Rishikimi i Adobe Dreamweaver CC

Adobe Dreamweaver CC – është një i fuqishëm mjet vizual për zhvillimin e faqes në internet, sfera e zbatimit të së cilës zbret në krijimin, publikimin dhe menaxhimin e mëtutjeshëm të llojeve të ndryshme të faqeve të internetit dhe aplikacioneve offline. Programi përfshihet në shërbimin Creative Cloud, i cili bën të mundur shijimin e të gjithë spektrit të avantazheve të tij.


Adobe Dreamweaver ka fituar një popullaritet mbresëlënës pasi Adobe njoftoi ndërprerjen e mbështetjes së Muse. Si rezultat, stilistët e internetit, të cilët janë mësuar të punojnë me produktet Adobe (përfshirë Adobe Muse), janë përballur me nevojën për të kërkuar një alternative të mirë të sistemit. Duke qenë një nga produktet më të mira të Adobe dhe një nga mjetet më funksionale, Dreamweaver është bërë shpejt mjeti për të zgjedhur nga projektuesit profesionistë të faqes në internet.

Newbies, nga ana e tyre, gjithashtu mund ta përdorin atë, por duke e krahasuar me Adobe Muse do të duhet pak kohë për të zotëruar dhe eksploruar të gjitha nuancat e softuerit për të filluar edhe projekte të thjeshta me të. Nëse aktualisht jeni përballur me të njëjtën zgjedhje, rishikimi i Adobe Dreamweaver CC do t’ju ndihmojë të pastroni parametrat kryesorë të sistemit.

1. Lehtësia e përdorimit

Adobe Dreamweaver CC është mjaft i lehtë për t’u përdorur. Në të njëjtën kohë, megjithatë, mund të duket disi e komplikuar dhe bezdisëse për përdoruesit, të cilët janë mësuar të punojnë me ndërtuesit standardë të faqeve në internet dhe offline. Si një softuer me bazë offline, sistemi kërkon shkarkim dhe instalim paraprak. Kjo nuk do të marrë shumë kohë, sidoqoftë. Ajo që duhet të bëni është të regjistroheni në platformën Adobe ose të specifikoni të dhënat ekzistuese të llogarisë (nëse tashmë keni një) për t’u regjistruar.

Pas kësaj, do t’ju kërkohet të siguroni nivelin tuaj të aftësisë për krijimin e faqeve në internet, vendndodhjen në të cilën specializoheni dhe numrin e përdoruesve, të cilët do të punojnë në projekt. Kjo do të thotë që Adobe Dreamweaver CC bën të mundur zhvillimin e projekteve individuale dhe gjithashtu inkurajon për bashkëpunimin në ekip. Opsioni i fundit funksionon mirë për agjensitë e dizajnit në internet, të cilët punojnë në krijimin e projekteve të klientëve të bëra me porosi.

Redaktori i Adobe Dreamweaver

Menjëherë pasi të instaloni programin, do të ridrejtoheni në pultin e sistemit, ku mund të filloni të krijoni dhe personalizoni një faqe në internet. Do t’ju ofrohet të zgjidhni një model nga galeria e gjerë e sistemit ose të zgjidhni opsionin “Fillimi i shpejtë”, pasi të keni mësuar mësimin për fillestarët dhe të zgjidhni një nga llojet e skedarëve në dispozicion. Nëse keni punuar tashmë në projekt dhe e keni ruajtur atë për personalizim të mëtejshëm, mund ta hapni skedarin dhe ta vazhdoni ta redaktoni atë nga vendi ku jeni ndalur në.

Ekzistojnë gjithashtu rekomandime, këshilla dhe udhëzime të shumta në dispozicion në seksionin “Ndihmë” këtu. Kjo do të thjeshtojë eksplorimin e sistemit nga jo-teknologjitë. Në përgjithësi, pulti i shërbimit është mjaft i kuptueshëm dhe i strukturuar logjikisht për t’ju lejuar të filloni të punoni në projektin tuaj me lehtësi.

