5 testausmenetelmää sivustosi käyttökokemuksen parantamiseksi

Opi luomaan ja käyttämään yksinkertaisia ​​käytettävyystestejä & käyttökokemus (UX), jotta käyttäjät ymmärtävät tuotteesi ja muuttuvat asiakkaiksi.


Käyttäjäkokemuksen testaustekniikat

Sinulla on hieno tuote. Ostoskorisi on määritetty. Sivusto on kauniisti suunniteltu ja visuaalisesti houkutteleva. Kaikki kysymäsi sanovat niin. Olet ostanut mainontaa. Palkkasit SEO-asiantuntijan, ja sivustosi tuottaa liikennettä. Tilastosi osoittavat paljon käyntejä, mutta ongelma on:

Kukaan ei osta mitään. Vierailijat eivät mene enempää kuin aloitussivu.

Joten mikä on vialla? Tiedät, että sinulla on hieno tuote. Tiedät, että se on hyvä juttu. Vietit kaiken tämän ajan, energiaa ja rahaa saadaksesi sen menemään. Mitä sinä teet nyt?

Ihannetapauksessa et ole vielä päässyt niin pitkälle löytämättä tätä ongelmaa, mutta jos sinulla on, joudut ehkä ajattelemaan sisältösi järjestystapaa uudelleen. Voi olla, että ihmisillä on joko turhautumista sivustosi käyttämiseen, tai mikä pahempaa, he eivät löydä tiensä lainkaan. Vielä pahempaa (ja toivon, että tämä ei ole sinun ongelmasi), ihmiset eivät voi selvittää, mikä on tuotteesi.

Olet yllättynyt siitä, kuinka monella sivustolla on näitä ongelmia. Onneksi ratkaisuja on.

Nopea tosiseikka: Sivustosi käyttökokemuksen (UX) parantaminen on tärkeää myynnin ja tulosten parantamiseksi!

Käytettävyys

Sinun täytyy miettiä käytettävyys tai selvemmin, selvittävätkö ihmiset kuinka tehdä sen, mitä he haluavat tehdä, tai mikä tärkeintä, mitä haluat heidän tekevän. Sivusto on käyttökelpoinen, jos ihmiset voivat selvittää, kuinka löytää tarvitsemansa tiedot ilman ongelmia. He ymmärtävät sen intuitiivisesti tarvitsematta metsästää. Koska useimmilla ihmisillä on erittäin lyhyt huomioväli verkossa, tämä on ratkaisevan tärkeää mille tahansa sivustolle.

Käyttäjäkokemus (UX)

Kiinnostavat asiakkaasi sivustollesi riittävän huolellisesti?

Kuinka heidän kokemuksensa on? Onko turhauttavaa? Se ei ole hyvä asia. Sinulla voisi olla hieno tuote. Jos se on tuote, jota he tarvitsevat ja haluavat eivätkä pääse muualle, tämä ei ehkä ole yhtä tärkeä, mutta kuten luultavasti jo tiedät, näin on harvoin. Joku muu myy samaa tai parempaan hintaan. Jotta voisit olla kilpailukykyinen, sinun on tarjottava jotain, mitä muut eivät tee.

Yleinen väärinkäsitys on, että käytettävyys ja käyttökokemus ovat sama asia. Vaikka näiden kahden alueen välillä on paljon päällekkäisyyttä, ne eivät ole synonyymejä. Sivusto voi olla käyttökelpoinen, mutta siitä puuttuu vahva UX. Käytettävyys on osa UX: tä, mutta ei yksinoikeus. Tätä osoittavat parhaiten muutama esimerkki.

Esimerkki 1: Craigslist

Craiglist on esimerkki käytettävyydestäCraigslist.org on loistava esimerkki käytettävyydestä.

Craigslist on esimerkki verkkosivustosta, joka on täysin vastoin sitä, mitä monet asiantuntijat toteavat. Sillä ei ole melkein mitään graafista sisältöä. Ei ole mahtavaa esitystä. Se on kirjoitettu melkein kokonaan HTML 1.0: ksi.

