Wix vs Weebly: Cila është më mirë?

Wix vs Weebly


Wix dhe Weebly janë dy udhëheqës të njohur të kamareve bashkëkohore të projektimit. Të dy sistemet janë të shkëlqyera kur bëhet fjalë për zhvillimin e faqeve të internetit me fund të lartë dhe me karakteristika të ngarkuara. Ata janë gjithashtu të tillë i lehtë për t’u përdorur dhe i përshtatshëm si për fillestarët, ashtu edhe për miratimet e dizajnit në internet që ata tashmë janë bërë sinonimet e zhvillimit të faqes DIY.

Pavarësisht nga popullariteti i tyre i ngrohtë, krijuesit e faqeve të internetit ende ndryshojnë në aspektin e kompleksitetit, lehtësisë së eksplorimit, komoditetit, funksionalitetit të integruar, shërbimeve të ofruara dhe politikës së çmimeve. Kjo është ajo që i bën përdoruesit shpesh të mendojnë për zgjedhjen e mjetit të duhur për ndërtimin e uebit. Për të përcaktuar platformën që funksionon më mirë për nevojat tuaja individuale për krijimin e faqes në internet, ka kuptim që të rishikoni dhe analizoni çdo sistem në detaje.

Grafiku i Krahasimit i Ndërtuesve të Uebfaqeve

WixWeebly
Rezultati ynë:
themelimit:20062006
Faqja e internetit:https://www.wix.com/https://www.weebly.com/
Më e mira për:Uebfaqe, bloge, projekte afariste, faqet e uljesPortofolet, bloget, dyqanet elektronike
lirshmëri:mesatareGjithçka është intuitive
templates:Qindra modele falas, të optimizuara në celular, të specifikuara në ngrohtëModelet e paracaktuara të renditura sipas llojit të faqes në internet
Mbeshtetje teknike:Baza e gjerë e njohurive, sistemi i biletave, mbështetja VIPMbështetje e biletave me email, përgjigjet e komunitetit
Blogging:Platformë e integruar e blogjeveBlog-u është në bord
Opsione SEO:Përparoni opsionet e SEOOpsione standarde të SEO
çmimi:Falas 49 $ / muajFalas 26 $ / muaj
Me shume informacion:Wix Review →Rishikimi Weebly

Për t’ju ndihmuar të bëni zgjedhjen e paanshme të krijuesit më të mirë të faqes në internet, është e rëndësishme të krahasoni veçoritë e tyre të veçanta, parametrat, opsionet e personalizimit të dizajnit, funksionalitetin e integruar, alternativat e mbështetjes së klientit, si dhe aspektet SEO dhe çmimi. A jeni gati të kuptoni fituesin e vetëm? Atëherë le të fillojmë!

Wix vs Weebly: Përmbledhje e përgjithshme

Wix vs Weebly: Përmbledhje e përgjithshme

Wix aktualisht mban pozicionin e më të mirëve dhe të ndërtuesi më i popullarizuar i faqeve në botë. E themeluar në Izrael në vitin 2006, kompania ka fituar një popullaritet të madh në të gjithë globin dhe tani ka zyrat e saj në Gjermani, Brazil, Indi, Kanada, SH.B.A., Irlandë, Ukrainë dhe Lituani. Ndërtuesi i faqes në internet ndjek modelin e biznesit freemium, duke bërë të mundur që të azhurnohet nga plani i tij falas në një nga pajtimet e paguara për të hyrë në karakteristikat e avancuara të projektimit të uebit.

Krijuesi i faqes në internet funksionon shumë për zhvillimin e të gjitha llojeve të faqeve të internetit, por kryesisht përqendrohet në krijimin e blogeve, faqeve promovuese, faqeve të uljes dhe projekteve të biznesit. Shtë gjithashtu e mundur të filloni dyqane të vogla dhe të mesme në internet me sistemin, të cilat gjithashtu do të jenë të ngarkuara me funksion dhe funksionale.

Redaktori Wix Real Estate

Wix ofron një larmi modelesh të personalizueshme së bashku me redaktues i përshtatshëm tërheqës dhe tërheqës që u lejon të gjithëve t’u japin atyre dizajn të personalizuar pa ndonjë aftësi koduese të kërkuar. Kjo është ajo që e bën ndërtuesin e faqes në internet a zgjedhje e denjë për fillestarët si dhe për përdoruesit e aftë, të gatshëm për të krijuar projekte tërheqës me performancë të lartë të nivelit të lartë.

Në përgjithësi, Wix është një krijues profesional i faqes në internet që do të jetë një zgjedhje e përsosur për kreativë, muzikantë, aktorë, fotografë, modele dhe stilistë. Sistemi gjithashtu do të jetë interesant për pronarët e biznesit për shkak të thjeshtësisë dhe komoditetit të krijimit të faqes në internet. Listat e çmimeve, grafikët, format, banderolat, qasja në regjistrimin e faqes në internet – të gjitha këto karakteristika bëjnë të mundur krijimin e një faqe interneti efektive të biznesit.

Weebly është gjithashtu krijuesi i faqeve në një, i cili lejon pajtimtarët e tij të fillojnë projekte tërheqëse cilësore dhe vizive. Ashtu si Wix, ajo u themelua në vitin 2006 për të fituar shpejt njohjen në mbarë botën. Platforma bën të mundur lansimin e portofoleve, blogjeve dhe faqeve të internetit të biznesit. Sidoqoftë, specializimi kryesor i saj i ngrohtë aktualisht zbret në zhvillimi i projektit eCommerce. Sistemi ka fituar fokus të fortë të dizajnit të dyqaneve në internet në vitin 2018, pas blerjes së tij nga gjigandi botëror eCommerce – Square.

