CMS vs Builder Uebfaqesh

cms vs ndërtues i faqes në internet


Krijimi i një faqe në internet nga e para sot është bërë më e lehtë se kurrë më parë. Ndërsa newbies mund të zgjedhin një ndërtues të thjeshtë të uebfaqes me një ndërfaqe intuitive dhe funksionalitet tërheqës dhe rënie për të krijuar dhe vendosur vende të fjalë për fjalë të çdo lloji pa aftësi kodimi, zhvilluesit më me përvojë preferojnë përgjithësisht CMS (sisteme të menaxhimit të përmbajtjes) me më shumë lirinë e projektimit të zbatojë çdo stil dhe të përfitojë nga fleksibiliteti i rritur. Zgjedhja mbështetet kryesisht në qëllimet dhe prejardhjen teknike të përdoruesit.

Një fotografi e shpejtë:

CMSCMS – është një platformë më komplekse që zakonisht vjen si një zgjidhje me burim të hapur. Do të thotë të mos ketë kufizime për sa i përket dizajnimit dhe personalizimit të uebit. Njohja e mirë e HTML dhe CSS do t’ju lejojë të krijoni fjalë për fjalë çdo faqe në internet me elementë dhe blloqe të vetë-krijuara për ta bërë faqen tuaj të dalë nga konkurrentët. Për të arritur qëllimet tuaja, duhet të keni përvojë të mirë kodimi dhe prapavijë teknike. Bluehost.com

Ndërtues i faqes në internetNdërtues i faqes në internet – është një alternativë e mirë për jo-teknikë dhe newbies që nuk duan të bëjnë mësimin. Platforma të tilla zakonisht vijnë me elementë DIY dhe funksionalitet tërheqës dhe rënie për ta bërë procesin e ndërtimit të thjeshtë, të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë. Softueri ofron modele të gatshme dhe paraqitje me karakteristika të integruara, aplikacione dhe shtesa shtesë, ndërsa integrimi i palëve të treta mund të jetë ende i disponueshëm. Wix.com

Pra, cili është alternativa më e mirë për sa i përket funksionalitetit, çmimit, fleksibilitetit dhe faktorëve të tjerë thelbësorë? CMS vs Web Builder është të stresosh goditjet kryesore dhe humbjet e të dyja platformave që përcaktojnë atë që do t’i shërbejë qëllimeve tuaja të veçanta më së shumti.

1. Lehtësia e përdorimit

 • CMS. Sistemet e kësaj klase janë programe që duhet të instalohen hosting (server i largët, d.m.th. një disk në një kompjuter special të lidhur me Internetin). Ky është programi – ashtu si cilido prej atyre që përdorni në kompjuterin tuaj. Dallimi i vetëm është se ky program duhet të instalohet në kompjuter, i cili është i disponueshëm gjatë gjithë kohës dhe vjen me pajisje dhe cilësime specifike. Kjo kërkohet për t’i bërë faqet e internetit të krijuara me sistemin në dispozicion në rrjetin global. Ky është serveri që mund të blini nga cilido ofrues pritës.

  Redaktori i WordPress

  Procesi i përdorimit të CMS është si vijon: shkarkimi, instalimi dhe konfigurimi bazë i sistemit (ju duhet të krijoni dhe konfiguroni bazën e të dhënave, ku do të ruhet përmbajtja juaj e internetit). Atëherë do të duhet të vendosni host për të përmbushur nevojat e një sistemi të caktuar (nuancat mund të ndryshojnë).

  Pasi ta keni bërë këtë, ju mund të filloni të punoni në faqen tuaj të internetit. Kjo do të thotë që ju nuk do të shkoni pa asnjë përgatitje fare. Po, ka një mori hostesh me cilësime për të dalë në CMS popullore (WordPress ose Opencart, për shembull). Si rezultat, ju merrni një tabelë në internet, panel kontrolli dhe një llogari të regjistrit të domain (ndonjëherë mund të blini emrin e domain nga ofruesi i pritjes). Kështu, ju merrni 2-3 palë hyrje, fjalëkalime dhe ndërfaqe të nevojshme për punën e duhur të faqes tuaj. Kjo është shumë dhe e pakëndshme.

