5 vaihetta blogin käytön aloittamiseen

Aloittelijan opas, jossa esitetään 5 yksinkertaista vaihetta menestyvän blogin kehittämiseksi yrityksellesi. Opi missä, kuka ja miten aloittaa julkaisemisen.


Bloggaamisen aloittaminen

Yrityksesi blogi on hieno tapa tuoda uutta kasvua ja monia muita etuja. Bloggaaminen ei ole kuitenkaan helppo tehtävä ja vaatii paljon omistautumista. Tässä on joitain keskeisiä vaiheita, joiden avulla pääset alkuun.

Vaihe 1: Määritä, missä sisältöäsi isännöidään

Ensimmäinen askel on päättää, mihin blogin pitäisi mennä. Kotisivusi? Facebook-sivusi? Erillisellä alustalla, kuten WordPress.com? Siellä asiat voivat hämmentyä … mutta älä pelkää. Se on itse asiassa helpompaa kuin miltä näyttää.

Aina on tarkoitus laittaa blogi verkkosivustollesi

Jos sinulla on verkkosivusto, lisää blogi aina siihen. On selvää, että haluat, että sisältösi näkyy niin monille ihmisille kuin mahdollista. Jos myyt tuotteita tai tuot myyntitapahtumia verkkosivustollasi, mitä todennäköisimmin teetkin, sinun kannattaa ohjata blogin liikennettä myös verkkosivustollesi. Tyypillisesti blogin lisääminen nykyiselle verkkosivustollesi on helppoa. Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää, kuten Joomla tai WordPress, blogiosion lisääminen vie vain pari napsautusta.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot

Jos sinulla ei ole verkkosivustoa, sinun on ylläpidettävä blogiasi muualla. Tässä on yleisimmät vaihtoehdot:

 • Sosiaalisen median sivut: nämä alustat voivat olla loistava paikka lähettää sisältöäsi. Siellä on sisäänrakennettu yleisö, ja he eivät vaadi teknisiä kykyjä. Sinun on kuitenkin noudatettava heidän sisältöä ja muotoa koskevia sääntöjä. Ja kun sisältöäsi pidetään ja / tai jaetaan, se on rajoitettu vain kyseisen alustan käyttäjille. Viimeiseksi, tyypillisesti luovutat oikeudet sisältöllesi. Joillekin yrityksille tämä voi aiheuttaa vakavan ongelman.
 • Dedicated blogging alustat: niille, joilla ei ole verkkosivustoa eikä ehkä aktiivista sosiaalista mediaa, esimerkiksi Typepad tai Tumblr tarjoavat yksinkertaisen, ilmaisen blogityökalun ilman päänsärkyä luoda täydellinen verkkosivusto. Se on loistava vaihtoehto yksinkertaisuudelle, mutta älä oleta, että “jos rakennat sen, ne tulevat”. Sinun on pohdittava, kuinka luodaan “silmämunat” sisältöllesi.
 • Sähköposti: Jos sinulla on suuri sähköpostiluettelo, haluat ehkä keskittyä siihen blogin itsenäisenä kanavana (eli sähköpostin uutiskirje). On hyviä, monipuolisia palveluita, kuten iContact ja Benchmark, jotka voivat palvella kaikkia tarpeitasi.

NOPEA VINKKI: Viime kädessä haluat, että blogin lukijoista tulee asiakkaita. Varmista, että sieltä on saumaton tie, josta he lukevat sisältöäsi, mihin he voivat ostaa tuotteitasi!

Vaihe 2: Tee ensimmäinen viesti itse

Vaikka et ole kirjailija, sinun tulisi silti kirjoittaa ensimmäinen blogin kirjoitus itse. Tämä edellyttää, että sinun on mietittävä mitä sanoa (sisältö) ja kuinka sanoa (sävy & ääni). Tämä on kriittistä, vaikka palkkaat kirjailijan seuraavia merkintöjä varten. Olet aiheen asiantuntija. Näkökulmasi on ainutlaatuinen ja olet ainutlaatuisesti hyödyllinen asiakkaillesi. Riippumatta siitä, kuka kirjoittaa blogiisi, asiantuntemuksesi on kerrottava siitä.

Kun olet tehnyt tämän, sinulla on paremmat valmiudet päättää seuraavasta:

 • Kirjoitako se itse vai palkkaako kirjailija
 • Kuinka valita aiheeseen liittyviä aiheita, jotka kiinnostavat lukijoita
 • Viestin optimaalinen pituus
 • Optimaalisen tuloksen saavuttamiseen tarvittava aika ja raha

NOPEA VINKKI: Kirjoita asiakkaille, ei itsellesi. Kirjoita yrityksestäsi, jolla yrityksesi toimii & ei ole sinun asiasi. Älä myy, vaan luo jotain hyödyllistä. Aloita kysymällä itseltäsi: “Mitä asiakkaat tarvitsevat tai haluavat tietää ennen kuin tekevät liiketoimintaa kanssani?”

