15 tapaa saada enemmän ihmisiä jakamaan sisältöäsi

Opi kuinka kannustaa lisäämään sisällönjakoa käyttämällä erilaisia ​​psykologisia liipaisimia ja teknisiä optimointeja viestissäsi.

Kuinka kannustaa lisäämään sisällön jakamista

Jokainen haluaa, että sen sisältö menee virusperäiseksi. Loppujen lopuksi vietitte paljon aikaa ja vaivaa työskentelemällä sen parissa ja nyt on aika näyttää se maailmalle ja hyötyä kovasta työstäsi.

Joten kun julkaiset uuden viestin blogissasi ja jaat sen sosiaalisessa mediassa, se voi olla reikä suolistossa, kun kukaan ei pidä, kommentoi tai jaa juttujasi. Puhumattakaan siitä, että hautausmaina näyttävät Twitter- ja Facebook-tilit ovat hieman kiusallisia.

Oman elämän omaavan onnistuneen viestin luomiseen sisältyy sekoitus uskomatonta sisältöä, vakavia mainostaitoja ja reagoiva yleisö.

Napsauta Tweet

Vaikka voit hallita kahta ensimmäistä, on olemassa taiteen ja tieteen aloitteita, jotka haluavat yleisöllesi haluamasi reaktion. Tämä edellyttää kahta asiaa: sellaisten psykologisten kehotusten tyydyttämistä, jotka pakottavat ihmistä jakamaan, ja kaikkien ruutujen tarkistamista sivun konkreettisempien elementtien suhteen, jotka tekevät sivusta näyttävän jaettavissa (ts. Loistavat otsikot, visuaaliset tiedot ja sosiaalisen jakamisen painikkeet).

Tässä artikkelissa kerron, kuinka voit käyttää näitä tekijöitä lisäämään sisällönjakoa blogiisi.

Mikä saa jonkun haluamaan jakaa sisältösi?

Ensin tutkitaan, miksi ihmiset haluavat jakaa sisältöäsi. Psykologiaan kuuluu suuri syy, miksi jaamme sen, mitä jaamme.

1. Ihmiset haluavat olla onnellinen

Ihmiset jakavat paljon todennäköisemmin positiivista sisältöä kuin negatiivista sisältöä. Sosiaalisen median tutkijan Dan Zarellan mukaan kukaan ei pidä Debbie Downeristä. Tutkittuaan 100 000 sosiaalitiliä, hän löysi kielteiset huomautukset johtivat vähemmän seuraajia. Negatiiviset kommentit sisälsivät surua, aggressiivisuutta, negatiivisia tunteita ja tunteita sekä sairastuneita kommentteja.

ihmiset jakavat sisältöä, joka tekee heidät onnelliseksiIhmiset jakavat todennäköisemmin sisältöä, joka saa heidät onnelliseksi.

2. Ihmiset haluavat tuntea olevansa innostuneita, yllättyneitä, huvittavia & Hämmästynyt

Ihmiset haluavat myös jakaa sisältöä, joka herättää kunnioitusta. Internet-markkinoijalla Noah Kaganilla on lisätutkimuksia tämän tueksi – hän kartoitti 10 000 eniten jaettua artikkelia verkossa tunne, mukaan lukien huvit, kunnioitus ja suru. Kolme tärkeintä tunneta, jotka liittyivät jaetuimpiin artikkeleihin, olivat: kunnioitus (25%), nauru (17%) ja huvi (15%).

3. Ihmiset haluavat rikastuttaa heidän ihmistensä elämää

Yhdeksän kymmenestä ihmisestä jakaa verkkosisällön auttaakseen jotakuta saamaan positiivisen kokemuksen (tai välttämään negatiivisen), ja melkein yhtä moni (89%) jakaa sisältöään auttaakseen muita säästämään rahaa.

