Pareto-periaatteen soveltaminen verkkokaupassa

Kuinka voit käyttää Pareto-periaatetta verkkokaupassa vähentääksesi tilastollisia todennäköisyyksiä ja lisätäksesi tehokkuutta & online-myynnin laatu.


Pareto-verkkokaupan periaate

Pareto-periaate (tunnetaan myös nimellä elintärkeiden lakien laki) on teoria, joka ehdottaa useimpien tapahtumien kohdalla, että noin 80% vaikutuksista tulee 20%: n syistä. Tämä on johtanut myös siihen, että sitä kutsutaan 80/20 -sääntöksi, vaikka monissa tapauksissa sääntö voidaan yleistää, joten myös 90/10 on mahdollista.

Alkuperä ja todisteet

Ensimmäinen henkilö, joka havaitsi tämän vaikutuksen, oli Vilfredo Pareto, joka totesi, että 80 prosenttia maan maasta omisti 20 prosenttia ihmisistä ja että 20 prosenttia hänen puutarhan hernepalkoista tuotti 80 prosenttia herneistä. Sama suhde tai laki näyttää olevan monissa paikoissa. Esimerkiksi New Yorkin yliopiston taloustieteilijä Edward N Wolff laski, että 20% Yhdysvaltain kotitalouksista omisti 85% varallisuudesta. Tanin ja Sessien vuonna 2009 tekemässä tutkimuksessa käytettiin Netflixin luokituksia karkeana menetelmänä katseltujen elokuvien määrittelemiseksi (yli 100 miljoonan elokuvan otoskoko) ja todettiin, että elokuvien 20 parhaan prosentin osuus oli 90% katseluosuudesta. Tätä vaikutusta on löydetty useista ilmiöistä, kuten kirjojen sanasuhteista ja Internet-sivustojen liikenteestä..

Pareto-verkkokaupan periaate

Jos Pareto-periaate löytyy niin monista paikoista, seuraa loogisesti, että vaikutuksilla on oltava liike-elämässä ja verkkokaupassa. Yahoo Auctions -yrityksen tutkimus osoitti, että 20% myyjistä herätti enemmän huomiota ja myyntiä ja muodosti 80% huutokaupan markkinoista. Toinen tutkimus tehtiin käyttämällä GfK-ryhmän tietoja kirjakaupasta Ranskassa, jossa seurataan kirjakauppaa melkein kaikissa myyntipisteissä (mukaan lukien 3 500 myymälää). He havaitsivat, että eniten myyneiden 20%: n osuus oli 87% online-myynnistä ja lähes 93% offline-myynnistä. Kiinnittämällä huomiota omaan yritykseesi, voit tunnistaa samanlaisia ​​malleja ja käyttää näitä oivalluksia palvelun parantamiseen. Pareto-periaatteen vaikutuksista verkkokauppaan on esitetty laaja valikoima väitteitä, mutta se olisi huono idea soveltaa kaikkiin näkökohtiin. Kaikkia ideoita ei ole validoitu (eikä mitätöity), mutta niihin olisi kiinnitettävä huomiota nähdäksesi, vastaavatko mallit myymäläsi erityistapausta.

Tässä on joitain Pareto-periaatteen sovelluksia verkkokaupassa:

 • 80% myynnistäsi tulee 20% tuotteista
 • 20% asiakkaista vie 80% asiakaspalvelusajasta
 • 20% yrityksistäsi tuo 80% tuottoistasi
 • 80% yrityksen voitoista tulee 20%: sta henkilöstön käyttämästä ajasta
 • 80% yrityksen myynnistä tapahtuu 20%: n myynnistä

Periaatteen soveltaminen

Nämä ovat verkkokaupan mittareita, joita on helppo mitata, ja jos ne osoittautuvat totta tietyssä tapauksessa, niitä voidaan käyttää myynnin tehokkuuden ja laadun parantamiseksi. Esimerkiksi todisteiden mukaan suosituimpien 20%: n suosituimpien tuotteiden osuus myynnistä on 80%. Jos myymäläsi vastaa myös tätä mallia, on järkevää varmistaa, että tällaisia ​​tuotteita on aina varastossa.

Jos asiakaspalvelusta käy ilmi, että 20% tai vähemmän asiakkaista vie 80% asiakaspalvelusajasta, on syytä arvioida, ovatko kyseiset asiakkaat arvokkaita. Jos näin on, vietetty aika voi olla perusteltu. Jos kuitenkin vietät 80% asiakastukipalkka-ajasta tukemalla osaa asiakasryhmistä, jotka eivät muodosta suurta osaa myynnistäsi, voi olla syytä harkita asiakaspalvelusi johtamisen uudelleenjärjestelyä..

Kuinka käyttää periaatetta tehokkaasti

Pareto-periaate esiintyy monissa verkkokaupan näkökohdissa, mutta sitä ei pidä pitää dogmaattisena tai ”kovana sääntönä”. Viisaa tapa olisi määrittää mittarisi seurata tietoja, jotka saattavat tallentaa tällaisia ​​suhteita, ja määrittää, missä tehokkuutta ja tuottavuutta voidaan parantaa. Esimerkiksi seuraamalla yrityksellesi käytettyä aikaa ja tutkimalla työn vaikutuksia saat paremman kuvan siitä, mihin sinun tulisi keskittää pyrkimyksesi. Suurimman osan myynnistäsi edustavien asiakkaiden tunnistaminen voi tarkoittaa sitä, että omistat enemmän aikaa heille ja kiinnität enemmän huomiota heidän tapoihin, käyttäytymiseen ja tarpeisiin. Sen sijaan, että sovellettaisiin sääntöjä sokeasti, tässä suositeltava lähestymistapa on kerätä enemmän tietoja yrityksestäsi ja tunnistaa, missä Pareto-periaatetta sovelletaan tietyllä varmuudella. Löydät myös monia mainituista malleista, mutta jos olet varma ennen muutosten tekemistä, olisi järkevää.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map