9 sosiaalisen median markkinointivinkkejä yrityksen perustamiseen

Opi kuinka aloittaa yrityksesi sosiaalisen median avulla käyttämällä näitä 9 sosiaalisen median markkinointivihjettä, jotka ohjaavat liikennettä ja lisäävät myyntiä.

Sosiaalisen median markkinoinnin (SMM) vinkit yrityksellesi

Sosiaalisen median käyttö yrityksessäsi on aika testattu ja todistettu markkinointistrategia, joka toimii. Se ei vain ohjaa liikennettä verkkosivustoosi, antaa yrityksellesi näkyvyyttä ja tuottaa myyntiä -, mutta on myös hieno tapa pitää yhteyttä nykyisiin asiakkaisiisi ja kerätä palautetta oppiaksesi, kuinka voit parantaa.

TIESITKÖ? Ihmiset, jotka käyttävät sosiaalista mediaa viettää keskimäärin 135 minuuttia päivässä heidän sosiaalisen median tileilleen. Se on yli 2 tuntia päivässä!

Sosiaalisen median markkinoinnin aloittajille sosiaalisen median läsnäolon kehittäminen on näennäisen pelottava tehtävä. Se on muutakin kuin vain muutaman viestin lähettäminen sosiaalisen median tileillesi ja sitten taikuuden odottaminen. Kyllä, se vie aikaa ja omistautumista, mutta voit tehdä sen. Sinun on oltava proaktiivista suhteessa siihen, milloin ja miten mainostat yritystäsi sosiaalisessa mediassa, samalla kun pysyt aktiivisena tuoreen sisällön suhteen ja kiinni seuraajien kanssa..

Vinkkejä sosiaalisen median läsnäolon kehittämiseen

Tavoitteena on saada lisää seuraajia, napsautuksia ja jakoja – mutta sinne pääseminen vie vaivaa. Tässä on vinkkejä, joiden avulla voit vetää sen pois.

1. Aseta saavutettavat tavoitteet

Kun aloitat sosiaalisen median tilin, seuraajien lukumäärä on nolla. Tämä määrä näyttää surmalliselta, mutta vähitellen voit siirtyä nollasta sosiaalisen median sankariksi. Älä odota sen tapahtuvan kerralla, äläkä lannistu liian nopeasti.

Aseta tavoitteet, jotka voit tosiasiallisesti saavuttaa, sekä pitkäaikaisia ​​että lyhytaikaisia. Ole tarkka siitä, mitä haluat tehdä: sen sijaan, että haluat hankkia lisää seuraajia, sanot, että haluat saada 100 seuraajaa tämän vuoden 10. kesäkuuta mennessä. Jokaisella tavoitteella tulee olla vankka suunnitelma sen takana, jotta varmistetaan seuranta. Joitakin tapoja käynnistää suunnitelma voi sisältää esimerkiksi:

  • Lähetä säännöllisesti: Kuten blogeissa, sosiaalisen median tili, joka ei jatka tavaroiden tuomista, voi tulla polkumyynnillä.
  • Suorita kilpailu: Pyydä ihmisiä seuraamaan tai pitämään sivuasi mahdollisuus voittaa palkinto. Tämä on loistava tapa saada seuraajia nopeasti!
  • Tunniste ja maininta: Lisää ihmisiä näkee tuotemerkkisi, jos yhdistät viestisi muille sivuille, joissa on merkinnät ja maininnat. Ihmiset, jotka seuraavat niiden sivuja, näkevät viestisi, vaikka he eivät seuraakaan sinua (vielä).
  • Käytä analytiikkaa: Tarkista, kuinka tietyt viestit vaikuttavat tykkäämiisi, jakeisiisi, näkymiin ja seurantaan. Jos onnistut, saatat haluta tehdä enemmän siitä.

2. Suunnittele lähetysaikataulu

Ole strateginen sisällön ajoituksen kanssa. Saatat olla innostunut viestin saamisesta, mutta ajoitusta on hallittava optimaalisen lukijakunnan saavuttamiseksi. Viestien lähettäminen liian lähelle toisiaan on roskapostia. Sen sijaan julkaise viestit jokaisella sosiaalisen median alustalla hyvin ajoitetulla aikataululla.

