Rishikimi i Ecwid.com

Ecwid – është një plugin eCommerce, i cili lejon krijimin e dyqaneve të vogla në internet për ata përdorues, të cilët tashmë kanë faqet e tyre të internetit dhe dëshirojnë t’u japin atyre funksionalitetin e tregtisë. Për dallim nga platformat standarde të e-commerce si Shopify ose BigCommerce, për shembull, të cilat përdoren për të krijuar dyqane në internet me ekran të plotë nga e para, Ecwid është përdorur kryesisht si një widget për t’u integruar në uebfaqen ekzistuese.

E krijuar në vitin 2000, Ecwid është përdorur nga mbi 1.5 milion sipërmarrës nga 175 vende të botës deri më tani dhe ai vazhdon të zhvillohet. Shtojca lejon krijimin e katalogjeve të produkteve, ngarkimin e fotove të produkteve dhe përshkrimet e tyre të hollësishme, përcjelljen e statistikave të dyqaneve në internet, menaxhimin e porosive si dhe opsionet e transportit dhe pagesa.

Duket se Ecwid ka të gjithë funksionalitetin që kërkohet për të zhvilluar një faqe të mirë të tregtisë elektronike, por a është me të vërtetë po aq i përshtatshëm dhe i lehtë për t’u përdorur? A mund të përdoret si një zëvendësues i denjë për ndërtuesit standarde të faqes së internetit në eCommerce ose është akoma më mirë të zgjedhësh një shërbim të specializuar për të filluar dhe menaxhuar një dyqan të pavarur në internet? Le ta rishikojmë shtojcën për të siguruar përgjigje për këto dhe pyetje të tjera që përdoruesit mund të jenë të interesuar, kur zgjedhin një zgjidhje eCommerce?

1. Lehtësia e përdorimit

Përdorshmëria dhe lehtësia e përdorimit janë shpesh kriteret kryesore të zgjedhjes për ata përdorues, të cilëve u mungon përvoja në hartimin e uebit por synojnë të lidhin dyqanet në internet me faqet e tyre ekzistuese. Për fat të mirë, Ecwid ofron thjeshtësi mbresëlënëse, lundrim intuitiv dhe zbatim të lehtë të veçorive të tregtisë elektronike.

Paneli i Ecwid

Procedura e regjistrimit është e shpejtë, e thjeshtë dhe zgjat vetëm disa minuta. Pas kësaj, ju merrni qasje në panelin e kontrollit të sistemit, i cili vjen me një menu të detajuar që ka disa seksione dhe kategori. Edhe nëse nuk dini se çfarë të filloni, një magjistar i ngritur i disponueshëm në pult, do t’ju marrë nëpër hapat kryesore të lidhjes dhe procesit të menaxhimit të dyqaneve në internet. Shiriti i përparimit do t’ju japë të kuptuarit se sa efektive është procedura e zhvillimit të dyqanit tuaj në internet dhe kur projekti juaj do të jetë i gatshëm për botim.

Ka gjashtë hapa të domosdoshëm për të filluar, përfshirë regjistrimin e llogarisë, krijimin e dyqaneve në internet, ngarkimin e produkteve, verifikimin e cilësimeve gjeo-rregullore, rregullimin e opsioneve të transportit dhe marrjes si dhe vendosjen e pagesave. Secili prej këtyre hapave zgjat deri në 5 minuta për të përfunduar.

Ecwid Shtoni një produkt

Sapo të keni mbaruar me krijimin e dyqanit tuaj në internet, mund të vazhdoni drejtimin e tij. Për të marrë detajet, eksploroni të gjitha seksionet e disponueshme në menu. Ju gjithashtu mund të shfletoni kanalet e shitjeve në internet dhe celular, si dhe konfigurimet. Në përgjithësi, nuk është e vështirë të zotërosh panelin e kontrollit të sistemit pasi është i efektshëm dhe i lehtë për t’u përdorur, nëse jo edhe vetë-shpjegues.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

Ecwid vjen me veçori që nuk janë në vëmendje të newbies, të cilët kurrë nuk kanë punuar me shtojcën por dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth saj para integrimit. Dyqanet e internetit të krijuara me sistemin janë të përgjegjshme, që do të thotë se ato do të shfaqen mirë në ekranet e desktopit, celularit dhe tabletave. Widget është gjithashtu e njohur për funksionalitetin e saj të Pikës së Shitjes (POS), e cila lejon shitjen e produkteve tuaja në mënyra online dhe offline, përkatësisht në dyqanet lokale dhe dyqanet me pakicë.

