Rishikimi i bllokut

Rishikimi i Blocsapp.com

blloqet (versioni aktual 3.4.2) – është një program i përdorur për krijimin e faqeve të internetit në Mac OS (10.10 Josemite dhe me lart). Ky është një produkt unik unik, qëllimi kryesor i të cilit është të sigurojë përdoruesve Mac me një mjet premium ndërtimi të internetit. Nuk ka asnjë version të veçantë produkti për Windows. Audienca e synuar është vetëm përdoruesit e Mac.

Blloqet është një softuer i shkarkueshëm përdoret për të krijuar faqe interneti promo, faqe ulëse dhe portofolë. Ideologjia e Apple është në bazë të produktit: sipas idesë kryesore, një përdorues duhet të marrë kënaqësi estetike nga puna me aplikacionin. Cilësia dhe funksionaliteti i gjerë i programit kontribuon në këtë objektiv.

Kur bëhet fjalë për pozicionimin e bllokut, përshtypjet e përdoruesit dhe përvoja vijnë së pari. Shumica e përdoruesve e kuptojnë se nëse projektuesit e uebit kanë investuar dukshëm në zhvillimin e dizajnit të ndërfaqes, atëherë pjesa tjetër e karakteristikave do të sigurohet gjithashtu në një nivel të mirë. A mund të zbatohet kjo deklaratë në Bllok? Kjo nuk është ende e qartë akoma. Pra, le ta bëjmë analizën e hollësishme tani për ta zbuluar këtë.

1. Lehtësia e përdorimit

Softueri ka evoluar që nga fillimi i tij. Versioni i Blocs 3 është bërë edhe më miqësor dhe intuitiv për sa i përket përdorimit. Sigurisht, newbies do t’ju duhet ende pak kohë për të kuptuar se si funksionon sistemi, ndërsa qasja në redaktimin e atributeve CSS do të kërkojë njohuri teknike.

Nga ana tjetër, procesi i ndërtimit është bërë shumë më i lehtë nëse krahasohet me versionet e mëparshëm të softuerit. Një përdoruesi mesatar mund të ketë nevojë për disa ditë për të krijuar një uebfaqe të gatshme për të shkuar me të gjitha karakteristikat e nevojshme të përfshira. Blloqet kombinojnë elemente të gatshme dhe biblioteka të bllokuara për tu përshtatur në një kanavacë boshe në internet.

Përdoruesit do të kenë qasje në një koleksion të elementeve të faqeve që përfshijnë header, forma, imazhe dhe më shumë përveç blloqeve të strukturave me porosi që përfshijnë kolonat boshe, hapësirat në faqe për imazhe dhe përmbajtje teksti, etj. Për më tepër, versioni i ri vjen me mbështetje për HTML5 të rezervojë shumë hapësirë ​​për koduesit profesionistë dhe dizajnuesit e uebit për të krijuar paraqitjet unike të faqeve.

Fillimi

Ndërsa Blocs është aplikacioni për ndërtimin e uebfaqes, ai vjen si softuer i shkarkueshëm. Për të hyrë në karakteristikat e saj, ju duhet ose të blini një licencë të plotë ose të zgjidhni një version provë falas. Në të dy rastet, sistemi kërkon të sigurojë disa informacione personale. Kur procesi i nënshkrimit të përfundojë, do të keni mundësinë të shkarkoni dhe instaloni një version të zgjedhur të softuerit.

Regjistrimi i blloqeve

Procesi i redaktimit të faqes në internet

Siç kemi përmendur edhe më parë, softveri ofron kanavacat e tij të gatshme që janë lehtësisht të modifikohen dhe ndryshohen. Përdoruesit mund të shtojnë kolona bosh, si dhe hapësira për imazhe dhe tekste. Një mënyrë tjetër është të përdorni blloqe dhe biblioteka të elementeve. Këtu do të gjeni koleksionet e elementeve të faqeve dhe pjesëve që do të shtohen me një klik. Blloqet 3 kanë funksionalitet tërheqje dhe rënie duke e bërë më të lehtë ndryshimin e pozicionimit të elementeve.

