CMS më të mirë me burim të hapur në botë

Rishikimi më i mirë i CMS me burim të hapur

Dëshironi të drejtoni sasinë maksimale të përdoruesve në projektin tuaj? Keni nevojë për një sistem që do t’ju lejojë të menaxhoni përmbajtjen e faqes në internet me kohë minimale, përpjekje ose investim në buxhet? Atëherë nuk do të shkoni pa përdorur një prej Sistemeve të Menaxhimit të Përmbajtjes me burim të hapur të disponueshëm atje?

Të gjitha llojet e përmbajtjeve, qofshin ato imazhe, video, grafikë, tekste etj., Nuk do të shtojnë vetëm vlerën e projektit tuaj, por gjithashtu tërheqin vëmendjen e përdoruesve që kërkojnë informacion cilësor në internet. Për më tepër, projektet e tilla renditen lartë në motorët e kërkimit, gjë që kontribuon në rritjen e shpejtë dhe efektive të trafikut. Këto janë vetëm disa arsye për të kërkuar një CMS cilësore.

Sa i përket zgjedhjes së këtyre sistemeve mjaft i gjerë në ngrohtë moderne të projektimit të internetit, ka kuptim të rishikohen platformat më të njohura dhe profesionale. Ajo që duhet të dini është se CMS me burim të hapur më së shumti kërkon kohë për t’u eksploruar dhe zotëruar, por secila prej tyre mbulon objektiva specifikë të dizajnit të uebit dhe vjen me parametra të caktuar që e bëjnë atë të dalë nga turma. Dëshironi të mësoni më shumë rreth shërbimeve më të besueshme? Pastaj shkoni përpara për të lexuar përshtypjet e tyre.

Ne Testuam 10 nga CMS më të mirë me burim të hapur

 1. WordPress – CMS më e mirë me burim të hapur për çdo uebfaqe
 2. Joomla – Një nga softverët më të përdorur në internet
 3. Drupal – Sistemi i Menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur
 4. OpenCart – Zgjidhja e-Tregtisë elektronike e bazuar në PHP me burim të hapur
 5. TYPO3 – Profesionale & CMS fleksibël me burim të hapur
 6. Magento – Platforma # 1 eCommerce e Botës për Dyqanin Online
 7. PrestaShop – Një nga platformat më të njohura të tregtisë elektronike
 8. Zen Cart – Programe falas për Shporta Blerëse dhe miqësore për Shportën
 9. osCommerce – CMS i vetë-pritur për krijimin e dyqaneve në internet
 10. Concrete5 – Sistemi i Menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur (CMS)

Nëse keni të drejtë të filloni një projekt në shkallë të gjerë, atëherë duhet të kuptoni se mbajtja e tij është një proces vigan, përfundimi i suksesshëm i të cilit do të ishte afër i pamundur pa përdorimin e CMS. A jeni gati për të filluar? Atëherë është koha për të parë dhe krahasuar platformat më të mira me burim të hapur që mund të bëjnë vërtet ndryshime për projektin tuaj.

Lexoni gjithashtu: Si të krijoni një faqe në internet CMS nga Gërvishtja.

WordPress – CMS më e mirë me burim të hapur për çdo uebfaqe

WordPress - CMS më e mirë me burim të hapur për çdo uebfaqe

WordPress – është një veteran i ngrohtë në krijimin e faqeve në internet dhe Sistemi bashkëkohor më i popullarizuar i menaxhimit të përmbajtjes. Bollëk në shtojca dhe tema të integrueshme, duke zbuluar opsione me të vërtetë të pakufizuara të personalizimit të dizajnit.

WordPress nuk kërkon shkarkim dhe instalim, por atë kërkon kohë për të zotëruar nuancat e sistemit. Shtë gjithashtu e dëshirueshme të zotëroni të paktën njohuri themelore për kodim për të mos humbur kohë, ndërsa punoni në një projekt. Këtu është një përmbledhje e shpejtë e karakteristikave kryesore të WordPress:

 • Integrimi i prizave – WordPress ka një numër shtojcash të gatshme, por ka ende qindra aplikacione falas dhe të paguara të zhvilluara nga përdoruesit e palëve të treta. Në thelb, mund të gjeni shtojca të jashtme për çdo lloj uebsajti – thjesht sigurohuni që ato të jenë cilësore dhe të sigurta për të punuar me të.
 • Mbledhja e shablloneve – CMS ofron një zgjedhje mjaft të mirë të temave të integruara, por, përsëri, mund të hasni në qindra dizajne në internet. Ata janë gjithashtu falas dhe të paguar, gjë që shkakton nevojën për të zgjedhur një dizajn të përshtatshëm me mençuri për të mos përballur me kërcënime malware.
 • Redaktori Gutenberg – Versioni i përditësuar i WordPress ka prezantuar Redaktorin Gutenberg si një mjet të denjë për personalizimin e faqes në internet. Redaktori është i bazuar në bllok, i cili e bën atë të ngjashëm me ndërtuesit standarde të faqeve të internetit. Kjo lejon krijimin e faqeve të internetit nga blloqet e përmbajtjes që ofron sistemi. Kjo risi e ka bërë CMS një zgjidhje të denjë për ndërtimin e uebit për përdoruesit jo-profesionistë.
 • Kontrolli i Shëndetit në Uebfaq – një mjet i krijuar për korrigjim dhe rishikim të informacionit të përgjithshëm në lidhje me statusin e faqes në internet. Ka dy funksione kryesore. E para përshkruan të gjitha gabimet e mundshme, konfigurimet e gabuara, versionin e vjetëruar të PHP në përdorim, etj. Mjetet e dyta bëjnë të mundur vëzhgimin e parametrave teknikë të faqeve të internetit, përfshirë temat aktive, shtojcat e aktivizuara dhe informacione të tjera jetësore.

WordPress funksionon po aq e shkëlqyeshme për profesionistët dhe fillestarët. Megjithëse, kategoria e fundit e përdoruesve duhet të jetë të paktën pak e vetëdijshme për të krijuar kode për të krijuar projekte mahnitëse me sistemin.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi i WordPress.

Instaloni WordPress falas

Joomla – Një nga softverët më të përdorur në internet

Joomla - Një nga softverët më të përdorur në internet

joomla – është një tjetër sistem i besueshëm i menaxhimit të përmbajtjes që vlen të kushtojë vëmendje kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një CMS të besueshme. Me rreth 3 milion instalime në të gjithë botën, sistemi aktualisht renditet e dyta pas WordPress për sa i përket popullaritetit. Somewhatshtë disi më e ndërlikuar në krahasim me të megjithatë ajo lejon një proces të përshtatshëm dhe profesional të zhvillimit të faqes në internet.

Ashtu si pjesa tjetër e CMS, Joomla është softuer i shkarkueshëm, që nënkupton integrimin e shtojcave dhe shablloneve për performancën më të fuqishme të faqes në internet. Disa nga avantazhet kryesore të sistemit përfshijnë:

 • Paneli miqësor për përdoruesin – Sistemi ofron një nga panelet e kontrollit më intuitiv dhe të kuptueshëm, i cili nuk kërkon eksplorim të saktë. Mjetet e kërkuara për ndërtimin e uebit janë të gjitha në një vend këtu. Nuk të kërkon kohë të mësohesh në pult, për të filluar ngarkimin e përmbajtjes, shtimin e moduleve dhe integrimin e shtojcave.
 • Instalim i shpejtë – Nuk është e nevojshme të jesh një pro-teknologjik për të instaluar dhe zotëruar sistemin. Në vend të kësaj, ju do të përballeni me instalimin dhe personalizimin e faqes në internet me lehtësi edhe pa përgatitje paraprake – procesi kaq i thjeshtë.
 • Aplikimi me shumë qëllime – Joomla punon shumë mirë për krijimin e të gjitha llojeve të faqeve të internetit, qoftë ajo një projekt biznesi, një portofol ose madje një dyqan në internet. Përditësimet dhe shtesat e reja lëshohen rregullisht për t’i dhënë më shumë funksionalitete projekteve Joomla.
 • funksionaliteti – Ndërsa funksionaliteti i WordPress varet shumë nga integrimi i shtojcave dhe shablloneve, Joomla ofron një grup të madh widget, modelesh dhe aplikacionesh të integruara. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur që të vini dhe shtoni shtojcat tuaja për të rritur punën e faqes tuaj.

Softueri është i orientuar drejt nevojave të newbies dhe profesionistëve të dizajnit në internet. Por është më e komplikuar në krahasim me udhëheqësin e ngrohtë. Ju duhet të kuptoni bazat e bazave të të dhënave SQL dhe PHP për të përfituar sa më shumë nga procesi i zhvillimit të internetit, ndërsa punoni me platformën.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi Joomla.

Provoni Joomla falas

Drupal – Sistemi i Menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur

Drupal - Sistemi i Menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur

Drupal – është një program me burim të hapur të plotë, i cili mban pozicionin e tretë në listën e CMS më të njohur. Shtë më e ndërlikuar sesa WordPress dhe Joomla por ajo zbulon një gamë të gjerë të veçorive dhe opsioneve të personalizimit të dizajnit.