Eksporti / Importi i Produkteve

Ashtu si shumica e sistemeve standarde të tregtisë elektronike, Ecwid bën të mundur eksportimin / importimin e produkteve në formatin CSV për të transferuar informacionin, porositë dhe të dhënat e klientit tuaj gjatë migrimit në / nga një tjetër platformë eCommerce.

Importi i produktit Ecwid

Shtojca gjithashtu vjen me një veçori mbështetëse shumë-gjuhëshe, e cila lejon përkthimin e pjesës së dyqanit në një nga 50 gjuhë. Kjo do të thotë që klientët tuaj do të jenë në gjendje të shikojnë dyqanin tuaj online në gjuhët që ata preferojnë bazuar në preferencat e vendndodhjes.

Opsionet e integrimit

Kur bëhet fjalë për opsionet e integrimit, Ecwid nuk ka shumë për të ofruar. Ekziston një zgjedhje mjaft e kufizuar e aplikacioneve që mund të integroheni në faqen e internetit të eCommerce – që nga sot, mund të përdorni shtesat dhe shtesat e palëve të treta: Xero, Mailchimp, Zapier, 71lbs, Printful, AfterShip, Lucky Orange, LiveChat, ShippingEasy, ShipStation, Freshbooks dhe disa shtesa të tjera, por kjo përfundimisht nuk është e mjaftueshme për një dyqan në internet me ekran të plotë. Duhet përmendur gjithashtu se pajtimi me pagesë është i nevojshëm për të përdorur këto integrime.

Integrimi i Ecwid

Edhe pse, Ecwid konsiderohet si një shtojcë që ju lejon të lidhni një dyqan në internet në një faqe interneti ekzistuese, gjithashtu bën të mundur krijimin e një dyqani online të pavarur. Sidoqoftë, një projekt i tillë nuk do të përmbushë pritjet tuaja, pasi ky do të jetë vetëm një faqe interneti themelore me një faqe. Ju thjesht mund ta përdorni atë si një dritare shfaqjeje për të shfaqur dhe reklamuar produktet tuaja. Jo më.

Kanalet e shitjeve

Shtojca ofron një mundësi për të përdorur opsione të shumta kanalesh shitje. Kështu, ju mund të shesni produktet tuaja në faqet e internetit të ndryshme, duke menaxhuar procesin nga një panel i vetëm administratori i shërbimit. Ekziston gjithashtu një zgjedhje e mirë e integrimeve në mediat sociale, duke ju lejuar të shisni përmes Facebook, Instagram si dhe në vendet e tregjeve të njohura si Amazon, Google Shopping, eBay, Nextag, Shopzilla etj..

Kanalet e shitjeve Ecwid

Shërbimi përdor gjithashtu porta pagese të shumëfishta. Ju mund të kombinoni përdorimin e Ecwid me Square, PayPal, Vend, Clover, Stripe, WorldPay, NCR Silver dhe sisteme të tjera pagese.

Menaxhimi i dyqanit

Kur bëhet fjalë për menaxhimin e dyqaneve në internet, Ecwid gjithashtu ofron një gamë të gjerë opsionesh. Këto përfshijnë një mundësi për të shitur produkte fizike dhe dixhitale, për të krijuar disa lista produktesh dhe për t’u caktuar atribute atyre (ngjyrat, madhësitë, format dhe parametrat e tjerë), të përdorin mjete të shumta të menaxhimit të inventarit, opsionin e braktisur të arkëtimit, si dhe të krijojnë, modifikojnë dhe gjurmoni statuset e rendit.

Ju gjithashtu mund të prezantoni promovime dhe zbritje për klientët, të shikoni përmes raporteve dhe analizave të dyqaneve në internet dhe të përdorni mjetet SEO që ofron sistemi. Për të thjeshtuar menaxhimin e dyqanit tuaj në internet, mund të shkarkoni një aplikacion mobil për ta menaxhuar atë nga çdo vend ku ndodheni.

Për të rritur përvojën e klientit dhe shkallën e angazhimit, Ecwid ofron aftësi të gjera gjuhësore, llogaritjen automatike të taksave dhe opsionet e arkëtimit, tarifat e transportit në kohë reale, rishikime të hollësishme të produkteve dhe një mundësi për të përdorur butonin “Favorite” për të mbajtur shënimet e produkteve të preferuara më pas..