Lajmi i shkëlqyeshëm për versionin e ri të softuerit është se tani ju keni të gjithë hierarkinë e faqes në internet të treguar në shiritin e majtë. Ju mund të arrini çdo seksion ose element me lehtësi në vend që të kaloni midis ekraneve të ndryshme siç ishte në versionin e mëparshëm. E njëjta gjë është me hedhjen e tullave të reja në faqe. Thjesht zgjidhni një dhe tërhiqeni atë në hapësirën e nevojshme. Këtu kemi kuti me përmbajtje të skedarëve, galeritë e imazheve, riprodhuesit audio, header, format e kontaktit, butonat e mediave sociale, etj.

Platforma vjen me redaktorin e klasës CSS. Përdoruesit janë të lirë të modifikojnë stilimin e blloqeve dhe elementeve duke siguruar që ato duken dhe funksionojnë në pajisje të ndryshme pavarësisht nga madhësia e ekranit. Për më tepër, sistemi jep kontroll të plotë mbi kodin burimor të faqes përveç mbështetjes për HTML5. Koduesit me përvojë do të vlerësojnë fleksibilitetin e programimit ndërsa newbies mund të përfitojnë nga karakteristika si kontrollet ScrollFX. Ne do të diskutojmë të dy pak më tej në rishikimin tonë.

Të shkosh live

Aplikacioni Blocs 3 u zhvillua si krijues i faqes në internet dhe faqesh. Ai nuk ofron lehtësira pritëse. Do të duhet të kujdeseni vetë. Lajmi i mirë është që versioni i ri mbështetet nga disa platforma të thjeshta dhe megjithatë të njohura CMS. Ato përfshijnë Cushy, Pulse, Tetor dhe disa të tjerë. Ajo siguron integrimin e thjeshtë të skedarëve të uebfaqes me sistemin e menaxhimit të përmbajtjes, si dhe bazën e të dhënave të tij.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Aplikacioni Blocs mund të jetë një paketë e mirë për të dy fillestarët, të cilët fillojnë vetëm të kuptojnë se si funksionon sistemi, si dhe koduesit profesionistë që kërkojnë një shans për të krijuar paraqitjet e tyre unike. Karakteristikat e softuerit gjithashtu mund të ndahen në dy grupe kryesore. Grupi i parë është për përdoruesit që nuk duan të zhyten thellë në procesin e redaktimit. E dyta është për njerëzit me mendje krijuese.

E ndërtuar në Bootstrap 4

Programuesit dhe koduesit do të ishin të lumtur të mësojnë se versioni i ri i Blocs u zhvillua në Bootstrap 4. Korniza vjen me mbështetje për pajisje të ndryshme, përfshirë smartphone dhe tablet. Përdoruesit janë të lirë të zbatojnë dimensione të ndryshme për secilin element ose seksion duke e bërë atë të duket e mirë në lloje të ndryshme të pajisjeve pavarësisht nga madhësitë e ekranit, transportuesit, etj. Të gjitha faqet e internetit tuaj do të funksionojnë mirë, pavarësisht nga pikat e ndërprerjes.

Mbështetje për HTML5

Softueri u modifikua për të mbështetur atributet HTML5. Ai bën të mundur krijimin e shtresave të informacionit, pa u marrë me bazën e të dhënave. E tëra që ju duhet është të zgjidhni një bllok ose element dhe të shtoni atributet e nevojshme duke përdorur panelin e Inspektorit. Ndërsa shumica e ndërtuesve të faqeve dhe faqeve të internetit kurrë nuk garantojnë ekzekutimin e siteve të përsosura në rast se ju zbatoni atributet tuaja, Blocs 3 ka një mënyrë paraprake për të kontrolluar sesi krijimet tuaja HTML, PHP ose JavaScript do të duken gënjeshtare kur shkojnë drejtpërdrejt.

Kontrollet ScrollFX

Ne kemi thënë tashmë disa fjalë në lidhje me këtë veçori. Wasshtë krijuar për fillestarët që duan të bëjnë faqet e tyre të internetit të duken pak më të freskëta. Ideja është që të shtoni efekte të ndryshme në disa nga elementët e faqes në internet kur lëvizni poshtë faqes. Ato mund të përfshijnë efekte zbehëse ose animacion. Paneli i kontrollit ju lejon të implementoni secilën prej tyre me lehtësi. Thjesht zgjidhni elementin që ju nevojitet dhe zgjidhni mënyrën si do të duket kur lëvizni poshtë.