 • Ndërtues i faqes në internet. Dallimi kryesor i këtij lloji të sistemeve është grupi tipar i jashtëm. Kjo do të thotë që nëse faqja zyrtare e shërbimit tregon që sistemi mund të përdoret për të krijuar bloge dhe dyqane online, për shembull, atëherë do të merrni të gjitha elementet funksionale të kërkuara për të realizuar këto lloje të faqes në internet. Nuk ka nevojë të kërkoni / blini mjete shtesë. Hosting (i cili tashmë është konfiguruar), një mundësi për të regjistruar emrin e domain dhe një seri modelesh janë dhënë në kompleks. Kjo është në dispozicion për sa i përket të njëjtit ndërfaqe dhe është shumë i përshtatshëm për të porsaardhurit. Ju thjesht regjistroheni në sistem dhe filloni ta përdorni. Duhen vetëm disa minuta nga vizita në faqen kryesore të krijuesit të faqes në internet dhe deri në momentin kur filloni të punoni me të. Kjo është e përshtatshme.

 • Redaktori ndërtues i faqes në internet

  Sisteme të tilla fillimisht ishin menduar për newbies dhe u krijuan si një alternative për CMS të komplikuar dhe kode të shkruara me dorë. Shumica e tyre nuk kanë nevojë për ndonjë kodim, aftësi të projektimit dhe një strukturë të caktuar në internet. Si rregull, ndërfaqet e tyre vijnë me një grup të pasur këshilla, FAQ, chat në internet etj. Ajo që ka më shumë rëndësi këtu është se shabllonet vijnë me përmbajtje demo. Duke e parë atë, një i ri do të kuptojë më mirë sesi duhet të hartohet uebfaqja dhe çfarë përmbajtje duhet të jetë e disponueshme atje.

  Karakteristikat e ofruara nga ndërtuesit e cilësive të faqeve të internetit janë më se të mjaftueshme për të zhvilluar uebfaqe të përparuara dhe tërheqëse vizuale. Ato janë të lehta për t’u përdorur si nga pro dizajnit në internet (për krijimin më të shpejtë të projekteve standarde) ashtu edhe ato të reja (kjo shpesh është mënyra e vetme për të krijuar një faqe në internet pa aftësi fare).

CMS vs Builder Uebfaqesh: nëse punoni me CMS, ju jeni përgjegjës për fjalë për fjalë çdo veprim, nga krijimi i menusë së faqes në internet, faqeve, kategorive, etj., deri tek shtimi dhe azhurnimi i shtojcave, regjistrimi i një emri domain, kërkimi i një vendi për të pritur faqen tuaj të ardhshme dhe më shumë. Ndërtuesi i faqes në internet vjen si një zgjidhje gjithëpërfshirëse me modele falas ose të paguara, pajisje vizatimesh për tu integruar, domen falas dhe pritjeje. Edhe pse mund të jetë pak më e shtrenjtë, do të kurseni më shumë kohë të nevojshme për të ndërtuar dhe vendosur sitin tuaj.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

 • CMS. Si rregull, shërbimet e kësaj klase vijnë me një grup themelor të veçorive. Megjithatë, të gjithë ata mbështesin instalimin e komponentëve shtesë, të tilla si module, shtojca, aplikacione, skript (emrat mund të ndryshojnë, por thelbi mbetet i njëjtë), i cili do të shtojë tiparet që nuk do të jenë në dispozicion në versionin e aksioneve.

  Paneli i WordPress

  Secili CMS ka modulet e veta, të cilat janë të papajtueshme me sistemet e tjera. Kjo do të thotë që për përdorimin efektiv të një ndërtuesi të tillë të faqes në internet, duhet të kuptoni ekosistemin e moduleve dhe algoritmeve të instalimit / përdorimit të tyre për këtë rast të veçantë. Ajo që vëzhgojmë këtu është copëtimi – përdorimi i moduleve të ndryshme me një nivel cilësor, kosto dhe komoditet të përdorimit. Kjo është arsyeja pse, është kaq problematike të ndryshosh CMS dhe të eksperimentosh me sistemet, kur kërkon zgjidhjen më të përshtatshme.

