20 psykologista laukaista, jotka voittavat myyntiä ja vaikuttavat asiakkaisiin

Kuinka käyttää copywriting-tekniikoita, jotka kannustavat kävijöitä napsauttamaan & ostaa käyttämällä psykologisia liipaisimia, jotka sanelevat käyttäytymisemme ja ajattelumallimme.


psykologiset laukaisevat tekstien kirjoittamisessa

Vastoin yleistä uskoa, copywriting ei tarkoita vain muutaman sattumanvaraisen kappaleen asettamista verkkosivustollesi ja toivoa parasta.

Sillä on paljon muuta.

Ajattele sitä sisällön määrää, joka on jo siellä. Jotta voit erottua ja saada ihmiset toimimaan, sinun on hyödynnettävä keskeisiä uskomuksia ja ihmisen käyttäytymistä. Mihin psykologia tulee.

Psykologia ja tekstisuunnittelu ovat niin kietoutuneita toisiinsa.

Napsauta Tweet

Yhdistämällä vankka kirjoittaminen vakuuttaviin psykologisiin laukaisuihin syntyy taivaassa tehty ottelu, joka tuo sinulle enemmän myyntiä. Katsotaanpa joitain menestyneimmistä psykologisista liipaisuista, joita voit toteuttaa.

1. Uutuustekijä

Ajattele hetkeksi Applea. Tuo valtava yritys. He julkaisevat uuden mallin joka vuosi, huolimatta eroista vanhoihin nähden, että ne ovat pienimuotoisia. Silti kerta toisensa jälkeen ihmiset jonottavat tunteja saadakseen kätensä uusimpaan tyyliin.

Miksi? Neurologisten tutkimusten mukaan, altistuminen jollekin uudelle ja uudelle kasvaa, kuinka paljon dopamiinia vapautuu aivoihimme.

uutuuskerroinApple tekee hienoa työtä uutuustekijän luomisessa – saada asiakkaat haluamaan uusinta & parhaat tuotteet.

Kuinka käyttää uutuuskerrointa:

Lisää uusia ominaisuuksia tuotteisiisi muutaman kuukauden välein pitääksesi ne tuoreina ja toivottavina. Vaikka kyseessä olisi vain muutama parannus täältä, muista mainostaa niitä ja lisätä ne tuotekuvauksiin.

2. Käytä sosiaalista todistusta

Mukaan Yale-asenteen muutosmalli, asiakkaat muuttavat mieltään todennäköisemmin vastauksena mainosviestillesi, jos on luotettavuutta, joka korreloi sen kanssa. Yksi uskottavuuden näkökohta on mitä muut sanovat viestistäsi. Tämän perusajatuksena on, että ”kuka sanoi mitä kenelle”. Esimerkiksi muiden asiakkaiden suositusviestien käyttö auttaa vahvistamaan viestiäsi uusien asiakkaiden kanssa.

Kuinka käyttää sosiaalista näyttöä:

Lisää positiivisia asiakaskokemuksia ja muita sosiaalisia todisteita, jotka vahvistavat viestiäsi. Esimerkiksi yksinkertainen osoittaminen potentiaalisille asiakkaillesi, että muut asiakkaat ovat juuri allekirjoittaneet tai ostaneet verkkosivustollesi, on erittäin tehokas sosiaalisen todistuksen muoto. UseProof.com: n avulla voit tehdä tämän asettamalla yksinkertaisen ponnahdusikkunan asiakkaan näytölle ilmoittamalla hänelle, että muut kuin itse käyttävät tätä palvelua.

Käytä sosiaalista todistustaUseProof.com on tehokas palvelu, joka vahvistaa sosiaalista näyttöä ja jonka tiedetään lisäävän myyntiä keskimäärin 10%.

3. Vastavuoroisuus

Teemme todennäköisemmin jotain sellaiselle henkilölle, joka on meille mukavaa. Se on järkevää, totta? Tohtori Robert Cialdini tuki tätä nastassay, joka osoitti aiheita, piti toisia miellyttävinä, jos nuo ihmiset olisivat ostaneet heille tölkin soodaa. Yksinkertainen mutta tehokas. Ajatus vastavuoroisuudesta tekstien kirjoittamisessa tarkoittaa, että ihmiset ostavat todennäköisemmin sinulta, jos teet jotain heille ensin.

