Portofoli Adobe vs Squarespace

Portofoli Adobe vs Squarespace


Adobe Portfolio dhe Squarespace janë dy platforma të njohura për ndërtimin e faqeve të internetit të njohura me përdoruesit në të gjithë globin.

Të dy kanë qenë për një kohë në kamare dhe i kanë bërë vetë emrat falë lehtësisë së përdorimit dhe gamës së veçorive për të krijuar një lloj të ndryshëm në internet. Përkundër disa gjërave të përbashkëta, të dy platformat shërbejnë qëllime të ndryshme.

Një fotografi e shpejtë:

Portofoli AdobeAdobe Portfolio – është një ndërtues faqesh në internet i krijuar kryesisht për të krijuar portofole tërheqëse. Fillimisht u nis për të ndihmuar fotografët të krijonin fytyrën e tyre publike në internet. Softueri sjell disa karakteristika thelbësore për të krijuar galeritë dinamike të imazheve, faqet e mbulimit të fotografëve dhe më shumë. Portofoli AdobeAdobe Portfolio – është një ndërtues faqesh në internet i krijuar kryesisht për të krijuar portofole tërheqëse. Fillimisht u nis për të ndihmuar fotografët të krijonin fytyrën e tyre publike në internet. Softueri sjell disa karakteristika thelbësore për të krijuar galeritë dinamike të imazheve, faqet e mbulimit të fotografëve dhe më shumë.

SquarespaceSquarespace – është një instrument më i gjithanshëm i ndërtimit të faqes në internet. Nisur në vitin 2014 si një sistem i menaxhimit të përmbajtjes SaaS, ai krenohet me redaktorin intuitiv WYSIWYG, një përzgjedhje të modeleve të personalizueshëm dhe të përgjegjshëm, ndërfaqe intuitive dhe më shumë. Edhe pse fillimisht u lançua si një ndërtues i faqeve të bazuara në përmbajtje, sot u lejon përdoruesve të ndërtojnë faqe kopertinash, portofole profesionale, dyqane të vogla dixhitale, etj.. SquarespaceSquarespace – është një instrument më i gjithanshëm i ndërtimit të faqes në internet. Nisur në vitin 2014 si një sistem i menaxhimit të përmbajtjes SaaS, ai krenohet me redaktorin intuitiv WYSIWYG, një përzgjedhje të modeleve të personalizueshëm dhe të përgjegjshëm, ndërfaqe intuitive dhe më shumë. Edhe pse fillimisht u lançua si një ndërtues i faqeve të bazuara në përmbajtje, sot u lejon përdoruesve të ndërtojnë faqe kopertinash, portofole profesionale, dyqane të vogla dixhitale, etj..

Zemërimi ynë i sotëm nuk është në të vërtetë të krahasojmë dy platformat, por të tregojmë se si secila mund të ndihmojë në situata të veçanta. Ndërsa Adobe Portfolio shërben qëllimin e tij kryesor për t’i lejuar përdoruesit të krijojnë portofolet e fotografëve, Squarespace ofron pak më shumë liri për sa i përket llojeve të faqes në internet.

1. Lehtësia e përdorimit

Të dyja platformat pretendojnë se kanë një proces të thjeshtë ndërtimi faqesh. Të dyja platformat nuk kërkojnë njohuri të veçanta ose aftësi kodimi. Me fjalë të tjera, ju mund krijoni një sit nga e para pa njohuri HTML / CSS. Sidoqoftë, Adobe Portfolio mund të duket pak konfuz për fillestarët veçanërisht që nga fillimi ndërsa Squarespace thjeshtoi procesin falë funksionalitetit të tij intuitiv WYSIWYG. Para se të zhyten në detajet teknike, le të shohim procesin e nënshkrimit.

Hyrja në

Në këtë fazë, të dy platformat kanë fjalë për fjalë të njëjtën procedurë. Për shembull, Adobe Portfolio do t’ju kërkojë të zgjidhni së pari llojin e internetit. Mund të jetë një portofol për të krijuar galeri dinamike dhe për të shfaqur veprat tuaja, si dhe një faqe mbuluese për të prezantuar veten para audiencës në internet. Hapësira e katrorit vendos të njëjtën qasje. Sistemi do të kërkojë të tregojë qëllimet e projektit tuaj (të shesë produkte, të promovojë shërbimet tuaja, etj.) Përpara procesit të regjistrimit për t’ju lejuar të zgjidhni një grup modelesh përkatëse për të filluar..

