Google Analyticsin avulla verkkosivustojen liikenteen ymmärtäminen

Opi käyttämään Google Analytics -raportteja käyttäjän käyttäytymisen tarkastelemiseen & paljasta, mitkä markkinointitoimet ohjaavat liikennettä verkkosivustoosi.


Web-sivuston liikenteen ymmärtäminen Google Analyticsin avulla

Nykyään yrityksillä voi olla runsaasti tietoja asiakkaistaan ​​ja verkkosivustojen kävijöistä käden ulottuvilla – tietoja, jotka voivat auttaa tekemään tietoisia markkinointipäätöksiä. 20 vuoden markkinointikokemukseni aikana olen nähnyt, että monet yritykset tekevät edelleen kalliita päätöksiä intuition ja päivättyjen tietojen perusteella. Vaikka nämä eivät välttämättä ole huonoja valintoja, nämä ovat valintoja, jotka eivät perustu oivallisiin tietoihin.

Jotta pystyt arvioimaan ja mukauttamaan digitaalisen markkinointistrategian oikein, sinun on tiedettävä, miten mainospyrkimyksesi suoriutuvat. Yrityksille, jotka alkavat vasta verkkosivustoanalytiikalla, verkkosivustosi liikenteen seuraaminen on erinomainen paikka aloittaa suuremman kuvan esittäminen yleisön käyttäytymisestä ja sisällön tehokkuudesta.

Mistä verkkosivustosi kävijät tulevat?

Google Analytics voi seurata verkkosivustosi liikennettä seuraavista oletuskanavista: orgaaninen haku, suora, maksettu haku, muu, viittaus, näyttö, sosiaalinen ja sähköposti.

Verkkosivustoliikenteen tyypit

Mitä nämä kanavat tarkoittavat? Liikenne ilmoitetaan seuraavasti:

Orgaaninen haku – kun kävijä etsii verkkosivustoasi tai osuvaa avainsanaa ja napsauttaa verkkosivustollasi hakukoneiden tulossivulla (SERP).

Suora – kun kävijä kirjoittaa verkkosivustosi URL-osoitteen suoraan.

Maksullinen haku – kun kävijä tulee verkkosivustoosi napsauttamalla linkkiä yhdessä hakumainoksissasi.

Muu – kun vierailijan lähdettä ei voida luokitella. Tämä voi tapahtua, jos lähteen tai median UTM-parametreja ei ole määritetty oikein (tämä selitetään myöhemmin).

Suositus – kun kävijä tulee verkkosivustollesi napsauttamalla linkkiä toisella verkkosivustolla (paitsi hakukoneet ja useimmat sosiaaliset verkostot).

Näyttö – kun kävijä tulee verkkosivustoosi napsauttamalla jonkin näyttömainoksesi linkkiä, se ilmoitetaan näyttöliikenteenä.

Sosiaalinen – kun kävijä napsauttaa verkkosivustollesi osoittavaa linkkiä sosiaalisesta verkosta (jota Google Analytics seuraa), se ilmoitetaan sosiaalisena liikenteenä.

Sähköposti – kun kävijä napsauttaa sähköpostissa olevaa linkkiä, siitä ilmoitetaan sähköpostin liikenteenä.

Google Analytics -seurannan määrittäminen

Jotta pystyt seuraamaan näitä erilaisia ​​liikenteen lähteitä ja syventämään tarkempaa seurantaa, sinun on ensin määritettävä Google Analytics -tili ja asetettava koodi verkkosivustollesi..

Tässä on Googlen artikkeli aiheesta Google Analytics -seurannan määrittäminen. Minulla on myös nopea & yksinkertainen Google Analytics -kurssi joka näyttää sinulle vaiheittaiset ohjeet tilisi perustamiseen ja seurantaan.

Mitkä markkinointiponnistukset lisäävät liikennettä sivustoosi?

Google Analyticsin avulla voit määrittää, kuinka markkinointitoimesi ja kampanjasi suoriutuvat. Kyky arvioida nykyisten kampanjoiden sijoitetun pääoman tuottoprosenttia ja kokonaisarvoa antaa yrityksellesi mahdollisuuden mukauttaa markkinointistrategiaansa mitattavissa olevien tehokkuustietojen perusteella. Hankintaraportit auttavat myös määrittämään eri lähteiden, kuten Twitterin, Facebookin ja LinkedInin, sekä medioiden, kuten sähköpostin, sosiaalisen ja digitaalisen mainonnan, tehokkuuden..