Stilimi i kutisë së kutisë

Stilimi i kutisë së bllokut

Kjo tullë e veçantë ndihmon përdoruesit e avancuar të futin pjesën e kodit HTML. Tani, përdoruesit e Blocs 3 do të kenë një shans të ndryshojnë mënyrën si duket kutia e zgjedhjes. Përveç një versioni tradicional, ekziston edhe një modalitet celular që rezulton në një pamje moderne. Përveç kësaj, mund të vendosni stacking ose kutinë e kutisë vertikale ose horizontale.

Paraprakisht Rrjeti Lokal

Një veçori e shkëlqyeshme për të gjithë përdoruesit e Mac që përfitojnë nga një lidhje rrjeti lokal. Kjo ju lejon të shikoni paraprakisht mënyrën si duket faqja juaj në pajisje të ndryshme të lidhura në të njëjtin rrjet me laptopin tuaj të mundësuar nga Mac. Jo vetëm që do të jeni në gjendje të shikoni të gjitha faqet, por gjithashtu të redaktoni disa nga elementët e tyre menjëherë në shfletues.

Redaktori i ikonave

Redaktori i ikonave të bllokut

Përdoruesit marrin kontrollin e plotë mbi ikonat me një shans për t’i ndryshuar ato falë një tullë ikonë të zhvilluar rishtas. Para së gjithash, ju duhet të zgjidhni nga një përzgjedhje e blloqeve të gatshme të ikonave. Pastaj mund të zëvendësoni ikonën e paravendosur me tuajin, si dhe të rregulloni 5 nga shkronjat e disponueshme për ta bërë atë të duket më tërheqëse.

Opsionet e pemës së shtresave

Opsionet e Pemëve të Shtresave të Blloqeve

Siç kemi përmendur edhe më parë, bllokimet 3 përshkruan hierarkinë e faqeve me të gjithë elementët dhe pjesët në të njëjtën dritare pa pasur nevojë të kaloni midis mënyrave. Në të njëjtën kohë, një pemë me shtresa siguron një përmbledhje të shpejtë të të gjitha elementeve që keni në faqen e zgjedhur. Tani e tutje, mund të keni mundësi të përdorni opsione të ndryshme për të përpunuar shtresat. Ato përfshijnë fshirjen, shembjen, kopjimin dhe operacionet e tjera caktojnë çelësa me ngjyra dhe pika të tjera për të rregulluar të gjitha shtresat në mënyrën më efektive.

Në përgjithësi, funksionaliteti i Bllokut është në nivelin mesatar. Përparësitë e saj kryesore janë dizajni interesant dhe prezantimi origjinal i veçorive standarde. Ata janë të mjaftueshëm për të hartuar faqe interneti tërheqës të biznesit, madje edhe ato që nuk pranojnë pagesa në internet. Aplikacioni kërkon host dhe ndonjëherë CMS që do të jenë në përputhje me të. Vetë blloku nuk është një njësi individuale pune. Dobësi kryesore është që programi është në dispozicion vetëm për përdoruesit e Mac.

3. Dizajni & templates

Sistemi nuk ofron shabllone të gatshme në parazgjedhje. Sidoqoftë, përdoruesit mund të zgjedhin modele të paguara të dorëzuara nga Blocs. Ekzistojnë 36 paraqitje aktualisht të disponueshëm në seksionin e modeleve në faqen zyrtare të internetit. Ato shiten si pako. Mimi do të varet nga numri i faqeve të internetit që dëshironi të krijoni. Do temë ka një modalitet të parashikimit dhe përshkrim të hollësishëm që përmban datën e ndërtimit, kornizën e përdorur (aktualisht Bootstrap 4), kërkesat, azhurnimet më të fundit, versioni, etj.

Modeli i bllokut

Koduesit me përvojë do të vlerësojnë aftësinë për të krijuar një sit nga bosh duke përdorur një grup mjetesh të posaçme programimi që kemi diskutuar më herët. Pulti ka një modalitet të parashikimit për të parë se si faqja duket në desktop, celular ose tablet.

