Miksi väripsykologian pitäisi vaikuttaa Web-suunnitteluun

Opi väritieteistä web-suunnittelussa & kuinka verkkosivustollesi / brändillesi valitsemasi värit voivat psykologisesti vaikuttaa käyttäjien ajatuksiin ja toimiin.

Väritieteen käyttö web-suunnittelussa

Jossain käyttäytymispsykologian laajassa maisemassa on monimutkainen ja näennäisesti mielivaltainen tiede väripsykologia. Vaikka tämän alan tutkimusta ei voida yksilöidä subjektiivisen ja henkilökohtaisen vaikutuksen vuoksi “täsmälliseksi tiedeksi”, värillä epäilemättä on syvällinen rooli käyttäytymisessämme, käsityksissämme ja tottumuksissamme, kun se liittyy yrityksen tuotemerkkiin.

TIESITKÖ? kuluttajat kestää alle 90 sekuntia tehdä päätös tuotteesta ja 62 – 90% päätöksestä perustuu pelkästään väriin!

Nyt pitäisi olla selvää, että tuotemerkkiäsi arvioidaan armottomasti melko kirjaimellisesti silmänräpäyksessä, lähinnä niiden värien vuoksi, jotka valitset edustamaan yritystäsi. Siten verkkosivustossasi on näytettävä väripaletti, jossa otetaan huolellisesti huomioon, miten käyttäjät havaitsevat tuotemerkkisi. Väripsykologia voi olla tehokas työkalu, jolla muutat tätä käsitystä ja motivoit toimintaan. Esimerkiksi jokin värien älykäs käyttö voi vaikuttaa käyttäjien selauspäätöksiin muuntokurssien ja heidän navigoinnin helppoutta sivustosi ympärillä.

Yleiset värivaikutukset havaintoihimme

Katsotaanpa nyt valospektriä ja katsotaan, kuinka jokaisen värin erottuvat piirteet voivat vaikuttaa käyttäjän psykologiaan eri tavalla.

Punainen

Punaisen väripsykologia web-suunnittelussa

Punainen on väri, joka inspiroi kiireellisyys, valppaus, intohimo, ja eloonjääminen. Erityisesti länsimaisessa kulttuurissa punainen väri varoittaa ihmisiä elintärkeistä varoituksista; se lähettää hälytyskellot; se komentaa huomiota. Ei ole yllättävää, että punainen on yksi tehokkaimmista väreistä, joita käytetään stimuloimaan toimintaa – nyt! Ellei koko verkkosivusto ole jo punainen (yleensä ei suositella), silmiinpistävän punaisen sävyn asettaminen mihin tahansa sivusi sivulle kiinnittää varmasti käyttäjän huomion siihen..

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Tiedetään lisäävän sykettä. Käytä vastuullisesti.
 • Käytetään suostuttelemaan impulsiivisia ostajia. Red Red -myynnin myynti luo kiireellisyyden tunteen.
 • Lisää ruokahalua. Käytetään ravintoloissa ja elintarviketeollisuuden verkkosivustoilla.
 • Väri Netflix ja YouTube—Luultavasti siksi, että se stimuloi käyttäjää ennakoivasti katsomaan enemmän sisältöä, kun taas hillitymmällä värillä olisi päinvastainen vaikutus.
 • Ei hyvä valinta lentoyhtiöille, rahoitukselle tai muille yrityksille, joissa luottamus ja mielenrauha ovat tärkeitä.

Oranssi

Oranssin väripsykologia web-suunnittelussa

Oranssi yhdistää punaisen kiireellisyyden keltaisen iloisuuteen, mikä johtaa väriin, joka on innostunut, hauska, lohdullinen, ja luottavainen. Oranssin käyttö on hyvä valinta toimintakehotuspainikkeille tai muille huomiota vaativille elementeille – ehkä paremmalla tavalla kuin punainen, koska se on ystävällisempi ja kutsuvampaa.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Luo hauskan, jännityksen ja lapsenomaisen ihmeen. Käytetään usein urheilun ja pelien alalla. Katso myös Nickelodeon!
 • Herättää luottamusta toimintakehotuspainikkeisiin.
 • Ehdottaa kohtuuhintaisuutta ja säästöjä. Käyttää esimerkiksi Maksa vähemmän, Amazon, Kotivarasto, ja namecheap.

Keltainen

Keltaisen väripsykologia web-suunnittelussa

Keltaista kutsutaan usein onnellisin väri. Se herättää jännitys, ystävällisyys, ja optimismi. Keltainen nostaa ihmisen mielialaa ja tarjoaa inspiraatiota. Psykologien mukaan ihmiset yhdistävät onnelliset muistot usein keltaiseen väriin, joten jotkut yritykset käyttävät tätä väriä hyödyntääkseen iloisia tunteita..