Kun lähetät mainosviestejä, laita yksi viesti päivässä useiden päivien ajan ja pyydä heitä kertomaan tarina eri tavalla. Lähetä sitten muutama viesti ensi viikolla. Pidä sisältö ainutlaatuisena, mutta älä pelkää korostaa tärkeitä viestejä. Tämä varmistaa, että et postita sisältöä liikaa tai ole turha, mutta et unohda jakaa sitä laajalti kaikille seuraajillesi..

Tietyt päiväajat ovat parempia viestin saamiseksi kuin toiset, koska ihmisillä on taipumus tarkistaa sosiaalista mediaa tietyissä päiväaikoissaan. Eri alustoilla on erilaiset optimaaliset lähettämisajat, vaikka niillä on taipumus olla päällekkäisiä. Paras aika lähettää Facebookiin saadaksesi eniten katsojia on välillä 12–14 keskiviikkoisin – torstaisin, kun taas paras aika postittaa Instagramissa vaihtelee kello 15.00. keskiviikkona klo 5.00 perjantai-aamuna.

3. Käytä automaatiota

Aika on rahaa, ja millä tahansa toimialalla tavoitteena on yleensä saada aikaan niin paljon kuin mahdollista mahdollisimman vähän. Yrityksesi ei ole vieras tähän mentaliteettiin, ja valitsemalla automatisoida sosiaalisen median strategian voit tehdä paljon enemmän vähemmässä ajassa.

Sosiaalisen median hallintaympäristöt kuten HootSuite antaa sinun ajoittaa viestit kaikille sosiaalisen median markkinoille. Tämä tarkoittaa, että voit luoda erän sisältöä yhdellä kertaa, lisätä ne valitsemasi sosiaalisen median hallintaympäristöön ja saada ne julkaistuksi aikataulussa, jonka olet määrittänyt lähettämisaikataulussa.

Voit käyttää tallennettua aikaa luoda ja lähettää lisää viestejä – tai voit lähettää lisää sisältöä blogiisi: artikkeleita, videoita, infografioita, nimeät sen.

Tärkeä muistaa, että mitä enemmän viestejä sinä kirjoitat, sitä suurempi on yleisön mahdollisuus kiinnostua sinuun. Mutta – ja tämä on tärkeää – ei laadun kustannuksella.

4. Lähetä oikeaan aikaan

Ei riitä, että postitat vain pisteessä kerran tunnissa – sinun on myös lähetettävä postituksen aikana, jolloin seuraajat ovat aktiivisimmat.

Käyttämällä sosiaalisen median tilisi sisäänrakennettuja analytiikkaominaisuuksia sekä Googlen kautta saatavana olevia, voit analysoida seuraajien käyttäytymistä selvittääksesi, millä alueilla he sijaitsevat – ja ajat, jolloin he lukevat viestejäsi.

Kun sinulla on nämä tiedot, voit ajoittaa viestit strategisesti, jotta seuraajat todennäköisemmin näkevät ne. Luonnollisesti mitä useammat ihmiset näkevät viestisi ja ovat vuorovaikutuksessa viestien kanssa, sitä menestyvämpiä he ovat liikenteen luomisessa.

5. Kehitä brändisi ääntä

Jokainen brändi tarvitsee äänen, ja löytääksesi sen, älä etsi kauempaa kuin kohdeyleisösi. Brändin ääni on viesti, jonka se antaa asiakkaille, ja tapa, jolla se toimitetaan. Se auttaa ihmisiä suhtautumaan sanomaasi ja muodostaa yhteyden tuotemerkkiisi, sen tuotteisiin ja palveluihin.