Kuinka käyttää vastavuoroisuutta:

Sinun ei tarvitse edes mennä pois tieltäsi tehdä jotain erityistä jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle. Itse asiassa sivustot kuten Copyblogger tarjoa vain runsaasti hämmästyttävää ilmaista sisältöä ennen kuin pyydä lukijoita kirjautumaan tilaamaan 1 dollaria kuukaudessa.

Se, että lukija on saanut tonnia hyödyllisiä vinkkejä ja arvoa, tarkoittaa jo sitä, että he maksavat todennäköisemmin enemmän.

4. Myy jotain pienempää

Suurten ostojen tekeminen vie aikaa. Sen sijaan, että sukeltaisit oikein ja ajaisit kalliita tuotteita yleisösi kasvoihin, aloita pienemmällä, halvemmalla tuotteella, joka antaa heille kuvan siitä, minkä arvon voit antaa heille ja mitä he voivat odottaa saavansa sinulta korkeamman -hintainen tuote.

Ajattele sitä, että olet helpottanut heitä suurempaan myyntiin. Asiakkaat jatkavat suurimmaksi osaksi tuotteiden ostamista tuotemerkeiltä, ​​jotka he ovat jo tunnettuja ja joilta ovat ostaneet.

Kuinka myydä jotain pienempää:

Tarjoa pienempi, helpompi versio tuotteestasi tai palvelustasi eräänlaisena maistajana, jotta ihmiset kiinnostuisivat. Voit vaihtoehtoisesti luoda sarjan alemman tason tuotteita, jotka johtavat korkeamman hinnan tarjoamiseen.

5. Snobivaikutus

Ihmiset haluavat tuntea olonsa erityiseksi. Tosiasia. Niin kutsuttu Snob-efekti liittyy tähän ajatukseen tarjoamalla rajoitetut erät ja erikoislisät ihmisille, jotka ostavat ensin tai uskollisille asiakkaille.

Ihmisinä haluamme tuntea olevansa osa ryhmää tai yhteisöä, ja mitä ylellisempi tämä yhteisö on, sitä parempi, oikea?

Kuinka käyttää Snob-ilmiötä:

Lisää rajoitettu erä tuotteita linjaasi tai anna uskollisille asiakkaille vähän jotain ylimääräistä ostaessaan, jotta he tuntevat olonsa erityiseksi.

6. Vaatimustenmukaisuusilmiö

Vaatimustenmukaisuusilmiö on a loistava esimerkki sosiaalisesta todisteesta. Pohjimmiltaan se, missä voit vihjata potentiaaliselle asiakkaalle, että heidän ikätoverinsa, ystävänsä ja perheensä ovat kaikki investoineet tuotteeseesi, ja he tuntevat olevansa jätettyinä, elleivät.

Vihaamme tuntemista jätettyinä. Haluamme olla osa toimintaa, joten miksi yhdenmukaisuuden lisääminen toimii niin hyvin.

Kuinka käyttää vaatimustenmukaisuusilmiötä:

Jaa, kuinka moni lukijaasi vastaava asiakas on ostanut tuotteesi. Yksinkertainen lause, kuten ”40% markkinoijakumppaneistasi käyttää X-tuotetta, liitytkö heihin?” tekee ihmeitä.

7. Kognitiivinen dissonanssi

Kognitiivinen dissonanssi viittaa psykologiseen jännitteeseen, joka syntyy, kun joku tekee päätöksen, joka ei täysin vastaa vakaumuksia tai elämäntapaa. Esimerkiksi kun joku ostaa kalliita tuotteita ja valehtelee hereillä ajatellessaan, kuinka paljon he ovat käyttäneet – että: n Kognitiivinen dissonanssi.

esimerkki kognitiivisesta dissonanssistaKuvan lähde

Kuinka käyttää kognitiivista dissonanssia:

Laitat todennäköisemmin tämän peliin jälkeen joku on ostanut sinulta. Kun asiakas on ostanut kalliita tuotteita, voit rauhoittaa heidän huolenaiheita suosituksilla ja onnistuneilla tapaustutkimuksilla.

