Uebfaqja vs WordPress

Uebfaqja dhe WordPress janë platforma për ndërtimin e faqeve të internetit, të cilat tashmë kanë fituar reputacionin në rrjetat e tyre. Ato shërbejnë qëllime të ndryshme, duke ofruar një gamë të gjerë mjetesh, tipare të hollësishme të projektimit të internetit dhe qasje të avancuar të ndërtimit të faqes në internet.


 • Webnode është një krijues i faqes në internet cloud, i cili ka një ndërfaqe miqësore dhe intuitive. Galeria e saj shabllone është e gjithanshme dhe mbresëlënëse. Sistemi është përdorur kryesisht për të krijuar dy lloje të faqeve të internetit – projekte personale / biznesi dhe dyqane në internet. Seti i tij i veçorive përqendrohet në këto detyra kryesore, duke siguruar një përzgjedhje të gjerë të mjeteve të personalizimit të dizajnit.

 • WordPress nuk kërkon ndonjë prezantim. Ky është CMS, i cili mburret me popullaritetin në mbarë botën dhe bën të mundur zgjidhjen e detyrave të ndryshme të ndërtimit të faqes në internet. Sistemi nuk është i thjeshtë për t’u zotëruar, nëse jeni i ri. Duhet kohë për t’u mësuar me të dhe për të mësuar se si të merren me ndërlikimet e procesit të ndërtimit të faqes në internet.

Krahasimi i WordPress vs Webnode nuk duket të jetë i arsyeshëm në shikim të parë pasi platformat ndryshojnë shumë në qasjen e tyre për krijimin e faqes në internet, thjeshtësinë dhe grupin e veçorive. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të zgjidhni midis këtyre opsioneve të fuqishme. Pra, le të zbulojmë tani se cili sistem funksionon më mirë për përfundimin e projekteve të dizajnit të thjeshtë-me komplekse në internet dhe cilat kategori të përdoruesve mund t’i gjejnë ato më të përshtatshme.

1. Lehtësia e përdorimit

 • Webnode. Krijuesi i faqes në internet duket në pamje të parë mjaft i thjeshtë dhe intuitiv. Kur filloni ta eksploroni, sigurohuni që është me të vërtetë i përshtatshëm dhe i lehtë për t’u përdorur. Nuk ka rëndësi se cila përvojë në hartimin e uebit keni – përdorimi i Webnode nuk do të jetë aspak e vështirë. Rezultati gjithashtu do të arrijë në pritjet tuaja.

  Redaktori i faqes së internetit

  Pulti i sistemit është i kuptueshëm dhe nuk mbingarkohet me opsione. Redaktori tërheqës dhe tërheqës i platformës bën të mundur shtimin dhe modifikimin e seksioneve të kërkuara të faqes në internet, si dhe ngarkimin e përmbajtjes. Thjesht ndiqni këshillat që gjeneron sistemi për të mësuar se si të redaktoni faqen tuaj të internetit.

  Uebfaqja Shtoni një faqe

 • WordPress. WordPress është një CMS dhe është softuer me burim të hapur. Kështu që, zotërimi i tij nuk është aspak i lehtë. Ka mundësi të shumta për tu eksploruar këtu, për të mos përmendur rreziqet e mundshme që mund të hasni kur ndërtoni një faqe në internet me shërbimin.

  Redaktori Visual i WordPress

  Në të njëjtën kohë, dizajnerët e aftë të uebit pëlqejnë të punojnë me WordPress pasi bën të mundur përshtatjen e shablloneve duke përdorur njohuritë e tyre HTML / PHP për të modifikuar ose shkruar kode të reja në internet. Ekziston gjithashtu një mundësi për të integruar plugins falas dhe me pagesë këtu për të marrë dizajnin e personalizuar të faqes në internet. Kështu, projektuesit me përvojë të uebit kanë më shumë liri këtu dhe mund të përdorin njohuritë e tyre për të filluar projekte me shfaqje të plotë.

Uebfaqja vs WordPress. Të dy sistemet përdorin qasje krejt të ndryshme në procesin e krijimit të faqes në internet. Webnode është një ndërtues klasik i faqeve të internetit pa kod me një dashboard standard dhe shumëllojshmëri të veçorive të dizajnit në internet. Kjo është ajo që e bën sistemin një fillim të këndshëm për fillestarët. WordPress është një mjet më i ndërlikuar që kërkon sfond dhe përvojë të caktuar të kodimit. Ajo siguron liri më të madhe të zgjedhjes dhe lejon ndërtimin e faqeve më profesionale. Platforma funksionon më së miri për të mirat e dizajnit në internet.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

 • Webnode. Krijuesi i faqes në internet vjen me një sërë karakteristikash të nevojshme për të filluar një faqe në internet tërheqëse dhe funksionale. Sapo të regjistroheni për shërbimin, ju merrni qasje në një pult, me mjete të shumta.

