7 vinkkiä Facebook-yrityssivun kasvattamiseen

Opi hallitsemaan & kasvata Facebook-yrityssivusi näillä 7 hyödyllisellä vinkillä, jotka takaavat sinulle lisää seuraajia & tykkää!


Vinkkejä Facebook-yrityssivusi kasvattamiseen

Jos olet yrityksen omistaja tai vain elossa, olet todennäköisesti kuullut hyvää tarkoittavaa neuvoa, kuinka sinun tulisi käyttää Facebookia asiakkaiden löytämiseen. Vakavasti, voitteko katsella tuota kaupallista jälleen kerran, jolloin innostuneet ihmiset kertovat sinulle vilpillisellä ilmauksella yrityksestä, joka rakentaa sinulle ”Facebook-tilin ILMAISEKSI”, jotta ihmiset voivat sanoa: “löysimme sinut Facebookista!”

Ensimmäiset asiat ensin – mikään ei ole ilmaista! Jos et pidä heidän palveluitaan, he kävelevät pois Facebook-sivusi kanssa ja mahdolliset seuraajat. Vau … se on edullinen totta? Mitään tosiasiallista omistajuutta tulisi pitää aiheena hienopainos.

Ehkä olet ottanut muutaman niistä sosiaalisen median luokista, jotka kuvaavat tulosten saavuttamisstrategiaa graafisessa muodossa, joka näyttää käänteiseltä jalkapallopelikaaviolta suosikki korkeakoulutiimillesi.

Katso, se ei ole niin monimutkainen. Totuus on, että yrityksesi löytyy Facebookista ja voit saada asiakkaita, jos olet halukas käyttämään aikaa ja tekniikkaa sen toteuttamiseksi. Tässä on 7 mahtavaa vinkkiäni, joita olen löytänyt teoksista, jotka muuttavat Facebook-sivusi liikenteen kultakaivokseksi:

Vinkki 1: Sisältösäännöt

Kaikki yhdessä – kollektiivinen valitus! Kyllä, sisällön luominen on tuskaa. Totuus on, että suurin osa ihmisistä keskittyy enemmän tarjoamaan paremman sisällön sijasta. Todellisuus on, että yleisö seuraa sisältösi johtamisesi. Vahvan sisällön luominen aikataulussa auttaa lukijoita ennakoimaan ja osallistumaan.

Tässä on yksi lähestymistapa – Ota kuukausikalenteri ja katso kolme kuukautta eteenpäin. Kysy itseltäsi – Mitä tapahtuu kolmen kuukauden aikana ja miten se sopii myyntisykliisi? Lomat ja juhlapäivät ovat kaikki osa sisältösuunnitelmasi, joten ala kirjoittaa tiettyinä päivinä seuraavan tyyppistä sisältöä (yrityksesi kannalta sopivaa): blogi, myynti / promo, video, lainaukset / tosiasiat / tilastot ja yhteisöviestit, jos olet paikallinen. Kun näet sisältökalenterisi kehittyvän, sinulla on määräajat jokaiselle tämäntyyppiselle sisällölle. Määritä nyt aihe jokaiselle tämäntyyppiselle sisällölle. Sisältökalenterisi voi olla niin yleinen tai tarkka kuin haluat.

Facebook-vinkki: Luo sisältökalenteri lähettämistä varten

OTTAA MUKAAN: Sisällön luominen ei ole kova osa. Sinä hallitset sitä, mitä sivultasi tulee. Aikataulun suunnittelu pitää sinut ajan tasalla ja auttaa hallitsemaan sisällön luomista.

Vinkki 2: Aika on kaikkea & LISÄÄ.

On mahdotonta korostaa, kuinka tärkeää on löytää oikea aika ja päivämäärä sisältöllesi. Voit luoda parhaan sisällön planeetalla. Jos yleisösi ovat väärässä tai ajoituksesi on pois päältä, kukaan ei näe sitä tai välitä. Esimerkiksi video Halloween-joulumyynnistäsi on kokonaan pois päältä – ellet anna söpöä kehrää ja kutsua sitä Spooky Hyväksi joulumyynniksi! 99% ajasta, sinun on keskityttävä yleisön odotuksiin tapahtumien ja aiheiden ympärillä, jotka ovat kiireellisimpiä, joten on helpompaa sitoutua kuin siirtää. Tässä on sisältökalenterisi avulla voit mitata reaktioitasi eri aikoihin, päivämääriin ja yleisön materiaaleihin. Facebook-sivusi tietosi kertovat sinulle, kun suurin osa yleisöstäsi on Facebookissa – käytä sitä ohjeena – ja seuraa, kuinka hyvin sisältösi toimii kyseisenä aikana. Saatat huomata, että blogit toimivat paremmin tiettynä aikana tai päivänä. Jos on, säädä kalenteria ja aloita optimointi. Sisällön tulisi olla kaikkea sitä, että ostajasi saadaan toistuvasti * toistaiseksi * heti, kun he haluavat ostaa.