Krijuesi i faqes në internet vjen me një redaktues të dobishëm tërheqës dhe zvogëlim, i cili kontribuon në procesin intuitiv dhe të thjeshtë të projektimit në internet. Redaktori është i mirëorganizuar, ndërsa pulti i sistemit është i thjeshtë për tu shfletuar dhe i strukturuar logjikisht.

Redaktori Weebly

Nga ndryshimi i fjalëkalimit të llogarisë tuaj deri në publikimin e projektit të gatshëm, gjithçka mund të bëhet me vetëm disa klikime këtu. Sistemi lejon personalizimin e modeleve përgjegjëse të paracaktuara për të krijuar dizajn të personalizuar të faqes në internet. Weebly funksionon shumë për sipërmarrësit, krijuesit dhe pronarët e dyqaneve në internet, të cilët dëshirojnë të popullarizojnë bizneset e tyre në nivelin ndërkombëtar. Sistemi nuk kërkon ndonjë aftësi të kodimit, por është gjithashtu e mundur të modifikoni kodin HTML / CSS këtu, nëse kërkohet.

kështu, Wix dhe Weebly janë platforma cilësore për krijimin e faqeve në internet që plotësojnë nevojat e timerëve të parë dhe ekspertëve të dizajnit të uebit. Të dy sistemet kanë panele kontrolli të strukturuar mirë dhe intuitiv të ndarë në dy fusha, përkatësisht Dashboard dhe Redaktori. Kjo e bën të lehtë menaxhimin në mënyrë efektive të shumë faqeve të internetit nga një llogari.

Shtë e rëndësishme të theksohet se Wix mbështet tërheqje dhe rënie të plotë, do të thotë që ju mund të hidhni objektin e zgjedhur kudo në kanavacë. Weebly gjithashtu ofron zvarritje dhe rënie, megjithatë është disi i kufizuar – të gjithë elementët bien në enë specifike (që përbëjnë modelin tuaj Weebly), dhe ju nuk mund të lëvizni objekte të zvarritur nëpër faqe me saktësi pixel, si në Wix.

Cili sistem është më i mirë në planin afatgjatë – Wix ose Weebly? Kjo varet nga qëllimet që keni caktuar dhe rezultati që prisni të merrni. Wix, megjithatë, është zgjidhja më e mirë gjithëpërfshirëse për të gjitha kategoritë e përdoruesve dhe llojet e projekteve që siguron lehtësinë e përdorimit, e cila nuk bën kompromis me funksionalitetin.

Wix vs Weebly: Cila është më e lehtë për t’u përdorur?

Wix vs Weebly: Cila është më e lehtë për t'u përdorur?

Wix vjen me ndërfaqe të qartë dhe miqësore për përdoruesit dhe bollëkun e mjeteve të personalizimit të dizajnit që bëjnë të mundur editimin e versioneve standarde dhe mobile të faqes në internet. Pulti i sistemit është tërheqës, i përshtatshëm dhe i dobishëm gjithashtu. Ajo që duhet të dini gjithashtu është që Wix ndjek modelin e “pozicionimit absolut”, që nënkupton disponueshmërinë e pozicioneve të veçanta të bllokut për secilin element në një faqe në internet. Si rezultat, bëhet e pamundur të kalosh ndërmjet modeleve të zgjedhura pasi të keni filluar procesin e personalizimit. Kjo është ajo që e bën zgjedhjen e dizajnit një hap të rëndësishëm.

Përveç vendosjes, shtimit dhe modifikimit të elementeve të faqes në internet, gjithashtu mund të modifikoni secilën widget / bllok pasi të rregulloni pozicionin e tij. Ajo që mund të bëni këtu është zëvendësimi i blloqeve në dispozicion me pajisje shtesë në çdo mënyrë të preferuar, duke ndryshuar stilet dhe prejardhjet e tyre, madhësitë, paraqitjen e përmbajtjes, kornizat dhe elementët e tjerë të kërkuar. Integrimi i imazheve, videove dhe skedarëve të tjerë të mediave lejohet gjithashtu këtu.

Nëse dëshironi, ju mund të mbroni faqet e internetit tuaj me një fjalëkalim ose t’i fshehni ato, duke ofruar qasje në kategoritë e përdoruesve që keni zgjedhur fillimisht ose duke siguruar një lidhje për këtë faqe në internet. Ekziston gjithashtu një mundësi e thjeshtë, por e realizuar në mënyrë të përshtatshme për të shtuar bashkëautorë të faqes në internet: me vetëm disa klikime, mund të shtoni redaktorët e faqeve në internet, të cilëve do t’ju lejohet të bëjnë ndryshime dytësore, por ata nuk do të mund të prishin asgjë, madje nëse dëshirojnë.

Shtë gjithashtu shumë e përshtatshme për të redaktuar tekstin në Wix. Redaktori i sistemit lejon formatimin e artikujve në një mënyrë tërheqëse, duke shtuar elemente në to, duke përfshirë animacione, tabela, diagrame, video, foto, lista, etj. Mundësia e dytë për redaktimin e faqes në internet është Wix ADI (Inteligjenca e Dizajnit Artificial). Ky është sistemi i integruar i përdorur për të krijimi automatik i faqes në internet (strukturën, modelin, përmbajtjen) bazuar në të dhënat fillestare të dhëna nga një përdorues. Ky është një mundësi alternative për ata, të cilët nuk kuptojnë asgjë në lidhje me ndërtimin e faqes në internet dhe e konsiderojnë zgjedhjen e një modeli shumë të ndërlikuar. Për ta përdorur mjetin me sukses, duhet të siguroni emrin e biznesit tuaj, vendndodhjen e tij gjeografike, vend dhe zgjidhjen e funksionalitetit të kërkuar (dyqan online, blog).