Nëse nuk jeni një përdorues i vetëdijshëm për kodin, do të duhet të shfletoni mësimet dhe udhëzimet përpara se të instaloni dhe punoni me Drupal. Sidoqoftë, rezultati që do të përfitoni në planin afatgjatë, vlen vërtet për përpjekjen dhe kohën e investuar. Shikoni disa nga tiparet më të dallueshme të Drupalit tani:

 • Integrimi i modulit – Ashtu si WordPress, Drupal nënkupton nevojën për të instaluar module (plugins) që janë të nevojshme për të shtuar funksionalitetin në projekt. Sasia e moduleve për tu integruar, sidoqoftë, është më pak se ajo e nënkuptuar nga WordPress, ndërsa opsionet e personalizimit që ato zbulojnë janë mjaft të gjera. Konsideroni se integrimi i moduleve shtesë duhet të bëhet përmes FTP, i cili definitivisht kërkon njohuri specifike për kodimin.
 • Paketimi i Karakteristikave – CMS është në gjendje të analizojë të gjitha tiparet e faqes së internetit, t’i ndajë ato në grupe dhe t’i paketojë të gjitha konfigurimet në një grup të gatshëm për përdorim pa pasur nevojë të krijojë veçori manualisht..
 • eCommerce – Shumë përdorues i japin përparësi Drupal, ndërsa punojnë në zhvillimin e projekteve të tregtisë elektronike. Kjo për shkak se varg i veçorive, mjeteve dhe moduleve që ofron softveri është i përshtatur për krijimin e dyqaneve online dhe portaleve të e-commerce..
 • Projektet e komunitetit – Përveç funksionalitetit të e-Tregtisë, Drupal gjithashtu vendos fokus të fortë në zhvillimin e projekteve të botimit në komunitet dhe social. Ai funksionon shumë për zhvillimin e forumeve, blogjeve, portaleve në internet dhe llojeve të tjera të faqeve të internetit të komunitetit të vogël / të mesëm.
 • Menaxhimi me shumë domene – Një shumëllojshmëri e shtrirjeve Drupal lejon implementimin e portaleve të ndërmarrjeve me mbështetje të strukturës shumë-domain. Administrimi i këtyre projekteve kërkon shkallë të veçantë ekspertizash dhe aftësish.

Platforma përqendrohet në zhvillimin e projekteve të publikimeve në komunitet dhe social, por përdoret gjithashtu për të lançuar dhe menaxhuar dyqanet në internet. Integrimi i modulit është i mundur këtu, por bëhet përmes serverëve FTP, i cili bëhet një proces kompleks për jo-teknologjitë.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi Drupal.

Provoni Drupal falas

OpenCart – Zgjidhja e-Tregtisë elektronike e bazuar në PHP me burim të hapur

OpenCart - Zgjidhja e-Tregtisë elektronike e bazuar në PHP me burim të hapur

OpenCart – është një burim i hapur me fuqi të plotë dhe të fuqishme program kompjuterik përdoret për të ndërtuar dhe menaxhuar dyqane të shumëfishta në internet nga një panel i vetëm administratori me backend. Platforma, e cila bazohet në PHP, kërkon shkarkim dhe instalim dhe është absolutisht falas për të gjithë.

Në të njëjtën kohë, nënkupton njohuritë e programimit që do të përdoren në avantazh. Këtu është një përmbledhje e veçorive kryesore të OpenCart:

 • Zgjerime – Softueri ndjek modelin core + extensions. Kjo do të thotë që ajo vjen me një grup mjetesh dhe opsionesh të integruara, por kërkon gjithashtu shtesa ose shtesa për t’i lejuar përdoruesit të kryejnë funksione të larta për të menaxhuar në mënyrë efektive dyqanet e tyre në internet. Nëse është e nevojshme, do të gjeni shumë zgjerime për gjuhën, valutën, vendosjen e tregtisë elektronike si dhe menaxhimin e tregut, përpunimin e pagesave, SEO dhe ndërtimin e faqes në internet.
 • Karakteristikat e e-Tregtisë – OpenCart ka një fokus të fortë në tregtinë elektronike, duke lejuar qasje në një mori mjetesh dhe veçorish të ngrohtë. Këto përfshijnë sigurinë e të dhënave, CRM, marketing me email, qasje në celular, menaxhim shumë-gjuhësh dhe shumë dyqanesh, përcjelljen e inventarit, promovimin e faqes në internet, shabllone të ngrohtë, opsione SEO dhe më shumë.
 • Karakteristikat e Shportave të Shportave – Softueri gjithashtu vjen me një listë të veçorive të integruara të shportave të blerjeve. Disa prej tyre janë si më poshtë: rikuperimi i braktisur i shportave, menaxhimi i katalogut të produkteve, përpunimi i kartave të kreditit, menaxhimi i kuponit / zbritjes, dërgimi, rimbursimi, administrimi i taksave dhe kthimeve etj..

