WordPress.com Vs. WordPress.org – mikä ero on?

Yksityiskohtainen vertailu WordPressin kahdesta versiosta (.com ja .org) auttaa sinua selvittämään, mikä vaihtoehto on sinulle ja yrityksellesi paras.


WordPress.com Vs. WordPress.org

Aloittaessasi WordPress-verkkosivustoa, olet todennäköisesti kompastellut hieman hämmentävää tosiasiaa, että siitä on kaksi erilaista versiota:

WordPress.com ja WordPress.org

Kun loin ensimmäisen WordPress-verkkosivustoni, minulla ei ollut aavistustakaan, että nämä kaksi erottuivat toisistaan ​​- mutta kuten jo ehkä jo tiedät, .org-versio on täysin erillinen kokonaisuus WordPress.com-sivustosta..

Lyhyesti sanottuna WordPress.org on itse ylläpidetty avoimen lähdekoodin versio missä olet oma sivustosi ja WordPress.com on isännöity, kaupallinen versio missä olet vuokrata sinun sivusi.

Kuvakaappaus WordPress.comista ja WordPress.orgistaKuvakaappaus WordPress.com-sivustosta (isännöity, kaupallinen versio) ja WordPress.org (itse isännöity, avoimen lähdekoodin versio)

Siinä on kuitenkin enemmän. Jos olet aloittelija tai vain ihmettelet, miksi maailmassa on WordPressin kaksi makua, lue lisää saadaksesi lisätietoja siitä, miten nämä kaksi eroavat (ja kummankin parhaimmat käyttötapaukset).

Nopea tosiseikka: WordPress käyttää nyt 28% kaikista verkkosivustoista!

Ero on isännöinnissä

Tärkein ero WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä on kuka hosting sinun sivusi. Kanssa WordPress.com, isännöinnin suorittaa itse WordPress. Sivuston ylläpidosta huolehditaan sisäisesti tietoturvapäivityksistä sivuston varmuuskopiointiin.

Toisaalta WordPress.org ohjelmisto ladataan, ja sen on sitten oltava itse isännöity palvelimella. Itsensä isännöinti vaatii teknistä asiantuntemusta, mutta on myös mahdollisuus maksaa isännöintipalveluntarjoajalle näiden tehtävien hoitamisesta puolestasi.

Laadun isännöintipalveluntarjoajan valitseminen voi olla kallista, mutta se varmistaa, että sivustosi pystyy vastaamaan liikenteen tuloihin ja pysyy turvallisena ja optimoituna toimimaan poikkeuksellisesti. Tämä on tärkeää, jos verkkosivustosi on tulolähde eikä vain yksinkertainen blogi.

Joten tässä vaiheessa ihmettelet todennäköisesti miksi WordPress loi kaksi versiota itsestään – yhden, joka on itseisäntä, ja toisen, joka ei ole. Jokaiselle on oltava käyttötapahtuma?

NOPEA VINKKI: Tarvitsetko hyvän web-isännän WordPress-ohjelmiston isännöimiseen? Tutustu suositeltujen WordPress-koneiden luetteloomme!

Vuokraus (WordPress.com) vs. ostaminen (WordPress.org)

Hieman sen jälkeen, kun WordPress aloitti toimintansa vuonna 2003, WordPressin perustaja Matt Mullenweg huomasi, että oli käyttäjiä, jotka eivät halunneet olla huolissaan sivustonsa pitämisestä ajan tasalla.

Siksi WordPress.com keksittiin; bloggaajat voisivat vain blogoida, eikä heidän tarvitse huolehtia verkkosivuston ylläpidon teknisistä näkökohdista.

WordPress -erot .com- ja .org-versioiden välilläWordPress.org = koiran omistaja, WordPress.com = koiran vuokraus

Ajattele sitä tällä tavalla – WordPress.org on kuin pentu. On erittäin helppo adoptoida söpö koiranpentu, mutta kun sinulla on kyseinen eläin lemmikkinä, sinun on huolehdittava siitä… otettava se kävelylle, ruokittava, varmistettava, että se saa asianmukaiset rokotukset ja niin edelleen. Kuten koiran omistaminen, on sinun vastuullasi huolehtia siitä, että sivuston ylläpitäminen WordPress.org-sivustolla tuo lisää vastuuta (kuten sivuston ylläpito) pitämään se parin tasolla.

Toisaalta, WordPress.com on kuin kutsutaan Uberia toimittamaan koiranpentuja. Voit pelata näiden koiranpentujen kanssa milloin haluat, mutta heidän kasvattaminen ei ole sinun vastuullasi. WordPress.com-sivuston kanssa sinun ei tarvitse huolehtia päivitysten, varmuuskopioiden ja tietoturvan käsittelyn vastuiden lisäämisestä. Se on tehty talossa puolestasi.

Mikä on maku?