Kuitenkin jotenkin se on yksi suosituimmista sivustoista Internetissä. Onko se sisältöä? Toki siinä on suurin Internet-luokiteltujen ilmoitusten luettelo. Mutta miten se sai tämän sisällön? Tämän kaiken lähettävät käyttäjät. Joten miksi se toimii? Koska se on käyttökelpoinen. Ihmiset tietävät tarkalleen, mitä tehdä, kun he saapuvat sinne. Se näyttää täsmälleen sellaiselta, jota he jo ymmärtävät. Ei ole sekaannusta siitä, mitä siellä on ja miten se löytää. Se on klassinen esimerkki käytettävyys.

Nyt toimii tämä useimmissa verkkokauppasivustoissa? Luultavasti ei. Craigslistissä ei tehdä eroa eri tuotteiden välillä; he ovat kaikki samoja. Ei ole pakko ostaa, ei ole mitään syytä, miksi ihmisten pitäisi todella ostaa tietty tuote.

Katsotaanpa nyt toista esimerkkiä.

Esimerkki 2: Amazon

Amazon on klassinen esimerkki sivustosta, joka lähestyy käytettävyyttä ja UX: ta samanaikaisesti. Amazon on samanlainen kuin Craigslist siinä mielessä, että se on kauppapaikka monille tuotteille. On yksi merkittävä ero; on tosiasia, että melkein jokaisella sivuston tuotteella on jotain, joka saa asiakkaat ostamaan tuotteen, ja monissa tapauksissa useampi kuin yksi. Käyttäjälle tarjotut kokemukset rohkaisevat ihmisiä pysymään sivustolla. Tässä muutama esimerkki:

Esimerkki Amazonin käyttökokemuksesta“Asiakkaat, jotka ostivat myös tämän tuotteen, ostivat” rohkaisevat ihmisiä ostamaan muita tuotteita ja on esimerkki käyttökokemuksesta.
Amazon on esimerkki käyttökokemuksestaAsiakasarviot tarjoavat rehellistä palautetta tuotteista. Rehellisyys johtaa luottamukseen, joka voi johtaa uskollisuuteen.

Nyt tietysti ajattelet todennäköisesti jotain kuten “Nämä ovat valtavia verkkosivustoja. Kuinka voin kilpailla näiden kanssa? ”.

No, tämä voi olla totta, mutta pääasia ei ole kilpailla suoraan suurten sivustojen kanssa, vaan käyttää joitain käsitteitä parantaaksesi sisältöäsi ja kannustaa ihmisiä ostamaan tuotteitasi.

TIESITKÖ? 88% verkkokuluttajista palaa vähemmän todennäköisesti sivustolle huonon käyttökokemuksen jälkeen.

Paranna sivustosi käytettävyyttä / UX

Aivan ensimmäinen asia on varmistaa, että käyttäjillä ei ole kielteisiä kokemuksia. Huonosti käytettävä sivusto ajaa ihmiset pois, vähentää huomattavasti mahdollisuuksiasi välittää tietojasi tai myydä tuotteitasi.

Kaikilla alla olevilla menetelmillä on etuja ja haittoja, mutta yhdessä käytettynä voit saada erittäin arvokasta palautetta, jonka avulla voit parhaiten esitellä verkkosivustosi..

Luota itseesi

Ensinnäkin oma mielipiteesi on tärkeä. Kokeile miettiä muita käyttämiäsi sivustoja sen lisäksi, että haluat myydä tuotteesi. Aloita seuraavilla kysymyksillä:

K: Onko jotain pidät?

Kiinnitä huomiota käymiin sivustoihin liittyviin asioihin niiden sisällön lisäksi, jotka saavat sinut palaamaan

K: Onko jotain jota ehdottomasti vihaat? Ole täysin varma, ettet tee sitä!

