Shembuj më të mirë të portofolit të hapësirës katror

Shembuj më të mirë të portofolit të hapësirës katror


Squarespace – është një krijues i faqeve në internet cloud, i cili ka fituar popullaritetin në mbarë botën për shkak të funksionalitetit të tij të lartë, përshtatshmërisë dhe fleksibilitetit. Platforma aftëson zhvilluesit e faqeve në internet me ide krijuese dhe aspirata afatgjata për të filluar projekte profesionale për të përmbushur nevojat e tyre.

Krijuesi i faqes në internet është një zgjedhje e përsosur për artistë, stilistë, fotografë dhe krijues, të cilët synojnë t’i shfaqin veprat e tyre para audiencës së synuar me anë të zhvillimit të portofolit. Në këtë drejtim, Squarespace ka shumë për të ofruar për pajtimtarët e tij. Sistemi vjen me një përdorim të dobishëm redaktues zvarritës dhe tërheqës, pajisje shtesë të integrueshme, opsion i ngulitjes në rrjetin social etj. që sigurojnë procesin e dizajnimit intuitiv, të thjeshtë dhe të përshtatshëm të uebit. Këtu ekzistojnë edhe karakteristika të shumta të integruara, të cilat kontribuojnë në efikasitetin dhe cilësinë e tij procedura e krijimit të portofolit. Këto përfshijnë ndërtuesin e faqeve të mbuluar, krijuesin e logos, Redaktorin e stilit dhe shumë më tepër. Një funksionalitet i tillë mbresëlënës ndihmon në krijimin, azhurnimin, menaxhimin dhe promovimin e portofoleve profesionale.

Për të zbuluar të gjithë gamën e karakteristikave të Squarespace, le të shohim disa nga mostrat më të mira të faqeve të internetit të portofolit të nisura me ndërtuesin e faqes në internet. Kjo është mënyra e sigurt për të përcaktuar se si mund të duket saktësisht projekti juaj dhe çfarë mund të prisni prej tij.

1. Fotografi Arthur Korbiel

Fotografi Arthur Korbiel

Krijoni një Portofol falas

Fotografi Arthur Korbiel është një portofol profesional i një fotografi të dasmave me qendër në Kanada – Arthur Korbiel, i cili është shquar si ekspert i fotografisë. Arthur ofron angazhime profesionale dhe shërbime të shtënave të dasmave, duke trajtuar secilin projekt me vëmendje të veçantë, kreativitet dhe kujdes.

Portofoli është dëshmia më e mirë e profesionalizmit dhe ekspertizës së Arturit. Uebfaqja duket e butë, e përqendruar në ngrohtë dhe informuese. Kur të shkoni në faqen fillestare, fillimisht shihni një foto në ekran të plotë të një çifti në ditën e dasmës së tyre që qëndron kundër qiellit me re të kaltër. Duket vërtet tërheqës, duke paraqitur fokusin e portofolit në mënyrën më të mirë të mundshme. Ndërsa lëvizni poshtë në faqe, do të gjeni të dhëna të hollësishme rreth fotografit dhe disa prej fotove të tij me ngjyra dhe bardh e zi. Ekziston gjithashtu qasje në koleksionet e fotografive të Arthur – ato që përmbajnë fotografi Dasma dhe Angazhimi. Ekziston gjithashtu butoni “Libër Tani” që ridrejtohet në faqen përkatëse të Kontakteve. Kjo është ajo ku ju mund të plotësoni formularin e porositjes online ose të zbuloni detajet e kontakteve.

Për të mësuar më shumë rreth Arturit dhe karrierës së tij, mund të shfletoni menunë drop-down, e cila lejon mundësinë e hyrjes në të gjitha informacionet e kërkuara. Vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet faqes Portfolio, ku mund të shikohet përmes dasmës, fotot e fejesës, si dhe filmat e krijuar nga autori. Do foto vjen me opsionin e pamjes paraprake që lejon të shikoni punimet në detaje. Ky është një shembull i përsosur i një portofoli të mbështetur në Squarespace!

