9 tehokasta tapaa parantaa verkkosivustosi poistumisprosenttia

Onko sinulla korkea poistumisprosentti? Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä pitämällä kävijät verkkosivustollasi ja parantamaan samalla tulosprosessien optimointia.


Kuinka parantaa poistumisprosenttia

Verkkoyrityksen perustaminen vie paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Sinun on keskityttävä tehokkaan viestinnän luomiseen työntekijöiden kanssa, varmistettava, että sivuston kävijöillä on loistava käyttökokemus, seurattava analytiikkaasi ja niin monia muita päivittäisiä tehtäviä.

Kuitenkin monet markkinoijat ja verkkoyritysten omistajat kamppailevat analyysien ja verkkosivustojen sisältämien erityisten tilastojen kanssa. Yksi heidän suurimmista kipuista on verkkosivuston poistumisprosentit.

MITÄ ON PALJONMAKSU? Lyhyesti sanottuna, poistumisprosentti on niiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka lähtivät sivustostasi käydessäsi vain yhtä sivua.

Korkeat poistumisprosentit tarkoittavat, että puuttuu konversiomahdollisuudet. Et myöskään voi luoda loistavaa asiakasmatkaa, jos sivuston kävijät lähtevät jo ennen kuin näkevät mitä sinulla on tarjottavanaan.

Mikä on hyvä poistumisprosentti?

Korkea poistumisprosentti tarkoittaa, että käyttäjät eivät selaa verkkosivustoasi. He vain laskeutuvat sivustollesi ja lähtevät tarkistamatta muita sivustosi sivuja.

Oletetaan, että sinulla on blogi, ja tavoitteesi on, että ihmiset lukevat useita artikkeleita. Samoin, jos sinulla on yrityksen verkkosivusto, haluat käyttäjien menevän kotisivusi ulkopuolelle ja tarkistamaan sitten mitä sinulla on tarjottavanasi.

Joten mikä on hyvä poistumisprosentti?

Jotkut ovat yhtä mieltä siitä, että 80 prosentin poistumisprosentti on hienoa, kun taas toiset pitävät sitä vahingollisena. Siitä huolimatta hyvä poistumisaste riippuu yrityksesi tavoitteista.

Napsauta Tweet

Siitä huolimatta suurin osa sivuston omistajista ja ylläpitäjistä haluaa vähentää tätä hankalaa lukumäärää niin paljon kuin pystyy. Se johtuu siitä, että poistumisprosentit toimivat verkkosivuston käytettävyyden indikaattorina, mikä tarkoittaa, että se voi vaikuttaa hakukoneesi sijoitukseen.

Juuri siksi sinun on opittava parantamaan poistumisprosenttia. Tässä viestissä tutkimme syvemmin yhdeksää tehokasta tapaa, joilla voit parantaa sivustosi poistumisprosentteja:

Nopeuta sivustoasi

Sivustosi nopeudella on suuri tekijä sen määrittämisessä, pysyykö mahdollinen lyijy sivustossasi vai ei. Itse asiassa yhden sekunnin viiveen aiheuttamisella voi olla merkittävä vaikutus myyntiin. Esimerkiksi suuri yritys, kuten Amazon, voi menettää yli miljardi dollaria yhden sekunnin viiveellä.

Useimmat käyttäjät odottavat nopeaa ja puhdasta kokemusta. Joten, jos olet suhteellisen epävarma siitä, onko sivustosi parhaimmillaan, sinun on harkittava tätä: Käyttäjät odottavat sivuston latautuvan kahden sekunnin sisällä. Muuten suurin osa heistä lähtee ja siirry eteenpäin kilpailijoihisi.

On myös kaksi pääaluetta, joihin sinun on keskityttävä, jos haluat nopeuttaa sivustoasi: mediaelementit ja animaatiot.

Mediaelementteihin kuuluvat videot ja kuvat. Pienennä kuvien kokoa heikentämättä niiden laatua. Tässä on joitain online-työkaluja, jotka voivat auttaa sinua tässä:

Älä isännöi niitä videoillasi palvelimellasi. Sen sijaan, lataa ne Vimeoon tai YouTubeen ja upota ne vain sivustoosi.

