11 Tee ja älä tee verkkosivustosi käyttäjäkokemuksesta (UX)

Opi parantamaan verkkosivustosi käyttökokemusta (tunnetaan nimellä UX) SEO ja ROI: n lisäämiseksi näiden 11 hyödyllisen käytettävyysohjeen avulla.


Kuinka parantaa verkkosivustosi käyttökokemusta

Käyttäjäkokemus tai UX, on yksinkertaisesti kokemuksen, jonka verkkosivustosi tarjoaa käyttäjällesi. Kaikilla verkkosivustoilla on määritelmänsä mukaan jonkinlainen käyttäjäkokemus – olipa se sitten positiivinen, negatiivinen vai neutraali. UX-lähestymistavan tarkoituksena on varmistaa, että sivustosi tarjoaa oikeanlaista kokemusta.

Miksi edes vaivautua UX: n kanssa?

Verkkokaupan laajentuessa myös kilpailu kasvaa. Saatat ajatella, että sinulla on ainutlaatuinen tuote, mutta mahdollisuudet ovat, että jollakin toisella on myös sama tai hyvin samanlainen idea. Jotkut saattavat jopa tarjota sen halvemmalla kuin sinulla on varaa. Joten miten kilpailla??

Tarjoat jotain, mitä muut eivät.

Monet ihmiset valitsevat tuotteen syistä, jotka ovat yli hinnan. Saadaksesi hyvän käsityksen siitä, miten tämä toimii, voimme katsoa online-maailman ulkopuolelle. Klassinen esimerkki tästä on Apple.

Apple-logo

Apple on vuosien ajan valmistanut tuotteita, joista monet pitävät. Vaikka toisinaan ne ovat olleet erittäin innovatiivisia, niiden tuotteet eivät pysy kauan ainutlaatuisina. Voit melkein aina löytää samanlaisen tuotteen joltakin toiselta huomattavasti vähemmän. Applen tuotteilla on taipumus myös maksaa huomattavasti enemmän, ja joskus jopa tuplata niiden kilpailun hinnan. Ovatko ne parempia? Ehkä, mutta ovatko ne todella kaksinkertaisia? Tämä on erittäin epätodennäköistä. Silti jotenkin he ovat kehittäneet äärimmäisen uskollisuuden brändille.

Joten miten he ovat tehneet sen?

Vastaus on, että he käyttävät mallia, joka tarjoaa hyvä kokemus käyttäjälle. Tämä käy ilmi kaikesta heidän suunnittelutavastaan ​​asiakaspalveluun. Kaikki heidän tuotteet ovat tyylikkäät ja tyylikkäät. Jos olet koskaan käynyt Apple-myymälässä, olet ehkä huomannut, että myymälöllä on erityinen ulkoasu ja tunnelma. Jopa tapa, jolla heidän asiakaspalvelunsa edustajat (”Apple Geniuses” on heille kutsuttu puhe), puhuvat sinulle, hoidetaan huolellisesti ja komentosarjoilla.

Apple ymmärtää asiakkaiden kokemusten tärkeyden, paitsi tuotetta käytettäessä, myös kuinka he saavat sen.

MIKSI UX? tässä 13 vaikuttavaa tilastoa käyttäjäkokemuksesta joka osoittaa miksi se on niin tärkeä.

Nyt viedään nämä ideat verkkosivustollesi.

Käyttäjäkokemus sisältää:

 • Katso
 • Feel
 • Käytettävyys

Käyttäjäkokemus - ilme, tunne ja käytettävyys

Katso

Tällä tavalla verkkosivustosi näyttää tai näyttää käyttäjillesi. Sivuston ulkoasu välittää tietoja käyttäjillesi riippumatta siitä, haluatko sen vai et. Ennen kuin järjestät sivustosi ulkoasun, on erittäin tärkeää selvittää, ketkä ovat kohdekäyttäjiä ja miten haluat näyttää heille. Oikea lähestymistapa ei ole sama kaikentyyppisissä sivustoissa. Esimerkiksi taidetta tai valokuvia esittelevän sivuston tulisi todennäköisesti näyttää erilaiselta kuin yrityskonsultointisivuston.

