Ndërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy

Ndërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy


Ndërsa platformat e vërtetuara të ndërtimit të faqeve të internetit evoluojnë, kompani të njohura pritëse po kërkojnë gjithashtu një shans të hidhen në kamare dhe t’u ofrojnë klientëve të tyre një zgjidhje gjithëpërfshirëse për të krijuar faqet e internetit në asnjë moment.

Kjo është ajo ku Squarespace dhe Godaddy takohen ballë për ballë për të përcaktuar zgjidhjen më të mirë për newbies që kërkojnë mënyra të lehtë dhe të shpejtë për të shkuar në internet.

Një fotografi e shpejtë:

SquarespaceSquarespace është një program i mirënjohur për ndërtimin e faqeve në internet që ka qenë në treg që nga viti 2004. CMS me bazë SaaS bëri një emër për vete falë modeleve lehtësisht të përshtatshëm, redaktorit intuitiv WYSIWYG, modelit celular të përgjegjshëm dhe disa veçorive të tjera. Megjithëse ishte lansuar kryesisht si ndërtues për faqet me bazë përmbajtje, ai ofron funksionalitet fillestar të tregtisë elektronike përveç shërbimeve të tij të regjistrimit dhe regjistrimit të domain. squarespace.comSquarespace është një program i mirënjohur për ndërtimin e faqeve në internet që ka qenë në treg që nga viti 2004. CMS me bazë SaaS bëri një emër për vete falë modeleve lehtësisht të përshtatshëm, redaktorit intuitiv WYSIWYG, modelit celular të përgjegjshëm dhe disa veçorive të tjera. Megjithëse ishte lansuar kryesisht si ndërtues për faqet me bazë përmbajtje, ai ofron funksionalitet fillestar të tregtisë elektronike përveç shërbimeve të tij të regjistrimit dhe regjistrimit të domain.

GoDaddyGoDaddy është rritur në një nga ofruesit më të njohur të pritjes. Ajo ka ofruar shërbimet e saj që nga viti 1997. Sot, klientët e saj mund të hyjnë në ndërtuesin e faqes zyrtare të platformës që i lejon ata të ndërtojnë faqe interneti profesionale në më pak se 1 orë. Disa tipare kryesore përfshijnë integrimin e thjeshtë të palëve të treta, modele të personalizuara, një përzgjedhje të gjerë të fotografive të aksioneve, etj. squarespace.comGoDaddy është rritur në një nga ofruesit më të njohur të pritjes. Ajo ka ofruar shërbimet e saj që nga viti 1997. Sot, klientët e saj mund të hyjnë në ndërtuesin e faqes zyrtare të platformës që i lejon ata të ndërtojnë faqe interneti profesionale në më pak se 1 orë. Disa tipare kryesore përfshijnë integrimin e thjeshtë të palëve të treta, modele të personalizuara, një përzgjedhje të gjerë të fotografive të aksioneve, etj.

Në betejën e sotme Squarespace vs Godaddy, ne do të nxjerrim në pah disa nga të mirat dhe të këqijat dhe të përcaktojmë se cili nga dy krijuesit e faqeve në internet është më i mirë dhe pse.

1. Lehtësia e përdorimit

 • Squarespace premton një proces të shpejtë dhe të lehtë të ndërtimit të faqes në internet. Wasshtë krijuar për newbies pa njohuri teknike. Këtu kemi një redaktues standard zvarritës. Kur themi “standarde”, në të vërtetë nuk nënkuptojmë diçka të keqe. Duket mjaft e thjeshtë që nga fillimi me të gjithë instrumentet e nevojshëm në shiritin e majtë. Nëse dëshironi të zgjidhni një seksion të veçantë për personalizim, zgjidhni atë nga lista në shiritin e djathtë. Këtu është ajo që e bën Squarespace kaq të lehtë për fillestarët:

  • 100% Softuer ndërtimi WYSIWYG – përdoruesit janë të lirë të krijojnë çdo strukturë të faqeve që ata dëshirojnë. Lëvizja e elementeve dhe blloqeve është shumë e lehtë. Ju jeni të lirë t’i rregulloni ato, t’i zëvendësoni ose ri-porositni me vetëm disa lëvizje, megjithëse fotografitë e ngarkimit duken pak më të çuditshme sa i përket platformës së tërheqjes dhe rënies. Duhet të keni qasje në Redaktorin e Stilit sa herë që dëshironi të shtoni një skedar të ri mediatik. Mund të duket pak i bezdisshëm në fillim. Por do të mësoheni me të në disa orë.
  • Redaktori i katrorit

  • Redaktori i stilit – mjeti u krijua për t’ju lejuar të përfitoni sa më shumë nga personalizimi në internet. Cilësimet e bëjnë të thjeshtë jo vetëm për të riorganizuar elementët, por edhe për t’i ndryshuar ato në madhësi, të shtoni seksione të reja, etj. Përdoruesit janë të lirë të zgjedhin nëse duan të krijojnë një faqe të re nga bosh ose të rregullojnë ndonjë nga skedarët e disponueshëm.
 • Godaddy gjithashtu pretendon të ndihmojë newbies të ndërtojnë faqet e tyre në më pak se 60 minuta. Epo, programi është i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë siç është. Por këtu është “e drejtpërdrejtë” më shumë si një dobësi. Sistemit i mungojnë veçoritë e personalizimit. Përdoruesit janë të detyruar të ndjekin udhëzimet e automatizuara që nga fillimi deri në fazën e “botimit të faqes”. Godaddy nuk ofron hapësirë ​​të mjaftueshme për manovra.

  Redaktori i faqes në internet

  Problemi kryesor në lidhje me ndërtuesin e faqes në internet është se ai nuk ka tipar tërheqës dhe tërheqës, i cili është pak i çuditshëm. Nga ana tjetër, ngarkimi i imazheve dhe fotove është i lehtë, si dhe rirregulloni disa nga elementët në faqe. Redaktori është i disponueshëm në të dyja versionet në desktop dhe në celular për të personalizuar faqen tuaj të internetit përmes telefonit inteligjent ose tablet. Zgjidhni nga lista e elementeve ose blloqeve të reja dhe shtojini ato në faqen tuaj. Lajmi i keq është se ju nuk do të jeni në gjendje të ndryshoni modelin e tyre fillestar.

  Redaktori GoDaddy

  E hapur për Kodim

  Kodimi i HTML dhe JavaScript mund të jetë një zgjidhje e mirë për problemin e lirisë së kufizuar të personalizimit. Sidoqoftë, do të kërkojë disa njohuri teknike dhe aftësi, të cilat nuk janë për fillestarët. Mjete shtesë si redaktori i formës së kontaktit mund të ndihmojnë gjithashtu. Sidoqoftë, ato gjithashtu përmbajnë blloqe dhe seksione me dizajn të paracaktuar.

Sheshi vs Godaddy: Të dy krijuesit e uebfaqeve janë të shkëlqyeshëm për newbies për sa i përket lehtësisë së përdorimit. Godaddy ofron një proces të drejtpërdrejtë ndërtimi me jo një mundësi të vetme për gabim. Sidoqoftë, mungesa e lirisë së personalizimit dhe tipari tërheqës dhe tërheqës e bëjnë Squarespace një mundësi më të mirë me më shumë fleksibilitet për të kryer strukturën në faqe që ju nevojitet.

2. Karakteristikat e përcaktuara dhe fleksibiliteti

 • Squarespace ka qenë e njohur për vite me rradhë si një platformë e mirë për të krijuar faqe të bazuara në përmbajtje. Shtë i famshëm me blogerët dhe përdoruesit që kanë nevojë për një sit të mirë biznesi të vogël ose portofol profesional. Platforma mund të funksionojë në rast se ju duhet të krijoni një dyqan të vogël dixhital dhe të keni të paktën funksionalitet fillestar të tregtisë elektronike duke bërë të mundur që përdoruesit të shesin deri në 100 produkte. Ju nuk duhet të prisni shumë nga kjo edhe pse është akoma mirë të filloni me një dyqan online. Këtu është ajo që ju merrni me Squarespace:

  • eCommerce – tipari jep disa opsione standarde nga kutia. Ju mund të integroni një shportë blerjeje, disa nga sistemet kryesore të pagesave përfshirë PayPal dhe Stripe, të krijoni foto të klikueshme të produkteve për t’i lënë klientët t’i zmadhojnë ato, të shtojnë video dhe përshkrime në faqen e produktit, etj. Platforma ka disa shtesa të tregtisë elektronike të dizajnuara për vendet e ngrënies dhe dyqane kafeje. Kushtojini vëmendje që të gjitha mjetet e përmendura janë në dispozicion në planin e biznesit (18 $ / muaj) dhe më të larta.
  • Tregtia Squarespace

  • Widgets dhe shtesa – sistemi ofron një listë të shtesave tipike. Ato përfshijnë disa galeri, forma themelore të kontaktit dhe butona të ndarjes sociale, etj. Përzgjedhja e shtesave është mjaft e dobët nëse krahasohet me huger App Markets. Ju mund të kërkoni më shumë aplikacione dhe aftësi integruese.
  • Metrika e integruar – Squarespace vjen me një aplikacion të integruar tashmë në Metrics për të monitoruar trafikun tuaj të internetit. Për më tepër, përdoruesit kanë një shans për të integruar faqen në Google Analytics.
  • Analitika e Sheshit

 • Godaddy nuk mund të ofrojë shumë fleksibilitet. Siç kemi përmendur edhe më parë, ai aktualisht ofron një proces të thjeshtë ndërtimi me jo shumë hapësirë ​​për kreativitet. Sidoqoftë, përdoruesit do të kenë akoma qasje në një përzgjedhje fillestare të shtesave për ta bërë faqen në internet pak më tërheqëse.

  • eCommerce – e keni dëgjuar të drejtë! Godaddy ka aftësi në tregtinë elektronike. Sidoqoftë, ato janë në dispozicion në planin e dyqaneve online që kushtojnë 29 dollarë në muaj. Përdoruesit mund të personalizojnë faqen e produktit, të ndryshojnë shkronjat ose ngjyrat e tij, rregullimet e rregullta të transportit dhe taksave, të integrojnë inventarët e dorëzimit (për shembull, UPS), të dërgojnë oferta të personalizuara, promovime dhe postë elektronike..
  • Tregti GoDaddy

  • Wizard SEO – një veçori e thjeshtë ndihmon newbies për të filluar me cilësimet themelore të optimizimit të SEO. It6 tregon se si të redaktoni titujt dhe përshkrimet e meta. Lajmi i keq është se vetë krijuesi i faqes në internet vjen me një vendosje të jashtëzakonshme të titullit që është larg të qenit SEO-miqësor. Motorët e kërkimit mund të mos e vlerësojnë atë.
  • Tipar i Blogimit – duhet t’ju paralajmërojmë të mos prisni shumë prej saj. Megjithëse funksioni ekziston duke ju lejuar të krijoni bloge të veçantë me artikuj dhe imazhe, i mungon madje edhe funksionimi fillestar për të krijuar etiketa ose integrimin e burimeve RSS. Asnjë cilësim SEO nuk është në dispozicion për të optimizuar postimet në blog.
  • Motori i Blogjeve GoDaddy

Sheshi vs Godaddy: të dyja platformat vështirë se mund të mburren me setin e tyre të pasur me karakteristika. Ata nuk kanë treg të personalizuar me widget, cilësime të përparuara të SEO, etj. Ata ende kanë aftësi bazë të tregtisë elektronike. Kjo është ajo ku Squarespace mund të jetë një mundësi më e mirë duke marrë parasysh funksionimin e e-commerce në dispozicion me plane më të lira.

3. Dizajni

Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

SquarespaceGoDaddy
Numri i Temave:90+305
Importi i Temës:✘ JO✘ JO
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Ndryshimi i temës:&# X2714; PO✘ JO
Uebsajti i përgjegjshëm:&# X2714; PO&# X2714; PO
 • Squarespace ofron një përzgjedhje të temave miqësore me celularin që duken të mrekullueshme. Ata të dizajnuar profesionalisht, ata dukeni elegant dhe azhurnuar duke ndjekur tendencat më të fundit të projektimit në internet. Përdoruesit mund të zgjedhin nga mbi 90 shabllone në dispozicion të renditura sipas kategorive.