Dallimi i vetëm është se Squarespace ofron më shumë mundësi për sa i përket paraqitjeve. Në të njëjtën kohë, thjesht mund të kaloni fazën e parë dhe të shkoni në listën e të gjitha temave në dispozicion për të zgjedhur atë që ju pëlqen. Nga ana tjetër, Adobe Portfolio mund të integrohet me Google Cloud, i cili funksionon mirë sa herë që keni nevojë për të azhurnuar fotografitë dhe përmbajtjet tashmë ekzistuese.

Faza e fundit është të regjistroheni dhe të filloni procesin e personalizimit. Edhe një herë, të dyja platformat krijojnë të njëjtën qasje duke ju lejuar të regjistroheni duke përdorur llogari sociale ose google ose thjesht tregoni emrin dhe fjalëkalimin e një përdoruesi. Këtu jeni në pult, me një plan urbanistik të zgjedhur.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi i Portofolit Adobe.

Redaktimi i shabllonit

Pasi të keni hyrë me sukses, do të gjeni veten në pult, me modelin që keni zgjedhur. Edhe një herë, Adobe Portfolio dhe Squarespace vështirë se ndryshojnë në këtë fazë. Ata madje kanë një shirit mjetesh me të gjitha tiparet në të njëjtin vend (në shiritin e majtë). Sidoqoftë, Squarespace vjen me një redaktues zvarrë dhe lëshues ndërsa Adobe Portfolio është pak më ndryshe nga redaktori tradicional WYSIWYG.

Redaktori i Adobe Portfolio Redaktori i Adobe Portfolio

Përdorimi i Sheshit Hapësirë ​​do të ishte më i lehtë për personat e rinj. Ato lehtë mund të ndryshojnë strukturën ekzistuese të faqeve të faqosjes ose të hartojnë atë të tyre. Lëvizja ose zëvendësimi i blloqeve dhe elementeve është shumë e thjeshtë. Ju mund të riorganizoni ato, si dhe të vendosni për shiritin e veglave për të shtuar skedarë media ose elemente të tjera. Këtu kemi Editorin e Stilit me cilësime të përparuara jo vetëm për të lëvizur ose shtuar elemente të reja, por edhe për t’i përmasuar ato, për të ndryshuar shkronjat dhe ngjyrat dhe më shumë. Nga rruga, ju mund të injoroni modele të gatshme dhe të zbatoni modelin tuaj nga bosh duke përdorur seksione me porosi.

Redaktori i faqes Squarespace Redaktori i faqes Squarespace

Adobe Platforma ka një funksionalizim pak më të ndryshëm të personalizimit, megjithëse modelet e saj të gatshme për t’u përdorur gjithashtu vijnë me një numër seksionesh fillestare dhe faqe që mund të ndryshoni ose rregulloni. Platforma nuk ka një redaktues tipik tërheqës dhe lëshues. E bën procesin pak më të vështirë. Për më tepër, disa funksione janë konfuze sikur krijimi i një faqe të re nga e para që nuk do të ketë asnjë nga elementët ose pjesët nga faqosja origjinale. Por përshtypja e përgjithshme është se është akoma mjaft e lehtë për t’u përdorur.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi i hapësirës katror.

Portofoli Adobe vs Squarespace: Squarespace do t’ju marrë më pak kohë për të krijuar një faqe interneti nga e para. Sidoqoftë, procesi i përgjithshëm i ndërtimit të faqes së internetit duket pothuajse i njëjtë me disa ndryshime të vogla, të cilat e bëjnë Adobe Editor pak më të komplikuar.

2. Karakteristikat dhe fleksibiliteti

Do të ishte e gabuar nga ne që të krahasojmë Adobe Portfolio dhe Squarespace si dy krijues të barabartë të faqeve të internetit për sa i përket tipareve dhe fleksibilitetit. Siç kemi thënë më parë, ato shërbejnë qëllime të ndryshme. Sidoqoftë, ne do të theksojmë disa nga dallimet kryesore.

Menaxhimi i Domain dhe Hosting

Menaxhimi i faqes në internet është gjëja e parë që duhet të përmendim. Sheshi i hapësirës është një zgjidhje gjithëpërfshirëse, që do të thotë se sistemi do të kujdeset për domenin tuaj dhe pritjen. Nuk keni nevojë të kërkoni një zgjidhje më të mirë të serverit. Thjesht zgjidhni një plan në varësi të qëllimeve tuaja dhe merrni një seri të plotë karakteristikash nëse keni nevojë për të krijuar një dyqan dixhital ose një sit të biznesit të vogël.

