5 helppoa tapaa, joilla voit käyttää videoita kaapeleiden sieppaamiseen

Opi, kuinka voit käyttää videotehoa tuottaa viittauksia verkkosivustoltasi ja muuttaa kävijäsi tilaajiksi tai asiakkaiksi.


Videojohtosukupolvi

Lyijyn tuotanto on niin tärkeä osa yrityksen johtamista – ehkä jopa tärkein osa, ja, kun videon on asetettu muodostavan yli 80% kaikesta verkkoliikenteestä vuonna 2018, se ei ole ketterä asia tallentaa yleisösi visuaalisesti.

Videonjaon trendit

Miksi käyttää videota lyijygeneraation työkaluna?

Jotta voimme nähdä, kuinka tehokas video on lyijyn luomiseen, meidän on vain tarkasteltava asiakkaan ostoprosessia.

Tutkimuksen mukaan melkein puolet kuluttajista katselee vähintään 30 minuuttia videota tutkiessaan, sillä aikaa 72% B2B-ostajista katselee videoita kaikkialla heidän koko ostopolunsa, mikä osoittaa kuinka tärkeätä tämä avaintekniikka on myyntikanavassa.

Lisäksi video lisää luottamusta ja uskollisuutta yleisösi keskuudessa, jolloin he todennäköisemmin luovuttavat tietonsa sinulle ja lopulta ostavat sinulta.

Ja liiketoiminnan kannalta markkinoijat, jotka käyttävät videota lyijyn luomiseen, näkevät 19% alhaisemmat kustannukset lyijyä kohti kuin ne, jotka eivät.

Tuotto videoista

Joten miten voit aloittaa kaappaamalla nämä kaikki tärkeät liidit videolla?

1. Videotapaustutkimukset

Alan asiantuntemuksen ja auktoriteetin osoittaminen on nopea ja helppo tapa rakentaa yleisö ja luoda seuraava.

Kun olet vahvistanut asiantuntemuksesi ja pystyt osoittamaan ihmisille, että tunnet tavaroitasi, he alkavat suositella sinua ystävilleen, perheelleen ja kollegoilleen – ja jos et tiennyt, suusanallisuus on edelleen arvokkain markkinointimuoto.

Kuinka käyttää videotapaustutkimuksia:

Koota aiempien ostajien tarinoita ja jaa ne videomuodossa – joko animaation tai puhuvan pään kautta.

WatchGuard-videotapaussarjaWatchGuard tarjoaa aiempien asiakkaiden videotapaustutkimuksia

Kuinka videotapaustutkimukset tuottavat johtaa:

Ihmiset haluavat todisteita ennen kirjautumistaan ​​tai ostamista sinulta. Jakamalla tapaustutkimuksia heidän kanssaan, annat heille mielenrauhan, varsinkin jos he näkevät kuinka hyvin tuotteesi auttoi jotakuta toista, joka oli heidän kanssaan samassa tilanteessa.

2. Verkkoseminaarit ja live-työpajat

Webinaarit ovat loistava työkalu lyijyn luomiseen monista syistä.

Ensinnäkin niiden avulla voit todella tuntea yleisösi, kun olet vuorovaikutuksessa heidän kanssaan live-tilassa, ja toiseksi, niiden avulla yleisösi voi olla kanssasi reaaliajassa ja kysyä kysymyksiä. Tämä lisää jälleen auktoriteettiasi, osoittaa aitous ja vahvistaa tätä yhteyttä.

eLearning Guild -videoseminaari eLearning-kilta Käytä verkkoseminaareja yleisön kouluttamiseen

Kuinka käyttää webinaareja:

Keksiä keskeinen aihe, josta yleisösi haluaa tietää enemmän tai kamppailemaan, ja laita yhteen tunti kestävä työpaja tai koulutus, joka antaa heille joitain työkaluja ja toimia.

Tämä toimii johdannona maksetulle tarjouksellesi, jonka voit siirtää verkkoseminaarisi lopussa.

Kuinka verkkoseminaareja johtaa liidejä:

Sen lisäksi, että ihmiset rakkaus ilmainen live-harjoittelu, verkkoseminaari toimii myös live-action vaiheena kanavassasi.

Muista asiakasprosessi, josta puhuimme aiemmin?

Verkkoseminaari merkitsee useita vaiheita siinä prosessissa. Se luo tietoisuutta aiheestasi, esittelee kylmän yleisön sinulle lämpimästi ja syöttää heidät aitojaan maksetun tarjouksen välille..