2. Makisha Noël

Makisha Noël

Krijoni një Portofol falas

Makisha Noël është një projekt personal, i cili i përket Makisha Noël, një specialist i marketingut dixhital, markist strategjik, folës, pritës i ngjarjeve dhe thjesht një nomad dixhital shumë pasionant. Makisha e sheh misionin e saj për të ndihmuar klientët të hartojnë dhe promovojnë projekte për t’i çuar ato në nivelin tjetër. Ajo e bën atë përmes ri-markës, zhvillimit të markës dhe rritjes së strategjisë, tregimit të tregimeve, menaxhimit të mediave sociale dhe mjeteve të tjera të zhvillimit të markës.

Uebfaqi përfshin disa çështje të domosdoshme të mbuluara në disa faqe, përkatësisht Rreth, Shërbime, Portofol dhe Blog. Eachdo seksion trajton një aspekt të caktuar që klientët potencialë mund të jenë të interesuar. Ekziston një mundësi për të zbuluar fakte në lidhje me Makisha dhe shërbimet që ajo ofron, ndërsa faqja Portfolio lejon qasje në projektet e arritura me sukses. Seksioni Blog, nga ana e tij, përmban artikuj të dobishëm në lidhje me specializimin kryesor të Makishës. Ata azhurnohen rregullisht për t’u ofruar lexuesve informacione të azhurnuara për të cilat mund të interesohen.

Pika kryesore e portofolit, e cila e dallon atë nga projekte të tjera të ngjashme, është seksioni “Puna me mua”. Këtu mund të plotësoni formularin e hetimit, duke specifikuar detajet e kërkuara në lidhje me projektin. Kjo është një mundësi e dobishme për klientët e mundshëm që dëshirojnë të merren me autorin.

3. Ben Rizzo

Ben Rizzo

Krijoni një Portofol falas

Ben Rizzo është një mostër tjetër e një uebfaqeje të një portofoli cilësor të krijuar me Squarespace. Portofoli i përket Ben Rizzo – një artist profesionist, i cili dëshiron të paraqesë para publikut krijimtarinë e tij, duke i lënë ata të dinë për vizionin e tij personal dhe mjaft unik të pikturës dhe arteve në përgjithësi.

Portofoli duket i thjeshtë në pamje të parë dhe padyshim që këtu mungojnë disa elementë që duhet të kenë. Kjo ndjehet që në momentet e para të kaluara në faqen e internetit. Kur të merrni në faqen fillestare, fillimisht shihni dy Faqet e Mbulesës në ekran të plotë – Piktura dhe Vizatime. ’Shtë shumë mirë, pasi ju keni një mundësi për të vazhduar drejtpërdrejt procesin e shfletimit të galerisë. Sectiondo seksion galerish përmban dhjetëra vepra arti të krijuara nga Ben. Ekziston edhe opsioni i shikimit, i cili bën të mundur shikimin e secilës punë më afër, duke shijuar joshjen e saj të veçantë. Kjo ndihmon të ndjehen vizionin e autorit dhe talentin krijues.

Nga ana tjetër, ju nuk do të gjeni ndonjë informacion në lidhje me Benin, biografinë e tij, karrierën, përparimin profesional ose trendet e artit që ai ndjek. Ky është një nga pikëpamjet më të rëndësishme të këtij portofoli. Për të specifikuar detajet që ju interesojnë, do të duhet të vazhdoni te seksioni Kontaktet ose tek llogaria në Instagram e artistit, e cila është gjithashtu në dispozicion këtu. Ata përdorues, të cilët janë të interesuar në arte, do të vlerësojnë një mundësi për të lexuar postimet e publikuara në seksionin Mësimet. Këtu nuk ka shumë prej tyre, por faqja azhurnohet rregullisht me artikuj të rinj që lidhen me ngrohtësinë.

4. Lee Holmes

Lee Holmes

Krijoni një Portofol falas

Lee Holmes është një portofol cilësor, informues dhe tipar i Lee Holmes, një prodhues profesional i filmave, producent, regjisor, redaktor dhe ekspert i grafikëve lëvizës. Përvoja e Lee është me të vërtetë e gjerë dhe mbresëlënëse, duke filluar nga prodhimi i filmave artistikë dhe deri në krijimin e videos muzikore dhe bashkëpunimit me kompani të njohura botërore si National Geographic TV & Virgin EMI ose Pazari i Harper. Kjo ndihmon në krijimin e përshtypjes pozitive për Lee, talentin e tij dhe arritjet profesionale.