WordPress.org-logo

WordPress.org

 • Plugins sallittu
 • Itsepalvelumaksu
 • Huolto vaaditaan
 • Täysin muokattavissa
 • Jotkut tekninen asiantuntemus vaaditaan

WordPress.org-logo

WordPress.com

 • Ei plugin-integraatiota
 • Ilmainen (mahdollisuus maksaa liiketoimintasuunnitelmasta)
 • Huoltoa ei tarvita
 • Rajoitettu räätälöinti
 • Helppokäyttöinen

Jos olet yritys tai myymäläyritys tai haluat vain saavuttaa täydellisen räätälöinnin verkkosivustollasi, WordPress.org on tapa edetä.

Vaikka se vaatii aloittamiseen jonkin verran teknistä taitoa, voit silti vuokrata kehittäjän ja isännöintipalveluntarjoajan rakentamaan ja ylläpitämään sivustosi sinulle.

WordPress.org on myös täysin laajennettavissa ja se voidaan melkein sulauttaa mihin tahansa sivustoon, jonka haluat sen olevan. Mutta kun saavut näille vesille, tulee vastuu sivuston ylläpidosta. Se on kompromissi – vaikka WordPress.org tarjoaa lisävastuun, hyödyt myös täysin muokattavan CMS: n eduista..

WordPress.org-laajennusten arkistoWordPress.org-laajennusvarasto antaa sinun lisätä uusia toimintoja sivustoosi 50 000 plus ilmaisilla laajennuksilla..

Koska WordPress.org on avoimen lähdekoodin luonne ja koska se on ladattava ohjelmisto, se voidaan mukauttaa 100-prosenttisesti tekemään mitä haluat. Haluatko rakentaa vankan verkkokaupan? Sille on plugin. Entä käytännössä minkä tahansa sovelluksen kehittäminen WordPress-taustatietokoneella? Se on mahdollista WP REST -sovellusliittymä. WordPress.orgin avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla voit tehdä loputtomasti asioita.

Päinvastoin, WordPress.com-sivustolla sinulla on vähemmän hallintaa sivustosi yli. Tämä voi olla hyvä, jos kaikki mitä haluat tehdä, on luoda sisältöä, esitellä yritystäsi tai näyttää portfoliota tarvitsematta huolehtia (tai maksaa) sivuston ylläpidon teknisistä näkökohdista..

Vaikka WordPress.com-palvelun käyttö on ilmaista, siellä on myös saatavana Liiketoimintasuunnitelma jonka avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn molemmista maailmoista, mukaan lukien lisätty monipuolisuus teemojen kanssa, kyky valita mukautettu toimialue ja mahdollisuus asentaa tiettyjä laajennuksia.

Muut edut ja haitat

Yhteenvetona siitä, mistä olemme jo keskustelleet, WordPress.com on ominaisuusrajoitettu (ei laajennuksia, ei mukautettuja koodeja), mutta säästää rahaa ja aikaa yrityksen sisäisessä isännöinnissä ja sivuston ylläpidossa.

WordPress.org voidaan integroida käytännöllisesti katsoen mihin tahansa sovellukseen, jolloin tarvitaan teknistä asiantuntemusta ja lisäkustannuksia itsensä ylläpidosta ja kehittäjien kustannuksista.

Tässä on vain muutama tapa, jolla WordPress.org ja WordPres.com eroavat toisistaan.

ansioita

WordPress.org – sivustosi ansaitsemiseen on rajoittamattomia tapoja .org-version kautta; voit integroida minkä tahansa haluamasi mainosohjelman ilman rajoituksia tai maksuja WordPressistä (ellet maksaa premium-laajennuksesta, josta voi olla hyötyä myös lisäominaisuuksien avulla).

WordPress.com– .com-mainokset rajoittuvat WordAds-ohjelmiin, viralliseen WordPress.com-mainontaohjelmaan Premium- ja Business-suunnitelmiin; Vain sivustot, joissa on kartoitettu verkkotunnus, voivat hakea; jos sinulla on ilmainen tai henkilökohtainen suunnitelma, sinulla on oltava paljon liikennettä ja soveltuvaa sisältöä soveltaaksesi.

Analytics

WordPress.org – voidaan käyttää minkä tahansa haluamasi analytiikkaohjelman kanssa; sinulla on mahdollisuus asentaa yksi monista erilaisista WordPress-analytiikan laajennuksista saadaksesi lisätietoja sivustosi tehokkuudesta ja tehdä tietoisia päätöksiä.

WordPress.com– mukana tulee sisäänrakennettu analytiikka (Jetpack), mutta sitä ei voida integroida Googlen työkaluihin, ellet maksa liiketoimintasuunnitelmasta.