3. Videokurssi

Videokurssit antavat sinulle mahdollisuuden jakaa alaa koskevia tietoja yleisöllesi tavalla, joka johtaa saumattomasti myyntipisteeseen. Mutta voidaksesi tuottaa viittauksia heidän kanssaan, sinun on siirrettävä videosi kirjautumistarjouksen taakse.

Kun ihmiset saavat toisen puolen (a.k.a sen jälkeen kun he ovat antaneet sinulle yksityiskohdat), heitä tervehditään erinomaisella vastineella kurssilla tai haasteessa.

Kuinka käyttää videokursseja:

Luo kolmesta viiteen videotunteja, jotka ratkaisevat keskeisen ongelman, jonka yleisösi kohtaavat teollisuudessasi. Mainosta kurssia sivustollasi, sosiaalisessa mediassa ja muualla, missä yleisö hengailee, ja koota nimetty aloitussivu, johon ihmiset voivat kirjautua.

Kuinka videokurssit tuottavat johtoja:

Jälleen ihmiset rakkaus ilmainen, arvokas sisältö, joka ratkaisee heidän ongelmansa. Jos videokurssillasi on tarpeeksi arvoa, oikeat ihmiset ilmoittautuvat kuulemaan sinusta enemmän.

4. Lisää video aloitussivullesi

Laskeutumissivut on luotu nimenomaan tulosten tuottamiseksi, mutta ensin on kiinnitettävä lukijan huomio – vaikeaa, kun siellä on jo niin paljon silmiinpistävää sisältöä, eikö totta??

Rajaa luotettava video.

Videoita katsellaan 12 kertaa todennäköisemmin kuin tekstiä, joten ne ovat täydellinen ja houkutteleva lisä aloitussivullesi.

CrazyEgg-videon aloitussivun esimerkkiCrazyEgg käyttää videota jollakin sen aloitussivulta

Kuinka käyttää videoita aloitussivulla:

Sinun ei tarvitse selittää yksityiskohtaisesti, mikä tarjouksesi on videossa. Sen on vain tarjottava houkutteleva johdanto brändillesi ja tuotteeseesi ja jaettavaksi miksi katsojan tulisi olla kiinnostunut.

Tärkeintä on houkutella, kiinnittää ja estää heitä napsauttelemasta pois.

Kuinka videon lisääminen aloitussivullesi johtaa:

Kun olet kiinnittänyt yleisösi huomion kiinnostavalla videolla, voit heittää heille tietyn toimintakehotuksen (CTA) lopussa. Tämä kutsuu heitä ottamaan seuraavan vaiheen, kuten kirjautumaan, lataamaan jotain tai ostamaan sinulta.

5. Käytä videota sosiaalisessa mediassa

Parin viime vuoden aikana kaikki sosiaalisen median suuret aseet ovat lisänneet videota arsenaaliinsa.

YouTube, Facebook, Periscope, Snapchat ja Instagram ovat kaikki sisäänrakennettuja videovaihtoehtoja, mukaan lukien sekä live- että ei-live-vaihtoehdot. Ne lisäävät luottamusta yleisösi kanssa, koska olet henkilökohtainen, puhut heille hetkessä tai tarjota heille inhimillisempi puoli yrityksellesi.

Kuinka käyttää videota sosiaalisessa mediassa:

Pidä asiat lyhyinä ja aitoja. Ihmisillä on nykyään lyhyt huomionvälitys ja he voivat haistaa erittäin kiillotetun markkinointiviestin mailin päässä.

Saat parhaat tulokset jakamalla videon yrityksen kulissien takana tai tekemällä vain kasvokkain kameraan -jakson työstäsi, kuten olet työskennellyt, kuten uusi tarjous.

Esimerkki videon lähettämisestä sosiaaliseen mediaanHyötykosmetiikka isännöi säännöllisesti live-videoita Facebookissa

Kuinka video sosiaalisessa mediassa tuottaa johtaa:

Suoratoistovideoidesi tai lyhyiden, aitojen sosiaalisessa mediassa olevien aitojen ohjelmien lopussa kutsu ihmisiä ilmoittautumaan tai rohkaise heitä ryhtymään tiettyyn toimintaan. Ihmiset ryhtyvät todennäköisemmin toimiin videon katselun jälkeen, joten hyödynnä taktiikkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

johtopäätös

Kuten huomaat, on olemassa useita avaintapoja, joilla voit sisällyttää videon lyijyn luomisprosessiisi. Ja kun siirrymme kohti enemmän videoihin suuntautuvaa tulevaisuutta, näyttää siltä, ​​että tämä on paras tapa ajaa johtoja ja muuttaa kylmäjohtajat ostajiksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me