Paras ja huonoin aika lähettää viestejä Facebookissa

OTTAA MUKAAN: Johdonmukainen lähettäminen on tärkeää, mutta sinun on löydettävä se hyvä kohta, josta Facebook-sivusi tapaa asiakkaasi päivittäin, hyödyllistä sisältöä yleisölle.

Vinkki 3: Kiinnitä asiakkaasi.

Me kaikki tiedämme yhden ihmisen, joka ei tee mitään, vaan puhuu itsestään. Ole rehellinen – oletko tämä henkilö sosiaalisessa mediassa? Sosiaalinen media on treffisuhde, jossa kohtellaan asiakkaitasi. Jos puhut jatkuvasti blogeistasi, promooseistasi ja videoistasi, olet liiankin SINUN! Kultainen liiketoimintasääntö on ensin asiakas. Tämä pätee myös sosiaaliseen mediaan. Kiinnitä asiakkaasi jotain, josta he haluavat puhua – NIIDEN! Luo kysely ja kysy asiakkaille kysymyksiä siitä, mistä he pitävät / eivät pidä. Luo grafiikkaa, joka näyttää useita valintoja, joissa A / B / C on selvästi merkitty viestillä, jossa kysytään, mistä he pitävät parhaiten. Korosta kimalteleva suositus tai järjestä kilpailu, johon ihmisten tulisi antaa oma mielipiteensä. Nämä ovat kaikki tapoja, joilla saat ihmiset näkemään itsensä käyttäessäsi tuotteita tai palveluita. Oheisessa esimerkissä jos huomaat, että asiakkaasi juovat soodaa (tuotteesi) pizzan kanssa, kannattaa ehkä aloittaa kumppanuus pizzayrityksen kanssa ja käyttää pizzaa mainoksissasi.

Facebook-vinkki - ota yhteyttä faneihisi

Bonus – nämä tekniikat antavat sinulle lisäetu markkinointitietoisuuden saamisessa. Jos tiedät lisää asiakkaita, kuten sininen paita punaisen paidan sijasta – mikä on paras esine myyntiin? Sininen paita! Jos kyselysi mukaan asiakas vihaa odottaa puhelimessa ja haluaisi keskustella edustajan kanssa, voit harkita chat-ominaisuuden lisäämistä verkkosivustollesi. Jos huomaat, että monet asiakkaasi piipittävät useita kertoja päivässä, saatat harkita luokkaa opettamaan Twitter-taktiikoita..

Kysely facebook-faneillesi

OTTAA MUKAAN: Ihmiset rakastavat jakaa tietoa itsestään. Tämä on sosiaalisen median kasvun perusta. Kysy heiltä ja etsi vastauksista malleja asioista, jotka voivat auttaa markkinointiasi.

Vihje 4: Tee elokuva.

Kyllä, puhun videosta ja lyhyestä animaatiosta. Ennen kuin meillä on jälleen kollektiivinen huokaus – olkaamme luovia ja hauskoja! Sosiaalinen media tarkoittaa, että sinulla on kaikki heilutushuoneet maailmassa asiakkaidesi vangitsemiseksi. Tuotteiden, kuten Ripl ottaa yksinkertainen tarjous tai myynti, lisätä musiikkia, linkkejä ja kuvia antaa liikkeelle markkinointisi. Ihmisen on vaistomainen katsoa mitä liikkuu. Näiden animoitujen kappaleiden luominen on helppoa, ja ihmisten on katsottava sitä päättääkseen, haluavatko ne – WIN / WIN!

Tietysti on olemassa tavallisia videoreittejä, kuten asiakaskokemukset, esikatselut ja tiedon jakaminen. Niiden tulisi olla perusta kaikille videomarkkinointikampanjoille. Mainitsinko, että näiden videoiden pitäisi olla myös sähköpostissasi? Miksi? No … tässä miksi ….

Facebook-vinkki - tee elokuva

OTTAA MUKAAN: Videon ja lyhyiden animoitujen markkinointikappaleiden käyttäminen voi muuttaa tylsästä vanhastaan ​​”kaikki tekevät” markkinoinnista dynaamiseksi liikkuvaksi junaksi, joka kerää tykkää ja jakaa. VIHJE – älä unohda lisätä logosi ja napsautettavia linkkejä!

Vinkki 5: Muuta fanit ostajiksi.

Useimmat ihmiset ajattelevat Facebook-faneja potentiaalisten ostajien kokoelmana antamatta heille mitään syytä siirtyä ostokierrokseen. Viesteillä tulee aina (aina)! Olla CTA tai toimintakehotus. Tämä ei ole prom. Et yritä saada ihmisiä pitämään sinusta kysymättä. Viestit, joilla on selkeä toimintakehotus, saavat eniten, hyvin…. toimia, koska kerrot ihmisille, mitä haluat heidän tekevän. Jos haluat ostajien tuovan kuponki kauppaan tai käyttämään tarjouskoodia kassan aikana, lähetä Facebookissa vain tarjouksia, jotka kertovat heidän tekevän sen. Jos myymälässäsi on merkki, joka sanoo: “Facebook-faneillemme saadaan 10% jokaisesta ostoksesta”, valmistaudu rekisteröintiin rekisteröimään faneja Facebook-sivullesi, koska olet motivoinut asiakkaitasi toimimaan.