2. Karakteristikat & lakueshmëri

Adobe Dreamweaver CC është një program ndërtimi në uebfaqe, i cili vjen me mjete të shumta për personalizimin e dizajnit, që shkojnë në nivelin e kompleksitetit dhe fushën e aplikimit. Sistemi është mjaft fleksibël për zhvilluesit e aftë të uebit, ndërsa fillestarët patjetër u duhet më shumë kohë për të mësuar të gjitha ndërlikimet e shërbimit. Ajo që duhet të kuptoni është se është e pamundur të shkoni pa njohuri të kodifikimit këtu pasi softueri nënkupton përdorimin e gjuhëve programuese. Le të mësojmë më shumë rreth veçorive kryesore të sistemit tani.

Cilindo hapa të projektimit të internetit të ndërmerrni, çfarëdo mjeti që përdorni dhe çfarëdo redaktimi që bëni – rezultati do të shfaqet qartë në mënyrën e shikimit të pamjes. Në të njëjtën kohë, do të keni qasje në redaktorin e kodit, ku do të jeni në gjendje të punoni me kode, duke përfshirë HTML, CSS, JSP, XML, PHP, JavaScript dhe më shumë.

Redaktori i Kodit Adobe Dreamweaver

Puna me kode është thjeshtuar disi në Dreamweaver pasi vjen me një mjet automatik të përfundimit të kodit, i cili shkruan kodet për ju pasi të filloni t’i shtoni ato. Ky është një tipar i dobishëm për ata përdorues, të cilët nuk janë pro programimit.

Sistemi azhurnohet rregullisht që ndihmon në përmirësimin e botimit, kodifikimit, hartimit të faqes në internet dhe ekspertizës së menaxhimit të përdoruesve.

Designer CSS Adobe Dreamweaver

Softueri lejon që zhvilluesit të inicojnë uebfaqe dhe aplikacione për tu përshtatur me pajisje të ndryshme desktop dhe celular. Ajo që ju nevojitet është të kodifikoni projektin tuaj në sistem dhe ai më tej do të shfaqë shkëlqyeshëm në të gjithë tabletët, kompjuterat desktop dhe telefonat mobil me rezolucione dhe madhësi të ndryshme të ekranit.

Një nga pikat kryesore të softuerit janë opsionet e saj të gjera të integrimit. Sistemi integrohet pa probleme me produktet e tjera Adobe, duke përfshirë ato të përqendruara në nevojat e projektuesve të uebit. Kjo bëhet e mundur për sa i përket integrimit të Adobe Stock Market dhe Creative Cloud Library. Kështu, ju mund të vini dhe integroni produkte të shumta të Adobe në uebfaqen tuaj, duke përfshirë Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC, After Effects CC, Dimension CC dhe Animate CC dhe më shumë.

Përveç kësaj, sistemi lejon integrimin e disa sistemeve dhe shërbimeve të palëve të treta si GitHub, Bitbucket, Business Catalyst dhe çfarë jo. Më në fund, Dreamweaver integrohet me versionet më të fundit të Kornizës së Ndërtuar të Chromium. Kjo lejon që web dizajnerët të fillojnë projekte në përputhje me HTML-5 dhe të shfaqin rrjete të shumta CSS, elemente Firefox etj. Dreamweaver vjen me mbështetje Bootstrap 4, i cili siguron redaktim më të mirë të kodimit dhe aplikimin e mjeteve vizuale për të thjeshtuar procesin e krijimit të faqes në internet.

Kur arrini në Tregun e gjerë të Adobe Stock, mund të shfletoni një koleksion mahnitës të imazheve dhe ilustrimeve që mund t’i zgjidhni dhe t’i shkarkoni në projektet tuaja direkt nga Creative Cloud. Eksporti i përmbajtjes së grupeve nga skedarët PSD është gjithashtu i mundur, gjë që ndihmon në kursimin e kohës duke përdorur fotot nga dokumentet Photoshop, të cilat janë optimizuar nga celulari si parazgjedhje dhe të disponueshme në formate dhe rezolucione të ndryshme për t’iu përshtatur idealisht projektit tuaj.

