Kuinka kehittää sisältöstrategiaasi blogiisi

Blogit tarvitsevat sisältöstrategian suunnitelman. Opi kehittämään sisältöstrategia, joka auttaa sinua julkaisemisessa tarkoituksella käyttämällä näitä 5 yksinkertaista vaihetta.


Kuinka luoda sisältöstrategia blogiisi

Joten olet päättänyt, että yrityksesi tarvitsee blogin markkinointitoimien auttamiseksi. Kiva! Mutta ennen kuin kirjoitat ensimmäisen viestisi, sinun on ensin tehtävä jotain: koota sisältöstrategia.

Vahvan sisältöstrategian saaminen voi olla ero hyvän blogin ja suuren blogin välillä – se, joka vetää hakuliikennettä ja muuntaa. Strategialla on paitsi hyötyä julkaisemisen suunnittelusta, mutta se auttaa myös asettamaan tavoitteita, ymmärtämään paremmin yleisöäsi ja tuottamaan lukijoille resonoivia artikkeleita ja rakentamaan mainetta.

HARKITSE TÄTÄ: Organisaatiot, joilla on dokumentoitu strategia, ovat tehokkaampia ja vähemmän haasteellisia kaikissa sisällön markkinoinnin näkökohdissa verrattuna niihin, joilla on vain sanallinen strategia tai joilla ei ole strategiaa ollenkaan, sisältömarkkinointi-instituutin mukaan. Niistä, joilla on kirjallinen strategia, 60% pitää liiketoimintaansa tehokkaana, kun taas vain 32% sanallisen strategian käyttäjistä sanoo olevansa tehokas.

Henkilökohtaisesti nämä tilastot soivat minulle. Olen bloginnut ammattimaisesti vuodesta 2012, ja vasta kun otin aikaa tutkia ja koota sisältöstrategiaa, aloin saavuttaa vakaita tuloksia. Nyt en enää tuhlaa aikaa väärien viestien kirjoittamiseen, koska ymmärrän yleisöni, minulla on järjestetty ja johdonmukainen toimituskalenteri ja – mikä tärkeintä – kirjoitan tarkoituksella, koska olen asettanut selkeät tavoitteet.

5 keskeistä vaihetta sisältöstrategian kehittämiselle

Tässä artikkelissa kerron teille viisi avainvaihetta, jotka olen valinnut blogin hallinnasta. Tämän viestin loppuun mennessä sinulla on tarvittavat tiedot ja työkalut, jotta saat oman suunnitelmasi luodaksesi tehokkaan blogin sisältöstrategian..

1. Aseta SMART Goals & Ymmärrä blogin tarkoitus

Olemme todenneet, että haluat perustaa blogin, mutta mikä on blogin tarkoitus?

Ensimmäinen askel sisältöstrategian luomisessa on tavoitteiden asettaminen. Selkeiden tavoitteiden saaminen antaa blogiisi tarkoituksen ja auttaa sinua priorisoimaan tehtäviä, jotka asettavat sen menestykseen.

Tavoitteiden asettamisessa olen suuri SMART-tavoitteiden fani. SMART-tavoitteet tuovat rakenteen ja jäljitettävyyden tavoitteiden asettamiseen varmistaen, että tavoitteesi ovat todennäköisemmin saavutettavissa.

Jotta tavoite olisi SMART, sen on oltava tarkka, mitattavissa, saavutettavissa, asianmukainen ja oikea-aikainen. Tässä on loistava esimerkki Tasapaino:

Laaja tavoite: Haluan kasvattaa yritystäni.

Sisältöstrategian SMART-tavoitteet

erityiset: Hankin kolme uutta asiakasta konsultointiliiketoimintaani.

mitattavissa: Mittaa edistymistäni sillä, kuinka monta uutta asiakasta otan mukaan, säilyttäen samalla nykyisen asiakaspohjani.

Saavutettavissa oleva: Pyydän nykyisiä asiakkaita lähettämään asian, käynnistämään sosiaalisen median markkinointikampanjan ja verkottumaan paikallisten yritysten kanssa.

asiaa: Lisäasiakkaiden lisääminen yritykseesi antaa minun kasvattaa yritystäni ja kasvattaa tulojani.

Aikaan pohjautuva: Minulla on kolme uutta asiakasta kahden kuukauden sisällä.

SMART-tavoite:

Hankin kolme uutta asiakasta konsultointiliiketoimintaani kahden kuukauden kuluessa pyytämällä lähetyksiä, käynnistämällä sosiaalisen median markkinointikampanjan ja verkottumalla paikallisten yritysten kanssa. Tämän avulla voin kasvattaa yritystäni ja kasvattaa tulojani.