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Käytetään monissa vauvanhoitotuotteissa, koska tutkimus osoittaa, että se on ensimmäinen värilasten reagoimaan.
 • Auringon väri. Liittyy moniin ulkona ja energistä merkkejä.
 • Käytä säästeliäästi: Liian paljon keltaista tiedetään aiheuttavan ahdistuksen tunnetta.
 • Tietyt keltaiset sävyt voivat vahingossa johtaa pahoinvointiin…

Vihreä

Vihreän väripsykologia web-suunnittelussa

Vihreä on inspiroiva väri tyyneys, saldo, rikkaus, ja yhteys luonto. Jos brändisi on ympäristö-, ympäristöystävällisellä tai luonnonmukaisella kentällä, vihreä on sinulle itsestään selvä valinta. Mielenkiintoista on, että vihreää käytetään myös pääosin tekniikkamaailmassa. Rahaan ja talouteen liittyy tummempia sävyjä. Sateenkaaren tarkalla keskipisteellä vihreä on sekä loogisen että tunnepitoisen harmonia; siksi se on erittäin monipuolinen väri.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Käytetään kaupoissa asiakkaiden rentouttamiseen ja rauhoittamiseen.
 • Inspiroi luovuutta.
 • Sillä on hyvin vähän negatiivisia konnotaatioita muihin väreihin verrattuna.
 • Edustaa kasvua ja vaurautta, joten se on itsestään selvä valinta rahoitussektorille.

Sininen

Sinisen väripsykologia web-suunnittelussa

Ehkä yhteiskuntamme suosituin väri, sininen tuottavuus, luottamus, ja tyyneys. Kun punainen korostaa aisteja fyysisen kiireellisyyden tunteen avulla, sininen vaikuttaa mielentilaan enemmän rauhan ja tyydytyksen tunteen avulla. Se on noninvasiivinen väri, joten siinä ei ole riskiä olla ylivoimainen tai kieroutunut, kuten jotkut kirkkaammat värit voivat olla. Sininen luo luottamuksen tunteen, joten sitä käytetään pääasiassa rahoituslaitoksissa, yrityksissä tai aloilla, joilla avoimuus on tärkeää.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Yleisimmin pitämät värit – jopa värisävyt!
 • Käytetään työpaikalla tuottavuuden lisäämiseksi.
 • Ei suositella ruokaan, koska se vähentää ruokahalua.
 • Käytä sitä sanomaan: “Hidasta. Rentoutua. Kaikki on siistiä. ”

Violetti

Violetin väripsykologia web-suunnittelussa

Väri violetti herättää mysteeri, mielikuvitus, kehittyneisyys, ja menestys. Monissa kulttuureissa se liittyy usein henkisyyteen ja taikuuteen, samoin kuin rojalteihin ja ylellisyyteen. Monet huippuluokan tuotteet, kuten korut ja kauneustuotteet, käyttävät purppuraa eleganssinsa ja tyylikkäänsä vuoksi – ja myös räätälöimiseksi naisellinen yleisö. Violetti inspiroi uutta ajattelua ja luovuutta; näet sen käyttävän yrityksiä, jotka arvostavat viisautta, mielikuvitusta ja omaehtoisuutta.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Yksi naisten pitämistä väreistä; yksi miesten vähiten pitämistä väreistä.
 • Inspiroi varallisuutta tekemällä siitä toisen edullisen värin finanssiteollisuudelle.
 • Ei suuri motivaatio toimintakehotuselementeille – käyttäjät todennäköisesti lopulta miettivät maailmankaikkeutta sen sijaan, että napsauttaisivat painiketta.

Pinkki

Pinkki-väripsykologia web-suunnittelussa

Vaaleanpunainen on harvoin käytetty väri, joka luo myötätunto, romantiikka, ja nuorekkuutta. Ainakin länsimaisessa kulttuurissa miehet peittävät vaaleanpunaisen melkein kokonaan; tästä syystä sitä käytetään yksinomaan naisellisemmissa tuotemerkeissä. Vaaleanpunainen on tunneväri, jota käytetään usein romanssin ja leikkisyyden herättämiseen. Sen ravitseva laatu tekee siitä hyvän valinnan terapeuteille, hyväntekeväisyysjärjestöille tai lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Erinomainen valinta dekadentteihin ruokiin, kuten karkkeihin, kakkuihin, jäätelöön tai suklaisiin.
 • Kohdistaa erityisesti naisellinen yleisö.
 • Luo rauhoittavan ja välittävä ilmapiirin.
 • Käytä säästeliäästi: liian paljon vaaleanpunaista voi kuivua ja antaa kypsyyden tunteen.