  Nëse keni njohuri të mjaftueshme për kodimin, mund të implementoni ndonjë model ose të modifikoni modele të gatshme sipas nevojave tuaja. E tëra që ju nevojitet është të hyni në Platformën e Zhvilluesve me qasjen në temat CSS dhe HTML. Kushtoj vëmendje, që qasja në platformë është në dispozicion vetëm për përdoruesit e Premium Plan.

  Softueri ka Mbështetësin e saj Faqe Builder. Shtë një mundësi e shkëlqyeshme për përdoruesit që duhet të krijojnë faqe tërheqëse për ulje ose faqe me faqe të vetme. Karakteristika vjen me 29 faqosje të gatshme që ju jeni të lirë për të modifikuar ose rregulluar.

 • Godaddy nuk krenohet me një përzgjedhje të madhe temash. Aktualisht ofron rreth 20 shabllone pa mjete për t’i modifikuar ato. Nuk ka redaktues stili që të punojë me ngjyrat e temave ose fontet. Ju nuk do të jeni në gjendje të ndryshoni stilet ose sfondet gjithashtu. E tëra që mundeni është të hiqni disa nga elementët në faqe ose të shtoni të reja. Kjo eshte. Jo shumë nga fleksibiliteti i projektimit. Sa për shabllonet, ato duken mjaft të mira. Ata drejtojnë pa probleme në pajisjet desktop dhe celular.

Sheshi vs Godaddy: Squarespace ofron më shumë tema përveç hyrjes HTML dhe CSS brenda Platformës së Zhvilluesve. Godaddy nuk ofron mjete për personalizim të përparuar. Ju mund të ndryshoni vetëm stilimin e përgjithshëm dhe disa nga ngjyrat e temës.

4. Ndihma për klientët

 • Squarespace ofron disa mënyra për klientët të qëndrojnë në kontakt. Në përgjithësi ato përfshijnë:

  • Sistemi i biletave – thjesht shkoni në faqen e kontaktit dhe paraqisni letrën tuaj.
  • Burimet mësimore – këtu kemi udhëzues video dhe artikuj që mbulojnë çështje të ndryshme. Përdoruesit do të gjejnë gjithashtu një gamë të postimeve në blog që mund të vijnë në dispozicion.
  • Biseda live – është në dispozicion gjatë gjithë kohës.
 • GoDaddy fillimisht u lançua si një ofrues pritës dhe regjistri i domain. Me fjalë të tjera, platforma ka një shërbim të shkëlqyeshëm për klientët me shumë kanale kryesore:

  • Baza e madhe e njohurive – këtu do të gjeni mijëra artikuj dhe udhëzues të mënyrave për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje.
  • Forum – Forumi i Godaddy është një vend i shkëlqyeshëm për të zgjidhur çështje të ndryshme dhe për të kërkuar këshilla nga përdoruesit me përvojë.
  • Mbështetje telefonike – në dispozicion në të gjithë botën.
  • Menaxherët e kontaktit falas.

Godaddy vs Squarespace: të dy shërbimet kanë ekipe të mëdha mbështetëse me materiale të mjaftueshme të shkruara dhe të udhëzuara për të përfunduar çdo fazë nga fillimi deri në botimin e faqes suaj të internetit.

5. Politika e çmimeve

 • Squarespace përdoruesit mund të zgjedhin nga 4 paketat kryesore në varësi të llojit të faqes në internet që duhet të krijojnë:

  • Plani Personal është për bloge, faqet e biznesit të vogël dhe projekte të tjera të bazuara në përmbajtje. Mimi është 12 dollarë në muaj.
  • Plan biznesi është e mirë për dyqanet e vogla në internet me një ose disa produkte për të shitur në internet. Mimi është 18 dollarë në muaj.
  • Plani themelor i dyqanit në internet është e mirë për fillimin e një biznesi në rritje në internet. Mimi është 26 dollarë në muaj.
  • Plani i Avancuar i Dyqanit Online është për rritjen e dyqaneve dixhitale. Shtë mirë për projekte të mesme dhe të mëdha. Mimi është 40 dollarë në muaj.
 • GoDaddy gjithashtu ka 4 plane kryesore për të zgjedhur. Ato janë si më poshtë:

  • Plani personal kushton 5,99 $ / muaj pa karakteristika të veçanta (vetëm hostimi + SSL).
  • biznes kushton 9,99 dollarë në muaj me SEO Wizard dhe tiparet fillestare të tregtisë.
  • Biznes Plus kushton 14,99 $ / muaj me mjetet e marketingut me email dhe lidhjet e ndarjes sociale.
  • online Dyqani kushton 29,99 $ / muaj me integrime të ndryshme opsionesh pagese për dyqanet dixhitale.

Sheshi vs Godaddy: ndërsa Godaddy mund të duket si një opsion më i përballueshëm për një fillim, Squarespace ofron më shumë veçori me një çmim më të ulët. Për shembull, krijimi i një dyqani në internet do t’ju kushtojë vetëm 1 dollarë në muaj ndërsa Godaddy do të paguajë 29 dollarë në muaj.

Në fund të fundit

Zgjedhja midis Squarespace dhe Godaddy do të mbështetet kryesisht në qëllimet dhe pritjet tuaja. A po planifikoni të krijoni një sit të thjeshtë biznesi apo portofol? Apo jeni duke kërkuar një shans për të hyrë në internet me një projekt në rritje të tregtisë elektronike? Ndërsa të dy sistemet shërbejnë praktikisht të njëjtat qëllime, ekzistojnë disa dallime të dukshme.

SquarespaceSquarespace është një program i mirënjohur për ndërtimin e faqeve në internet që ka qenë në treg që nga viti 2004. CMS me bazë SaaS bëri një emër për vete falë modeleve lehtësisht të përshtatshëm, redaktorit intuitiv WYSIWYG, modelit celular të përgjegjshëm dhe disa veçorive të tjera. Megjithëse ishte lansuar kryesisht si ndërtues për faqet me bazë përmbajtje, ai ofron funksionalitet fillestar të tregtisë elektronike përveç shërbimeve të tij të regjistrimit dhe regjistrimit të domain. squarespace.comSquarespace është një program i mirënjohur për ndërtimin e faqeve në internet që ka qenë në treg që nga viti 2004. CMS me bazë SaaS bëri një emër për vete falë modeleve lehtësisht të përshtatshëm, redaktorit intuitiv WYSIWYG, modelit celular të përgjegjshëm dhe disa veçorive të tjera. Megjithëse ishte lansuar kryesisht si ndërtues për faqet me bazë përmbajtje, ai ofron funksionalitet fillestar të tregtisë elektronike përveç shërbimeve të tij të regjistrimit dhe regjistrimit të domain.

GoDaddyGoDaddy do të funksionojë në rast të projekteve të vogla dhe të vogla. Sigurisht që kërkon përmirësim në drejtim të lirisë së personalizimit dhe mjeteve për të modifikuar një përzgjedhje të kufizuar të temave. Nga ana tjetër, mund të jetë akoma një opsion i lirë për porsaardhurët pa pritje të pritura. squarespace.comGoDaddy do të funksionojë në rast të projekteve të vogla dhe të vogla. Sigurisht që kërkon përmirësim në drejtim të lirisë së personalizimit dhe mjeteve për të modifikuar një përzgjedhje të kufizuar të temave. Nga ana tjetër, mund të jetë akoma një opsion i lirë për porsaardhurët pa pritje të pritura.

Si përmbledhje, Squarespace mund të jetë një zgjidhje më e mirë në rast se dëshironi të krijoni një faqe në internet që ndryshon nga ato tipike. Ajo gjithashtu vjen me një tipar më të pasur të vendosur nëse krahasohet me Godaddy, i cili është i mirë për vendosje të shpejtë pa kërkesa të veçanta për projektin.

Përmbledhje Grafiku i Krahasimit

SquarespaceGoDaddy
Lehtësinë e përdorimit:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
Features:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
Designs:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
Ndihma për klientët:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
çmimi:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
Rezultati i përgjithshëm:Ndërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs GodaddyNdërtuesi i faqes Squarespace vs Godaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map