Oikeiden asiakkaiden houkutteleminen riippuu kaikesta siitä, puhuitko heidän kieltään. Tutkimukset osoittavat, että brändin ääni lisää asiakkaiden luottamusta ja uskollisuutta. Se auttaa myös erottamaan sinut muista merkeistä. Kun olet löytänyt äänesi, käytä sitä johdonmukaisesti sosiaalisessa mediassa. Jos se muuttuu liian voimakkaasti, se voi hämmentää ja jopa sammuttaa jotkut asiakkaat.

6. Seuraa edistymistäsi

Aina kun muutat sosiaalisen median strategiaasi, jopa vain vähän, sinun on tarkkailtava tarkkaan, mitä myöhemmin tapahtuu. Tarkista analytiikallasi, onko osakkeita, uudelleentwiittauksia, napsautuksia ja muita tietoja nousua tai laskua, jotka kertovat onko muutos positiivinen vai negatiivinen.

Toinen indikaattori on kaikki seuraajien lähettämät palautteet. Voit odottaa, että jos lähetit jatkuvasti aikataulussa ilman roskapostia, tavoittavuus kasvaa. Jos sait erilaisia ​​tuloksia, ota tiedot huomioon määritelläksesi mitä muuttaa. Se voi vain tarvita enemmän aikaa.

7. Tarkista kilpailu

Yli 50 miljoonaa pienyritystä käyttää Facebookia, 70 prosenttia heistä on Twitterissä ja vaikka vain 9% on YouTubessa, tämä määrä kasvaa jatkuvasti. On todennäköistä, että ainakin jotkut kilpailijoistasi ovat yhdellä tai useammalla sosiaalisen median alustalla.

Katso, mitä samojen markkinoidesi yritykset tekevät. Et vain saa ideoita, mutta voit myös tarkistaa, kuinka heidän asiakkaansa reagoivat näihin viesteihin. Ehkä huomaat, että sinulla on jalka ylös, tai opit, että sinulla on tehtävä työtä pysyäksesi ajan tasalla.

8. Ole luotettava

Ihmiset eivät pääse sosiaaliseen mediaan vuorovaikutuksessa “yritysten” kanssa – he haluavat olla yhteydessä todellisiin ihmisiin, joihin he voivat suhtautua. Joten vaikka haluat lähettää yritystäsi mainostavaa sisältöä, sen on oltava tasapainossa sisällön kanssa, joka on hyödyllistä, hyödyllistä, viihdyttävää tai muulla tavalla lisäarvoa lukijoillesi.

Ensimmäisenä askeleena suhteessa yleisöösi tarkista seuraajien sosiaalisen median profiilit. Katso, millaiset asiat heitä kiinnostavat ja miten voit sidottaa sen tuotteisiisi tai palveluihisi.

Lähetä sisältöä, joka vetoaa heihin ja joka ei vie liian paljon aikaa. Tässä on joitain tehokkaita strategioita tavoittaaksesi asiakkaasi:

9. Pysy siinä

Jotta pääset pitkälle sosiaalisen median markkinointiin, sinun on tehtävä työ. Tämä tarkoittaa sitä, että olet pysyvä ja tarkoituksellinen viestiesi ja postitusten kanssa. Jos haluat saada enemmän napsautuksia ja näkymiä, sinun on pysyttävä sen kanssa.

Pysy kehittämäsi sosiaalisen menekinedistämisen aikataulun mukaisesti ja ole johdonmukainen ja pysyvä muiden tämän artikkelin taktikoiden kanssa liikenteen kasvattamiseksi.

Vaikka et huomaa suurta muutosta heti, virkaan meneminen vie vain yhden jaon, joka jaetaan uudestaan ​​ja uudestaan. Tämä yksi ylimääräinen viesti voi tehdä kaiken muutoksen ja ohjata lisääntynyttä liikennettä sivustoosi, mikä nostaa yrityksesi seuraavalle tasolle.

johtopäätös

Yrityksesi aloittaminen sosiaalisella medialla on olennainen markkinointistrategia, mutta vie työtä ja aikaa. Yllä olevien vinkkien käyttäminen on loistava tapa auttaa sinua aloittamisessa ja viedä yrityksesi tielle onnistuneen sosiaalisen median läsnäolon kehittämiseen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me