Formati vs Sheshi

Formati vs Sheshi


Format dhe Squarespace janë dy krijues të njohur të internetit, të cilët kanë fituar popullaritet në të gjithë botën për shkak të funksionalitetit të tyre të veçantë dhe opsioneve të përparuara të personalizimit të dizajnit.

Secili prej sistemeve mund të përdoret për të filluar dhe menaxhuar faqet e internetit të portofolit të destinuara për artistë, modele, fotografë dhe përfaqësues të tjerë të profesioneve krijuese.

Një fotografi e shpejtë:

formatformat – është një ndërtues i specializuar i portofolit në internet, i cili manifestohet si një platformë e besueshme dhe me karakteristika të plota për të filluar dhe menaxhuar të gjitha llojet e projekteve të portofolit. Për shkak të bollëkut të veçorive specifike të ngrohtë, ajo dëshmon të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për artistët, modelet, fotografët dhe të gjithë përdoruesit e tjerë, të cilët ndjekin idenë për të shfaqur veprat e tyre në internet. format

SquarespaceSquarespace – është krijuesi i faqeve në internet, i cili shërben një larmi të gjerë qëllimesh, përfshirë krijimin e faqeve të internetit të portofolit. Sistemi vjen me redaktorin e përshtatshëm WYSIWYG, temat e përgjegjshme dhe një grup mjetesh të personalizimit të dizajnit për t’u dhënë atyre pamjen e personalizuar. Squarespace

Të dyja platformat ia vlen të kushtojnë vëmendjen e njerëzve të gatshëm për të filluar faqet e internetit të portofolit dhe secila prej tyre ka diçka për të ofruar për një projekt të caktuar. Ndërsa Format është një sistem më i përqendruar në ngrohtë, Squarespace zbulon mundësi më të gjera dhe liri veprimesh, kur bëhet fjalë për zhvillimin e faqes në internet. ’Shtë koha që të rishikojmë në detaje veçoritë e secilit shërbim për të zbuluar se çfarë saktësisht kanë në magazinë.

1. Lehtësia e përdorimit

Të dy krijuesit e faqeve në internet nuk janë aq të vështira për t’u zotëruar dhe përdorur. Ju nuk duhet të jeni një profesionist i dizajnit në internet dhe nuk kërkohet të zotëroni aftësi kodimi për të punuar me ndonjë prej këtyre platformave. Në vend të kësaj, ju lehtë mund të filloni një faqe interneti të portofolit nga e para, duke ndjekur udhëzimet dhe këshillat që gjenerojnë sistemet.

Sidoqoftë, duhet përmendur që Squarespace është pak më shumë ndërtues i faqeve të internetit të ngarkuar me veçori dhe, kështu, mund të duhet më shumë kohë për të zotëruar të gjitha nuancat e saj. Kjo është veçanërisht e vërtetë, kur bëhet fjalë për fillestarët.

Procesi i Regjistrimit

Procesi i regjistrimit është i ngjashëm në të dy sistemet. Përveç informacionit të përgjithshëm të llogarisë, Format dhe Squarespace do t’ju kërkojnë të siguroni të dhëna shtesë, siç është lloji i projektit që planifikoni të filloni, aftësitë tuaja për krijimin e faqes në internet, qëllimi i zhvillimit të faqes së internetit etj. një dyqan në uebfaqen tuaj të portofolit për të shitur shërbimet / produktet tuaja në internet. Për më tepër, ju do të shihni listën e kontrollit me 6 hapa në pultin që mund të përdorni për të thjeshtuar procesin e regjistrimit.

Pas kësaj, do t’ju ofrohet të zgjidhni një model që i përshtatet më mirë qëllimeve tuaja të projektimit. Kur punoni me Squarespace, përgatituni të zgjidhni nga paraqitjet e modeleve të shumëfishta që sistemi do të ofrojë, megjithëse, është e mundur që të hiqni këtë hap dhe të vazhdoni me procesin e zgjedhjes dhe përshtatjes së dizajnit. Formati, nga ana e tij, do t’ju ridrejtojë në pult, ku do të mund të filloni të redaktoni projektin tuaj pa ndonjë veprim shtesë të kërkuar.

Redaktimi i shabllonit

Sapo të keni mbaruar me procesin e regjistrimit, do të keni qasje në pultin e panelit. Të dy Format dhe Squarespace kanë struktura të ngjashme pulti, me shirita mjetesh që gjenden në shiritin e majtë.