8. Tappioiden välttäminen

Tutkimuksen mukaan tunnemme tappiota enemmän kuin tunnemme voittoa. Esimerkiksi, jos meille sanotaan, että saamme 2000 dollarin korotuksen, olisimme iloisia, mutta jos meille kerrottiin, että meidän palkkaa leikataan 2000 dollarilla, olisimme eläviä, surullisia ja turhautuneita. Tunteet, joissa tuntisimme menettää että rahat sen sijaan, että saisimme niitä, ylittäisivät paljon sellaisen onnellisuuden, jonka tunsimme saamme sen. Tämä on vahinkojen välttämisen voima. Kun menetät jotain, meillä on taipumus toimia nopeammin ja kiihkeästi.

tappioiden välttäminenKuvan lähde

Kuinka käyttää tappion välttämistä:

Haluat luoda tilanteen, johon yleisö luulee aikovansa menettää jotain, jos he eivät osta tuotteitasi. Voit käyttää kieltä osoittaaksesi, että kuluttajalla on jo tuote, video, jossa näytetään joku muu käyttämällä tuotetta tai tarjoa kokeilu vain rajoitetun ajan.

9. Altistusteoria

Tämä viittaa ajatukseen, että mitä enemmän olemme alttiina jollekin, sitä todennäköisemmin ostamme sen. Joidenkin tutkimusten mukaan se kestää seitsemän kosketusta kuluttajan ostokseen, joten yrityksenä sinun on annettava nämä seitsemän kosketuskohtaa.

Tarkoitan, kuinka meidän pitäisi haluta ostaa jotain, jos emme tiedä, että sitä on olemassa?

Valotusteorian käyttö:

Varmista, että sivustossasi on useita kohtia, joissa kuluttajat voivat nähdä ja oppia tuotteestasi. Ei riitä, että tiedot ovat vain yhdellä sivulla. Sen sijaan haluat levittää sen sivupalkissa, alatunnisteissa, kotisivulla, sosiaalisessa mediassa ja muualla.

10. Houkutustehoste

Oletko koskaan käynyt ostamassa jotain verkossa ja nähnyt valikoiman hinnoittelutasoja? Tätä kutsutaan houkutustehosteeksi, ja siinä annetaan kolme vaihtoehtoa, joista kaksi ovat samaan korkeampaan hintaan, mutta yksi tarjoaa lisäominaisuuksia. Houkutustehostetta voidaan myös kehittää edelleen korostamalla vaihtoehtoa, jonka haluat kuluttajien valitsevan.

houkutustehosteEconomist on loistava esimerkki tästä.

Kuinka käyttää Decoy-efektiä:

Esittele tuotteitasi kolmella eri hinnasolla, joissa kaksi korkeampaa hintapistettä ovat samat, mutta yksi tarjoaa lisäetuja.

11. Kontekstivaikutus

Kuinka usein ostat popcornia, kun olet poissa ostoksilla? Mieti nyt, kuinka usein ostat popcornia kun olet elokuvateatterissa. Olen valmis vetoa, että olet huomattavasti ostaa todennäköisemmin popcornia elokuvateatterista, koska se olet sinä oletettu tehdä elokuvateatterissa. Tämä on kontekstivaikutus.

Kuinka käyttää kontekstivaikutusta:

Luo kuluttajille asetus, joka saa heidät ostamaan tai vähintään löytää itsensä ostamista ajatellen. Tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi lattian mukavuustaso vaikuttaa siihen, kuinka kuluttajat arvioivat ostamansa tuotteen laadun. Verkossa voit luoda kuluttajille miellyttävän kokemuksen haluta ostaa sisään.