Softueri vjen me shumë zgjerime të integrueshme, mjete të shumëfishta tregtare dhe bollëk të parametrave që janë të domosdoshëm për krijimin e suksesshëm të dyqaneve në internet.

Provoni OpenCart falas

TYPO3 – Profesionale & CMS fleksibël me burim të hapur

TYPO3 - CMS profesionale dhe fleksibël CMS me burim të hapur

TYPO3 – është një tjetër CMS me kod të hapur të hapur që ofron mundësi të gjerë të menaxhimit të ndërmarrjes. Sistemi azhurnohet rregullisht për të përmbushur kërkesat e fundit të teknologjisë. Kështu, kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme për zhvillimin e faqeve të mëdha të korporatave dhe platformave të tregtisë elektronike.

Sistemi jep mundësi të zgjeruara të menaxhimit të integruar. Ndër veçoritë më të shquara që ai ofron, ato të mëposhtmet duhet të jenë të parat që përmendin:

 • Njohuri për kodimin e ekspertëve – Përdorimi profesional i platformës kërkon njohuri të ekspertëve. Zbatimi dhe të kuptuarit e nuancave të kodimit lejon zbatimin efektiv të strukturës komplekse të faqes së internetit të kombinuar me përmbajtje shumëgjuhëshe.
 • Integrimi i Aplikacioneve të Biznesit – Sistemi bën të mundur integrimin e aplikacioneve klasike dhe të njohura të biznesit si sistemet ERP dhe CRM. Kjo përfundimisht lejon krijimin e projekteve të ndërmarrjeve me funksion të plotë.
 • Extendability – Platforma vjen me mijëra shtesa në dispozicion në internet që janë të lehta dhe të shpejta për t’u instaluar. Këto shtesa mund të zgjerojnë dukshëm funksionimin e sistemit përmes përdorimit të bordeve të diskutimit, galerive të imazheve dhe videove, mjeteve të e-commerce dhe më shumë.
 • Krijimi i kopjes rezervë – Shërbimi lejon rivendosjen e versionit të mëparshëm të faqes në internet pa asnjë kufizim. Kjo do t’ju ndihmojë përdoruesve, të cilët ndajnë të drejtat e hyrjes në internet me zhvilluesit e tjerë.

TYPO3 është optimizuar në mënyrë të përkryer për të lëshoni dhe menaxhoni faqet e uljes, faqet e internetit të biznesit dhe faqet e vogla të mesme të e-commerce. Azhurnohet rregullisht për të qëndruar në përputhje me aplikacionet moderne dhe shtesat.

Softueri vjen me shumë zgjerime të integrueshme, mjete të shumëfishta tregtare dhe bollëk të parametrave që janë të domosdoshëm për krijimin e suksesshëm të dyqaneve në internet.

Provoni TYPO3 falas

Magento – Platforma # 1 eCommerce e Botës për Dyqanin Online

Magento - Platforma # 1 eCommerce në botë për Dyqanin Online

Magento – është një Sistem i Menaxhimit të Përmbajtjes që vjen me strukturë të kodit të hapur dhe fillimisht është ndërtuar me përqendrim në tregtinë elektronike. Shërbimi ofron mjete të krijimit të një dyqani në internet, një mundësi unike të menaxhimit, parametra të përparuar të çmimeve dhe karakteristika të nevojshme për të përfunduar të gjithë procesin e ndërtimit të dyqaneve me lehtësi. Sistemi lejon qasje në karakteristikat e mëposhtme:

 • eCommerce – Si një platformë specifike e ngrohtë, Magento ofron mijëra veçori të tregtisë elektronike për të mbuluar të gjitha nevojat për ndërtimin e dyqaneve në internet. Disa nga opsionet më të njohura përfshijnë menaxhimin dhe gjurmimin e inventarit, parametrat e transportit dhe taksave, menaxhimin e kuponit dhe zbritjes, portat e shumëfishta të pagesave, mbështetjen e integruar në shumë gjuhë, opsionet e SEO, menaxhimin e produkteve dhe mjetet e marketingut, veçoritë e përpunimit të porosive, mbështetjen e klientit dhe më shumë.
 • Shtesa dhe shtesa – CMS lejon qasje në më shumë se 5000 shtesa në dispozicion në internet. Ju mund të zgjidhni midis aplikacioneve falas dhe të paguara për t’u integruar në uebfaqen tuaj të tregtisë elektronike.
 • lakueshmëri – Platforma ofron mjete të shumta për të vendosur në mënyrë efektive transportimin, detajet e faturimit, si dhe faturat në panelin e tij të kontrollit të integruar. Për më tepër, ajo ruan të dhënat dhe statistikat në uebfaqe për t’i zbatuar më tej ato ndërsa analizon punën e dyqanit në internet.

