Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPressGoDaddyBluehost
Tabela e përmbajtjespërfundim

Ndërtuesi i faqes GoDaddy dhe WordPress janë dy platformat e lançuara me qëllim të krijimit të faqeve të reja nga e para. Edhe pse të dy mjetet shërbejnë të njëjtat synime, GoDaddy është fillimisht një ofrues pritës. Sidoqoftë, krijuesi i saj i uebfaqes është mjaft i njohur për përdoruesit ndërsa WordPress është një nga emrat më të mëdhenj të industrisë me ton karakteristikash të shkëlqyera për të ofruar.


GoDaddy vs WordPress: Grafiku i Krahasimit

Ne i krahasuam dhe testuam këta dy ndërtues të faqes në internet. Tabela përmban informacione përmbledhëse. Zgjidhni një seksion krahasimi për të cilin jeni më të interesuar dhe lexoni në detaje.

GoDaddyBluehost
1. Lehtësia8 nga 108 nga 10
2. Karakteristikat6 nga 1010 nga 10
3. Dizajni7 nga 1010 nga 10
4. Mbështetje9 nga 109 nga 10
5. Prmimi8 nga 1010 nga 10
Në përgjithësi:7.6 nga 109.4 nga 10
Provoje tani Provoje tani

Askush nuk do të argumentojë se WordPress është një zgjedhje më e mirë nëse krahasohet me ndërtuesin e faqes GoDaddy duke marrë parasysh fleksibilitetin dhe lirinë me burim të hapur që u jep pronarëve të faqeve të internetit. Sidoqoftë, rishikimi është për të nënvizuar ndryshimet kryesore dhe përfitimet që vijnë me WordPress.

1. Lehtësia e përdorimit

Para se të zhyten thellë në seksionin e lehtësisë së përdorimit, duhet të themi që të dy GoDaddy dhe WordPress mund të jenë mjaft komplekse nga fillimi. Ato nuk kanë veçori redaktimi tërheqëse, të cilat mund të shkaktojnë disa probleme gjatë procesit të redaktimit. Nga ana tjetër, GoDaddy pretendon se i ndihmon përdoruesit të krijojnë faqe interneti brenda pak minutash. Le të shohim nëse është e vërtetë.

Fillimi

Bërja e hapave të parë me GoDaddy është me të vërtetë shumë e lehtë. Ju duhet vetëm të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook ose të shkruani fjalëkalimin dhe emailin për t’u regjistruar si një anëtar i ri. Atëherë do të shihni një numër të kërkesave të automatizuara që do t’ju drejtojnë nëpër të gjitha hapat e procesit të ndërtimit që duket se do të zhvillohen për mashtrime plotësisht. Extremelyshtë jashtëzakonisht e thjeshtë me hapësirë ​​zero për krijimin e faqeve në internet ose lirinë e personalizimit. Në të vërtetë ju merrni një model të gatshëm me një shans për të bërë disa ndryshime të lehta dhe të shkoni drejtpërdrejt.

WordPress kërkon më shumë kohë për sa i përket fillimit. Përdoruesit do të duhet të kryejnë disa hapa të detyrueshëm që përfshijnë:

 1. Regjistrimi i një emri domain – lexoni udhëzuesin si të zgjidhni emrin më të mirë për faqen tuaj të internetit.
 2. Zgjedhja e një ofruesi pritës – shiko vlerësimin tim për strehimet më të mira.
 3. Zgjedhja e një modeli.
 4. Instalimi i WordPress.

Pasi të keni përfunduar të gjitha fazat, mund të filloni të redaktoni faqen tuaj të internetit. Një gjë e mirë në lidhje me WP është se ju jeni përgjegjës për menaxhimin e faqes tuaj, përveç një shansi për të kursyer ju një çift të dollarëve. Për më tepër, përdoruesit do të shfrytëzojnë më shumë projektet e tyre nëse zgjedhin WordPress të optimizuar Zgjidhje serveri Bluehost që jep integrim pa probleme dhe shumë karakteristika të tjera të shkëlqyera.