Musta

Verkkosuunnittelussa mustan väripsykologia

Värin täydellinen puuttuminen, musta sisustaa auktoriteetti, teho, eleganssi, ja vakavuus. Musta antaa lihavoinnin, joten sitä on käytettävä varoen. Liian suuri osa siitä voi olla ylivoimaista tai antaa negatiivisen merkityksen. Sen korkea kontrasti muiden värien, etenkin valkoisen kanssa, tekee siitä monipuolisen taustan kiinnittääksesi huomiota muihin elementteihin. Musta lisää tunnetta ylellisyydestä ja hienostuneisuudesta, joten sitä käyttävät tuotemerkit, jotka räätälöivät vain rikkaimpia asiakaskuntia.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Käytetään tuotemerkkejä, jotka ylpeyttävät ylellisyyden yksinoikeuteen. nähdä Gucci, kanava, Lamborghini, ja jaguaari.
 • Hyvä valinta huippuluokan vaatteille ja tyylikkäille teknologiatuotteille.
 • Ei hyvä valinta ruokaa, rahoitusta tai terveydenhuoltoa varten.

Valkoinen

Valkoisen väripsykologia web-suunnittelussa

Valkoinen on yhdistelmä kaikkia värejä täydellä intensiteetillä, luomalla visuaalinen tunne täydellisyys, puhtaus, yksinkertaisuus, ja luovuus. Rehellisesti, voitko todella mennä pieleen valkoisen kanssa? Monet verkkosivustot käyttävät valkoista runsaasti, koska on hyvä suunnitella järkeä täyttää alueet välilyönnillä, jotta ulkoasu hengittää. Valkoinen voi herättää tyylikkyyttä ja tyylikkyyttä, jota käytetään myymälöissä ja verkkokaupoissa trendikkään ja hienostuneen ilmapiirin luomiseen (ajattele Omena).

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Valkoinen on tyhjä liuskekivi; se inspiroi uusia ideoita ja uusia alkuja.
 • Käytä valkoista luopua suunnittelusta ja kiinnitä huomiota vain tuotteeseesi tai sisältöön.
 • Käytä sitä avataksesi ylikuormitetut alueet verkkosivustollesi.
 • Liian paljon valkoista voi luoda eristyneisyyden tai tylsyyden tunteen.

Värin käyttäminen muunnoksissa

Tietenkin, että kaikelle huomiolle, joka kiinnitetään verkkosivustollesi sopivien värien valintaan, on varmasti oltava syy. Vaikka tyylikkään värimaalauksen esteettinen vetovoima on paikkansa yleisessä käyttökokemuksessa, väripsykologian todellinen tavoite on motivoida toimintaa ja lisätä muuntamista.

Kun ymmärrät, miksi tietyt värit herättävät suurempia tuloksia kuin toiset, voit käyttää näitä tietoja suunnitellaksesi verkkosivustosi suunnittelu- ja visuaalisen hierarkian maksimoidaksesi käyttäjän vuorovaikutus. Tämän tiedon aseistaminen vaatii usein kokeilua eri väreillä ja testaamista nähdäksesi, mitkä toimivat paremmin, mutta lopulta sinun on tuntea yleisösi parhaiden tulosten saamiseksi.

Ajattele mitä palveluasi tuotemerkkiisi tarjoaa ja minkä tyyppiselle asiakkaalle räätälöit. Kohdentaako tuotemerkkisi impulsiivisia shopaholisteja vai räätälöidäänkö se enemmän huolellisille ja säästämöille ostajille? Ovatko luottamus tärkeät kulmakivet brändisi missio-ilmoituksessa – vai kiinnostaakö asiakaskunta enemmän hauskaa ja jännitystä? Jokainen näistä tekijöistä voidaan liittää omaan väriinsä, joten brändisi värimaailma voidaan tehokkaasti määrittää sen omien arvojen ja käyttäjäkunnan perusteella.

Sukupuolivalinta

Selvä osoitus yleisöstäsi liittyy sen sukupuoleen, eikä ole yllättävää, että miehet ja naiset eroavat toisistaan ​​väriasetuksessaan. Yleisesti, naiset yleensä mieluummin pehmeämpiä värejä ja sävyjä, gravitaation kohti sininen, violetti, ja vihreä. men yleensä kuin rohkeampia värejä ja sävyjä, mieluummin sininen, vihreä, ja musta.

tutkimushanke Joe Hallockin johtama näyttää mielenkiintoisia löydöksiä, jotka liittyvät värien suosimiseen sukupuolen mukaan:

Miesten ja naisten suosikki väritMiesten ja naisten suosikki värit. Kuvalähde.
Miesten ja naisten vähiten suosikki väritMiesten ja naisten vähiten suosikki värit. Kuvalähde.

Minulla ei ole aavistustakaan, miksi maailma rakastaa sinistä niin paljon, mutta se näyttää olevan melko turvallinen veto, jonka avulla voit tehdä paljon ihmisiä onnelliseksi sisällyttämällä sen jonnekin verkkosivustoosi. Myös huono oranssi …

Ovatko tietyt värit todella tehokkaampia kuin toiset?