Facebook-vinkki - käytä kuponkeja

Toimiiko se myös verkossa? Kyllä, kuten yllä olevassa esimerkissä, lisää kassalle tai kotisivullesi vaihe, jossa sanotaan: ”Haluatko säästää 5% ostoksesi tänään? Liity Facebook-koodiin ja löydä koodi. ” Tällä tavalla kerrot asiakkaillesi, että yhteydenpito sosiaalisen median kautta on sinulle tärkeää.

OTTAA MUKAAN: Anna asiakkaille selkeät ohjeet vuorovaikutukseen ostoprosessissa ja sen hyödyt jokaisen viestin kanssa. Kertomalla asiakkaalle kuinka ostaa tai antamalla hänelle syy ostaa, rakennat hyötyä, jonka he voivat saada vain sosiaalisen median kautta.

Vihje 6: Menestyä taktiikkaa.

Useimmat ihmiset lähettävät ihmisiä. Ei iso yllätys, eikö niin? Ihmiset lukevat viestejäsi! Todellisuuden tarkistus – ihmiset lukevat viestejäsi, jos hakukoneet ja Facebook-algoritmit yhdistävät heidät viesteihisi. Jos sinulla on paikallista yritystä, luulen, että luon artikkelin, jossa on vinkkejä Facebookille, jos en kertonut sinulle täydellisen viestin tag-kaavaa: tagging, geo tagging ja hash tagging. Olet ehkä huomannut, että Facebookin (ja koko sosiaalisen median) maailma pyörii merkitsemisen ympärillä. Koska viestissäsi on jo kuva / video, jossa on linkki ja toimintakehotus (CTA), viestin todellinen yhteys on tärkeiden avainsanojen hyvän hash-koodauksen luominen ja maantieteellinen merkitseminen sijaintisi jakamiseksi (kaupunki, osavaltio tai yritys). Avainsanojen hash-merkinnät (#) antavat sinulle mahdollisuuden lähettää postitse hakuja niille, jotka etsivät tuotetta / palveluasi sen perusteella, minkä tarjoat. Vahva geotunniste (@) auttaa paikallisia ihmisiä löytämään tuotteesi / palvelut sijaintisi ympärillä. Yhdistelmä tuottaa liikennettä ovellesi ja kauppaan. Kuten alla olevassa Oreo-esimerkissä, hyvä sisältö, joka sisältää tietoja, sekoitetaan hash-merkinnöin ja CTA: n kanssa lisää evästeiden myyntiä.

Facebook-vinkit - käytä kukoistavaa taktiikkaa

OTTAA MUKAAN: Hyvien sosiaalisen median postitustekniikoiden ja vahvan sisällön yhdistäminen lisää liikennettä yrityksille ja verkkosivustoille.

Vinkki 7: Myytävänä oleva virtuaalinen kiinteistö.

Olitpa keskittynyt paikallisesti tai kansallisesti, sosiaalisen median kiinteistösi ovat rajattomat ja ilmaiset! Hyvien kumppaneiden löytäminen, jotka kohtelevat yrityksesi tarjousta, voivat kaksinkertaistua > kolminkertaistaa > nelinkertaistaa silmäsi näytöllä. Toisen yrityksen mainostaminen tarjoamalla tai tarjoamalla tarjouksia vain kumppanuutesi vuoksi voi kasvattaa seuraajaasi nopeammin kuin mikään muu menetelmä. Kuten ilmainen mainonta, myös yhteisötapahtumien ja liikekumppanien jakaminen antaa sinulle luottoa ja näkyvyyttä, mikä johtaa suureen liikenteeseen yritykseesi ja sivustoosi.

Muista, että voit jakaa tilaa faneillesi. Alla olevassa Man of Steel -tapahtumassa ihmisiä rohkaistaan ​​jakamaan tarinoitaan siitä, mikä tekee heistä Supermanin kaltaiset esille sivulla.

Facebook-vinkit - käytä virtuaalista uudelleenvalintaa

OTTAA MUKAAN: Kumppanuuksien luominen voi katapulttaa Facebook-sivusi käyttämällä muita yrityksiä ja heidän fanejaan. Älä unohda jakaa tilaa (ja kysy sama vastineeksi).

Tietenkin, sosiaalisessa mediassa on melkein pakollinen muistutus pisteiden kytkemisestä. Jos sinulla on verkkosivusto, käyntikortti, esitteitä, esitteitä, sähköposteja tai automaattivastaajia, sinun on pidettävä Facebook-sivusi näkyvästi näkyvissä ja kutsut liittyä.

johtopäätös

Facebook näyttää olevan täynnä poliittisia viestejä, sponsoroituja mainoksia ja muita häiriötekijöitä. Sinun on päästä läpi sosiaalisen median sokeudesta aktivoidaksesi asiakkaasi halu osallistua ja sitoutumaan. Kun kiinnität asiakkaitasi ostosykliin, otat huomioon Facebookin kultakaivoksen liikenteestä, jota on jokaisella yrityksellä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me