Cilësimet e domenit të Adobe Portfolio Cilësimet e domenit të Adobe Portfolio

Situata me Adobe Portfolio është më e ndërlikuar. Ai nuk ka zgjidhjen e tij të hostimit ose domain. Përdoruesit do të duhet të regjistrohen dhe të presin me dorë emrat e domain. Lajmi i mirë është që platforma bashkohet me Namecheap që do të presë faqen tuaj në rast se blini një domain përmes Adobe Portfolio. Lajmi i keq është se ju do të duhet të trajtoni me dorë të gjitha cilësimet nga tregimi i adresave të kërkuara IP deri tek modifikimi i regjistrave të DNS. Newbies vështirë se do ta vlerësojnë një qasje të tillë.

Lexoni gjithashtu: Farë është një emër domain dhe si funksionojnë fushat.

Cilësimet e SEO

Të dyja platformat i lejojnë përdoruesit të kujdesen për mirëdashësinë SEO të faqeve të tyre. Sigurisht, ato kurrë nuk duhet të krahasohen me më shumë platforma të orientuara nga SEO si WordPress, për shembull, megjithëse ato akoma ofrojnë disa funksionalitete bazë të optimizmit. Squarespace ka një konfigurim mjaft të qartë të faqeve me kuti për tituj meta dhe përshkrime. Integrimi i përsosur i mediave sociale do të jetë gjithashtu një avantazh i mirë për të porsaardhurit. Në të gjitha rastet, nuk kërkohet kodim ose aftësi speciale.

Cilësimet e hapësirës katror për SEO Cilësimet e hapësirës katror për SEO

Adobe Portfolio gjithashtu e bën mjaft të lehtë për të rritur SEO të faqes në internet. Përdoruesit mund të përdorin pultin për të ngarkuar faqet kryesore të faqes për njohje më të mirë, integrimin e mjeteve analitike dhe modifikimin e titujve dhe përshkrimeve me një fokus në fjalët kyçe. Edhe një herë, asnjë special nuk do të ishte e nevojshme.

Widgets dhe Shtesa

Sheshi i hapësirës duket pak më i gjithanshëm sa i përket shtesave dhe widget-ve. Sidoqoftë, kjo vetëm për shkak se Adobe Portfolio është përqendruar kryesisht në ndërtimin e galerive dinamike dhe koleksioneve të imazheve të stileve të ndryshme. Kjo është ajo ku platforma sigurisht fiton. Përdoruesit kanë një shans për të krijuar fjalë për fjalë sa më shumë galeri fotografish, sa u duhen. Mjetet speciale lehtësojnë ndarjen e tyre sipas kategorive për renditje të lehtë.

Për më tepër, sistemi do të kujdeset për pamjen e galerive tuaja falë veçorisë së automatizuar të madhësisë. Sistemi do të zgjedh fotot tuaja, si dhe hapësirën në disk dhe të sinkronizojë galeritë tuaja me Adobe Cloud. Nuk ka problem nëse tashmë keni një projekt ekzistues dhe dëshironi të importoni të gjitha imazhet tuaja në sitin e ri. Adobe Portfolio mund të integrohet me Photoshop Lightbox, Behance ose Adobe Stock për t’ju lejuar të azhurnoni projektin me disa klikime.

Sidoqoftë, këtu përfundojnë përfitimet e Adobe Portfolio. Në të vërtetë nuk sjell asgjë me përjashtim të ndërtesës së galerive dhe veçorive të optimizmit. Nga ana tjetër, Squarespace ka një përzgjedhje të shtesave që përfshijnë butona të ndarjes sociale, analitikë dhe metrikë të integruar, forma kontakti dhe më shumë. Në të njëjtën kohë, duhet të mbajmë në mend disa veçori fillestare të tregtisë elektronike të dorëzuara nga Squarespace gjithashtu.

Funksionaliteti i e-Tregtisë

Pavarësisht se sa e çuditshme tingëllon por Adobe Portfolio nuk mund të ofrojë asgjë në lidhje me funksionalitetin e e-commerce, pse është pak e çuditshme duke marrë parasysh funksionet e saj të faqeve të ndërtimit. Shouldfarë duhet të bëjë një fotograf në rast se dëshiron jo vetëm të shfaqë veprat e tij ose të saj, por edhe të shesë shërbime në internet? Sheshi i hapësirës duket si një mundësi më e mirë këtu.

