Ndërtuesit më të mirë të përgjegjshëm të faqes në internet

Ndërtuesit më të mirë të përgjegjshëm të faqes në internet


Dizajni i përgjegjshëm është duke u bërë një nga tendencat kryesore në kamaren bashkëkohore të zhvillimit të internetit. Farëdo faqe interneti biznesi që ju drejtoni (ose vetëm planifikoni të nisë), duke e bërë atë të përgjegjshëm është një nga prioritetet që do t’i japin asaj ekspozim ekstra në internet.

Ndër të gjitha mënyrat në dispozicion të krijimit të faqeve të përgjegjshme të internetit, përdorimi i krijuesve të uebfaqeve është një nga zgjidhjet më të dobishme dhe ja pse:

 • Ndërtuesit e faqeve në internet janë të lehtë për t’u përdorur për të gjithë dhe nuk ka nevojë të zotëroni aftësi kodimi për t’i dhënë funksioneve të përgjegjshme të faqes tuaj;
 • Ata ofrojnë një seri modelesh të përgjegjshme dhe të optimizuara për celular që përshtaten në mënyrë të përsosur me të gjitha ekranet mobil dhe e bëjnë faqen tuaj të internetit të arritshme edhe në lëvizje;
 • Ndërtuesit e faqes në internet sigurojnë cilësi dhe përvojë e butë në ndërtimin e uebit;
 • Ato lejojnë krijimin e faqeve të internetit të përgjegjshme vetë në dy orë ose ditë.

Nuk është aq e mjaftueshme për t’u dhënë përparësi ndërtuesve të faqeve të internetit, kur keni qëllim të krijoni një faqe në internet të përgjegjshme?

Ne testuam 7 nga ndërtuesit më të mirë të përgjegjshëm të faqes në internet:

 1. Rrjedha e internetit – Ndërtuesi më i mirë i përgjegjshëm i faqes në internet
 2. WordPress – Platforma më e mirë për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme
 3. Mobirise – Softueri më i mirë i Përgjegjshëm për Dizajnimin e Uebit
 4. Weebly – Përgjegjës për Krijuesin e Internetit gati për Ecommerce
 5. Hapësirë ​​katror – Web Builder për të bërë një faqe interneti të përgjegjshme
 6. uKit – Ndërtues i thjeshtë i Përgjegjshëm i Uebfaqeve për SMB
 7. Gator – Ndërtues i faqes në internet dhe Hosting nga Hostgator

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e krijuesve më të mirë të përgjegjshëm të faqeve të internetit për të filluar një faqe interneti të mirë, mund të zgjidhni midis softuerit offline dhe krijuesve të faqeve në internet.

 • Softueri offline si WordPress ose Mobirise, për shembull, është i shkarkueshëm, që do të thotë se duhet ta instaloni para se të filloni të punoni në zhvillimin e projektit tuaj. Ajo gjithashtu vjen me mundësi të gjera integrimi, që kërkon investime shtesë financiare.
 • Ndërtuesit e faqeve në internet, të tilla si Webflow, Weebly, Gator ose uKit, nuk i kanë këto kërkesa, gjë që u jep atyre një privilegj të caktuar ndaj krijuesve të faqeve në internet në disa raste.

Le të rishikojmë shërbimet më të mira për ndërtimin e uebit për të krijuar një faqe në internet me përgjegjësi në detaje:

Rrjedha e internetit – Ndërtuesi më i mirë i përgjegjshëm i faqes në internet

Rrjedha e internetit - Ndërtuesi më i mirë i përgjegjshëm i faqes në internet

Rrjedha e internetit – është krijuesi më i mirë i përgjegjshëm i faqes në internet, i cili konsiderohet me të drejtë një nga mjetet më profesionale të ndërtimit të faqes në internet. Integruar fundi i saj funksionalitet tërheqje dhe rënie së bashku me një tryezë komplekse dhe bollëkun e mjeteve të përparuara të personalizimit të dizajnit e bëjnë shërbimin të ngjashëm me Sistemet bashkëkohore të menaxhimit të përmbajtjes. Kjo është pikërisht arsyeja pse, Webflow kërkon eksplorim të hollësishëm dhe të plotë para se të vazhdoni procesin e zhvillimit të faqes në internet. Ndërtuesi i faqes në internet është një zgjedhje e përkryer për krijimin e projekteve komplekse dhe është gjithashtu një zgjedhje e denjë për të mirat e dizajnit në internet të përfshirë në zhvillimin e faqeve të internetit me porosi.