Për më tepër, sistemi ka opsione për stilimin CSS për të ndryshuar dimensionet e elementeve dhe t’i lejojë ata t’i plotësojnë kërkesat e përdoruesve celular. Redaktori i klasës është në gjendje të rregullojë të njëjtat ngjyra paleta në elementë të ndryshëm për t’i bërë ato të duken mirë edhe në pajisje të ndryshme. Shiriti i navigimit do të gjenerohet automatikisht në përputhje me dimensionet e ekranit.

4. Ndihma për klientët

Bllokët u sigurojnë përdoruesve një numër të mjaftueshëm të opsioneve të mbështetjes së klientit, duke përfshirë forumin, kanalin Vimeo dhe Qendra e Njohurive. Të gjithë kanë cilësi të mirë, veçanërisht FAQ dhe mësime video. Ju mund të kontaktoni zhvilluesit përmes tryezës së ndihmës online, ndërsa lajmet e fundit janë në dispozicion në blogun zyrtar ose kanalin Twitter.

Të gjitha mësimet lejojnë përdorimin e opsionit të filtrit të kërkimit. Ato janë të detajuara dhe të strukturuara në kategori. Cilësia e mbështetjes së teknologjisë është në rregull. Për të kontaktuar me të, duhet të jesh një përdorues i regjistruar i Blloqeve. Nga rruga, këtu nuk ka asnjë mundësi të bisedës live dhe komunikimit me email. Ekziston vetëm sistemi i biletave që mund të përdorni.

5. Planet & Çmimeve

Siç u tha në paragrafin e parë të rishikimit, programi është në dispozicion si një version provë falas. E tëra që ju duhet është të tregoni informacione tradicionale personale dhe të përdorni faqen e shkarkimit me licencë falas. Mënyra e dytë është blerja e versionit zyrtar që aktualisht kushton 99,99 dollarë. Mimi mund të zbatohet për TVSH-në. Pra, mos u habitni nëse kostoja përfundimtare është pak më e lartë. Përdoruesit, të cilët tashmë kanë versionin e mëparshëm të Blocs 2, mund të përmirësohen në një më të ri me një zbritje prej 30%.

Blmimet e bllokut

Përveç licencës, mos harroni se ndoshta do të duhet të paguani për shabllonët e softuerit. Ato janë në dispozicion në bazë të pajtimit. Përdoruesit mund të zgjedhin nga 3 opsione kryesore:

 • Një Model kushton $ 49 përfshirë azhurnime dhe mbështetje 1-vjeçare.
 • Të gjitha Modelet janë në dispozicion në $ 199 përfshirë temat e ardhshme për tu përmbledhur.
 • Të gjitha Templates + Tutorials kushtojnë $ 299 dhe përfshini të gjitha temat e Bllokut dhe mësimet në një paketë të vetme.

Blmimet e bllokut

6. Pro dhe kundër

Avantazhi kryesor i Bllokut është dizenjimi unik dhe prezantimi i redaktorit vizual. Përkufizimi i dallueshëm i audiencës së synuar – Përdoruesit e Mac – kontribuon në përfitimet e shërbimit. Shtë e qartë se aplikacioni është krijuar nga e para, pa asnjë kopjim të shërbimeve të jashtme. Natyrisht, parimet themelore strukturore dhe mjetet e bashkëveprimit me një redaktor WYSIWYG janë ruajtur. Ne do të veçojmë avantazhet e mëposhtme të përdorimit të Bllokut:

 • Një mundësi për të krijuar numrin e pakufizuar të shablloneve në internet;
 • Përputhshmëria e modeleve me disa CMS;
 • Një mundësi për të ruajtur temat e faqeve të ndara në internet;
 • Një mundësi e redaktimit të veçorive të klasave të elementeve në ndërfaqen grafike (Paneli i menaxherit të klasës);
 • Dizajni i modelit të përgjegjshëm;
 • Thjeshtësia krahasuese e përdorimit të redaktorit;
 • Ndërfaqe me stil;
 • FAQ me cilësi.