New York Times Consumer Insight -ryhmä on kerännyt lopullisimpia todisteita motiiveista, miksi ihmiset jakavat verkkoa. Ryhmä teki henkilökohtaisia ​​haastatteluja, isännöi viikon jakamispaneelia ja haastatteli tutkimuksensa yhteydessä 2500 raskasta online-jakajaa. Se löysi ensisijainen syy siihen, miksi ihmiset jakavat sisältöä tarkoituksena on parantaa välittämämme ihmisten elämää, sillä 94% vastaajista sanoi, että he ”pitävät arvoa ja hyödyllisyyttä, jonka heidän jakamansa tiedot saavat vastaanottajalle (vastaanottajille).

4. Ihmiset haluavat määritellä itsensä

New York Timesin tutkijat havaitsivat myös, että 68% ihmisistä määrittelee itsensä sekä muille että itselleen, ja usein jakaminen auttaa heitä “viljelemään idealisoitua online-persoonallisuutta”.

Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että jakaminen perustui vahvaan validointihakuun. Monille vastaajille sisällön jakaminen merkitsi hyvin vastauksen ennakointia ja nauttimista. Yksi vastaaja kommentoi, että jakaminen ilman palautetta oli kuin “puhetta pitäminen, jossa kukaan ei taputa”.

5. Ihmiset haluavat kasvaa & Ravitse heidän suhteitaan

Neljä viidestä The New York Times -kyselyyn osallistuneesta ihmisestä kertoi jakavansa tietoja muiden kanssa keinona pysyä yhteydessä, kun he eivät muuten olisi pitäneet yhteyttä. Ja kolme neljästä (73%) jakaa sisältöä verkossa auttaakseen heitä muodostamaan yhteyden muihin, jotka jakavat heidän kiinnostuksensa.

6. Ihmiset haluavat tuntea itsensä toteutuneiksi

Ihmiset nauttivat jakaa arvokasta tietoa muiden kanssa ja saada siitä luottoa. Kuten yksi New York Timesin tutkimukseen osallistunut henkilö kommentoi: ”Nautin kommenttien saamisesta, että olen lähettänyt hienoa tietoa ja että ystäväni välittävät sen ystävilleen, koska se on niin hyödyllistä. Se saa minut tuntemaan olevansa arvokas. ”

Sisällön jakaminen verkossa auttaa myös ihmisiä tuntemaan olevansa yhteydessä ympäröiviin ihmisiin. 69% ihmisistä sanoi, että tiedon jakaminen sai heidät tuntemaan olonsa kiinnostuneempi maailmaan.

7. Ihmiset jakavat tukea hyviä syitä

Neljä viidestä ihmisestä jakaa tietoja syistä ja merkkeistä, joista he välittävät. Useat The New York Times -kyselyyn osallistuneet ihmiset sanoivat, että kun puhutaan sanasta syistä, joihin he uskoivat, sosiaalinen media oli antanut heille valtuudet.

Luodaan sisältöä, joka on jaettavissa

Luodaan sisältöä, joka on jaettavissa

Nyt kun tiedät psykologiset tekijät, jotka saavat ihmiset haluamaan jakaa, siirrymme sivusi tekniseen optimointiin, jotta ihmisten on helppo jakaa.

8. Tee ihmisille todella helppoa jakaa sisältöäsi

Jos sivustosi kävijöiden on vietettävä 5 minuuttia napsauttamalla ympäri jakaaksesi viestin, on todennäköistä, että he luopuvat. Joten tee ihmisille mahdollisimman helppoa jakaa sisältöäsi sisällyttämällä kuviin sosiaaliset jakamispainikkeet, linkit, tweettable-tarjoukset ja jopa Pinterest-painikkeet. Näiden sijoituspaikat ovat myös tärkeitä ja saattavat vaatia jonkin verran testausta. Yleensä on parasta sijoittaa sosiaalisen jakamisen painikkeet sisällön yläpuolelle, alapuolelle ja / tai vasemmalle puolelle.