Ndër veçoritë e tjera të dukshme të Adobe Dreamweaver, ka kuptim të përmendim parapamjen e shfletimit në kohë reale, theksimin e sintaksës dhe kontrollimin, disponueshmërinë e Marketek typekit, mbështetje shumë-gjuhëshe (anglisht, polonisht, holandisht, suedisht dhe turqisht), zgjedhjen e shkronjave në internet të Adobe Edge, Certifikata e integruar dhe mbështetja CMS dhe më shumë.

Lexoni gjithashtu: Ndërtimi i një CMS nga e para – një manual i hollësishëm i fillimit të faqes tuaj të internetit duke përdorur një sistem të menaxhimit të përmbajtjes.

3. Modelimet

Numri i Temave:Asnjë temë me porosi
Temat Falas&# X2714; PO
Renditur sipas industrisë:✘ JO
Dizajn të përgjegjshëm&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO

Adobe Dreamweaver CC ofron një mundësi për të shkarkuar dhe instaluar tema nga burime të tjera të jashtme. Këto mostra janë dhënë falas dhe me kosto shtesë – ju takon juve të zgjidhni opsionin që ju nevojitet më shumë. Dreamweaver lejon integrimin e modeleve Joomla, Drupal dhe WordPress dhe gjithashtu ai vjen me një sistem të bazuar në rrjet për të krijuar paraqitje të përgjegjshme për të gjitha llojet e pajisjeve që mund të shikohen në.

Duke u dhënë përparësi modeleve të dizajnuara nga zhvilluesit e uebit të palëve të treta, sigurohuni që të merreni me një shitës të besueshëm për të marrë modelet që nuk përmbajnë kode me qëllim të keq që mund të paraqesin rrezik për sigurinë e faqes suaj të internetit më pas. Softueri lejon publikimin e shpejtë të faqes në internet për shkak të disponueshmërisë së modeleve integruese të fillestare që përshtaten mirë me niches të ndryshme.

Kështu, mund të filloni me lehtësi emaile HTML, blogje, faqe në internet tregti, faqe ulëse, portofole dhe lloje të tjera të projekteve tregtare dhe jo-komerciale me Dreamweaver. Integrimi i Bootstrap kontribuon në krijimin e faqeve të internetit që përshtaten dinamikisht për t’u përshtatur në ekranet e pajisjeve të ndryshme.

4. Ndihma për klientët

Adobe Dreamweaver CC ofron disa lloje të opsioneve të mbështetjes së klientit. Ekziston një Qendër e pasur Ndihme, ku mund të gjeni përgjigje për pyetjet më të përhapura në lidhje me përdorimin e sistemit. Për shkak të opsionit të përshtatshëm dhe të kursimit të kohës për filtër, përdoruesit mund të gjejnë temat për të cilat interesohen duke shtypur pyetjen përkatëse të kërkimit. Sistemi automatikisht do të zgjidhë përgjigjet. Adobe gjithashtu lejon qasje në Forumet e komunitetit, të cilat përfshijnë tema dhe diskutime të shumta, ku përdoruesit ndajnë përvojën dhe idetë e tyre se si të përfitojnë sa më shumë nga përdorimi i sistemit. Për më tepër, Adobe ofron mbështetje të telefonit, biletave dhe drejtpërdrejtë cilësore.

Edhe pse, Adobe Dreamweaver CC është e orientuar kryesisht në disenjatorë me përvojë në internet, i kushton shumë vëmendje nevojave të fillestarëve. Softueri ofron një përzgjedhje të pasur të mësimeve, udhëzimeve dhe manualeve për të gjitha kategoritë e përdoruesve. Kjo është ajo ku ata mund të mësojnë më shumë rreth implikimit të sistemit, procesit të zhvillimit të uebit, llojeve të projekteve që mund të lansohen me softverin, bazat e hartimit dhe kodimit të uebit, si dhe ndërlikimet speciale të platformës që mund të ndikojnë në rezultatin. Ekziston edhe një forum Dreamweaver për fillestarët këtu.

