues faqesh fitues i çmimeve i krijuar për WordPress. Ajo vjen me karakteristika të tërheqjes dhe rënies dhe një ndërfaqe krejtësisht të ndryshme duke lënë të porsaardhurit dhe jo-teknikët të krijojnë faqe dhe postime fituese të çmimeve për të dalë nga cilësimet e paracaktuara. Mjeti ka provuar të jetë opsioni # 1 për përdoruesit që kërkojnë një mënyrë të ndryshme për të përfaqësuar përmbajtjen e tyre në internet pa hyrë në HTML ose CSS.


Shtojca ishte krijuar për të zgjeruar horizontet në drejtim të strukturës së faqes dhe dizajnit me kosto minimale dhe absolutisht pa njohuri PHP. Isshtë falas për t’u shkarkuar edhe pse disa nga aftësitë kryesore dhe karakteristikat e saj janë në dispozicion në planet me pagesë. Produkti krenohet me miliona mbi një milion shkarkime deri më tani. Këtë herë do të bëjmë një vështrim më të afërt se si mund të ndihmojë në rregullimin e faqes në internet dhe ta bëjmë atë të duket më ekskluzive.

1. Lehtësia e përdorimit

Shtojca vjen si një ndërtues i thjeshtë i faqes në internet me një ndërfaqe intuitive tërheqëse dhe tërheqëse. Një panel kontrolli miqësor për përdoruesit i ka të gjitha elementet e disponueshëm në një vend. E bën mjaft të thjeshtë krijimin e një strukture të dëshiruar të faqeve, si dhe organizimin e përmbajtjes. Siç kemi vërejtur më parë, nuk kërkohen aftësi kodimi. Funksionaliteti i Elementorit lejon përdoruesit:

 • Krijoni faqe dhe postime të reja me porosi në një ndërfaqe të veçantë. Do të merrni një buton të ri në pultin tuaj WP për t’u përqendruar plotësisht në procesin e redaktimit. Ju në fakt futeni në një mjedis të ri për krijimin e faqeve të internetit, të integruar ende me faqen tuaj të WordPress.
 • Ndërtoni elemente të reja dhe strukturat e përmbajtjes me fjalë për fjalë pa qasje PHP, HTML ose CSS. Një i ri do ta ketë të lehtë të përdorë ndërfaqen dhe të rregulloje faqen e internetit menjëherë.
 • Shihni rezultatet në bazën e përparme. Me fjalë të tjera, ju shihni të gjitha ndryshimet dhe ndryshimet në kohë reale gjatë procesit të redaktimit.
 • Përdorni shtojcën me ndonjë nga temat e disponueshme WP pa përjashtim.

Le të kalojmë nga përfitimet në çështje praktike dhe të shohim nëse është me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur. Por së pari, duhet ta instaloni shtojcën. Procesi është i njëjtë si me çdo shtojcë tjetër.

 1. Shkoni në Pultin tuaj – Shtojcat – Shtoni të reja.
 2. Gjeni ndërtuesin e faqes Elementor, shkarkoni dhe aktivizoni atë.
 3. Do të keni një buton të veçantë Elementor në pultin tuaj WP.
 4. Klikoni në Fillimi dhe shënoni faqen ose postimin tuaj të parë me porosi.

Shtojca ofron një video të mirë prezantuese me disa këshilla fillestare për të filluar procesin e krijimit. Ju mund të shikoni ose shtypni butonin “Krijo faqen tuaj të parë”.

Redaktori i elementeve

Siç u përmend më parë, shtojca vjen me një ndërfaqe vizion tërheqës-dhe-rënie. Me fjalë të tjera, ju mund të zgjidhni ndonjë element nga shiriti anësor i majtë dhe ta tërhiqni atë në fushën kryesore. Elementet fillestare prezantojnë një përzgjedhje të gjerë të blloqeve dhe elementeve që shkojnë nga header-et tipike, seksionet e brendshme, ndarjet, videoklotat dhe hapësirat në galeritë e figurave, skedat, dëshmitë, kutitë e shkurtra, skedat, etj. Me fjalë të tjera, këtu keni fjalë për fjalë gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar një faqe të qëndrueshme nga e para. Ne në fakt kemi një ndërtues të veçantë të uebfaqes brenda WordPress CMS.