Markkinointitoimistoilla on taipumus eksyä yksityiskohtiin A / B-testauksella. Verkkosivustojen värimuutoksista kokeilujen ja muuntokurssien erojen mittaamisen tapaustutkimusten avulla monet markkinoijat kiirehtivät väitteeseen, jonka mukaan tietyt värit ovat yksinkertaisesti tehokkaampia kuin muut käyttäjien toiminnan lisäämisessä. Tämä johtaa rohkeat ilmoitukset kuten ”iso oranssi painike” on toimintakehotuspainikkeiden tulevaisuus – ikään kuin jokin muu väri on ja ikuisesti sen on oltava ala-arvoisempi kuin kaikkivaltias ROP.

Lukemattomat yritykset hurjuvat ekstaattiset tulokset värien muuttamisesta lisäämään tuloksia. Niin usein kuulemme huikeita väitteitä, kuten ”myynti kasvoi 175% vaihtamalla vihreästä painikkeesta keltaiseen!” Mutta onko pelkkä värinvaihto vastuussa valtavasta menestyksen muutoksesta – vai onko siinä muita psykologisia tekijöitä?

Väripsykologian muuntoesimerkkiAlkuperäinen vihreä CTA-painike VegasSlotsOnline.com-sivustossa vaihdettiin keltaiseksi, minkä he väittivät lisääntyneen muunnoksen 175%.

Yllä olevaan esimerkkiin nähden vaikuttaa vähän lyhytnäköiseltä hypätä ylös ja tunnustaa keltaisen värin ihmeelliset voimat kaikille yrityksille. Olisi virhe olettaa, että tämä yksinkertainen värinmuutos voi tarjota yleisiä tuloksia verkkosivustoille kaikkialla Internetissä, joissa silti käytetään vihreitä painikkeita. Vaikka valitsemallasi tietyllä värillä on aina merkitystään, on myös tärkeää huomata tilanne, jossa näitä värejä käytetään.

Kontrasti tekee eron

Kontrasti voi vaikuttaa käyttäjän käsitykseen yhtä paljon kuin värisävy. Katsokaa jälleen yllä olevaa esimerkkiä ja yritä päätellä, miksi keltainen painike motivoi käyttäjiä toimimaan enemmän kuin vihreä. Banderolin vihreän taustan perusteella – ja kenties koko sivuston muun värivalikoiman perusteella – vihreä CTA-painike eksynee vain yhtenäisyydessä. Näyttää siltä, ​​että se on vain lisäkopio, joka ei tarjoa mitään huomion tarttumista, joka komentaa “Hei! Napsauta minua! ” Kulta-keltainen sävy on täydellinen valinta tässä yhteydessä: se pariutuu hyvin vihreän taustan kanssa ja mikä tärkeintä, tarttuu käyttäjän silmiin ja houkuttelee heitä osoittamaan osoittimen sen yli.

Kun olemme imeytyneet saman värin hetkeksi, silmämme luonnollisesti etsivät vastapäätä väri visuaalisena tauona. Nämä komplementtivärit erottuvat toisistaan ​​korkeimmalla kontrastilla, ja siten ne ovat tehokkaimpia verkkosivustoelementeille, kuten CTA-painikkeet päätekstin rinnalla. Siksi on viisasta harkita oman verkkosivustosi värimaailman kontrastia sen sijaan, että seuraisit sokeasti toisen tuotemerkin esimerkkiä hämmästyttävillä värinsä muuttuvilla tuloksilla.

NOPEA VINKKI: Silmämme siirtyvät luonnollisesti ensin kirkkaimpaan väriin. Sinisellä, vihreällä ja syaanilla on taipumus taantua, kun ne sijoitetaan lämpimämpien värien, kuten keltaisen, oranssin tai punaisen, viereen. Käytä harkintavaltaa, kun haluat tietyn värin ohjata käyttäjän huomion.

johtopäätös

Verkkosivustosi värit kertovat paljon brändisi arvoista ja asiakaskunnasta. Valitse oikeat, ja saat parempia tuloksia ja käyttäjän vuorovaikutteisuutta. Valitse kuitenkin väärät, ja voit eristää yleisösi tai jättää ne hämmentyneiksi ja passiivisiksi. Värimaailmasta päättäminen on muutakin kuin kuin vain värien valitseminen, jotka näyttävät hyvältä. Jokaisen värin takana on syvällinen psykologinen ja alitajuinen merkitys – ja tietyllä tavalla ne voivat vaikuttaa yleisöösi vielä enemmän kuin tuotteesi tai palvelusi laatu.

Jos sisältö on kuningas, väri on varmasti kuningatar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me