Mieti nyt, mitä haluat saavuttaa blogiisi. Ehkä haluat houkutella orgaanista liikennettä, tuottaa viittauksia ja lisätä tuloksia? Tai haluatko kouluttaa tai pitää asiakkaasi ajan tasalla uusimmista tuotteesi tai palvelusi ominaisuuksista? Tai jopa rakentaa brändisi mainetta ja uskottavasti?

Mikä tahansa yleistavoitteesi voi olla, kirjoita se muistiin kuin yllä oleva laaja tavoite ja kirjoita sitten uudelleen SMART-tavoitteeksi. Paitsi että tavoitteidesi kirjoittaminen antaa sinulle selkeyttä, se antaa sinulle myös jotain muistiinpanoon muistiinpanoon ja kiinni tietokoneeseesi niille pitkille yöille, kun kärsit kirjailijan estosta ja ihmettelet, miksi he hittivät, että aloit blogin ensimmäinen sija!

NOPEA BLOGITUSVINKKI: Otsikot, joissa on 6–13 sanaa ja enintään 60 merkkiä, houkuttelevat eniten ja johdonmukaisinta liikennettä.

2. Ymmärrä kuka yleisösi on

Seuraava vaihe on yleisösi selvittäminen ja ymmärtäminen, kuka kohderyhmä on blogiisi. Asioita kuten:

 • Väestörakenteen? Ikä, sukupuoli, sijainti jne.
 • Mitä he tekevät? Kehittäjät, suunnittelijat, markkinoijat jne.
 • Mitä verkkosivustoja he käyvät? Ketkä ovat potentiaaliset kilpailijasi?
 • Mitä sosiaalisia kanavia he käyttävät? Twitter, Facebook, Instagram jne.
 • Keitä he kunnioittavat ja kuuntelevat? Miksi heidän vaikuttajansa??
 • Mitkä ovat heidän kipupisteensä? Mitä ongelmia heillä on, jotta voisit auttaa ratkaisemaan?

Tämän luettelon mielessä sinun on luotava käyttäjän henkilöitä. Käyttäjäpersoonat ovat kuvitteellisia, yleistettyjä hahmoja, jotka kattavat ihanteellisten bloginlukijasi erilaiset tarpeet, tavoitteet ja käyttäytymismallit.

Facebook-näkemykset analyyttisestä tiedostaGoogle Analytics- ja Facebook-tilastotiedot voivat auttaa sinua saamaan näkemyksen väestöryhmästäsi, esimerkiksi mistä vierailijat / seuraajat ovat kotoisin, ja heidän iänsä ja sukupuolensa.

Miksi luoda persooneita? Jos haluat ihmisten lukevan sisältöäsi, sinun on luotava potentiaalisille lukijoillesi hyödyllinen sisältö. On tärkeää pitää mielessä aina “Hyödynnäkö yleisöäni tämä artikkeli ja ratkaistaan ​​heidän kipupisteensä?”

Määritäksesi persoonasi, ajattele tyyppiä, jonka kuvittelet lukevasi blogiasi. Millaista työtä he tekevät? Millaisessa yrityksessä he työskentelevät? Mitkä ovat heidän tavoitteensa ja haasteensa? Millainen sisältö auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa?

Yleensä on parasta keksiä vähintään kolme henkilöä. Lisätietoja henkilöiden luomisesta, varsinkin jos haluat luoda blogin suurelle yritykselle, tutustu tähän perusteelliseen oppaaseen Bufferin ihmisten toimesta.

3. Tee avainsanatutkimuksesi

Jos haluat, että ihmiset löytävät blogin orgaanisesti haun kautta, sinun on katettava aiheesi, joita nichesi etsii.

Joten ensin, sinun on tunnettava oma markkinarako. Läheisesti. Esimerkiksi, jos haluat blogoida tuki- ja tietopohjatuotteista, aloita etsimällä näitä termejä Google AdWords avainsanan suunnittelija. Mitä enemmän tietoa voit kerätä siitä, mitä potentiaalinen yleisösi etsii, sitä tehokkaammin luot sisältöä, jonka yleisö löytää haussa.

Luo seuraavaksi luettelo yleisösi suosimista siemenavainsanoista. Näiden avainsanojen tulisi olla erityisiä, joten jokin tukipalvelun kaltainen ei toimi. Sen sijaan ”WordPress-tuki” on tarkempi, ja kyseisellä kapealla voi olla ”WordPress-tuen laajennus” tai “WordPress-tukitietokanta”..