  Shtojcat e WordPress

  Shumica e CMS nuk kanë një specializim të qartë, duke ofruar një kornizë për të instaluar module, kodim dhe marrjen e karakteristikave të kërkuara. Qasja në FTP në skedarët e pritjes në uebfaqe lejon redaktimin e çdo skedari në internet, nëse keni një përvojë të tillë. Si rregull, për të përdorur CMS ju duhet të instaloni aplikacione për të marrë pagesa në internet, shërbime sociale, çdo mjet për optimizimin e SEO (kjo është e nevojshme për të zgjidhur problemet me faqe të kopjuara, për të punuar me URL-të miqësore me njerëzit etj.), Modifikoni materialet dhe shikoni për elementët e nevojshëm për krijimin më të mirë të faqeve në internet (rrëshqitëse, skedat, skriptet shtesë, galeritë etj). Të gjithë elementët e regjistruar janë realizuar në komplikacionin standard ose në një nivel primitiv ose ato nuk janë realizuar fare.

 • Ndërtues i faqes në internet. Cilësimet tipike për këtë sistem përshkruhen qartë nga specializimi i tij dhe mund të zgjaten duke përdorur aplikime të sistemit të markës në disa raste (për shembull, në Wix). Kjo do të thotë që ju do të merrni një seri widget ose module të kërkuara për të zgjidhur detyrën tuaj të veçantë. Si rregull, shërbimet në internet ofrojnë edhe më shumë opsione nga sa mund të të duhen, por këtu nuk ka asgjë shtesë.

  Efektet e ndërtuesit të faqes në internet

  Funksionaliteti i tepërt e komplikon disi përdorimin e sistemit. Pra, ose nuk do ta gjesh fare ose do të sigurohet si një grup i aplikacioneve opsionale që mund të instalohen. Një nuancë interesante është se aplikacionet janë shkruar nga zhvilluesit e një krijuesi të faqes në internet, të cilët gjithashtu mund të kontrollojnë cilësinë e tyre. Kjo përfundimisht garanton pajtueshmërinë e tyre dhe punën e saktë.

 • Kur zgjidhni një Ndërtues i faqes në internet eCommerce, për shembull, me siguri do të merrni një mjet të përshtatshëm për të pranuar pagesa në internet, karrocë për blerje me cilësimet, një mundësi për të zgjedhur parametrat e transportit, taksat, monedhën, të tregoni cilësimet e shfaqjes së dritareve dhe ato të një produkti të veçantë, SEO dhe shabllone tematike. Ky është grupi minimal.

  Redaktor Wix eCommerce

  Shumë shërbime të njohura do t’ju ofrojnë shumë më tepër mundësi (fusha shtesë për produkte, konfigurimin e formave, import / eksport të produkteve nga skedarët CSV / XML, një mundësi për të lëshuar një faturë, CRM të integruar etj.). Kështu, një grup i veçantë i opsioneve varet nga krijuesi i faqes në internet të zgjedhur. Thjesht zgjidhni një zgjidhje të lartë të ngrohtë dhe merrni gjithçka që ju nevojitet. Kjo është një mënyrë e sigurt për të bërë zgjedhjen e duhur.

CMS vs Builder Uebfaqesh: CMS duket më fleksibël në shikim të parë me një përzgjedhje të madhe të shtojcave, aplikacioneve, shtesave dhe shërbimeve të palëve të treta për t’u integruar. Për më tepër, përdoruesit mund të përdorin më shumë tregti elektronike, Analytics, blerjen e përdoruesve dhe mjete të tjera që mund të jenë me përdorim të madh. Sidoqoftë, trajtimi i të gjithë atyre mund të jetë një telashe për përdoruesit me pak përvojë në punën me CMS. Në të njëjtën kohë, të gjitha shtojcat zhvillohen nga zhvilluesit anësorë, të cilat mund të rezultojnë në gabime dhe kode me qëllim të keq. Ndërtuesit e uebfaqeve janë më të thjeshtë nga ky këndvështrim duke ofruar widget dhe shtesa brenda një pakete të vetme. Ju nuk keni pse të kujdeseni për azhurnimet ose të paguani për versionet premium të shtojcave.