SEO në Ecwid

Duke folur për optimizimin e motorëve të kërkimit, Ecwid bën të mundur ndryshimin e titujve të faqeve në internet dhe përshkrimet e meta. Në të njëjtën kohë, është e pamundur të ndryshosh manualisht URL-të e produktit pasi ato gjenerohen automatikisht nga sistemi. Kjo mund të ketë ndikim negativ në promovimin e mëtutjeshëm të faqes në internet.

Keni parasysh që jo të gjitha tiparet ofrohen brenda një plani falas. Shumë prej tyre janë në dispozicion vetëm në planet e paguara.

3. Modelimet

Numri i Temave:Asnjë Temë
Dizajn të përgjegjshëm&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:✘ JO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO

Sa i përket Ecwid fillimisht u ndërtua si një shtojcë për t’u integruar në një uebfaqe të gatshme, qasja e saj e projektimit ndryshon disi nga ato që praktikohen nga ndërtuesit standarde të faqes së internetit të e-commerce. Shërbimet e fundit zakonisht ofrojnë koleksione të gjera modelesh të paracaktuara që mund të jenë ose falas ose të paguara.

Sa i përket Ecwid, ajo ka një temë të përbashkët për ata përdorues, të cilët synojnë të ndërtojnë një faqe interneti të pavarur me një faqe. Ky dizajn, i cili njihet si një sit fillestar, është mjaft i thjeshtë dhe nuk ofron mundësi të thella për personalizim. Mund të vijë deri te nevoja të ndryshme biznesi, llojet dhe stilet, gjë që e bën atë një zgjidhje universale. Redaktori vizual i shabllonit bën të mundur shtimin e tekstit dhe menaxhimin e imazheve vetëm. Redaktimi i kodit CSS është gjithashtu i disponueshëm këtu, i cili deri diku shtrihet opsionet tuaja të projektimit.

Shiko Uebfaqen në Ecwid

Për fat të mirë, Ecwid lejon të shtoni pajisje shtesë tërheqëse në shabllonin tuaj të dyqanit në internet ose të ndryshoni modelin e tij. Opsione të tilla si rishikimet e produkteve, rekomandimet e klientëve etj sigurisht që do t’i japin dyqanit tuaj në internet tërheqje mbresëlënëse dhe funksionim të zgjeruar. Nëse akoma keni nevojë për dizajn unik të dyqaneve në internet, mund të porosisni tema të gatshme Ecwid të zhvilluara nga dizajnerë të palëve të treta që kanë marrëdhënie partneriteti me sistemin.

Paraqitja e kartës së produkteve Ecwid

Shtë gjithashtu e mundur të porositni një dizajn të bërë me porosi nga partnerët me kosto shtesë. Kështu, Ecwid përfundimisht mbetet prapa liderëve të njohur të kamareve të tregtisë elektronike përsa i përket modelimit.

4. Ndihma për klientët

Opsionet e mbështetjes së klientit Ecwid nuk janë mjaft të gjera dhe ato gjithashtu ndryshojnë në lidhje me planin për të cilin do të shkoni. Përdoruesit e planit falas mund të mbështeten në komunikimin me email vetëm me zhvilluesit e shtojcave. Sidoqoftë, ata kanë akses falas të pakufizuar në blog që përmban një koleksion udhëzuesish, këshilla dhe rekomandime për tregtinë elektronike. Këtu ekziston gjithashtu një forum i komunitetit dhe një bazë e gjerë e njohurive, i cili përmban përgjigje për të gjitha pyetjet që përdoruesit mund të kenë, kur punojnë për zhvillimin e dyqanit të tyre në internet. Udhëzimet për video në YouTube janë gjithashtu të arritshme gjatë gjithë orës.

Planet më të shtrenjta ofrojnë mjete të tjera të komunikimit me ekipin e ndihmës së klientit. Këto përfshijnë bisedë të drejtpërdrejtë, mbështetje telefonike me përparësi (ju mund të lini kërkesën për thirrje për kthim) dhe madje 12 orë zhvillim të dyqaneve me porosi në dispozicion në planin vjetor. Shërbimi i fundit, megjithatë, ofrohet mbi bazën e paguar për të gjithë përdoruesit, të cilët nuk janë regjistruar në plane më të larta. Kostoja e përdorimit të tij fillon me 100 dollarë.