Redaktori i formatit

Redaktori i formatit

Ende ekziston një dallim i dukshëm midis platformave. Sheshi i hapësirës vjen me redaktues intuitiv drag-and-drop që ju lejon të zgjidhni dhe rregulloni elementet e faqes në internet. Ekziston edhe Redaktori i Integruar i Stilit që ofron mundësi më të thella për personalizimin e dizajnit. Përveç mundësisë standarde për të shtuar dhe lëvizur elementët e zgjedhur, do të keni mundësi të ndryshoni prejardhje, ngjyra dhe shkronja, të ndryshoni përmasat dhe të korrni imazhet dhe të plotësoni shumë hapa të tjerë.

Redaktori i katrorit

Redaktori i katrorit

Formati i lejon hyrjen në tre seksione – Faqet, Dizajnin dhe Cilësimet për lehtësi shtesë. Secila prej këtyre pjesëve vjen me cilësimet e veta dhe elementet nga të cilat mund të zgjidhni për të përfunduar një veprim të caktuar. Kjo mund të jetë një fillim i mirë për fillestarët.

Formati vs Sheshi: Formati është një ndërtues pak më i thjeshtë i faqes së internetit për shkak të fokusit të tij të bazuar në portofol dhe grupeve të gjera të veçorive. Sistemi madje mund të duket primitiv për dizajnuesit me përvojë të uebit, por është gjithashtu miqësor dhe i përshtatshëm. Squarespace ka një pult të lehtë, por është gjithashtu më i ngarkuar me karakteristika dhe, kështu, kërkon më shumë kohë për ta zotëruar atë.

2. Karakteristikat dhe fleksibiliteti

Fakti që Format është një ndërtues i specializuar i portofolit në internet, nënkupton përqendrim të fortë të sistemit. Kjo do të thotë që grupi i tij i tipareve fillimisht është drejtuar drejt zhvillimit të uebfaqes së portofolit, ndërsa ai i Squarespace ka një karakter më universal të zbatueshëm për të gjitha llojet e faqeve të internetit. Kjo është ajo që e bën krahasimin e funksionalitetit të sistemeve mjaft përpjekje interesante.

Menaxhimi i Domain dhe Hosting

Formati dhe Squarespace pothuajse nuk ndryshojnë në aspektin e menaxhimit të faqes së internetit pasi që të dy sistemet vijnë me opsione të integruara të hostimit dhe emrit të domain. Format nuk kanë një plan të lirë, që do të thotë se të gjitha faqet e internetit të lansuara me shërbimin automatikisht do të marrin emra falas domain dhe do të priten në serverët e sistemit.

E njëjta gjë ka të bëjë me Squarespace. Si krijues i faqeve në internet, sistemi gjithashtu lejon hyrje në opsionin e integruar të pritjes dhe lidhjes së domain. Kështu, nuk është e nevojshme të harxhoni përpjekjet dhe kohën tuaj për të kërkuar zgjidhjen më të përshtatshme të serverit që do të mbulojë nevojat e faqes suaj të internetit. Ajo që ju nevojitet është të eksploroni opsionet e pajtimit që ofron krijuesi i faqes në internet dhe të zgjidhni atë, e cila do të jetë ndeshja më e mirë për nevojat tuaja për krijimin e faqes në internet.

Cilësimet e SEO

Formati dhe Squarespace janë platforma SEO-miqësore që i kushtojnë shumë vëmendje promovimit të faqes në internet në motorët e kërkimit. Formati ofron një mundësi për të rregulluar cilësimet e hollësishme të SEO të disponueshme në seksionin e veçantë SEO të pultit. Seksioni ndahet më tej në cilësimet e Përmbajtjes dhe Global SEO që bëjnë të mundur vendosjen e plotë të parametrave të kërkuar për një optimizim më të mirë të motorit të kërkimit. Ndër fushat që duhet të keni për të plotësuar, ka kuptim të vini në dukje titullin e faqes SEO, përshkrimet e faqeve në internet, titullin e faqes në shtëpi, etiketat meta / fjalët kyçe etj. Ndërtuesi i faqes në internet automatikisht gjeneron hartën e projektit tuaj dhe siguron shkallën e përqindjes , e cila ju lejon të shihni se sa mirë uebsajti juaj është i optimizuar për motorët e kërkimit. Ndërtuesi i faqes në internet krenohet me sinkronizimin e menjëhershëm të llogarisë tuaj në Instagram me portofolin që lejon ngarkimin e shpejtë të pamjeve në të dy llogaritë.