3. Modelimet

 • CMS. Si rregull, një përdorues merr disa shabllone standarde (përgjithësisht, 3-6 tema, por ky numër nganjëherë mund të rritet) pas instalimit të një faqe në internet në pritje. Këto shabllone janë universale. Ata kanë një dizajn shumë të thjeshtë dhe punojnë mirë për personalizimin manual me anë të redaktimit të kodit. Ky është një lëndë e parë për një faqe interneti në të ardhmen, e cila ka një kod të shkruar mirë. Pothuajse askush dhe kurrë nuk e përdor atë në versionin e aksioneve.

  Modelet CMS (WordPress)

  Zgjidhja më e përshtatshme është blerja e një dizajn unik nga zhvilluesit e CMS ose ndonjë studiues tjetër në internet, i cili ka marrëdhënie partneriteti me sistemin. Ju gjithashtu mund të krijoni modelin tuaj, por duhet të merrni parasysh veçoritë e kodit CMS që përdorni. Ky variant funksionon ekskluzivisht për profesionistë.

  Disa CMS vijnë me koleksione të gjera modelesh, por nuk ka shumë prej tyre. Në përgjithësi, një përdorues duhet të blejë shabllone unike ose të personalizojë ato standarde. Sa më i popullarizuar të jetë sistemi, aq më shumë studiot e internetit krijojnë shabllone për të. Ju gjithashtu mund të gjeni dhe shkarkoni modele falas në rrjetin global, por mostra të tilla janë në 99% të rasteve të prishura nga linjat e jashtme të integruara. Shtë më mirë të blini një shabllon unik cilësor nga një zhvillues i besuar në internet. Nuk ka kuptim në përdorimin e modeleve standarde pa personalizimin e duhur. Në përgjithësi, ju keni nevojë për para ose aftësi të avancuara të projektimit në internet për të marrë një dizajn të bukur CMS.

 • Ndërtues i faqes në internet. Systemdo sistem i këtij lloji vjen me një sasi të caktuar modelesh (nga një duzinë dhe deri në një mijë). Cilësia e tyre ndryshon shumë në platforma të ndryshme, por gjithsesi është në një nivel të duhur. Modelet e shërbimeve më të mira i bëjnë përshtypje të gjithëve me apelimin dhe shkathtësinë e tyre të qasjeve të projektimit. Në shumicën e rasteve, modelet janë të renditura në temat e blerjes, të vijnë me një mundësi të përshtatshme për vrojtim dhe ndryshim të shpejtë në procesin e hartimit të një faqe në internet. Si rregull, ju duhet të zgjidhni modelin pas regjistrimit në sistem. Një përdorues mund të kuptojë që nga fillimi, si mund të duket përfundimisht faqja e internetit e gatshme.

  Modelet e ndërtuesit të faqes në internet (Wix)

  Një model vjen me demo-përmbajtje tematike, i cili ka shumë rëndësi për një përdorues. Duke pasur një vështrim në mostër, newbies mund të kuptojnë se si dhe me çfarë përmbajtje ata shof4. do ta mbushim atë për të marrë një rezultat vizual tërheqës. Mjetet e personalizimit të dizajnit janë në dispozicion në çdo ndërtues të faqes në internet. Ato mund të ndryshojnë dukshëm në sisteme të ndryshme, por sigurisht që do të keni një shans për të vendosur fontet, skemat e ngjyrave dhe prejardhjet e tyre.

  Opsionet janë më të shumta në redaktorët e avancuar dhe përfshijnë një mundësi për të pozicionuar elementët në çdo mënyrë të dëshiruar, të vendosni paragrafë, transparencë, formë, madhësi etj. zeroja në redaktues ose shkarkohet nga uebi ashtu si janë.