Magento nuk kërkon njohuri të thella të nuancave të kodimit, por prapë nënkupton disa vetëdije për nuancat e programimit të nevojshme për redaktimin e duhur të kodit të dyqanit në internet.

Lexoni gjithashtu:
Rishikimi Magento.
Krahasimi Magento vs Wix.

Provoni Magento falas

PrestaShop – Një nga platformat më të njohura të tregtisë elektronike

PrestaShop - Një nga platformat më të njohura të tregtisë elektronike

Prestashop – është një CMS me burim të hapur që ka dalluar veten si një zgjidhje ndërkombëtare e shportave të blerjeve. E themeluar në vitin 2007, sistemi është bërë shpejt i njohur për përdoruesit, të cilët synojnë krijimin e dyqaneve profesionale online. PrestaShop është falas dhe shumë i përshtatshëm. Ajo ofron mbështetje të shkëlqyeshme të klientit dhe krenohet me një komunitet të fortë përdorues që thjeshton procesin e kërkimit dhe përdorimit të sistemit. Lista e pikave kryesore të PrestaShop përfshin çështjet e mëposhtme:

 • Fokusi i e-Tregtisë – CMS ka një fokus të fortë në tregtinë elektronike dhe, kështu, ofron një listë të veçorive specifike të ngrohta. Këto përfshijnë importin / eksportin e pjesës më të madhe të produkteve, produktet dixhitale dhe fizike të ofruara për shitje, veçoritë e inventarit, opsionet e SEO, modele ekskluzive të gatshme për blerje elektronike, alternativa të ndryshme të arkës dhe pagesa etj..
 • Menaxhim i mardhënieve me konsumatorë – Sistemi bën të mundur vendosjen dhe modifikimin e parametrave kryesorë të marrëdhënieve me klientët. Këto përfshijnë njoftime të braktisura të shportave të blerjeve, marketing të automatizuar me email, promovime të personalizuara etj.
 • Opsionet e redaktimit të faqes në internet – Si një softuer me burim të hapur eCommerce, PrestaShop grante për përdoruesit e plotë të aksesit në kod mund të modifikojnë dhe modifikojnë, ndërsa punojnë në zhvillimin dhe promovimin e dyqaneve të tyre në internet. Sidoqoftë, sistemi gjithashtu vjen me redaktorin WYSIWYG që lejon që jo-koduesit të bëjnë redaktime në temën e paracaktuar.
 • Integrimet dhe Shtesat – Sistemi ofron mijëra shtesa, aplikacione dhe integrime të disponueshme në tregun e tij të pasur. Këto shtesa mund të jenë falas dhe të paguhen, ndërsa disa prej tyre madje mund të kushtojnë një pasuri. Konsideroni këtë aspekt, ndërsa zgjidhni aplikacione të përshtatshme.

PrestaShop është falas, por gjithsesi nënkupton integrimin e shtojcave të jashtme, disa prej të cilave mund të jenë mjaft të shtrenjta. Për më tepër, shërbimi lejon redaktimin e kodit, i cili ndihmon ta bëni projektin tuaj eCommerce me të vërtetë unik.

Softueri vjen me shumë zgjerime të integrueshme, mjete të shumëfishta tregtare dhe bollëk të parametrave që janë të domosdoshëm për krijimin e suksesshëm të dyqaneve në internet.