 • Sistemi vjen me një koleksion modelesh të përgjegjshme plotësisht të personalizueshme. Rrjedha e internetit ofron një sërë temash falas dhe të paguara që përgjigjen si paracaktuar. Sistemi gjithashtu jep një mundësi për të filluar projektin tuaj nga e para dhe ai do të jetë i përgjegjshëm që nga fillimi gjithashtu. Shumica e modeleve të gatshëm janë në dispozicion në disa variante të prezantimit të faqeve në internet të zbatueshme për pothuajse të gjitha faqet. Kjo i jep secilës faqe në internet dizajn unik dhe profesional.
 • Ndërtuesi i faqes në internet vendos fokus të fortë në personalizimin e dizajnit. Rrjedha e faqeve në internet ka të bëjë me personalizimin e avancuar të dizajnit. Së bashku me ndryshueshmërinë e gjerë të modeleve të përgjegjshme, krijuesi i faqes në internet ofron një mundësi të përsosur për të shfrytëzuar mjetin e tij të integruar në mënyrë që të redaktojë të gjithë elementët e faqes në internet. Do të hasni qindra kombinime, ndërsa eksperimentoni me madhësitë e elementeve, pozicionimin, efektet, prejardhjen, ngjyrat, paqartë, rrotullimin, shtresat dhe veçoritë / mjetet e tjera të disponueshme në pult. Pavarësisht nga sasia dhe llojet e përmbajtjes së zëvendësuar dhe elementeve të dizajnit të përshtatur, faqja juaj e internetit do të mbetet e përgjegjshme për tu shfletuar lehtë në të gjitha pajisjet mobile / desktop.
 • Rrjedha në internet siguron mjedis të përgjegjshëm për krijimin e faqes, duke i lënë përdoruesit të krijojnë përmbajtje dinamike të personalizuar. Të gjithë përdoruesit e sistemit mund të hartojnë dhe azhurnojnë forume, burime në blog, forma në internet, prezantime foto / video, portofole dhe lloje të tjera të projekteve të përgjegjshme këtu. Integrimi i Lottie, After Effects dhe Lightbox Gallery, nga ana e tyre, rrisin shanset për krijimin e përmbajtjes me të vërtetë dinamike dhe të përgjegjshme për celularin.
 • Platforma ka një redaktues të përshtatshëm tërheqës dhe rënie. Ai lejon modifikimin e strukturës dhe paraqitjes së secilit model të përgjegjshëm të zgjedhur. Redaktori disi ndryshon nga ato të disponueshme në ndërtuesit standarde të uebfaqes – ai përfshin opsione klasike të redaktimit vizual së bashku me pajisje të integrueshme, parametrat e përgjithshëm dhe modulet që përbëjnë “Koleksionet CMS” të sistemit. Shtë gjithashtu e mundur të zgjedhësh midis dy mënyrave të redaktimit të faqes në internet – ose Designer ose Redaktues bazuar në shkallën e ekspertizës suaj për krijimin e faqes në internet.

Provoni Webflow Falas

WordPress – Platforma më e mirë për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme

WordPress - Platforma më e mirë për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme

WordPress – është platforma më e mirë për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme dhe më të njohurit Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes në botë. CMS vjen me grupin e vet të modeleve të integruara, të cilat janë optimizuar për pajisjet celulare si parazgjedhje. Ju gjithashtu mund të zgjidhni midis qindra modeleve në dispozicion në internet. Platforma fillimisht njihet si një sistem Blogimi, por tani bën të mundur fillimin dhe menaxhimin pothuajse të gjitha llojet e projekteve.