Redaktori i faqes në internet

Softueri që vjen me ndërtuesin e faqes GoDaddy, vështirë se mund të quhet Redaktues. E vetmja gjë që mund të jeni është të shtoni përmbajtje përkatëse, të ngarkoni imazhe, të zgjidhni foto nga koleksionet e aksioneve ose të rirregulloni disa nga blloqet në faqe. Kjo eshte! Ju nuk do të jeni në gjendje të zbatoni strukturën që ju nevojitet, gjë që e bën procesin e redaktimit jashtëzakonisht të thjeshtë. Ky është një dobësi serioze. Gjëja e mirë është që GoDaddy ofron qasje në desktop dhe celular tek krijuesi i saj në internet për të bërë disa ndryshime në lëvizje.

Redaktori Visual i GoDaddy Redaktori Visual i GoDaddy

Lexoni gjithashtu: Shqyrtimi i ndërtuesit të uebfaqes GoDaddy.

WordPress është shumë më fleksibël përsa i përket redaktimit të përmbajtjes. Ju mund të krijoni sa më shumë faqe të reja që ju nevojiten, të menaxhoni përmbajtjen tuaj, të shtoni elemente të nevojshme, të krijoni kategori të reja dhe seksione të menusë, të shtoni etiketa, të ngarkoni skedarë mediatikë, të implementoni blloqe dhe forma të ndryshme, etj. WP ka një sistem të fuqishëm të menaxhimit të përmbajtjes që është jo aq e komplikuar sa duket nga fillimi. Të paktën, ju keni liri të mjaftueshme redaktimi për të krijuar uebfaqen që ju nevojitet.

Redaktori i WordPress Redaktori i Postës WordPress

Lexoni gjithashtu: Shqyrtimi i WordPress.

Redaktimi i kodit

Të dy platformat janë të hapura për kodim, gjë që është një lajm i mirë për zhvilluesit me përvojë dhe programuesit. Për përdoruesit e GoDaddy, në të vërtetë është shansi i vetëm për të modifikuar modele të gatshme. Për të zbatuar disa nga veçoritë, një përdorues supozohet të ketë një njohuri të mirë të HTML dhe JavaScript. Opsioni është në dispozicion në pultin tuaj. Thjesht klikoni në butonin “Redakto sitin”, zgjidhni faqen që dëshironi të modifikoni dhe futni kodin HTML në hapësirën e dhënë. Sigurisht, nuk duhet të presësh lirinë përfundimtare të kodimit. Vetëm disa modifikime të lehta janë të mundshme.

WordPress është një platformë me burim të hapur. Do të thotë liri e plotë në krijimin e faqeve në internet me njohuri HTML / CSS. Avantazhi kryesor është se të gjitha shabllonet e WordPress zhvillohen duke përdorur PHP dhe HTML. Me fjalë të tjera, ju jeni të lirë të ndryshoni strukturën e tyre, të shtoni elemente të reja, veçori dhe të krijoni blloqe ose funksione të reja pa kufizime. Kurba e mësimit sigurisht që kërkohet.

Redaktori i Kodit të Burimit të WordPress Redaktori i Kodit të Burimit të WordPress

Lidhja e domenit

Pasi të keni regjistruar një domen dhe ta keni aktivizuar atë Bluehost ose ofruesit e tjerë të pritjes, faqja juaj e internetit e WordPress është në dispozicion në internet. Për më tepër, çdo plan WP Bluehost vjen me instalimin automatik të WordPress dhe azhurnimet. Procesi i vendosjes është shumë i shpejtë. Edhe pse GoDaddy është fillimisht një ofrues pritës, shumë përdorues thonë se lidhja e një domeni me ndërtuesin e saj të internetit mund të shndërrohet në një makth.

Edhe nëse e keni të regjistruar domenin tuaj në GoDaddy, ju nuk mund ta shihni atë në cilësimet e domain. Me fjalë të tjera, faqja juaj fillimisht do të kandidojë si myname.godaddysites.com. Duket sikur platforma nuk ka një algoritëm të butë të integrimit të domain që mund të rezultojë në disa probleme kur bëhet fjalë për menaxhimin e domain-it duke mos përmendur emrat e domain nga ofruesit e pritjes së palëve të treta.

