Miksi sivunopeus on SEO

Sivun nopeus on Googlen mittaama tekijä, joka vaikuttaa sijoituksesi. Opi testaamaan & paranna verkkosivustosi sivunopeutta ollaksesi näkyvämpi verkossa.


Sivunopeus on tärkeä SEO: lle

Monet ihmiset ajattelevat, että hakukoneoptimoinnissa keskitytään ensisijaisesti oikeiden avainsanojen käyttämiseen sisällössäsi ja käänteisten linkkien luomiseen saadaksesi verkkosivustosi hakukoneiden (lähinnä Google) kärkipaikkaan. Tosiasiassa on kuitenkin suuri joukko tekijöitä, ja yksi, jota usein tarkastellaan, on sivunopeus. Google tarkastelee verkkosivustosi latausaikaa algoritmissaan ja käyttää sitä tekijänä määrittääksesi sijaintisi hakutuloksissa. Vuodesta 2010 lähtien yhtiö on asettanut sivunopeuden etusijalle ja ollut lausuntonsa asemastaan. Se, että tietäessäsi sivusi nopeutta ja pyrkiessäsi parantamaan sitä, voi viedä sinut haluttuun kärkipaikkaan.

Katse iso kuva

Googlen kannalta sivunopeus on tärkeä tavoitteelle parantaa koko Internetiä. Tämä johtuu siitä, että yritys ymmärtää sivunopeuden vaikutuksen sivun katseluihin ja sivuston kävijöiden määrään. Google kysyi käyttäjiltä kerran, halusivatko he 10 tai 30 tulosta sivua kohden. He valitsivat ylivoimaisesti jälkimmäisen, mikä näytti tuolloin hyvältä idealta – paitsi että Google teki muutoksen liikenteen laskiessa 20 prosenttia. Miksi? Sivujen, joissa oli 30 tulosta, lataaminen kesti puoli sekuntia kauemmin. Vaikuttaa siltä, ​​ettei mitään ole iso asia, mutta sivunopeuteen tulee puoli sekuntia.

Toisena esimerkkinä sivuston nopeudesta kävijöihin, Akamaiin ja Gomez.comin tekemä tutkimus paljasti, että verkkokäyttäjät odottavat sivustojen latautuvan enintään 2 sekunnissa. Jos se ei lataudu 3 sekunnissa, he todennäköisesti siirtyvät toiselle sivustolle. Googlen näkökulmasta tämä tarkoittaa, että nopeamman latausnopeuden omaaviin sivustoihin pääsee useammin, ja ne ovat siten osuvampia – siten, että sivuston nopeus sisällytetään sijoitusalgoritmiin.

Sivunopeus verkossa: Sivunopeuden testaaminen

Onneksi Google välittää sivunopeudesta niin paljon, että vuonna 2011 he loivat työkalun nimeltä Sivunopeus verkossa jonka avulla yritykset voivat testata sivunopeutensa. Saatavana nimellä web-pohjainen työkalu ja Chrome-laajennus, Page Speed ​​Online antaa sivustosi latausnopeudelle kokonaispistemäärän 100: sta. Analyysin jälkeen Google tarjoaa myös hyödyllisiä ehdotuksia sivusi nopeuden parantamiseksi. Ne on luokiteltu korkean, keskipitkän ja matalan prioriteetin korjauksiksi ja jaettu mobiili- ja työpöytäluokkiin. Ne voivat olla melko teknisiä, joten haluat jakaa tulokset web-kehittäjän kanssa nähdäksesi, mitkä korjaukset ovat parhaiten toteutettavissa.

Parempi käyttökokemus = enemmän myyntiä

Verkkosivustosi nopeuden lisääminen parantaa myös sivujen kävijöiden yleistä käyttökokemusta. Latausaika on erittäin tärkeä tekijä määritettäessä, kuinka paljon ja kuinka usein käyttäjät käyvät sivustossasi.

Sivunopeudella on vaikutusta myyntiin ja asiakkaiden säilyttämiseen. Esimerkiksi, Radwaren suorittama tapaustutkimus osoitti, että 51 prosenttia Yhdysvaltain verkkokaupoista ei suorita ostoa, jos sivusto on liian hidas. Samoin toinen tutkimus Strange Loop osoitti, että vain yhden sekunnin viive voi maksaa sinulle 7 prosenttia myynnistä. Yrityksesi etu on, että sivusi latautuu mahdollisimman nopeasti.

Luotettava Web-isäntä tarkoittaa nopeampaa sivunopeutta

Sivustosi nopeus riippuu paljon web-palvelimen palvelimen nopeudesta. Kaikkia verkkoisäntäjä ei luoda yhtäläisiä. Halvan isäntävalinnan valitseminen voi olla hyvä idea lyhyellä aikavälillä, mikä säästää rahaa alussa, mutta pitkällä aikavälillä se voi maksaa sinulle myyntiä. Valitsemasi isännän pitäisi pystyä käsittelemään kaikkia sivustosi elementtejä suurella latausnopeudella.

Viimeisimmässä tutkimuksessa nopeimmista web-palvelimista havaittiin, että InMotion Hosting tarjosi asiakkaille suurimman tyytyväisyyden sivunopeuden suhteen. Yhtiöllä on omat tietokeskukset, jotka sijaitsevat strategisesti jokaisella Yhdysvaltain rannikolla, joten InMotionin isännöimät sivustot toimivat nopeammin ympäri maata. Lisäksi heidän palvelimissaan on SSD (Solid State Drive) -tallennustila, joka tarjoaa tietojen välittömän haun ja salamanopeuden.

Muut sivunopeuteen vaikuttavat tekijät

Jos sinulla on loistava verkkopalvelupalvelu, mutta sivustosi latausnopeudessa on edelleen ongelmia, on joitain yleisiä syitä, joita Web-kehittäjät voivat tutkia. Ehkä numero yksi ongelma on kuvan optimointi. Jos PNG- ja JPG-kuvasi sisältää lisätietoja tai ne eivät sisällä DEFLATE-kompressoria, ne latautuvat hitaammin. Muita yleisiä syitä ovat ylimääräiset mainokset, tehoton koodi, hankalat suunnittelutemat, ylimääräiset widgetit ja laajennukset sekä laajennukset ja sovellukset, jotka eivät ole yhteensopivia tiettyjen selainten kanssa..

Sivusi sijoitusta määritettäessä on monia tekijöitä. Sivustosi nopeus on sellainen, jota ei pidä unohtaa. Sivustosi nopeuden parantaminen ei vain tuo sivua lähemmäksi hakutulosten yläosaa, vaan se myös saa ihmiset nauttimaan sivustosi käytöstä entistä enemmän. Mitä parempi sivustosi käytettävyys, sitä todennäköisemmin ne pysyvät sivustollasi ja sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on myyntiin. Eikö se ole SEO-pisteen piste?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map