Jäätyykö esimerkiksi selaimesi, koska sivullasi on runsaasti JavaScriptiä? Entä Flash? Se vie paljon muistia ja yhä useammat ihmiset poistavat sen käytöstä. Vaikka sisältösi olisi fantastista, jos se joko turhauttaa, se on pahempaa kuin hyödytön. Se ajaa ihmiset pois.

Yksi yleinen virhe, jota näen paljon, on se, että sivustot sallivat sivustonsa mainostajien sisällyttää paljon näitä kielteisiä ominaisuuksia. Radio mainonnasta voidaan ottaa vanha sanonta.  Älä varaa mainoksia, jotka saavat käyttäjät vaihtamaan asemaa.  Saatat pitää heidän mainostuloistaan, mutta jos se ei ole muuta kuin napsauttamalla syöttiä ja jäädyttääksesi käyttäjän selaimen? Heillä on hyvät mahdollisuudet lähteä eivätkä koskaan palaa takaisin.

turhautunut käyttäjä

Älä luota itseesi

Joskus pääsemme liian lähelle sisältöämme ja / tai sivustomme suunnittelua voidaksemme olla objektiivisia. Tämä pahenee, kun siihen kulutetaan paljon vaivaa / rahaa. Tästä syystä joudut tekemään joitain testauksia.

Käytettävyys / UX-testaustekniikat, joita voit käyttää

Tässä on muutama esimerkki, jotka voidaan tehdä ilman liikaa vaivaa. Sinun on parempi, jos teet nämä aikaisemmin kehitysprosessissasi, mutta on myös hyvä idea tarkistaa ne uudelleen juuri ennen sivustosi käynnistämistä ja myös sen jälkeen, kun se on käynnistynyt. (Hei, siellä on aina parantamisen varaa, eikö?)

1. Käytävän testaus

Helpoin, mutta silti erittäin arvokas testaus, jonka voit tehdä, on yksinkertaisesti tarttua tuntemaasi henkilö, ystävä tai perheenjäsen ja pyytää heidän mielipiteitään. Saatat huomata, että ne antavat sinulle arvokasta tietoa, jota et ole ottanut huomioon. Tästä ryhmästä saatujen liiallisten neuvojen ansiosta on helppo turhautua, mutta siihen on ehdottomasti syytä kiinnittää huomiota.

edut: Se on helppoa ja vie hyvin vähän aikaa

haittoja: Saatat joko saada a) epärehellisiä vastauksia tai b) liian henkilökohtaisia ​​vastauksia

2. Kohderyhmä

Tämä on pohjimmiltaan sama asia kuin käytävätestaus, mutta ryhmän muiden kanssa, jotka ovat lähellä sinua suoraan. On olemassa useita aktiviteetteja, jotka voivat olla arvokkaita näissä ryhmissä. Älä huoli, jos sinulla ei ole paljon ihmisiä käytettävissä. Tiedot osoittavat, että oivalluksen taso yli muutamalle ihmiselle alkaa pudota noin 4 tai 5 ihmisen jälkeen.   Sama sääntö koskee kaikkia alla kuvattuja menetelmiä.

Yksi asia on kuitenkin selvä: Jopa yhden ihmisen testaaminen on parempi kuin minkään testaaminen.

3. Kortin lajittelu

Tämä on hyödyllinen tapa, jos sinulla on monimutkaisempi sivusto, jossa on paljon tietoa, ja haluat rakentaa tiedot käyttäjien intuitiivisella tavalla.

Käyttäjille annetaan nippu hakemistokortteja, jotka on merkitty jokaisella sivustossasi näkyvällä sivulla. Sitten heitä kehotetaan järjestämään nämä pinoihin, jotka olisivat heille eniten järkeviä. He saavat tunnistaa, mikä kortti on hakemiston nimi, tai he voivat käyttää tyhjää korttia uuden aihealueen tai jopa uuden kohteen luomiseen, jonka he haluaisivat löytää sivustostasi. *

Korttien lajittelu

edut: Tämä lähestymistapa tarjoaa paljon tietoa siitä, miten ihmiset järjestävät tietoa ja mistä he etsivät vastauksia

haitat: Hallitut ympäristöt eivät välttämättä vastaa todellista maailmaa. Tämä ei myöskään välttämättä tarkoita todellisia tuloksia.