Lisää sosiaalisen jakamisen painikkeetLisäämällä sosiaalisen jakamisen painikkeet viestien yläosaan, alaosaan ja vasempaan reunaan, ihmisten jakaminen on kätevää ja helppoa.

Sosiaalisten jakopainikkeiden lisääminen vasemmalle puolelle (kuten yllä olevassa kaaviossa esitetään) saa paljon huomiota, koska painikkeet ovat jatkuvasti näkyvissä lukijan vierittäessä sivua alaspäin. Koska ihmiset lukevat vasemmalta oikealle, sinun tulisi lisätä painikkeet vasemmalle puolelle. Pienillä näytöillä varustetuissa mobiililaitteissa tämä voi kuitenkin viedä liian paljon tilaa ja on parhaiten poissa käytöstä. Varmista kuitenkin, että on yhtä helppoa jakaa sisältöä mobiililaitteilla kuin se on myös työpöydällä.

Älä mene yli laidan sosiaalisen jako-painikkeen sijoittelujen kanssa. Liian monet voivat tungosta & vaikuttaa kielteisesti käyttäjäkokemukseen.

Napsauta Tweet

Katso mitä teimme juuri siellä? Yllä oleva “tweetable” -sisältö saa tyypillisesti 200% enemmän tweettejä kuin käyttämällä pohjassa olevaa tavallista jako-painiketta. Jos käytät WordPressiä, on olemassa useita napsauttamalla twiitti-laajennuksia. Yksi käyttämästämme on TweetDis WordPress -laajennus, joka on erittäin helppo käyttää ja näyttää hyvältä. Tämän ansiosta lukijoiden on helppo twiittiä napsauttamalla!

9. Pyydä ihmisiä jakamaan sisältösi

Pelkästään ihmisten pyytäminen jakamaan sisältöäsi vaikuttaa voimakkaasti. Lukijat saattavat olla täysin halukkaita ja avoimia jakamaan sisältöäsi, mutta he eivät tee niin, ellet kysy. Lähetä viestin jälkeen kutsu toimintaan pyytämällä heitä jakamaan heidät suoraan sosiaalisiin verkostoihinsa. Voit ehdottaa tarkkaa syytä jakamiseen – kuten “lähetä uudelleen, jos suostut” tai “jaa ystävillesi, jotka pitävät X-tuotteesta” – tai voit vain antaa heille yleisen kutsun. Se on vaaraton pyyntö, joka muistuttaa heitä siitä, että muut voisivat hyötyä lukemasta sisältöäsi (ja voi kiittää heitä siitä myöhemmin).

Pyydä ihmisiä jakamaanSen sijaan, että vain lueteltaisiin sosiaalisen jakamisen painikkeita lopussa, pyydä ihmisiä jakamaan viesti. “

Dan Zarella myös tutkinut ihmisten jakamisen pyytämisen vaikutuksia. Tutkittuaan 10 000 twiittiä, hän huomasi, että ne, jotka käyttivät lauseita “ota retweet” tai “please rt”, uudelleentwiittaavat todennäköisemmin. Pidempi lause “ota retweet” keräsi neljä kertaa enemmän osakkeita.

10. Kannusta ihmisiä kommentoimaan

Kun ihmiset ovat osallistuneet johonkin, he tuntevat olevansa enemmän panostuneita siihen. Pyyntöjen käyttäminen viestien lopussa, kuten kysymyksen esittäminen viestin sisällöstä, rohkaisee lukijoita jättämään kommentin, joka saa heidät tuntemaan olonsa pakottavampi jakamaan ystävien kanssa.

Kannusta ihmisiä jättämään kommenttiVaikka ihmisten on vaikea saada kommentteja, pyydä heitä viestin lopussa.