CMS vs Builder Uebfaqesh: Zgjedhja për CMS nënkupton hyrjen në një përzgjedhje të gjerë të modeleve. Ju mund të zgjidhni një plan urbanistik për çdo lloj uebsajti, megjithëse disa tema janë paguar. Ndërtuesit e faqeve në internet gjithashtu ofrojnë një seri modelesh të gatshme. Sidoqoftë, përzgjedhja e tyre nganjëherë është mjaft e kufizuar, ndërsa funksionaliteti CMS ju lejon të ndryshoni ose rregulloni ndonjë temë për të zbatuar dizajnin që ju nevojitet duke marrë parasysh që dini se si të kodoni ose të punoni me HTML / CSS. Të dy opsionet vijnë me shabllone miqësore për celularin.

Ndihma për klientët

 • CMS. Sistemet e paguara të këtij lloji në përgjithësi kanë ndihmë më të mirë për mbështetjen e klientit. Do të merrni mbështetje të teknologjisë premium të kufizuar me kohë – ashtu si ai që do të përfitoni kur merrni ndonjë softuer të licencuar. Kjo periudhë përgjithësisht përbën një vit. Sa i përket avansimit, në përgjithësi, versioni i produktit tjetër paguhet, mbështetja e teknologjisë do të zgjatet gjithashtu. Sidoqoftë, situatat ndryshojnë dhe këtu mund të ketë mundësi të ndryshme.

  CMS Falas nuk keni biseda të drejtpërdrejta në internet, zyra, kuti postare, ku mund të gjenden letrat me pyetje ose ankesa. Sisteme të tilla bazohen në bashkësitë e entuziastëve, mbështesin bloget tematike dhe forume. Do të thotë që nëse hasni ndonjë problem gjatë përdorimit të këtyre burimeve të informacionit, askush nuk do ta kompensojë atë. Për më tepër, mund të jetë mjaft e ndërlikuar të zbuloni se çfarë ka ndodhur saktësisht me faqen tuaj të internetit dhe nëse kjo është faji i ofruesit të pritjes, përdoruesit, platformës ose një zhvilluesi i një modul me cilësi të ulët.

 • Ndërtues i faqes në internet. Sa i përket të gjithë përbërësve të sistemeve të tilla vijnë në një grup të vetëm (softuer, pritje, platformë), atëherë është shumë më e thjeshtë për zhvilluesit e faqeve të internetit të kontrollojnë mënyrën e funksionimit të produktit të tyre. Si rregull, shërbimet e tilla paguhen. Për shkak të kësaj veçorie, ata shpesh ofrojnë mbështetje teknike, të tilla si chat live, forma emaili për reagime, një mundësi për të kontaktuar me një menaxher. Ato kanë zyra, licenca etj. Kështu që, nëse hasni ndonjë problem, mund t’i kontaktoni kur të jetë e nevojshme.

  Sa i përket shërbimeve online ofrojnë mbështetje të klientëve me bazë abonimin, kohëzgjatja e tij është përgjithësisht e pakufizuar. Ju i shijoni të gjitha përfitimet e sistemit, ndërsa e përdorni. Sisteme të tilla shpesh ofrojnë shërbime të promovimit të faqes në internet, krijimin e bërë me porosi të internetit etj. Forume profesionistësh të faqeve të internetit të mbështesin, kanale YouTube me video edukative, publikojnë FAQ të hollësishme, organizojnë bloge lajmesh etj..

CMS vs Builder Uebfaqesh: Ndërtuesit e faqeve në internet vijnë me një mbështetje më të sofistikuar dhe profesionale. Me CMS, në të vërtetë ju keni mbetur vetëm me disa video të palëve të treta dhe diskutim që mund të hasni në internet. Me fjalë të tjera, nuk ka mbështetje të dedikuar CMS përveç nëse vendosni platforma të paguara. Ndërtuesit e faqeve në internet vijnë me ndihmë në shkallë të plotë, duke përfshirë biseda të drejtpërdrejta, telefona, sisteme të biletave, udhëzues video, bloge me porosi dhe komunitete lokale.