Provoni PrestaShop falas

Zen Cart – Programe falas për Shporta Blerëse dhe miqësore për Shportën

Zen Cart - Programe falas për Shporta Blerëse dhe miqësore për Shportën

Shporta Zen – është një tjetër shembull i shkëlqyeshëm i një CMS me burim të hapur me një përqendrim të fuqishëm në tregtinë elektronike. Sistemi është një zgjedhje e këndshme për përdoruesit e kursyesit në internet pasi kërkon njohuri të bazave të kodimit dhe përvojë të caktuar në krijimin e faqes në internet. Bazuar në PHP / MySQL, platforma është absolutisht e lirë për ta shkarkuar dhe instaluar dhe është gjithashtu plotësisht e personalizueshme. Le të hedhim një vështrim në grupin tipar kryesor të shërbimit:

 • integrability – Zen Cart gjithashtu ndjek modelin thelbësor + të zgjerimeve. Kështu që, opsionet e saj të integrimit janë mjaft të fuqishme dhe të gjithanshme. Përveç veçorive të integruara, sistemi lejon integrimin e aplikacioneve të palëve të treta dhe shtesave të disponueshme në kategoritë e mëposhtme: Butonat dhe Grafikat, Vegla Pranimi, Paketat e Gjuhëve, Modulet e Pagesave, Mjetet e Tregut, Plugins Të ndryshme, Veglat e icingmimeve, Ndryshimet e Modelit , Llojet e produkteve, Zonat Gjeografike, Modulet e Transportit, Kutitë anësore, Mjetet e zgjidhjes së problemeve dhe më shumë.
 • Karakteristikat Ndërkombëtare – Si një zgjidhje ndërkombëtare eCommerce, Zen Cart ofron mundësi të gjera shumëgjuhëshe dhe shumë-valutore që bëjnë të mundur krijimin dhe menaxhimin e dyqaneve për të shitur produkte dixhitale dhe fizike në të gjithë globin..
 • Karakteristikat e e-Tregtisë – Si një CMS eCommerce e ngrohtë, Zen Cart nuk mund të ofrojë veçori të shumta të fuqishme të tregtisë elektronike të drejtuara drejt krijimit dhe menaxhimit të suksesshëm të dyqaneve në internet. Këto përfshijnë mjetet e marketingut, opsionet e menaxhimit të produkteve, opsionet e përpunimit të transportit dhe pagesa, veçoritë SEO dhe Ndërkombëtare dhe shumë më tepër.

Nevoja e redaktimit të kodit, shkathtësia e personalizimit të dizajnit dhe opsionet e integrimit, si dhe parametrat e shumëfishtë specifikë për tregtinë elektronike nënkuptojnë nevojën për të zotëruar me dashje sistemin përpara se të drejtoni projekte me të.

Provoni falas Zen Cart

osCommerce – CMS i vetë-pritur për krijimin e dyqaneve në internet

osCommerce - CMS i vetë-pritur për krijimin e dyqaneve në internet

osCommerce – është një kod i hapur i vetë-organizuar në tregti elektronike CMS. Softueri mund të instalohet në çdo faqe interneti, e cila vjen me mbështetjen e MySQL dhe PHP. Shtë falas, por prapë kërkon integrimin e shtesave me pagesë për t’i lejuar përdoruesit të përfitojnë sa më shumë nga funksionaliteti i tij në tregti elektronike.

Mbi 260,000 dyqane në internet aktualisht veprojnë në bazë të platformës osCommerce, e cila e vendos atë në listën e platformave më të njohura të ndërtimit të dyqaneve në internet. Këtu është lista e pikave kryesore të platformës që e bëjnë atë të dalë nga turma:

 • Program integrues – osCommerce është një menaxhim me karakteristika të dyqanit në internet një program softuerësh eCommerce, i cili mund të integrohet në çdo server në internet ose uebfaqe me bazat e të dhënave të para-instaluara të PHP dhe MySQL..
 • Fokusi i e-Tregtisë – Sistemi fillimisht ka një fokus të fuqishëm në tregtinë elektronike, duke siguruar qasje në shumë karakteristika specifike të ngrohta. Më të njohurit prej tyre janë si më poshtë: mjetet e përpunimit të pagesave dhe transportit, mbështetje për klientët dhe teknologjinë, përputhshmërinë me PHP 4, menaxhimin e produkteve dhe kategorive të pakufizuara, mbështetjen virtuale dhe fizike të produkteve, marketingun e postës elektronike, krijimin dhe restaurimin e kopjeve rezervë, shtypjen e faturave, statistikat e integruara, mbështetje shumë monedhash, shabllone të cilësisë së tregtisë dhe shumë më tepër.
 • Zgjerime – Platforma lejon zgjedhjen e më shumë se 7000 shtesave me cilësi të lartë dhe funksionale që përdoruesit mund të zgjedhin dhe integrojnë pa asnjë kosto fare.

Struktura me kod të hapur të faqeve të internetit të ndërtuara me sistemin lejon redaktimin efektiv të kodit dhe personalizimin. Sidoqoftë, kjo kërkon njohuri për bazat e kodifikimit. Nëse nuk jeni i aftë në hartimin e uebit, ka kuptim të kërkoni një alternative më të thjeshtë.

