Weebly vs Websly

Weebly vs Websly


Weebly dhe Websly janë platforma të botimit të besueshëm, të besueshëm dhe me pamje të plotë, të cilat mbulojnë një spektër të gjerë të nevojave të përdoruesve për krijimin e faqes. Ndërtuesit e faqeve në internet vijnë me një gamë të gjerë karakteristikash dhe secila prej tyre synon një audiencë të caktuar të përdoruesit.

Rrjetet, megjithatë, kanë një histori më të gjatë. Lansuar në vitin 2001, ajo ka shërbyer miliona faqe në internet për mbi 18 vjet. Weebly është pak më i ri – u themelua në vitin 2006, por numri i projekteve të nisura me të veçanërisht tejkalon atë të faqeve të internetit të krijuara me Webs. Deri më sot, numri i faqeve të drejtpërdrejta të ndërtuara me Webs përbën 145 mijë, ndërsa ai i dizajnuar me Weebly tejkalon 903 mijë.

Një fotografi e shpejtë:

WeeblyWeebly – është një krijues i besueshëm dhe funksional i faqes në internet DIY, i cili ka fituar popullaritet të madh me miliona përdorues në të gjithë globin. Filluar fillimisht për qëllime të Blogimit, sistemi ka një fokus të fortë në tregtinë elektronike, duke u bërë kështu një destinacion i shkëlqyeshëm për përdoruesit që dëshirojnë të fillojnë dhe menaxhojnë të gjitha llojet e dyqaneve në internet.. weebly.com

webswebs – është një krijues i faqeve në internet cloud, i cili ndihmon në zhvillimin dhe menaxhimin e faqeve të biznesit të vogël, si dhe projekteve të tjera bashkëkohore për organizatat jofitimprurëse dhe tregtare. Sistemi, megjithatë, është disi i vjetëruar – thjesht hidhni një vështrim në pultin dhe shabllonet e tij për t’u siguruar që ai mbetet prapa shërbimeve bashkëkohore të ndërtimit të internetit. Webs.com

Systemfarë sistemi mund të kapërcejë konkurrencën e tij për sa i përket funksionalitetit, përshtatjes së dizajnit dhe lehtësisë së përdorimit? Cila prej tyre ka mbizotërim që e bën atë një zgjedhje të denjë për audiencën e synuar? ’Shtë koha e duhur për të krahasuar Weebly dhe Webs nga ato këndvështrime që ne mendojmë se janë më të rëndësishmet për të marrë një vendim të informuar. Le të fillojmë menjëherë.

1. Lehtësia e përdorimit

 • Weebly. Të shpejtë, intuitiv, të drejtpërdrejtë dhe të lehtë për t’u lundruar, Weebly është një zgjedhje e mirë për të gjitha kategoritë e përdoruesve, pavarësisht nga përvoja e tyre në krijimin e faqes në internet dhe niveli i aftësive të kodifikimit. Edhe nëse jeni përdorues për herë të parë, nuk do ta keni të vështirë të zotëroni sistemin pasi vjen me një udhëzues informues dhe të detajuar të fillimit që ju ndihmon të mësoni të gjitha nuancat e përdorimit të shërbimit.

  Redaktori Weebly

  Krijuesi i faqes në internet ka ndërfaqen e palodhur me shumë këshilla dhe sugjerime që ndihmojnë të mësoni bazat e punës me shërbimin. Weebly vjen me tabelën e kuptueshme, ku të gjithë elementët janë në vendet e tyre për të siguruar qasje të shpejtë dhe të lehtë në seksionet e kërkuara, përfshirë porositë e dyqaneve në internet, komentet në blog, statistikat e faqes në internet etj..

  Ajo që duhet të dini gjithashtu është që Weebly ka strukturën e “modelit të kutisë”. Kjo do të thotë që çdo përmbajtje që tërhiqeni dhe lëshoni në faqe, do të vendoset automatikisht në kuti të caktuara të paracaktuara (kontejnerët) për të formuar strukturën e duhur të projektit. Një qasje e tillë lejon gjithashtu një proces pa ndërprerje dhe të thjeshtë të ndërprerjes së shablloneve që nuk do të shkaktojnë humbje të përmbajtjes. Ju nuk pritet të zotëroni aftësi programimi, ndërsa punoni me Weebly pasi sistemi ju lejon të dizajnoni uebfaqe me fund të lartë dhe dyqane online në një mënyrë të thjeshtë dhe intuitive. Ju gjithashtu do të ofroheni të zgjidhni nga dhjetëra widget dhe aplikacione që mund të integrohen më tej në çdo model.