Feel

Tämä on alue, johon eniten ajatellaan puhuttaessa käyttäjäkokemuksesta. On tärkeää ymmärtää ja yrittää ohjata sitä, miten käyttäjät suhtautuvat sivustosi käyttämiseen. Kuinka vuorovaikutus on? Onko se passiivista? Soitatko he toimintaan? Tuntevatko käyttäjänne motivoituneita vastaamaan? Mitä käyttäjä tuntee käyttäessään sivustoa? Mitä he tulevat ulos siitä?

Käytettävyys

Käytettävyys voi olla yksi käyttökokemuksen mallin tärkeimmistä alueista, mutta termit eivät ole synonyymejä. On luultavasti parasta ajatella tätä muiden UX-toimintojen välttämättömänä edellytyksenä. Huolimatta siitä kuinka viileä sivustosi näyttää, jos käyttäjä ei pysty selvittämään, kuinka suorittaa haluamansa (tai mikä tärkeintä, mitä haluat heidän tekevän), heidän kokemuksensa todennäköisesti kärsivät. Tämä voi vaikuttaa negatiivisesti heidän suhtautumiseen sivustosi käyttämiseen. Jos sivustosi ei ole käyttökelpoinen, se saattaa ajaa heidät pois ennen kuin voit jopa saada heidät toimimaan vuorovaikutuksessa tai kehittämään positiivisen kokemuksen.

Jokainen näistä tekijöistä on välttämättömiä osia käyttäjäkokemusmallista. Heidän suhteensa on synergistinen. Jos epäonnistut yhdessä, saatat todennäköisesti epäonnistua muissa.

DO ja EI UX: lle

Se, minkä valitset tehdä, riippuu suuresti siitä, minkä tyyppisellä sivustolla sinulla on. On kuitenkin olemassa useita tekemistä ja tekemistä, jotka yleensä pätevät mihin tahansa sivustoon. Täällä he ovat:

1. DO Anna jotain pois ilmaiseksi

Muista, että silmämunista on paljon kilpailua verkossa. Jos käyttäjä / asiakas luulee voivansa saada jotain maksamatta siitä muualla, he lähtevät. Tästä syystä on hyvä idea antaa jonkinlainen “näyte” tai “tiiseri”.

Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on korkealaatuista sisältöä tai tuotetta, joka erottuu yksinään. Kuinka ihmiset voivat tietää kuinka hyvää tuotteitasi verrataan toisiin nähmättä osaa siitä?

Etkö ole varma mitä voit antaa pois?

2. Älä sisällytä sisältöä

Tällä tavalla voit tarjota jotain luettavaa ihmisille, jotka haluavat tietää enemmän tuotteesta. Kaikki eivät, mutta niille, jotka tekevät, se antaa enemmän valtaa sivustollesi. Myönteisenä etuna on, että tämä auttaa parantamaan hakukoneoptimointia.

Tämä blogi on hyvä esimerkki. On ilmaisia ​​vinkkejä ja ohjeita, joita voit tosiasiallisesti käyttää. Tämä auttaa motivoimaan halua mennä eteenpäin ja investoida verkkosivuston perustamiseen, web-hosting-palveluiden löytämiseen, kehittäjien palkkaamiseen jne. ilmaisia ​​työkaluja jo käsissäsi, ja jatkuvaa tarjontaa uutta tietoa. Tämä (teoreettisesti… työntämättömyys) pitää sinut täällä.

Muita hyviä esimerkkejä ovat suuret sanomalehdet, kuten New York Times tai Washington Post. Nämä yhdessä monien muiden laadukkaiden uutissivustojen kanssa tarjoavat tietyn määrän ilmaisia ​​artikkeleita kuukaudessa ennen tilauksen ostamista. Ilmaiset artikkelit osoittavat arvon ja rohkaisevat ostamaan. Kokemus ilmaisen ja laadukkaan sisällön saatavuudesta tuo ihmiset takaisin.

3. ÄLÄ häiritse käyttäjää mainoksilla & kuvat

Muista tämä tärkeä sääntö:

Vain siksi, että voit, ei tarkoita, että sinun pitäisi.