Wix ADI

Një pikë tjetër e theksuar e sistemit është Corvid by Wix. Ky është një mjet i fuqishëm që përdoret për të krijuar lloje të ndryshme të aplikacioneve të ndërlikuara në internet në një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë. Pavarësisht nga implikimi i dukshëm i emrit, njohja e kodifikimit nuk është e domosdoshme për të përdorur tiparin. Ne nuk merremi me redaktorët e teksteve dhe përpiluesit këtu, por me ndërfaqen që lejon organizimin e lidhjeve logjike që çojnë në përfundimin e veprimeve të ndryshme dhe mbledhjen e tyre në një aplikacion pune për faqen tuaj të internetit. Me fjalë të tjera, ne flasim për konstruktorin e aplikacioneve në internet.

Pothuajse çdo person mund të përdorë grupin e veçorive të krijuesit të faqes në internet. Asnjë aftësi e veçantë nuk nevojitet këtu, përveç durimit dhe pak shije. Nëse ende keni nevojë për ndihmë në procesin e zhvillimit të faqes tuaj të internetit ose ndonjë pyetje të lidhur me të, shkoni përpara për të përdorur ndihmën për mbështetjen e klientit. Wix vjen me një bazë të gjerë dhe informuese të njohurive, sistemin e biletave dhe veçoritë e mbështetjes VIP që lejojnë përfitimin e rezultatit më të mirë.

Weebly gjithashtu mund të mburret me fleksibilitet të fuqishëm dhe shumë opsione. Kjo është ajo ku ju mund të gjeni gjithçka që ju nevojitet kur punoni në zhvillimin e faqes suaj të internetit. Struktura e pultit është logjike dhe e thjeshtë. Dizajni është tërheqës. Të gjitha opsionet janë grupuar në pesë seksione të menusë horizontale, domethënë “Krijo”, “Dizajn”, “Faqet”, “Dyqan Online”, “Parametrat”.

Seti i tipareve Weebly është shterrues. Pothuajse asgjë nuk mund të shtoni këtu. Gjithçka bazohet në funksionalitetin tërheqës dhe rënie. Në këtë drejtim, sistemi funksionon gjithashtu – është i përshtatshëm, i fuqishëm dhe tërheqës. Për dallim nga Wix me qasjen e tij “pozicionim absolut”, Weebly praktikon “Model Box”, i cili është më kufizues por lejon përdoruesit të ndryshojnë shabllonet në çdo fazë të procesit të zhvillimit të faqes në internet..

Me Weebly mund të shtoni kontribues të shumëfishtë në faqen tuaj të internetit (Administratori i llogarisë, Autori, Paneli vetëm). Dy llojet e fundit janë në dispozicion vetëm për përdoruesit e Pro.

Wix vs Weebly: Cila është më mirë?

Partnerët e faqes ndërtuese të internetit me IFTTT për t’ju ndihmuar të automatizoni shumë veprime në lidhje me faqen tuaj të internetit. Ju mund të zgjidhni një ‘recetë të gatshme’ ose të krijoni tuajin për të automatizuar një veprim me porosi. Për t’i dhënë uebfaqes tuaj një dizajn të jashtëzakonshëm dhe plotësisht të personalizuar, Weebly ju lejon të përdorni karakteristikat e tij të përparuara. Këto përfshijnë Redaktuesin e Imazheve me bazë HTML5, Ndërtuesin e Integruar të Formave, Qendrën e Aplikimeve, Hosting Video, zgjidhje me fund të lartë Weebly për Edukim dhe shumë më tepër.

Për t’ju udhëhequr gjatë gjithë procesit të zhvillimit të faqes në internet, Weebly ofron disa lloje të opsioneve mbështetëse. Së bashku me panelin kontrollues vetë-shpjegues që përmban pop-up dhe promovime të dobishme, përdoruesit mund të marrin qasje në ndihmën e telefonit për bukuri të drejtpërdrejtë dhe ndihmës elektronike, si dhe veçorinë e biletave. Nëse hasni ndonjë problem, vizitoni së pari Qendra e Ndihmës Weebly. Ai përmban përgjigje për pyetjet më të shpeshta dhe shumë rezultate të dobishme. Weebly është gjithashtu mjaft aktiv në mediat sociale. Në raste urgjente, mund t’i kontaktoni përmes tyre Cicëroj ose Facebook.

Për ta përmbledhur, Wix dhe Weebly ofrojnë grupe tipare mbresëlënëse, dhe është vërtet e vështirë t’i krahasosh ato, sepse duket se të dy ofrojnë më shumë sesa duhet për të ndërtuar një faqe në internet të mirë. Wix, megjithatë, qëndron larg nga turma për shkak të përqendrimit të saj fillestar në nevojat dhe aftësitë e përdoruesve. Krijuesi i faqes në internet është më i lehtë për t’u përdorur, ndërsa funksionaliteti i tij është shumë më i lartë se mesatarja. Kjo ka të bëjë me zgjedhjen e veçorive të redaktimit të faqes në internet, përzgjedhjen e pasur të aplikacioneve / widgetave të integruara, menaxhimit të internetit dhe mjeteve të promovimit. E njëjta ka të bëjë me mbështetjen e klientit të platformës, e cila realizohet në mënyra të ndryshme këtu.

Wix vs Weebly: Dizajn dhe fleksibilitet

Wix vs Weebly: Dizajn dhe fleksibilitet

Wix padyshim që ia vlen të kushtohet vëmendja për shkak të koleksionit të saj të mrekullueshëm të modeleve. Për njëfarë mase, krijuesi i faqes në internet nuk duket se ka ndonjë konkurrencë këtu. Modelet Wix i bëjnë përshtypje të gjithëve jo vetëm nga sasia e tyre (numri i tyre tashmë ka tejkaluar 550 tema), por edhe nga cilësia dhe shkathtësia e tyre. Të gjithë ata janë të gatshëm për celular dhe absolutisht të përshtatshëm.