Një përdorues ka dy mundësi kryesore përpara se të fillojë. E para është të ndërtoni një faqe me porosi më vete ose duke përdorur elementët në të majtë. Në këtë rast, ju jeni të lirë të shprehni idetë tuaja dhe të sjellni në jetë çdo dizajn të internetit. Nëse jeni të hutuar me kaq shumë instrumente që nga fillimi, mund të zgjidhni një model të gatshëm nga lista e paraqitjeve me porosi. Thjesht klikoni në ikonën “Shto shabllonin” në ekranin kryesor dhe zgjidhni një përzgjedhje të faqosjeve që janë të lehta për tu përshtatur.

Procesi i redaktimit ju lejon të ndryshoni çdo element nga blloqet e figurave dhe titujt në tekste dhe forma. Shtojca përbëhet nga kolona dhe widget. E tëra që ju duhet është të klikoni në një vend të veçantë dhe të filloni ta redaktoni. Puna me tekste është e njëjtë si redaktimi i postit tuaj tipik WP. Do të keni të njëjtat mjete për të punuar me typografinë, për të shtuar lidhje, për të ndryshuar madhësitë e tekstit, etj. E njëjta gjë është me imazhet. Përdoruesit do të vlerësojnë parametrat e detajuar që i lejojnë ata të ndryshojnë imazhin, të aplikojnë shtrirje të ndryshme, të modifikojnë madhësitë ose të zbatojnë dimensionet e personalizuara në varësi të bllokut.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Shtojca krenohet me një gamë të gjerë karakteristikash. Ato janë krijuar për të trajtuar detyra të ndryshme dhe për të krijuar seksione me porosi në varësi të llojit të faqes tuaj të internetit. Elementor mund të jetë një mjet jetik për përdoruesit që duan të mbajnë vizitorët e tyre të angazhuar. Lista e veçorive të disponueshme ndryshon nga elementët interaktiv të animacionit dhe format e shfaqura të vetë-dizajnuara deri tek redaktimi brenda dhe mbështetja shumëgjuhëshe.

Ndërsa është i pasur me instrumente të shkëlqyera të projektimit, Elementor është i pajtueshëm me të gjitha temat e WP. Shtojca funksionon pa probleme pavarësisht modelit. Nuk ka rëndësi nëse keni një temë premium falas ose të paguar. Ndërtuesi i faqeve ofron qasje të plotë në mjetet e tij të projektimit. Shtë një lajm i mirë, pasi nuk do të keni nevojë të kaloni mes temave. Përdoruesit nga e gjithë doreza do ta kenë të lehtë përdorimin e mjetit, pasi vjen me mbështetje shumëgjuhëshe. Elementor është në dispozicion në më shumë se 20 gjuhë të ndryshme. Për më tepër, përdoruesit janë të lirë ta përkthejnë atë në gjuhë të tjera që nuk janë në listë.

Redaktori i Teksteve Elementor

Shtojca vjen me një personalizim vizual të përmirësuar. Redaktimi në internet është një veçori e shkëlqyeshme që ju lejon të ndryshoni seksione dhe blloqe në ekranin kryesor. Do t’i shihni të gjitha ndryshimet drejtpërdrejt ndërsa nuk kërkohet kodim për personalizimin e futbollit ose kokës. Tipografia e zgjeruar vjen si pjesë e procesit të personalizimit me mbi 800 shkronja të ndryshme përveç 80+ elementeve të projektimit.

Krijimi i një uebsajti interaktiv me Elementor është i lehtë falë veçorive interaktive të animacionit që japin efekte hover dhe animacion lëvizës. Përdoruesit mund t’i shtojnë ato në çdo pjesë të faqes në internet duke e bërë atë të duket më tërheqës dhe elegant. Ideja nuk është vetëm të shtoni animacion imazhi, por të luani rreth fotove tuaja duke përdorur cilësime të përparuara dhe duke zbatuar efekte të ndryshme.

Redaktori i Tekstit të Elementit

Nga pikëpamja e ndërveprimit dhe e blerjes së përdoruesve, mjetet e projektimit që shfaqen gjithashtu mund të vijnë në dispozicion. Ata e bëjnë më të lehtë krijimin e llojeve të ndryshme të shfaqjes për rritjen e listës së pajtimtarëve tuaj. Shtojca jep paraqitjet e gatshme të popup-it. Ato përfshijnë formularë për kapjen e plumbit, njoftime, shirita Hello, banderola të shitjes, abonime me email dhe më shumë. Po kërkoni një mënyrë për t’i bërë format tuaja të kontaktit edhe më interesante? Elementor ofron mbivendosje të dritave të lehta sa herë që një vizitor klikon mbi një element, imazh ose seksion të veçantë. Kjo do t’i bëjë faqet tuaja të internetit të duken më të gjalla.