Tregtia Squarespace Tregtia Squarespace

Sistemi gjithashtu ju lejon të ndërtoni portofolë profesionistë me funksione fillestare të shitjes, si dhe dyqane të vogla dixhitale. Përdoruesit mund të shesin deri në 100 produkte, si dhe të integrojnë disa nga opsionet më të njohura të pagesave, si PayPal ose Stripe. Platforma ka një sistem të thjeshtë për redaktimin e menaxhimit të produktit, ku mund të ndryshoni përshkrimet e produktit ose të vendosni të reja, modifikoni, çmimin, etj.

Lexoni gjithashtu: Alternativa e hapësirës katror.

Portofoli Adobe vs Squarespace: Adobe Portfolio ju lejon të krijoni prani në internet, por jo në të vërtetë të shesni shërbime në internet. Mungesa e veçorive të tregtisë elektronike është një humbje e madhe të paktën tani për tani. Kjo është ajo ku Squarespace duket më fleksibël.

3. Dizajni

Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

Portofoli AdobeSquarespace
Numri i Temave:12105
Temat e personalizuara:&# X2714; PO✘ JO
Kostoja e Temave:falasfalas
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO&# X2714; PO

Adobe Portfolio sigurisht që i mungon fleksibiliteti përsa i përket modelimit. Ajo ofron rreth 12 shabllone të ndryshme. Duken shumë mirë dhe janë të përgjegjshëm për celularin. Sidoqoftë, sistemi nuk ofron shumë karakteristika të projektimit dhe personalizimit në faqe. Ju në të vërtetë duhet të punoni me ato që ndryshoni stilet dhe madhësitë e galerisë.

Hapësira katror ka një përzgjedhje më të gjerë të temave. Përdoruesit mund të zgjedhin nga rreth 90 modele të ndryshme që funksionojnë pa probleme në versionet e desktopit, si dhe lloje të ndryshme të pajisjeve mobile. Dizajni i përgjithshëm i modeleve duket i mirë.

Ato ndahen në kategori për një kërkim më të shpejtë. Qasja në HTML / CSS të uebfaqes është një tjetër plus i madh në favor të Squarespace. Megjithëse do të funksionojë për zhvilluesit me përvojë, ata mund të modifikojnë faqen dhe stilin, sidoqoftë, ata duhen. Sigurohuni që të keni qasje në Platformën e Zhvilluesve me planin tuaj. Gjithashtu duhet të përmendim ndërtuesin e Sheshit të Sheshit Squarespace me 29 tema të gatshme për përdorim.

Lexoni gjithashtu: Shembuj në internet të katrorit.

Portofoli Adobe vs Squarespace: Squarespace krenohet me një përzgjedhje më të gjerë të shablloneve përveç krijuesit të saj të personalizuar Cover Page dhe hyrjen HTML / CSS.

4. Ndihma për klientët

Si pjesë e Creative Cloud, Adobe Portfolio arriti të fitojë një komunitet të madh përdoruesish dhe ndjekësish që diskutojnë çështje të ndryshme teknike dhe të tjera në forume të shumta dhe qindra tema. Squarespace nuk ka një komunitet kaq të madh edhe pse të dyja platformat ofrojnë përgjithësisht të njëjtën mënyrë për të kontaktuar me ekipin mbështetës:

 • Sistemi i biletave – të dy krijuesit e faqeve të internetit ofrojnë një mënyrë tradicionale për të dërguar një email me pretendimin ose problemin. Sidoqoftë, ekipi mbështetës i Squarespace është më i shpejtë për t’u përgjigjur.
 • Udhëzime dhe udhëzues – ndërsa Adobe Portfolio ka një të madhe Qendra e ndihmes me mijëra artikuj dhe si të udhëzosh, Squarespace vjen me një qasje më gjithëpërfshirëse duke shkëmbyer mësime video të dobishme, postime në blog dhe të tjera burime të dobishme informacioni.

Whatfarë është më e rëndësishmja, Squarespace ka një tipar Bisedë live për kontakte të menjëhershme dhe Adobe Portfolio jo.

Portofoli Adobe vs Squarespace: Squarespace ofron më shumë mënyra për përdoruesit që të zgjidhin sa më shpejtë problemet e tyre. Mungesa e një veçorie Live Chat nuk është thelbësore për përdoruesit e Adobe Portfolio edhe pse mund të ishte shumë e dobishme.

5. Politika e çmimeve

Dallimi kryesor midis platformave sa i përket çmimit është fakti që Adobe Portfolio është falas për të gjithë pajtimtarët e Adobe Creative Cloud. Nëse nuk jeni në listën e përdoruesve të shërbimit, situata do të jetë në të vërtetë e njëjtë si për përdoruesit e Squarespace. Të dy sistemet ofrojnë disa pako për të zgjedhur në varësi të qëllimeve dhe funksionalitetit tuaj të kërkuar.