Lexoni gjithashtu: Marrja e një emri domain falas – Mbledhja e sugjerimeve dhe hileve unike.

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress: Megjithëse GoDaddy pretendon të ketë një ndërtues super të lehtë të faqes në internet, përdoruesit janë në gjendje të ndryshojnë afër asgjë. Ju jeni të detyruar të ndiqni hapa primitiv ose të zgjidhni një kodim të hapur, i cili kërkon aftësi teknike. WordPress është më fleksibël për sa i përket përdorimit dhe redaktimit edhe pse mund të ketë nevojë për disa kurbë mësimi në fillim.

2. Karakteristikat dhe fleksibiliteti

Siç kemi përmendur edhe më parë, GoDaddy vjen me një seri mjaft tipare themelore. Do të funksionojë për faqe të vogla që nuk kërkojnë funksionim të përparuar. Nga ana tjetër, WordPress është një nga platformat më të fuqishme CMS që përmbajnë mijëra shtojca dhe shërbime të disponueshme për integrim.

Plugins dhe widget

Përdoruesit e GoDaddy mund të zgjedhin të formojnë një përzgjedhje të gjerë të shtojcave. Të gjitha ato janë të ndara në disa kategori që përfshijnë Sociale, Tregëti elektronike, Forma, Biseda dhe disa të tjera. Këtu ju mund të zgjidhni tabelat e çmimeve për dyqanin tuaj të vogël dixhital, rrëshqitësa dëshmues për një sit të biznesit të vogël, seksionin e rishikimit të Amazon për udhëzuesit e blerjeve, etj. Zgjedhja e widget-ve është mjaft e gjerë.

Widgets GoDaddy Widgets GoDaddy

Nga ana tjetër, asnjë prej platformave nuk mund të konkurrojë me WordPress për sa i përket zgjedhjes së shtojcave. Përdoruesit mund të zgjedhin nga mijëra shërbime, zgjidhje të palëve të treta dhe instrumente për çfarëdo qëllimi. Këtu kemi shtojca falas të e-commerce, kuti premium optimizimi të SEO, mjete anti-spam dhe të sigurisë, galeritë, format, shërbimet analitike, etj. Gjithçka që ju nevojitet është të zgjidhni një, instaloni dhe aktivizoni atë për ta pasur në faqen tuaj të internetit..

Shtojcat e WordPress Shtojcat e WordPress

Disa shtojca janë falas ndërsa disa janë paguar. Për më tepër, do t’ju duhet të merren me cilësimet e tyre me dorë. Por shpresojmë që procesi vështirë se do të jetë një sfidë. Nëse vendosni zgjidhjen Bluehost të rekomanduar nga WP, do të keni të azhurnuar automatikisht të gjitha shtojcat tuaja. Sistemi do të kujdeset për funksionimin e tyre të qetë, të sigurt dhe të qëndrueshëm.

Lexoni gjithashtu: Si të krijoni një faqe në internet me WordPress.

Optimizimi i SEO

Uebfaqet e GoDaddy nuk janë aspak miqësore për SEO. Kjo është kryesisht për shkak të një vendosjeje të seksionit shumë të çuditshme duke përfshirë headers dhe blloqe teksti. Faqet e tilla nuk janë aq tërheqëse për botët e motorit të kërkimit, gjë që rezulton në indeksimin e faqeve më të gjata dhe gradat më të ulëta. Nga ana tjetër, platforma ka porosi të vet SEO Wizard me qasje për të redaktuar tituj dhe përshkrime meta, gjë që nuk është gjë tjetër veçse një rënie në oqean.

WordPress jep fuqinë maksimale për të krijuar faqe interneti miqësore me SEO që zakonisht marrin grada të larta të motorëve të kërkimit. Para së gjithash, përdoruesit mund të zgjedhin për tonelata shtojcash që ndihmojnë në krijimin e përmbajtjes së optimizuar nga SEO që është e mirë jo vetëm për motorët e kërkimit, por edhe për lexuesit, gjë që është edhe më e rëndësishme. Së dyti, përdoruesit marrin mjete të mjaftueshme për të promovuar përmbajtjen e tyre duke e shpërndarë atë në media sociale, punojnë me cilësimet e avancuara të SEO, modifikojnë URL të personalizuara, tregojnë fjalë kyçe të fokusit, ndryshojnë përshkrimin e faqes në internet, ngarkoni favicon dhe më shumë.