 • Jo të gjitha temat e WordPress janë përgjegjëse si parazgjedhje. Kur bëhet fjalë për përdorimin e modeleve të integruara të WordPress, nuk do të duhet të shqetësoheni për natyrën e tyre të përgjegjshme. Të gjithë ata janë përgjegjës që nga fillimi. Sidoqoftë, nëse vendosni të zgjidhni temat e palëve të treta të disponueshme në internet, jo të gjithë do të jenë gati për celular. Kjo varet nga zhvilluesi dhe lloji i temës që zgjedh. Kontrolloni këtë paraprakisht.
 • Ju mund të përdorni plugin integrues të WordPress për t’i bërë faqet tuaja të përgjegjshme. Si CMS, WordPress nënkupton një mundësi të instalimit të shtojcave. Për fat të mirë, ka shumë shtesa dhe shtesa, integrimi i të cilave mund ta bëjë faqen tuaj të përgjegjshme. Disa prej tyre përfshijnë Plugin Mobile WPTouch, itcdo ndërrues të temës celulare, Paketën Mobile WordPress, Edicionin WP Mobile, Smart Smart dhe Tema Mobile të Jetpack për të përmendur disa.
 • Mund të kaloni në temën përgjegjëse të WordPress në çdo kohë. Për aq sa shumë përdorues të WordPress fillojnë të përdorin pajisjet e tyre mobile për të shfletuar projektet e nisura me sistemin, ekzistojnë dy mundësi që mund të konsideroni për ta bërë projektin tuaj celular të gatshëm (nëse akoma nuk është optimizuar për shikimin në celular). Kështu, mund të krijoni një version të veçantë celular të faqes tuaj ose të kaloni në njërën nga temat e përgjegjshme të WordPress.

Provoni WordPress falas

Mobirise – Programi më i mirë i Përgjegjshëm i Dizajnit në Ueb

Mobirise - Softueri më i mirë i Përgjegjshëm për Dizajnimin e Uebit

Mobirise – është reagimi më i mirë ndërtues i faqes në internet që vjen me një redaktues të dobishëm zvarritës. Për të përdorur platformën, fillimisht duhet ta shkarkoni dhe instaloni atë në kompjuterin tuaj. Kjo zgjat vetëm disa minuta dhe plotësohet automatikisht. Mobirise është po aq i pajtueshëm me Windows dhe Mac, duke lejuar zhvillimin e faqeve të internetit me cilësi të përgjegjshme për celularin, jashtë blloqeve të përmbajtjes të paracaktuara. Një nga avantazhet më të dallueshme të Mobirise është se krijuesi i faqes në internet është kaq i lehtë për t’u përdorur sa që veçanërisht funksionon i shkëlqyeshëm për jo-teknologjitë, të cilët synojnë të fillojnë uebfaqe të gatshme për celular pa ndonjë prapavijë dhe njohuri programuese:

 • Softueri ka një optimizim perfekt në uebfaqe për pajisjet mobile. Të gjitha modelet e sistemit janë standarde miqësore me celularin. Kjo shpjegohet me faktin se platforma është e bazuar në kornizën Bootstrap 4, e cila siguron optimizimin e menjëhershëm celular të projekteve të ndërtuara me të. Ekziston gjithashtu një mundësi për të vrojtuar mënyrën se si do të shfaqet faqja juaj e internetit në desktop dhe pajisjet mobile përpara publikimit të saj përfundimtar.
 • Platforma ofron një grup blloqesh me përmbajtje të gatshme në vend të shablloneve të paracaktuar. Të gjitha blloqet janë të përgjegjshme, të personalizueshme dhe, kështu, ato përdoren për të krijuar çdo strukturë në internet dhe paraqitjen që ju nevojitet. Për të qenë të saktë, ju mund të zgjidhni nga mbi 50 tema (blloqe) dhe 150 faqe demo për të krijuar fjalë për fjalë çdo lloj projekti. Këto përmbajnë header, footers, galeritë e dritës, sliders, video / imazhe, hartat e Google, format e të dhënave, listat e çmimeve, rekomandimet e klientit, artikuj dhe shumë më tepër. Për më tepër, është e mundur të integroni shtesat e Mobirise në projektin tuaj për ta bërë uebfaqen tuaj më interaktive dhe të përshtatshme për përvojën e zgjeruar të shfletimit celular..
 • Një nga pikat kryesore të sistemit të pamohueshëm është ndërtuesi i tij i integruar i Uebfaqeve AMP. Mjet me burim të hapur të përshpejtuar të faqeve të lëvizshme të përdorura për të përmirësuar performancën celulare të projekteve tuaja mobile të ndërtuara me Mobirise. Kjo është një nga mënyrat më të mira për të dhënë pamjen tërheqëse të faqes tuaj dhe për të siguruar performancën e saj efektive në pajisje të ndryshme celulare dhe platforma shpërndarëse. Duke përdorur ndërtuesin e faqes AMP, ju siguroni performancë dhe ngarkim të shpejtë dhe të qetë të internetit, promovim efektiv të SEO, prezantim të denjë të përmbajtjes pa ndonjë aftësi kodimi të përfshirë.