5. Politika e çmimeve

Kostoja e platformave ndryshon shumë. Pothuajse të gjithë krijuesit e faqeve në internet janë të bazuara në pajtime, gjë që është mjaft logjike. Ata ofrojnë pritje dhe shpesh veprojnë si regjistra të emrave të domain (ata thjesht e japin atë si një bonus). Kur përdorni një CMS falas, ju gjithashtu duhet të paguani për pritjen në lidhje me kushtet e pajtimit tuaj.

 • Kostoja e licencave CMS ndryshon gjithashtu dhe mund të arrijë deri në 1000 dollarë dhe më shumë. Më e përballueshme prej tyre mund të kushtojë rreth $ 200 – $ 300. Shtë gjithashtu thelbësore të merren parasysh shpenzimet për shtojcat shtesë dhe modelet, nëse ato janë në dispozicion. Kështu, edhe CMS më e lirë mund t’ju kushtojë rreth $ 600 (platformë, pritje, emri i domain dhe modeli).

 • Kostoja e përdorimit të ndërtuesve të faqeve të internetit fillon me 30-40 dollarë në vit. Zhvilluesit e uebit shpesh bëjnë zbritje që variojnë nga 15% dhe deri në 50%. Pra, është më e vështirë të llogariten shpenzimet e sakta. Një uebfaqe standarde do t’ju kushtojë rreth 100 dollarë në vit. Nëse është një dyqan në internet, kostoja do të jetë rreth 2-4 herë më e lartë.

Në përgjithësi, kostoja e ndërtimit të një faqe në internet me CMS mund të jetë më e lartë ose më e ulët në krahasim me shërbimet në internet. Ka shumë faktorë që ndikojnë në çmim. Mund të blini module / shtojca, shërbime programues, shabllone, standarde ose Strehime VPS. Kostoja e platformave ndryshon gjithashtu. Shtë më e thjeshtë të paguani për shërbimet në cloud pasi kostoja e tyre është më e parashikueshme dhe reflektohet në planet. Për më tepër, veprimet bëhen në kushtet e një llogarie të vetme. Ju blini një plan dhe merrni gjithçka që ju nevojitet (platformë, host, emri i domain). Kjo është më e thjeshtë, më e përshtatshme dhe shpesh më e lirë.

CMS vs Builder Uebfaqesh: keni gabuar të mendoni se CMS do t’ju lejojë të ndërtoni një faqe në internet me kosto zero. Ju duhet të merrni parasysh planet e pritjes, modelet e paguara, versionet premium të shtojcave. Regjistrimi i domenit dhe disa kosto të tjera që kërkohen për të hyrë në internet. E keqja është se ju duhet të trajtoni çdo proces veç e veç. Një ndërtues i faqes në internet është një zgjidhje gjithëpërfshirëse. Ju paguani vetëm një herë dhe merrni shabllone falas për hostim, domen, SSS ose karakteristika të tjera në varësi të planit. Si rezultat, ne kemi një ndërtues të faqes në internet si edhe një zgjidhje më kosto-efektive.

Lexoni gjithashtu:
Sa kushton për të ndërtuar një faqe në internet.
Si të merrni një emër domaini falas.

Zhvillimi i faqes në internet DIY – Ndërtues i faqes në internet ose CMS?

Për të bërë përfundimin përfundimtar, le t’i hedhim një vështrim fazave kryesore të procesit të hartimit të uebit. Ne do të përdorim Wix si një nga krijuesit më të njohur të faqeve të internetit për të ilustruar procesin e zhvillimit të faqes këtu:

Krijimi i një Uebfaqe me një Ndërtues Uebsajti:

 1. Regjistrohu për shërbimin ose përmes postës elektronike ose llogarive sociale.
 2. Zgjedhja e një teme në internet nga një koleksion i pasur i modeleve moderne të përgjegjshme. Templatedo shabllon vjen me një version demo që ofron pamjen e faqes në internet në ekranet e pajisjeve të ndryshme mobile.
 3. Vendosja e modelit dhe përmbajtjes të një faqe në internet në një redaktor vizual. Asnjë njohuri programore nuk është e nevojshme këtu, widget janë tërhequr dhe rregulluar me një mi, faqet shtohen dhe fshihen lehtësisht.
 4. Zgjedhja e një emri domain. Një fushë e nivelit të tretë përdoret gjatë periudhës së provës. Pasi të keni modernizuar planin premium, ju mund të zgjidhni një fushë të nivelit të dytë për faqen tuaj të internetit.
 5. Plotësimi i cilësimeve të SEO të faqeve në internet për promovim efektiv në internet, duke botuar një faqe në internet.
 6. Dizajni i faqes në internet dhe redaktimi i përmbajtjes, botimi i një faqe në internet dhe ruajtja e ndryshimeve.

