Rrjedha e internetit vs WordPress

fluksi i faqes së internetit kundër fjalës


Kur bëhet fjalë për zhvillimin profesional të faqes në internet, përdoruesit shpesh nuk mund të vendosin për platformën më të përshtatshme për të kërkuar. Ndërsa ekzistojnë sisteme, të cilat kanë fituar popullaritet në mbarë botën për shkak të orientimit të tyre ekskluziv në zhvillimin profesional të faqes në internet, ekzistojnë edhe ato që pozicionohen vetë si zgjidhje gjithëpërfshirëse, të cilat përfshijnë një bollëk mjetesh dhe veçorish që funksionojnë mirë për të gjitha kategoritë e përdoruesve.

Si rezultat, zgjedhja e platformës më të përshtatshme bëhet një nga sfidat më të vështira vetëm sepse shumica e përdoruesve nuk janë të vetëdijshëm për karakteristikat dhe nuancat e tyre kryesore që ia vlen t’i kushtohen vëmendje. Pasi të kemi testuar dhe rishikuar shumë mjete për ndërtimin e faqeve të internetit për webmasterët, ne kemi arritur në përfundimin se Webflow dhe WordPress janë dy sisteme, të cilat patjetër që ia vlen të provohen, nëse keni ndërmend të hartoni, menaxhoni dhe promovoni një projekt të plotë.

Një fotografi e shpejtë:

WebflowRrjedha e internetit – është një krijues i faqes në internet që ka bërë një emër për vete si një platformë popullore SaaS me bazë cloud. Në të njëjtën kohë, diapazoni dhe kompleksiteti i mjeteve dhe opsioneve që ofron sistemi i kanë dhënë asaj karakteristika të ngjashme me CMS, duke e bërë sistemin një lloj kanavacë për dizajnuesit profesionistë të faqeve të internetit të përqendruara në semantizmin dhe vizualizimin e faqes në internet.. Webflow.com

WordPressWordPress – është sistemi i menaxhimit të përmbajtjes me bazë të hapur me PHP, i cili nuk kërkon ndonjë prezantim për shkak të reputacionit të tij dhe kërkesës së lartë të përdoruesve për mjetet dhe tiparet që ofron. WordPress është e njohur për opsionet e saj të gjera të integrimit dhe fleksibilitetin e opsioneve të personalizimit të dizajnit të faqes në internet. WordPress.org

Të dy sistemet janë konkurrentë të denjë, të cilat bëjnë të mundur krijimin e projekteve të pasura me karakteristika. Po kështu, duhet kohë për të mësuar dhe zotëruar secilën prej tyre sepse Webflow dhe WordPress vijnë me redaktorë komplekse dhe bollëk mjetesh dhe elementesh që duhet të hulumtohen plotësisht. Pra, cila platformë mbizotëron mbi konkurrencën e saj? Cila prej tyre vlen për vëmendjen e përdoruesit dhe kohën apo investimin në buxhet? Cilat janë dallimet midis tyre që mund të ndikojnë në zgjedhjen tuaj?

Ne kemi dalë me një përmbledhje të hollësishme të krahasimit të WordPress vs Webflow për të nënvizuar disa nga përfitimet dhe të metat e mundshme të sistemeve për përdoruesit.

1. Lehtësia e përdorimit

 • Webflow. Rrjedha e internetit u krijua për zhvilluesit profesionistë. Kurrë nuk do ta keni të vështirë të punoni me platformën nëse i dini terma të tillë si klasa, DIV, Container, etj. Duhet të merreni me kodim. Nuk do t’ju zgjasë shumë për të kuptuar se si funksionon sistemi i menaxhimit të përmbajtjes së rrjedhës së internetit.

  Redaktori i rrjedhës së faqes

  Platforma duket e njohur për dizajnuesit profesionistë, si dhe që rregullisht punojnë me redaktorë të tillë si Photoshop ose Adobe Muse. Ndërfaqja është goxha e njëjtë. Ju do të mësonit të gjitha mjetet në dispozicion dhe seksionin me të vërtetë të shpejtë për të shtuar elemente të ndryshme, stilin dhe pozicionimin e tyre.

  Webflow krenohet me një sistem të përparuar të menaxhimit të përmbajtjes me Redaktorin e saj të faqes që lejon përdoruesit të shtojnë përmbajtje të re, si dhe të ripërdorni skedarët e mëparshëm dhe të punojnë në bashkëpunim me zhvilluesit ose projektuesit e tjerë. Ju mund të përcaktoni llojet e personalizuara të përmbajtjes nëse është një postim në blog, anëtar i ekipit ose projekt që krijon fusha me porosi për secilin lloj.