Provoni Mobrise Falas

Weebly – Përgjegjës Krijuesi i Uebsajtit të gatshëm për e-Tregtinë

Weebly - Përgjegjës Krijuesi i Uebsajtit të gatshëm për e-Tregtinë

Weebly – është një krijues i përgjegjshëm i e-commerce, i cili bën të mundur fillimin dhe menaxhimin e faqeve të internetit me cilësi, pa shkruar një linjë kodesh. Sistemi fillimisht u lançua si një platformë për Blogging, por së fundmi u ble nga Square që i dha asaj një fokus të fortë në tregtinë elektronike. Weebly vjen me një redaktues të dobishëm zvarritës dhe ai gjithashtu lejon vendosjen e kodit, i cili është një avantazh për përdoruesit, të cilët janë të vetëdijshëm për bazat HTML. Kur bëhet fjalë për zhvillimin e faqeve të internetit të fotografisë, platforma ofron përfitimet e mëposhtme:

 • Weebly siguron një dizajn të integruar të përgjegjshëm të faqes në internet. Ndërtuesi i faqes së internetit ju lejon të krijoni dhe menaxhoni uebfaqe të përgjegjshme, të cilat përshtaten në të gjitha ekranet celularë që përdor vizitorët tuaj, ndërsa i shfletoni. Procesi i përmbajtjes dhe lundrimit rirregullojnë automatikisht për të përshtatur ekranet e desktopit, celularit dhe tabletave.
 • Ju mund të balanconi nevojat e desktopit dhe celularit të projektit tuaj. Me Weebly, mund të lansoni uebfaqe që mund të përdoren në të gjitha pajisjet për shkak të shablloneve, të cilat automatikisht përshtaten në madhësinë dhe rezolucionin e një ekrani.
 • Shkoni përpara për të përdorur ndërtuesin e faqes mobile të Weebly. Krijuesi i faqes në internet ofron versionin celular që lejon ndërtimin e shpejtë të faqeve të lëvizshme për iOS dhe pajisjet Android. Ky është një opsion i përshtatshëm, kur bëhet fjalë për krijimin dhe menaxhimin e uebsajtit në lëvizje dhe në modalitetin në kohë reale.
 • Zgjidhje për krijimin dhe tërheqjen e faqes së lëvizshme në internet. Weebly vendos fuqinë e krijimit të uebfaqeve celularë me redaktorin vizual të tërhequr dhe lëshuar të përdorur për të rregulluar dizajne plotësisht të përgjegjshme. Ju mund të shikoni versionin përfundimtar të projektit dhe të bëni redaktimet përpara publikimit të projektit.
 • Sistemi ka ofruar tema të reja plotësisht të përgjegjshme. Edhe pse, faqet e internetit të Weebly janë të optimizuara nga fillimi, shërbimi ka prezantuar disa shabllone plotësisht të përgjegjshëm që mbajnë stilin e projektit dhe dizajnin në përputhje midis versioneve celular dhe ueb..

Provoni Weebly falas

Hapësirë ​​katror – Web Builder për të bërë një faqe interneti të përgjegjshme

Hapësirë ​​katror - Web Builder për të bërë një faqe interneti të përgjegjshme

Squarespace – është një ndërtues i njohur i internetit për të bërë një faqe interneti të përgjegjshme që paraqet dizajn profesional dhe performancë të lartë. Sistemi aplikon qasje moderne në procesin e zhvillimit të faqes në internet, duke i bërë projektet tuaja të optimizuara për shikimin në celular në mënyrën më të mirë të mundshme. Temat e katrorit krijohen me nevojat dhe komoditetin e përdoruesve në mendje, duke bërë të mundur që të lundroni me lehtësi projektet në çdo pajisje – nga telefonat inteligjentë dhe tabletët e deri te kompjuterët desktop..