Për të siguruar lehtësinë maksimale të përdorimit, zhvilluesit e sistemit i kanë ndarë ato në kategori bazuar në niches ku i referohen. Për më tepër, është e mundur të zgjidhni modele të njohura dhe të reja, të cilat gjithashtu veçohen në kategori të veçanta. Për ata pajtimtarë të sistemit, të cilët nuk mund të gjejnë një model të përshtatshëm nga ato të ofruara nga platforma, ekziston një mundësi për të zgjedhur një shabllon bosh dhe hartoni një faqe interneti plotësisht të personalizuar nga e para.

Wix Templates eCommerce

E vetmja pengesë që kemi përmendur tashmë është fakti që sistemi nuk ju lejon të ndryshoni shabllonet gjatë procesit të personalizimit të projektit. Prandaj, merrni kohën tuaj për të bërë një zgjedhje të zgjuar. Për fat të mirë, sistemi ka një mundësi preview për t’ju lejuar të shihni se çfarë teme saktësisht ju do të zgjidhni.

Përveç opsioneve standarde të redaktimit të projektimit, Wix lejon duke punuar në versionin celular të projektit tuaj. Mendoni, megjithatë, që të gjitha redaktimet që bëni në versionin celular nuk do të shfaqen në modalitetin e desktopit. Sidoqoftë, redaktimet që bëni në versionin e faqes së internetit të desktopit do të reflektohen në modalitetin celular. Kjo është shumë e dobishme dhe e përshtatshme për timerët e parë dhe profesionistët.

Weebly shabllonet gjithashtu kanë pamje profesionale, megjithëse, numri i tyre është më pak se ai i ofruar nga Wix. Të gjitha modelet janë të përgjegjshme dhe 100% të personalizueshme. Ata grupohen në bazë të stileve dhe ngjyrave të tyre. Ju mund të zgjidhni skemën e ngjyrave për të përmbushur një model të caktuar. Ka 5-10 variante të disponueshme këtu dhe zgjedhja e tyre shfaqet në pamjen paraprake që nga fillimi, në mënyrë që të mund të bëni zgjedhjen e duhur.

Modele Weebly

Modelet janë vërtet të gjithanshme dhe shkaktojnë respekt për projektuesit e uebit, të cilët punojnë për zhvillimin e tyre. Ju nuk do ta takoni një cilësi të tillë shumë shpesh. Strukturat dhe modelet e tyre ndryshojnë, të gjitha miniaturat janë të mbushura me përmbajtje demo cilësore. Puna e zhvilluesve të internetit të sistemit është vërtet mbresëlënëse. Në krahasim me Wix, zgjedhja fillestare e modeleve nuk është përfundimtar këtu. Mund ta ndryshoni në çdo kohë gjatë procesit të hartimit të uebit. Në këtë drejtim, Weebly renditet e lartë. Po kështu, është e mundur që të redaktoni kodin HTML / CSS të faqes në internet të faqes tuaj për t’i dhënë asaj një prekje plotësisht të personalizuar, nëse posedoni aftësi programimi.

Kur bëhet fjalë për aspektin e projektimit, Wix dhe Weebly të dy ofrojnë modele cilësore, falas dhe të personalizueshme, të përshtatshme për shfletim celular dhe desktop. Wix, megjithatë, padyshim qëndron larg nga turma. Ajo ka një zgjedhje më të mirë të temave së bashku me mjetin e Inteligjencës së Dizajnit Artificial që lejon personalizimin e thjeshtë dhe të shpejtë të shablloneve.

Wix vs Weebly: Krahasimi i mimeve të Përgjithshme

Wix vs Weebly: Krahasimi i mimeve të Përgjithshme

Wix politika e çmimeve është e përballueshme për të gjithë përdoruesit pasi sistemi ka plane të gjithanshme për të arritur për çdo nevojë dhe buxhet. Ekziston një plan plotësisht i lirë këtu që nuk mbaron kurrë dhe ju lejon të eksperimentoni me detyrat e zhvillimit të faqes tuaj të internetit për aq kohë sa ju nevojitet. Përdorimi i një plani falas është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur hartimin dhe aftësitë tuaja të kodimit në internet. Sapo të vendosni të filloni dhe publikoni një faqe interneti të ngarkuar me karakteristika, do t’ju ofrohet të zgjidhni një nga pajtimet me pagesë. Shikoni paketat që ofron sistemi dhe planet që ato përfshijnë.

Planet Standarde Wix

Planet Standarde Wix

 • Combo ($ 13 / mo) – lidhje falas për emrin e domain, hostim falas, mungesë e banderolave ​​të reklamave të sistemit;
 • Pafund ($ 17 / mo) – gjerësia e pakufizuar e bandës, hapësira e ruajtjes prej 10 GB;
 • Pro ($ 22 / mo) – 2 orë hapësirë ​​për ruajtjen e videove, mjetet e integruara të Google Analytics dhe mbledhjen e statistikave;
 • VIP ($ 39 / mo) – mbështetja e parë prioritare, logoja profesionale etj.

Planet e biznesit / tregtisë

Planet e biznesit / tregtisë

 • Bazë e Biznesit ($ 23 / mo) – pranimi i pagesave në internet;
 • Biznesi Pafund ($ 27 / mo) – platformë e integruar eCommerce, aplikacione speciale për sipërmarrës, mjete për zhvillimin e biznesit;
 • Biznes VIP ($ 49 / mo) – hapësirë ​​e pakufizuar e ruajtjes së videove, gjerësia e brezit të pakufizuar, komplet Wix Suite;
 • Ndërmarrje ($ 500 / mo) – zgjidhje biznesi nga fundi në fund që siguron funksionimin më të lartë dhe sasinë maksimale të mjeteve.