  Rrjedha e faqeve në internet CMS

 • WordPress. Natyra me burim të hapur të WordPress e bën platformën një zgjedhje të shkëlqyeshme për zhvilluesit profesionistë dhe projektuesit. Ju keni mënyra të shumta për të rregulluar shabllone ose shkruani kodin për faqen tuaj të ardhshme duke përdorur njohuritë tuaja HTML / PHP dhe shtojcat e shumta të paguara dhe falas.

  Redaktori Visual i WordPress

  Si një platformë me burim të hapur, WordPress lejon përdoruesit të trajtojnë editimin e PHP dhe HTML. Ju mund të modifikoni çdo shabllon për të krijuar një stil unik për uebfaqen. Në të njëjtën kohë, ju jeni i lirë të shtoni blloqe dhe elementë të rinj. Ju me siguri do t’ju duhen për shkak të faktit se shumica e shablloneve të WordPress janë goxha të thjeshta dhe të gjitha duken njësoj. Ju mund të dëshironi një personalizim shtesë përveç njohurive të qëndrueshme HTML.

Rrjedha e internetit vs WordPress: të dy platformat krijojnë filozofi të ndryshme në lidhje me procesin e ndërtimit të faqes në internet. Ne kemi WordPress që përmban mijëra shabllone njësoj dhe nevojën për t’i rregulluar ato me njohuri HTML / PHP nga njëra anë. Dhe nga ana tjetër, ne kemi Rrjedha në internet me Krijuesin e saj unik të automatizuar të sitit dhe mënyrën pa kod. Lehtësia e përdorimit është çështja ku Rrjedha e internetit me siguri merr drejtimin.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

 • Webflow. Projektuesit dhe zhvilluesit profesionistë do ta vlerësojnë faktin që Webflow është 100% i markës, i drejtë si Webydo – një i mirënjohur bardhë-etiketë ndërtues i faqes në internet. Do të thotë që të dy profesionistët e pavarur dhe agjensitë mund të përdorin lehtësira të platformës për të ofruar shërbimet e tyre. Rrjedha e internetit, është një platformë e vetë-pritur. Sidoqoftë, nuk do të thotë që ju duhet t’i përmbaheni gjatë gjithë kohës. Softueri ka aftësi eksporti duke i lejuar përdoruesit të zëvendësojnë tërë kodin e faqes në internet dhe ta presin diku tjetër, megjithëse nuk është ideja më e mirë nga këndvështrimet e sigurisë (thjesht përmendim aftësinë).

 • Redaktori Profesional i Fluksit të Ujit

  Nëse po planifikoni të ekzekutoni disa projekte në të njëjtën kohë, Webflow ju lejon të ndërroni midis tyre, si dhe të kopjoni dhe ngjitur paraqitjet tuaja të mëparshme. Ju mund të kopjoni disa elemente, si dhe faqe të tëra nga projekti i mëparshëm.

  Softueri jep aftësi të ndryshme të ndërtuara nga kutia, përveç hostimit të integruar me një çertifikatë SSL falas të integruar që nuk kërkon ndonjë zgjatje. Infrastruktura e shpërndarë dhe një rrjet i integruar i shpërndarjes së përmbajtjes janë në listën e avantazheve shtesë të Web Hosting Hosting që mund të përmirësojnë performancën e faqes në internet.

  Tipografia e rrjedhës së faqes në internet

  Webflow tani vjen me motorin e vet të integruar të tregtisë elektronike që lejon përdoruesit të ndërtojnë dhe rriten dyqane me dizajn dhe performancë të shkëlqyeshme. Sistemi e vë një përdorues përgjegjës për procesin e zhvillimit të uebit, duke gjurmuar të gjitha hapat e tij që nga fillimi dhe deri në botimin përfundimtar të dyqanit në internet. Asnjë kodim nuk nevojitet për të filluar dhe rritur biznesin tuaj të bazuar në internet me sistemin.

  Tregtia e Rrjetit në internet

  Ajo që mund të bëni këtu është shtimi dhe administrimi i koleksioneve të produkteve, rregullimi i shportës së integruar të blerjeve, caktimi i titujve, përshkrimet dhe specifikimet e çmimeve për secilin dhe çdo produkt që do të ofroni për shitje. Rrjedha e internetit integron me shërbime të jashtme, përfshirë Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks dhe më shumë. Shtë gjithashtu e mundur të gjurmoni performancën dhe statusin e porositjes së faqes në internet, të personalizoni postat elektronike të transaksioneve, të integroni efektet paralizuese dhe animacionet. Më në fund, varet nga ju të rregulloni parametrat e pagesës, transportit dhe taksave, si dhe të azhurnoni detajet e dyqaneve në internet 24/7.