 • Të gjithë faqet e internetit të Squarespace mund të përshtaten në shfletues të mëdhenj dhe të vegjël. Përmbajtja juaj e përgjegjshme në faqen e internetit për Squarespace automatikisht do të ndryshojë përmasat në lidhje me madhësinë dhe dimensionet e dritares së shfletuesit tuaj.
 • Sistemi ofron stile të ndryshme lëvizëse për t’iu përshtatur pajisjes që po përdorni. Shumica e modeleve të Squarespace vijnë me stile të lëvizshme shtesë, të cilat aktivizohen automatikisht, kur sistemi zbulon që uebfaqja është parë në një pajisje celulare. Qëllimi dhe përfitimi i veçorisë së stileve të lëvizshme është që ato të ndikojnë në projektimin dhe elementët e lundrimit për ta mbajtur projektin tuaj miqësor me celular për të gjitha kategoritë e përdoruesve.
 • Sheshi hapësinor ofron opsionin e përparuar të Pamjes së Pajisjes. Ndërtuesi i faqes së internetit lejon përdoruesit të shohin mënyrën e shfaqjes së projektit të tyre në ekranet celular dhe të shkruajnë me funksionalitetin e tyre përmes përdorimit të veçorisë së Pajisjes View. Kjo është mënyra më e mirë për të provuar modelin e përgjegjshëm të projektit tuaj në një ekran desktopi në procesin e redaktimit të tij. Kjo ju jep idenë se si projekti juaj përfundimisht do të shfaqet në një shfletues standard celular gjithashtu.

Provoni Hapësirë ​​katror falas

uKit – Ndërtues i thjeshtë i Përgjegjshëm i Uebfaqeve për SMB

uKit - Ndërtues i thjeshtë i Përgjegjshëm i Uebfaqeve për SMB

uKit – është krijuesi i faqeve të internetit me njohuri botërore dhe të thjeshtë për përgjegjësi për bizneset e vogla. Shërbimi është i lehtë për t’u përdorur dhe në të vërtetë mund të filloni çdo lloj uebsajti me të bazuar në preferencat dhe nevojat e biznesit tuaj. uKit është funksional, i përshtatshëm dhe i përballueshëm dhe është gjithashtu jashtëzakonisht i thjeshtë. Kjo është ajo që e ka bërë sistemin një nga udhëheqësit e industrisë bashkëkohore.

 • uKit lejon krijimin e faqeve të internetit, të cilat janë përgjegjëse që nga fillimi. Nuk ka nevojë të luftoni me kode të komplikuara ose të krijoni disa versione të faqes tuaj për ta bërë atë të arritshëm si në pajisjet e lëvizshme ashtu edhe në pajisjet e desktopit.
 • Sistemi ofron një seri modelesh të përgjegjshme. Krijuesi i faqes në internet vjen me një koleksion të gjerë të modeleve të përgjegjshme dhe mjeteve të personalizimit për t’u dhënë atyre dizajn dhe funksionim të kërkuar.
 • Përdorimi i redaktorit WYSIWYG ju lejon të kontrolloni individualisht procesin e zhvillimit të faqes në internet. Për shkak të redaktorit WYSIWYG, sistemi lejon të gjurmoni të gjitha ndryshimet që bëni në modalitetin në kohë reale dhe të shikoni paraprakisht mënyrën se si reflektohen modifikimet në pajisje të ndryshme, duke përfshirë pajisjet e desktopit, celularit dhe tabletave. Kjo ju jep përshtypjen realiste se si do të shfaqet uebfaqja juaj e gatshme në të gjitha pajisjet që klientët e mundshëm mund të përdorin, kur kërkoni në faqen tuaj të internetit..
 • uKit përdor rrjetin Bootstrap. Kjo nuk mund të kontribuojë në natyrën e përgjegjshme të faqes suaj të internetit, duke ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga kjo veçori.