Kommentit voivat lisätä artikkelin arvoa ja osuvuutta monille lukijoille. Joten älä epäröi kysyä sosiaalisten verkostojesi ihmisiltä tai jopa vaikutusvaltaisilta vierasjulkaisijoilta kommenttia. Jotkut ihmiset todella odottavat lukevansa viestin kommenttiosaa, joten mielenkiintoiset lisäykset keskusteluun voivat saada heidät lähettämään artikkelin uudelleen.

11. Käytä aina kuvia

Kuvat tekevät sisällöstä helpommin saatavissa ja kuvia sisältävät viestit jakavat enemmän. Kuvien sisällyttäminen viestiin (tai jopa erittäin visuaalisen sisällön, kuten infografian, julkaiseminen) on helppo kaikille, jotka katsovat viestiä tai kuvaa, saada nopeasti perustiedot aiheesta. New York Universityn psykologin Jerome Brunerin mukaan, ihmiset muistavat vain 10% kuulemastaan ​​ja 20% lukemistaan, mutta noin 80% ihmisistä muistaa mitä he näkevät ja tekevät. Varmista, että käytät aiheeseen liittyviä korkealaatuisia kuvia.

NOPEA VINKKI: Facebookissa kuvia sisältävät viestit saavat 104% enemmän kommentteja, 84% parempi napsautussuhde ja 54% enemmän tykkäyksiä!

12. Kirjoita vahvat otsikot

Otsikko on ensimmäinen asia, jonka lukijat näkevät alkaessaan lukea sisältöäsi – ja noin 80 prosentille heistä se on ainoa näkemä asia.

Suurin osa lukijoista ei koskaan pääse otsikon ohi, koska se ei tartu heihin. Ajattele huolellisesti kohdeyleisöäsi ja sisällön vetovoimaa, ennen kuin muotoilet täydellistä otsikkoasi.

NOPEA VINKKI: Otsikoiden tulisi muodostaa tunneyhteys lukijaan. Suurin osa lukijoista tarvitsee tätä voidakseen jatkaa sisällön lukemista ja kiinnostamista ja jakaa sen sitten. Muista käyttää otsikossa jotain psykologisista elementeistä, joista puhumme yllä!

Harkitse tämän käyttöä Kehittyneen markkinoinnin instituutin otsikkoanalysaattori, joka määrittää otsikkosi emotionaalisen vaikutuksen. On myös työkaluja, kuten CoSchedule ja KingSumo Headlines, jotka voivat auttaa sinua otsikoiden optimoinnissa.

13. Julkaise erilaisia ​​erityyppisiä sisältöjä

Sisällön julkaiseminen ei tarkoita automaattisesti viestien tai artikkeleiden julkaisemista. Joten jos sinulla on joku, jonka on vaikea yrittää löytää oikeita sanoja sisällöllesi, käytä sinulle sopivaa mediaa. Tämä voi olla jotain visuaalista, kuten infografista, tai jotain konkreettisempaa, kuten video.

Eri tyyppinen sisältö vetoaa erityyppisiin ihmisiin. Joten kun harkitset seuraavaksi millaista sisältöä julkaista ja jakaa sivustossasi, muista 6 erityyppistä oppimistyyliä:

  • Visuaalinen: Visuaaliset oppijat mieluummin kuvaajat, kuvat ja kaaviot.
  • kuulo-: Ääniopiskelijat oppivat parhaiten kuuntelemalla tietoja ja keskusteluja sekä kuuntelemalla musiikkia.
  • sanallinen: Sanalliset oppijat pitävät kirjoitetusta sanasta ja oppivat parhaiten lukemalla ja kirjoittamalla.
  • fyysinen: Fyysiset oppijat ovat mukavinta suorittaa fyysisesti tehtävää tai liikkuessaan.
  • Looginen: Näillä ihmisillä on matemaattinen mieli ja he oppivat logiikan, päättelyjen ja järjestelmien kautta.
  • sosiaalinen: Sosiaaliset oppijat oppivat parhaiten puhumisen ja ryhmätyön kautta.