Portofoli i bën përshtypje secilit vizitor nga sekondat e para të shfletimit të tij. Kur të shkoni në faqen kryesore, fillimisht shihni imazhet në ekran të plotë nga koleksioni i autorit. Ata nuk kanë asnjë përshkrim ose interpretim që mund t’ju ndihmojnë të zbuloni detajet e këtyre projekteve.

E vetmja gjë që do të vini re në faqe është butoni Enter që do t’ju ridrejtojë në faqet e tjera të faqes në internet. Në fakt, këtu ka vetëm dy prej tyre, por kjo është e mjaftueshme, kur bëhet fjalë për zhvillimin e portofolit. Faqja Rreth ofron informacione të shkurtra rreth Lee dhe kontaktet e tij kryesore, ndërsa faqja Selected Work ju lejon të shikoni disa nga projektet më të mira të krijuara nga krijuesi i filmit. Për më tepër, ekziston qasja në llogaritë në rrjetet sociale të autorit, ku mund të përcaktohen edhe detajet që mungojnë. Ky është një shembull interesant i portofolit të Squarespace.

5. Fotografi Christine Gregory

Fotografi Christine Gregory

Krijoni një Portofol falas

“Unë jam i dashuruar me kapjen e dashurisë” – kjo është motoja e shfaqur në faqen kryesore Fotografi Christine Gregory përdoruesit shohin kur vizitojnë portofolin. Uebsajti i përket Christine Gregory, një fotografe profesioniste, e cila banon në Virxhinia. Christine përqendrohet kryesisht në portrete, por ajo gjithashtu bën disa fotografi vetë, e cila gëzon popullaritet tek klientët e saj. Ajo pranon se i pëlqen të punojë me njerëzit dhe ajo ka një pasion të veçantë për kapjen e emocioneve reale dhe momenteve të veçanta që mund t’i ndajë me çifte dhe familje.

Portofoli është me të vërtetë i mahnitshëm pasi lejon të ndjehen ato ndjenja të veçanta të zbuluara në secilën fotografi. Që në sekondën e parë që keni kaluar në faqen kryesore, ju merrni dëshirën që të vazhdoni të kërkoni në portofol për të parë të gjitha galeritë me sytë tuaj. Dhe nuk është për t’u çuditur pasi faqja fillestare përfshin një foto të zezë dhe të bardhë me ekran të plotë të një çifti, të cilat duken aq të buta, romantike dhe speciale sa të ndjeheni nevojat për të parë pjesën tjetër të kryeveprave të Christine. Për ta bërë atë, ju vetëm duhet të aktivizoni butonin Capures për t’u ridrejtuar në vetë portofol. Ka gjithashtu qasje në llogaritë e Christine në rrjetet sociale të njohura, ku përdoruesit mund të mësojnë më shumë rreth saj.

Ndërsa arrini në faqen e portofolit, do të ndjeni gjithashtu atë tërheqje të veçantë dhe atmosferë të pazakontë, e cila është aq tipike për fotografin. Kjo fillimisht manifestohet në emrat e seksioneve të galerisë, të cilat tingëllojnë unike por kaq të veçantë. Kështu, ju mund të shfletoni pjesët e mëposhtme: Puthjet, The I Dos, Nënat dhe Dadët dhe Foshnjat, Living, A Boudoir. Ekzistojnë gjithashtu faqe Kontakti, Rreth dhe Blog-ut këtu që japin informacionin shterues për Christine. Ky është vërtet një model i veçantë i portofolit me bazë Squarespace!

6. Pamjet e mia të rastësishme

Pamjet e mia të rastësishme

Krijoni një Portofol falas

Pamjet e mia të rastësishme jep informacion interesant dhe të dobishëm në lidhje me Derrick Lee Parker. Ai është një fotograf profesionist, tregimtar, krijues i faqeve në internet dhe madje edhe fletushkë kit. Kjo uebfaqe e portofolit është një vend i veçantë për Derrick për të ndarë si fotot e tij ashtu edhe tregimet e jetës që zbulojnë personalitetin e tij.

Uebsajti nuk duket i ndërlikuar ose i mbingarkuar me veçori të veçanta ose elemente të projektimit. Përkundrazi, është e thjeshtë, e strukturuar mirë dhe intuitiv – kjo është pikërisht ajo që vlerësojnë shumica e përdoruesve për projekte të tilla. Faqja kryesore përmban shumë foto me ngjyra të vogla të marra nga Derrick, të cilat qëndrojnë kundër sfondit të bardhë dhe duken vërtet tërheqës. Ekzistojnë gjithashtu informacione të shkurtra rreth fotografit, si dhe qasje në llogaritë e tij të shumta në rrjetin social, ku të gjithë mund të mësojnë më shumë rreth tij dhe të shfletojnë koleksionet e tij të fotografive.