  Ajo që mund të bëni këtu për të filluar dhe menaxhuar një uebfaqe të mirë është të shtoni dhe modifikoni seksione ose faqe në internet, të regjistroheni një emër domain, të redaktoni profilin tuaj, të shikoni statistikat në faqen e internetit, të ftoni bashkëpuntorët, të ndryshoni cilësimet e faqes në internet etj. Ky është gjithashtu vendi , ku do të gjeni opsione të gjera të e-commerce dhe Blogging, grup të pasur mjetesh për personalizimin e dizajnit, mundësi për të krijuar sa më shumë faqe siç nënkupton projekti juaj etj..

  Tregti elektronik në internet

  Uebfaqja nuk është e pasur me aplikacione dhe widget. Në vend të kësaj, ju mund të shtoni blloqe me përmbajtje të ndryshme për të diversifikuar modelin e tij dhe për të rritur performancën e tij. Isshtë e mundur të filloni një dyqan në internet këtu, por funksionaliteti i tij mund të jetë i pamjaftueshëm për ju, veçanërisht nëse keni ndërmend të krijoni një dyqan të madh. Ajo që mund të bëni këtu është të shtoni dhe menaxhoni produktet, të rregulloni cilësimet e pagesës dhe të transportit, si dhe parametrat e tjerë të kërkuar.

  Në të njëjtën kohë, Webnode disi i mungon një sërë karakteristikash të domosdoshme për tregtinë elektronike si eksporti / importi i produktit, një mundësi që lejon krijimin e varianteve të produkteve dhe gjenerimin e kodeve të kuponit, etj. Kjo mund të jetë pengesë, nëse keni plane afatgjata.

  Për më tepër, Webnode mbështet më shumë se 20 gjuhë, gjë që lejon krijimin e faqeve të internetit në shumë gjuhë. Ky është një avantazh tjetër i shërbimit. Ju gjithashtu mund të krijoni versionin rezervë të faqes suaj të internetit për të qenë në gjendje ta riktheni atë kur të jetë e nevojshme.

  Cilësimet e faqes së internetit

  Ndërtuesi i faqes në internet ka mundësi të këndshme SEO që kontribuojnë në renditjen më të lartë të projektit tuaj në motorët e kërkimit. Për të rritur pozicionet në faqen tuaj të internetit, ju mund të plotësoni etiketat meta, të rregulloni titujt, URL-të etj. Sistemi gjeneron automatikisht hartën, duke eleminuar nevojën për ta bërë atë vetë..

 • WordPress. Platforma ofron karakteristika dhe mjete të përparuara të dizajnit në internet, të nevojshme për të krijuar lloje të ndryshme të faqeve të internetit. Sidoqoftë, mbani mend se WordPress fillimisht njihet si një platformë Blogging. Për të filluar llojet e tjera të projektit me sistemin, do të duhet të përdorni aftësitë tuaja të kodimit dhe të integroni shumë shtesa. Kjo kërkon shumë kohë dhe përpjekje dhe kjo kërkon gjithashtu përvojë.

  Përshtatja e faqes në WordPress

  CMS lejon integrimin e shtojcave falas dhe të paguara për të rritur funksionimin e faqes suaj të internetit. Ka shumë prej tyre në dispozicion në internet. Shtojcat e reja janë duke u zhvilluar nga projektuesit e faqeve të palëve të treta. Nëse përdorni shtesa të tilla, ka kuptim të zgjidhni ato që paguhen dhe të merren me specialistë të besueshëm.

  Kjo për shkak se ekziston gjithmonë rreziku i integrimit të shtojcave me kode me qëllim të keq në faqen tuaj të internetit, të cilat mund të kenë ndikim negativ në punën e saj të mëtejshme, pozicionet e SEO, trafikun dhe parametrat e tjerë thelbësorë. Keni parasysh që sa më shumë shtojca të vendosni të integroni, aq më shumë azhurnime do të keni për të bërë. Kjo gjithashtu kërkon shumë kohë dhe kërkon njohuri specifike të ngrohtë.

  Duke qenë CMS, WordPress nënkupton që duhet të kërkoni vetë në internet hosting. Shtë e mundur për të pritur projektin tuaj me sistemin, por ekziston gjithashtu një mundësi për t’u marrë me një ofrues tjetër të pritjes. Përveç kësaj, ju mund të integroni llogarinë tuaj WordPress me një shërbim të palëve të treta për të siguruar qasje në bazën e të dhënave të saj. Kjo është e nevojshme për të qenë në gjendje të punoni me konfigurimin e skedarëve më tej.