Vaihe 3: Lähde sisältöön

Kuka tuottaa sisällön? Tämä on tärkeä kutsu. Huono sisältö heijastaa huonosti yritystäsi ja voi olla pahempaa kuin ei mitään. Tässä on joitain vaihtoehdoista:

 • Tee itse (tee se itse): Tämä on yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto. Kiinnitä kuitenkin huomiota siihen, kuinka kauan ensimmäisen blogin kirjoittaminen kesti. Vaikka se on ilmaista, aikasi tulee kustannuksin… joko vaihtoehtoisten kustannusten asioita, joita muuten voisit tehdä, tai työntekijän todellisten kustannusten korvaamiseksi menetetty aika. Lisäksi, jos joku muu kirjoittaa nopeammin laadusta tinkimättä, DIY-menetelmä ei ehkä ole paras valinta. Lisäksi rehellinen itsekritiikki on harvinainen piirre. Saada objektiivista, lakkauttamatonta palautetta ystäviltä ja asiakkailta.
 • Työntekijäsi: Monien yritysomistajien mielestä on hyödyllistä saada työntekijät mukaan blogiin. Haittapuoli on, että työntekijät ovat jo palkkalistoilla ja he ovat aiheen asiantuntijoita. Haittapuoli on se, että palkkasit työntekijöitä heidän taitojensa vuoksi … ja kirjoittaminen ei ehkä ole heidän joukossa. Jos sinulla on paljon työntekijöitä, kokeile löytää työntekijöitä, joilla on kyky ja motivaatio.
 • Sopimusblogin kirjoittajat / virastot: Tämä on luultavasti paras vaihtoehto korkealaatuiselle sisällölle, mutta todennäköisesti myös kallein. Muista tarkistaa heidän aiemmat työt. Hyviä resursseja on monia, mutta myös joitain ”hikekauppoja”, jotka käsittelevät sisältöä puhtaana hyödykkeenä, suosien halpoja ja nopeita käännöksiä laadun suhteen. Etsi virastoja, joilla on vanhempi henkilöstö, jolla on toimituksellinen kokemus ja alhainen vaihtuvuus kirjoitushenkilöstöstä.

NOPEA VINKKI: Muista vanha sanonta: ”Nopea on, siellä on hyvää ja on halpaa. Valitse kaksi. ” Aseta korkea laatu ja saavuta tasapaino oikea-aikaisuuden ja kustannusten välillä.

Vaihe 4: Tee syndikaatiosuunnitelma

Älä rajoita blogin näkyvyyttä sivustolle, jossa se isännöi. Se on yksinkertainen ja helppo ”syndikoida” blogin sisältöä eri myyntipisteisiin. Jos blogi on verkkosivustollasi, haluat todennäköisesti, että sisältösi julkaistaan ​​esimerkiksi:

 • Sosiaalisen median tilit: kun lähetät blogin, useimmissa tapauksissa sinun on vain sijoitettava URL sosiaalisen median sivulle ja se näyttää automaattisesti blogin otsikon, kuvan ja muutaman ensimmäisen rivin..
 • Lähetä uutiskirjeitä sähköpostitse: voit lähettää linkin HTML-sivulle tai jopa itse sähköpostiin upotetulle sivulle.

Prosessia voidaan myös automatisoida. Monet sosiaalisen median palvelut tarjoavat integroinnin, jonka avulla voit julkaista sisältöä automaattisesti yhdeltä alustalta toiselle. Joten lähetät sen kerran ja se näkyy useissa paikoissa. Voit jopa kääntää mallin ja saada sosiaalisen median syötteesi näkymään automaattisesti verkkosivustollasi.

Jotkut palvelut, kuten Puskuri ja HootSuite, toimii keskitetyn syndikaation kojelautana, jolla voit lähettää sisältöä yhdessä paikassa ja hallita tarkasti missä ja milloin se julkaistaan.

Puskuri voi ajoittaa sisältösi lähettämisen

Permutaatiot ovat loputtomia, mutta pääperiaatteena pitäisi olla maksimoida niiden silmämunien lukumäärä, jotka lyövät sisältöäsi (ja tulevat sivustoosi) kaikin mahdollisin tavoin..