12. 100 dollaria vastaan ​​98 dollaria

Olet todennäköisesti nähnyt sen kaupoissa, kun tuotteiden hinta on 9,99 dollaria kiinteän 10,00 dollarin sijasta. Miksi tämä on? Se johtuu siitä, että alatajuisesti uskomme säästäämme rahaa 9,99 dollarin hintamerkillä. Kuulostaa typerältä, mutta se toimii.

Kuinka käyttää 100 dollarin ja 98 dollarin teoriaa:

Kaikille tuotteille, joille olet hinnoitellut kiinteämääräisesti ja nolla lopussa, kytke se ylöspäin niin, että hinta päättyy 8: een, 7: ään tai 9: ään, jotta voit säästää rahaa.

13. Kiireellisyys

Emme halua tuntea ikään kuin unohdeta jotain, minkä vuoksi kiireellisyys on tärkeä psykologinen laukaus tekstien kirjoittamisessa. Pohjimmiltaan se on, kun tuotemerkit tarjoavat tuotetta vain lyhyeksi ajaksi tai tarjoavat sitä halvemmalla hinnalla ensimmäisille 20, 50 tai 100 ostajalle..

Psykologinen laukaista - kiireellisyysBudget Inn Motel tekee hienoa työtä kiireellisyyden luomiseksi tässä lisäyksessä, jonka sivulle on jäljellä vain 5 huonetta! “

Kuinka luoda kiireellisyys:

Pidä tuotteesi flash-myynti tai tarjoa alennusta muutamalle valitsemallesi ihmiselle, jotka ensin ostavat. Vaihtoehtoisesti voit mainostaa vain muutamaa jäljellä olevaa – aivan kuten monet majoitus- ja lentotoimittajat tekevät saadakseen epäröivät ostajat osumaan ostokseen.

14. Myy etuja, ei ominaisuuksia

Edut myyvät, eivät ominaisuuksia. Saatat ajatella, että kaikkien tuotteesi kiiltävien ominaisuuksien jakaminen houkuttelee ostajia, mutta he eivät välitä siitä, mitkä soittoäänet ja pillit tuotteellasi ovat. Sen sijaan he välittävät siitä, kuinka tuotteesi voi auttaa heitä ratkaisemaan ongelmansa ja saavuttamaan tavoitteensa.

edut vs. ominaisuudetKuvan lähde

Kuinka myydä etuja, ei ominaisuuksia:

Aina kun ajattelet tuotteesi ominaisuutta, harkitse Miten joka auttaa potentiaalisia ostajia saavuttamaan tavoitteensa. Vaihda verkkosivustosi kopio heijastaa tätä, joten kyse on asiasta niitä mielummin kuin teidän tuote.

15. Tarinankerronta

Ihmiset rakastavat tarinoita. Yhdistämme heihin kuin mikään muu kirjoitusmuoto. Tutkimukset osoittavat että tarinoiden lukeminen luo monimutkaisen fysiologisen reaktion aivoissamme, aktivoimalla kaikki neurologiset aistimme. Tämä auttaa meitä ajattelemaan, tuntemaan, näkemään ja jopa haistamaan, millaista olisi tuote – tehokas konsepti.

Kuinka käyttää tarinankerrontaa:

Kaikilla tarinoilla on alku, keskipiste ja loppu. Yhdistä tämä myyntikirjoittamiseen hahmottamalla, millainen potentiaalisen ostajasi elämä on ennen tuotteen saamista, mitä tuote tekee heille ja miltä heidän elämänsä näyttää jälkeen he ovat ostaneet sen.

16. Sekoita kipupisteitä

ongelma, sekoita, ratkaise teoria on valtava myynnin copywriting-maailmassa. Se tarkoittaa pohjimmiltaan sitä ajatusta, että laitat yleisösi keskeisen ongelman, agitoit sitten tätä ongelmaa, jotta he ovat valmiita tekemään jotain, ja ratkaise sitten ongelma esittämällä tuotteesi vastaukseksi.

Kuinka levittää kipupisteitä:

Valitse yleisösi ydinongelma ja ota se huomioon. Hahmota, millainen heidän elämänsä on kyseisen ongelman kanssa, ja sekoita sitä kertomalla heille, miksi heidän syytä on heidän ongelmansa. Esitä sitten tuotteesi nopeasti pyhänä graalina tähän ongelmaan.