E fundit, por jo më e rëndësishmja, WordPress siguron qasje në modifikimin e kodit të faqes në internet. Shtë gjithashtu një shans i mirë për të rritur SEO të faqes në internet duke e bërë modelin më të lehtë dhe të shpejtë, si dhe zbatimin e veçorive për të rritur angazhimin e përdoruesve.

eCommerce

GoDaddy ka një veçori të tregtisë elektronike. Shtë në dispozicion vetëm me planin e Shop Online dhe jep një seri funksionesh themelore për të krijuar një dyqan të vogël dixhital. Ju lutemi vini re se krijuesi i faqes në internet është i mirë për projekte të vogla vetëm me një numër të kufizuar të produkteve për të shitur në internet. Nuk është mirë për rritjen dhe promovimin e dyqanit tuaj online.

Tregti GoDaddy Tregti GoDaddy

Sa i përket veçorive të tregtisë elektronike, ju merrni një faqe të gatshme produkti me aftësinë për të modifikuar disa nga elementët e saj siç janë shkronjat. Përdoruesit mund të integrojnë inventarët e shpërndarjes, si dhe të vendosin tarifat e transportit dhe taksave. Ndërtuesi i faqes në internet ofron disa mjete të thjeshta promovuese që ju lejojnë të dërgoni oferta të personalizuara për klientët e mundshëm.

WordPress në vetvete nuk ka veçori të tregtisë. Megjithatë, Shtojcë WooCommerce është një zgjidhje e mirë. Kjo ju lejon të krijoni dyqane të vogla, të mesme dhe të mëdha për të shitur produkte të pakufizuara në internet. Shtojca ka një version falas që jep bazën funksionale që është akoma e mjaftueshme për të krijuar, menaxhuar dhe promovuar dyqanin tuaj online. Për projektet në rritje, WooCommerce ofron të gjitha zgjatjet e nevojshme për të menaxhuar çmimet, taksat dhe tarifat e transportit, të marrë më shumë përdorues ose të drejtojë trafikun në dyqanin tuaj dixhital.

Dyqani në internet WooCommerce Redaktori i dyqaneve në internet WooCommerce

Lexoni gjithashtu: Si të krijoni uebfaqen e e-commerce nga e para.

Tipar i Blogimit

Arsyeja për të përmendur këtë veçori të veçantë është se GoDaddy e ka atë. Sidoqoftë, nuk ka asgjë të përbashkët me funksionalitetin e Blogging të WordPress. Me GoDaddy, ju mund të krijoni bloge primitive, të postoni artikuj të rinj dhe të shtoni imazhe. Përdoruesit nuk do të kenë as një shans të shtojnë etiketa ose të optimizojnë përmbajtjen e tyre.

Posto Blog-un e GoDaddy Redaktori i Postimit të Blogjeve GoDaddy

Situata me Blogging WP është krejt e kundërta. Ju merrni platformën më të fuqishme për ndërtimin e faqeve të internetit të bazuara në përmbajtje ndonjëherë. Sistemi ju lejon të ndërtoni jo vetëm faqe me stil dhe me pamje të mrekullueshme të blogerave, por gjithashtu të promovoni përmbajtjen tuaj, të drejtoni trafikun ose madje edhe të fitoni para në faqen tuaj të internetit.

Redaktori i Postës WordPressRedaktori i Postës WordPress

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress: WordPress fiton në të gjitha pjesët këtu. Ai lejon përdoruesit të krijojnë më shumë faqe të optimizuara të SEO-ve, ai ka një funksionalitet më të mirë në tregtinë elektronike falë WooCommerce. Ajo jep shtojca ore, ndërsa tipari i saj i blogezimit është afër idesë. GoDaddy nuk mund të mburret me asnjë prej kësaj.