Paras tapa luoda monenlaista sisältöä, joka vetoaa ihmisiin, joilla on erilaisia ​​oppimistapoja, on se, että annat sivustosi helpommin käytettäväksi laajemmalle yleisölle ja varmistat, että sisältösi voidaan jakaa missä tahansa sosiaalisessa verkostossa.

Jos sinulla on vanhan sisällön arkisto, kannattaa myös tutkia sisältösi uudelleenmäärittämistä. Tämä tarkoittaa pitkämuotoisten viestien muuttamista e-kirjoiksi, videoiden mukauttamista podcasteiksi ja uusien tapojen löytämistä olemassa olevan sisällön julkaisemiseksi. Puskurilla on loistava opas päälle kuinka hengittää uutta elämää vanhaan sisältöön.

14. Lisää Open Graph Meta tags & Optimoi heidät jakamiseen

Mukautettujen nimikkeiden, kuvausten ja kuvien käyttö voi lisätä huomattavasti sitoutumistasi sosiaalisen median alustoihin. Miksi? Koska kun henkilö kopioi ja liittää linkkisi jaettavaksi suosikkiyhteisöverkostoon, se yleensä noutaa sivusi oletusotsikon ja metakuvauksen. Usein kuva puuttuu tai on merkityksetön.

Lisäämällä avaa kaavion sisällönkuvauskentät viestiisi ja perustiedot voidaan optimoida, voit asettaa näytettävät tiedot ja hallita sitä, mitä käyttäjät näkevät sosiaalisissa syötteissään.

Lisää sosiaaliset sisällönkuvauskentätAvatun kuvaajan sisällönkuvauskenttien lisääminen auttaa sinua hallitsemaan, mitä näkyy, kun joku jakaa sisältösi. Facebook tekee yleensä oleellisesti kunnollisen työn tästä, mutta se on silti hyvä idea lisätä.

15. Ota ajoitus oikein

Vaikka ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa ympäri maailmaa ympäri vuorokauden, on ruuhka-aikoja, jolloin useammat ihmiset – ja erityisesti kohdeyleisösi – ovat usein verkossa. Sisällön lähettäminen näinä ruuhka-aikoina antaa sinulle enemmän näkymiä ja jakoja.

  • Paras aika lähettää viestejä Facebookissa on klo 9, 13 ja 15 torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.
  • Paras aika twiittiä varten on keskiviikko klo 15.00, 17.00 ja 18.00.
  • Parhaat ajat postittaa Instagramiin ovat maanantaina ja torstaina kello 14.00–21.00 ja 17.00.

On syytä huomata, että nämä ajat ovat yleisiä, joten käytä niitä ohjeena tutkiessasi kohderyhmäsi käyttäytymistä. Paras paikka aloittaa on Google Analytics, jossa voit luoda mukautettuja raportteja määrittääksesi parhaan päivä- ja kellonajan jakaa sisältösi sosiaalisessa mediassa sekä mitata tuloksia..

LOPPUSÄHKÖ: Muista seurata tuloksiasi Google Analyticsin kaltaisilla työkaluilla, jotta voit oppia, mikä toimii ja mikä ei toimi, ja tehdä sisältöön muutoksia ajan myötä.

johtopäätös

Aika viettää fantastisen sisällön luomista, joka pakottaa ihmiset jakamaan sisältösi vie paljon työtä, mutta voitto on sen arvoista, kun sisältöäsi jaetaan laajasti ja saat palautetta siitä, kuinka mahtava se on.

Kannattaa ottaa aikaa viestien optimointiin varmistaaksesi, että sisältösi on helposti jaettavissa. Sisällytä aina kuvia ja jakamisen arvoinen otsikko ja harkitse sisältösi uudelleenkohdistamista, jotta sinulla on aina jotain tuoretta jaettavaa.

Onko sinulla sisällönjakovinkkejä tai -kysymyksiä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me