* Tämä on yksi arvokkaimmista menetelmistä, joita olen aiemmin käyttänyt. Sen lisäksi, että huomasin organisoivan sisältöä eri tavalla kuin useimmat ihmiset, tunnistin useita sisältökappaleita, jotka oli luotava sivuston käytettävyyden / UX: n parantamiseksi..

4. Havainto

Pyydä käyttäjiä suorittamaan sarjan tehtäviä antamalla joukko ohjeita ja tallentamaan vastauksensa. Ammatillisissa laboratorioissa on menetelmiä silmien seurantaan, jotka näkevät tarkalleen missä ihmiset etsivät sivua naamioidusta tarkkailutilasta ja jotka voivat tarjota arvokasta tietoa. Kuitenkin on vähemmän kalliita tapoja saada hyödyllisiä tuloksia.

Koska havaintohuoneeseen pääsy voi olla vaikeaa, voit suorittaa testin tarkkailemalla kohdetta olkapäänsä yli, mutta todisteet osoittavat, että ihmiset saattavat joskus hermosttua, mikä vaikuttaa heidän käyttäytymisensä ja siksi tulokset voivat olla epätarkkoja. Parempi tapa on käyttää tietokonetta erillisellä näytöllä toiseen suuntaan. Tällä tavalla voit ainakin tarkkailla käyttäjän hiiren liikkeitä ja saada arvokasta tietoa.

Käyttäjän havaintotestausmalli

edut: Tämä lähestymistapa tarjoaa paljon tietoa siitä, kuinka ihmiset liikkuvat sivuston läpi. Voit myös tarkkailla, mikä saattaa ärsyttää ihmisiä tai ei

haitat: Hallitut ympäristöt eivät välttämättä vastaa todellista maailmaa. Asennuksesta riippumatta käyttäjät saattavat olla tietoisia siitä, että heitä testataan ja he voivat muuttaa vastauksiaan vastaavasti

5. A / B-testaus

A / B-testaus tapahtuu usein jo käynnistetyissä verkkokauppasivustoissa. Tähän sisältyy kahden erillisen sivuston luominen samalla tuotteella, mutta eri tavalla organisoituna ja tulosten / myynnin erojen mittaaminen näiden kahden välillä. Tätä lähestymistapaa käytetään yleisesti myös markkinoinnissa.

edut: Tämä voi olla erittäin arvokas ja antaa sinulle todellisia tuloksia siitä, mikä toimii “todellisessa maailmassa”. Tiedät, mikä menetelmä todella tuottaa myyntiä, ja voit siirtyä toiselle sivustolle sen mukaan, mikä toimii parhaiten.

haittoja: Voit testata väärää asiaa, tai tulosten erot voivat johtua aivan erilaisesta. Olet ehkä suunnitellut kaksi sivustoa, joissa on niin monta kappaletta erilaista, että vain yhdellä niistä oli vaikutus, mutta on epäselvää, mikä kappale on. Voit hajottaa sen ja tunnistaa yksittäiset kappaleet, mutta tämä voi olla jonkin verran kallista. Sinun on rakennettava kaksi tai useampia täysiä sivustoja. Yksi tapa torjua tätä on tehdä A / B-testaus vasta, kun olet käyttänyt yhdistelmää yllä olevista menetelmistä.

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan pelkällä käytettävyyden ja käyttökokemuksen huomioon ottamisella ja ainakin yhden tai kahden näillä menetelmillä käytöllä osana verkkokauppasivustosi kehitysprosessia tulisi olla positiivinen vaikutus..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me