Wix gjithashtu qëndron larg nga turma për shkak të ofertave të veçanta, zbritjeve dhe shpërblimeve që sistemi ofron rregullisht. Ato ndihmojnë në rritjen e besnikërisë së klientëve dhe t’i rezistojnë konkurrencës së ashpër të ngrohtë. Për më tepër, çdo pajtimtar i ri shfrytëzon mundësinë për të rikthyer paratë e investuara në pajtim gjatë afatit 14-ditor, nëse ka ndonjë gjë që ai / ajo nuk është i kënaqur me.

Weebly çmimi është gjithashtu mjaft i gjithanshëm dhe transparent. Ashtu si Wix, krijuesi i faqes së internetit ka një plan falas, i cili nuk skadon asnjëherë dhe i përshtatshëm për testimin e qëllimshëm të platformës. Shikoni listën dhe përmbledhjen e planeve që mund të zgjidhni nga:

Mimet weebly

 • Personale ($ 6 / mo) – hapësirë ​​e pakufizuar në disk, mungesë e reklamave në sistem, mundësi për të lidhur domenin tuaj, redaktues të integruar zvarritës, siguri SSL dhe statistika të avancuara në internet;
 • Profesional ($ 12 / mo) – numri i pakufizuar i anëtarëve, mungesa e tarifave të transaksioneve, tipari i regjistrimit, numri i pakufizuar i produkteve, mundësia për të pranuar pagesa në fusha individuale, mundësi për të shitur produkte dixhitale;
 • Performanca ($ 26 / mo) – të destinuara për projektet e e-commerce, njoftimet e braktisura të shportës, certifikatat e dhuratave, çmimet e transportit në kohë reale, etj.

Farëdo abonimi që do të shkoni, Weebly do t’ju lejojë të lidhni një emër domaini vetëm për 19 dollarë. Ai gjithashtu do të sigurojë qasje te Google Ads me një bonus prej 100 dollarësh, tipar chat live, mbështetje me email dhe anëtarësim në komunitetin e forumit.

Wix dhe Weebly Opsionet e çmimeve janë të gjera, të gjithanshme dhe të përballueshme. Të dy sistemet ofrojnë një mundësi për të provuar funksionalitetin e tyre me plane të lira. Ata gjithashtu lejojnë qasje në disa grupe të pajtimeve me pagesë të destinuara për projekte standarde dhe tregti elektronike. Ato ndryshojnë në terma, mjete dhe shërbime të përfshira. Planet Wix, megjithatë, janë akoma më pak të kushtueshme në krahasim me ato të ofruara nga Weebly, ndërsa funksionaliteti i tyre është mbi mesataren.

Wix vs Weebly: Cila është më e mira për SEO?

Wix vs Weebly: Cila është më e mira për SEO?

Wix është një krijues i faqeve të internetit SEO-miqësore që lejon optimizimin e një uebfaqeje të gatshme për motorët e kërkimit në mënyrën më të mirë të mundshme. Përdor një mjet të përparuar SEO Wiz që ju lejon të vendosni parametrat SEO drejtpërdrejt në seksionin Menaxhimi. Për këtë qëllim, sistemi ofron udhëzime dhe udhëzime hap pas hapi, të cilat ndihmojnë në kontrollin e të gjitha nuancave të procesit.

Wiz Wiz SEO

Për më tepër, krijuesi i faqes në internet lejon hyrjen në Tregun e Aplikacioneve me disa pajisje shtesë dhe shtesa që bëjnë të mundur ndjekjen e statistikave të faqes në internet dhe promovimin në mënyrë efektive të projektit në internet. Këto përfshijnë dritare të shfaqura, rrjete sociale dhe mjete të marketingut, widget për shpërndarjen e postës elektronike, konsulentë në internet dhe butona të porositjes së thirrjes telefonike etj. Përdoruesit gjithashtu mund të rregullojnë manualisht parametrat e veçantë të SEO, duke përfshirë etiketat e meta-faqeve (tituj, përshkrime etj.), titujt e titujve, etiketat Alt, lidhjet e ankorimit, mjetet për përcjelljen, verifikimin e faqes në internet dhe Google Analytics etj. Kjo gjithashtu kontribuon në promovimin efektiv të SEO të faqeve të internetit Wix.

Weebly është gjithashtu e mirë, kur bëhet fjalë për SEO. Krijuesi i faqes në internet ofron një sërë mjetesh standarde për optimizimin efektiv të motorëve të kërkimit të projekteve të nisura me të. Shtë e mundur të caktoni një URL unike për secilën faqe në internet, të vendosni tituj, fjalë kyçe dhe përshkrime. Kjo ndihmon në rritjen e pozicioneve të faqeve të internetit në motorët e kërkimit për indeksimin më të mirë. Për më tepër, sistemi ju lejon të vendosni dhe modifikoni permalink, embed kodet e header dhe footer në faqet e kërkuara, të fshehni faqet nga motorët e kërkimit, të vendosni ridrejtime etj. Të gjitha këto dhe veprime të tjera mund të plotësohen në pjesën përkatëse të SEO Faqja e internetit.

Cilësimet e Weebly SEO

të dy Wix dhe Weebly të rangut të lartë, kur bëhet fjalë për optimizimin SEO të faqeve të internetit të krijuara me ta. Sistemi bën të mundur vendosjen e parametrave kryesorë të SEO, bërjen e redaktimeve, kur kërkohet dhe kontrollimin e statistikave të faqes në internet në përgjithësi. Wix, sidoqoftë, lejon mundësinë e përdorimit të mjetit të tij të përparuar SEO Wiz që thjeshton procesin e vendosjes së parametrave të optimizmit të motorëve të kërkimit edhe për ata përdorues, të cilët kanë pak ose aspak njohuri për të.