Cilësimet e hapësirës katror për SEO

Cilësimet e hapësirës katror për SEO

Sa i përket Squarespace, ai gjithashtu lejon plotësimin e kutive të SEO me përshkrime të faqes në internet / faqe në internet dhe etiketa meta. Krijuesi i faqes në internet siguron integrimin e thjeshtë dhe të shpejtë të mediave sociale, i cili kontribuon në promovimin më të mirë të faqeve të internetit në motorët e kërkimit.

Widgets dhe Shtesa

Formati disi mbetet prapa Squarespace për sa i përket zgjedhjes së widget. Krijuesi i faqes në internet nuk ka shtesa integruese, megjithëse, është e mundur të shtoni pajisje shtesë të palëve të treta përmes injektimit të kodit. Zhvilluesit e sistemit i kushtojnë shumë vëmendje intimitetit të përmbajtjes dhe, kështu, ata bëjnë të mundur rregullimin e të drejtave të aksesit të klientit, papërshkueshmërinë e papërshkueshme nga imazhet e ngarkuara, rishikimin e reagimeve individuale të klientit në Seksionin përkatës të Dëshmimit të Klientit të disponueshëm në pult. Shtë gjithashtu e mundur të krijoni dhe azhurnoni galeritë për korrigjimin e klientit direkt nga Adobe Lightroom këtu. Një tjetër theksim i Formatit është motori i tij i integruar i blogeve, i cili bën të mundur lidhjen e një blogu me portofolin tuaj. Kjo është ajo ku ju do të keni mundësi të shtoni postime, si dhe prezantime video dhe foto.

Formati i Blogger Engine

Formati i Blogger Engine

Hapësira katror zbulon më shumë mundësi, kur bëhet fjalë për integrimin e widget-ve. Krijuesi i faqes në internet vjen me zgjedhje të gjerë të shtesave që përdoruesit mund të zgjedhin dhe të integrohen në projektet e tyre për të përmirësuar funksionalitetin e tyre. Këto përfshijnë mjete analitike dhe metrikë, butona për ndarjen sociale, format e kontaktit, Google Maps dhe shumë më tepër.

Funksionaliteti i e-Tregtisë

Tregtia elektronike është një nga pikat kryesore të pamohueshme të Formatit. Ndërtuesi i faqes në internet bën të mundur krijimin dhe lidhjen e një dyqani në internet për të shitur shërbime / produkte të caktuara. Platforma ofron mundësi të ndryshme pagese, transporti dhe monedhe. Ai gjithashtu lejon vendosjen e artikujve të aksioneve, parametrave SEO, njoftimet e klientit dhe karakteristikat e veçanta të dyqaneve në internet. Fillimisht, ju do të mund të ngarkoni vetëm 3 produkte, por mund të përmirësoni në një nga planet e paguara për mundësinë e pakufizuar të ngarkimit të produktit. Sistemi gjithashtu ju lejon të krijoni dhe menaxhoni zbritjet, porositë e klientit dhe cilësimet e përgjithshme të dyqaneve në internet në seksionin përkatës të faqes së internetit.

Formati i tregtisë

Formati i tregtisë

Hapësira katror gjithashtu renditet e lartë për sa i përket opsioneve të tregtisë elektronike. Ndërtuesi i faqes në internet bën të mundur krijimin e faqeve të internetit profesionale të portofolit me dyqane të integruar në internet, ku mund të shesni produktet / shërbimet tuaja. Lejohet të shesësh deri në 100 produkte, të përdorësh disa opsione të njohura pagese, të menaxhosh porositë, listat e produkteve, çmimet dhe parametrat e tjerë të lidhur këtu.

Tregtia Squarespace

Tregtia Squarespace

Formati vs Sheshi: Të dy Format dhe Squarespace ofrojnë veçori të përparuara të funksionalitetit dhe fleksibilitet të cilësimeve. Sistemet vijnë me motorë të integruar të e-commerce, opsione të nivelit të lartë të pritjes dhe menaxhimit të domain, si dhe perspektiva të denjë për SEO.

3. Dizajni

Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

formatSquarespace
Numri i Temave:23105
Temat e personalizuara:&# X2714; PO✘ JO
Kostoja e Temave:Falas dhe Premiumfalas
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO&# X2714; PO

Modelet e formatit janë profesionale, falas dhe të përgjegjshme, por zgjedhja është mjaft e kufizuar këtu. Sistemi aktualisht mund të ofrojë vetëm 23 modele, të cilat, megjithatë, janë në dispozicion në disa paraqitje dhe ndryshime ngjyrash për shkathtësinë e zgjedhjes. Të gjitha projektimet hyjnë në 6 lloje (ekrani i plotë, slideshow, pllaka, vertikale, horizontale dhe Premium).