 • webs. Rrjetet janë gjithashtu mjaft intuitive, megjithëse nuk janë aq të lehta për t’u përdorur. Ndërfaqja e krijuesit të faqes në internet është pak e vjetëruar në krahasim me atë pamje moderne të Weebly. Duhet kohë për t’u mësuar në pultin dhe panelin e kontrollit të sistemit, veçanërisht nëse kjo është hera e parë që punoni me të. Një lajm i mirë është se Webs vjen me redaktorin WYSIWYG që bën të mundur shikimin dhe kontrollin e të gjitha hapave të procesit të ndërtimit të uebit në veprim.

  Redaktori i Rrjeteve

  Webs ndjek parimin e redaktimit zvarritës, i cili ju lejon të zgjidhni dhe rregulloni elementët e kërkuar në çdo mënyrë që ju nevojitet. Whfarëdo moduli që ju të zgjidhni, sistemi do t’ju lejojë të lëvizni ato nëpër faqe vetëm me disa klikime. Përveç zgjedhjes dhe pozicionimit të elementeve, do të keni mundësi të aktivizoni dhe konfiguroni cilësimet e tij duke klikuar dyfish mbi të.

  Ndërfaqja e krijuesit të uebfaqes përbëhet nga dy fusha, duke përfshirë Dashboard dhe vetë Web Builder, ku në të vërtetë ju punoni në zhvillimin e faqes suaj të internetit dhe menaxhimin e saj të mëtejshëm. Nëse keni ndërmend të zbuloni statusin dhe parametrat e projektit tuaj, shkoni në seksionin Dashboard, ku do të hasni disa skeda, përkatësisht Statistikat, Domenet & Email, Cilësime, Premium për Webs, Booster SEO, Mobile dhe shumë më tepër.

Weebly vs Websly. Ndërtuesit e faqes në internet nuk janë mjaft të vështira për t’u zotëruar dhe përdorur pasi secili prej tyre është mjaft intuitiv. Ata të dy vijnë me redaktorë zvarritës dhe ofrojnë mjedis të përshtatshëm për ndërtimin e faqes në internet WYSIWYG për të siguruar lehtësinë maksimale të përdorimit. Weebly, megjithatë, është më e thjeshtë për t’u përdorur për të gjithë, pasi struktura e tij “model kuti” ju lejon të krijoni strukturën dhe paraqitjen më të mirë të faqes në internet, duke ju lejuar kështu të shmangni skenarë të shumëfishtë zhgënjyes.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

 • Weebly. Weebly është plot tipare. Ajo ka një motor të fuqishëm eCommerce, platformë për blogela, funksionalitet anëtarësie, zgjidhje të etiketave të bardha për agjencitë dhe madje një version të veçantë të Weebly për arsimin. Infrastruktura e Weebly është mbresëlënëse. Përdoruesit e saj mund të krijojnë uebfaqe ekzistuese të reja dhe të modifikojnë duke përdorur Weebly për Android dhe iOS.

  Karakteristikat Weebly

  Pas shkrirjes së krijuesit të faqes së internetit me Square në 2018, Weebly është bërë një përfaqësues i denjë i ngrohtë eCommerce. Sistemi ofron një mundësi për të ndërtuar dyqane online me mundësi të ndryshme të funksionimit dhe tregtisë elektronike, të tilla si shporta e integruar e blerjeve, transporti fleksibël dhe opsione të ofrimit, mjete të shumta të menaxhimit të inventarit, opsione për ndjekjen e porosive, kodet kupon, mundësi për të shtuar mallra fizike / dixhitale, produkt të filtruar kërkimi, veçoria e marketingut me email etj. Ekziston gjithashtu një mundësi për të ngarkuar produkte nga skedarët CSV dhe të përdorni përparësitë e IFTTT për të ulur shpejtësinë e krijimit të dyqaneve në internet dhe promovimin e saj të mëtutjeshëm.

  Një përfitim tjetër i krijuesit të uebfaqes është Qendra e saj e integruar e Aplikacionit që vjen me një koleksion të gjerë të widget dhe shtesa që mund të integroni në projektin tuaj për të rritur performancën dhe dizajnin e saj.

 • webs. Rrjetet janë gjithashtu të pasura me karakteristika. Me modalitetin e aktivizuar shoqëror, vizitorët mund të bashkohen në uebfaqen tuaj si anëtarë dhe të marrin pjesë në forume dhe aktivitete të tjera që kërkojnë regjistrim dhe aprovim.