Kun olet rajoittanut näitä mediaelementtejä, on aika siirtyä animaatioihin. Sinulla on oltava niin vähän kuin mahdollista. Mitä enemmän skriptejä sivustosi tarvitsee ladata, sitä hitaammaksi se tulee.

Käytä animaatioita ja elementtejä, jotka ovat vain HTML5: ssä. Pysy kaukana Flashin tai Javaa käyttävistä. Varmista myös, että käytät nopeaa web-isäntää.

Julkaise korkealaatuista sisältöä

Toinen tehokas tapa lisätä käyttäjän käyttämää aikaa sivulle on laadukkaan laadukkaan sisällön luominen.

Koska sisällön luominen on silti täysin eri aihe, ”korkealaatuinen” sisältö tarkoittaa sitä, että luot sisällön, jota käyttäjä etsii. Ihannetapauksessa sen tulisi olla merkityksellistä heidän etsinnälleen ja sen pitäisi ratkaista tietty kipupiste tai ongelma heidän elämässään.

Toiset etsivät yksinkertaisesti yksinkertaista vastausta kysymyksiinsä. Jos voisit ratkaista tämän ja tarjota heille arvoa, on todennäköistä, että he tulevat takaisin ja pitävät kiinni.

Harkitse myös sisältökuilujasi ja kilpailijoitasi, jotta sinulla on käsitys siitä, minkä tyyppistä sisältöä yleisösi haluaa, mutta joka ei ole helposti saatavilla.

NOPEA VINKKI: Kun lisäät edelleen sisältöä ja luot enemmän lisäarvoa yleisöllesi, huomaat pian, että poistumisprosentit todennäköisesti pienenevät.

Tee verkkosivustosi mobiiliystävällinen

Todennäköisesti suurin osa käyttäjistä tarkastelee sivustoasi useista laitteista. Joten, oletko optimoinut sivuston sisällön sopimaan näihin eri ruuduihin?

Jos vastaus on kieltävä, niin sinun on tehtävä.

Keskimäärin ihmiset hakevat puhelimiaan noin 58 kertaa päivässä. Tähän liittyen, 62 prosenttia käyttää Internetiä matkapuhelimillaan.

Koska Internetin käyttäminen mobiililaitteillaan kasvaa vuosittain, sivustosi optimoiminen mobiililaitteille on kuin käytännössä käyttäjien kerrottaminen palaamaan sivullesi ja etsimään muualta.

Sivustosi tulisi olla reagoiva suunnittelu, jotta mobiilisivustosi kävijät saavat erinomaisen käyttökokemuksen.

Maksimoi käyttökokemus

Sinun on tarjottava kaikille sivustollesi laskeutuville optimaalinen käyttökokemus. Tarkoittaa, että sivustosi tulisi olla:

  • Suhteellisen helppo navigoida
  • Helppo lukea
  • Oleellinen heidän tarpeisiinsa
  • Erittäin henkilökohtainen

Elementtien, jotka vierailijoiden pitäisi nähdä sivullasi, tulee heijastaa sitä, mitä tiedät heiltä.

Oletetaan, että käyttäjä on käynyt sivustollasi aiemmin. Voit tarjota sisältöehdotuksia heidän aiempien kiinnostuksen kohteidensa perusteella.

Onko erittäin tärkeä CTA

Samalla tavoin sinun tulee myös olla tarkka niiden toimien suhteen, jotka haluat käyttäjien suorittavan sivullasi kulutettuasi mitä tahansa tarjoamaasi sisältöä.

Kun tiedät jo, mitä haluat heidän tekevän, voit kehottaa heitä ryhtymään toimiin tarjoamalla selkeän ja tarkan CTA: n tai toimintakehotuksen..

Mitä enemmän CTA: ta lisäät sivulle, sitä enemmän sekaannat näkymiäsi ja hämmentät niitä.

Vaikka on hienoa, että yhdellä sivulla on useita CTA-sopimuksia, ja luotat käyttäjiin arvioimaan sen ennen toimenpiteiden toteuttamista, niin ei tapahdu usein.

Käyttäjän tulee olla vaivatonta löytää CTA-tunnuksesi ja toimia ilman vaivaa. Joten älä hukku niitä tarjoamalla tusina CTA: ta.