Ju nuk keni nevojë të mësoni gjuhë programimi ose të keni përvojë të veçantë për të përfunduar këto 7 hapa. Do përdorues mund të krijojë një faqe në internet me uKit në më pak se një ditë.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe në internet me një ndërtues në internet.

kosto. Kostoja përfundimtare e faqes në internet do të përfshijë koston e domenit të nivelit të 2-të (rreth $ 11 / vit) dhe atë të planit të primit (36 $ / vit me një kod promo). Kostoja e përgjithshme e përdorimit të një ndërtuesi të faqes në internet do të përbëjë $ 47 / vit.

Krijimi i një Uebfaqe me CMS:

Le t’i hedhim një vështrim fazat e ndërtimit të një faqe në internet me WordPess CMS tani.

 1. Blerja e një emri domain – duhet të gjeni një regjistrues të mirë dhe të besueshëm në fillim.
 2. Zgjedhja e pritjes – duhet të zgjidhni midis mijëra ofruesve të pritjes dhe dhjetëra planeve të pritjes.
 3. Instalimi i CMS (manuale ose automatike në varësi të veçorive të pritjes).
 4. Krijimi dhe lidhja e një baze të dhënash.
 5. Përzgjedhja dhe instalimi i një teme.
 6. Vendosja e temës në pult, duke përfshirë sfondin, titujt, shkronjat, menunë, widget.
 7. Vendosja e CMS. Kjo përfshin plotësimin e emrit dhe përshkrimit të faqes në internet, ndryshimin e llojit të rregullt të lidhjes, instalimin e një shtojce për të shtuar cilësimet e SEO, krijimin e programeve rezervë, mbrojtjen e paautorizuar të aksesit, veçoritë e anti-spamit dhe funksione të tjera të rëndësishme.
 8. Krijimi i faqeve në internet.
 9. Publikimi i përmbajtjes.

Duhet më shumë kohë për të vendosur CMS, veçanërisht nëse e bëni atë për herë të parë. Ju do të duhet të shikoni tutorialin, të lexoni manuale dhe forume për të kuptuar se si të krijoni postime tërheqëse ose një faqe fillestare dinamike. Ju nuk mund të merrni dhe ndryshoni vetëm pozicionet e blloqeve në faqen e internetit. Ju keni një shabllon dhe mund të shtoni pajisje shtesë në shiritin anësor, të krijoni një menu në një pult, por do të duhet të ndryshoni kodin në redaktorin CSS për të ndryshuar formularin e komenteve ose për të kryer ndonjë operacion tjetër të thjeshtë.

Lexoni gjithashtu:
Si të krijoni një faqe në internet me një CMS.

kosto. Kostoja e krijimit të një uebsajti me CMS përfshin një emër domain (11 $ / vit), pritjen (pritja me cilësi do të kushtojë rreth $ 60 / vit), tema e faqes në internet (50 dollarë), një seri shtojcash (50 – $ 150). Kështu, kostoja e përgjithshme e një uebfaqe të thjeshtë të WordPress përbën rreth 170 – 250 dollarë të dhënë që ju ta zhvilloni atë vetë.