Nga faqja fillestare, mund të shkoni në një nga dy seksionet – Fotografitë ose Tregimet – vetëm me disa klikime. Faqja e Fotografive, nga ana e saj, përmban disa nënkategori bazuar në llojin e përmbajtjes së përfshirë. Këto janë Fotografitë, Tregimet, Mësimet e Fotografisë dhe Rreth meje. Ekzistojnë gjithashtu disa nga dëshmitë e klientëve këtu që ndihmojnë në krijimin e përshtypjes së duhur për autorin. Faqja e Stories është vendi, ku Derrick mund të shprehë gëzimin e tij për marrjen e fotografive, hobi, idetë dhe tregimet interesante të jetës. Shtë e mundur të klasifikoni tregimet sipas kategorive këtu për të gjetur ato që ju interesojnë vërtet. Kjo është e dobishme dhe e përshtatshme për të gjithë.

7. Ngjyrat e rehatisë

Ngjyrat e rehatisë

Krijoni një Portofol falas

Ngjyrat e rehatisë është një portofol fotografik në pronësi dhe menaxhohet nga Nicole. Ky është vendi, ku ajo ka tendencë të botojë veprat e saj të fotografisë dhe shënime interesante në lidhje me situatat e jetës dhe histori që do të dëshironte të ndante me lexuesit e saj.

Uebsajti krijon përshtypje pozitive që nga fillimi – duket i ndritshëm dhe tërheqës, gjë që ngjall dëshirën për të vazhduar të shfletoni seksionet e tjera. Në të njëjtën kohë, nuk do të gjesh shumë postime këtu si qendrat kryesore të fokusit të portofolit rreth fotove të marra nga Nicole. Sidoqoftë, kjo është tipike për këtë lloj projekti.

Faqja e Portofolit me një koleksion fotografish të mahnitshme flet më mirë sesa fjalët. Të gjitha imazhet janë të ndara në galeri në lidhje me bukuritë që i përkasin. Këto përfshijnë Rrugë, Peisazhe, Mundane dhe Portrete. Do imazh mund të shihet në detaje dhe secila prej tyre përmban cilësi të lartë. Kjo është prova më e mirë e profesionalizmit të Nicole. Përveç faqes së Portofolit, mund të hyni në faqet Blog, Kontakte dhe Rreth. Llogaritë në rrjetet sociale të fotografit janë gjithashtu të disponueshme këtu. Kjo kontribuon në funksionalitetin dhe lehtësinë e shfletimit të portofolit. Punë e shkëlqyeshme që padyshim ia vlen të kushtohet vëmendja!

Vija e poshtme

Squarespace është një nga personazhet më të ngarkuar dhe ndërtuesit e njohur të faqeve në internet DIY, i cili meriton të përfshihet në listën e mjeteve më të mira bashkëkohore të ndërtimit të internetit. Platforma është funksionale dhe mjaft fleksibël për të lejuar përdoruesit të krijojnë lloje të ndryshme projektesh. Megjithatë, mjetet e përcaktuara të tij dhe mjetet e personalizuara të dizajnit të integruar, e bëjnë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për zhvillimin e faqeve të internetit të portofolit.

Portofolet e dizajnuar me Squarespace duken me karakter të ngarkuar dhe vizualisht tërheqës. Ato vijnë me të gjitha seksionet e kërkuara, kategoritë dhe elementët e projektimit në internet. Ndërtuesi i faqes në internet bën të mundur krijimin dhe integrimin e logove të markave dhe faqeve të mbulimit për t’i dhënë secilit dizajn të personalizuar të portofolit. Ekziston gjithashtu një mundësi për të ngarkuar fotografi me cilësi të lartë për të krijuar galeri mahnitëse, për të integruar butona të mediave sociale, forma në internet dhe elementë të tjerë që janë të domosdoshëm për çdo portofol profesional. Kjo është ajo që e bën Squarespace një zgjedhje të denjë për të gjithë, i cili ka qëllim të fillojë një projekt për të shfaqur vepra arti ose kryevepra personale.

Krijoni një Uebfaqe FALAS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map