3. Dizajni

Grafiku i Krahasimit të Modeleve

GoDaddyWordPress
Kostoja e Temës:falasPa pagesë / $ 25- $ 299
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Ndryshimi i temës:✘ JO&# X2714; PO
Modelet e përgjegjshme:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:✘ JO&# X2714; PO

Ndonjëherë, ne mund të evakuojmë vlerën e ndërtuesit të faqes në internet sipas shablloneve që ofron. Kjo është ajo ku GoDaddy është larg nga të qenit perfekt. Platforma aktualisht ofron diku rreth 20 tema. Gjëja më e keqe është se GoDaddy nuk ofron asgjë për të modifikuar modelet e saj. Me fjalë të tjera, do të duhet të punoni me atë që të merrni pa marrë parasysh nëse ju pëlqen apo jo.

Dizajni i përgjithshëm nuk është aspak i keq. Modelet duken elegant dhe të azhurnuar. Por ndërsa përzgjedhja është mjaft e kufizuar, mungesa e mjeteve të redaktimit dhe personalizimit duket si një dobësim i madh. Lajmi i mirë është se të gjitha temat janë miqësore me celularin. Për më tepër, sistemi siguron qasje në desktop dhe celular në pult, në rast se ju duhet të bëni ndryshime në lëvizjen përmes tabletit ose smartphone.

WordPress ka ndoshta koleksionin më të pasur të shablloneve. Mijëra tema të përgjegjshme për celular janë në dispozicion për përdoruesit. Ato përfshijnë bloge faqet e biznesit të vogël, skedarët e shumtë të dyqaneve dixhitale, portofolet, revistat në internet, udhëzuesit e blerjeve në Amazon, dhe më shumë. Disa tema janë falas ndërsa disa paguhen. Nëse dëshironi diçka modele pa forma me miliona shkarkime, do të duhet të paguani diku midis 30 dhe 200 dollarë për një plan urbanistik ekskluziv.

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress: Ndërtuesi i faqes GoDaddy humbet përsëri me 20 shabllonet e saj dhe afër zero mjeteve të personalizimit. Përdoruesit e WordPress do të kenë qasje në mijëra tema falas dhe të paguara për llojin e faqes tuaj, pa kufizime.

4. Ndihma për klientët

GoDaddy është fillimisht një ofrues pritës. Do të thotë se nuk ka të drejta të humbasë përsa i përket mbështetjes së klientit. Platforma ka një ekip mbështetës solid. Ajo ofron kanale të shumta për të qëndruar në kontakt:

 • Forumi GoDaddy – këtu mund të bisedoni me përdoruesit më me përvojë të GoDaddy dhe të kërkoni këshilla.
 • Mbështetje përmes telefonit – një mënyrë e mirë për të kontaktuar menaxherët mbështetës direkt.
 • Qendra e ndihmes – GoDaddy ka një bazë të qëndrueshme të njohurive me shumë artikuj dhe udhëzues.

Problemi kryesor është se ndonjëherë duhet shumë kohë që menaxherët të përgjigjen. Kjo mund të jetë pak zhgënjyese.

WordPress nuk ka një ekip tipik mbështetës të disponueshëm në telefon ose live. Nëse keni ndonjë problem, do të duhet ta zgjidhni vetë. Kjo është ajo ku surfing neto mund të jetë e dobishme. Mos harroni se WordPress është një nga CMS-të më të gjata dhe të njohura në botë. Do të thotë që mund të:

 • Shfletoni YouTube në kërkim të qindra udhëzuesve të videos me shembuj të jetës reale.
 • Vizitoni forume me WordPress me një komunitet profesionistësh dhe përdorues me përvojë.
 • Gjeni artikuj dhe udhëzues në internet me mijëra maja dhe rezoluta për çdo çështje.

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress: të kesh një ekip mbështetës gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar mund të të bëjë të ndjehesh më i sigurt. Nga ana tjetër, përdoruesit e WordPress kanë mundësi të pafundme eksplorimi.

5. Politika e çmimeve

Edhe plani më i lirë i Godaddy duket më i kushtueshëm nëse krahasohet me një faqe në internet WordPress të organizuar nga Bluehost. Ne kemi zgjedhur këtë ofrues të veçantë të pritjes, pasi është basti më i mirë për faqet e internetit me bazë WP duke marrë parasysh instalimin automatik të integrimit seamless, azhurnimet e shtojcave, etj. Tani, le të shohim më nga afër çmimet.