Pricesmimet e katrorit variojnë nga 12 dollarë për një Plan Personal (të mirë për bloget dhe portofolet) deri në 40 dollarë në muaj me disa pako pf eCommerce:

 • Plan biznesi kushton 18 dollarë në muaj për një dyqan të vogël dixhital për të shitur disa artikuj.
 • Dyqani Themelor Online për një dyqan dixhital në rritje që kushton 26 dollarë në muaj.
 • Dyqan Online i Avancuar për projekte të mëdha eCommerce që shesin qindra produkte.

Sa i përket Planeve Cloud Creative, ato janë si më poshtë:

 • Planet e fillimit do – 9,99 dollarë që paraqesin të gjitha produktet e njohura përfshirë Photoshop CC, Lightroom CC dhe Lightroom Classic CC.
 • Plani i Avancuar – 19,99 $ / muaj me të gjitha produktet e Adobe dhe ruajtjen 1TB.
 • Plani i plotë i Cloud Creative – 52,99 $ / muaj me qasje të pakufizuar në një grup të plotë të mjeteve dhe veçorive të Adobe.

Portofoli Adobe vs Squarespace: Planet e Adobe Portfolio mund të përshtaten me stilistë profesionistë të cilët mund të shfrytëzojnë më shumë produktet e tjera të Adobe si Photoshop. Nëse nuk keni nevojë për to dhe thjesht dëshironi të ndërtoni një faqe në internet të paraqitur plotësisht, Squarespace është një mundësi më e mirë.

përfundim

Shqyrtimi ynë i sotëm vërteton edhe një herë se zgjedhja e një krijuesi të faqes në internet që përmbush qëllimet tuaja është hapi i parë dhe kryesor. Vitalshtë thelbësore të kuptoni qartë qëllimet tuaja, si dhe objektivat paraprake të projektit. Pasi të keni marrë fotografinë e plotë, zgjedhja vështirë se do të jetë një sfidë. Keni nevojë për një portofol profesional ose një faqe në internet me një funksionalitet mbi-mesatar?

Portofoli AdobeAdobe Portfolio – është mirë kur bëhet fjalë për faqet e mbulimit të fotografëve krijues ose portofolet. Për më tepër, mund të jetë një ide e mirë në rast se planifikoni të përdorni produkte të tjera Adobe. Si një ndërtues i veçantë i faqes në internet, platformës i mungon fleksibiliteti për të shkuar më tej përtej galerive dinamike dhe koleksioneve të imazheve. Portofoli AdobeAdobe Portfolio – është mirë kur bëhet fjalë për faqet e mbulimit të fotografëve krijues ose portofolet. Për më tepër, mund të jetë një ide e mirë në rast se planifikoni të përdorni produkte të tjera Adobe. Si një ndërtues i veçantë i faqes në internet, platformës i mungon fleksibiliteti për të shkuar më tej përtej galerive dinamike dhe koleksioneve të imazheve.

SquarespaceSquarespace – është një softuer më fleksibël duke ju lejuar jo vetëm të vendosni praninë tuaj të internetit, por edhe të shesni në internet. Zgjidhja gjithëpërfshirëse vjen me një mundësi më të gjerë modelesh, më shumë veçori të personalizimit të faqes dhe funksionalitetin e e-commerce. SquarespaceSquarespace – është një softuer më fleksibël duke ju lejuar jo vetëm të vendosni praninë tuaj të internetit, por edhe të shesni në internet. Zgjidhja gjithëpërfshirëse vjen me një mundësi më të gjerë modelesh, më shumë veçori të personalizimit të faqes dhe funksionalitetin e e-commerce.

Gjithmonë duhet të shikoni për mundësi të rritjes së projektit dhe të vendosni për platforma që rezervojnë më shumë hapësirë ​​për evolucionin e biznesit në internet.

Portofoli Adobe vs Sheshi: Grafiku i Krahasimit

Portofoli AdobeSquarespace
1. Lehtësia8 nga 108 nga 10
2. Karakteristikat7 nga 109 nga 10
3. Dizajni8 nga 1010 nga 10
4. Mbështetje9 nga 109 nga 10
5. Prmimi9 nga 108 nga 10
Në përgjithësi:8.2 nga 108.8 nga 10
Provoje tani Provoje tani
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map