5. Politika e çmimeve

Adobe Dreamweaver CC nuk ka një plan absolutisht falas, megjithatë ofron një provë falas që zgjatet për 7 ditë dhe është një domosdoshmëri për të gjithë, i cili planifikon të përdorë platformën në të ardhmen. Sa i përket pajtimeve të paguara, softueri ka disa plane personale dhe të ndërmarrjeve për të përmbushur nevojat, kërkesat dhe buxhetin e të gjitha kategorive të përdoruesve..

Ekzistojnë gjithashtu plane të ndara për institucionet arsimore, përkatësisht shkollat ​​dhe universitetet.

Plani i Individeve kushton 29,99 $ / muaj (239.88 $ / vit me abonimin vjetor) dhe grante 100 GB hapësirë ​​për ruajtjen e cloud, ndërtues të faqes personale të portofolit, fontet premium, mjetet e mediave sociale dhe avantazhe të tjera. Plani i Biznesit kushton 29,99 $ / muaj (359,88 $ / vit).

Kostoja e planeve për shkolla dhe universitete përbën 14,99 $ / muaj për secilin përdorues, ndërsa plani i licencës për pajisje kushton 155.88 dollarë në vit. Abonimet për institucionet arsimore vijnë me veçorinë e vendosjes dhe administrimit të licencës së Adobe, 100 GB ruajtje cloud për secilën licencë, mbështetje teknike 24/7, qasje individuale te ekspertët e produkteve dhe karakteristika të tjera thelbësore.

6. Pro dhe kundër

Adobe Dreamweaver CC është një platformë mjaft e fuqishme dhe e pasur, e cila ofron shumë mjete dhe mundësi për të gjitha llojet e përdoruesve. Nëse akoma keni dyshime në lidhje me zgjedhjen e mundshme të sistemit, ka kuptim të specifikoni të mirat dhe të këqijat e tij, numri dhe korrelacioni i të cilave mund t’ju ndihmojë të merrni vendimin e paanshëm. Këtu ata shkojnë.

Pros:
Cons:
&# X2714; Softuer i pasuruar me karakteristikash për krijimin e faqes në internet;
&# X2714; Instalim i lehtë;
&# X2714; Bollëk i këshillave, manualeve dhe opsioneve të tjera të mbështetjes;
&# X2714; Redaktori dinamik i kodit;
&# X2714; Paraqitja e shfletuesit në kohë reale.
Number Numri i kufizuar i produktit;
✘ Komplikuar për fillestarët;
✘ Kërkon njohuri për kodifikim;
Plans Planet e shtrenjta.

përfundim

Adobe Dreamweaver CC është një mjet i fuqishëm për krijimin e faqeve në internet, i cili vjen me një redaktues vizual dhe nënkupton aplikimin e aftësive të kodimit. Softueri kërkon shkarkim dhe instalim paraprak, i cili është një proces mjaft i shpejtë dhe i thjeshtë. Softueri funksionon shumë për zhvillimin e llojeve të ndryshme të faqeve të internetit dhe është gjithashtu një zgjedhje e mirë për ata përdorues, të cilët kanë punuar ndonjëherë me Adobe Muse dhe filluan të kërkojnë Alternativa e Dreamweaver pas ndërprerjes së saj të fundit.

Seti i tipareve të Dreamweaver është drejtuar kryesisht drejt një kodifikuesit të aftë, të cilët punojnë për agjensitë e dizajnit në internet ose kanë aftësi dhe përvojë të mjaftueshme për të krijuar projekte në shkallë të gjerë. Newbies do ta gjejnë ngatërruese dhe komplekse të sistemit, por ata akoma mund ta përdorin atë për të zhvilluar projekte të vogla, duke ndjekur udhëzimet dhe këshillat që gjeneron sistemi. Në përgjithësi, Adobe Dreamweaver CC është një zgjedhje e mirë për ata, të cilët dinë të përdorin grupin e tij të bollshëm të veçorive.

Nëse nuk mund të mburreni me njohuri për programim, ka kuptim të kërkoni alternativa më të thjeshta si ndërtuesit e faqeve të internetit që lejojnë përfundimin e të njëjtit varg detyrash dhe sigurojnë një mjedis më të thjeshtë dhe më të përshtatshëm për krijimin e faqeve në internet.

Provoni Adobe Dreamweaver Tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map