Ajattele käyttäjän aikomusta ja miten nämä sivut voisivat saavuttaa tai saavuttaa tavoitteensa. Lisää sitten asiaankuuluva ja selkeä toimintakehotus, jonka avulla työ saadaan aikaan.

Käytä Exit-Extent-ponnahdusikkunoita

Ponnahdusikkunoiden käyttö voi lisääntyä sivustosi poistumisprosentti. Miksi? No, ponnahdusikkunat häiritsevät ja turhauttavat paljon ihmisiä.

Toisaalta, on olemassa myös toinen luokka nimeltään exit-ulatus-ponnahdusikkunat. Näiden ponnahdusikkunoiden tiedetään vähentävän poistumisprosentteja.

Mutta miten? No, toisin kuin harmittaavat ponnahdusikkunat, poistumistason ponnahdusikkunat ilmestyvät vain, kun joku päättää poistua sivulta tai verkkosivustolta.

Koska henkilö jo lähtee, silloin sinulla ei ole mitään menetettävää, kun heität ponnahdusikkunan.

Käytä multimediasisällön sitoutumista

Kuvien ja videoiden tiedetään myös lisäävän sivuston sitoutumista. Juuri siksi kuvia sisältävät Facebook-viestit jaetaan 2,3x enemmän kuin ne, jotka eivät ole.

Asiaankuuluvien, korkealaatuisten kuvien lisääminen rohkaisee käyttäjiä sitoutumaan sisältöön täysin, houkuttelee heidät oppimaan lisää tuotemerkistäsi ja saavuttamaan terveelliset poistumisprosentit.

Muista lisätä nämä visuaaliset tiedot vahingoittamatta verkkosivustosi sivujen latausnopeutta. Harkitse myös käytettävää tiedostotyyppiä, jotta se ei vahingoita sivustosi yleisiä poistumisprosentteja.

Linkki aiheeseen liittyviin viesteihin ja artikkeleihin

Jos haluat estää käyttäjiä poistumasta pois verkkosivustoltasi, harkitse sitten sisällön linkittämistä muille sivustosi sivuille.

Tämä on melko samanlainen kuin sisäinen linkittäminen. Mutta tällä lähestymistavalla sinulla on tiettyjä viestejä, joihin kävijät haluaisivat käydä seuraavana.

Voit esimerkiksi lisätä aiheeseen liittyviä viestejä blogikirjoituksesi loppuun. Tämä antaa käyttäjille jotain tekemistä, kun he ovat lukeneet viestisi.

Vaikutta kävijöitä hämmästyttävällä suunnittelulla

Toinen asia, joka saa ihmiset poistumaan sivustostasi, on huono sivustosuunnittelu. Tämä selittää, miksi korostamme erinomaisen web-suunnittelun merkitystä asiakkaillemme Sytian Productions.

Heitä hämmästyttävä verkkosivustosuunnittelu, ja sivustosi kävijät eivät auta siinä, vaan tarttuvat kuin liima.

Joten, jos sivustosi suunnittelu on vain kunnossa, niin on korkea aika investoida verkkosivuston uudelleensuunnitteluun. Jos teet niin, sivustosi erottuu ja se voi auttaa vähentämään sivuston poistumisprosenttia.

Sinulle

Siellä se on. Kuten olet ehkä tajunnut, on olemassa useita tapoja, joiden avulla voit vähentää sivustosi poistumisprosenttia. Muista vain, että jokainen sivusto on erilainen.

Sinun on myös otettava huomioon rajoituksesi ja kohdeyleisösi, kun selvitetään, onko poistumisprosentti liian korkea vai ei..

Yrityksesi kehittyessäsi alat myös tunnistaa kohdeyleisösi erityiset kipupisteet. Tämä auttaa sinua tarjoamaan käyttäjille kokemuksen, joka pitää heidät sivustossasi paljon kauemmin, kun olet ensin napsauttanut hakutuloksista.

Kun tämä tapahtuu, poistumisprosentti laskee ja sitoutuneiden käyttäjien määrä nousee voimakkaasti. Joten mitä näistä vinkistä käytät ensin sivustossasi?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me