Uuden lähde- ja keskisuurten oivalluksesi lisäksi voit tunnistaa, mitkä sisällöt ovat suosittuja liikenteen ohjaimia JA millä lähteillä ja välineillä ne toimivat parhaiten. Oletetaan esimerkiksi, että olet huomannut, että yksi blogiviestistäsi johtaa suuria määriä liikennettä ja vastaanottaa jatkuvasti paljon sivun näyttökertoja. Jos olet asettanut UTM-parametrit seurannalle (selitetään myöhemmin), saatat myös huomata, että 40% tästä liikenteestä tulee orgaanisesta, 25% Twitteristä ja 25% kuukausittaisesta sähköpostiuutiskirjeestä. Näiden tietojen avulla voit alkaa investoida enemmän näihin tietyn tyyppiseen sisältöön tai aiheeseen liittyviin lähteisiin. Ennen kuin teet liikaa oletuksia tämän yhden tietopisteen perusteella, sinun kannattaa jatkaa kaikkien suorituskykytekijöiden testaamista ja arviointia, sitten mukauttaa markkinointistrategioita ja taktiikoita..

Liikenteen lähteiden löytäminen Google Analyticsista

Hankinta-raporttien alta löydät tärkeimmät liikennetiedot Yleiskatsaus -osiosta. Alla näet oletuskanavat, joilla verkkosivustosi liikennettä raportoidaan.

Katso oletuskanavien yleiskatsaus Google Analyticsissa

Kaikki liikenne > kanavat

Katsaus Google Analyticsin kaiken liikenteen kanaviin

Kaikki liikenne > Lähde / Medium

Source / Medium -raportti on erittäin tärkeä ymmärtääksesi mihin sinun pitäisi sijoittaa markkinointitoimesi ja budjettisi. Voit oppia Source / Medium -raportin käyttöä katsomalla tätä luomaani video-opetusohjelmaa:

Jos haluat etsiä tietyn tyyppistä sisältöä, aihetta, sivua tai verkkosivustosi osaa, voit luoda toissijaisen ulottuvuuden ja etsiä sitten avainsanan käyttämällä ennakkosuodatusvaihtoehtoa. Voit esimerkiksi tarkastella blogin yksittäisten sivujen lähde- tai tulostusmateriaalia luomalla toissijaisen ulottuvuuden sivulle ja tarkennetun suodattimen sivuille, joissa URL-osoitteessa on / / blogi /. Toinen tapa tehdä tämä on luoda toissijainen ulottuvuus Lähde / Medium-toiminnolle käyttäytymisen alle>Sivuston sisältö>Kaikki sivut raportoivat ja lisää suodattimen hakusivulle / blogi /.

Kaikki liikenne > lähetteet

Katsaus viittauksiin koko Google Analyticsin liikenteestä

sosiaalinen > Yleiskatsaus

Katso liikennettä Google Analyticsin sosiaalisen kanavan kautta

kampanjat > Kaikki kampanjat

Kohdassa Kaikki kampanjat löydät kaikki UTM-kampanjaparametrilla seuratut kampanjanimet. Jos käytät Google AdWordsia, kyseinen parametri lisätään automaattisesti sinulle kyseisissä kampanjoissa, paitsi jos kampanjamerkinnät ovat poissa käytöstä (se on oletuksena käytössä).

Voit napsauttaa yksittäisiä kampanjoita nähdäksesi Source / Medium ja kuinka kampanjasi toimivat eri kanavilla ja mediassa. Kaikki kampanjat -sivulta voit myös luoda toissijaisen ulottuvuuden katsellaksesi Lähde- / Keskitasoa tai jopa yksittäisiä sivuja.

Katsaus toissijaiseen ulottuvuuteen kaikissa Google Analytics -kampanjoissa

Kuinka asettaa kampanjaseuranta- / UTM-parametrit

Kampanjaliikenteen seuraaminen on yhtä helppoa kuin jonkin ylimääräisen tekstin lisääminen linkitettävään URL-osoitteeseen. Sinun on lisättävä UTM-parametrit seurataksesi kampanjasi liikennettä. Katso aiemmin julkaistu artikkeli UTM-parametreista, joka käsittelee tämän tekemistä.

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan on tärkeää seurata ja analysoida verkkosivustosi liikennettä oikein, koska se voi antaa sinulle tietoja, joita tarvitset tehokkaiden markkinointipäätösten tekemiseen. Lisätietoja Google Analyticsin käytöstä yksityiskohtaisesti saat katsomalla minun Google Analytics -raportit Syväsukellus: Hankintaraporttien kurssi Udemyssa. Saatat jopa pystyä hyödyntämään liikenteen ohjaimia, joita et tiennyt, että sinulla oli! Mitä liikenne on kertonut sinulle? Haluaisin kuulla siitä! Kommentoi alla tai tavoita minua Twitterissä: @janetdmiller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me