Të mirat dhe të këqijat e CMS dhe përdoruesit të faqes ndërtuese

shërbimit:Ndërtues i faqes në internetCMS
Përparësitë: &# X2714; Lehtësinë e përdorimit.
&# X2714; Shpejtësia e krijimit të faqes në internet në një redaktor vizual (nga disa orë dhe deri në dy ditë).
&# X2714; Mbështetje teknike e ofruar nga zhvilluesit e uebit.
&# X2714; Mundësi të gjera të krijimit të llojeve të ndryshme të faqeve të internetit, duke filluar nga bloget dhe deri në dyqanet në internet.
&# X2714; Zgjedhje e pasur e shtesave për funksionalitet të përparuar.
&# X2714; Redaktori i faqes në internet në dispozicion në regjimet vizuale dhe HTML, i cili lejon përdoruesit të mësojnë bazat HTML.
disavantazhet Restrictions Kufizime serioze në redaktimin e strukturës së kodit të faqes në internet.
Multi Funksionalitet joadekuat (krahasuar me CMS).
✘ Pamundësia për të transferuar një faqe në internet në një host tjetër ose ndërtues të faqes në internet.
✘ Domosdoshmërinë për të mësuar gjuhë programimi për të bashkëvepruar me sistemin, përfshirë ndryshimin e modelit, shtimin e pajisjeve të reja etj.
✘ isshtë një përdorues, i cili është përgjegjës për gjendjen e sistemit, sigurinë dhe azhurnimet e tij.

përfundim

Si CMS ashtu edhe ndërtuesit e faqeve të internetit mund të jenë të mirë lëshimi i një faqe nga e para. Sidoqoftë, duhet të realizoni qartë qëllimet dhe qëllimet e faqes suaj të internetit që duhet t’i shërbejë. Ju duhet të mendoni përpara për mënyrën se si dëshironi të bashkëveproni me audiencën dhe mjetet që mund të dëshironi për këtë. Në këtë rast, do të jetë e qartë, cila platformë është një mundësi më e mirë dhe pse.

CMSCMS është një alternativë më e mirë për dizajnuesit dhe koduesit e internetit me përvojë, të cilët nuk kanë frikë nga kompleksiteti dhe kanë nevojë të krijojnë një projekt unik në internet me një dizajn të bërë me porosi. Shtë e shkëlqyeshme për ata që janë në gjendje të trajtojnë procese të ndryshme veç e veç, nuk kërkojnë një zgjidhje të gatshme dhe kërkojnë liri maksimale për sa i përket fleksibilitetit, integrimit ose modelimit të uebit.. Bluehost.com

Ndërtues i faqes në internetNdërtues i faqes në internet është një mënyrë më e thjeshtë, e shpejtë dhe më e përballueshme për newbies për të vendosur projektet e tyre të reja në internet. Supershtë super e lehtë për t’u përdorur. Ofron të gjitha funksionet dhe veçoritë e nevojshme nga kutia në varësi të llojit të faqes. Ju paguani vetëm një herë dhe merrni një mjet të gatshëm për përdorim pa pasur nevojë të kujdeseni për azhurnimet, domenin ose hostin. Wix.com

Si përmbledhje, ndërtuesit e faqeve në internet po marrin arenën dixhitale duke ofruar një numër në rritje të mjeteve të mahnitshme të ndërtesave të reja për të dalë me një projekt të gatshëm për të publikuar në kohën minimale. CMS është ende mjaft popullor edhe pse e re AI-bazuar dhe instrumente të tjerë të ndërtimit të faqes në internet po e kthejnë prapa programin me tulla në llaç.

Përmbledhje Grafiku i Krahasimit

Software:Ndërtues i faqes në internetCMS
Më e mira për:Biznes i vogël, portofolet, dyqane online lokaleProjekte të mëdha, portale, supermarkete në internet
lirshmëriMë e mira për jo-teknologjitëMësoni, mësoni dhe mësoni përsëri – shumë e vështirë për newbies
Modelet e Uebfaqeve:Paraqitur modele falas, të cilat mund të personalizohen lehtësishtShumë shabllone, por duhet t’i zgjidhni me kujdes – disa prej tyre janë me cilësi të ulët
Mbeshtetje teknike:Ekipi i fortë mbështetësCMS Falas nuk ka asnjë mbështetje zyrtare përveç komunitetit të përdoruesve
Opsione SEO:Mjete të fuqishme SEODuhet të instaloni shtojca të jashtme për të menaxhuar SEO-në e internetit në një mënyrë të duhur

Provoni ndërtuesin e faqes së internetit tani

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me