Provoni osCommerce falas

Concrete5 – Sistemi i Menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur (CMS)

Concrete5 - Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes me Burim të Hapur (CMS)

Concrete5 – është një sistem i fuqishëm i menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur të plotë, i cili lejon krijimin e të gjitha llojeve të faqeve të internetit dhe aplikacioneve në internet pa ndonjë kosto fare. Puna me shërbimin nuk është mjaft e vështirë, nëse zotëroni të paktën njohuri themelore të dizajnit në internet dhe aftësi kodimi. Kjo për shkak se sistemi lejon që redaktimi i kodit të përfitojë sa më shumë nga funksionaliteti i tij. Lista e veçorive të Concrete5 përfshin parametrat e mëposhtëm:

 • Redaktimi intuitiv – Ky është komponenti kryesor në teknologjinë e sistemit që lejon përdoruesit të modifikojnë kodin e faqes në internet për ta rregulluar plotësisht atë në lidhje me nevojat e tyre. Sistemi gjithashtu lejon redaktimin intuitiv të WYSIWYG në kontekst, duke qenë kështu një zgjedhje e shkëlqyeshme për jo-koduesit..
 • Opsione të gjera të personalizimit – Platforma ofron një pjesë të madhe të personalizimit të projektit për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Ajo vjen me shumë zgjerime, shtesa dhe aplikacione të integrueshme që mund t’i japin projektit tuaj funksionalitet të nivelit të lartë.
 • Set i Avancuar i Karakteristikave – Sistemi vjen me karakteristika që kontribuojnë në performancën e duhur të projekteve të ndërtuara me të. Këto përfshijnë ndërtuesin e formave, azhurnimin me një klik, mbledhjen e modeleve të përgjegjshme, lejet e përdoruesve, flukset e punës me përmbajtje të rregulluar, raportimin e integruar, butonat e ndarjes sociale, shtesat thelbësore të mbështetura, strukturën modulare dhe shumë më tepër.
 • SEO cilësore – Për sa i përket Betonit5 është optimizuar për motorët e kërkimit pa ndonjë shtesë dhe kod shtesë që kërkohet, faqet e internetit të ndërtuara me të gjithashtu renditen lartë në motorët e kërkimit.

Shtë e mundur të personalizoni projektet e bazuara në Concrete5 përmes redaktimit të kodit, megjithëse, redaktimi vizual i faqes në internet është gjithashtu i disponueshëm këtu. Kjo është ajo që e bën sistemin një zgjedhje të mirë për të gjitha kategoritë e përdoruesve.

Provoni Concrete5 falas

Unë kam zgjedhur CMS, çfarë është tjetër?

Për ta bërë faqen tuaj të internetit të funksionojë, të keni një CMS të vetëm nuk është e mjaftueshme. Ju gjithashtu do të duhet një emër domain dhe pritës. Përndryshe, projekti juaj është vetëm një grumbull skedarësh të padobishëm, copa kodi dhe përmbajtje të padisponueshme për audiencën e synuar. Një emër domaini është në të vërtetë adresa fizike e faqes së internetit në Global Global. Nga njëra anë, e bën më të thjeshtë që përdoruesit ta kërkojnë atë në internet. Nga ana tjetër, mund të duket se është edhe një markë tërheqëse e markës. Pra, duhet ta merrni seriozisht kur regjistroni një emër të duhur për biznesin tuaj. Lexoni më shumë rreth çfarë është një fushë dhe si mund t’i bëjnë tabelat të kthyera.

Ndërsa një domen është një adresë, mbajtja në internet është shtëpia e faqes me të gjitha tiparet tipike që duhet të ketë një shtëpi. Ajo duhet të jetë “e bollshme” e mjaftueshme për të pritur të gjithë skedarët e faqes dhe përmbajtjen. Ai duhet të mbrojë pasuritë tuaja nga kërcënimet e jashtme dhe të brendshme. Për më tepër, si çdo shtëpi, ju mund të keni nevojë ta rregulloni ose azhurnoni herë pas here. Përdoruesit duhet të marrin parasysh disa aspekte themelore kur zgjedhin pritjen për CMS.

Si të zgjidhni hostimin për CMS?

Web hosting është një shtëpi virtuale për skedarët tuaj të internetit. Ajo vjen si një depo dixhitale për të zgjidhur projektet tuaja dhe për t’i bërë ato në dispozicion për përdoruesit në internet. Ndërsa platformat CMS bëjnë të mundur krijimin e faqeve të ndërtuara me PHP, HTML ose teknologji të tjera të kodimit, pritja e hostit i mban të gjithë elementët e faqes në internet në më të vjetër. Këto elemente mund të përfshijnë tekste, imazhe fotografish, widget, shtesa, disa pjesë kodesh, skriptete, etj.