  Rrjetet sociale

  Ngjashëm me Weebly, ai ka motorin e tij të blogezimit dhe tregtinë elektronike, megjithëse, ky i fundit nuk është aq i fuqishëm. Ndërtuesi i faqes në internet ju lejon të lidhni një dyqan online të vogël në mes në faqen tuaj të internetit për të shtuar dhe menaxhuar më tej katalogun e produkteve, të ngarkoni përshkrimet, të rregulloni konfigurimin e shumëfishtë të produkteve, të shtoni imazhe dhe elemente të tjera të mediave, të caktoni statuset e produkteve dhe kategoritë e tyre etj. Nëse ju janë një përdorues i Planit Premium, sistemi do t’ju lejojë të keni akses në seksionin e gjurmimit të inventarit, ku do të jeni në gjendje të menaxhoni dhe kontrolloni stokun e produktit drejtpërdrejt në Pultin e Dërrasave. Sa i përket funksionalitetit të blogjeve, Webs lejon të shtoni një blog në projektin tuaj në pothuajse asnjë kohë. Mund të shtoni dhe modifikoni më tej postimet, të rregulloni cilësimet e blogut dhe parametrat e tjerë të lidhur.

  Ndërtuesi i faqes në internet lejon ndërveprimin aktiv të përdoruesit. Kjo do të thotë që ju mund të integroni llogaritë e mediave sociale në projektin tuaj për të nxitur vëmendjen e përdoruesit dhe për t’i mbajtur ata të informuar në lidhje me azhurnimet, ngjarjet, lajmet dhe informacionet e biznesit tuaj..

  Një tjetër pikë e rëndësishme e krijuesit të faqes në internet është veçoria e saj Liste Lokale që lejon biznesin tuaj të vihet re nga banorët lokalë duke e shtuar atë në drejtoritë më të përhapura të listave lokale. Ajo që ju nevojitet është të siguroni detajet e biznesit, kontaktet, informacionin e përgjithshëm që më tej do të jenë në dispozicion në rezultatet e motorit të kërkimit. Sistemi në përgjithësi bën të mundur regjistrimin e kompanisë suaj me më shumë se 100 direktori lokale në internet në një kohë në më pak se 10 minuta dhe pa asnjë përpjekje të investuar.

  Karakteristika të tjera të dukshme të krijuesit të uebfaqes përfshijnë galeritë me fotografi dhe video, mjete të përparuara analitike në uebfaqe, veçori të produkteve që përputhen, mjet për gazetat, Booster SEO dhe shumë më tepër.

Weebly vs Websly. Weebly krenohet me një seri të përparuar të tipareve, të cilat shihen në shikim të parë. Kjo veçanërisht ka të bëjë me aspektin e tregtisë elektronike. Megjithëse, Webs gjithashtu ka disa karakteristika unike si trafiku përforcues dhe listat lokale, ai përfundimisht mbetet prapa Weebly për sa i përket funksionalitetit dhe fleksibilitetit.

Lista e faqeve lokale

3. Modelimet

Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

Weeblywebs
Numri i Temave:55750
Temat e personalizuara:&# X2714; PO✘ JO
Kostoja e Temave:falasfalas
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Ndryshimi i temës:&# X2714; PO✘ JO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO✘ JO
 • Weebly. Temat e Weebly janë vërtet të bukura. Shumica kanë prejardhje befasuese të ekranit të plotë, paraqitjet moderne dhe shkronjat e rafinuara. Ka edhe modele minimaliste dhe të guximshme. Secila temë ka disa variacione ngjyrash. Temat mund të ndryshohen në çdo kohë.

  Personalizimi i dizajnit nuk është i kufizuar vetëm në redaktimin e shkronjave, sfondit dhe paraqitjes, por gjithashtu përfshin mundësi të përparuara: mund të modifikoni temat e Weebly duke përdorur një redaktues të integruar HTML / CSS dhe madje të eksportoni temën tuaj.

  Nëse përdorni një nga temat e reja Weebly, nuk do të duhet të shqetësoheni për pamjen celulare të faqes tuaj. Weebly tani prodhon vetëm modele të përgjegjshme. Për ata që përdorin tema të vjetra, ka një redaktues të integruar Mobile. Nëse doni të shkoni përtej asaj që ofrohet në bibliotekën zyrtare, mund të blini një temë me porosi të Weebly ose të punësoni një profesionist për ta hartuar atë për ju.

  Modele Weebly

  Ka agjensi dhe stilistë individualë që krijojnë tema posaçërisht për këtë krijues të faqes në internet. Për më tepër, ekziston një mundësi për të ngarkuar temën tuaj, nëse ndonjë prej opsioneve të mundshme i takon nevojave tuaja të dizajnit në internet.