Opsioni preview ju lejon të shihni modelin që do të zgjidhni përpara se ta bëni atë në të vërtetë. Kjo është e përshtatshme dhe e dobishme për shumicën e përdoruesve. Opsionet e personalizimit të dizajnit janë gjithashtu në një nivel të denjë. Ju do të jeni në gjendje të ngarkoni titullin dhe logon e portofolit, të vendosni sfondet, shkronjat dhe stilet, lidhjen me profilet e rrjeteve sociale, të personalizoni favicon e faqes në internet dhe emrin e domain. Mundësia e redaktimit të kodit është aktivizuar edhe këtu, gjë që lejon krijimin e modeleve unike të portofolit.

Sheshi i hapësirës gjithashtu renditet i lartë sa i përket modelit të modelit. Sistemi krenohet me një galeri të pasur të projektimit të përbërë nga 105 tema dhe ky numër vazhdon të rritet në mënyrë të qëndrueshme. Modelet janë gjithashtu të përgjegjshme dhe ato lehtë mund të përshtaten në ekranet celular dhe desktop. Cilësia e dizajnit është gjithashtu shumë e bukur. Hapësira katror është kategori përsa i përket nyjeve që i përkasin. Nëse dëshironi të merrni një dizajn unik në uebfaqe, mund të ndryshoni kodet e uebfaqes – sistemi lejon të bëhet edhe ai. Një avantazh i vërtetë i pamohueshëm i krijuesit të faqes në internet është Mbështetësi i saj i Integruar i Faqes që vjen me 29 shabllone të gatshëm që mund të personalizoni për të krijuar një portofol të një lloji.

Modelet e hapësirës katror

Modelet e hapësirës katror

Formati vs Sheshi: Cilësia e modeleve është në një nivel të mirë në të dy krijuesit e faqeve të internetit. Formati ofron më shumë ndryshime në planifikimin dhe modelimin e ngjyrave, ndërsa Squarespace krenohet me zgjedhjen më të gjerë të modeleve dhe Cover Page Builder. Të dy sistemet lejojnë krijimin e faqeve të internetit të përgjegjshme dhe lejojnë redaktimin e kodit.

4. Ndihma për klientët

Mbështetja e formatit të klientit bazohet në faktorin e vendndodhjes që do të jetë në dispozicion në pjesë të ndryshme të botës 24/7. Shtë e mundur të kontaktoni me ekipin mbështetës përmes bisedës live ose email. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth sistemit dhe të kërkoni informacione të përgjithshme, shkoni përpara për të shfletuar Qendrën e Ndihmës që ofron postime, udhëzime dhe udhëzime të shumta.

Squarespace gjithashtu ka një bisedë live në dispozicion gjatë gjithë orës dhe mbështetje me email të realizuar në formën e sistemit të biletave. Ekziston gjithashtu një Qendër e gjerë Ndihme me mësime video, postime informuese në blog, udhëzime se si të drejtohen dhe burime të tjera që thjeshtojnë procesin e eksplorimit të sistemit.

Formati vs Sheshi: Shtë e pamundur të përcaktohet udhëheqësi i kësaj pjese krahasimi pasi që Formati dhe Squarespace kanë mundësi cilësore dhe të besueshme për mbështetjen e klientit. Sistemet kanë biseda të drejtpërdrejta, mbështetje me email dhe Qendra Ndihmuese me përdorues të shumtë burimesh informuese që mund të shfletojnë në rast nevoje.

5. Politika e çmimeve

Formati ofron një provë 14-ditore falas, e cila është e mjaftueshme për të vendosur, nëse sistemi i plotëson kërkesat dhe nevojat tuaja apo jo. Pas përfundimit të gjykimit, do t’ju ofrohet të përmirësoni një nga pajtimet e paguara që lejojnë qasje në veçori dhe mjete të përparuara. Krijuesi i faqes në internet aktualisht ka 3 plane, përkatësisht:

Prmimet e formatit

Prmimet e formatit

  • entuziast, $ 6 / muaj (nëse faturohet çdo vit) – 100 imazhe, 3 produkte dyqanesh, 15 faqe;
  • pro, $ 12 / muaj (nëse faturohet çdo vit) – 1000 imazhe, 20 produkte dyqanesh, faqe të pakufizuara dhe postime në blog, 5000 imazhe për ndreqje, domen falas, redaktim të kodit personal;
  • i pakufizuar, $ 25 / muaj (nëse faturohet çdo vit) – imazhe të pakufizuara, produkte të pakufizuar të dyqaneve, faqe të pakufizuara dhe postime në blog, imazhe të pakufizuara të ndreqjes, domene falas dhe tema premium, redaktim të kodit me porosi.