Näiden siementen avainsanojen avulla voit sitten laatia luettelon blogiartikkeleista, joilla pääset alkuun ja parannat SEO-tasoa. Esimerkiksi:

 • 10 suosituinta WordPress-tuen laajennusta
 • 12 parasta WordPress-tietokannan laajennusta
 • Tietokannan perustaminen WordPress-sivustoosi

4. Kirjoita mahtava sisältö

Kun avainsanat ovat paikoillaan ja jotkut viestiideat taskussa, voit nyt kirjoittaa uskomattoman sisällön.

Jokainen puuttuu kirjoittamiseen eri tavalla. Jotkut ihmiset haluavat vain aloittaa kirjoittamisen ja nähdä, mitä tapahtuu. Henkilökohtaisesti pidän rakenteesta. Haluan saada vankan idean ja yleiskuvan siitä, mitä haluan kirjoittaa mielessäni ennen aloittamista. Tässä on prosessini:

 1. Keksiä viestiidea: Idean tulisi resonoida kohderyhmäsi kanssa. Kokeile etsiä ideaasi ja katso, mitä kilpailijasi ovat julkaisseet. Jos pystyt parantamaan heidän kirjoittamiaan, upea! Jos ei, keksiä uusi idea.
 2. Tee tutkimuksesi: Tutki aiheesi sisäisesti. Avatan yleensä paljon välilehtiä ja luon linkkiluettelon, ja määritän käyttämäsi tiedot aina – älä kopioi.
 3. Kirjoita loistava otsikko: Otsikoidesi tulisi osoittaa lukijoille tärkeä kipupiste. Varmista, että se on alle 60 merkkiä pitkä ja sisältää tärkeimmät avainsanasi.
 4. Suunnittele viestisi rakenne: Luo luettelomerkkiluettelo niistä eri osioista, jotka haluat lisätä viestiin.
 5. Kirjoita esittely: Viestin ensimmäisellä rivillä tulisi olla tärkeimmät tiedot viestissäsi. Esimerkiksi, jos viestisi koskee WordPressin parhaita tietokannan laajennuksia, voit kirjoittaa: ”Etsitkö hienoa tietokannan laajennusta WordPressille? Olemme tehneet kovaa työtä puolestasi ja koottaneet tämän luettelon parhaista ilmaisista laajennuksista. ” Muussa johdannossa tulisi olla yhteenveto siitä, mitä aiot käsitellä muussa viestissä.
 6. Kirjoita viesti: Kirjoita jäljellä oleva viesti yllä luodun rakenteen avulla. Mielestäni kunkin osan luettelomerkkien kirjoittaminen auttaa minua saamaan ajatukseni järjestykseen, jotta voin laajentaa niitä sitten kokonaisiin lauseisiin.

NOPEA VINKKI: 43% ihmisistä myöntää päivittävän blogin viestejä. Joten tee blogiisi erottuvaksi hyvin suunnitelluilla otsikoilla, videoilla ja muilla visuaalisilla työkaluilla, jotta artikkelisi tärkeimmät osat saadaan huomatuksi ja muistettavaksi.

5. Asenna toimituskalenteri

Mikään kalenteri ei voi auttaa sinua pysymään tiellä – puhumattakaan siitä, että Google rakastaa johdonmukaisuutta.

Rakastan luetteloiden kirjoittamista ja kalenterin – etenkin toimituksellisen kalenterin – pitäminen on sen luonnollinen jatko. Kalenterin avulla voit saada mukavan lintuperspektiivin tulevasta ja jo julkaisemastasi, mutta se näyttää nopeasti, missä julkaisuaikataulussa on aukkoja..

On joitain erinomaisia ​​ilmaisia ​​työkaluja, kuten Trello ja Toimituskalenterin laajennus WordPressille (joita molemmat käytän henkilökohtaisesti). Jos olet työkalun jälkeen, jolla on hiukan enemmän oomphia, kokeile CoSchedule. Se sisältää hienoja edistyneitä ominaisuuksia, kuten sosiaalisen median integroinnin, tiimien työnkulut ja analytiikan.

johtopäätös

Nyt kun olet aseistettu tietoon, jota tarvitset blogin sisältöstrategian luomiseen, sinun tarvitsee vain aloittaa blogi ja kirjoittaa! Muista, että organisaatiot, joilla on blogin strategia, ovat sisämarkkinoinnissa tehokkaampia kuin ne, joilla on sanallinen strategia tai joilla ei ole strategiaa ollenkaan.

Onnea uuden blogin julkaisemisessa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me