 • webs. Koleksioni i shablloneve të Webs aktualisht përfshin mbi 750 dizajne të gatshme falas dhe premium për celular që bien në 20 industri. Duke marrë parasysh një shumëllojshmëri të pasur të modeleve, opsioni i filtrit të kërkimit që krijuesi i faqes në internet ofron, dëshmon të jetë mjaft i dobishëm dhe të kursen kohën. Sidoqoftë, cilësia e temave është mesatare. Ata duken shumë të vjetëruar, gjë që nuk është çudi, duke marrë parasysh kohën e zhvillimit të tyre (rreth 5-10 vjet më parë). E njëjta gjë ka të bëjë me opsionet e personalizimit të dizajnit – nuk duhet të prisni lirinë e veprimeve, kur punoni në krijimin e faqes tuaj të internetit.

  Modelet e rrjetave

  Modelet e faqeve të internetit janë të rregullta, por shkronjat e tyre dhe faqosja e përmbajtjes janë të vjetruara. Lajmi i mirë është që ju mund ta ndryshoni temën në çdo kohë derisa të gjeni atë të duhurin – përmbajtja juaj do të riformatohet automatikisht në shabllonin e ri. Gjithashtu, mund të ndryshoni paraqitjen e secilës faqe: ekzistojnë 6 versione të paraqitjes së përmbajtjes + 6 pajisje për kolonat që mund të tërhiqen në faqe nga the doku ’.

  Rrjetet e lëvizshme

  Ndërtuesi i faqes në internet nuk ofron ndonjë redaktues të përparuar HTML / CSS, kështu që ju jeni të kufizuar në krijimin e faqes tuaj duke përdorur widget, të blloqeve të përmbajtjes dhe opsionet e personalizimit. Sidoqoftë, lehtë mund të shtoni, fshini dhe rregulloni elementet e faqes tuaj të internetit këtu, duke parë mënyrën se si do të duket projekti i gatshëm në pajisjet tuaj celular.

Weebly vs Websly. Duke folur për aspektin e projektimit, Weebly është fituesi i qartë. Edhe një vështrim rastësor tregon se shabllonet e saj janë më të bukura dhe moderne. Për më tepër, ata ofrojnë mundësi shumë më të thella personalizimi, të cilat janë të paçmueshme për ata, të cilët duhet të krijojnë një uebfaqe vërtet të veçantë, të personalizuar.

4. Ndihma për klientët

 • Weebly. Weebly ofron një Qendër të gjërë Ndihme, postë elektronike, telefon dhe chat live, të disponueshme për këdo. Ka shumë mësime video që përfshijnë aspekte të ndryshme të ndërtuesit Weebly. Weebly është gjithashtu mjaft aktiv në mediat sociale. Për më tepër, krijuesi i faqes së internetit ofron shumë shfaqje dhe sugjerime që gjenden në panelin e kontrollit dhe thjeshtojnë procesin e zhvillimit të faqes së internetit, veçanërisht për përdoruesit e herës së parë.

 • Mimet weebly

 • webs. Opsionet e mbështetjes së klientëve në internet janë mjaft të gjithanshme dhe informuese. Farëdo pyetje apo problemi që hasni kur punoni me sistemin, patjetër që do të jeni në gjendje ta zgjidhni atë këtu. Menjëherë pas procesit të regjistrimit, do t’ju ofrohet një video gjithëpërfshirëse mbi bazat e përdorimit të sistemit. Opsione të tjera mbështetëse janë në dispozicion në Seksionin Ndihmë të Panelit. Këto përfshijnë ndihmësin interaktiv të bisedës me bazë NanoRep, ku mund të shkruani pyetjen tuaj dhe të prisni përgjigjen që nuk do ta mbajë duke pritur. Për më tepër, do të keni qasje në mësimet video, Baza e njohurive, seksioni FAQ. Abonentët e Planit Premium gjithashtu kanë akses në mbështetjen e postës elektronike, telefonit dhe bisedën live.

 • Bsmimet e rrjeteve

Weebly vs Websly. Të dy ndërtuesit e faqeve në internet ofrojnë mundësi të mjaftueshme mbështetëse për t’i lejuar përdoruesit të zotërojnë sistemet në një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme. Sidoqoftë, në krahasim me Webs, Weebly ofron bisedë të drejtpërdrejtë, email dhe mbështetje telefonike pa asnjë kosto fare. Ky është një avantazh i dukshëm për të gjithë përdoruesit e sistemit.

