Pitäisikö minun siirtyä Google AMP: hen (nopeutetut mobiilisivut)?

Plussat & haitat auttaa sinua selvittämään, pitäisikö sinun ottaa käyttöön nopeutetut mobiilisivut sivustollesi pienyrityksen näkökulmasta.


Hyödyt ja haitat Google AMP: ssä (nopeutetut mobiilisivut)

Nopeutettujen mobiilisivujen (AMP) projekti on Googlen tukema avoin standardi, jonka tavoitteena on tehdä verkosta käytännössä heti mobiilikäyttäjille. Se on jo käytössä ja monet suuret kustantajat – kuten Forbes, Washington Post, & CNN – ovat jo siirtyneet AMP: hen. Entä pienet yritykset ja niiden verkkosivustot? Onko AMP todella kannattaa toteuttaa sivustossasi? Onko se käytännöllinen? Mitkä ovat edut? & haittoja?

Jos olet keskustellut siitä, vaihdetaanko AMP vai ei, tämä artikkeli auttaa sinua määrittämään, mitä tehdä.

Iso kysymys – pitäisikö minun ottaa AMP käyttöön sivustollani?

Lyhyt vastaus on ”Kyllä, sinun pitäisi”. Mutta ehkä ei nyt …

Todellinen kysymys ei ole se, pitäisikö sinun pitäisi tai ei pitäisi saada sitä, vaan milloin sinun pitäisi saada se. AMP on edelleen melko uusi, ja se vaatii jonkin verran työtä, jotta se voidaan panna asianmukaisesti täytäntöön. Asennusvaihe voi olla resursseja kuluttava, mahdollisesti edellyttää kehittäjää (jos et ole tekniikan taitava henkilö), eikä se toimi liian hyvin monissa nykyisissä sisällönhallintajärjestelmissä. Tästä syystä erilaiset yritykset, verkkosivustot ja sisältötyypit saattavat edellyttää erilaista aikajanaa edetäkseen AMP-suuntaan.

OLE TARKASTUS: Nopeus on tärkeä käyttökokemuksen parantamiseksi. AMP ei ole vain suurten verkkosivustojen… Nopeampi latausaika voi hyödyttää huomattavasti mitä tahansa verkkosivustoa, niin pieniä kuin suuriakin. Pienyritysten vaihto AMP: lle on kustannuksia, vaikeuksia ja kiireellisyyttä. Useimmat pienyrityssivustot eivät tarvitse sitä hetkeksi, mutta lopulta & tulisi keskittyä AMP: n toteuttamiseen niin pian kuin mahdollista.

Mitkä ovat plussat? & Miinukset AMP?

Siirrytään seuraavaksi yksityiskohtaisemmin siihen, miksi sinun pitäisi siirtyä AMP: hen, ja keskustellaan myös joistakin haittapuolista / takaiskuista, joita saatat kohdata vaihtaessasi. Tässä on joitain ammattilaisia & haitat auttaa sinua selvittämään, onko käytännöllistä käyttää AMP: tä nyt tai odottaa myöhemmin:

Tärkeimmät plussat AMP

 • AMP on avoimen lähdekoodin. Tämän ansiosta yhteisö voi jatkuvasti parantaa ja mukauttaa periaatteitaan ja toteutustaan. Kehittäjien on myös helpompaa työskennellä kehyksen kanssa.
 • AMP mahdollistaa nopeammat sivujen latausajat, jopa 85% mukaan Google ja AMP-projekti resursseja, parantaen käyttökokemusta merkittävästi.
 • AMP tarjoaa todennäköisesti paremmat hakutulokset, koska sillä on vaikutusta sivunopeuteen, mikä on tärkeä kriteeri Googlelle sen vaikutuksen perusteella käyttäjän kokemuksen parantamiseen..
 • AMP on suunnattu mobiilikäyttäjille ja suuri joukko verkkosivustojen kävijöitä käyttää nyt sisältöä mobiililaitteidensa kautta. Tämä on tärkeää kaikille verkkoyrityksille, koska suurin osa katsojista on nyt liikkuvia.
 • AMP-verkkosivustoilla on potentiaalisesti lisääntynyt napsautussuhde (CTR) hakutuloksissa, koska ne näkyvät usein karusellissa (“Top Stories” -tulokset) ja ne on selvästi merkitty erityisellä tunnusmerkillä Googlessa. Voit nähdä esimerkin tästä:
  Sivustot, joissa AMP on lueteltu
 • AMP voidaan toteuttaa nykyisessä WordPressissä, Drupal, & Joomla-sivustot uusien lisäosien / moduulien / laajennusten ansiosta. Tässä voi kuitenkin olla joitain ongelmia (joista mainitsen myöhemmin).