Nëse vendosni të paguani çdo muaj, përgatituni të paguani rreth 30% më shumë për pajtimin e zgjedhur. Ekziston garancia për 30 ditë kthim parash dhe një mundësi për të marrë një uebfaqe 30-minutëshe të vendosur ndihmë nga eksperti i sistemit për 50 dollarë.

Sa i përket Squarespace, krijuesi i faqes në internet ofron një mundësi për të provuar sistemin falas. Pas kësaj, do t’ju ofrohet të merrni një abonim të paguar që përputhet me nevojat tuaja për krijimin e faqes në internet. Aktualisht, ka 4 prej tyre këtu:

Mimet katror

Mimet katror

  • Personale ($ 12 / muaj, nëse faturohet çdo vit) – domain pa porosi, SSL Security, karakteristika të SEO, bandë të pakufizuar dhe ruajtje, 2 kontribues, 24/7 mbështetje të klientit, metrics në internet;
  • Biznes (18 dollarë në muaj, nëse faturohen çdo vit) – kontribues të pakufizuar, email profesional nga Google, blloqe premium dhe integrime, personalizim të dizajnit CSS / JavaScript, analitikë të përparuar të internetit, e-commerce plotësisht të integruar, tarifa 3% të transaksioneve etj .;
  • Tregtia Themelore ($ 26 / muaj, nëse faturohet çdo vit) – llogaritë e klientëve, tipari i arkëtimit të domain, analitika e fuqishme eCommerce, sinkronizimi në Instagram etj .;
  • Tregtia e përparuar ($ 40 / muaj, nëse faturohet çdo vit) – rikthimi i braktisur i shportave, kartat e dhuratave, dërgesat dhe zbritjet e avancuara, API për porosinë dhe inventarin, etiketat e disponueshmërisë së kufizuar etj..

Formati vs Sheshi: Politika e çmimeve të formatit është më e lirë në krahasim me atë të Squarespace. Në të njëjtën kohë, Squarespace ofron veçori më të avancuara që janë absolutisht me vlerë të kostos së tyre. Zgjedhja duhet të varet nga lloji i projektit që do të filloni, tiparet që dëshironi të keni dhe rezultati që shpresoni të merrni në planin afatgjatë.

Vija e poshtme

Kur ju merrni idenë për të filluar një faqe në internet, duhet të realizoni qartë objektivat dhe kërkesat tuaja. Kjo është mënyra e vetme e sigurt për të zgjidhni ndërtuesin e duhur të faqes në internet që do të përputhet absolutisht me vizionin tuaj për procesin e krijimit të faqes në internet. Sapo të vendosni se çfarë lloji të faqes në internet saktësisht ju nevojitet, do të jetë më e lehtë për ju të bëni zgjedhjen e duhur të mjetit të ndërtimit të faqes në internet.

formatformat – është një ndërtues i specializuar i portofolit në internet që funksionon shumë për krijues, modele, artistë, stilistë dhe fotografë. Karakteristika e sistemit është drejtuar ekskluzivisht drejt zhvillimit dhe promovimit të portofolit dhe Formati vërtet shkëlqen në këtë. format

SquarespaceSquarespace – është krijuesi i faqeve në internet që mbulon një spektër të gjerë të nevojave për krijimin e faqeve në internet. Shtë mirë për krijimin e dyqaneve të vogla në internet, faqeve të internetit të biznesit dhe projekteve të portofolit. Sistemi është modern dhe me karakteristika të ngarkuara dhe ju mund ta përdorni atë për detyra të avancuara të dizajnit të uebit. Squarespace

Cili nga këta krijues të faqes në internet – Formati ose Sheshi i hapësirës – do të plotësojë më së shumti nevojat tuaja? Nëse keni ndërmend të krijoni një portofol me karakteristika të plota, atëherë Formati është padyshim platforma për të kërkuar, por nëse keni nevojë për një uebfaqe më të komplikuar dhe të përparuar me integrime të fuqishme, atëherë Squarespace mund të jetë një zgjidhje më e preferueshme.

Formati vs hapësira e hapësirës: Grafiku i krahasimit

formatSquarespace
1. Lehtësia8 nga 109 nga 10
2. Karakteristikat8 nga 109 nga 10
3. Dizajni8 nga 109 nga 10
4. Mbështetje9 nga 1010 nga 10
5. Prmimi9 nga 109 nga 10
Në përgjithësi:8.4 nga 109.2 nga 10
Provoje tani Provoje tani
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me