 • WordPress. Ju duhet të merrni parasysh që WordPress fillimisht u krijua si një platformë Blogging. Do të thotë që të krijoni një uebfaqe unike të çdo lloji tjetër, do t’ju duhet të bëni shumë kodim përveç një liste të pafundme të shtojcave. WordPress ofron të gjitha shtojcat që ju nevojiten. Sidoqoftë, sa më shumë prej tyre të keni, aq më shumë azhurnime do t’ju duhet të bëni. Në të njëjtën kohë, disa shtojcë mund të përmbajnë kode me qëllim të keq. Mund të ketë një efekt negativ jo vetëm në punën e faqes së internetit, por edhe në radhët e motorëve të tij të kërkimit, trafikun, etj.

  Shtojcat e WordPress

  Zhvilluesit e uebit do të vlerësojnë fleksibilitet shtesë kur bëhet fjalë për faqen e internetit të pritjes. Ata mund të zgjedhin nga opsione të shumta, si dhe të përdorin serverat e tyre për të pritur skedarët e faqes, megjithëse procedura kërkon kosto shtesë dhe aftësi të veçanta. Për më tepër, WordPress mund të jetë i integruar me çdo shërbim të palëve të treta dhe siguron qasje në bazën e të dhënave të faqes WordPress, ku mund të punoni me konfigurimin e skedarëve dhe më shumë.

Rrjedha e internetit vs WordPress: WordPress duket më komplekse, pasi do t’ju duhet të ndërtoni faqen tuaj të internetit fjalë për fjalë nga e para. Nuk ka shërbime të integruara ose shtojca të para-ndërtuara me përjashtim të disa pajisjeve themelore. Mungesa e disa elementeve të rëndësishëm si mbrojtja ndaj spamit, për shembull, mund të jenë në dëm të performancës së faqes në internet. Nga ana tjetër, Webflow paraqet të gjitha aftësitë e nevojshme inbuilt përfshirë mjetet e integruara të pritjes dhe sigurinë.

3. Modelimet

 • Webflow. Webflow Designer Site vepron si një mjet automatizimi kodimi ku mund të merreni me HTML, CSS dhe JavaScript pa realizuar kodifikim. Ju mund të vizualizoni kodin dhe sistemi automatikisht do ta rregullojë atë në një plan urbanistik të zgjedhur. Me fjalë të tjera, Designer Site-i shkruan kodin për të gjithë elementët dhe paraqitjet.

  Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

  WebflowWordPress
  Numri i Temave:20010 000
  Temat e personalizuara:&# X2714; PO&# X2714; PO
  Kostoja e Temave:Falas 79 dollarëFalas me 299 dollarë
  Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
  Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO&# X2714; PO
  Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO&# X2714; PO

  Nëse nuk doni të merreni me Projektuesin e sitit, mund të zgjidhni nga një përzgjedhje e 30 modeleve falas dhe rreth 100 shabllone të paguar. Modelet Premium ndryshojnë nga temat e lira. Duken më profesionale dhe funksionale. Komuniteti profesional i rrjedhës së internetit ka hartuar të gjitha shabllonet me pagesë të disponueshme. Do të thotë asnjë palë e tretë dhe 100 $ funksionim i qetë në Desktop dhe pajisje mobile.

  Animacionet sigurisht që ia vlen t’i kushtojnë vëmendje shtesë. Në dispozicion në seksionin “Ndërveprimi” në panel, ai lejon përdoruesit të sjellin në jetë praktikisht të gjithë elementët në faqet e tyre të internetit. Ju mund të bëni animacione për menutë, blloqet, blloqet e përmbajtjes, imazhet dhe më shumë. Mjeti përmban mjaft mundësi të ndryshme për të gjallëruar deri në 90% të përmbajtjes së faqes.

 • WordPress. Megjithë shabllone të shumta të ofruara nga WordPress, të gjithë duken pak a shumë. Edhe temat premium janë të kufizuara në efekte vizuale. Mund të shtoni paralelen dhe disa animacione në cilësimet e Tuaja Tema. Sidoqoftë, dizajnerët dhe zhvilluesit profesionistë të internetit vështirë se do ta kenë të vështirë të krijojnë një faqe interneti unike. Si një platformë me burim të hapur, WordPress siguron një qasje të plotë në skedarët CSS. Do të thotë që ju mund të ndryshoni pamjen e faqes sonë të internetit duke ndryshuar kodin e tij pa zgjedhur një redaktues vizual.