Uebfaqja vs WordPress. Kur bëhet fjalë për setin e funksioneve dhe fleksibilitetin, nuk ka dyshim se WordPress ka shumë më tepër opsione në krahasim me Webnode. Sidoqoftë, kërkon kohë, përpjekje, aftësi dhe përvojë për të filluar faqet e internetit me platformën. Duhet të dini se si të merreni me integrimin e pluginit dhe kodit, të zgjidhni hostimin dhe të bëni cilësimet e kërkuara të faqes në internet. Me fjalë të tjera, ju duhet të krijoni një faqe në internet pothuajse nga e para këtu.

E vetmja vërejtje e dukshme e WordPress është rreziqet e përmirësuara të spamit. Nuk mund të thuhet e njëjta gjë në lidhje me Uebfaqen. Ky është një ndërtues standard i faqes në internet, i cili vjen me shabllone dhe mjete për personalizimin e dizajnit për krijimin më të thjeshtë të faqes në internet. Disa karakteristika të sistemit janë mjaft të fuqishme, ndërsa të tjera janë dukshëm të dobëta. Megjithatë, Webnode mbetet ende një zgjidhje më e thjeshtë për fillestarët.

3. Modelimet

WebnodeWordPress
Numri i Temave:20010k
Temat Falas&# X2714; PO&# X2714; PO
Kostoja e Temave të Paguara:falasFree-to- $ 299
Dizajn të përgjegjshëm&# X2714; PO&# X2714; PO / NO
Renditur sipas industrisë:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:✘ JO&# X2714; PO
 • Webnode. Mbledhja e modeleve të sistemit është mjaft e gjerë dhe aktualisht përfshin rreth 200 tema. Cilësia e tyre, megjithatë, nuk është në nivelin më të lartë. Modelet kanë pamje standarde dhe janë mjaft të ngjashme, mediokre, edhe pse jo të vjetruara. Lajmi i mirë është se ata janë të përgjegjshëm dhe mund të personalizohen duke përdorur mjetin që ofron sistemi.

  Një opsion i përshtatshëm vrojtimi lejon të shikoni punën në vazhdim për të bërë ndryshimet para publikimit. Mendoni se sistemi nuk lejon ndryshimin e shabllonit gjatë procesit të projektimit në internet. Kjo kërkon konsideratë serioze, kur bëni zgjedhjen.

 • WordPress. WordPress ka tema falas dhe premium për tu përshtatur me kamare të ndryshme. Sidoqoftë, të gjithë ata (përfshirë mostrat e primit), duken të ngjashme. Duke qenë një program me burim të hapur, WordPress ofron qasje në skedarët CSS. Kjo bën të mundur që zhvilluesit profesionistë të faqes në internet u japin faqeve të tyre pamjen unike.

  Mund të ndryshoni stilin, tipografinë, titujt, parametrat e shkronjave, ngjyrat, sfondin dhe cilësimet e tjera. Sido që të jenë idetë e dizajnit dhe preferencat që keni, WordPress do të bëjë të mundur për t’i sjellë ato në jetë. Nëse ju mungojnë këto aftësi, opsionet e personalizimit të shabllonit tuaj do të jenë mjaft të kufizuara.

Uebfaqja vs WordPress. Kur bëhet fjalë për personalizimin e dizajnit, WordPress është një udhëheqës i veçantë, por vetëm për ata përdorues, të cilët kanë aftësi të mjaftueshme për kodim. Përndryshe, do të jetë e vështirë të krijoni një dizajn të jashtëzakonshëm me platformën. Opsionet e projektimit Webydo janë më të kufizuara, por ato do të dalin në vëmendje të nevojave dhe aftësive të newbies.

4. Ndihma për klientët

 • Webnode. Ndërtuesi i faqes në internet nuk mund të mburret me shërbim të fuqishëm të mbështetjes së klientit. Kjo nuk ka të bëjë me cilësinë e shërbimeve të ofruara (është në nivelin e duhur), por për listën e opsioneve në dispozicion. Kur punoni me Webnode, ju do të keni vetëm hyrje në njohuri baze me shumë artikuj dhe pyetje të shpeshta të ndara në kategori.

 • WordPress. Si një program me burim të hapur, WordPress nuk ofron asnjë shërbim të mbështetjes së klientit. Komuniteti i sistemit, megjithatë, është mjaft i fuqishëm dhe i gjerë. Kjo është zgjidhja e vetme që ju të merrni përgjigje për të gjitha pyetjet që lidhen me shërbimin. Merrni kohën tuaj për të shfletuar forume në WordPress ose temat e gjetura në komuniteti zyrtar i WordPress.