Ne gjithashtu duhet të kemi parasysh fleksibilitetin dhe funksionalitetin e integrimit të palëve të treta. Pavarësisht nëse do të jetë MailChimp ose ActiveCampaign, do të vlerësoni gjithashtu gatishmërinë për përdorim WooCommerce widget që lehtësojnë shtimin e tabelave të çmimeve, listave, etj.

Shumica e karakteristikave janë në dispozicion me secilin plan të Elementor pavarësisht çmimit.

3. Modelimet

Ndërtuesi i faqeve Elementor vjen si një zgjidhje gjithëpërfshirëse e projektimit me instrumente të projektimit 80+. Ndërsa shumica e shtojcave ju lejojnë të krijoni disa lloje të veçantë moshe, Elementor e lehtëson krijimin e tërë faqes në internet nga e para. Duke filluar nga header dhe footers tek postimet e vetme, 404 faqe, arkivat, faqet e kërkimit dhe më shumë.

Pamja e modalitetit me përgjegjësi elementare

Nëse dëshironi për një mënyrë më të shpejtë për të vendosur projektin, ekziston një mënyrë më e thjeshtë për të përfituar nga shumë modele të gatshme për përdorim. Koleksioni përfshin lloje të ndryshme faqesh nga portofolet e gatshme dhe paraqitjet e faqeve të uljes deri tek pjesët e shërbimit të formave të kontaktit dhe më shumë. Ju lutemi vini re, edhe nëse vendosni modele të gatshme, prapë mund të përdorni pultin personal për të shtuar elemente të reja, për të ndryshuar blloqe ose për t’i lëvizur ato.

Do seksion mund të personalizohet në tre mënyra të ndryshme:

 • Mënyra e përmbajtjes – jep disa mjete bazë nga kutia. Për shembull, mund të ndryshoni madhësitë e tipografisë, ngjyrat e tekstit, etj.
 • Mënyra e stilit – këtu mund të modifikoni gjerësinë dhe lartësinë e bllokut, të implementoni animacione me hover dhe të aplikoni filtra CSS nëse është e nevojshme.
 • Modaliteti i Avancuar – ato cilësime ju lejojnë të punoni me pozicionimin me porosi, sfondin, efektet e lëvizjes, klasat, etj.

Kontrollet e projektimit të përgjegjshëm ju lejojnë të shikoni paraprakisht dhe modifikoni faqen në varësi të dimensioneve të ekranit, Për shembull, mund të ndryshoni diferencën dhe mbushjen, të vendosni vlerat tuaja ose t’i lidhni ato së bashku për të marrë një pamje të qartë se si do të duket faqja juaj në desktop, smartphone. ose tableta. Me fjalë të tjera, këtu kemi një modalitet fillestar testimi A \ B.

Nëse ju pëlqen rezultati i punës tuaj, Save Option është një mjet i mirë për të ruajtur dizajnin tuaj si shabllon për faqet e ardhshme të faqes së internetit.

4. Ndihma për klientët

Shtojca vjen me mbështetje të gjerë të klientit si për përdoruesit pa pagesë ashtu edhe për ato premium. Mënyra më e lehtë është të paraqisni pyetjen tuaj përmes formularit elektronik të disponueshëm në seksionin Na Kontaktoni. Përdoruesit profesionistë mund të përfitojnë nga mbështetja premium që supozon të ofroni përgjigje më të shpejtë.

Për të filluar, mjeti vjen me një video hyrëse në dispozicion të drejtë në pultin tuaj WP. Ju nuk keni nevojë të kaloni midis panelit të administratorit dhe faqeve të internetit zyrtare të Elementor. Nëse një përdorues kërkon akoma ndonjë ndihmë më të hollësishme, njohuri baze do të vijnë në ndihmë. Ai përmban artikuj të shumtë që mbulojnë çdo hap të procesit të projektimit nga bërja e hapave të parë, veçoritë dhe paraqitjet deri tek çmimet dhe këshilla të veçanta.