17. Rakenna yhteisö

Kuten aiemmin mainitsin, ihmiset rakastavat tuntea olevansa osa jotain. Katsotaanpa taas Applea, joka on luonut tämän uskomattoman ryhmän raivoisista faneista, jotka ostavat mitä vaan ja kaikkea he tarjoavat. Yhteisön luominen tuotemerkin ja tuotteen ympärille on uskomattoman voimakas, jos se tehdään oikein.

Kuinka rakentaa yhteisö:

Avaa vuoropuhelu yleisösi kanssa, puhu heille suoraan ja jaa tarinoita muista asiakkaista, joihin he voivat liittyä. Jotta he voisivat tuntea olevansa osa yhteisöä, heidän täytyy tuntea itsensä “sopeutuvan”, joten käytä käyttämäänsä kieltä ja hahmottele tilanteet, joihin ne voivat joutua..

18. Tarjoa vähemmän vaihtoehtoja

Monet yritykset ajattelevat, että jos heillä on enemmän vaihtoehtoja, ne vetoavat enemmän ihmisiä ja lisäävät siksi enemmän myyntiä. Itse asiassa tapahtuu päinvastoin. Koska olemme ihmisiä, kärsimme vakavasta ylikuormituksesta, kun heillä on liikaa vaihtoehtoja. Tämä johtaa meidät jäätymään eikä ostamaan mitä vain.

Kuinka tarjota vähemmän vaihtoehtoja:

Pienennä tuotevalikoimaasi muutamaan avainvaihtoehtoon ja hahmottele tarkalleen, mitkä vaihtoehdot saavat ostajalle. Yritä erottaa ne toisistaan ​​niin hyvin kuin mahdollista ja pussittaa kaikki vaihtoehdot, jotka vaikuttavat liian samanlaisilta.

19. Luo uteliaisuutta

Ihmiset ovat uteliaita olentoja. Ajattele niitä napsauttamalla syötti-otsikoita, jotka ovat virusperäisiä. Ne, kuten “Tämä mies keitti illallisen … Et koskaan arvaa mitä tapahtui seuraavaksi”. Vaikka emme välitä, on synnynnäinen tarve selvittää, mitä seuraavaksi tapahtui. Uteliaisuuden luominen on tehokas tapa houkutella ihmisiä sisään ja saada heidät ostamaan.

Kuinka luoda uteliaisuutta:

Ensinnäkin haluat selvittää, missä tämä tietolähde on – tiedät, kuilun sen välillä, mitä he tietävät ja mitä eivät. Sitten haluat murskata heidän odotuksensa. Voit tehdä tämän ilmoittamalla erityisiä tosiasioita ja lukuja, kuten ”Kuinka saada 50% enemmän myyntiä päivässä”.

20. Napauta Tunteita

Tutkimusten mukaan, ihmiset tekevät päätöksiä tunneillaan, ei heidän loogiset aivonsa. Jos he haluavat tunteellisella tasolla jotain, he löytävät tavan saada se. Kun esität tuotteita myytäväksi, haluat kannustaa ihmisiä tunteellisiksi saadakseen heidät napsauttamaan ostamaan.

Kuinka hyödyntää tunteita:

Lisää tunteita jakamalla onnellisia tarinoita tai syötä vihaa ja turhautumista levittämällä näitä avainkipuja. Kieli on loistava tapa saada ihmiset tuntemaan asiat, joten käytä sanoja, kuten “hämmästyttävää” eikä “hyvää”.

johtopäätös

Kuten huomaat, psykologisten liipaisimien soveltamisen tekstikirjoittamiseen ei tarvitse olla vaikeaa.

Napauttamalla vain ihmisen keskeisiä vakaumuksia ja käyttäytymistä, siirrät itsesi jo liiketoiminnan edelle, jolla ei ole. Koska vaikka emme ehkä tiedä sitä, jokapäiväinen elämämme on täynnä psykologisia laukaisemia, jotka sanelevat käyttäytymisemme ja ajattelumallimme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me