5. Politika e çmimeve

Ecwid ka një plan falas që nuk mbaron asnjëherë, gjë që bën të mundur shtimin e deri në 10 produkte dhe përdorimin e veçorive të tilla si karrocat për blerje celular, tarifat zero të transaksioneve, bandën e pakufizuar, krijimin e faqeve të fillimit falas, mundësinë për të shtuar një dyqan në internet në çdo faqe interneti dhe shitur njëkohësisht në faqet e internetit të shumta. Këto mundësi nuk janë të mjaftueshme për të nisur dhe menaxhuar një dyqan të përshtatshëm në internet, që do të thotë që ju herët a vonë do të përballeni me domosdoshmërinë për të përmirësuar një prej planeve të paguara që ofron Ecwid. Kjo perfshin:

  • Plani i Sipërmarrjes (15 $ / muaj ose 12,50 $ / muaj me abonimin vjetor), gjë që bën të mundur shitjen e 100 produkteve dhe përdorimin e veçorive profesionale si llogaritja e automatizuar e taksave, kuponat e zbritjes, eksporti / importi i skedarëve CSV, etj..
  • Plan biznesi ($ 35 / muaj ose 29,17 $ / muaj me abonimin vjetor), i cili lejon shitjen e 2500 produkteve dhe përdorimin e veçorive shtesë si çmimet me shumicë, faturat me porosi, integrimin në treg etj..
  • Plani i Pafund (99 $ / muaj ose 82.50 $ / muaj me pagesën vjetore), e cila ju lejon të shisni numrin e pakufizuar të produkteve dhe të përdorni veçori të përparuara si integrimi në sheshin POS, aplikacioni i dyqanit me porosi mobile, mbështetja me përparësi etj..

6. Pro dhe kundër

Duke qenë një plugin eCommerce, Ecwid vjen me karakteristikat e tij pozitive dhe negative, disa prej të cilave mund të jenë faktorë vendimtar, kur zgjedh një zgjidhje për zhvillimin e dyqaneve në internet..

Pros:
Cons:
&# X2714; Lehtësinë e përdorimit;
&# X2714; Paneli intuitiv, magjistar i fillimit të zgjuar;
&# X2714; Kosto e përballueshme;
&# X2714; Porta të shumta pagese;
&# X2714; Mbështetje e kanalit të shitjeve.
Ack Mungesa e opsioneve të integrimit;
Support Mbështetje e kufizuar e klientit;
Options Opsionet e projektimit të dobët;
Parameters Parametrat e pamjaftueshëm të promovimit të SEO.

Vija e poshtme

Lehtësinë e përdorimit:8/10
Features:6/10
Design:5/10
Mbështetjen e teknologjisë:8/10
çmimi:8/10
Rezultati i përgjithshëm:7.0 / 10

Ecwid është një shtojcë e duhur dhe me kosto efektive për të shtuar funksionalitetin e e-commerce në një faqe interneti ekzistuese. Përfshinë tiparet që kanë shumë rëndësi për newbies, të cilët kurrë më parë nuk kanë qenë të përfshirë në zhvillimin e faqes së internetit, por kanë nevojë për një dyqan në internet për të shitur produktet e tyre dixhitale ose fizike. Këto përfshijnë lehtësimin e përdorimit, magjistarin intuitiv të dizajnit në internet, angazhimin e shumëfishtë të klientit, karakteristikat e marketingut dhe tregtisë elektronike..

Plani falas që ofron sistemi është më se i mjaftueshëm për t’u njohur me shtojcën dhe për të hartuar ose lidhur një dyqan të vogël në internet në faqen tuaj, ndërsa planet me pagesë zbulojnë funksionalitetin e zgjeruar.

Në të njëjtën kohë, ne nuk mund ta konsiderojmë Ecwid një zgjidhje të plotë për ndërtimin e ueb-tregut në internet. Funksionaliteti i tij do të jetë i mjaftueshëm për të integruar një dyqan të vogël në një uebfaqe të gatshme, por nuk do të funksionojë për zhvillimin e faqeve të mëdha elektronike të e-commerce. Në rast se keni aspirata serioze për krijimin e faqes në internet dhe keni nevojë për një dyqan në internet për të mbuluar një gamë të gjerë nevojash për tregti, ka kuptim të përdorni ndërtuesit e specializuar në uebfaqe.

Provoni Ecwid Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me