Muista käyttää hyvin tyhjää tilaa. Haluat käyttäjien keskittyvän sisältöön, ei mihinkään muuhun sisältöön, joka saattaa viettää heidät pois. Ole varovainen sijoittamalla mainoksia kaikkialle. Toki, ne saattavat tuottaa muutaman napsautuksen niille harvoille mainostajille, mutta tämä saattaa sulkea käyttäjän käytöstä suurella tavalla.

Käytä sosiaalista todistustaKäytä pieniä, hienoja mainoksia, jotka ovat sivusi kannalta merkityksellisiä, sen sijaan, että lisääisit suuria, ärsyttäviä ponnahdusikkunoita. UseProof.com on täydellinen esimerkki, joka vahvistaa sosiaalista näyttöä ja jonka tiedetään lisäävän myyntiä keskimäärin 10%. Se on pieni ja huomaamaton ja loistava tapa lisätä tuloksia tuhoamatta UX-laitteitasi.

NOPEA VINKKI: Estä mainostajia käyttämästä flashia, ja tarkista mahdollisuuksien mukaan heidän javascriptinsä ennen mainosten näyttämistä. Meillä kaikilla on kokemuksia tietokoneestamme (etenkin alemman muistin kannettavissa tietokoneissa), joka jäätyy tai hyppää koko paikkaan heti, kun luet jotain. Tämä on sammutus, ja se saa monet käyttäjät luopumaan ja poistumaan sivustoltasi.

Jos verkkosivustollasi on paljon sisältöä (jonka, kuten edellä mainittiin, sen pitäisi olla), varmista, että hajotat sen pienemmiksi, helpommin luettaviksi / sulatettaviksi paloiksi..

4. ÄLÄ käytä käynnissä olevia lauseita

Lyhyet lauseet erottuvat.

Pidä kappaleet lyhyinä. Yritä pitää kappaleesi enintään kolmessa tai neljässä lauseessa. Verkossa yhä useammat ihmiset lukevat nopeasti, ja silmissä on helpompaa pitää se lyhyenä.

5. Älä käytä otsikoita hajottamaan asiat

Se tekee lukemisesta paljon helpompaa silmissä ja voi antaa käyttäjille rajoitetun ajan skannata sisältöäsi.

6. Älä tarjoa linkkejä merkitykselliseen sisältöön

Tämä lisää valtaa siihen, mitä sinun on sanottava. Jos ihmisillä on tunne, että olet tutkinut aiheesi, he ottavat todennäköisemmin sinut vakavasti.

Varmista myös, että aina, kun käytät linkkiä toiseen sivustoon, että se käyttää avaa toisessa ikkunassa tai välilehdessä.

Tämä palvelee kahta toimintoa:

 • Se auttaa käyttäjää pitämään paikkansa, jos hän haluaa vain tarkistaa jotain lyhyesti
 • Se varmistaa, että käyttäjät pysyvät sivustollasi. Kun he sulkevat välilehden, he ovat edelleen sivustollasi

7. Tyyli Linkit olla tunnistettavissa

Tee niistä ilmeisiä. Tämä auttaa kiinnittämään käyttäjien huomion ja toimimaan toimintakehotuksena. Tämä on erityisen tärkeää, jos yrität ajaa jonkun ostamaan tai luet jotain tärkeää (esim. Palvelusehdot jne.).

Aikaisemmin linkkien piti olla alleviivaus tehdä niistä näkyviä, mutta näin ei ole enää. Jos kuitenkin päätät alleviivata sisältöä, sen pitäisi olla vain linkkien kohdalla.

Nopea huomautus: Yrititkö vain napsauttaa yllä alleviivattua tekstiä? Se on kunnossa, voit myöntää sen itsellesi. Siksi, että alleviivattua tekstiä on käytetty aiemmin niin usein linkkeinä, se voi helposti sekoittaa käyttäjiä, joille on tehty ehtoja vuosien ajan, nähdä alleviivatun sisällön linkkinä.

Vaikka tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, älä käytä sanoja “Klikkaa tästä”Linkkien suhteen. Käännä vain viitattu teksti linkiksi.