Tärkeimmät haitat AMP

 • AMP vaatii tietyn tason teknistä tietämystä (saatat joutua jopa palkata kehittäjän) ja se vaatii jonkin aikaa ja resursseja toteuttaa.
 • AMP vaatii optimointia ja huomiota kolmansien osapuolien resursseihin. Esimerkiksi ulkoinen sisältö latautuu paljon myöhemmin kuin muu sivu, jolloin syntyy ns koordinaatio-ongelma. Tätä ilmiötä käsitellään usein eri tavoin tai merkitään eri nimillä. Mainossisällön osalta tätä käsitellään tällä hetkellä AMP-projektissa A4A-nimellä tunnetulla ratkaisulla.
 • Sivustojen rakentajat ja sisällönhallintajärjestelmät eivät yleensä ole valmiita AMP: hen. Monet suositut alustat, kuten SiteBuilder, Squarespace ja Wix, eivät tällä hetkellä tue AMP: tä, ja sinun on odotettava pidempään, kunnes ne tekevät.
 • AMP estää sinua käyttämästä ulkoista CSS: ää ja JavaScriptiä tukemalla vain AMP JS: ää (katso AMP-projektisivusto ja GitHub-arkisto virallisia asiakirjoja varten). Tämä voi vaatia melko paljon työtä olemassa olevan mallin tai teeman suhteen.
 • AMP ei ehkä ole täysin yhteensopiva vanhempien selainten kanssa (tuettu Edgen ja Chromen, Firefoxin, Safarin, Opera -sovelluksen uusimmissa versioissa), vaikka sen tarkoituksena on toimia laajan yhteensopivuuden kanssa ja korjaukset hyväksytään selaimissa, joiden markkinaosuus on yli 1%. Mitään tukematon selain ei välttämättä näytä sivua aikeessasi, mikä saattaa johtaa arvaamattomaan toimintaan.

AMP: n käytännöllisyys pienyrityksille

Vaikka AMP: n toteuttaminen on suhteellisen helppoa kehittäjille, se on vaikeampaa pienyritysten omistajille, jotka hallitsevat omaa sivustoaan. Kuten edellä mainitsin, tarvitset tietyn tason teknistä tietotaitoa. Jos olet kunnianhimoinen kokeilla AMP: tä, on kaksi yleistä tapaa toteuttaa se:

Koodaa se suoraan

Tämä on vaikein menetelmä. Jos pystyt muokkaamaan verkkosivustosi koodia ja sinulla on suhteellisen hyvä ymmärrys HTML: stä, CSS: stä ja JavaScripistä – AMP: n aloittamisen tulisi olla toteutettavissa. Yksinkertaisesti tarkistaa Github-arkisto ja virallinen projektisivu vie sinut loistavaan alkuun.

Sisällönhallintajärjestelmän käyttäminen

Vain muutama CMS-alusta tarjoaa tällä hetkellä AMP-tukea. On syytä huomata, että WordPress on luultavasti helpoin ja levinnein, mutta Joomla & Drupal myös muita päteviä ratkaisuja.

WordPress, Drupal, & Joomla

Jos sinulla on WordPress, voit asentaa vain AMP-laajennus. Aktivoinnin jälkeen viestit käännetään AMP: hen. Samoin Drupalin, Drupal AMP -moduuli mahdollistaa solmusivujen muuntamisen AMP: ksi. Joomlassa voit käyttää wbAMP. Kaikissa tapauksissa saatat huomata, että joitain sivustosuunnittelun näkökohtia ei ole säilytetty tai joitain komponentteja on muutettu väärin. Jos näin tapahtuu, tarvitset valitettavasti CSS: n ja JavaScript-elementtien kehittyneempää mukauttamista, mikä voi johtaa kehittäjän palkkaamiseen näiden korjaamiseksi.

OLE TARKASTUS: AMP voi olla käytännöllinen monille pienille yrityksille, jotka käyttävät WordPressiä, Drupalia tai Joomlaa. Toteuttaminen voi olla jotain niin yksinkertaista kuin laajennuksen / moduulin / laajennuksen asentaminen, jos kaikki menee hyvin. Kääntöpuolella se saattaa vaatia edistynyttä säätämistä. Muiden alustojen kohdalla saatat joutua odottamaan AMP: n tukemista tai investoimaan resursseja kehittäjän palkkaamiseen.

Lopulliset ajatukset

Nopeus on tärkeä kaikille verkkoyrityksille, suurille tai pienille. Google AMP: n tavoitteena on saada verkkosivustot latautumaan melkein heti mobiilikäyttäjille. Se on jotain, jonka haluat ottaa käyttöön verkkosivustollasi. Vaikka käyttöönotto ei välttämättä ole käytännöllistä tällä hetkellä monille pienille yrityksille, sinun tulisi suunnitella siirtyminen AMP: hen niin pian kuin mahdollista. Toistaiseksi sinulla on vielä aikaa ja voit odottaa kehityksen etenemistä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me