Godaddy aktualisht po ofron 4 plan të ndryshëm. Ato përfshijnë:

 • Plani Personal pa karakteristika. për $ 5.99 ju merrni vetëm SSL dhe pritje falas.
 • Plan biznesi përfshin SEO Wizard dhe mjetet themelore të tregtisë për $ 9.99.
 • Biznes Plus Plani gjithashtu ofron fushata të marketingut dhe promovimit përmes postës elektronike $ 14.99.
 • Dyqan online është për krijimin e dyqaneve online plotësisht të operuara për $ 19,99.

Dmimet GoDaddy

Sa për planet e WordPress Bluehost, ato janë si më poshtë:

 • Kostoja themelore $ 3.95 në muaj me SSL falas, 50 GB ruajtje të SSD, domain falas dhe kredi për marketing.
 • Kostot plus $ 5.95 me ruajtje të pakufizuar SSD për një numër të pakufizuar faqesh dhe nënfushash.
 • Kostot e zgjedhjes Plus $ 5.95 me të gjitha të ardhmen e pakufizuar + pajisje të përparuar të sigurisë dhe rezervës.

Pmimi i WordPress

Kërkoni zbritjen tuaj në Bluehost

Të gjitha planet përfshijnë mundësinë e përdorimit të modeleve, shtojcave dhe pjesës tjetër të veçorive të WordPress.

Lexoni gjithashtu: Sa kushton për të krijuar një faqe në internet.

Ndërtuesi i faqes GoDaddy vs WordPress: WordPress me Bluehost është një zgjidhje më e lirë përveç funksionimit të qëndrueshëm, pa rrezik dhe siguri në internet.

përfundim

WordPress fiton në çdo aspekt nëse krahasohet me GoDaddy. Shtë më fleksibël, më e lirë dhe më e mirë për sa i përket punës së qëndrueshme, redaktimit të faqes në internet dhe personalizimit.

GoDaddyGoDaddy – mund të jetë e mirë për faqet e vogla primitive pa veçori dhe strukturë komplekse. Newshtë mirë për të rinjtë se si të kenë zero aftësi teknike dhe njohuri. Platforma ka një proces të drejtpërdrejtë ndërtimi me pak shanse për të modifikuar paraqitjet ekzistuese. Nga ana tjetër, përdoruesit do të gjejnë pajisje shtesë të mjaftueshme për t’u lidhur përveç funksionit fillestar të SEO dhe funksionit të tregtisë elektronike. GoDaddy.comGoDaddy – mund të jetë e mirë për faqet e vogla primitive pa veçori dhe strukturë komplekse. Newshtë mirë për të rinjtë se si të kenë zero aftësi teknike dhe njohuri. Platforma ka një proces të drejtpërdrejtë ndërtimi me pak shanse për të modifikuar paraqitjet ekzistuese. Nga ana tjetër, përdoruesit do të gjejnë pajisje shtesë të mjaftueshme për t’u lidhur përveç funksionit fillestar të SEO dhe funksionit të tregtisë elektronike.

WordPressWordPress – është një mundësi më e mirë në çdo aspekt. Shtë më fleksibël. Ajo vjen me një seri më të gjerë karakteristikash. Shtë mirë për projekte të çdo madhësie dhe lloji. Për më tepër, nëse vendosni për Bluehost, ju në të vërtetë merrni të njëjtën zgjidhje gjithëpërfshirëse për WordPress pa pasur nevojë të menaxhoni faqen tuaj me dorë. WordPress

WordPress mban pozicionet e saj kryesore në ngrohtë ndërtimin e faqes në internet. Sistemi evoluon sjelljen e zgjidhjeve të reja për përdoruesit. Ndërtuesi i faqes GoDaddy është vetëm në fillim të zhvillimit të tij. Ne shpresojmë që përdoruesit të presin përmirësime dhe përmirësime në të ardhmen e afërt. Tani për tani, WP është një platformë më e mirë për të zgjedhur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map