Wix vs Weebly: Cila është më e mira për uebfaqen e biznesit të vogël

Wix vs Weebly: Cila është më e mira për uebfaqen e biznesit të vogël

Wix është një zgjedhje e shkëlqyeshme për sipërmarrësit të gatshëm për të filluar, menaxhuar dhe promovuar faqet e internetit të biznesit, pavarësisht nga fusha e tyre e specializimit. Kjo veçanërisht ka të bëjë me projektet që kërkojnë qasje krijuese. Sistemi kryesisht funksionon shumë për përfaqësuesit e profesioneve krijuese, të cilët dëshirojnë të shkojnë live me projektet e tyre dhe të fillojnë të fitojnë para duke shitur veprat e tyre (artikuj të punuar me dorë, audios dhe foto, video, foto etj.).

Ajo gjithashtu u jep mundësi të shumta për krijimin e faqeve të internetit pronarëve të restoranteve, kafeneve, hoteleve, agjencive turistike dhe bizneseve të tjera të ngjashme (shiko shembuj realiste Wix). Për këto kategori biznesi, krijuesi i faqes së internetit ofron një zgjedhje të pasur të widget dhe shtesë që sigurojnë nivelin e kërkuar të funksionalitetit (renditja dhe prenotimi i biletave, tavolinave të dhomave, ushqimit së bashku me opsionet e përshtatshme të prenotimit etj.). Wix gjithashtu qëndron larg nga turma për shkak të platformës së tij të fuqishme të integruar Ascend – shërbimi i biznesit gjithëpërfshirës që ofron 20 mjete për menaxhimin dhe promovimin e biznesit profesional.

Weebly është gjithashtu i mirë për faqet e internetit të biznesit, por fusha e tij kryesore e specializimit zbret në zhvillimin e projekteve të blogerisë dhe tregtisë elektronike. Sidoqoftë, është e mundur të filloni faqet e internetit të biznesit të vogël me sistemin, duke përdorur grupin e tij të karakteristikave të fuqishme të integruara (shiko provat). Platforma lejon përdorimin e mjetit të saj Weebly Promote që kontribuon në opsionet e përparuara të marketingut me email. Mjeti gjeneron automatikisht mesazhe dhe ju lejon të dërgoni gazeta tek anëtarët e regjistruar të faqes në internet për t’i mbajtur ata të vetëdijshëm për azhurnimet dhe lajmet e biznesit tuaj.

Së bashku, Weebly bën të mundur integrimin e formave në internet në faqen tuaj të internetit të biznesit, video dhe imazhe, të gjurmoni statistikat e projektit, të integroni me platformën IFTTT për të krijuar ngjarje dhe detyra të automatizuara etj. Më në fund, krijuesi i faqes së internetit ju lejon të zgjidhni dhe përdorni disa nga aplikacionet e dobishme e disponueshme në Qendrën e saj të App (PinPoll, LiveChat, Call-Out-Box) etj.

Kur zgjidhni midis Wix dhe Weebly për krijimin e faqes tuaj të internetit të biznesit, mund të përdorni ndonjë prej këtyre sistemeve për të përfunduar detyrat. megjithatë, Wix ka një prevalencë ndaj konkurrencës së saj pasi siguron një shumëllojshmëri më të mirë të mjeteve të biznesit, widget dhe shtesa që mund të përdoren për krijimin e këtij lloji në internet. ’Shtë gjithashtu i njohur për platformën e tij të lartë Ascend që ndihmon në menaxhimin dhe promovimin e projektit tuaj me lehtësi dhe komoditet, edhe nëse nuk jeni një profesionist i dizajnit në internet.

Cila është më i miri për tregtinë elektronike – Wix ose Weebly?

Cila është më e mira për tregtinë elektronike - Wix apo Weebly?

Wix zbulon mundësi të shumta për zhvillimin e dyqaneve në internet. Ajo vjen me motorin e integruar eCommerce të realizuar përmes lidhjes së widget Store Wix. Ajo siguron mundësi dhe mjete të shumta për prezantimi efektiv i shfaqjes së dritares së produktit, përpilimi i kartave të produkteve dhe galerive, si dhe vendosja e parametrave specialë të dyqaneve në internet.

Ndërtuesi i faqes në internet gjithashtu ofron pajisje shtesë të aksioneve në dispozicion në Tregun e saj të pasur të Aplikacioneve që kontribuojnë në optimizimin më të mirë të shitjeve në internet. Këto përfshijnë integrime me vendet e tregut të njohura, rrjetet sociale etj. Sistemi lejon krijimin e çertifikatave për zbritje / dhurata, shpërblime dhe oferta speciale për të rritur besnikërinë e klientëve tuaj. Përveç shitjes së produkteve fizike, Wix bën të mundur shitjen e mallrave dixhitale, siç janë fotografi fotografike, video dhe audio dhe çfarë jo.

Ka një integruar të fuqishëm Sistemi CRM, mjete dhe shërbime të përparuara analitike, mjetet e ndërveprimit të klientit, veçoritë e rrjetit me email dhe mjete të tjera për menaxhimin dhe promovimin efektiv të dyqaneve në internet. Pikat e tjera kryesore të tregtisë elektronike Wix janë si më poshtë: importi / eksporti i produktit CSV, opsionet e shumëfishta pagese, alternativa taksimi / transporti, mjete profesionale për menaxhimin e dyqaneve në internet, optimizimi i celularit, shabllonet e e-commerce të optimizuar për shikimin në celular dhe shumë më tepër. Këto karakteristika e bëjnë Wix një zgjedhje të këndshme për fillimin e dyqaneve të vogla dhe të mesme në internet, por ato akoma nuk janë të mjaftueshme për supermarkete të mëdha me funksionalitet të përparuar.