8. ÄLÄ käytä kuvia, mutta ÄLÄ käytä liikaa

Ihmiset reagoivat silti hyvin visuaaliseen sisältöön. Muistatko lauseen “kuva on tuhannen sanan arvoinen”? Se on edelleen totta. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä haluat välittää. Väärä kuva lähettää edelleen viestin, mutta ei välttämättä mitä haluat: esim. ilmeinen varastossa kuva sanoo “yleinen” ja “mielenkiintoinen”. Älä näytä kuvaa suklaakakusta spagettireseptilla (ellei tietysti ole humoristinen).

Käytä oikeita kuvia käyttökokemukseen (UX)Tämä on tyylikkään näköinen kuva, mutta se ei ole merkityksellinen tässä artikkelissa ja olisi huono UX (paitsi tosiasia, että käytämme tätä huonoina UX-esimerkkeinä, mikä tekee siitä aiheellista!)

9. VARMISTA, että verkkosivustosi on reagoiva

Muista etenkin nykyään, että käyttäjät käyttävät sisältöäsi monenlaisista medioista. Jotkut käyttävät puhelinta, toiset tablet-laitteella, jotkut työpöydällä, toiset kannettavalla tietokoneella. Varmista, että sivustosi on kunnossa kaikissa näissä laitteissa. Parempaa vielä, onko se optimoitu käyttämään näiden muotojen etuja.

Nopea huomautus: Jos käytät bootstrap asettelusi suhteen sivustosi reagoi oletuksena!

Yksi virhe, jonka olen nähnyt paljon: sivustot, jotka tarjoavat hienoa nopeaa yhteyttä käyttävälle työpöydälle, voivat tuhota pienemmällä virransyötöllä varustetun kannettavan tietokoneen. *

* Olen aiemmin puoliksi vitsaillut, että web-käytettävyys paranee huomattavasti, jos web-suunnittelijat pakotettaisiin käyttämään pieniä hitaita kannettavia tietokoneita. Tyypillisesti käyttöliittymän web-suunnittelijat työskentelevät hienoilla suurilla näytöillä. Ihmisluonto on se mikä se on, totumme ympäristöömme ja kaikki alkaa olla olemassa suhteessa siihen tilanteeseen. Myös ensimmäisen luokan istuimilla on helppo unohtaa, millainen lentäminen on muille meille linja-autossa tai bussissa.

Muista myös, että jotkut käyttäjät työskentelevät suuremmilla näytöillä; varmista, että sivustosi näyttää hyvältä myös heille. Mikä näyttää hyvältä kannettavalla tietokoneella, voi näyttää hankalalta, kun se venytetään suureksi. Testaa, testaa ja testaa uudelleen.

10. KIINNITTÄ käyttäjääsi

Ihmiset pitävät henkilökohtaisesta huomiosta. Yksinkertaisesti kommenttiin vastaaminen tai kysymykseen tai valitukseen vastaaminen tekee ihmeitä ja voi kasvattaa asiakasuskollisuutta kuin mikään muu.

11. ÄLÄ oleta, että olet oikeassa & Testaa sivustosi todellisia käyttäjiä vastaan

Et voi tietää kuinka tehokas sivustosi on, ennen kuin teet joitain testauksia nähdäksesi vastaukset todellisilta käyttäjiltä. He näkevät sivustosi eri tavalla kuin saatat ajatella. Vaistoksesi voivat olla oikeat, mutta tyypillisesti näin ei ole, yksinkertaisesti siksi eri ihmiset ajattelevat eri tavalla. Erityisen tärkeää – heillä on erilaisia ​​tarpeita ja tavoitteita kuin sinä sivuston luojana.

Aloita käytettävyystestaus, tässä on lyhyt luettelo useista testausmenetelmistä ja tarkempi opas A / B-testauksen tekemiseen.

johtopäätös

Tämä on tietysti kaukana kattava opas sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi, mutta tämän pitäisi antaa sinulle joukko hyviä työkaluja aloittamiseen. Olen varma, että sinulla on jo hienoja ideoita. Kerro siitä alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map