5. Politika e çmimeve

 • Weebly. Weebly është një shërbim freemium. Ju mund të përdorni versionin e tij themelor falas për sa kohë që ju nevojitet. Vlen të përmendet që Weebly vendos reklama me të vërtetë të vogla në faqet e tyre falas – ato janë të vendosura në fund dhe nuk janë me të vërtetë të dukshme. Faqet falas nënkuptojnë përdorimin e një nënfushë Weebly.

  Versioni më i ulët i paguar i Weebly është 8 $ / muaj, i cili në të vërtetë nuk është aspak për të pritur. Për atë çmim ju mund të lidhni domenin tuaj, të publikoni faqe të pakufizuara, të hiqni reklama, të shesni deri në 10 produkte dhe të përdorni favorit tuaj. Planet e Pro, Business dhe Performance zhbllokojnë aftësitë e anëtarësimit dhe zgjerojnë karakteristika të tjera.

 • webs. Ngjashëm me Weebly, Webs gjithashtu ndjek modelin freemium dhe ofron tre llogari premium. Paketat e rrjeteve (Fillestar, Zgjerues dhe Pro) shkojnë nga 5,99 $ / muaj deri në 22,99 $ / muaj (duke përjashtuar propozimet e shitjeve). Këto pako vijnë me emra domain falas. Krijuesi i faqes në internet ofron një garanci për 30 ditë kthim të parave për ata përdorues, të cilët kanë blerë një abonim të primit, por kanë mbetur të pakënaqur me kushtet ose funksionalitetin e tij për ndonjë arsye.

Weebly vs Websly. Planet e Webs janë vetëm pak më të lira se ato të Weebly ($ 5,99 / hë kundrejt 8 $ / muaj, dhe 22,99 $ / muaj vs 25 $ / muaj), por plani themelor i Weebly ka mundësi shumë më të disponueshme. Për më tepër, ai nuk ka kufizime të hapësirës së magazinimit dhe gjithashtu lejon qasje në më shumë karakteristika dhe mjete që janë të domosdoshme për një faqe interneti profesionale..

Vija e poshtme

Zgjedhja midis Weebly dhe Webs vështirë se do të jetë shumë e ndërlikuar, nëse e dini se çfarë saktësisht prisni për procesin e projektimit në internet dhe çfarë rezultati dëshironi të përfitoni në planin afatgjatë. Të dy krijuesit e faqeve në internet janë të përballueshme dhe të dy kanë audiencë specifike për të synuar.

WeeblyWeebly – është një nga sistemet më të njohura në ngrohtë të projektimit në internet dhe është padyshim që ia vlen të kushtohet vëmendja. Ndërtuesi i faqes në internet ka një fokus të fortë të tregtisë elektronike, e cila lejon krijimin e dyqaneve online të vogla deri në të mëdha. Platforma është e përballueshme dhe e ngarkuar me karakteristika të mjaftueshme për t’ju lejuar të hartoni projekte me cilësi të lartë me performancë të përparuar. weebly.com

webswebs – është një krijues i faqeve në internet, i cili është i përqendruar kryesisht në krijimin e faqeve të internetit të biznesit të vogël. Sistemi vjen me një grup karakteristikash që funksionon mirë për zhvillimin dhe menaxhimin e mëtutjeshëm të projekteve për sipërmarrësit. Sidoqoftë, asaj i mungon fleksibiliteti dhe definitivisht i vjetëruar, i cili manifestohet në asortimentin e modelit dhe cilësinë, setin e veçorive dhe lirinë e personalizimit të dizajnit.. Webs.com

Kur zgjedhni midis Weebly dhe Websly, fillimisht duhet të merrni parasysh parametrat e projektit që planifikoni të zhvilloni. Nëse keni nevojë për një uebfaqe të ngarkuar me veçori me modele cilësore të përgjegjshme dhe redaktor të përparuar, atëherë Weebly është padyshim sistemi për të kërkuar. Ndërtuesi i faqeve në internet renditet i lartë për sa i përket krijimit të faqes elektronike të e-commerce dhe gjithashtu ka shumë mjete dhe karakteristika që mund të sjellin projektin tuaj në nivelin e ri.

Weebly vs Webs: Grafiku i Krahasimit

Weeblywebs
1. Lehtësia9 nga 109 nga 10
2. Karakteristikat9 nga 107 nga 10
3. Dizajni9 nga 106 nga 10
4. Mbështetje10 nga 107 nga 10
5. Prmimi10 nga 108 nga 10
Në përgjithësi:9.4 nga 107.0 nga 10
Provoje tani Provoje tani
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map