Teeman tuki

WordPress.org – käyttämällesi teemalle ei ole rajoituksia; voit räätälöidä teemoja haluamallasi tavalla tai jopa luoda niitä tyhjästä; Genesis on monien kehittäjien suosittu teema, jonka mukana tulee jo rakennettu kehys.

WordPress.com– ilmaiseksi suunnitelmasta on valittavana 165 teemaa; Liiketoimintasuunnitelman kautta sinulla on mahdollisuus maksaa premium-teemoista, mutta näiden teemojen räätälöinti tarkkoihin mieltymyksiin on rajoitettu toiminnallisuudessa.

Verkkokaupan

WordPress.org – voidaan integroida moniin verkkokaupan ratkaisuihin; WooCommerce (suosittu WordPress-laajennus, jossa on yli 25 miljoonaa latausta) on yksi johtavista verkkosivustojen verkkokaupparatkaisuista, joka tarjoaa täydellisen työkalusarjan myyjäyrityksille.

WordPress.com– ei ole hyvä vaihtoehto verkkokauppaan; sillä on tiukka myyntikäytäntö; Liiketoimintasuunnitelman kautta käyttäjät voivat maksaa verkkokaupan käyttöönoton omalla sivustollaan, mutta se on silti rajallinen verrattuna WordPress.orgiin.

verkkotunnuksen

WordPress.org – sinun on ostettava verkkotunnuksesi muualta ja linkitettävä se sitten sivustoosi. verkkotunnukset ovat halpoja ostaa, ja ilman otsikossa olevaa ”WordPressiä”, se on parempi hakukoneoptimoinnille.

WordPress.com– verkkosivustosi toimii WordPress.com-verkkotunnuksessa (ts. www.mywebsitename.wordpress.com); maksettujen suunnitelmien avulla voit päivittää muuksi kuin WordPress-verkkotunnukseksi, mikä on parempi tapa löytää hakukoneissa.

SEO

WordPress.org – tämä on parempi vaihtoehto hakukoneoptimoinnille; saat pääsyn moniin SEO-laajennuksiin (kuten Yoast), joiden avulla voit parantaa sisällön SEO-tasoa sijoittuaksesi paremmin hakukoneisiin; WordPress-sivustosi nopeuttamiseen on tapoja, jotka voivat myös lisätä SEO: ta; sinulla on myös mahdollisuus valita joukosta SEO-ystävällisiä teemoja.

WordPress.com– ei pääsyä SEO-laajennuksiin; täytyy rekisteröidä verkkotunnus poistaaksesi “wordpress” verkkotunnuksestasi, mikä on parempi SEO: lle; ei pääsyä Google Search Consoleen; WordPress.com-teemat eivät ole yhtä SEO-ystävällisiä, mutta voit luoda sivustokarttoja, mikä on hyvä SEO: lle.

turvallisuus

WordPress.org – sivustosi suojaaminen on sinun tehtäväsi; valitsemasi palveluntarjoaja voi parantaa sivustosi turvallisuutta automaattisilla päivityksillä, jotka sisältävät uusimmat tietoturvakorjaukset, sekä suorittaa automaattisia varmuuskopioita ja tietoturvan seurantaa. Kovettaaksesi sivustosi entisestään, katso kuinka kovettaa WordPress-verkkosivustoasi.

WordPress.com– Vaikka WordPress huolehtii turvallisuudesta, sinun on silti toteutettava turvatoimenpiteitä, kuten vahvan salasanan käyttäminen, 2FA: n käyttö ja valppauden määrittämäsi käyttäjäroolit.

johtopäätös

Tähän mennessä sinulla pitäisi olla hyvä käsitys siitä, miten WordPress.com ja WordPress.org eroavat toisistaan. Paras tapa ymmärtää eroja todella on kokeilla niitä kumpaakin itse.

Todennäköisesti huomaat, että WordPress.orgin avulla sinulla on enemmän hallintaa ja joustavuutta suunnittelun ja toimintojen suhteen. Mutta aivan kuten koiranpentu, sinun on vaalittava sivustosi tekemällä esimerkiksi varmistamalla, että kaikki komponentit (ts. Teemat, laajennukset, ydin) ovat ajan tasalla, jotta vältetään tietoturvaloukkaukset. Vaikka sivuston ylläpito on sinun vastuullasi, voit viedä raskaan nostamisen hartioiltasi sijoittamalla palveluntarjoajaan.

WordPress.com on hauska työkalu aloittelijoille. He ovat myös kehittäneet sovelluksen, jonka avulla pääset verkkosivustoosi tai blogiisi liikkeellä ollessasi. Vaikka räätälöinti ja kaupallistaminen ovat rajallisia, tiedät vain, mitä sinun on tehtävä luoda sisältöä, kun taas WordPress huolehtii sivuston ylläpidosta puolestasi.

Valinta on sinun, mutta toivottavasti tämä artikkeli on poistanut mahdolliset sekaannukset WordPressin kahden maun suhteen..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map