Abonentët do të kenë qasje të plotë në Qendrën e Ndihmës së Elementor me FAQ të ndryshme, mësime video dhe artikuj të njohur për çështje të ndryshme. Shtojca ka një bashkësi në rritje në të gjitha platformat kryesore sociale gjithashtu. Një ide e mirë për të bashkëvepruar me përdoruesit e tjerë dhe për të shkëmbyer përvojë.

5. Politika e çmimeve

Ndërtuesi i faqeve është i lirë për ta shkarkuar dhe përdorur. Sidoqoftë, pajtimtarët falas mund të përdorin vetëm një seri të kufizuar karakteristikash. Për të marrë sa më shumë nga shtojca, do të duhet të zgjidhni nga tre pako të disponueshme me pagesë. Ato janë si më poshtë:

 • Plani Personal kushton 5 dollarë në muaj për një uebfaqe të vetme.
 • Plan biznesi kushton 9 dollarë në muaj për 3 faqe në internet.
 • Plani i Pafund kushton 17 dollarë për uebfaqe të pakufizuara.

Të tre paketat vijnë me modele 300+ Pro dhe mbi 50 widget. Ato përfshijnë mbështetje dhe azhurnime 1-vjeçare, pajisje WooCommerce, ndërtues të popupit dhe temave.

6. Pro dhe kundër

Shtojca Elementor është një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve në dispozicion për WordPress. Ai krenohet me një përzgjedhje të madhe të instrumenteve përveç procesit të shpejtë dhe të thjeshtë të redaktimit. Sidoqoftë, përdoruesit mund të hasin akoma pak keq.

Pros:
Cons:
&# X2714; Ndërtues i faqeve me përdorim të thjeshtë për të krijuar një faqe në internet nga e para.
&# X2714; Një përzgjedhje e gjerë e modeleve.
&# X2714; Dhjetra mjete projektimi dhe personalizimi.
&# X2714; Dizajn 100% i përgjegjshëm për celular dhe cilësime të përparuara.
&# X2714; Shtojca është e lirë për ta shkarkuar.
&# X2714; Integrime të palëve të treta dhe pajisje të integruara.
✘ Disa përdorues mund të dëshirojnë një zgjedhje pak më të zgjeruar të opsioneve të tregtisë elektronike.
✘ Mungesa e bisedës live për mbështetje të menjëhershme.

përfundim

WordPress është akoma mjeti më i njohur për ndërtimin e faqeve në internet pavarësisht konkurrencë në rritje përballë platformave dhe kornizave CMS në zhvillim. Sistemi përmirësohet çdo vit për të mbajtur pozicionet e tij drejtuese në internet. Nga ana tjetër, sistemi mund të duket akoma konfuz me parametrat e tij të komplikuar veçanërisht për fillestarët. Përdoruesit duhet të kenë së paku njohuri themelore HTML dhe CSS për të trajtuar ndërtimin e faqes në internet. Elementor është krijuar për të lehtësuar procesin dhe për të ndihmuar newbies të krijojnë faqe të personalizuara pa mundim.

Shtojca Elementor ka të gjitha tiparet për një personalizim të shpejtë dhe të lehtë të faqes në internet të bazuar në WP. Ajo është shndërruar në një mjet të veçantë për ndërtimin e faqes në internet me një ndërfaqe intuitive, karakteristika vizuale tërheqëse, funksion funksionalizimi redaktimi, etj. Më e mira nga të gjitha, është e shkëlqyeshme për fillestarët dhe jo-teknikët që kërkojnë një mënyrë të thjeshtë për t’u dalluar me faqet e tyre të internetit.

Provoni Elementor Tani

Howard Profili im në Twitter Profili im në Facebook e-mail Profili im Linkedin

Rreth Autorit

Unë jam Howard Steele, themeluesi dhe kryeredaktori i kësaj faqe interneti. Me mbi 10 vjet ndërtim në internet e di se sa e ndërlikuar dhe e lodhshme mund të jetë kjo detyrë për një person jo IT. Nuk mund të vendosni se cilin shërbim të zgjidhni? Mos ngurroni të më kërkoni këshilla. Thjesht përshkruani nevojat e faqes suaj të internetit, dhe unë me kënaqësi do t’ju ndihmoj.

Shtëpi »Shqyrtime» Rishikimi i Elementorit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map