Kur merret Weebly, ndërtuesi i faqes në internet dëshmon të ketë një fokus të fuqishëm në tregtinë elektronike. Kështu, funksionon shumë për zhvillimin e të gjitha llojeve të dyqaneve në internet, duke filluar nga projekte të vogla dhe deri në supermarkete të mëdha ndërkombëtare të ngarkuara me veçori. Weebly ka pasur një partneritet afatgjatë me Square, i cili më në fund rezultoi në shkrirjen e dy kompanive në vitin 2018. Weebly & Sheshi ka një qëllim të përbashkët: të ndihmojë sipërmarrësit e njohur në botë të kenë sukses në përpjekjet e tyre përmes ndërtimit të faqeve të internetit profesionale dhe duke mbështetur sipërmarrje të fuqishme offline.

Krijuesi i faqes në internet tani qëndron larg nga turma për shkak të motorit të tij të fuqishëm eCommerce, i cili është i mbushur me karakteristika / mjete të shumëfishta specifike të biznesit dhe tregtisë elektronike. Këto përfshijnë shporta tregtare të integruar, mundësi të sigurta pagese / transporti, mundësi për të ngarkuar, shitur dhe menaxhuar mijëra produkte, opsione të përshtatshme për filtrat e kërkimit, integrim në rrjetin social, optimizim celular etj..

Duke folur për funksionalitetin e e-commerce, Wix dhe Weebly kanë shumë për të ofruar. Të dy ndërtuesit e uebfaqeve lejojnë qasje në mjete dhe veçori të shumta për ndërtimin e dyqaneve në internet dhe të dy kanë mundësi të veçantë çmimesh për faqet e internetit të tregtisë elektronike. Funksionaliteti i Wix, megjithatë, lejon krijimin e dyqaneve të vogla dhe të mesme në internet, ndërsa Weebly gjithashtu punon shumë mirë për zhvillimin e projekteve të mëdha të e-commerce. Kështu, zgjedhja përfundimtare duhet të bazohet në nevojat, kërkesat dhe buxhetin tuaj për krijimin e ueb-tregtisë.

Cilin të zgjedhësh për Blogim – Weebly ose Wix?

Cilin të zgjedhësh për Blogim - Weebly ose Wix?

Wix Potenciali i blogezimit është mjaft i gjerë për shkak të platformës së integruar dhe të paraqitur të plotë të sistemit me të cilin vjen sistemi (shiko shembuj). Ndërtuesi i faqes në internet përfshin një CMS të ngrohtë që lejon postimin e artikujve të përshtatshëm dhe të thjeshtë. Përveç kësaj, është e mundur të krijoni numrin e pakufizuar të seksioneve, të aktivizoni komentet në Facebook, të krijoni një njoftim me porosi, të caktoni kategori të blogjeve, të renditni dhe të planifikoni botime, të zgjidhni nga modelet e shumëfishta të blogeve, të shtoni një seksion të postimeve të preferuara, të importoni bloge nga WordPress për t’i përshtatur më tej ato. Një pikë tjetër e pamohueshme e sistemit është mundësia për të lidhur teknologjinë AMP që lejon një optimizim më të mirë të ngarkimit të faqeve të blog-ut Wix në pajisjet e lëvizshme. Pavarësisht nëse keni nevojë për një blog personal ose biznes, Wix do të përballojë zhvillimin dhe menaxhimin e tij në një nivel të lartë.

Weebly është një nga krijuesit më të mirë të faqeve të internetit për të filluar një blog. Kjo për shkak se platforma fillimisht u krijua për qëllime të blogezimit, dhe, kështu, ajo vjen me një grup të fuqishëm të veçorive / mjeteve të tregtisë elektronike (shikoni blogs mundësuar nga Weebly). Vendosja dhe konfigurimi i një blogu me Weebly është i lehtë, i përshtatshëm dhe pa kode. Në përgjithësi, procesi zgjat disa minuta vetëm pasi të gjitha tiparet janë dhënë në magazinë. Ajo që mund të bëni për të krijuar një blog me karakteristika këtu është të shkruani, caktoni programimin, redaktimin dhe menaxhimin e postimeve në blog, zgjedhjen e opsioneve për ndarjen e mediave sociale, zgjedhjen nga shumë shabllone të blogut falas, caktimin e etiketave meta për poste të veçanta, zgjedhjen e sistemeve të ndryshme të komentimit, duke shtuar headers dhe footers etj.

të dy Wix dhe Weebly dëshmojnë të jenë një zgjedhje e këndshme për qëllime Blogimi. Megjithëse, Weebly ka mundësi më të përparuara për blogezim, Wix gjithashtu nuk mbetet prapa tij, kur bëhet fjalë për krijimin dhe administrimin e blogeve. Platformat bëjnë të mundur përdorimin e shumë veçorive, mjeteve dhe parametrave për të filluar bloge cilësore për nevoja personale dhe afariste.