Provoni uKit falas

Gator – Ndërtues i faqes në internet dhe Hosting nga Hostgator

Gator - Ndërtues i faqes në internet dhe Hosting nga Hostgator

Gator – është një ndërtues i përgjegjshëm i faqeve të internetit të mundësuar nga Hostgator. Platforma është përdorur kryesisht për të filluar faqet e internetit të thjeshta, gjë që e bën atë një zgjidhje të mirë për ndërtimin e internetit për fillestarët. Në të njëjtën mënyrë, sistemi mund të përdoret në mënyrë efektive nga pro dizajnit të uebit, duke kërkuar mjetin gjithëpërfshirës intuitiv dhe funksional për ndërtimin e faqes në internet. Krijuesi i faqes në internet vjen me një redaktues tërheqës, modele të gatshme për celular dhe mjete të përshtatshme për angazhimin e përvojës në krijimin e faqes në internet.

 • Gator ka një koleksion të modeleve me përgjigje në celular. Ata janë të ndarë në kategori të ngrohtë dhe ofrojnë një mundësi për të filluar dhe më pas të menaxhojnë projekte të personalizueshme, pa pasur nevojë të përdorin aftësi për kodim. Templatedo shabllon ka një modalitet të shikimit celular, i cili ju lejon të shihni mënyrën se si do të duket projekti juaj në ekranet e desktopit dhe celular para se ta publikoni në të vërtetë.
 • Ndërtuesi i faqes në internet ka mundësi të përshtatshme për redaktimin e faqes në internet. Redaktori i integruar tërheqës dhe tërheqës i Gator lejon të bëni ndryshime ose të rirregulloni elementet në faqe për të formuar një plan urbanistik unik të përgjegjshëm. Përdoruesit mund të aplikojnë një seri mjetesh të integruara të personalizuara dhe elementë të faqes në internet (formularët e kontaktit, skedarët e mediave, Burimet Live, butonat e integrimit social etj.) për të dhënë një projekt dizajn unik.
 • Platforma lejon mundësinë e përdorimit të grupeve të shtesave dhe aplikacioneve. Këto janë në dispozicion në Tregun e Integruar të Sistemit, duke i dhënë funksionimit të zgjeruar faqen tuaj të internetit. Kështu, ju mund të zgjidhni nga afatet kohore të mediave sociale, galeritë e imazheve, shufrat e kërkimit, panelet e lundrimit dhe elementë të tjerë të dobishëm.
 • Me Gator, ju mund të përdorni opsione të gjithanshme dhe të gjerë të integrimit. Sistemi ju lejon të zgjidhni dhe shtoni integrime të njohura, gjegjësisht Google Maps, SoundCloud, PayPal, rrjete sociale dhe shumë më tepër. Kjo veçori kontribuon në lehtësinë e shfletimit celular, duke sjellë performancën e projektit në nivelin e ri.
 • Krijimi i një dyqani të përgjegjshëm në internet është gjithashtu i mundur me Gator. Sistemi vjen me një motor të përshtatshëm për tregti elektronike të përdorur më parë ndërtoni dyqane të vogla në internet. Platforma lejon krijimin dhe azhurnimin e galerive të produkteve, vendosjen e parametrave të pagesës / transportit, prezantimin e shpërblimeve / zbritjeve, lidhjen e certifikatave SSL për sigurinë maksimale të faqes në internet etj..
 • Krijuesi i faqes në internet është i autorizuar nga ofruesi i njohur i hostit HostGator. Ata do të kujdesen për pritjen dhe emrin e domain-it tuaj të internetit, duke ofruar plane gjithëpërfshirëse për të përmbushur çdo nevojë.

Provoni Gator falas

Me përgjigje ose miqësore me celularin?

Ideja për ta bërë faqen tuaj të internetit të arritshme në pajisjet e lëvizshme, padyshim, ia vlen të kushtoni vëmendje, por sa më shpejt që të filloni të eksploroni opsionet e mundshme të ndërtimit të faqes në internet, do të përballeni me dy nocione, përkatësisht faqet e internetit të optimizuara për celular dhe të përgjegjshme.

Nocionet janë disi të ngjashme me njëra-tjetrën pasi që të dy nënkuptojnë një mundësi për të parë faqen tuaj te internetit në pajisjet mobile, por ende ekziston një ndryshim i dukshëm midis tyre.

Uebfaqja e përgjegjshme

Farë është një Uebfaqe Përgjegjëse?

Uebfaqja e përgjegjshme – është një lloj i tillë i një faqe në internet që mund të shikohet në të gjitha pajisjet, pa asnjë përjashtim fare. Pavarësisht nëse dëshironi të përdorni një PC, një laptop, një smartphone ose ndonjë pajisje tjetër celulare që keni pranë, nuk do të përballeni me ndonjë problem kur vizitoni një faqe në internet të përgjegjshme.