NOPEA VINKKI: Sinulla ei voi olla liian suurta yleisöä. Ole aina etsimässä uusia paikkoja julkaistaksesi sisältöäsi.

Vaihe 5: rakenna menestykseen

Kun sinulla on lähde ja jakelusuunnitelma, sinun on harkittava muutama peruskäytäntö, jotka maksimoivat menestysmahdollisuutesi.

Hyvä sisältö vetää yleisöä. Osa tehtävääsi on pitää yleisö kiinnostuneena ja kiinnostuneena. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla varmistetaan, että yleisösi kasvaa ja ei supistu.

 • Tee aikataulu (ja pysy siitä). Jos blogoit onnistuneesti, rakennat yleisöä. Tämä voi luoda odotuksen, että jatkat samalla taajuudella. Jos odotukset eivät täyty, vieraantunut yleisösi voi olla. Ja mikään ei sano, että “tähän yritykseen ei voida luottaa”, kuten blogi, jonka viimeisin kirjoitus on kaksi vuotta vanha. Ole valmis kohtelemaan blogejasi kuin pieniä sanomalehtiä. Ajattele kuin kustantaja. Luo vauhti ja ole johdonmukainen.
 • Varmista, että se on mobiiliystävällinen. Suurimmassa osassa verkkosivustoja on rakennettu reagoiva suunnittelu, joten kaikki julkaisemasi muuttuvat mobiililaitteisiin. Mutta jos ei, maksat suuren hinnan menettäessäsi uskottavuutta ja liikennettä.
 • Käytä kuvaa jokaisessa viestissä. Blogisi näkyy usein uutissyötteessä, jossa on monia muita sisältöjä. Provokatiivinen kuva voi olla avain napsautuksen saamatta jättämiseen.
 • Tee sisällöstäsi jaettavissa. Jos joku tykkää sisällöstäsi ja haluaa jakaa sitä, sen tulisi olla yksinkertainen ja selvä, kuinka se tehdään yhdellä napsautuksella. Jos ei, se turhauttaa yleisöäsi ja saatat unohtaa lisäjaon, jonka jakaminen luo. Onneksi on olemassa palveluita, kuten AddThis ja SumoMe, jotka tarjoavat työkaluja jakopainikkeiden lisäämiseen sivustoosi. Monilla sähköpostipalveluilla on myös tämä ominaisuus, ja onneksi kaikilla sosiaalisen median alustoilla on tämä “sisäänrakennettu”, vaikka jokaisella alustalla on taipumus rajoittaa jakaminen vain muille samalle alustalle..Tee sisällöstäsi jaettavissa
 • Tulla mukaan keskusteluun. Lue kommentit ja ota yhteyttä kommentaattoreihin. Voit puuttua huolenaiheisiin ja syventää yhteyttä kiinnostuneimpiin lukijoihisi. Se antaa sinulle myös erinomaisen käsityksen aiheidesi vastaanottamisesta ja on hyvä rehu tuleville blogiideoille.

Muista lopuksi sanonta “Et voi hallita sitä, mitä et voi mitata”. Ihannetapauksessa blogisi kiinnittää huomiota yritykseesi. Mutta se on ajan ja / tai rahan sijoitus, joten sinun on ymmärrettävä tuotto. Tässä on muutama yksinkertainen tapa mitata vaikutus:

 • Verkkosivuston liikenne: Asenna analytiikka blogiisi, jotta voit kiinnittää huomiota liikenteeseen. Huomaa, mitkä viestit piirustuvat hyvin ja mitkä eivät. ”Viittaussivusto” -tietojen tulisi myös kertoa sinulle, kuinka sosiaalisen median ympäristösi suoriutuvat.
 • Muokatut aloitussivut: Jos tuot suosikkeja tai myyntiä blogiliikenteestäsi, sinun kannattaa ehkä luoda mukautettu aloitussivu tämän liikenteen saamiseksi. Jos sivustollasi on esimerkiksi lomake myyntitutkimuksia varten, tee erillinen sivu ja lomake blogisivuillesi. Kun blogin lukija osuu sivulle ja täyttää lomakkeen, tiedät mistä se tuli. Palveluilla kuten Optimizely ja Instapage, voit tehdä tämän helposti. Harkitse myös mukautetun puhelinnumeron käyttöä blogistasi generoitujen puheluiden seuraamiseksi. Tällä tavalla pystyt mittaamaan blogisi todellisen lopputuloksen.

Joten, ne ovat perusasioita. Toivottavasti peitimme tarpeeksi maata ollaksemme hyötyä yrityksellesi. Hyppää kommentteihisi ja kysymyksiisi. Hyvää bloggaamista!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me