  Përdoruesit mund të punojnë me ngjyrën e fontit, tipografinë dhe performancën e përgjithshme të faqes në internet. Cilësimet e përparuara të temës ju lejojnë të ndryshoni tipografinë, ngjyrën e shkronjave, madhësitë e titullit, etj. Mund të rregulloni disa pjesë të faqes, të ndryshoni kokën, këmbësorin ose shiritin anësor.

Rrjedha e internetit vs WordPress: pa marrë parasysh sa mirë jeni në redaktimin e HTML / PHP, WordPress vështirë se do të sigurojë të njëjtat liri të projektimit dhe mjetet e personalizimit si Webflow me funksionin e saj të avancuar Designer dhe Interactions. Platforma e bën të lehtë krijimin e fjalë për fjalë çdo gjë ndërsa sistemi automatikisht do të botojë dhe bashkojë të dhënat.

4. Ndihma për klientët

 • Webflow. Platforma krenohet me një bazë të madhe njohuri të siguruar nga Universiteti i saj dixhital. Këtu mund të gjeni të gjitha informacionet e nevojshme se si të filloni me ndërtimin e faqes në internet, përveç bazave të dizajnit, pritjes, integrimit, dhe më shumë. 101 video mësimore janë në dispozicion për vizitorët e Universitetit Webflow. Përveç bazës së njohurive dhe udhëzuesve të videos, përdoruesit mund të mbajnë kontakte me mbështetjen e klientit përmes telefonit ose bisedës live.

 • WordPress. Ndërsa është një platformë me burim të hapur, WordPress nuk ka një ekip mbështetës të klientit. Mund të mbështeteni vetëm në përvojën e zhvilluesve të mëparshëm dhe projektuesve të uebit, të cilët u përballën me të njëjtat probleme. Si rregull, çështjet problematike përshkruhen në forume të shumta të disponueshme në internet duke përfshirë komunitetin zyrtar WordPress.org.

WordPress vs Webflow: Rrjedha e internetit duket si një platformë më informuese me bazën e saj të madhe të njohurive, video, mbështetje në internet dhe telefon. Nga ana tjetër, përdoruesit duhet të jenë të përgatitur të mësojnë gjithçka vetë, kur bëhet fjalë për WordPress.

5. Prmimi

 • Webflow. Platforma ka një plan FALAS edhe pse duket tepër i kufizuar. Një përdorues mund të krijojë vetëm dy faqe në nënfushën zyrtare të platformës. Nëse keni nevojë të ndërtoni një projekt më të madh, mund të zgjidhni disa plane të paguara që përfshijnë Lite dhe Pro. Këtu fillojnë të gjitha vështirësitë.

  Situata me planet e Webflow është pak konfuze. Ju mund ta keni të vështirë të zgjidhni një plan të duhur. Nga njëra anë, ne kemi dy plane të paguara të qarta: Lite (16 $ / muaj) dhe Pro ($ 35 / muaj). Nga ana tjetër, këtu kemi disa grupe të planeve të ndara në 3 kategori. Ato përfshijnë një grup për ata që kanë nevojë për vetëm 1 faqe, për kompanitë dhe për ata që kërkojnë faqe të rregullta të projektimit. Në secilin grup, do të gjeni 3 plane të tjera me çmime të ndryshme që variojnë nga 0 deri në 36 dollarë. Do t’ju duhet ca kohë për të kuptuar se cili plan ju përshtatet më së shumti.

  WebflowWordPress
  Opsionet e çmimeve:&# X2714; Lite ($ 16 / mo);
  &# X2714; Pro ($ 35 / mo);
  &# X2714; Ekipi ($ 35 / muaj për përdorues).
  &# X2714; Hosting ($ 10 / mo);
  &# X2714; Plugins ($ 10-20 / mo).
  Features:&# X2714; Plani falas;
  &# X2714; CMS;
  &# X2714; Pritja e pakufizuar;
  &# X2714; Motori i blogut.
  &# X2714; Përshtatje e plotë;
  &# X2714; Komunitet i fortë;
  &# X2714; Dizajn unik.
 • WordPress. Platforma është 100% e lirë për t’u përdorur. Sidoqoftë, do të duhet të trajtoni shumë shpenzime shtesë, formojnë një vend për të pritur në faqen tuaj të ardhshme temat e primit të paguar dhe shtesat e ndryshme sa herë që dëshironi të merrni maksimumin nga shtojca juaj e SEO.