WordPress vs Webnode. Asnjë nga sistemet nuk ofron mundësi të shumta të mbështetjes së klientit. Përdoruesit e uebfaqeve mund të marrin informacion të mjaftueshëm në bazën e njohurive, ndërsa tifozët e WordPress mund të arrijnë tek burimet e komunitetit për t’u dhënë përgjigje pyetjeve të tyre.

5. Prmimi

 • Webnode. Sistemi pozicionohet fillimisht si një ndërtues falas në internet. Ndërsa filloni ta eksploroni, zbuloni se për të arritur një rezultat të mirë dhe për të marrë faqen tuaj në internet, duhet të përmirësoni një nga planet me pagesë. Këto janë Plani i Kufizuar, Plani Mini, Plani Standard dhe Plani i Profi. Kostoja e planeve varion nga 3,95 dollarë deri në 19,95 dollarë në muaj bazuar në kushtet e parashikuara.

  WebnodeWordPress
  Planet e icingmimeve:&# X2714; I kufizuar ($ 3.95 / mo);
  &# X2714; Mini ($ 5.95 / mo);
  &# X2714; standard ($ 11.95 / mo);
  &# X2714; Profi ($ 19.95 / mo).
  &# X2714; Hosting ($ 10 / mo);
  &# X2714; plugins ($ 20- $ 50 / mo).
  Features:&# X2714; Hosting falas;
  &# X2714; Ndërtues i formës;
  &# X2714; Uebfaqe me shumë gjuhë;
  &# X2714; Anëtarësia.
  &# X2714; Burimi i Hapur;
  &# X2714; Komuniteti i fortë;
  &# X2714; Përshtatje e thellë.
 • WordPress. Platforma është absolutisht falas për çdo përdorues. Kjo është e vërtetë, kur bëhet fjalë për koston e përdorimit të shërbimit. Sidoqoftë, përgatituni të investoni më shumë fonde për pritjen, shabllonet premium, shtojcat dhe shtesat. Ka kuptim të paguani për këto mundësi, nëse dëshironi të minimizoni rreziqet e mundshme dhe të përfitoni nga rezultati i duhur.

Uebfaqja vs WordPress. Kostoja përfundimtare për ndërtimin e një faqe në internet me cilindo nga këto shërbime varet nga sfera e karakteristikave që ju nevojiten, aftësitë që keni dhe rezultati që shpresoni të merrni në planin afatgjatë. Uebfaqet e WordPress janë zakonisht më të shtrenjta, por ato janë gjithashtu të paraqitura plotësisht dhe, kështu, ofrojnë më shumë shanse për promovim efektiv të biznesit.

Vija e poshtme

Pasi të kemi analizuar të dy platformat e ndërtimit të faqes në internet, kemi kuptuar se ato janë krejt të ndryshme. Arsyet kryesore për këtë janë natyra e sistemeve dhe qasja që ata ofrojnë në procesin e krijimit të uebit. Ndërsa Webnode është një ndërtues standard i faqes në internet, WordPress është një CMS me burim të hapur.

Me Webnode, çdo përdorues mund të nisë një faqe në internet të këndshme për përdorim personal ose të biznesit pasi nuk kërkohet njohuri e veçantë për kodim këtu. Kur bëhet fjalë për WordPress, situata është krejt e kundërta. Platforma siguron fleksibilitet më të madh dhe funksionalitet më të avancuar. Për ta shfrytëzuar atë, megjithatë, ju duhet të zotëroni aftësi dhe përvojë në hartimin e uebit.

Përfundimi është si më poshtë: nëse jeni i ri, atëherë Uebnoda është një zgjidhje më e arsyeshme. Sidoqoftë, nëse jeni me fat që keni përvojë dhe dëshirë për krijimin e faqes në internet, atëherë WordPress do të funksionojë më së miri për ju. Paç fat!

Përmbledhje Grafiku i Krahasimit

WebnodeWordPress
Lehtësinë e përdorimit:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress
Features:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress
Designs:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress
Ndihma për klientët:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress
çmimi:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress
Rezultati i përgjithshëm:Uebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPressUebfaqja vs WordPress

Krijoni një uebfaqe me Uebfaqen

Është falas

Howard Profili im në Twitter Profili im në Facebook e-mail Profili im Linkedin

Rreth Autorit

Unë jam Howard Steele, themeluesi dhe kryeredaktori i kësaj faqe interneti. Me mbi 10 vjet ndërtim në internet e di se sa e ndërlikuar dhe e lodhshme mund të jetë kjo detyrë për një person jo IT. Nuk mund të vendosni se cilin shërbim të zgjidhni? Mos ngurroni të më kërkoni këshilla. Thjesht përshkruani nevojat e faqes suaj të internetit, dhe me kënaqësi do t’ju ndihmoj.

Shtëpi »Krahasime» Uebfaqja vs WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map