Këto uebfaqe lehtë mund të përshtaten me çdo rezolucion dhe madhësi të ekranit. Karakteristikat kryesore të faqeve të internetit të përgjegjshme janë si më poshtë:

 • Siç sugjeron emri, faqe të tilla të internetit “reagojnë” në mënyrë efektive ndaj karakteristikave të pajisjeve ku shikohen;
 • Nuk ka nevojë të krijoni një version të veçantë desktopi të faqes suaj të internetit;
 • Përfitimet e SEO;
 • Ato ndihmojnë në ndërtimin e besimit të klientit dhe rrisin sasinë e vizitorëve në internet.

Farë është një faqe në internet miqësore me celularin?

Një uebfaqe e optimizuar për celular – është një version i veçantë i një uebfaqeje desktopi, i cili mund të shihet ekskluzivisht në pajisjet mobile. Uebfaqe të tilla lëshohen dhe kodifikohen me qëllimin e vetëm në mendje – t’i paraqesin përmbajtjen përdoruesve celular.

Këto projekte nuk mund të jenë të arritshme në PC dhe laptopë, dhe nëse keni qëllim ta bëni faqen tuaj të internetit të optimizuar për celular të arritshëm edhe për ata përdorues, të cilët nuk kanë pajisjet e tyre të lëvizshme, do të përballeni me nevojën për të krijuar një desktop. versioni i saj.

Kjo nënkupton investim shtesë të përpjekjeve, parave dhe kohës. Të listuara më poshtë janë karakteristikat kryesore të faqeve të internetit të optimizuara për celular:

 • Asnjë version desktop;
 • Aksesi vetëm për celular;
 • Kosto e përballueshme;
 • Orientimi në një audiencë të veçantë;
 • Përvoja e optimizuar me celular mund të rrit disi trafikun tuaj të internetit.

Kështu, mund të ketë vetëm një arsye që mund t’ju bëjë të preferenconi për faqet e internetit të optimizuara për celular. Nëse tashmë keni një uebfaqe të tillë dhe planifikoni ta përdorni atë për qëllime personale pa qenë nevoja të angazhoni audiencë të madhe, atëherë nuk ka kuptim të investoni në ridizajnimin e faqes tuaj të internetit për ta bërë atë të përgjegjshëm.

Sidoqoftë, nëse thjesht do të nisni një faqe në internet dhe keni qëllime serioze të biznesit, atëherë dizajni i përgjegjshëm duhet të jetë në krye të listës. Kjo është ajo ku krijuesit e faqeve të përgjegjshme do t’ju ndihmojnë shumë.

Pse duhet të ndërtoj një faqe në internet të përgjegjshme?

Dizajni i përgjegjshëm ka shumë rëndësi, kur bëhet fjalë për tendencat bashkëkohore të projektimit. Dhe kjo jo sepse është shumë e përshtatshme (megjithëse, ky aspekt është thelbësor gjithashtu).

Kjo gjithashtu për shkak se faqet e internetit të përgjegjshme tani renditen nga motorët e kërkimit. Kjo përfundimisht ka ndikim serioz në promovimin e faqes suaj të internetit dhe gjenerimin e trafikut në planin afatgjatë.

Doesfarë thonë statistikat?

A keni menduar ndonjëherë për numrin e përdoruesve, të cilët qasen në faqet e tyre të preferuara të internetit ose kërkoni informacionin për të cilin interesohen përmes pajisjeve të tyre mobile?

A e dini përqindjen e blerjeve në internet të përfunduara përmes telefonave inteligjentë ose tabletëve këto ditë? Ju mund të jeni befasuar kur zbuloni statistikat e fundit!

Sipas tendencave dhe raporteve kryesore, numri i përdoruesve unikë të celularëve, të cilët qasen në faqet e tyre të preferuara të pajisjeve mobile, tani përbën rreth 5.11 miliardë njerëz. Kjo është rreth 2 përqind më e lartë në krahasim me vitin e kaluar. Numri i përdoruesve aktivë të mediave sociale ka tejkaluar 32,48 miliardë përdorues, që është 9 përqind më i lartë se një vit më parë.