Ka avantazhe të tjera, të cilat janë më pak të rëndësishme ose më të dukshme. Për shembull, mekanizmi i pozicionimit të brikteve me një klikim është shfaqur – kjo nuk është as duke u zvarritur, por vetëm me një klik. Ajo që ne gjithashtu na pëlqeu është një grup efektesh dhe komoditeti i përdorimit të tyre. Ka shumë karakteristika pozitive këtu. Sidoqoftë, disavantazhet e bllokut janë gjithashtu të dukshme. Kjo perfshin:

 • Kosto e lartë e një faqe interneti të publikuar;
 • Skema e ndërlikuar e botimit në internet për newbies;
 • Mungesa e menaxherit të integruar të FTP;
 • Pothuajse joefikasitet i plotë i përdorimit të programit pa CMS.

Thjeshtësia e përdorimit është gjithashtu e diskutueshme pasi nuk ka modele të gatshme të parashikuara nga parazgjedhja. Ju duhet t’i blini ato ose t’i krijoni vetë. Pavarësisht nga thjeshtësia teknike e redaktorit, shumë newbies nuk do të jenë në gjendje të fillojnë një faqe tërheqëse me dizajn individual këtu. Kërkohet aftësi për ta bërë atë. Kjo është arsyeja pse, përdorimi i bllokut do të nxisë investime shtesë financiare në shabllone dhe CMS.

përfundim

Blloqet është një produkt i mirë ngrohtë. Ajo funksionon mirë për fillimin e faqeve të internetit të biznesit me një numër të vogël faqesh, të tilla si faqet e internetit të promove, portofolet dhe faqet e uljes. Nëse i qaseni procesit të zhvillimit të uebit me mençuri, faqet e internetit do të jenë tërheqëse dhe funksionale. Pavarësisht ndërfaqes së këndshme dhe përshtypjeve të përgjithshme pozitive nga procesi i punës, ky aplikacion nuk është zgjidhja më e mirë për një përdorues mesatar.

Blloqet mund të konsiderohen një redaktues elegant i faqes HTML, e cila kërkon mjete shtesë për të botuar një faqe në internet. Onshtë e papërshtatshme ta përdorësh atë në mënyrë të pavarur. Kur punoni me CMS, situata ndryshon për mirë, edhe pse, nuk është e mundur ta quani këtë skemë të përshtatshme dhe të lirë. Ju do të duhet të zotëroni menaxherin FTP, konfigurimin e pritjes dhe vetë CMS. Kjo është mjaft dërrmuese për një person të gatshëm për të krijuar faqen e parë të internetit, nuk është ashtu?

Këtu lind pyetja: pse të përdorni Bllok, nëse kjo është kaq e komplikuar? Ndoshta, ka kuptim të zgjidhni një ndërtues më i përshtatshëm i faqes së internetit dhe ndaloni së vështirësuar gjërat e thjeshta? Sidoqoftë, është shumë më e thjeshtë dhe më e përballueshme të përdorësh një ndërtues cilësor të faqes në internet me një redaktues WYSIWYG. Do të merrni pritje, shabllone, bonuse (si një emër domain falas ose diçka të tillë) dhe, çfarë është me të vërtetë e rëndësishme, një ndërfaqe e vetme për të gjithë procesin e ndërtimit të faqes në internet. Shtë gjithashtu më e përshtatshme për të bërë pagesa këtu – gjithçka gjendet në të njëjtën ndërfaqe.

Ashtu si çdo aplikacion tjetër i ndërtimit të internetit në desktop, Blloqet nuk mund të konkurrojnë me ndërtuesit e njohur të uebfaqeve cloud. Nuk bëhet fjalë për cilësinë e produktit. Ka të bëjë me llojin e saj: aplikacioni kërkon më shumë aftësi teknike për t’u përdorur në avantazh në krahasim me ndërtuesit e faqeve të internetit dhe siguron gjithashtu një rezultat të ngjashëm. Atëherë, pse i bëj gjërat të ndërlikuara? Fatkeqësisht, Blocs është fillimisht një rast i humbur për shumën mbizotëruese të përdoruesve.

Shkarkoni Blloqet për Mac

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me