Sa herë që një përdorues shtyp në domain për të hyrë në faqen e internetit, një kërkesë i dërgohet automatikisht serverit, i cili është një CPU i veçantë i fuqishëm. Pritja dërgon informacionin e kërkuar përsëri te përdoruesi. Sa më shpejtë që përgjigja aq më mirë. Kjo shpejtësi përcakton cilësinë e pritjes, si dhe disa karakteristika të tjera teknike thelbësore:

 • Performance – kur themi “performancë”, nënkuptojmë jo vetëm shpejtësinë e ngritjes dhe shpejtësinë e ngarkesës së faqes. Ne gjithashtu nënkuptojmë CDN të përdorura për të siguruar më shumë energji, teknologji për ruajtjen e SSD, qendra të shumta të të dhënave të vendosura në pjesë të ndryshme të botës për lidhje më të shpejtë dhe më shumë.
 • siguri – kur kërkoni një host të besueshëm, veçoritë e sigurisë janë jetike, pasi ato do të mbrojnë faqen tuaj të internetit nga mashtrimet. Paketat Anti-Spam, parandalimi i sulmit DDoS, automatikisht azhurnimet, rezervimet e sistemit duhet të merren parasysh.
 • Bandwidth – ky parametër përcakton se sa trafik do të marrë faqja juaj në internet. Nëse prisni mijëra vizitorë çdo ditë, duhet të vendosni për platforma me gjerësi bandë të zgjeruar.
 • ruajtje – mbani mend, kemi folur për pritjen si shtëpi me hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjithë? Me fjalë të tjera, duhet të ketë kapacitet të mjaftueshëm ruajtjeje për të pritur të gjithë skedarët e faqes. Shtë shumë e rëndësishme sidomos për zhvillimin e projekteve me shumë faqe dhe seksione.

E fundit por jo më e rëndësishmja është të konsideroni vetë llojin e pritjes. Sigurohuni që të kuptoni ndryshimin midis VPS, dedikuar dhe pritjes së cloud, Ndërsa serverët e përbashkët mund të jenë një mundësi e mirë për projekte ose blogje të vegjël, ata kurrë nuk do të punojnë për ndërmarrjet që kanë të ngjarë të kenë nevojë për zgjidhje të serverit cloud ose VPS.

Tashmë kemi testuar dhjetëra nga ofruesit e pritjeve më të njohur dhe më të njohur. Shqyrtimet tona tregojnë se Bluehost është sigurisht më i miri. Ofron disa pako serverësh me cilësi të lartë për çdo nevojë. Përdoruesit mund të zgjedhin planet e optimizuara me WordPress ose ofertat e pritjes që janë në përputhje me cilindo CMS nga lista e mësipërme. Për vetëm 2,95 dollarë në muaj, ju merrni pritjen më të mirë me një domain falas dhe SSL përveç instalimit me një klik të vetëm me WordPress, paketën e sigurisë dhe një garanci 30-ditore pa telashe.

Vija e poshtme

CMS me burim të hapur bëjnë të mundur krijimin e projekteve mahnitëse, me karakteristika të plota dhe funksionale që renditen lartë në motorët e kërkimit dhe ndihmojnë në rritjen e rrjedhës së trafikut. Përdorimi i këtyre sistemeve, megjithatë, nënkupton një shkallë të caktuar të njohurive programuese për shkak të domosdoshmërisë së redaktimit të kodit dhe menaxhimit të mëtejshëm të faqes në internet. Kjo është çështja kryesore që përdoruesit mund të hasen, ndërsa punojnë në projektet e tyre pasi është mjaft e lehtë të anashkalohen nuancat thelbësore dhe të përzihen diçka këtu.

Edhe pse, CMS janë mjaft të njohura me zhvilluesit e uebit, shuma mbizotëruese e përdoruesve ende u japin përparësi alternativave më të thjeshta si Ndërtuesit e uebfaqeve SaaS. Ato nuk janë vetëm më intuitive, të lehta për t’u përdorur dhe të përshtatshme, por ato janë gjithashtu më të përballueshme dhe kursimi i kohës në planin afatgjatë. Varet nga ju që të vendosni, cilin opsion për të kërkuar. Thjesht merrni parasysh aftësitë, buxhetin dhe objektivat tuaj të projektimit, për të zgjedhur opsionin që funksionon më mirë për ju.

Krijoni një Uebfaqe FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me