Tendencat e përgjegjshme

Për më tepër, vlerësohet se deri në fund të vitit 2020, rreth 63.5 përqind e njerëzve do të përdorin rregullisht pajisjet e tyre mobile për të hyrë në rrjetin global. Numri i tregtisë elektronike, nga ana e tij, do të përfshijë 67.2 përqind që është i barabartë me rreth 2.32 trilion dollarë deri në vitin 2021.

Këto shifra thjesht nuk mund të nënvlerësohen dhe nëse vërtet keni ndërmend të shkoni në internet, të ndërtoni bazën e klientëve dhe të promovoni biznesin tuaj, nuk do të dilni pa e bërë faqen tuaj të përgjegjshme.

Opinioni i Google në lidhje me faqet e internetit të përgjegjshme

Në fillim të vitit 2015, Google njoftoi miqësinë me celularin një nga faktorët kryesorë të rangimit të faqeve në internet të përdorura nga algoritmet e motorëve të tij të kërkimit. Kjo i ka dhënë fillimin epokës së dixhitalizimit të faqes në internet.

Shumë prej tyre kanë ndryshuar që nga ajo kohë dhe vështirë se do të gjeni faqet që nuk janë gati për lëvizje në ditët e sotme. Po për faqet e internetit të përgjegjshme? A janë ata më efektivë në krahasim me konkurentët / versionet e tyre të optimizuar për celular?

Rreth dy vjet më parë, Google njoftoi një qasje të re në procesin e indeksimit dhe renditjes së faqes në internet. Kjo qasje tani njihet si Indeksimi i parë i celularit. Kjo do të thotë që mbi një vit më parë, Google fillimisht përdori versionin e desktopit të një faqe në internet, kur vlerësoi rëndësinë e tij në rezultatet e pyetjes së kërkimit.

Tani e tutje, kryesisht do të japë përparësi ndaj versioneve të faqes mobile, ndërsa gjeneron rezultate të motorit të kërkimit. Pra, nëse faqja juaj e internetit nuk është ende e përgjegjshme, nxitoni të kujdeseni që të mos humbni pozicionet e motorit të kërkimit.

Farë mund të bëni për këtë?

Për t’u bërë i përgjegjshëm dhe për t’u indeksuar mirë nga motorët e kërkimit, faqja juaj e internetit duhet të përputhet me një numër kërkesash. Ja çfarë duhet të bëni për këtë:

 • Sigurohuni që versionet e lëvizshëm dhe desktop të faqes tuaj të internetit kanë të njëjtën përmbajtje, përfshirë tekste, imazhe me atribute alt dhe video;
 • Të dhëna të strukturuara në uebfaqe si dhe meta të dhëna (tituj dhe përshkrime) për të gjitha faqet duhet të plotësohen në të dy versionet gjithashtu;
 • Sigurohuni që pritja juaj do t’i rezistojë rrjedhës shtesë të trafikut. Kjo ka të bëjë vetëm me ata përdorues, faqet e internetit të të cilëve kanë URL të veçantë për versionet celular.

Keni parasysh se procesi i Indeksimit të Parë të Mobile aktualisht aplikohet në shumicën e faqeve të internetit. Hapat e listuar më lart do t’ju ndihmojnë të shmangni problemet e lidhura me SEO.

Vija e poshtme

Përgjegjësimi i faqes tuaj në internet është një domosdoshmëri sesa një tekë. Uebfaqet e arritshme në lloje të ndryshme të pajisjeve celulare dhe kompjuterëve desktop zakonisht çojnë më shumë përdorues, rritin trafikun, ndërtojnë besimin e klientit dhe ndihmojnë në gjenerimin e më shumë fitim.

Ndër një larmi mënyrash për ta bërë faqen tuaj të përgjegjshme, përdorimi i krijuesve të uebfaqeve është zgjidhja më e përshtatshme. Këto sisteme nuk janë vetëm të lehta për t’u përdorur dhe të përshtatshme. Ato gjithashtu vijnë me karakteristika specifike që kontribuojnë në përvojë të thjeshtë dhe të thjeshtë në ndërtimin e uebit, gjë që rezulton në krijimin e faqeve të internetit të përgjegjshme.

Krijoni një faqe në internet falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map