Dallimet kryesore midis Wix dhe Weebly

WixWeebly
Lehtësinë e përdorimit:Wix është i lehtë për t’u përdorur për fillestarët dhe miratimet e dizajnit në internet, megjithëse mund të duhet kohë për të zotëruar redaktorin e tij. Newbies do të vlerësojë mundësinë e përdorimit të mjetit Wix ADI, ndërsa përdoruesit e aftë do të jenë të kënaqur me Redaktorin Standard të shërbimit. Wix funksionon shkëlqyeshëm për faqet e internetit promo, bloget, faqet e uljes, portofolet, forume dhe projekte biznesi.Weebly vjen me një redaktues intuitiv dhe të përshtatshëm të përshtatshëm për kohërat e parë dhe miratimin e faqeve në internet. Ai ndjek “modelin e kutisë” që ju lejon të krijoni paraqitjen e faqes në internet nga blloqet e përmbajtjes. Krijuesi i faqes në internet është një zgjedhje e këndshme për bloget, dyqanet në internet dhe faqet e uljes.
funksionaliteti:Niveli i lartëGjithçka është intuitive
templates:Ndërtuesi i faqes në internet ofron funksionalitet të përparuar. Së bashku me opsionet e gjera të redaktimit të dizajnit, ajo vjen me një Treg të pasur të Aplikacioneve, platformë profesionale Wix Ascend, Wix Corvid për zhvillimin e aplikacioneve etj..Weebly gjithashtu shkëlqen në funksionalitetin. Me mjetin e tij të lartë të promovimit, opsione të shumta për redaktimin e videove dhe figurave, marketing përmes postës elektronike, mjetet e fuqishme të e-commerce dhe menaxhimin e faqeve në internet, sistemi renditet i lartë në listën e platformave moderne të projektimit.
Design:Sistemi krenohet me mbi 550 modele pa specifike të kamareve, të cilat janë të personalizueshme dhe të gatshme për celular, si parazgjedhje.Koleksioni i modeleve Weebly nuk është aq i pasur, por modelet e tij janë gjithashtu të përgjegjshme, të personalizueshme dhe specifike për industrinë.
eCommerce:Wix Store bën të mundur fillimin e faqeve të vogla dhe të mesme të e-commerce, duke siguruar shumë karakteristika dhe mjete për të thjeshtuar procesin e zhvillimit / menaxhimit të dyqanit në internet.Weebly krenohet me një motor profesional dhe karakteristik të ngarkuar me eCommerce që lejon qasje në mjete dhe karakteristika fleksibël dhe të gjithanshëm të menaxhimit të dyqaneve në internet.
Blogging:Platforma Wix Blogging bën të mundur fillimin dhe menaxhimin e blogeve personale / të biznesit, duke përdorur grupin e avancuar të funksioneve të sistemit.Weebly fillimisht u krijua me qëllime Blogimi në mendje. Platforma jep një seri të gjerë të veçorive të integruara të përdorura për të krijuar dhe modifikuar bloge profesionale.
Biznes i vogël:Sistemi ju lejon të nisë faqet e internetit të biznesit të vogël, duke përdorur widget, shumë modele specifike të biznesit të tij, shabllone, mjet Ascend etj..Platforma ofron një sërë karakteristikash të biznesit, widget dhe integrues të integrueshëm, mjet Weebly Promote, ndërtues të formave të integruara etj..
çmimi:Wix ka një plan falas dhe dy grupe abonimesh për faqet e internetit standarde dhe të biznesit / e-commerce. Kostoja e tyre fillon me 13 $ / muaj.Weebly ka një plan falas dhe disa pajtime të paguara për projekte personale dhe e-commerce. Kostoja e tyre fillon me 6 dollarë / muaj.
SEO:Platforma ofron një mjet të përparuar SEO Wiz që thjeshton procesin e optimizimit të Wix SEO.Sistemi është miqësor me SEO, duke bërë të mundur konfigurimin e parametrave kryesorë të SEO për projektet e tij.
Ndihma për klientët:Baza e fuqishme e njohurive, sistemi i biletave, mbështetja VIPMbështetje e biletave të postës elektronike, forumi i komunitetit, baza informuese e njohurive.

Përfundimi i krahasimit: Cili është më mirë?

Kur bëhet fjalë për zhvillimin e faqes së internetit DIY, Wix dhe Weebly janë ato platforma që përdoruesit shpesh zgjedhin. Ndërtuesit e uebfaqeve renditen të larta në aspektin e opsioneve të personalizimit të dizajnit, e-commerce dhe veçoritë e blogeres, çmimet dhe zgjidhjet për mbështetjen e klientit. Eachdo sistem, megjithatë, përdor një qasje unike ndaj procesit të krijimit të faqes në internet që i jep asaj tërheqëse specifike.

Wix duket më interesante dhe më e dobishme se Weebly bazuar në parametrat e mëposhtëm: funksionalitetin, cilësinë e modelit, komoditetin, koston. Weebly pozicionohet si krijuesi i uebfaqes i përdorur për të krijuar bloge dhe dyqane të vogla në internet. Në të vërtetë nuk funksionon mirë për llojet e tjera të faqes në internet, duke marrë parasysh koston e lartë dhe disponueshmërinë e konkurrencës së fortë të ngrohtë, që është Wix. Rezultati përfundimtar, megjithatë, duket më interesant kur zhvillohet me Wix. Ne flasim për projektet e përdoruesve, jo për veçoritë e redaktorit teorik.

Të dy sistemet vijnë me ndërfaqe tërheqëse. Ato janë pothuajse të ngjashme në këtë parametër. Sa i përket pjesës tjetër të tipareve, Weebly nuk ka asgjë për të kundërshtuar Wix, veçanërisht duke marrë parasysh koston e tij më të lartë. Për më tepër, ju mund të paguani për planet Wix rreth 50% më pak kur përdorni një zbritje. Dallimi është vërtet i habitshëm. Weebly nuk ka asgjë për të ofruar në këtë drejtim – çmimet e tij janë fikse dhe nuk priten zbritje. Në përgjithësi, Weebly është më interesante për fansat e saj, ndërsa Wix mbetet udhëheqësi i tregut.

Shënim: nëse zgjidhni Weebly së pari dhe më pas vendosni të migroni në platformën Wix, është e mundur të organizoheni, thjesht ndiqni këtë Udhëzime Weebly to Wix më të qetë.

Wix vs Weebly: Cila është më mirë? 5.0

 • Ndërtuesi më i mirë i Uebfaqeve në botë
 • Wix ADI dhe Redaktori Standard
 • Mbi 550 modele falas të gatshme për celular
 • Platformë Wix Ascend

Vizitoni faqen e internetit wix.com Wix vs Weebly: Cila është më mirë? 4.5

 • Platformë e fuqishme eCommerce
 • Vegël promovuese Weebly
 • Qendra e Aplikimeve
 • Abonimet standarde / e-tregtia

Vizitoni weebly.com faqen e internetit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me