  Kostoja përfundimtare për ndërtimin e një faqe në internet duke përdorur WordPress mund të jetë edhe më e lartë nëse krahasohet me planet e paguara të Webflow. Kjo gjë varet nga numri i prizave shtesë që përdorni. Për më tepër, do t’ju duhet shërbime pritjeje të cilësisë premium për të siguruar funksionimin dhe performancën e qetë të faqes në internet. Do të ndikojë në çmimin e projektit.

Rrjedha e internetit vs WordPress: Edhe pse WordPress duket se është një zgjidhje më kosto-efektive, përdorimi i platformës eventualisht mund të rezultojë në kosto më të lartë të projektit, veçanërisht nëse keni nevojë për një faqe interneti unike dhe solide me performanca të mira në internet. Në këtë rast, do t’ju duhet shtesa shtesë premium dhe lehtësira të besueshme pritjeje. Këta faktorë do të ndikojnë gjithashtu në koston totale të faqes në internet. Nga ky këndvështrim, Webflow duket si një mundësi më e mirë për shkak të zgjedhjes së planeve me të gjitha mjetet e nevojshme në paketë.

Vija e poshtme

Cili shërbim – Webflow ose WordPress – ka mbizotërim mbi konkurrencën e tij? Cila prej tyre ofron mundësi më të gjera të personalizimit të dizajnit pa kompromentuar me komoditet dhe çmim të arsyeshëm? Të dy sistemet kanë shumë për të ofruar përparime në krijimin e faqeve në internet, edhe pse, ato përdorin mënyra dhe teknika disi të ndryshme për procesin e zhvillimit të faqes në internet.

WebflowRrjedha e faqeve në internet është një mjet i bukur për të krijuar faqet e internetit të gatshme për prodhim nga e para pa programim. Kjo lejon projektuesit dhe zhvilluesit e uebit të sjellin idetë e tyre në jetë duke përdorur Webflow si një kanavacë. Filozofia e platformës mund të përshkruhet si zgjuarsi pa kodim. Sidoqoftë, ajo është akoma më e orientuar te ekspertët e dizajnit në internet sesa në kohërat e para. Ky fakt nuk duhet të lihet pa u vënë re. Webflow.com

WordPressWordPress është një sistem me reputacion të menaxhimit të përmbajtjes që jep qindra shabllone dhe shtojca falas për të ndërtuar lloje të ndryshme të faqeve të internetit pa mundim, i cili apelon si për newbies dhe për webmaster. Pavarësisht nga kompleksiteti i tij, platforma ka provuar të jetë e përsosur për qëllime të ndryshme në internet si Blogging fuqishëm, eCommerce, dhe fusha të tjera të përfaqësimit në internet. WordPress.org

Pasi të kemi përfunduar analizën e të dyja platformave, mund të konkludojmë se zgjedhja përfundimtare e shërbimit të ndërtimit të faqes në internet duhet të përputhet me kërkesat tuaja individuale, krijimin, nevojat, pritjet, si dhe aftësinë për krijimin e faqes në internet. Përkundër numrit të madh të alternativa, Rrjedha e internetit duket se ka një potencial më të madh për dizajnuesit e internetit të gatshëm të dalin me një faqe interneti solide dhe të përdorura për të punuar me ndërtuesit e faqeve të internetit SaaS si Squarespace. Ajo ka një grup të grupeve të zhvillimit me porosi dhe një motor të denjë të integruar eCommerce.

Alsoshtë gjithashtu më fleksibël dhe funksional falë një kombinimi të mjeteve të saj Designer dhe Redaktues të integruar me mençuri në CMS. Politika e arsyeshme e çmimeve, zgjedhja e planeve, siguria e integruar SSL dhe mjetet e mahnitshme të projektimit e vendosin WordPress-in me modelet e tij të kufizuara, megjithëkëtë, platforma ende rezervon shumë liri për personalizimin e zhvilluesve..

Përmbledhje Grafiku i Krahasimit

WebflowWordPress
Lehtësinë e përdorimit:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress
Features:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress
Designs:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress
Ndihma për klientët:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress
çmimi:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress
Rezultati i përgjithshëm:Rrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPressRrjedha e internetit vs WordPress

Provoni Tani Rrjedhin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me